Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26451) tamáspapa


tamáspapa
aktív tag

Hali.

Csak hogy tisztán lássak.

Az 50st50 usb-hdd felvételt csak digitális jelröl csinál. Ezek szerint a müholdas adás SCART csatin levett analog jelét, amit SCART-on viszek be, azt nem veszi. Ha a STB HDMI kimenetes lenne, akkor a HDMI- bementen bevitt jelet viszont venné. Az analog tv- adást nem veszi fel, de a DVB-T tunerrel vettet felveszi. A dvd lejátszobol analog kivett jelet nem, de a HDMI-vel továbbitott jelet felveszi. Ez igy ok? Kihagytam valamit?

(#26452) DM-Fan válasza vendingo (#26447) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nos, 150 eFt-ból valóban csak az említett LG jön ki az 50"-os fullHD kategóriában, ezt viszont annyira nem szoktuk javasolni, mivel képminőséget tekintve eléggé le van maradva a másik két gyártó belépő fullHD modelljei mögött, amelyek kis anyagi többlettel már elérhetők. A Samsung 51E530 már 180 eFt-ért hazavihető és látványosan szebb képe van, mint az LG-nek. De ott a 3D-s Samsung 51E550 is már 200 eFt-ért, vagy a Panasonic 50UT50 210 eFt-tól.

Az 51E530-ra mindenképp ajánlott még rátolni 30 eFt-ot a keretedre, nem kicsit járnál vele jobban képminőséget tekintve!

Samsung-ot ott vegyél, ahol alapvetően 2 év garanciát adnak rá, a Panasonic hivatalos kereskedőket (pl. Panashop, E-Digital, MM, Euronics, Auchan, stb.) pedig megtalálod a Panasonic.hu-n.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26453) DM-Fan válasza tamáspapa (#26451) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Az 50st50 usb-hdd felvételt csak digitális jelröl csinál. Ezek szerint a müholdas adás SCART csatin levett analog jelét, amit SCART-on viszek be, azt nem veszi."

Korrekt, így van!

"Ha a STB HDMI kimenetes lenne, akkor a HDMI- bementen bevitt jelet viszont venné."

Nem, nem venné, csak a saját tunerrel fogott digitális jelet (DVB-C, DVB-T) képes rögzíteni. A HDMI-bemenetről készített felvétel másolásvédelmi szempontból is aggályos lenne, mert ilyen erővel akár BD-ről is tudnál HDD-re átjátszani (más kérdés, hogy a rögzített anyag más TV-n nem lenne lejátszható, csak azon, amivel rögzíted, de azon viszont igen). A műholdas vétel rögzítéséhez GT- vagy VT-modell kell, azokban ott a DVB-S tuner, így conax-modullal és kártyával a műholdas adás is rögzíthető azon modelleknél.

"Az analog tv- adást nem veszi fel, de a DVB-T tunerrel vettet felveszi."

Így van!

"A dvd lejátszobol analog kivett jelet nem, de a HDMI-vel továbbitott jelet felveszi."

Nem, egyiket sem veszi ezek közül, lásd fönt!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26454) tamáspapa válasza DM-Fan (#26453) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Ok, köszi. Ezek szerint ezzel a tv- vel csak a saját digitális tunerjével vett adás rögzithetö, külsö digitális (HDMI aljzatra érkezö) jel nem. Akkor a müholdrol érkezö analog jelet tudom a Pana EH67 dvd-felvevommel rogziteni a felvevö HDD-meghajtojára. Ez is megoldás.

Milyen paraméterü hdd-t vegyek? Azt irtátok, hogy usb-röl 500 Gb- felett is lehet energiát adni neki. Van felsö határ, ami felett (3 Tb-ig) márcsak hálózati tápost lehet rákötni? Milyen egyéb paraméter fontos még? Ja, a dvb-t - n jövö HD adásokat HD- ben rögziti?

(#26455) Ispy válasza DM-Fan (#26453) üzenetére


Ispy
veterán

Szia!

Akkor ez azt is jelenti, hogy a STB-ból kijövő adást nem tudom felvenni? Persze nincsen rajta HDMI csati, csak SCART, azaz ez egy sima analóg adás. Hát így viszont nem tudom van-e értelme megvenni a ST-t az UT helyett (mert akkor a rögzítés az ugrott).

Ispy

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#26456) vendingo válasza DM-Fan (#26452) üzenetére


vendingo
veterán

A 150 ezres határ is már kis anyagi többlettel jött ki. :(

Sajna többet nem szeretnék szánni tv-re, inkább keresgélek 46"-ost, gondolom azt már olcsóbban kapnék.
Még led-be gondolkodok, azok vannak kisebbe, olcsóbba, de a plazmával jobban járnék.

Jelenleg egy 14 éves Sony tv-m van, ennél bármelyik plazma jobb lenne.
Esetleg tudnál ajánlani pár megbízható webshopot ahol kaphatóak ezek az LG tv-k, vagy ajánlanál kisebbe jófajta plazmát 150-160k környékén? A fullHD-ból nem engedek.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#26457) DM-Fan válasza tamáspapa (#26454) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A TV-hez történő HDD-vásárlás lutri. Minél nagyobb méretű és minél újabb, annál valószínűbb, hogy nem fog működni. Azt már írta más is, hogy SSD-vel próbálkozott és nem jött össze neki.

A DVB-T-n fogott adást úgy rögzíti, ahogy látod.

Ispy: a rögzítés csak a digitális tuneren át érkező jelre vonatkozik! Minden más jel nem rögzíthető ilyen módon! Ezért (is) szoktuk szorgalmazni, hogy ahol van lehetőség, ott kérni kell a conax-modulos előfizetést, mert az STB szinte minden szempontból csak nyűg.

vendingo:

"Sajna többet nem szeretnék szánni tv-re, inkább keresgélek 46"-ost, gondolom azt már olcsóbban kapnék."

Ha lehetne kapni 46"-os plazmát, akkor ajánlottam volna. Nem létező kategória, már 2 éve nem gyártanak, csak 42", 50", 60" és 65" méretekben (a 42"-ost is már csak a Panasonic).

"Még led-be gondolkodok, azok vannak kisebbe, olcsóbba, de a plazmával jobban járnék."

Így van, LCD-ből amit 150 eFt-ért vagy az alatt kapsz, az még az abszolút belépő, 100 eFt-os HD-Ready plazmák képét sem üti meg, de nagyon nem!

Ha a fullHD-ból nem engedsz, akkor mindenképp azt javasolnám, hogy várj még, amíg lesz anyagi erőforrásod a Samsung 51E530-ra! Nem ajánlanék 42"-ost fullHD plazmát, mert ahhoz 170 cm-re kellene ülnöd maximum ahhoz, hogy lásd a részleteket. Ha ez megoldható, akkor ott a Panasonic 42UT50, mint egyetlen szóba jöhető 42"-os fullHD plazma ezen keretből. A Sony CRT-dnek szerintem kellően jó képe lehetett ahhoz, hogy nem lennél feltétlenül elégedett az LG képével!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26458) n.dani válasza vendingo (#26456) üzenetére


n.dani
tag

42UT50 165e Ft környékén jó vétel.

"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."

(#26459) alázógyík válasza vendingo (#26456) üzenetére


alázógyík
őstag

Nekem 50PA6500-as van 3 hónapja, és tökéletes. Nagyon szépek a színek, alig ghostol. Ha igen 10-20 másodperc után eltűnik.
Se sávosodás, se tápzaj. Relatív alacsony fogyasztás, nagyon jó menü rendszer, stabil talp.
Bátran vedd meg, nem fogod megbánni. :K Ennyi idő után én most is ezt venném, pláne ennyiért.

Az meg, hogy itt ugyanaz a pár ember hónapok óta orális örömszerzést nyújt a Pana márka felé, csak a totyik szokásos alapértelmezése, hangulata. ;]

(#26460) alázógyík válasza DM-Fan (#26457) üzenetére


alázógyík
őstag

"A Sony CRT-dnek szerintem kellően jó képe lehetett ahhoz, hogy nem lennél feltétlenül elégedett az LG képével!"

:Y Ne haragudj, de ilyen blőd hasráütéses kijelentést rég olvastam tőled. :U

(#26461) DM-Fan válasza alázógyík (#26459) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Minden relatív. Láttam a PA6500-at az E530 mellett, nem véletlenül próbálom utóbbi felé terelni a kérdezőt. Nem 30 eFt-tal van jobb képe. Ennyit a Pana istenítéséről - talán el is olvashatnád, amit írtam, mielőtt flame-elsz, ami mellesleg TILTOTT!

A Sony jópár olyan szériát gyártott CRT-ből, amelynek színeit az LG mai napig irigyelheti. A feketéjéről nem is beszélve! Úgyhogy nem értem, miért lenne ez hasraütéses.

Meg lehet alkudni a rosszabb minőség mellett, de ha már valaki kiad 150 eFt-ot, akkor ne egy további 20%-os ráfordításon múljon már az, hogy egyel jobb kategóriába lépjen át! Ezen igencsak érdemes elgondolkodni és adott esetben elhalasztani a vásárlást pár hónappal - gondolom azon már semmi nem múlik.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26462) alázógyík válasza DM-Fan (#26461) üzenetére


alázógyík
őstag

Ami nem egyezik a te véleményeddel, az OFF/Flame/TROLL/...

Egy igen jó Pana 100HZ-es, 82cm-es tv-t cseréltem le, ég és föld a különbség az LG javára. De akkor ez biztos egy placebó hatás, saját választásom önigazolására. Ez ragadhatott át a többiekre is, akiknek szintén nagyon tetszett amit láttak. Mást nemtok felhozni magam ellen...

De mindig ez megy. Valaki mondja 150K-ja van. Óhhh, az sz@r, plusz 30K-ért ott a Samu. Jaa, de ha már annyit adsz érte, plusz 30K és megvan az UT Pana, az az álom. Jaa, +20K, és megvan az ST, ami aztán a legjobblegszebb.... Sosincs vége.

Ne tudd meg, mennyi p.ü.-t kapok/kaptam, amiben véleményeket osztottunk meg, kérdeztek/válaszoltam, mert senkinek nem volt kedve a közösbe írni az itteni általad mutatott viselkedés miatt, ami ha nem PANA....

[ Szerkesztve ]

(#26463) DM-Fan válasza alázógyík (#26462) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Miért, ezt minek neveznéd, ha nem flame-nek:

"Az meg, hogy itt ugyanaz a pár ember hónapok óta orális örömszerzést nyújt a Pana márka felé, csak a totyik szokásos alapértelmezése, hangulata. "

"Egy igen jó Pana 100HZ-es, 82cm-es tv-t cseréltem le, ég és föld a különbség az LG javára."

Pana CRT-t cseréltél le, mi meg Sony-ról beszéltünk. A Pana-nak voltak olyan szar CRT szériái, hogy azóta is szégyellhetik miatta magukat. Szóval ezt sem értem, miért érv.

A 30 eFt szerintem már nem elérhetetlen többlet, ha már van 150 eFt-ja az embernek és nem javasoltam neki, hogy menjen tovább Panára.

Én meg ne tudd meg mennyi olyan pü-t kapok, amiben külön megköszönik, hogy lebeszéltem őket az LG-ről.

Nem szoktam olyan álláspontot megfogalmazni, amit ne tudnék érvekkel alátámasztani.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26464) spiky03


spiky03
veterán

Ma voltunk megnézni a Pi életét 3D-ben. :)
Nagyon jó film és a 3D is nagyon jó benne. Itt a 3D hozzátesz a filmhez!
Ang Lee egy zseni ahogy használta a 3D-t.
Nekem jobban tetszett mint az Avatar 3D-je.

Aki teheti nézze meg a filmet!

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#26465) alázógyík válasza DM-Fan (#26463) üzenetére


alázógyík
őstag

Tehét a Pana CRT nem lehetett jó, mert :

1. Nem Sony, igaz fórumokon csak dicsértek azt a Panát, és nézve se volt rossz.

2. Mert az LG plazma képe jobb

" Én meg ne tudd meg mennyi olyan pü-t kapok, amiben külön megköszönik, hogy lebeszéltem őket az LG-ről."

Tehát vett egy másik márkát, és annak használata közben rájött, hogy amit nem választott/használt/tapasztalt, az sz@r. Értem, logikus érvelés. :))

[ Szerkesztve ]

(#26466) DM-Fan válasza alázógyík (#26465) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Tehát vett egy másik márkát, és annak használata közben rájött, hogy amit nem választott, az sz@r. Értem, logikus érvelés."

Miért nem fordítjuk meg: te meg olyan márkára beszélnél rá valakit, amiről úgy mondod, hogy rohadt jó, hogy nem volt se Samsung-od, se Pana-d, tehát összehasonlítási alapod se lehet! Ugye milyen hülyeség?! Na, pontosan ugyanúgy tud nyilatkozni egy Samsung, Pana tulaj is arról, hogy mennyie jó a választottja, mint ahogy te mondod az LG-re, hogy jó.

Na, szerintem hagyjuk egymást a véleményével annyiban. Testközelből ismerem az említett összes modellt, az érveimet leírtam, majd mérlegel az illető, hogy kinek hisz inkább.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26467) alázógyík


alázógyík
őstag

Egyébként maga a topik stílusa hasonló a bringás totyikéra is. Ott is hasonló kocka felfogással "dolgoznak" az ott megszokott lakói, hogy a fél milla alatti bringa nem bringa, csak hulladék.

(#26468) DM-Fan válasza alázógyík (#26467) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Talán mert ők is tapasztalati alapon írnak. Egyébként meg ez is ugyanolyan túlzás a részedről, ahogy az is, hogy úgy állítod be, hogy itt csak a Panát ajánljuk. Különösen nagy epic fail ez úgy, hogy pont egy olyan HSZ-emre reagálva teszed ezt, amiben Samsung-ot ajánlottam valakinek. :U

Pusztán személyes sérelemnek vetted, hogy a választottadról nincs jó véleményem, ennyi.

Get Moded!

(#26469) alázógyík válasza DM-Fan (#26466) üzenetére


alázógyík
őstag

Van 2 Samu Plazmás(2011 és 2012-es model) barátom, láttam őket. De tudod mit, legyen amit akarsz. ;)

(#26468) : Ha Samut kérdezett volna, akkor arról beszélted volna le. :K :K

[ Szerkesztve ]

(#26470) DVlad válasza alázógyík (#26469) üzenetére


DVlad
őstag

Azt nem értem, hogy mi a bajod azzal, ha általában a legjobb képminőségű készüléket ajánlják valakinek, az adott keretben? Az esetek többségében ez pana lesz, hiszen az a márka a csúcs jelenleg és nagy valószínűséggel ez így is marad a függöny legördültéig. Mi ezzel a baj?

(#26471) liszi70 válasza alázógyík (#26459) üzenetére


liszi70
nagyúr

"...itt ugyanaz a pár ember hónapok óta orális örömszerzést nyújt a Pana márka felé, csak a totyik szokásos alapértelmezése, hangulata."

Egyáltalán nem befolyásol a véleményedben, hogy éppen samu plazmát ajánlott???

[ Szerkesztve ]

(#26472) vendingo


vendingo
veterán

Sajna semmiképp nem szánok rá 150-160 nál többet.
Lenne keret ettől nagyobbra/jobbra is, csak sajnálom rá a pénzt, nyakamon a költözés, nyaralás(ok).
Meg valahogy mindig úgy van, bármi után érdeklődök a fórumon, hogy hiába adok meg egy ársávot,mindig kicsit drágábbat ajánlanak, mert az jobb. Ha 1 milliót mondok, akkor tuti 1.2 millás ajánlást kapok. (ezt nem rosszindulatból írom)

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Még alszok erre a samura, de szerintem 180-at tuti nem adok ki érte és az Lg-nél fogok kilyukadni.
Led-től egy kicsit elment a kedvem, játékhoz( xbox/pc) mindenki a plazmát ajánlja.
Még ennek a 42"-os ajánlásnak is utánanézek, hátha elnyeri a tetszésem.

A 3d-s tv-hez jár alapból szemüveg, vagy mindig külön kell megvenni borsos áron?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#26473) Ispy válasza alázógyík (#26469) üzenetére


Ispy
veterán

A szakértő azért szakértő, mert tudja, hogy a pénzedért mit fogsz kapni, és az hogy az valakinek elég vagy sem, vagy mit hajlandó beáldozni a pénzét, vagy a minőséget az már mindenkinek a saját dolga. De attól még a szakértő mindig a lehető legjobb minőséget fogja ajánlani.

Ispy

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#26474) liszi70 válasza vendingo (#26472) üzenetére


liszi70
nagyúr

Bármilyen LCD-től jobb lesz még az az LG plazma is 160-ért.

Azzal azonban tisztában kell lenni, ennyiért nem jár igazán jó képminőség.
Ár-érték arányban sokkal jobb ez az LG mint egy LCD, de kevésbé jó, mint pl. a samu E530.

[ Szerkesztve ]

(#26475) DM-Fan válasza vendingo (#26472) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az egyéni árérzékenységed csak Te ismerheted, neked kell eldöneni, mi az az összeg, amit rászánsz. Én felhívtam a figyelmed, hogy a rászánt összeg kis hányadával többől nagyot tudnál előre lépni minőségben. A 42UT50 képminőséget tekintve még a Samsung E530-nál is feljebb van, de azt tényleg csak akkor válaszd, ha a nézési távolságod nem nagyobb 1,5-1,7 méternél (már ha látni akarod a fullHD nyújtotta előnyt legalábbis)!

A 3D modellekhez alapból nem jár feltétlen szemüveg, ez típus és kereskedőfüggő is lehet.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26476) vendingo


vendingo
veterán

(#26474) liszi70 Pont erre voltam kíváncsi, csak kifutottam a szerkesztési időből. Mármint hogy simán pofánveri a hasonló árú lcd-ket az említett LG?!

Örülök neki, hogy ajánlanak egy fokkal jobbat is. De mindig úgy van, hogy ajánlanak egy kicsivel drágábbat, aztán ha már arra van pénz, akkor még kicsivel drágábbat... Így lett a kiszemelt 30 ezer ft-os monitor helyett 85 ezer ft-os monitorom (nem bánom, mert baromi jó :) ). A legnagyobb bajom, hogy van zsetonom, és képes vagyok mindig megvenni a kicsivel drágábbat. Most erről szeretnék leszokni. Sok olyan dolgot vettem így, amit az életbe ki se használok.

(#26475) DM-Fan Ránéztem a 42-es panára, tetszik nagyon csak az a bajom, hogy 42-es, pedig minden igényem kielégítené.
Ha nem fullHD-s kellene, akkor mi lenne az ajánlott 160-ig bezárólag?

Jut eszembe a samura visszatérve... az euronicsbe nagyon jó cimborám az üzletvezető... lehet nem is 180 az a 180 :)
Ha sikerül 170-re lealkudnom, akkor megveszem, egy fillérrel se vagyok hajlandó többet adni érte.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#26477) liszi70 válasza vendingo (#26476) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nemcsak a hasonló árú, de még drágább LCD-ket is. Viszont tökéletesen egyetértek azzal, hogy kutya kötelességünk azt is elmondani, miszerint kis plusz költségráfordítással, még jobb ár-érték arányt, és minőséget érhetsz el.

Az LG-nek, ahogy olvastam, jóval gyengébb a feketeszintje, ghost-ra hajlamosabb, mint a samu, viszont 20 ezerrel olcsóbb, mint az E530. Neked kell dönteni, ezek érnek-e neked 20 rugót. Nekem biztos érnének.

[ Szerkesztve ]

(#26478) DM-Fan válasza vendingo (#26476) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Ha nem fullHD-s kellene, akkor mi lenne az ajánlott 160-ig bezárólag?"

Akkor leginkább semmi, mivel a Samsung HD-Ready modelljei nem tudnak 24p kadenciát kezelni külső forrásról sem, így a HD-lejátszással meg lennél lőve, nem lenne folyamatos. Az egyetlen érdemi HD-Ready modell a 2012-es modellek közül a Panasonic 50X50, viszont ez is túlmutat a kereteden, igaz, az már csak 10 eFt-tal, mert 170 eFt-ot kérnek tőle.

Mi a felhasználási kör? Mert ha főleg konzoljáték és a nézési távod is nagyobb 2 méternél, akkor bőven jó vagy az 50X50-nel is. Ha mindenképp fullHD-t akarsz, akkor ennyiből egyszerűen nincs más választás 50"-ban, csak az LG, de sajnos nem is nyújtja azt, amit a többi.

Mindenesetre lehetőség szerint nézd meg az összes említett TV-t, mielőtt bármilyen döntést hoznál!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26479) vendingo válasza DM-Fan (#26478) üzenetére


vendingo
veterán

Mi a felhasználási kör?
Pc lenne rákötve, játszanék, filmeznék.
Konzol is lenne rákötve, de itt a full hd nem lényeg, mert csak kinectezek, aminek általában alapból fos a grafikája.
Filmeket/játékokat tudom közelről is nézni, mert csak odatolom a fotelt a szoba közepére, ezáltal élvezhető lenne a full hd, meg az 5.1.

Ami még fontos, hogy az LG, samu tudja a vinyót/pendrive-ot kezelni (MKV)?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#26480) dedy70 válasza vendingo (#26479) üzenetére


dedy70
tag

Sajnos nincs olyan tv (se plazma, se lcd) amelyik saját belső lejátszója támogatná tökéletesen az mkv (24p kandenciahelyes) lejátszást.

Megfelelő pc-s lejátszóprogrammal ez a probléma áthidalhat.

[ Szerkesztve ]

(#26481) DM-Fan válasza vendingo (#26479) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, a PC-játékhoz és a filmekhez valóban jól jönne a fullHD, pláne, ha közel is tudsz ülni, konzolhoz tényleg nem lényeg.

A TV-k beépített médialejátszójára viszont ne apellálj! Egyrészt a formátumtámogatással előb-utóbb gond lesz, másrészt a hálózati lejátszás sem leányálom, illetve a HDD-kezeléssel is adódhatnak problémák, harmadrészt pedig nem tudnak kadenciahelyes lejátszást, a 24p anyagokat is 60 Hz módban jelenítik meg, ezért röcög a lejátszás. Mindenképpen PC-ről, vagy médialejátszóról kell kiszolgálni filmekkel!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26482) bigdady válasza vendingo (#26479) üzenetére


bigdady
nagyúr

pc-hez ne akarj plazmát venni, mert könnyen beég. Én most cserélném pont ezért.

(#26483) DM-Fan válasza bigdady (#26482) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Miért ne akarhatna? Írta, hogy játszana, filmet nézne róla! Odafigyeléssel semmi gond nem lesz vele, nagyon sokan használják PC-vel innen a topicból is.

Oda nem figyeléssel egy sima TV-adóval vagy egy BD-/médialejátszó segítségével is be lehet égetni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26484) liszi70 válasza bigdady (#26482) üzenetére


liszi70
nagyúr

Én HTPC-vel használom a plazmát, semmi baja.
Az igaz, nem játszom rajta. De ésszel használva, biztos megtérül a kis odafigyelés a jobb képminőségért.

DM-Fan: Hú de lassú vagyok!

[ Szerkesztve ]

(#26485) vendingo válasza bigdady (#26482) üzenetére


vendingo
veterán

Nem monitornak használnám, hanem filmet néznék róla, illetve néha játszanék.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#26486) spiritex válasza bigdady (#26482) üzenetére


spiritex
veterán

Na most ez nem ilyen egyértelmű, mert én pc-vel etetem évek óta. Tehát nem mindegy, hogy a pc-ről mi megy ki, mert ha pl. csak filmeket nyomat, mint ahogy én, akkor a plazma a legjobb választás.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#26487) Dexar007 válasza bigdady (#26482) üzenetére


Dexar007
veterán

Ha csak játszana+ filmezne akkor mi a gond?

Én is rá szoktam dugni a laptopot a plazmára és vezeték nélküli billel nyomom a kanapéból:) Persze nem korlátlanul, 2 óránként lejátszok valami 10-15 perces youtube videót és meg van oldva.
Persze nem lehet úgy használni mint egy sima monitort, de nem megoldhatatlan odafigyeléssel.

Give me your cum,bull!

(#26488) bigdady


bigdady
nagyúr

bocs elnéztem és csak a pc szóra figyeltem. filmezésre igy tökéletes.

2 órát elbirsz rajta netezni monitorrként és kimossa 15 perc yt? :Y Hát nem tudom...

[ Szerkesztve ]

(#26489) rappit4 válasza vendingo (#26485) üzenetére


rappit4
őstag

Én is rá szoktam kötni néha a gépemet. Játszok rajta, filmet nézek (még hébe-hóba netezek is). Beégésnek nyoma sincs (minimális figyelem kell hozzá).

(#26490) Dexar007 válasza bigdady (#26488) üzenetére


Dexar007
veterán

3.5 év alatt nem sikerült még beégetnem semmivel.. :) Úgy vettem észre,hogy egyáltalán nem érzékeny rá.

Give me your cum,bull!

(#26491) vendingo


vendingo
veterán

Ráakadtam 2 samsungra. Vélemény?

PS51D550C1WXXH
TX-P42GT30E

A korábban említett samsungra (talán 530?) illetve LG(6500) beszerzésére tudnátok ajánlani megbízható webshopot?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#26492) liszi70 válasza vendingo (#26491) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Ráakadtam 2 samsungra."

Abból a két samsungból az egyik pana. Mindkettő jobb, mint az LG, a GT sokkal.

[ Szerkesztve ]

(#26493) DM-Fan válasza vendingo (#26491) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az 51D550 tavalyi modell, az E530-cal szemben nem javasolnám. A másik nem Samsung, hanem Panasonic, de a GT30-ból már nemigen kapsz újat, mivel 2011-es modell, ahogy egyébként a D550-es Samsung is. Egyébként az LG-nél jobbak, a GT30 úgy finoman szólva fényévekkel. Ezek nagy eséllyel bemutatódarabok, visszavitt példányok, vagy refurbished készülékek. Csak alapos vizsgálat után szabad megvenni őlet!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26494) bigdady válasza Dexar007 (#26490) üzenetére


bigdady
nagyúr

:Y Más is szokta használni a plazmát monitorként?

(#26495) liszi70 válasza bigdady (#26494) üzenetére


liszi70
nagyúr

Simán, én azt csinálom, hogy a chrome böngészőben beállítom, hogy teljes képernyős módban fusson, így nincs állandó felső sáv, meg a Win7 tálcáját szintén elrejtősen használom. Ennyi. Nyilván nem szövegszerkesztek vele órákig a World-ben, inkább olvasok, böngészek.

[ Szerkesztve ]

(#26496) DM-Fan válasza liszi70 (#26495) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Mozilla alatt még a Win tálcát sem kell rejteni, csak nyomsz egy F11-et és olyan fullscreen-módba vált, ahol csak a böngészett honlap látszik.

Get Moded!

(#26497) liszi70 válasza DM-Fan (#26496) üzenetére


liszi70
nagyúr

A Chrome-ban is így működik, csak én alapból is elrejtve használom a tálcát a HTPC-n.

[ Szerkesztve ]

(#26498) bigdady


bigdady
nagyúr

jó 5let :R

és wireles billentyűzettel irányitjátok fotelból? Vagy valami trackpadot nem tudtok esetleg ajánlani?

[ Szerkesztve ]

(#26499) liszi70 válasza bigdady (#26498) üzenetére


liszi70
nagyúr

A túrót! Haggyad má'! Rádiós egér, meg a win7 képernyő billentyűzete, oszt' kalap-kabát! Úgy gépelek már rajta, mint aki ezt tanulta a gyors és gépíró iskolában!

[ Szerkesztve ]

(#26500) vendingo válasza DM-Fan (#26493) üzenetére


vendingo
veterán

Valóban, mind a 2 bemutató modell.

Továbbra is keresek megbízható webshopot a samsunghoz, és az lg-hez. Tudsz valamit ajánlani?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.