Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Ez így igaz. De nem mindegy, hogy milyen részben. Minthogy azt sem tudja ellenőrizni senki, hogy kínában mit raknak bele. Erről egy kínai ruhagyárban készült dokumentumfilm jut eszembe, ahol büszkén mutogatta az elvtárs a mindenféle márkás logóval ellátott termékeket. A riporter kérdésére pedig, hogy mit szólnak ehhez az igazi nevet birtokló céget az volt a válasz, hogy gőze sincs, ez itt a kínai népköztársaság, és azt ír rá amit akar. Ha kedve van ráírja a bundára, hogy Coca-Cola és kész. Nem mondom, hogy minden kínai gyártmány sz.r, sőt a fenti óra kifelyezetten tetszik. Csak hát amint írtam még át kell állítani az agyunkat.
-
soldier2
őstag
válasz
dcsicsak #9241 üzenetére
A Lüm-Tech egész jól néz ki, de a Rado nekem valahogy túl nem is tudom milyen. Viszont közel 1000 eurot kiadni óráért ami kínai az egyelőre felejtős. Lehet kicsit átt kell állítanunk az agyunkat. De az óra nálam svájci, esetleg német, vagy japán
Ma még. Bár a karcálló tok elég vonzó ötlet. Ahhoz meg hogy eltörjön szerintem nem kicsit kell odakoccintani egy wolfram ötvözetből készül tokot. És van még egy előnye. Ha majd a nap vörös óriássá változik az én kezemről már rég leolvadt az acél tok, amikor a tiéden még vígan izzik a wolfram
-
dmon
aktív tag
-
dcsicsak
csendes tag
A 2 óránál lévő gomb vajon mire való? Azt nem tudtam megfejteni. -
dmon
aktív tag
Miért kell üveget is cserélni ? Megsérült a hardlex ?
Én is akarok majd még egy Seiko divert, volt már egy pár jelöltem de még nem döntöttem el melyik lesz az. Életem első "komoly" órája is (16 évesen vettem) egy Seiko volt. Mai napig megvan a fiókban.
Pontosabban volt előtte egy Roamer-em is, de azzal mondjuk átb@szt@k. -
busman
veterán
Héfőn nagyszerviz+üvegcsere.....naggyon ócccsón meguszom...
-
dmon
aktív tag
A Deep Blue-ban eredeti ETA van. Ez végülis egy amerikában bejegyzett brand csak kínában gyártat (mint kb mindenki mindent az USA ban), egy rakás review-t olvastam róluk külföldi órás fórumokon és blogokon, ízekre szedték volna már a palit ha kamus werket használna, de sztem le is csukták volna már, a vevők annyi pert akasztanának a nyakába hogy belerokkanna. Arrafelé ez kicsit máshogy működik mint nálunk.
De mutatok mást is (hátha nem ismeritek) amiben szintén eredeti werkek vannak és kínai gyártás. Ez annyiban előremutatóbb hogy nem egy egyszerű OEM gyártás felcímkézve, hanem tényleg az USA ban tervezik az órákat, és tényleg minden darabot átnéznek és beállítanak mielőtt eladják.
Nem tritiumos de egy saját több rétegű lume bevonatot használnak ami állítólag (és a tulajok is ezt írják) egész éjszaka képes a fényt visszaadni.
Lum-Tec
Európában egy szlovák cég forgalmazza őket : kabtime
Nekem a Tungsten széria nagyon bejön. Ezeknél a tok tungsten-carbide ból készül ami teljesen karcálló, kb mint a kerámia radonál, azzal a különbséggel hogy ez jól néz ki az meg sztem szarul. Az jó dolog lehet hogy az órád 10 év múlva is ugyanolyan karcmentes mint új korában.
Egy M25-öt majdnem vettem, de itt is ott maradt a majdnem mert mikor kifizetném valahogy mindig eszembe jut hogy nem olyan sokkal drágábban veszek inkább valami svájcit.Valahogy nem visz rá a lélek hogy ennyi pénzért kínai gyártású órát vegyek, pedig ez tényleg szép és sztem jó is.
-
seiko
senior tag
sosem vettem a fáradságot, hogy vegyek egy "ETA szerkezetes" nyíltan kínai karórát pl.az ebay-n, és valami órás ismerősömmel szétszedjük.
de igencsak nehezen tudom elképzelni, hogy a távol-keleten ilyen mennyiségben lehessen fellelni EREDETI SVÁJCI 2824-es, 2836-os, 7750-es szerkezetet. -
pimmi
senior tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem ,ennek az órának a csatja [SEIKO-ARCTURA-KINETICAutoRelay] a bal kézen nézve közelebbik oldalon gyárilag 8, a távolabbikon 7 szemből áll.
Ha három szemet ki kell venni akkor azt milyen elosztásban, vagyis honnan hányat ?
Lehet hülye kérdés, de aki tud légyszi segítsen.Mert ha a 8 ból 2 és a hétből egyet akkor egyforma lesz a két oldal, de gyárilag sem egyforma valamiért, nem ?
Köszönöm. -
dmon
aktív tag
Valóban svájci benne a szerkezet, alap grade 2824.
De nekem furcsa ez a dolog kicsit. Évek óta lehet hallani hogy a Swatch group korlátozza a házon kívüli márkáknak szállítandó ETA werkek mennyiségét (bizonyos esetekben a szállítás megszüntetéséről is szó volt), olyan nem kis múlttal rendelkező nevek mint pl. a Stowa sem kap elég werket ezért kell hónapokat várni az óráikra, aztán odamegy hozzájuk ez a Stan nevű pali zusából hogy kéne neki pár raklap 2824 mert elvinné őket kínába betokozni, oszt erre rábólintanak a Swatch-nál. És Stan a deep blue val nincs ezzel egyedül hogy kap ETA-t kínai biznichez.
Na mindegy nem értem én ezt. Bár gondolom Stan-nek jó vastag a buksztárcája, lehet többet fizet a werkekért mint más.Ráadásul én jobban is örülnék ha egy ilyen órát sokkal olcsóbban adnának egy Miyota vagy még inkább egy Seiko 6R15 kaliberel. A 6R15 mindent tud ami egy ilyen átlagos órába kellene : 23 kő, 40 óra járástartalék, kézzel is húzható, gyors dátum állítás, másodperc stop.
-
dmon
aktív tag
"Nagyon szép óra."
Köszönöm.
"Lehet, hogy nem annyira drága a Hamilton sem,"
Szerintem a Hamiltonok nagyon jó ár/érték arányt képviselnek.
Az idei Jazzmaster Chrono széria már az új H21 és H31 werkekkel jön. Módosított 7750, megnövelték a járástartalékot 60 órára (az eredeti 7750 ben 42) ezzel egy hétvégét átvészel forgató nélkül (sokan hétvégén más órát hordanak mint hétközben), valamint a pontosságon is javítottak de erről nem tudok részleteket.
Talán a legszebb az idei sorozatból a limitált Spirit of Liberty :"Emellett van egy régi, kézi húzós Breitlingem is, amit már említettem, de tnem hordom, mert rettentően féltem."
A meglévő órádat félteni lehet, legalább néha hordani meg kötelező.
Bár nekem is van haverom aki az Omegát meg a Datorát hordja, de van neki egy Bentley is azt meg csak nézegeti, még egyszer sem volt rajta. -
soldier2
őstag
A fenti képen láthatóban La Joux-Perret 8147-2 werk van. A sajátomban sajnos gőzöm nincs mi ketyeg. Égen földön nem találni infót róla, egyetlen francia oldalon láttam hogy ETA2824-2 van benne. Amiben azért is lehet valami, mert a magasabb árfekvésű Classimákban Dubois Dépraz 14950 van, aminek állítólag van némi köze az ETA-hoz. De az alap Classima sorozatrol mindenhol csak annyit irnak, hogy "Automatic" a hátlap meg acél. Szóval az első szervízig marad a titok. Itthon nem nagyon ismert márka, az indexes fórumon lévők sem nagyon tudták.
-
Veron
addikt
Nagyon szép óra.
Lehet, hogy nem annyira drága a Hamilton sem, de végül beláttam, hogy egy Certina kvarccal elleszek, tekintve, hogy első komolyabb órám, no meg a mérete is kisebb, mint a automatáknak így jobban passzol a csuklómra. És természetesen az ára is barátibb. Pontos, zafíros, vízálló -bár ezt a bőrszíj miatt nem firtatom- és svájci. Nekem most ennyi kellett, de természetesen ha majd a lottót megnyerem, veszek egy drágább órát. Tetszenek a Certinák, van néhány a felsőbb kategóriából, amit szívesen a magaménak tudnék. De egy Omegát vagy Tag Heuert is el tudnék képzelni a óráim között.
Emellett van egy régi, kézi húzós Breitlingem is, amit már említettem, de tnem hordom, mert rettentően féltem. -
soldier2
őstag
Azért van egy kis különbség az 50-60 éve gyártott szerkezetek és a mai ETA-k között. Egyikük sem volt még csak megközelítőleg sem annyira leterjedt mind az ETA. Szóval én nem tartok attól, hogy a 2824-2esemhez nem lesz majd alkatrész ha majd megéri azt a kort.
És ha már mindenki leírta, hogy melyik "álmai órája", akkor én is csatlakozok:
Kicsit még kell gyűjtenem, de álmodozni azt lehet. És a kaliberről sem tudok son infót összeszedni, talán a Hublot használ hasonlót. Erről valaki tud bővebbet? -
dmon
aktív tag
De elég géz mikor az alibaba-n megtalálod ugyanezeket az órákat csak cimke nélkül, vagy gyártathatsz magadnak shez márkásat a kínaiakkal, olyan szerkezetet raknak bele amit akarsz.
Persze minimum rendelés van. De azért sztem gázak ezek az OEM katalógusból rendelt órák.
Egy jópár designer márka a kínai Longio-val gyártat. A Deep Blue is, meg sztem egy jópár német márka is. A Deep Blue úgy jött létre hogy először egy német brandet forgalmazott usa ban apanatime tulaja, majd mikoir megtudta hogy kivel gyártatnak kihagyta a láncból a németeket és közvetlen a gyárból rendelt, deep blue címkével. Volt is belőle harc.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest