Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Na nem kísérletezek a netes szíjrendeléssel, bementem az Időzónába és megnéztem élőben a szíjakat.
Ez a fehér Hirsch Duke lett a választott, ez a szíj mutat a legjobban vele szerintem:
22-est bele lehetett paszírozni, a 20-as nem nézett volna ki jól.Bónusz, hogy úgy néz ki, pótszemet is tudnak szerezni a gyári fémszíjához, nem kell Pestre menni emiatt.
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #151550 üzenetére
Fogalmam nincs. De rengeteg féle cápa van, gondolom van ami védett, van, ami nem...
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #151547 üzenetére
Nekem is ez a gyanum sajnos...
A bőrszíjból érdemes 22-est venni a 21-es helyre, vagy csúnya lesz?
-
nagyúr
Lett egy ilyen órám:
A fémszíj viszont nagyon passzentos, és nincs hozzá pótszem.
Első kérdés, hogy hogyan keressek pótszemet (milyen angol keresőszó ebayen például, mert csak komplett fémszíjakat találtam eddig, ráadásul pont ilyet nem is).
Másik kérdés, hogy nézeggettem a vízálló RIOS Wave cápabőr szíjakat, egy szép szürke, kék vagy fekete színben (szerintetek melyik illene hozzá?). Az óra 21mm-es szíjat szeretne, de a RIOS csak 20 vagy 22-est gyárt. Gondolom akkor 22-es lenne jó, kicsit megfaragva, ha kell.
-
nagyúr
válasz Bazsi101 #150883 üzenetére
Abból, hogy a nap felszínén hány fok van, nem következik, hogy a plazma nem lehet 20000 C fokos. Simán lehet, akár több millió is (pl. atombomba, vagy a villám is több tízezer C), úgyhogy a 20000 C kifejezetten hideg plazmának számít...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #150623 üzenetére
A GPS sokkal pontatlanabb. Simán ugrik 10 métereket pár másodpercen belül is, attól függően, hogy épp hány műholdat lát és a pontossága is 10 méteren kívül van. Próbáld ki valamilyen ismert magasságú pontnál.
Én futni szoktam mobilos Runkeeperrel Szegeden. a város legmagasabb és legalacsonyabb pontja 5 méteren belül van, amerre futok, ott még annyi eltérés sincs, de a Runkeeper mindig örül, hogy 10-20-30 méteres szintkülönbségeket győzök le A Casio szerint meg nincs semmi változás...Elég pontos a légnyomás mérés ne aggódj emiatt. Amikor elindulok repülni, akkor induláskor beállítom a magasságmérőt, amikor leszállok pár óra múlva, akkor általában méterre pontosan ugyanannyi, néha pár métert elmászik, ha változik az időjárás. Ez mondjuk nem óra, hanem ilyesmi repülős műszer:[link], de ugyanúgy légnyomást mér, mint az órában lévő szenzor.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #150620 üzenetére
Így van. Erről beszélek én is. Csak ez nem hiba, hanem minden légnyomás alapú magasságmérőnél értelemszerűen meglévő dolog. Mást meg még nem nagyon találtak fel, ami jobb lenne...
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #150617 üzenetére
Olvastam és írtam is, de nem értem mire gondolsz. A hőmérsékletet írták többen, hogy nem pontos, csak levéve (ami valahol természetes, hiszen a testhő bezavar, ha rajtad van...), a magasságról csak annyit írtunk, hogy a légnyomás miatt változhat. Ahogy minden magasságmérőnél, még a többszázezres repülős műszereknél is így van, ez nem az óra vag a szenzor hibája, hanem természeti törvény...
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #150613 üzenetére
Az enyémnek nincs semmi gondja a magasság meghatározásával, szerintem a többiekének sincs. Természetesen légnyomást mér, és ez alapján számol magasságot, a légnyomás meg változik ugye. De amíg nem találják fel a radaros magasságmérőt karóra méretben és fogyasztásban, nem is nagyon lesz más...
-
nagyúr
válasz boogie84 #150560 üzenetére
De ha tudod a hely valós magasságát, akkor ahhoz be tudod állítani. Persze változhat a légynyomás napközben, de egy túra ideje alatt nem annyit, hogy számítana pár méternél többet.
Ha meg annyit változik egy erős hidegfront miatt, hogy észrevehető lenne, akkor úgysem a magassággal leszel elfoglalva, hanem hogy hová menekülj a vihar elől...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz zazenke #149063 üzenetére
A pontosághoz egy kvarcóránál semmi köze a digitális vagy az analóg kijelzéshez. A hőmérséklethez annál inkább. Nem nagyon szokott ennyit eltérni normál hőmérsékleten. Nekem a Seiko havi 1-2 másodpercet siet, a Holuns 4-5 másodpercet késik, a Casiot még nem tudtam megnézni, mert az rádiójelle szinkronizál, max 1-2 nap marad ki, annyi idő alatt meg nincs mérhető eltérés. A faliórák is évi pár másodpercen belül vannak...
-
nagyúr
válasz phranxinatra #148274 üzenetére
Apropó, mindenki mondja, hogy Osztrák-Magyar, de kivel játszunk?
A pöcsünkkel.
Csodálkoznék, ha értékelhető játékot produkálnának. Majd utólag meg jön, hogy sok volt a mákostészta...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
-
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #146627 üzenetére
Akkora b@szom tokok vannak, 44 mm meg ilyenek, hogy abba egy zsebóraverk is elfér
Amúgy +1 az 1 es próbára, longiness felirat nélkül...
-
nagyúr
Mindíg szerettem volna egy Portugese-t, de olyanom mostanában nem lesz...
Viszont találtam e-bayen egy Holuns márkát, ami picike pénzért ad olyasmit, mint a Portugese.
Na mondom ennyit megér. Kellemes meglepetés volt, de hogy hogyan tudják kihozni ennyiből a kínaiak, eképzelni nem tudom. Eleve egy iggényes fadobozban volt, garancialevél és plasztikkártya, kis madzagos szatyorka, centi vastag soknyelvű igényes manual, és az óra is teljesen rendben van. Bőr szíj, zafír üveg, semmi sorja vagy ilyesmi. Szóval megleptek
Igaz, hogy kvarc, de teljesen rendben van.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
-
nagyúr
Ezúton is köszönet Dzsana mesternek, amiért szépen beállította a vostokot, mostmár másodpercre pontos
-
nagyúr
Linkelt valaki korábban egy olyan szíjat, ami belül narancssárga gumi, kívül meg fekete bőrszerű.
Nem találom hirtelen, de tudja valaki hol lehet beszerezni?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #58898 üzenetére
Nem jenki, orosz, csak amerikában van
-
nagyúr
Nem rövid, csak nehéz
Élőben sokkal jobban néz ki, mert a lünettán sokkal élénkebbek a számok, mint a fotón látszik.
Állatul néz ki sötétben is a tricium csövekkel.Más: akarok hozzá pillangózárat venni. Az óránál 22mm-es a szíj, de a csatrészénél 20mm. Akkor nekem 22-es vagy 20-as méretű pillangózár kell? Gondolom 20-as, csak sose lehet tudni, mit hogy mérnek...
-
nagyúr
válasz consono #58891 üzenetére
Köszi!
Amúgy vicces volt, mert 1 perc késésben volt, amikor kibontottam. Mondom akkor ezt minden nap mozgatták vagy hogy? Két hét alatt egy perc, az elég szép, de aztán ránéztem a dátumra, és azért volt pár nap Meg ráadásul ahogy a képen is látszik, épp dátumot vált, tehát 12 óra eltérés is volt benne.
-
nagyúr
Na megérkezett végre a Vostok!
4 nap alatt megtett 6000 km-t, további 11 napra volt szüksége a maradék 165 km-hezAmúgy szerintem vadonat új, még a szíj sem volt soha becsatolva, legalábbis úgy néz ki. Nagyon bivalyos
-
nagyúr
válasz dionaea #58856 üzenetére
Ez nem nagyon lesz így. Csak egy darabig megy ám a 10%+ gazdasági növekedés, aztán ha elér egy szintet, akkor már nem olyan egyszerű... Ilyen alacsony szintről könnyű gdp-t növelni. Ha elkezdik a belső keresletet felfuttatni a magasabb bérekkel, akkor meg úgy húznak el onnan a multik (akik most csinálják a növekedést mellesleg, kínának nem sok köze van ehhez...), mint a vadlibák vietnámba meg más szegényebb helyekre, ahol gombokért tudnak gyártatni, és vége is a nagy növésnek...
-
nagyúr
-
nagyúr
Ilyen stílusú órákat ki készít megfizethető áron?
Liv Morris-ban láttam csak, de az is 200$ körül van csak...
Kínaiak hogyhogy nem? Egy parnis féle kézihúzós pont jó lenne.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #57575 üzenetére
Persze, hogy irreális. Régóta nézegetem már ezeket, mert szerettem volna egy tritiumos órát, és ezek nagyon bivalyosan néznek ki, de 100+ ezret nem ér.
Tök véletlen akadtam rá, parnisokat nézegettem e-bayen. Majdnemhogy csak poénból tettem rá egy licitet, erre megynyertem Csodálkoztam is, hogy senki nem licitált felül...Bati0501 : Majd kiderül, ha ideér, de képek alapján újszerű, az eladó meg megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #57570 üzenetére
Azért azt hozzá kell tenni, hogy nem új...
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Ez annyira jól néz ki, hogy kell egy
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz dilajoska1 #54445 üzenetére
Úgy érdemes szerintem, ha tényleg nagyon szépen meg van csinálva, és valami brutál áron feltenni e-bayre, hogy kézzel gyártott, meg nem kínai stb. Fontos, hogy nagyon drága legyen, mert csak akkor veszi meg, akinek nem számít a pénz. Ha közel van az ára a kínaihoz, akkor nem hiszi el, hogy jó...
-
nagyúr
válasz dilajoska1 #54438 üzenetére
Amit a kínaiak meg tudnak csinálni viszonylag jóra, azt semmit nem érdemes gyártani...
-
nagyúr
válasz aischylos #53587 üzenetére
Ez most hogy jön ide, hogy nem lesz pontosabb? Nem azért kell szervizelni egy órát, hogy pontosabb legyen (már ha amúgy elég pontos...), hanem hogy ne kopjon a kenőanyagok elöregedése miatt. Ennek most eljött az ideje, a pici sietés helyett a pici késés erre utal.
Nem kérdezem Fehér urat, itt a fórumban kérdezek, ha megengeded...
-
nagyúr
Sziasztok!
Seiko Premier Kinetic órát szervizeltetni szegeden hová érdemes vinni?
Eddig sietett havonta 2-3 másodpercet, most kb. annyit késik, de egyébként is időszerű lenne a szerviz...Aki él és nem boldog, az téved!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest