Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25551) DM-Fan válasza z123456789 (#25526) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A TRON elvileg 1,78:1 arányú, mégis amit leszedtem, az "csíkos".Akkor most mi van?"

Azért, mert ugyanaz a helyzet vele, mint a Batman-nel: csak az IMAX-jelenetek 1.78:1 képarányúak, míg a film többi része 2.35:1 képaránnyal fut.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25552) Viktor81 válasza kolosszus87 (#25529) üzenetére


Viktor81
senior tag

Szia !
"Megveszi a legolcsóbb lcd-t ami az útjába akad. Azokhoz képest meg valóban drágák a Pana plazmák" - ezen megakadt a szemem. Ne kovesd el azt a hibat, amit tobben itt a napokban (es masik topicban is), hogy csak ir, de nem olvas. Mennyi egy gagyi 32-es LCD ? - 70-80 e ? Akkor nezz meg egy 42X50-et ! 120 e, nezheto meret, elvezheto kepminoseg. (Es ez alatt nem nagyon volt 72 cm-es "normalis" CRT a maga idejeben, amit pedig nagyon sokan megvettek !)
Udv.: Viktor

(#25553) z123456789 válasza DM-Fan (#25551) üzenetére


z123456789
addikt

Áhá????!!!!
Ja és látom is hogy ha kattolok arra hogy bővítve mutassa meg a film részleteit IMDB-n akkor írja is.Jól van rendben!Ma is tanultam valamit.
THX! :)

(#25554) Viktor81 válasza StLui (#25547) üzenetére


Viktor81
senior tag

Nem akarok azzal az emberrel autot szereltetni, akinek ez varosi legenda. Ilyen baromsagot egy elleto juhasz nem mondhat, nem egy autoszerelo. (Jo, hogy azt nem mondta, olaj sem kell bele...) Keszen vagyok. Logikusan gondolkodo ember, akinek sejtese van a fizikarol, mechanikarol, eleve belatja, hogy ez nyilvanvalo.

[ Szerkesztve ]

(#25555) DjKoxi válasza DM-Fan (#25551) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Ennek a képarány váltogatásnak nagyon nem örültem. Maszkolásnál inkább kellemetlen mint hasznos. Egyébként ez az egyetlen hibája ( nálam ) a filmnek. Történet, minőség, zene alapján benne van a 10 kedvencben.

(#25556) DM-Fan válasza DjKoxi (#25555) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én meg imádom az IMAX-jeleneteket, szerintem azok érnek a legtöbbet a filmben. Ha nagy méretű, minőségi megjelenítőd van, akkor tudod miről beszélek. Örültem, mint majom a farkának, mikor elsőre megnéztem a megvétel után az új Batman filmet itthon és konstatáltam, hogy kb. 1 órányi IMAX-jelenet van a filmben a korábban megszokott kb. 15 perccel szemben. Nagyon durva látványvilág, iszonyat magas bitráta! Majd lejön' a tartalom a falról. Én pont annak drukkolok, hogy minél több ilyen legyen, engem abszolút nem zavar a képarányváltozás a film közben, mert cserébe áll-leejtő képet kapok.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25557) kolosszus87 válasza Viktor81 (#25552) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Értelek és tisztában vagyok a helyzettel, ide még hozzá kell tenni azt is, hogy a ledes lcd folyik a csapból is, stb. és ez lesz a végeredmény. Illetve, bár a Pana X szériát nem ismerem, de a nagyon alap plazmák képminősége, azért finoman szólva sem nagy szám, legalábbis hugomnak van egy Samu PS43E450-e, hát annak a képminősége egy alapabb lcd-hez képest sem nagy eresztés.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#25558) DM-Fan válasza kolosszus87 (#25557) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"a nagyon alap plazmák képminősége, azért finoman szólva sem nagy szám, legalábbis hugomnak van egy Samu PS43E450-e, hát annak a képminősége egy alapabb lcd-hez képest sem nagy eresztés."

Hát, akkor ott valami csúnyán nem volt jól beállítva. Ugyan a leggyengébb HD-Ready plazmáról van szó, de még annak a képe is legalább egy kategóriával jobb a hasonló árú LCD-knél. A Pana X50-esének képe meg kb. minden LCD-t ver a 200 eFt alatti kategóriában, oda-vissza.

Get Moded!

(#25559) erdoke válasza Dexar007 (#25507) üzenetére


erdoke
titán

Nekem van itthon egy 720p DLP-s Dell projektor és egy nem túl drága, de nem a leggagyibb vászon, de nagyon messze van filmezési minőségben az 50G30-tól. PPT-re OK...
Csak hab a tortán, hogy durván látom a szivárványt. :((

A legjobb aláírás a héten

(#25560) anonym1s válasza DM-Fan (#25549) üzenetére


anonym1s
őstag

Oke, side panel a neve, de nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ez csak az oldalso fekete csikokra vonatkozik. Most epp megint megy egy film, ha vege keresek 4:3-as adast es ellenorzom.

Amugy mi lehet a gond a tevemmel? Latszolag nincs semmi baja, rendesen mukodik, csak a fekete nem olyan mely mint amire szamitottam. Teljes kepernyos fekete keppel total korom fekete, amilyennek lennie kell, de ha csak egyetlen, a total feketenel vilagosabb resz megjelenik a kepernyon, mar az egesz kepernyo vilagosabb lesz, nem csak ott, ahol megjelenik a vilagosabb resz. Pl. filmeknel az also felso fekete csiknak ezek szerint teljesen feketenek kene lenni, igy van? Mivel ott nincs film, ott kikapcsolva kellene maradni a cellaknak, de nalam ezek nem maradnak kikapcsolva, az also-felso fekete csikoknak is van egy kis fenyuk, emiatt latszik szurkenek es nem feketenek. Ugyanez van a teljesen sotet jeleneteknel.

(#25561) StLui válasza Viktor81 (#25554) üzenetére


StLui
veterán

Logikusan gondolkodó ember belátja, mióta nem a sportautók kiváltsága, illetve az első szériés szerencsétlen dieseleké a turbó, azóta felkészítette a gyár arra őket, hogy az egyszeri felhasználó leállítja és kész. Sok országban tilos járatni egyhelyben az autót, hozzám már jöttek oda rámszolni, pedig nem vártam 2 percet sem valakire.
(szerelőre vonatkozóan sejtettem a válaszod :D )

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#25562) anonym1s válasza DM-Fan (#25558) üzenetére


anonym1s
őstag

Az en lcd-m 300ezer volt 2 eve. Akkor lehet hogy az lcd-mnek tul jo a feketeje lcd-k kozott, az x50 feketeje meg tul rossz a plazmak kozott es igy a ketto kb azonos szinten lehet?

Janos666!

Neked nincs valami otleted az en problemamra?

[ Szerkesztve ]

(#25563) DM-Fan válasza anonym1s (#25560) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"de nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ez csak az oldalso fekete csikokra vonatkozik."

Miért, a "side" szónál a Te szótáradban mi szerepel?

"Amugy mi lehet a gond a tevemmel?"

Ez:

"Teljes kepernyos fekete keppel total korom fekete, amilyennek lennie kell, de ha csak egyetlen, a total feketenel vilagosabb resz megjelenik a kepernyon, mar az egesz kepernyo vilagosabb lesz, nem csak ott, ahol megjelenik a vilagosabb resz."

Ez minimális szintig normális. Most vagy az van, hogy brutálisan túlreagálod a dolgot, vagy az, hogy hibás a készüléked (vagy legalábbis valami nincs rendben beállítás-szinten).

"Pl. filmeknel az also felso fekete csiknak ezek szerint teljesen feketenek kene lenni, igy van?"

Nem feltétlen!

"Mivel ott nincs film, ott kikapcsolva kellene maradni a cellaknak, de nalam ezek nem maradnak kikapcsolva, az also-felso fekete csikoknak is van egy kis fenyuk, emiatt latszik szurkenek es nem feketenek. Ugyanez van a teljesen sotet jeleneteknel."

Figyelj, azt hittem ezt már tisztáztuk: plazmánál nincs olyan, hogy "kikapcsolva" marad egy cella. Minden cellának van egy minimális inicializálási feszültségértéke még akkor is, ha korom feketét jelenít meg. Ezért nem tud 0,0 lenni a feketeszint. Soha nem lesz teljesen korom fekete neked a plazmapanel, ezt próbáld meg elfogadni. Ettől függetlenül durván több nagyságrenddel feketébb képet látsz, mint az átlag LCD-n. Ennél durvább feketére csak a OLED képes.

"Az en lcd-m 300ezer volt 2 eve. Akkor lehet hogy az lcd-mnek tul jo a feketeje lcd-k kozott, az x50 feketeje meg tul rossz a plazmak kozott es igy a ketto kb azonos szinten lehet?"

A 300 eFt-os LCD még nem számít kimagasló minőségnek, sőt, ellenben az X50 feketeszintben nincs nagyságrendi lemaradásban a csúcsmodellekhez képest sem. Úgyhogy nem hinném, hogy erről van szó!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25564) trident1


trident1
tag

Anyumnak vettünk egy UE40ES6100 tipusú lcd.Kaptunk hozzá négy darab 3d szemcsit.Vajon ez működik az én ST50-el?Mert amit a pana-hoz kaptunk elég gagyi.

(#25565) DM-Fan válasza StLui (#25561) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezen analógiával a logikusan gondolkodó embernek nem kéne foglalkozni a plazma panelek érzékenységével, mert mióta konzumer-termék lett, nem szabadna beégjen/ghost-oljon.

A logikusan gondolkodó ember mai napig tudja, hogy az új autót pl. az első pár ezer kilométeren kímélni kell, meg azt is, hogy a fékbetéteket is célszerű cserélni úgy 50.000-60.000 km-enként, ahogy az olajcserével sem célszerű mindig megvárni a kötelező szervizt. A többiek meg szarnak rá. Na, ugyanez a helyzet a turbóval és pontosan emiatt lehet annyi szar autót találni már a 3-4 éves korú gépjárművek között is.

Get Moded!

(#25567) kovadika válasza trident1 (#25564) üzenetére


kovadika
őstag

működik.

(#25568) Dexar007 válasza trident1 (#25564) üzenetére


Dexar007
veterán

Elég undorító tv-t sikerült vennetek.Haverom pontosan ilyet kapott a samsungtól ajándékba,csak 37"-osat ,és még ilyen méreten is elég érdekes dolgokat csinált fifázás közben pl.
De legalább szépen csillog a lába. ;]

Give me your cum,bull!

(#25574) sixer66


sixer66
senior tag

Egy számomra érdekes észrevételem volt, bár lehet hülyeséget mondok.
Voltam ma tecsóban és ki volt rakva egy Pana UT50E plazma és 3d ment rajta.Nah most ugye ez is aktív és a mostani Samsung LED tv-met pont emiatt adom el, mert a szemem nem bírja, 5 perc után kiesik a szemem tőle, viszont most ezt is néztem és semmi baja nem volt a szememnek.Lehet, hogy Blu-ray-ről ment a film és azért nem bántotta a szemem vagy ennyivel jobb a plazma?Lehet hülyeséget kérdezek, de nagyon fontos, mert .....tudom ez plazma topic.....de egy LG 42LM640S....Pana ET5E 42".....és egy Pana UT50E/ST50E között vacilálok.
Tudom itt mindenki a plazmát javasolja, de néha fps játék is lenne rajta, de ez kb egy hónapban 1x.
ST50E megér 20K-val többet, mint az UT50E?

(#25577) erdoke válasza sixer66 (#25574) üzenetére


erdoke
titán

Az ST50 megér 20 érzéssel többet, mint az UT50, fps-re pedig sokkal jobb a plazma, mint az LCD. A statikus tartalommal persze nem árt vigyázni.

A legjobb aláírás a héten

(#25580) M_AND_Ms válasza b.lajos (#25462) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Tőled is szívesen várok egy Sport1 képet, amin látszik, hogy a tv hd adást jelez.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#25581) BBéci válasza sixer66 (#25574) üzenetére


BBéci
titán

Nocsak, mégis kiderül, hogy nem írtam hülyeségeket az LCD-s topikban? :D

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25582) DM-Fan válasza sixer66 (#25574) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ennek számos oka lehetett, nem gondolnék elsőre arra, hogy az, hogy plazmát néztél, mert az elvileg még jobban is villog. Ugyanakkor lehet köze az LCD háttérfényének a szemfájáshoz, a plazmánál pedig ezt érthető módon nem tapasztalod.

Ha játszani is szeretnél, az még egy érv a plazma mellett, ugyanis sokkal jobb a mozgásmegjelenítése, kisebb a lag-ja. Egyetlen dologra kell figyelni: a HUD-okra a ghost/beégés miatt.

Az UT50-nél szerintem jóval jobban megéri az ST50-et választani, még akár 20 eFt-os többlettel is, ugyanis az ST50-en ott a tükröződésgátló bevonat, ami nagyon jól tud jönni nappali fényviszonyok, illetve mesterséges bevilágítás esetén is. Ezen felül ugye jóval több csatlakozója van az ST50-nek, a hangja is érezhetően jobb, illetve beépített WiFi-modulja is van, valamint tudsz vele rögzíteni digitális TV-adást USB-s HDD-re is. Mindent összevetve ezek a tulajdonságok szerintem jóval többet érnek 20 eFt-nál, de nyilván ezt neked kell mérlegelni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25586) mayday00


mayday00
őstag

Voltam ma MM -ba, volt kirakva VT50, brutal tv :)) Álom-
S milyen vékony? Mint egy lcd komolyan..
ST50 is vékony?

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#25587) sixer66 válasza DM-Fan (#25582) üzenetére


sixer66
senior tag

Köszönöm szépen a választ.De most megint ott vagyok, hogy lehet hazahozom, mert ugye itthon is mások a fényviszonyok és itthon már zavarni fog a villogás meg a másik, ha bent Blu-ray-ről ment a film akkor valószínű csalódás lesz ha hazahozom és fele olyan jó se lesz a 3D minősége, bár 3D miatt venni tv-t manapság még fölösleges főleg, hogy kb 2-3 hétig lesz érdekes, vagy addig se.Azt is eladom olcsóbban :DDD Végén már annyit bukok a válogatáson hogy vehetnék egy plusz tv-t :D nehéz szülés lesz ez :))

(#25590) DM-Fan válasza sixer66 (#25587) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem nagyon nem csalódnál a plazmában! Az LCD-ről áttérők 95%-a nem csalódik! Egy esélyt mindenképpen megérdemel!

Get Moded!

(#25593) anonym1s válasza DM-Fan (#25563) üzenetére


anonym1s
őstag

Miért, a "side" szónál a Te szótáradban mi szerepel?

Azt gondoltam helytakarekossag (rovidites) miatt nem irtak oda hogy "side - bottom - top panel".

Ez minimális szintig normális.

Nem tudom mennyi az a minimalis, szamomra ez nem minimalis.
Meg kene merni a fenyerejet ilyenkor, csak nem tudom mivel lehetne.

plazmánál nincs olyan, hogy "kikapcsolva" marad egy cella

Oke, akkor nem kikapcsolva, hanem minimalis szinten tartva a cella feszultseget, a lenyeg hogy szemmel lathato fenyero valtozast nem kene okoznia szerintem. Te probaltad mar ezt? Ha nem, akkor megnezned nalad van e valtozas ilyenkor? Csinaltam 1920 x 1080 meretu teljesen fekete kepet paint-ben, ezt megnyitottam a teve media player/photo alkalmazasaval es amikor eltunt minden info a kepernyorol, teljesen korom fekete lett a kepernyo. Sotet szobaban ilyenkor semmit nem lehet latni, ezt nevezem en feketenek! Aztan megnyomom a mute gombot, elougrik a mute felirat de ezzel egyidoben lesz egy kis fenyereje az egesz kepernyonek. Nalad van ilyenkor fenyero valtozas vagy a mute feliratot leszamitva marad az egesz kepernyo ugyanolyan korom sotet mint addig volt? Vilagos szobaban is eszre lehet venni ha figyelsz, de sotet szobaban abszolut feltuno. Persze dinamikus modban. Ez kb 2 perc az egesz.

[ Szerkesztve ]

(#25594) kovadika


kovadika
őstag

Meg tudjátok mondani, hogy milyen minőségbeli különbség van az SBS mkv 3D-s filmek, és az 50 gigás 3D ISO filmek minősége közt, meg eleve az ISO és mkv-k minősége közt? Blu ray lejátszó vásárlásán vagyok és azon gondolkozom, hogy érdemes-e olyat választani, ami kezeli az ISO-t.

(#25597) DM-Fan válasza anonym1s (#25593) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Azt gondoltam helytakarekossag (rovidites) miatt nem irtak oda hogy "side - bottom - top panel"."

Nem, itt egyértelműen az oldalpanelekről van csak szó!

"Nem tudom mennyi az a minimalis, szamomra ez nem minimalis."

Annyira minimális, hogy mindössze pár ezreléket, maximum 1-2 századot kell, hogy jelentsen a dolog.

"Meg kene merni a fenyerejet ilyenkor, csak nem tudom mivel lehetne."

Erre alkalmas kalibrátorral, spektrofotométerrel. Ezért sem árt egy kalibrálás!

"Te probaltad mar ezt?"

Természetesen igen, mivel nálam a G20-on eleve issue volt a floating black jelenség, ezért vizsgáltam különböző méretű villogó fehér négyzetekkel, hogy mennyire emeli meg a fekete szintjét a különböző helyen és különböző méretekben fel-felvillanó fehér négyzet a fekete háttér előtt. Bizonyos együttállásokban tapasztalható a jelenség, de ez azért elég extrém eset, normál felhasználásnál ez egyáltalán nem ilyen látványos, ráadásul azóta ezt a problémát jelentősen csökkentették is.

Nekem egyébként sem a menük behívása, sem a mute ikon nem okoz feketeszint-emelkedést sötét háttérnél.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25598) mayday00 válasza kovadika (#25594) üzenetére


mayday00
őstag

SBS mkv 3D -re a Hdevosok, akik ugyebár profik...csak annyit mondanak hulladék...
ISO, becsomagolt file, abba minden benne van..ha kicsomagolod pl kapsz egy BD struktúrát..de mást is, amit bele raktak..
ISO nak semmi köze a MKv hoz..BDisot meg nem kezeli egy asztali BD lejátszó sem.
Pontosabban egy kivétel van, egy asus készülék..olyan 60k körül.Media lejátszó, plussz BD..
google segít.

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#25600) mayday00 válasza mayday00 (#25598) üzenetére


mayday00
őstag

de isot nem csomagolunk ki..

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.