Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
válasz
Hasaggymeg #8495 üzenetére
Nem annyira kicsikre gondoltam, hogy nem lehet látni.
Itt a 40-44mm -es női órákról volt szó, amit nem azért hordanak, mert nem elég jó a szemük.
Férfiban nekem a 40mm a még éppen elfogadható (ez is csak a Rolex Submarinernél)
-
pohár
félisten
válasz
runner 125 #8496 üzenetére
ez kb ilyen kövesd a fehér nyulat
-
válasz
runner 125 #8496 üzenetére
szegény, már mindenkit egyből hozzá irányítunk
remélem a héten még én is össze tudok vele futni
-
Flashback
addikt
Köszönöm szépen a hsz-okat. Casio vonalról:
Ez nagyon tetszene fekete fém csattal. Bár nincs rádió...
Ezek szintén tetszenek:
Ennek szintén csak a szíj a baja meg az áraBár a feliratok lehetnének szolidabbak a tokozáson a G-shock szériánál.
Sokat járok pesten, de az előző Casio edifice órámban sem tudtam még kicseréltetni az elemet (kb 5 évet ment el az első elemmel, a másodikkal kb 1-et) mert elköltöztek vagy én nem értem rá... Ilyen dolgokban sajnos lusta vagyok ezért szeretnék egy teljesen automata órát.
Seiko-kat hol tudok nézelődni? -
soldier2
őstag
válasz
Flashback #8488 üzenetére
Ennél azért egy kicsit több infóra lesz szükség, ha segítséget szeretnél. Az hogy jól nézzen ki az elég relatív. Próbálj keresni a neten egy órát, és tégy fel linket vagy képet, hogy ahhoz hasonlót szeretnél. Mechanikus rádiót még nem találták fel, úgyhogy ha rádióvezéreltet szeretnél a mechanikus ugrott. Maradt a napelem (tudtommal kinetic sincs rádióvezéreltben).Ezzel azért a kört már egész rendesen sikerült szűkíteni. Bár őszintén nem értem sem a rádió vezérlés fontosságát, sem az elem hiányának értelmét. Mindkettőnek igazán csak marketing szerint van értelme. Egy mai jó kvarc szerkezet hozza azt a pontosságot, hogy csak a napfordulókor kelljen beállítani (ha dátum is van rajta akkor meg kéthavonta úgy is állítanod kell). A napenergia meg hasznos dolog, de órában nem sok értelmét látom. Ha kíváncsi vagy rá miért, kifejtem bővebben. Ha megnézed a 2011es hozzászólásokat (csak a linkeket és képeket ha nincs időd) lehet hogy meg is találod a megfeleőt. Ezt az árkategóriát viszonylag sokan keresik.
-
Flashback
addikt
Órát szeretnék, bár még csak nézelődöm, (jöhet az ebayről is)
Feltételek:
- ne keljen elemet cserélni benne (napelem vagy mechanikus)
- legyen rádió vezérelt
- jól nézzen ki (egyenlőre nem öltönyhöz kell, de ha elegáns az sem baj!)Ára nagyon maximum 50K körül, de a minél olcsóbb annál jobb.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Ez az óra, illetve stopper óra miféle, tényleg ér ennyit?
-
soldier2
őstag
Persze a munkának, vagy tehernek fogod fel akkor szívás. De én szeretem piszkálni őket. És azt a sikerélményt amikor a Hermle falióra két hét alatt sem tért el egy percet, azt nem adnám
És ahogy Seiko is mondja. Tömítettséget ráérek a végén is nézetni.
Kezdésnek persze kell a műszeres beállítás,ezt senki sem vitatja, csak az nem mindíg elég. És persze nem árt ha ki tudod nyitni az órát (van eszköz, vagy nem garanciás) -
shez
tag
válasz
soldier2 #8477 üzenetére
Hát nem tudom. Hogyan végzed a beállítást. Például: leszeded a hátlapot arrébb tolod a szabályozót, összerakod az órát, megcsinálod a tömítettségi próbát használod "dinamikusan" néhány napig méregetsz írogatsz.,, kiderül, hogy nem kielégítő az eredmény. Ezután kezded előlről az egészet: leszeded a hátlapot, arrébb tolod a szabályozót....Ha nincs szerencséd akkor a tizedik ciklus után sem biztos, hogy jobban állsz mint eredetileg. Nekem ez túl macerásnak tűnik. Elvileg működhet, de nem hiszem, hogy ezzel a módszerrel pontosabban be lehet állítani mint a linkelt profi műszerrel.
-
törölt tag
Szevasztok!
Kinéztem magamnek egy prc-200ast (17.1526.52-est).(100k körül láttam a neten) esetleg van hasonló jó minőségű óra ebben az árkategóriában?
Inkább kvarc legyen -
Palika71
őstag
válasz
ospubis #8478 üzenetére
2 napra fel kell tenni valami 3D-s óraforgatóra, az kb. megfelel egy heti hordásnak, és aztán be lehet szabályozni.
Itthon sem teszik ezt meg sehol (legalábbis én még nem hallottam), még a LBS-be sem.
Pedig egy 2 millás óránál szívesen várnék az átvételre 3 napot, ha a fenti dolgokat megcsinálnák. -
ospubis
csendes tag
-
soldier2
őstag
Pár napja idézett Seiko az órák pontosságáról, az eladás előtti beszabályozás fontosságáról. Érdemes elolvasni, nem magam fajta kezdő órabuzi írta. A lényeg röviden, hogy ezek az órák nem keveset állnak eladás előtt, és a szállítás alatti rázkódás is változtathat a gyári finomhangoláson. Tehát az óra finomhangolását igazság szerint közvetlenül a vásár megkötése után kéne elvégezni, amit legtöbb helyen nem csinálnak meg. Én pedig egyálltalán nem becsülném le a saját magad által végzett finomhangolást. Egy karóra, mármint a többségünk számára elérhető karórák igenis érzékenyek a hordásra, tartásra stb. Ugynakkor neked sokkal több türelmed van bajlódni a sajátoddal mint egy órásnak, ráadásul hordva teszteled. Így biztosan több időbe kerül a beállítás, de pontosabb eredményt lehet elérni. Az említett szerkezet igazából pár másodperc vagy perc alatt mondja meg, hogy az órád siet vagy késik, és hogy mennyit. Ehhez otthon napok kellenek. És itt jön a hátrányból az előny. Az eső statikus helyzetben teszteli az órát, és feltételezi, az eltérés stabil marad a második egy dinamikus teszt, jobban figyelembe veszi a hordás közbeni válltozásokat.
-
shez
tag
Elismerem, hogy az iparági vezető szerep egyértelműen a svájci gyártóké. Ha alaposan megnézünk egy órát a számlaptól kezdve a mutatókon át a teljes szerkezet kidolgozásáig látható, hogy jóval finomabb és precízebb a kidolgozás minősége a svájci gyártóknál. Kérdés, hogy ezt milyen súllyal vesszük figyelembe. Nekem például az egyik kedvencem a lenti darab a svájciak közül.
Egyetértek, hogy a fentiek manapság nagyobb súllyal számítanak egy óra kiválasztásánál mint a pontosság.
Visszatérve az Orient extrém kicsi eltérésre az úgy áll össze hogy nappal +1 másodperc éjszaka -1 másodperc napi 12-16 óra hordás mellett. Arra, hogy hogyan teszem le nem érzékeny az óra.
Az a probléma, hogy az órák teljesítményének mérésére nehéz más mérőszámot találni mint a pontosság. Ha a túlsúlyozzuk a kidolgozás minőségét és a presztizst akkor kb. úgy járunk mintha az F1 -es autóknál az oldalán lévő feliratok döntenének a teljesítményről. De ez kizárólag csak az én véleményem és egyáltalán nem zárom ki azt, hogy másoknál teljesen más lehet a nézőpont. -
seiko
senior tag
Elég sok órám volt már, a legtöbbet én állítottam be.
Volt japán, és svájci is köztük elég.
Sok esetben egy műszeres beállítás jó alapot szolgáltatott a finomhangoláshoz, de a hordás közbeni állapotot nem tudja biztosítani.
Sem hőmérsékletileg, sem mozgásilag.
Állítom, hogy az Orient alap szerkezetei nem érik el mai svájciak minőségét.
A pontosság csak egy jellemzője a szerkezetnek, sok esetben nem is a legfontosabb.
Nagyon szívesen megnézném, hogy az általad említett extrém kicsi eltérés hogyan áll össze, véleményem szerint plusz-mínusz eltérések kompenzálják egymást.
Nekem volt olyan órám, ami hat hónap után is pontosan járt, de nappal késett 3-4 mésodpercet, éjjel sietett ugyanennyit.
