Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25351) tamáspapa


tamáspapa
aktív tag

Hali!

Ahhoz, hogy wifin keresztül akadozásmentesen tudjak HD filmet vagy videot nézni, mekkora legyen minimum az internet sebessége és hány Mbit/s legyen minimum a rooter, és milyen márkáju legyen? Most egy 54 Mbites TP Link van.

(#25352) Gabor970 válasza Spancer RE (#25349) üzenetére


Gabor970
addikt

50"-nél kisebb TV-t ne vegyél!

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#25353) Spancer RE válasza tamáspapa (#25351) üzenetére


Spancer RE
aktív tag

Internet sebességének semmi köze a belső (otthoni) hálózaton (jelen esetben wifin) történő adatküldözgetés sebességéhez. Ez teljes mértékben a rúter "teljesítményétől" és a környezet körülményeitől függ.

Hirtelen itt ezt találtam:
"1.5 Mbit/s max – VCD quality (using MPEG1 compression)
3.5 Mbit/s typ — Standard-definition television quality (with bit-rate reduction from MPEG-2 compression)
9.8 Mbit/s max – DVD (using MPEG2 compression)
8 to 15 Mbit/s typ – HDTV quality (with bit-rate reduction from MPEG-4 AVC compression)
19 Mbit/s approximate — HDV 720p (using MPEG2 compression)
24 Mbit/s max — AVCHD (using MPEG4 AVC compression)
25 Mbit/s approximate — HDV 1080i (using MPEG2 compression)
29.4 Mbit/s max – HD DVD
40 Mbit/s max – Blu-ray Disc (using MPEG2, AVC or VC-1 compression)"

Már 720p filmhez is elég combos rúter kellene, de javaslom inkább a Milyen routert? topikot. :)

[ Szerkesztve ]

(#25354) z123456789 válasza Spancer RE (#25349) üzenetére


z123456789
addikt

(#25349) Spancer RE
Nekem 2 hete dübörög az 50"-os.Hasonló cipőben jártam mint te.Szeptemberben akartam TV-t venni, december 15.-én döntöttem el végül hogy melyiket veszem meg. :)
Többek között az anyagiak játszottak közre, pont azért, mert nem akartam elhamarkodni.
Nekem is inkább a magasabb minőség tartozik az érdeklődési körömbe, minthogy a szolgáltatók által nyújtott sok f**szság.Pont én is azt néztem ki, amit most itt linkeltél.Sőt, már azt is drágának tartottam.
Végül GT50 lett. :)
Sajnos nincs viszonyítási alapom, mert első TV-m...a legelső, de szerintem jó lapot húztam.
Csak ezzel szeretném érzékeltetni, hogy ne hamarkodd el, és ha sürget is valaki/valami, jól gondold meg, hogy nem éri-e meg várni még egy fizut.
50" alá szerintem se menj!Nekem tökéletesen megfelel, de elviselném az 55-öst is, viszont az már lehet tényleg nem is férne el itt.

(#25335) DM-Fan
Nem-nem!Nem próbáltam ezt meg.Bocs, tényleg csak hallottam róla, ezért nem is gondoltam rá hogy nálam így legyen.Mindenhol azokat az STB-ket látom akárhol TV van.Sajnos nincs nagyon olyan ismerősöm aki ennyire próbálja kihasználni maximálisan a készülékét.Szinte mindenki a kényelmesebb, megszokott módon használja.Nem gondoltam volna hogy itt ti így használjátok javarészt.Bár nagyon jók az érvek most is.Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#25355) Heffi válasza tamáspapa (#25351) üzenetére


Heffi
őstag

Jobban jársz, ha vezetékes megoldást választod nem a wifit. Nekem TP link n-s szabványú wifi és gigabytes sebességű vezetékes ruterem van, és full jelszint mellett is darabos volt az 1080p-s mkv. Mondjuk más eszközök is használják a vezeték nélküli kapcsolatot. Kénytelen voltam vezetékes kapcsolatra átállni, így már nincs akadozás. Gondolom nem online szeretnél hd filmet nézni, hanem letöltöd és úgy nézed meg a hálózatról, mert ellenkező esetben jó gyors netre lesz szükséged.

(#25356) janos666 válasza tamáspapa (#25351) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

HA BD ISO-król vagy legalább is nagy méretben újrakódolt 1080p anyagokról beszélünk, akkor 300Mbps úgy, hogy mindkét oldalon router van, nem USB stick vagy beépített rádió.
Továbbá nem árt, ha a központi router szimultán dualband-es, és a távolság függvényében ennek a kapcsolatnak dedikálod az egyik sávot (vagy a 2.4 vagy az 5Ghz-et), a többi WiFi eszköz pedig a másikon lóg.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#25357) tamáspapa válasza Spancer RE (#25353) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Szerintem van köze, mert hiába van 150 Mbps-os ruter, ha a bejövö internet sebessége pl nálam 2 Mbps.

(#25358) Spancer RE válasza tamáspapa (#25357) üzenetére


Spancer RE
aktív tag

Csak ismételni tudom magam:
"Internet sebességének semmi köze a
belső (otthoni) hálózaton (jelen esetben wifin) történő adatküldözgetés sebességéhez. Ez teljes mértékben a rúter "teljesítményétől" és a környezet körülményeitől függ."
Az, hogy milyen sebességű internet van a rúterbe dugva, ami a szolgáltatótól jön és azzal milyen gyorsan töltesz le/fel az más tészta.

z123456789
Basszus még a végén tényleg valami 50-est veszek :DDD

Köszönöm a válaszokat! :)

[ Szerkesztve ]

(#25359) BBéci válasza Spancer RE (#25358) üzenetére


BBéci
titán

Jól mondod, nem is értem, hogyan lehet ezen vitatkozni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25360) BBéci válasza athka (#25350) üzenetére


BBéci
titán

A Pana DVD-játszó csúnyán kilóg a sorból, mert nincs HDMI kimenete. A hangját optikai kábellel juttasd az erősítőbe, ahogy eddig. Sürgősen vegyél valami normális lejátszót, ami méltó a tévédhez!
Szerintem kevered az RCA-t a komponenssel.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25361) tamáspapa válasza Spancer RE (#25358) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Bocs, lehett, hogy nem voltam egyertelmu. Szoval, vágom, hogy a kettönek nincs koze egymashoz, csak hogy én " rendszerben" gondolkodom. Vagyis: hiába nagyobb az egyik teljesitménye, a kisebbik határozza meg az eredményt. Ezért is kérdeztem ugy, ahogy, vagyis minimum mennyi legyen az internet sebessége és ehhez minimum milyen sebességü router kell az adott feladat megoldásához.

(#25362) DM-Fan válasza athka (#25350) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Amit csatlakoztatnék jelenleg: pana DVD S75, Technics SA-AX6 erősítő. Ahogy én gondolom: antennakábel boxba, RF kábel. tv-hez. dvd és a box scarttal összekötve, boxból scart a tv scart adapteréhez csatlakoztatva. Az erősítőt (komponens csatik) viszont nem tudom, hogy iktassam közbe?"

Az antennakábel a Set-Top-Box-ba, ez eddig rendben. A DVD-t miért akarod összekötni a Set-Top-Box-szal? Annak semmi értelme, az S75 nem DVD-felvevő, csak lejátszó! Ha a Set-Top-Box-nak sincs HDMI-kimenete (ahogy a DVD-nek sincs), akkor marad ott is a SCART vagy a komponens (három színű RCA - piros, zöld, kék). Vagy egyikkel, vagy a másikkal kösd a Set-Top-Box-ot is és a DVD-lejátszót is a TV-re! Egymástól függetlenül, mind a két készüléket a TV-re, vagy SCART-tal, vagy komponenssel (három színű RCA - piros, zöld, kék)! Ezek után a DVD optikai kimenetét kösd az erősítőre! Ha a Set-Top-Box-nak is van optikai kimenete, akkor azt kösd az erősítő másik optikai bemenetére! Ha nincs az erősítőnek másik optikai bemenete (esetleg a boxnak nincs optikai kimenete), akkor használd a Set-Top-Box koaxiális digitális kimenetét, ha van neki. Ha az sincs neki, akkor marad a sztereó RCA, az biztos van a box-on és az erősítőn is kell legyen ilyen bemenet.

A DVD-lejátszót nagyon erősen javallott lecserélni, mondjuk egy BD-lejátszóra (ajánlott a Pioneer BDP-150). A lényeg, hogy legyen HDMI-kimenete, mert akkor tud majd felskálázni is maga a lejátszó.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25363) z123456789 válasza Spancer RE (#25358) üzenetére


z123456789
addikt

Hajrá! ;)

Aszongya' hogy a logika szerint Január vége CES kiállítás, aztán február vége, március eleje új modellek piacra kerülése, régiek kiszórása (elvileg jutányos áron).Én mindenképp Karácsonyra akartam a TV-t, de ha nem így lett volna, tuti vártam volna hogy lemenjenek az árak.Itt többen is hasonló tippeket adtak, nem véletlenül.Fontol meg.Ha szerencséd van akkor korábban is elkezdik a leárazást.Kitartás!

[ Szerkesztve ]

(#25364) DM-Fan válasza Spancer RE (#25349) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha rám hallgatsz, megcélzod a Panasonic 50ST50-et. Ha még tudsz várni 1-2 hónapot, valószínű benéz az ára 220-250 eFt közé. Annál jobb ár/értékű készüléket nem kapsz, az biztos. Jobban megéri, mint az 50UT50, ugyanis az 50ST50-en ott a tükröződésgátló bevonat, ami nappali fénynél, illetve világítótestek mellett jól jön, ezen felül több csatlakozóval van szerelve, hangban is jobb, ott van az integrált WiFi-modul, jobban kalibrálható és tudsz rögzíteni vele digitális TV-adást is USB-s HDD-re.

Get Moded!

(#25365) athka válasza BBéci (#25360) üzenetére


athka
csendes tag

Köszi. Sajnos az AX6-os is kilóg a sorból, mert nincs optikai hang bemenet. Eddig mindent Scart-Komponens S-Video csatlakozásokkal oldottam meg.

(#25366) DM-Fan válasza tamáspapa (#25361) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Még mindig semmi köze az internet sebességének a dologhoz, hiába gondolkozol rendszerben. Az, hogy nem világos számodra, ez a mondatod is bizonyítja:

"Szerintem van köze, mert hiába van 150 Mbps-os ruter, ha a bejövö internet sebessége pl nálam 2 Mbps."

Ha a neted sebessége csak mondjuk 2 Mbit/s, azon akkor sem biztos, hogy fogsz tudni változtatni, ha meggörbülsz is, mert mondjuk a szolgáltató nem tud többet adni. Ez a sebesség pl. még ahhoz kevés volna, hogy DVD-t nézz rajta netről stream-elve, nemhogy HD-t.

Viszont a neted sebességétől függetlenül vehetsz Te otthonra 300 Mbit/s-et tudó router-t is, ami a BELSŐ hálózatodat ezzel a sebességgel (na jó, mondjuk ténylegesen ennél valamivel kisebb sebességgel) ki tudja szolgálni. Így mondjuk a PC-dről/NAS-odról a 300 Mbit/s-es sebességű router-ed ki tudja szolgálni a médialejátszódat BD50 tartalommal is, akadásmentesen, még akkor is, ha a PC-d/NAS-od csak mondjuk 100-as hálón működik, mivel egy tömörítetlen BD sávszélessége is nagyon maximum 45 Mbit/s (képpel, hanggal), de általában még ennyi sincs. És továbbra is semmi köze hozzá a netsebességednek. Remélem azzal tisztában vagy, hogy ilyen méretű videókat senki nem netről stream-elve néz.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25367) BBéci válasza athka (#25365) üzenetére


BBéci
titán

Az gáz, mert akkor nem élvezhetted a DVD filmek digitális hangját, a Dolby Digital és DTS sávokat. Legalábbis a leírásodból arra következtetek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25368) janos666 válasza DM-Fan (#25364) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem kalibrálható jobban. Ez felejtsd már el! :P
Mindig leírod, nekem pedig mindig kényszeresen korrigálhatnékom támad. :DD
A többivel egyetértek, UT50-ről ST50-re még megéri befizetni a felárat. Mostani árakon már talán GT-re is ST-ről, ha ki tudod használni a funkcióit. VT-t nem vennék, inkább megvárnám az ST/GT60-at.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#25369) DM-Fan válasza janos666 (#25368) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az UT50-ben nincs se CMS, se True Cinema mód, akkor miért is nem kalibrálható jobban az ST50? Jobb kép hozható össze az ST50-nek, mint az UT50-nek. Minden szempontból jobb vétel az 50ST50, mint az 50UT50, nem is kicsit, ráadásul az árkülönbség is elhanyagolható. Komolyan nem is értem, hogy ki vesz UT50-et. Tényleg semmi keresnivalója a palettán, igaza is van a Panasonic-nak, ha jövőre megszünteti (meg fogja).

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25370) janos666 válasza DM-Fan (#25369) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

De van! [link] (két kép a lap alján).
Ilyen szempontból tök ugyan az, mint az ST50 (vagy épp a G30).
Csak a GT/VT50 tud többet (illetve a VT30).

Az UT50-nnel más baj vannak, amiért nem vennék olyat.
Nem az AR filter, hanem az agresszívebb ABL.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#25371) DM-Fan válasza janos666 (#25370) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az UT50B-ben lehet, de az UT50-ben tudtommal nincs, ahogy az X50B-n ott van a LAN-csatlakozó is és a sima X50-en meg nincs. Ez a fotó a tesztben pedig az UT50B menüjét ábrázolja!

"Csak a GT/VT50 tud többet (illetve a VT30)."

Ahhoz képest ezt is mindig cáfolod, amikor arról van szó, hogy ST50 vagy GT50.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25372) janos666 válasza DM-Fan (#25371) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Remélem egy hazai UT50 tulaj megnézi most nekünk. De én egyszer megnézettem már valakivel, aki kalibrálás után érdeklődött, és azt mondta van mindenféle beállítás. De végül nem mentem el hozzá és nem néztem még meg, lehet hogy csak félreértette és az UK-ban kivételeznek.

BDW, szombatra tervezek egy Székesfehérvár és környéke túrát, még be lehet ugrani a csokorba. ;)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#25373) Ijk válasza Spancer RE (#25353) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha 2,5m körül lesz a legkisebb nézési távolságod akkor a Panasonic P50X50E-t javaslom, mellé egy médialejátszó.
Az 50ST50 jelenleg 260k, ahogy DM-Fan írta év elején még valószínűleg esik az ára, de 220 alá szinte biztos nem fog menni. Ilyen távolságból nem fogod látni a felbontásbeli előnyét, az általános képminőségbelit viszont igen. Illetve van lehetőséged 3D-re ha esetleg egyszer arra is lesz igényed.
Az hogy mekkora crt-t milyen messziről nézel az irreleváns, ahogy berakod az első HD filmet, majd rájössz.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#25374) DM-Fan válasza janos666 (#25372) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A BDW nem BTW akart lenni? :P Vagy csak fonetikusan sikerült leírni? :D

Na, majd mindenképp számolj be, hogy van-e a hazai forgalmazású UT50-ekben CMS, mert szerintem nincs, a gyári speckók alapján sincs és az #1. HSZ táblázatába is így írtuk bele anno, hogy nincs! Feltétlen nézd meg, hogy tényleg UT50-ről van-e szó és nem UT50B-ről, mert érdekes módon valakinek itthon X50B-t is eladtak. Az ST50-ben tudom, hogy van, múltkor én is állítottam be egyet.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25375) athka válasza DM-Fan (#25362) üzenetére


athka
csendes tag

Köszönöm. Már értem. A lehető leghamarabb cserélem a DVD lejátszót. A dilemmám, hogy BD vagy médialejátszó legyen. Jelenleg nincs BD lemezem, gyűjteni meg hát még nem olcsó mulatság.

(#25376) DM-Fan válasza athka (#25375) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Egyáltalán nem vészes már árban a BD-gyűjtés! Fél évvel a megjelenés után 3 - 3,5 eFt-ért megvehetők az A+ kategóriás filmek is BD-n. Ez két mozijegy ára, annyit már simán megérnek! De egyre bővül az 1 - 2 eFt-os filmek sora is. Sok az akció a multiknál is és az online boltoknál is, nagyon jó áron ki lehet fogni baromi jó lemezeket.

Get Moded!

(#25377) janos666 válasza DM-Fan (#25374) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

mert érdekes módon valakinek itthon X50B-t is eladtak.

Akkor lehet, hogy itt ásták el a kiscicákat.
Akit megkérdeztem erről, az "elveszett" (érdeklődött, de aztán nem keresett meg 200 üzemóra után, ami feltételezhetően eltelt már), de elvileg lesz most szombaton egy másik UT50 tulaj. Akkor kiderül, és ránézek majd, hogy E vagy B. :K

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#25378) rappit4 válasza DM-Fan (#25371) üzenetére


rappit4
őstag

Itt egy bolond UT50 tulaj személyesen :D Van rajta True Cinema mód, tudsz rajt fehér egyensúlyt meg ilyen R-hue G-hue meg B-hue-t is állítani :D Ja és a készülékem UT50E, az UT50B angliában lévő modell, amerikában a tc-p..ut50 van :)

[ Szerkesztve ]

(#25379) janos666 válasza rappit4 (#25378) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Köszönjük a megnyugtató választ. :R

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#25380) rappit4 válasza janos666 (#25379) üzenetére


rappit4
őstag

Holnapig meggondolom a kalibrálást :D (Jó lenne)

(#25381) M_AND_Ms válasza Warpig (#25341) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A Digi kábeles szolgáltatásáról beszélsz?

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#25382) DM-Fan válasza rappit4 (#25378) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Na, ez jó hír! Ott a CMS (colour management) menü is? Ettől függetlenül még mindig jobb vételnek tartom az ST50-et a többi felsorolt okból kifolyólag. Persze, ha valakinek már pont az árbeli fájdalomküszöbnél volt az UT50 is, azt megértem.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25383) BBéci válasza athka (#25375) üzenetére


BBéci
titán

Valóban nem olcsó mulatság a BD gyűjtögetés, szerencsére van más megoldás a HD filmek beszerzésére. Ahhoz viszont nem kell Blu-ray-lejátszó.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25384) rappit4 válasza janos666 (#25370) üzenetére


rappit4
őstag

Ez az ABL az automata fényerő csökkentő meg növelő?
(#25382) DM-Fan : Ugyan úgy néz ki a menü mint a képen, kivéve a CATS helyett P-nr van.

[ Szerkesztve ]

(#25385) DM-Fan válasza BBéci (#25383) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"szerencsére van más megoldás"

Ami nem mellesleg többnyire illegális. Sosem értem, hogy aki felépít egy milliós rendszert akár, az miért sajnálja a 3 - 3,5 eFt-ot egy filmre. Nem kerül többe, mintha moziban nézné meg a párjával (ha a két gyereket is vinni kell, akkor már eleve feleannyiba került a BD, mint a mozijegy) és cserébe ott van az elérhető legjobb minőségben, korlátlan számban megnézhető a direkt erre a célra összerakott rendszeren. A minőségi filmekből pedig minőségi gyűjteményt lehet megalapozni.

Na, mindegy, nem vagyunk egyformák! Valakinek fizetni is kell azért, hogy másnak legyen mit lewarezolni. Bár itthon lassan már tényleg nem lesz BD-megjelenés.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25386) Spancer RE válasza Ijk (#25373) üzenetére


Spancer RE
aktív tag

50ST50-re húz most a szívem :B bár kicsit durva és megalomán lesz egy ekkora ólajtón nézni spongyabobot, de annyi baj legyen :D
+ nyugodtan tudok még várni az árak csökkenésére :) 42ST-t is nézegetem már vagy 2 hónapja :DDD (azóta lement 30e-t)
Full HD tv-t szeretnék, szóval jó lesz ez nekem. :)
Ja és médialejátszónak jó lesz a laptop HDMI-vel. :)

[ Szerkesztve ]

(#25387) DM-Fan válasza rappit4 (#25384) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Akkor rendben, köszi!

Get Moded!

(#25388) janos666 válasza rappit4 (#25384) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Igen.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#25389) rappit4 válasza DM-Fan (#25387) üzenetére


rappit4
őstag

Nincs mit :R
(#25388) janos666 : Akkor a múltkor lehet azt érzékeltem egy szörnyű SD adásnál még a posterization mellett.

[ Szerkesztve ]

(#25390) Ijk válasza Spancer RE (#25386) üzenetére


Ijk
nagyúr

Rendben, várj akkor de csak azért ne vegyél ST50-et mert neked fullhd kell. Nem fogod látni a különbséget 2m-nél messzebbről, a HD-ready-vel szemben. Érdemes áttanulmányozni az első hozzászólást, ott van szó nézési távolságokról is.
Ennek a laptop hdmi-s bohóckodásnak meg nem adok többet egy hétnél, de hátha azalatt még a tv egyik hdmi portját is sikerül hotpluggal kinyírni. Nem beszélve az óriási kényelmetlenségről.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#25391) DM-Fan válasza Spancer RE (#25386) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"bár kicsit durva és megalomán lesz egy ekkora ólajtón nézni spongyabobot, de annyi baj legyen"

Nehogy azt gondold! Egyáltalán nem az. Ne abból indulj ki, hogy most egy 21"-os megjelenítőt nézel. Arra gondolj, hogy a nézési távodhoz az ajánlások alapján még ez sem lesz elég nagy. Tapasztalatból mondjuk itt jópáran, hogy az ajánlások márpedig nem túlzóak, sőt!

A fullHD-t akkor is jobban megéri megvenni, ha nagyobb a nézési távod 2 méternél, mert nem csak felbontásban nyújt többet, ráadásul árban sem olyan szignifikáns már a különbség, mint korábban.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25392) tamáspapa válasza DM-Fan (#25366) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Na, lehet, hogy a késöi idöpont az oka, de nem gondoltam volna, hogy olyan gyökér vagyok, hogy képtelen lennék értelmesen megfogalmazni, hogy mit akarok. Pedig de. Ugyan is az én eredeti kérdésem kizárólag arra az esetre vonatkozott, amikor direkt az internetrol streamelve akarnék HD minöségü anyagot nézni, nem pedig már valahova letöltött anyag belsö átjátszása a feladat. Remélem, ebben az összefüggésben már nem tartod hülyeségnek azt a mondatomat, amiben a két sebesség összefüggését vélelmezem. Ugyan akkor az is lejött, hogy ez hülyeség, ne akarjak direktben ilyeneket nézni, töltsem le és utána löjem át a tv- re wifin keresztül. Megértettem, hogy igy a gyakorlatiasabb és ez esetben már tényleg elválasztható a két sebesség egymástól. Akkor mondjuk az jó választás elsö lépcsöben, hogy a jelenlegi tp linket, ami 54 mbps-es, és az általad leirtak szerint határeset, cseréljem le egy 150- esre vagy 300-asra, aztán oldjam meg, hogy valahova letoltsem ezeket az anyagokat és utána már csak az átlövés technikáját kell megoldanom. Jelenleg ugyan is ehhez még semmim sincsen, sem NAS-om, sem médialejátszóm, de pc persze van. Gyakorlatom viszont nincs, hiszen holnap lesz 2 hetes az 50ST50. Na, majd elmerengek rajta, hogy hogyan legyen tovább. Köszi az eddigieket.

(#25393) BBéci válasza DM-Fan (#25385) üzenetére


BBéci
titán

Csak a magam nevében tudok nyilatkozni.
Sajnálok 3500 forintot kiadni egy filmért, amit szinte biztos, hogy csak egyszer fogok megnézni. A DVD gyűjteményemből indulok ki.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25394) kenguru99 válasza janos666 (#25370) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Az ABL az mi? Plusz még egy kérdés. Panansonic U szériát - ahol lényegében csak a fényerő és a kontraszt állítható - hogyan lehet kalibrálni?

(#25395) DM-Fan válasza tamáspapa (#25392) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Ugyan is az én eredeti kérdésem kizárólag arra az esetre vonatkozott, amikor direkt az internetrol streamelve akarnék HD minöségü anyagot nézni, nem pedig már valahova letöltött anyag belsö átjátszása a feladat."

Na, hát ezt ugye így nem írtad le, de sejtettem, ezért is írtam oda az utolsó mondatot. Így már valóban nem tartom hülyeségnek a leírtakat, viszont továbbra is csak azt tudom mondani, hogy 2 Mbit/s-es neteddel (amennyiben tényleg annyi az annyi), minden erre irányuló kísérlet esélytelen, de látom, ezt magad is beláttad.

A második eshetőséget számba véve viszont nem biztos, hogy a router-t eleve cserélni kell. Ha nem is tudja az 54 Mbit/s-es sebességet, nagy eséllyel tud mondjuk 40-et, ami viszont már elég az átlagos 1080p (akár BD is) tartalmak átjátszásához is. Egy jó NAS és médialejátszó ezen router közbeiktatásával már lazán elboldogulna a dologgal - természetesen kábeles kapcsolatot feltételezve. Az ST50-re viszont nem hagyatkoznék, mint fogadó oldali eszközre, részben a médialejátszójának limitáltsága, részben a formátumtámogatottságával kapcsolatos problémák miatt, plusz a megosztási protokollja sem épp leányálom. Szóval kell egy médialejátszó, az már összehozható a PC-vel ezen router-en keresztül is úgy, hogy boldogság legyen az eredmény.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25396) rappit4 válasza kenguru99 (#25394) üzenetére


rappit4
őstag

A mind a 2 kérdésedre leírtuk a választ :) :U

(#25397) Ijk válasza tamáspapa (#25392) üzenetére


Ijk
nagyúr

A streamelést felejtsd el, ha szarakodik a szerver, vagy a szolgáltatód, vagy bármi gond van a netkapcsolattal akkor garantált magas vérnyomás és idegösszeomlás.
HD filmek átviteléhez felejtsd el az 54-es wifit. De a legjobb ha elfelejted a wifi részét is és kábelezel. Persze működhet wifvel is, de ahhoz kell egy jó router és kell egy jó acces point, máris 40k-nál jársz.

Médialejátszóra szükséged lesz, pl. popcornhour a300. Beledobsze egy noti vinyót, rákötöd a netet, usb-s esközökről is tudsz lejátszani. Tulajdonképpen NAS-ként is működik a dolog, bár nem olyan jó mint egy rendes NAS.
A legjobb persze ha veszel egy NAS-t, berakod valami lakatlan helységbe, had zúgjon ott, és kiépítesz egy kis otthoni hálózatot. Én ebben látok hosszútávű megoldást, minden más csak szerencsétlenkedés.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#25398) tamáspapa válasza DM-Fan (#25395) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Igen, beláttam, azért is kérdeztem azt, hogy mi az a minimum sebesség, ami ehhez kell. Ma este lemértem egy online sebességmérövel, 2,2 Mbps- t mutatott. A szolgáltatom tudna többszöröset is, többszörös áron, persze...

Hát, akkor majd fejleszthetünk. Kéne egy BDP 150, aztán egy médialejátszó, meg mittomén még mi.
Egyébként a mostani tp linkkel hogy kell a pc-röl átjátszani bármit a tv felé? Van rajta egy bemenet, 4 kimenet meg a wifi. A 4- böl 1 megy a pc- be. Kellmég vmi más is hozzá?

(#25399) Ijk válasza tamáspapa (#25398) üzenetére


Ijk
nagyúr

Feltételezem amire gondolsz, 1 bemenet az a modem wan portja, a másik 4 kimenet pedig 10/100-as LAN csatlakozó. A wifi vezeték nélküli internetet jelent. Egy lan kábel megy a számítógépbe. Egy másik kábelt kell majd a médialejátszóba kötnöd.
Vagy pedig nem értem amit mondasz. :)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#25400) tamáspapa válasza Ijk (#25399) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Naszoval, én ezekhez hülye vagyok, nem tudom, mit mivel hova, mert még nincs ilyenem. Az én fejemben most ugu áll össze a dolog, hogy van a router, amin keresztül -wifivel- a tv eléri az internetet és pillanatnyilag igy tudok a youtuberol filmet nézni. Mivel itt fellelhetök hd anyahok is, innen indult a kérdésem, hogy mi kell ahhoz, hogy ezeket is le tudjam játszani. Ugye addig eljitottunk, hogy ne akarjam direktben, hanem toltsem le és utána vigyem- löjem át a tv- be. Itt tartunk. Most jönne a technika. Mi kell hozzá, mit hova kell kötni, hogy müködjön. Dm fan irta, hogy a jelenpegi tp link közbeiktatásával lehetne a NAS-t pc- t, médialejátszót összehozni a tv-vel. Na erre vo atkozott a kerdesem, hogy mit mivel hova... Na de elöbb legyen mit, azrán majd megbeszéljük, hogy hogyan. Mondjuk pc az már van, tehát itt akérdés, hogy hogyan játszhatok be innen bármit a tv- re vezetékkel vagy vezeték nélkül - wifin keresztül?

Bocs, ez off, tehát fakitani kellett volna...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.