Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
válasz Laslow #187184 üzenetére
1. Szabály: Az eladó minden lehetséges eszközzel megpróbálja lebeszélni a hölgy vásárlókat automata órákról.
2. Szabály: ha mégis ragaszkodik a hölgy, akkor minden várható egatívumra fel kell hívni a figyelmét.
Ez egy historizáló férfi divatcikk. Egyáltalán nem nőknek való. Max akkor, ha tényleg csak ékszer!
Amit írtál ide, írd meg a Tutu-nak is és kérj egy cserét. Nem tájékoztattak megfelelően. A sok bullshit a mechanikus órák szépségéről, lelkéről és műszaki kihívásairól meg pont nem érdekli a nőket.
-
Nekton
aktív tag
válasz m3tr0 #187200 üzenetére
A tok és a szerkezet két külön dolog és szerviz szempontjából nem függ össze. Ilyen szerkezetet bármikor lehet majd venni. Az óra vízállósága a tok gyártójától függ, (aki gyakran nem azonosítható divatmárkáknál) hogy vajon biztosít-e tömítéseket később. A hátlaptömítés általában pótolható. Az üvegtömítés neccesebb. A kritikus pont a korona-tokcső.
Mennyi időre tervezed az órát? Azért cseppálló a világ végéig is megmarad. Majd húsz év múlva nem úszol benne, ha nincs alkatrész.
Szerk: Elemcsere után általában csak a hátlaptömítés kenendő, vagy cserélendő. A koronát át kell kenni a tok tisztítása után és jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz Nekton #187202 üzenetére
Hosszútávra tervezem.
Amíg le nem rohad a kezemről...
Vagy amíg annyi idős nem leszek,hogy ciki lesz a kezemen.Ha csak a mezei Casiomat (Edifice)nézem több mint 3 évet ment egy elemmel,nyomás próbázva volt és szerencsére tökéletes. De ezt is használnám még sok-sok évig.
-
rbalint88
addikt
válasz m3tr0 #187203 üzenetére
nyomáspróbázni kell minden elemcserekor, akkor kiderül, hogy milyen állapotú a tömítés benne.
elmennek ezek évtizedeket, nem kell félni tőle, hogy gond lesz. ha meg mégis megunná magát a szerkezet, gombokért lehet venni. a komolyabb hárommutatós-dátumos eta kvarcok is megvannak 10k-ból, ez a szerkezet meg kb a fele-harmada -
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Nekton #187201 üzenetére
+1
Amúgy szerintem - amellett hogy fel kell venni a tutuval a kapcsolatot - hordani kéne azt az órát pár hétig, megnézni hogy mire áll be. Nekem a heti pár perc kurva soknak tűnik egy Orienttől, ez nem valami svájci szar, hogy ilyen hisztisen viselkedjen Lehet hogy tényleg elég lesz egy beszabályozás. Nekem volt pr ilyen árkategóriájú Orientem, egyenletesebben jártak mint az ETA2824.
Holnap majd jól beletépünk...
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Egy 1932-es Alpina zsebóra, nem túl szép állapotban, mennyit érhet?
337-es szerkezet.
Köszönöm előre is.-Galaxy S20 - The best-
-
Caldera
aktív tag
válasz Laslow #187184 üzenetére
Nekem az Orient Mako I. hordva és éjszakára számlappal felfelé letéve 24 óra alatt 4 másodpercet siet. Hétvégére 12 órával felfelé teszem le, így lazán pontos idő ±15-20 másodpercen belül tartható.
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Hasaggymeg
veterán
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
csibor
addikt
Casio AMW707 órám van. SR927W elemek kellenek bele. A kérdésem az lenne lehet itthon normális tartós elemet kapni hozzá? 6-8 hónap alatt merülnek le a neves elemek. Gyárival 2 évet bírt.
Más. Olcsón más márkától létezik olyan óra ami ana-digi, és hőmérő van benne?
-
Relaxmpv
csendes tag
válasz daara #187190 üzenetére
Rendelhetsz nyugodtan tőlük. Valóban román cég (mint az eMag, aki a viszonteladójuk is), van magyarul tudó ügyintézőjük.
Tavaly rendeltem tőlük két órát is, problémamentesen megérkeztek az ígért 10 munkanapra, a fóliák, papírok, számlák is rendben voltak. A dobozoknál volt csak némi eltérés.
Eredeti órák, azért olyan kedvező az áruk mert általában kifutó darabok. A garanciaidő alatt ők intézik a javítást, ha szükséges lenne. -
-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok
130-160e ft-ert szeretnék venni karórát. Eddig amiket kinéztem CITIZEN PROMASTER SKY ECO-DRIVE és VOSTOK EUROPE ALMAZ SPACE STATION NH35A-320A258B (automata)
Kérdésem, hogy az automata karórák mennyivel megbizhatobbak/vagy nem megbízható, egy sima kvarchoz hasonlítva? Esetleg ilyen stílusban tudtok mas órákat is ajánlani? Köszönöm
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
nagyúr
válasz RocknRoller #187220 üzenetére
A Vostok marha jól néz ki szerintem, ennyiért viszont vannak Certinák/Tissotok is szép számmal.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
pulutodurumo
őstag
Azt a Seiko NH35-öt nem lenne arcom ennyiért adni. Jófajta alap mechanikus szerkezet, de pl. a Phoibos 200€ körül megvan, Dan Henry 250$, Guanquin, meg más kevésbé neves kínai márkák 60-70$ körül adják. Ja, és Invicta búvár 120$ kb.
Egy okos (rádiós, napelemes) kvarc, inkább megér ennyi pénzt."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Nekton
aktív tag
válasz csabicska #187219 üzenetére
Az anyagát még mindig nem tudjuk.
Vaktában nem érdemes megvenni. Ha krómozott, aranyozott és kopott, felejtős. Ha a felhúzáskor recseg, lehet akár javíthatatlan is. Ha szépen húzható, jár, állítható, tok jó állapotú alpaka vagy ezüst, akkor megvehető 5-10 ezer forintért. Aztán szerviz, új üveg stb.
Vannak ilyenek dögivel ebay-en fillérekért.
-
t_a_m_a_s
addikt
Vedd meg a Citizent és felejtsd el még ezt a topikot is! Hidd el, boldogabb ember leszel
-
Nekton
aktív tag
Mit értesz megbízhatóság alatt?
Mindkettő fog járni sokáig a megadott gyári specifikációval, ha ez a megbízhatóság fogalma.
De! Érdemes szem előtt tartani az alábbiakat:
Az automata napi szinten tér el annyit, mint a kvarc havonta-kéthavonta.
Az automata letéve egy napig jár, míg a napelemes kvarc legalább fél évig (sötétben).
Az automata szervizigényes. Annak híján 10 év múlva elkezdhet hektikusan járni. A kvarc lehet, hogy kér 10-20 év múlva egy új aksit, de akkor is pontosan jár.
Az automatát elejtve elállítódhat, vagy törhet. A kvarc nagy valószínűséggel megy tovább gond nélkül.
Ugyanakkor az ördög nem alszik. Bármelyik tönkremehet bármikor.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
Végy egy jóárasított, neked bejövős kvarcot, és hozzá egy Seiko 5-öst / Vosztok Amfíbiát. Kijön a keretedből, és olcsón kipróbálhatod az automatázást.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Nekton #187225 üzenetére
A megadott ársávban szerintem a Radio Controllos Promesterek vannak, az nem nagyon fog eltérni sehová...
(#187227) Mercutio_: Természetesen Nem is értem miért mondod... A Promaster óta (2016.10.) nem vettem órát! Na jó, egy G-Shockot gombokért. Meg most nézegetek egy Orientet. De azt még nem vettem meg!
[ Szerkesztve ]
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok
Sikerült az órát meg a szíjat egy mágnes csatos táskával szépen felmágnesezni ahol összeértek...
Nem is hittem volna, hogy egy kis figyelmetlenséggel meg is van a baj.
A 11. kerületben(vagy hozzá közel) hol tudnám mágnesteleníteni? -
szpeter256
újonc
Sziasztok! Ezt az órát ismeri valaki?
https://1drv.ms/i/s!Anu8v_FekQ8xgRj_rn32qrh3BmJ-
-
5-ös kezelő
senior tag
Megjött Favinovtól a mutatószett és a forgatható gyűrű a Vosztok moddoláshoz. Már csak mestert kell találnom a szervizhez, mire megjön a számlap Meranomról. Dzsana sajnos kiszállt, oroszt meg nem mindenki vállal.
Fortis Pilot Professional elkelt, Spacematic maradt. Fájó búcsú volt, de legalább egy barátomhoz került - ötévente viszontláthatom majd érettségi találkozókon.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
RocknRoller
aktív tag
válasz Nekton #187225 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ!!!
Megbízhatóság alatt azt értem, hogy nem kell évente szervízbe hordani. Bejönnek az automaták, de ha ennyire pontatlan és érzékeny a kvarchoz képest, akkor lehet elfelejtem az egészet, és kvarc lesz. Tissot PRC200-asomban 7 év múlva szerkezetet kellett cserélni, mert egyszerűen megállt.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
nederlanden
senior tag
Rocknroller:a kornyezetemben 4db elso gazdas Tissot dobta be a torulkozot+jo par mutato berozsdasodas/beazas(regebbi prs 516),stb..
Ez amúgy mán simán elmén Seiko topiknak😆[ Szerkesztve ]
"nem alszik sem éjjel sem nappal,folyton gomolyog a füstje.Nemzedékeken át pusztán marad.SOHA SENKI NEM JÁR ARRA ""
-
pulutodurumo
őstag
A végén még veszek okosórát is. Nem is tudtam hogy a Nokia (most hogy ez melyik része a cégnek, arról fingom sincs) beszállt a szmartwaccs bizniszbe.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
rbalint88
addikt
válasz pulutodurumo #187242 üzenetére
60papírért nem rossz vétel. ugye megvették a whitingsot és ez az ő okosórájuk továbbfejlesztése. anno szemeztem az egyszerűbb activité modellel, de az a 36mm viccesen kicsi volt a csuklómon, de mivel vékonyabb fazon, ez is tuti kicsi lenne ez kb olyasmi lehet kézen, mint a kisebbik orient bambino. ha lenne belőle egy kicsit robusztusabb 42mm-es kivitel (lehetőleg olcsóbban ), akkor én is elgondolkoznék rajta. csak ez tipikusan egyetlen órának való, mert ha egy héten egyszer-kétszer veszed fel, pont semmit nem érnek az okos funkciók
-
ricsik
őstag
A beillesztett képeknél tök jó lenne, ha lenne típusjelzés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest