Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79001) tobias40 válasza balisz (#78994) üzenetére


tobias40
veterán

Köszönöm a linket,meglesem őket! :R

Én itt főleg természet filmekre gondoltam de látom hogy a linken vannak azok is..

Magyarul kerestem volna főleg,olyan linket nem tudsz adni?
Filmekre,rajzfilmekre találtam,erre nem..

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#79002) B.F.G. válasza Heffi (#78983) üzenetére


B.F.G.
senior tag

Pont ezek fényében nem értem, hogy miért kellett abba hagyni a gyártást..., bár gondolom, hogy nem volt nyereséges a gyártás..., de akkor is... valamit kitalálhattak volna...... nincs alternatíva.. mármint ár/érték arányban...

(#79003) DM-Fan válasza B.F.G. (#79002) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Kevés fogyott a plazmákból, sosem volt erős a marketingjük, illetve ugye a kezdeti sztereotípiákat (magas fogyasztás, beég, elillan a gáz, stb.) sosem sikerült kiirtani az emberek fejéből, valamint ugye a gyártók számának lecsökkenésével a konkurensek ellen-marketingje tovább redukálta a vásárlók számát. Ehhez hozzájön, hogy a plazma 4k felbontásban csak erősen veszteségesen lett volna gyártható és akkor még ott annak mellé a ténylegesen meglévő hátrányai: rendkívül sérülékeny, csak állítva szállítható, oda kell rá figyelni a ghost-hajlam miatt, stb., így kvázi halálra volt ítélve. Persze emellett azért megmaradhatott volna réteg, vagy high-end terméknek, csak ezt manapság egyetlen gyártó sem engedheti meg magának és gyanítom olyannyira fel kellett volna emelni az árát, ami miatt meg nem fogyott volna még ennyire sem (lásd a Pioneer 5-6 évvel ezelőtti kivonulását a plazma piacról). Szóval ennyi, ki kell élveznünk a meglévő készülékek előnyeit, aztán mire bemondják az unalmast, remélhetőleg lesz már elfogadható alternatíva megfizethető áron. Jelenleg szerintem még most sincs igazán, legalábbis ami ilyen minőséget produkálna, mint az utolsó szériás plazmák.

Get Moded!

(#79004) kk831228 válasza Gabor970 (#78999) üzenetére


kk831228
addikt

Igen letesztelem tegnap... :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#79005) Kernel válasza Freddy76 (#78993) üzenetére


Kernel
nagyúr

Először a MinDigTV ingyenes adóit próbáld megnézni, ahhoz csak az antenna kell.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#79006) Freddy76 válasza Kernel (#79005) üzenetére


Freddy76
addikt

Már megoldódott: [link].

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#79007) balisz


balisz
senior tag

Az egyik közkedvelt magyar digitális kölcsönzőoldalon ahogy láttam fent van pár magyarul, de csak felezett felbontásban. Úgy látom csak az Under the Sea van ott meg magyarul és teljes felbontásban. Én viszont az eredeti angol Blu-ray változatokat néztem úgyhogy nem tudok a minőségükről nyilatkozni.

(#79008) Ágógreen válasza DM-Fan (#78998) üzenetére


Ágógreen
senior tag

köszi

[ Szerkesztve ]

(#79009) Ijk válasza DM-Fan (#78998) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ahogy néztem az OLED mozgásmegjelenítése jelenleg LCD szintű, pedig kontraszt után az a másik fontos dolog számomra.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79010) B.attila


B.attila
tag

sziasztok

VT60 hoz Samsung VG-KBD1500/XH billentyűzet használható
vagy milyen más típussal van tapasztalata valakinek ??

Cuore Sportivo

(#79011) tobias40 válasza balisz (#79007) üzenetére


tobias40
veterán

Nem gond ha nem magyar az adás,lehet hogy van hozzá felirat is,ha nincs akkor meg a látvány kárpótol! :R

Más:ferrit gyűrűt érdemes felrakni az utp kbl-re?
Az utp kábel a médiabox-ba megy,oda is érdemes felrakni vagy csak a tv-hez?
Ha igen hova,nekem nem egyértelmű a használatiban levő ábra!(lehet én vagyok értetlen) :U

(#79012) DM-Fan válasza tobias40 (#79011) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha nem tapasztalsz anomáliát, akkor sehova nem kell ferritgyűrű. Nekem már tele van ferritgyűrűvel a szekrény, mert szinte minden eszközömhöz kaptam, de még egyet nem kellett feltennem sehova.

Get Moded!

(#79013) Skyhunter


Skyhunter
senior tag

Elnézést kérek, ha nagyon off leszek, de manapság alig van olyan fórum, ahol az igényes képminőségre valamit is adó emberek még megosztják egymással a tapasztalaikat....

[Rég voltam itt, boldog tulajdonosa vagyok 2 éve egy Pana 50GT60-nak (janos666 kalibrálta) :)]

Karácsony előtt barátokkal szeretnénk Budapesten megnézni a Star Wars-t. Szigorúan 2D-ben és eredeti hanggal.

Melyik moziba érdemes elmenni, mi a "legjobb", vagy hol van átlag feletti vászon/vetítő/hang?

thx

(#79014) Dorian válasza tobias40 (#79011) üzenetére


Dorian
félisten

Egyszerűsítve ferritgyűrű a vezeték induktivitását növeli, így a magasfrekis zavarokat szűri, amik a hálózatra rakódtak, vagy amiket sok esetben maga a készülék bocsájt ki a hálózatra.
A szűrés mértéke a vasmag méretétől és az áthurkolások számától függ, ill. minél közelebb kell feltenni a kábel végéhez. Ha nincs zavar, nem szükséges.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#79015) DM-Fan válasza Skyhunter (#79013) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha még nincs jegyed, akkor karácsony előtt nemigen fogod már megnézni a filmet. Kb. egy hete sem volt már elfogadható minőségű terembe korrekt hely, ha csak 2D jöhet szóba.

Egyébként én mindig az Arena Plaza Cinema City mozijába járok, ott jópár referenciaszintű terem van, mind kép, mind hang tekintetében.

Get Moded!

(#79016) balisz válasza Skyhunter (#79013) üzenetére


balisz
senior tag

Az Aréna tényleg nagyon pöpec, ott láttam eddig az eddigi legjobb képminőséget (Oblivion) viszont cserébe megakadt párszor a hang film közben... Gondolom ez nem gyakori, de mégis elég kizökkentő volt. Szerintem a Westend is korrekt, a képminőség nem csúcs, de kellemes kialakítású termei vannak nagy vászonnal.

Legutóbb valamilyen megmagyarázhatatlan okból úgy éreztem hogy kell egy kis változatosság és elmentem megint a Duna Plázába (nem emlékszem a terem nevére, az amelyikhez sokat kell legyalogolni), na oda NE menj! A kép bal oldala zöldes és világosabb volt mint a többi, a közepén kb.5% nagyjából természetes, a többi része pedig pirosas volt. Ilyen szutykot rég láttam, szerintem azt a szintet egy 50 éves diavetítő is hozta volna.

(#79017) DM-Fan válasza balisz (#79016) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"viszont cserébe megakadt párszor a hang film közben..."

Na, ez nagyon különös. Ilyet még nem tapasztaltam ott, pedig minimum havi két alkalommal megfordulok ott és legalább 6 éve járok oda, ráadásul az Oblivion-t is láttam ott. Szóval ez szerintem egyszeri hiba volt. Az egyik teremben viszont szakadt a vászon és megtörik rajta a fény, engem baromira idegesít, haverom meg pl. észre sem veszi.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79018) tobias40 válasza DM-Fan (#79012) üzenetére


tobias40
veterán

Mit kellene látnom hogy tudjam ezt használnom kell-e?(milyen hibát?)
Gondolom hogy nem kell nekem mert akkor tudnám hogy kell,igaz?? :C

[ Szerkesztve ]

(#79019) Skyhunter válasza DM-Fan (#79015) üzenetére


Skyhunter
senior tag

Nah, Szegeden a Cinema Cityben kaptunk jegyet 0.20-as kezdéssel. Kicsit közelebb is van, mint Bp. (Szánalom ez a Békéscsaba-Gyula vonal, semmi nincs itt, de minden más nagyobb városban van CCity. eh)

Star Wars FB-csoportban azt állítják, hogy az ország összes CC vetítőtermében ugyanaz a felszerelés lapul (merthogy szabvány), igaz lehet?

(#79020) DM-Fan válasza Skyhunter (#79019) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"az ország összes CC vetítőtermében ugyanaz a felszerelés lapul (merthogy szabvány), igaz lehet?"

Szerintem nem, tekintve, hogy még az egyes termek között is elég nagy tud lenni a szórás (vannak itt is gyengébb termek a 20 között), plusz ugye az Arena-ban ők üzemeltetik az IMAX-termet is, amiből meg nincs is másik az országban, de ezt leszámítva is kétlem, hogy azonos lenne mindenhol a technika. Néhány vidéki barátom is rendszeresen jár fel Budapestre, mert állításuk szerint az ittheni mozik jóval jobbak. Nekem ezirányú tapasztalatom nincs, én csak itt Pesten mozizok, vidéken vagy 15 éve voltam utoljára moziban és az még nem multiplex volt.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79021) balisz válasza Skyhunter (#79019) üzenetére


balisz
senior tag

Biztos hogy nem, ahogy említettem a Duna Plázában borzasztó volt a kép. A Westend-ben a terembe ahova járok ott például a kép közepe világosabb mint az oldala és a kicsit életlen is a kép., de az Aréna képe tökéletes és tűéles volt amikor voltam ott. Szerintem inkább az adott moziban lehetnek azonosak a felszerelések.

Lehet hogy törekednek a hasonlóságra, de biztos nem azonosak. Meg egyébként is, az átlag mozinézőt meg ez vajmi kevéssé érdekli, nem is érné meg nekik minden mozit modern 4K vetítővel felszerelni.

[ Szerkesztve ]

(#79022) Gigi01


Gigi01
őstag

Ismét köztetek vagyok egy ST50-el! ;]
Számomra az ST60-on zavaró dologok,valahogy itt nem jönnek elő.(nem kis öröm)
Köszönöm még egyszer BBécinek,hogy leterelt a leddel kirakott ösvényről,és persze mindenkinek,aki itt segített!(Dexar007, DM-Fan, kokobe, stb.) :R

(#79023) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#79020) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Az egyedi, helyi beállításokról (félrekonfigurálásokról) nem is beszélve.
Anno, a CC nagy bakija volt Pécsen - még annak megnyitásakor -, hogy a hang fordítva volt az egyik teremben. Balról szólt egy kiáltás, míg Asterix jobbra nézett :D

Mondjuk, amióta itt Pécsen (újra) megnyílt az Uránia, azóta hanyagolom a CinemaCity-t és újra többet járok moziba. Az ár is kedvezőbb, a minőség meg messze jobb - az ülés kényelmességét nem is ecsetelem. Igaz, hogy a 3d itt aktív szemüveges, de véleményem szerint az is jobb, mint a pécsi CC. Ja és képes a 4K-ra és a HFR-re (igaz, ilyen anyag ritkán van műsoron).
Érdekességkép az Uránia vetítője a megérkezésekor (111 kg).

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#79024) DM-Fan válasza Gigi01 (#79022) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Na, végre, ideje volt! Gratulálok!

Get Moded!

(#79025) Dexar007 válasza Gigi01 (#79022) üzenetére


Dexar007
veterán

Ne koszond kuldj penzt. ;]

Give me your cum,bull!

(#79026) Beni2360 válasza M_AND_Ms (#79023) üzenetére


Beni2360
félisten

itt hova teszik a filmtekercseket?:-)

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#79027) oil120 válasza Gigi01 (#79022) üzenetére


oil120
senior tag

ST60-on mi volt a zavaró?

(#79028) Gigi01 válasza oil120 (#79027) üzenetére


Gigi01
őstag

A legeslegnagyobb a Rainbow Effect,amikor ránéztem,már láttam.Semmilyen beállítás nem segített.
Van,volt dlp vetítőm is,azokon is láttam,de számomra elfogadható mennyiségben.
A BenqW1070-en pl. szinte nem is látom,keresnem kell,és úgy tűnik itt is..Az is igaz,hogy az ST60-on sárgán láttam a jelenséget,a vetítőkön viszont pirosas-kékes színben,lehet az nem zavar annyira.
De az is lehet,hogy mivel az 60 az új volt,ez meg már nem,a panel öregedésével csökkent volna a jelenség.
Bár vetítőknél nem ezt tapasztaltam,ugyanúgy láttam 1év múlva is,nem csökkent.
Poszterizáció szintén jobb.De lehet az is jobb lett volna azon is.
A line bleeding viszont itt mintha többet lenne,de az nem izgat.

(#79025) Dexar007: 100 elég lessz? ;]

(#79024) DM-Fan: Nem akartam elkapkodni. :)

(#79029) Ágógreen válasza Gigi01 (#79028) üzenetére


Ágógreen
senior tag

Rainbow Effect van a VT60-on is ?

(#79030) Gigi01 válasza Ágógreen (#79029) üzenetére


Gigi01
őstag

Nem tudom,szerintem ez a technika velejárója,valaki nem is látja.Lehet mindjárt le leszek cseszve. :DDD
Én VT60-at még nem láttam,nem is tervezem,nem mondom meg miért. ;]

(#79031) balisz válasza Ágógreen (#79029) üzenetére


balisz
senior tag

Ha érzékeny vagy rá akkor valószínűleg látnál valamennyit, de szerintem nem vészes. Egyébként a GT60 nekem is feltűnőbbek azok a dolgok amiket Gigi01 említett mint az ST50-en voltak.

(#79032) Ágógreen válasza balisz (#79031) üzenetére


Ágógreen
senior tag

van egy DLP Vivitek projim, kicsit zavaró, de nem vészes ott a rainbow. érdekes, hogy elejében jobban zavart, ma már nem annyira látom. de ennek nem tudom az okát hogy miért. lehet ahogy létezik olyan h pszichoakusztika, létezik pszichovizuális szűrés is az agyban... passz

GT60-am van. ott nem nagyon látom a rainbow-t.
ST60-at meg csak röviden tesztelhettem és nem emlékszem.
VT60 érdekelne ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#79033) DM-Fan válasza Ágógreen (#79032) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én VT60-on rainbow-t még soha nem láttam. Sávosodás előfordul rosszabb minőségű anyagnál, de csak igen kiélezett helyzetben, de az ugyebár más.

Get Moded!

(#79034) Ágógreen válasza DM-Fan (#79033) üzenetére


Ágógreen
senior tag

:DDD köszi, ez remek hír

[ Szerkesztve ]

(#79035) balisz válasza Ágógreen (#79032) üzenetére


balisz
senior tag

Ha a GT60-on nem láttál akkor a VT-n sem fogsz. Én is csak extrém esetekben látom (fekete háttér előtt fehér felirat közben elkapott tekintet). Mióta nem a Popcorn Hour A210-et használom, szerintem nem is láttam, ott a menüben volt érzékelhető. Nem DLP intenzitásra kell gondolni, sokkal visszafogottabb.

(#79036) Ágógreen válasza balisz (#79035) üzenetére


Ágógreen
senior tag

...elkapott tekintetnél valóban észrevehetőbb ez a jelenség.
amúgy ennek valaki tudja a tudományos magyarázatát ?

(#79037) MasterMark válasza Ágógreen (#79036) üzenetére


MasterMark
titán

Nagyon leegyszerűsítve a DLP képalkotás lényege, hogy egyszerre csak egy színt lő be, és váltogatja a három színt. Projektoroknál ugye a színkerék forog, plazmánál a panel villan fel különböző színekben. Amikor mozgatod a szemed, akkor ha elég gyorsan csinálod, ezeket a fázisokat látod elkülönülni.
Bármikor előidézhető gyorsa jobbra-balra nézegetéssel.

GT és VT-nél már azért látható sokkal kevésbé, mert sokkal gyorsabban csinálja ezeket a fázisokat. 3000 Hz-es Focused Field Drive ugye.

Switch Tax

(#79038) cszn válasza Gigi01 (#79028) üzenetére


cszn
őstag

Szerencsére én nem látom a Rainbow effectet, szóval az ST60-ad jó helyre került anno. :K

(#79039) Kernel válasza Ágógreen (#79036) üzenetére


Kernel
nagyúr

A periférikus látás evolúciós okból nagyon érzékeny a hirtelen változásokra, aminek az oldalról érkező támadások, veszélyek kivédésében van szerepe. De szerencsére autóvezetés közben is hasznát vesszük, vagy más esetekben.

Például képcsöves (nem 100 Hz-es) TV vibrálása jobban feltűnik a szemünk sarkában, vagyis elnézve a készülék mellett.

Tekintet elkapásakor néha a pásztázó elektronsugár nyomvonala is bevillan, ahogy épp kirajzol egy fényes, vízszintes vonalat. Ezt is TV-javítás közben szoktam tapasztalni időnként.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#79040) Ágógreen


Ágógreen
senior tag

köszi-köszi!

(#79041) Gigi01 válasza cszn (#79038) üzenetére


Gigi01
őstag

Biztos voltam benne,hogy jó helyre került! ;)
Mindenféle jöttment személynek el sem adtam volna.
Használjátok egészséggel! :K

[ Szerkesztve ]

(#79042) hunspikey válasza Ágógreen (#79029) üzenetére


hunspikey
őstag

Alig alig-

A VT50em sokkal jobban csinálta, számomra a VT60 szinte csak határesetben (kajak világos sárga éles kontúr sohan fekete háttér előtt pl)

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79043) kpal válasza Gigi01 (#79041) üzenetére


kpal
veterán

Én monitorral voltam így , előző tulaj semmit nem látott rajta ,nekem meg a szemem szinte vérbe volt 5 perc használat után , így tovább adtam és vettem másik monitort és imádkoztam jó legyen. Kék szem érzékeny. :B

(#79044) hunspikey


hunspikey
őstag

Minap láttam otthon a VT60 -on életem egyik legjobb képminőségű anyagát. Maga a film szerintem jó - mondjuk a végkifejlet eléggé klisé és talán még gagyi is - de mindegy - a képminőség egyszerűen pazar.

Igazi brutális referencia kép végig:

Southpaw

szerk: külön kiemelném, hogy a mozgása is referencia a cuccnak - nem értem a különbségeket - ezzel a filmmel full jitter és falskontúr mentes atom jó mozgás van - bármilyen gyorsan mozog bármi. Ezek szerint meg lehet ezt csinálni....

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79045) Ágógreen válasza hunspikey (#79044) üzenetére


Ágógreen
senior tag

jó film. szerintem hihető, még a vége is... :P
nálam 10/10

(#79046) Gigi01 válasza hunspikey (#79044) üzenetére


Gigi01
őstag

Na ez tervbe volt amúgy,rá is keresek. :DDD

(#79043) kpal:zöldes-kék is

[ Szerkesztve ]

(#79047) tobias40 válasza Gigi01 (#79046) üzenetére


tobias40
veterán

Sokan tettük így sztem de sajna még nem jelent meg magyar hang-al ha jól látom.. :(
Attól még egy próbát megér..

Gondolom a legjobb minőséget érdemes kikölcsönözni! :R

(#79048) Gabor970 válasza tobias40 (#79047) üzenetére


Gabor970
addikt

felirat van? az bőven elég...

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79049) tobias40 válasza Gabor970 (#79048) üzenetére


tobias40
veterán

Hmm,a legjobb minőséghez nem látok még de gondolom hogy a másik verziókét rá lehet hegeszteni arra is de lehet megvárom magyar szinkronnal,van mit nézni bőven így is... :R

(#79050) lemmy9 válasza hunspikey (#79044) üzenetére


lemmy9
őstag

Akkor ezek szerint " nem az ön készülékében van a hiba" :D
Rápislantok én is. Ilyen bitráta, olyan bitráta, mégis sok a fos anyag?

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.