Akinek a napi 10 másodperc sok, az vegyen kvarcot (egy ideig én is ezt tettem, de meguntam)! -
seiko
senior tag
válasz
botarobi #8463 üzenetére
ez már kb. svájci minőségű, 6r15 szerkezettel szerelt karóra.
de mivel limitált kiadás, szerintem kissé túlárazták.
a Seiko bevallotta, hogy az áraival akar presztízst teremteni.
sok órájuk árban már bőven a Rolex fölé pozicionálja őket.
az biztos, hogy a Spring Drive szerkezettel a legnagyobb "fejlődést" produkálták az óraiparban, a többi gyártó csak kullog mögöttük. -
shez
tag
Szerintem a hajszálrugó tologatása sac/kb nem az igazi megoldás. A profi módszer az ez: Horométer. A gyártók ilyen vagy ennél még jobb szerkezeteket használnak a beállításra. Ha nem ilyennel történik a beállítás az csak próbálgatás nem beállítás.
Véleményem szerint a japán óragyártók minden egyes darabot kalibrálnak a gyártás utolsó szakaszában. Mással nem magyarázható, hogy ennyire pontosak a mechanikus szerkezeteik. Az én 30 ezres Orient automatám is havi +5 másodperc eltérést produkál. A svájci ETA is kalibrálja a drágább szerkezeteit, az olcsóbbakat viszont már nem. Ezért van az, hogy egy olcsó, gyakorlatilag nulla presztizsű Orient teljesítményben porig aláz sok jónevű svájci gyártót.Még egy gondolat: ha egy óránál napi tíz másodper az eltérés akkor 1 percet 6 nap alatt hoz össze az óra - gyakorlatilag hetente be kell állítani. A "gagyi" Orintem egy év alatt hoz össze 1 percet, tehát elég évente egyszer beállítani, ha 1 perc a tűréshatárunk.
-
soldier2
őstag
Hát az már a képről is látszik, hogy az ETA szintet nem ütik
Azt, hogy pl az Orientel fel tudják-e venni a versenyt nem tudom. Kissé elcsábultam az olcsó szkeleton láttán, gondoltam veszek egyet csak úgy, hogy legyen egy szkeleton is, de annyira egyszerű-csúnya, hogy inkább nem
Pedig ha jól emlékszem amit élőben láttam, annyira nem volt csúnya
-
seiko
senior tag
-
Empsepo
senior tag
Szépek ezek a Robert órák, olcsók és jó minőségűek is. [link]
Jó, egyértelműen koppintás a dizájn ( Rolex, Panerai, IWC ) de akkor is rendben vannak szerintem. -
BaczoniN
csendes tag
válasz
bobkapus #8451 üzenetére
ÜDV!
Sok türelemmel, és biztos kézzel
Értem ezalatt, hogy hetekig kell tesztelni, és van, hogy a mili századrészével játszani, ha pontosat akarsz(ez szerkezet függő is)Nekem sikerült anyukám régi Lucs(bocs ha rosszul írtam) óráját úgy be lőni, hogy 2-3 naponta megy el egy percet.Ezzel szemben apám Seiko 5-ös órájánál el tudtam érni, hogy 3 hét alatt csúszik egy percet.
-
soldier2
őstag
[link] íme egy gyöngyszem. Ami igazán figyelemre méltó az a mérete és súlya. És hogy egy vízálló óra hogy tud levegő páratartalmat mérni, valamint a mért hőmérsékletet hogyan befolyásolja az emberi kéz 36-37C os hőmérséklete azt nem tudom. Azért vannak kb olyan hasznos kiegészítők ezek is mint a stopper
-
soldier2
őstag
válasz
bobkapus #8451 üzenetére
Ez egy karóránál azért biztosan bonyolultabb, mint egy ingás falióránál. Ezt csak azért írtam, mert az minden bizonnyal egy sokkal egyszerűbb szerkezet, és mégis megoldható hogy viszonylag pontos legyen. A gondok ugyebár már a kinyitásnál kezdődnek, nem ritkán célszerszámot igényel. Új óra esetén meg bukod a garanciát is, és akkor még a rossz esetben ugrott vízállóságról nem is beszéltünk. De ha mindenképp barkácsolni akarsz (én nem tenném
) akkor tegyél fel képet az óráról, van itt néhány lelkes topiktárs aki biztosan segít.
-
bobkapus
csendes tag
Hallo!
Hogyan tudnám én belőni egyénileg az órámat, hogy pontosan ketyegjen nekem???
Van automata és kézi felhúzós is.
Segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Assetto Corsa EVO
- Linux haladóknak
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest