Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25801) DVlad válasza Viktor81 (#25769) üzenetére


DVlad
őstag

A 9. generációs is tudja.

(#25802) DVlad válasza DM-Fan (#25772) üzenetére


DVlad
őstag

Sajnos nem tudják azt a feketét.

(#25803) DM-Fan válasza Heffi (#25795) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Igen, hallottam már a TMT5-ről, majdnem 100$ az ára. Trial verzióval meg nem jött össze a 3D"

Ez így van, ezért is szoktunk inkább hardveres megoldásokat, dedikált lejátszókat javasolni, azzal minden szempontból jobban jársz.

"Másik fórumban felhívták a figyelmemet arra, hogy a G840 procim integrált IGP-je nem támogat 3D-t"

Azt hittem standalone VGA-t használsz, így viszont érthető, hogy ezért nem működik.

Get Moded!

(#25804) ketkedo612 válasza Dexar007 (#25799) üzenetére


ketkedo612
tag

Esetleg meghibásodott és nem használt TV-t akarnak venni :F

Én sem győzködtem a szüleim, hogy ne LED LCD-t vegyenek. Csak az általuk gondolt 32" helyett 40"-os modellt vetettem velük + 3 év garancia kiterjesztéssel.

[ Szerkesztve ]

(#25805) DM-Fan válasza Deadzone41 (#25797) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én is azt mondom, hogy lehet, hogy jobb megoldás nekik az LCD és abból a 40"-os szerintem is be fog férni és talán még az előírt ráhagyás is meglesz szűken. A 200 eFt-ból már lehet találni tisztességes LCD-t 40"-os méretben.

Valamiért az a tévhit él sok emberben, hogy az LCD nem tud beégni. De, bizony be tud, csak kevésbé érzékeny.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25806) DVlad válasza Viktor81 (#25800) üzenetére


DVlad
őstag

Egy vt igazán lenyûgözõ önmagában. Nincs mit sajnálni. Hasonlítgatni meg szerintem nem érdemes csak azonos árkategóriában, bármirõl is legyen szó.

(#25807) Dexar007 válasza Viktor81 (#25800) üzenetére


Dexar007
veterán

Igen,ez a nagy átlag..

Egyébként is előbb írta,hogy beleégett a tv2 vagy az rtl klub logója.Biztos nagy igényei lehetnek akkor.. :DDD

Give me your cum,bull!

(#25808) Viktor81 válasza Dexar007 (#25807) üzenetére


Viktor81
senior tag

"Igen,ez a nagy átlag.."

Ezt a mondatodat nem ertem....
42X50 120e, ennel sokkal olcsobban LCD-t sem kap (ekkorat pedig egyatalan nem) es ez TV-zesre is tokeletes. Nagyapam is T-Home csaladi csomagot nez, nem burzsoa, de akkor ott ugy erezte, 73 evesen dolgozott annyit, hogy vegyen maganak egy (akkor viszonylag) draga TV-t, es ne az 51 cm-est kelljen neznie.

(#25809) djnyakesz

Szia !
Szerintem, gyujtsel meg hozza kicsit, es ott a mar emlitett X50. En most lattam eloben es azt kell mondjam, nagyon korrekt TV 120 e-ert. Ha nem muszaj, hasznalt plazmat keruld el, a 90 ezres LCD-ket pedig meginkabb.
X50

[ Szerkesztve ]

(#25809) djnyakesz


djnyakesz
aktív tag

Sziasztok!

LCD topikból ide irányítottak, mivel magam sem tudom mit akarok még és tanácsot akarok kérni :)
Jelenleg egy régi nagy dobozos 68 cm-es TV-m van! (igen, nagyon le vagyok maradva) :D Elolvastam az első hsz-t nagyon sok kérdésemre választ kaptam, de párra mégsem...

Váltani szeretnék valami szép nagy (ahogy olvastam ennél csak nagyobb) TV-re, és nem tudom milyen szempontokat kellene figyelnem!

Amit tudni kell rólam és az igényekről:

- főleg divX filmeket nézek DVD-n keresztül (eddig persze ezen a TV-n nem épp a HD minőség volt jellemző)
- TV nézésre használom a TV-t :D nem kell tudnia internetet meg ilyeneket :DDD
- szebb képminőséget akarok elérni mint a jelenlegi dobozzal
- árkategóriában a 80-90.000Ft közötti érdekelne (használt bőven megfelel)

Kérdések:

- Szerintetek mire kell figyelnem, mik a fontos szempontok, hol érdemes vásárolni milyen fajtát!?
- a plazma be tud égni, olvastam hogy az LCD is csak nem annyira érzékeny (épp most egy két hsz-el feljebb).
Na most ha veszek (használtat fogok valószínűleg az ár miatt amit meghatároztam), akkor ilyen esetben csak személyesen tegyem ezt meg? Nézzem meg van e beégés stb? Mire kell figyelni egy használt plazma vételénél? Vagy érdemesebb gyűjteni, s újat venni már inkább.
- nagyon szúrja a fülemet ez a beégés. Nem vagyunk RTL Klub meg stb társnézők, de mégis félek hogy "beég" egy karika, vagy épp egy TV logó... egy használt esetében is fontos ezeket figyelemmel kísérni, vagy akkor már "kvázi mindegy"...?

Kérem segítsetek!
Köszönöm

(#25810) DM-Fan válasza djnyakesz (#25809) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Első körben ne nézz használtat, ennyiért amúgy is csak sok éves, ma már kevésbé jó modelleket találnál, ki tudja milyen múlttal! A keretedet picit kipótolva, olyan 110-115 eFt-ból kijön zsír újan a Panasonic 42X50, 2 év gyártói garanciával. Ez tökéletesen meg is felel az igényeidnek (nincs szükséged fullHD-ra a leírtak alapján). Ennél olcsóbban nem szabad TV-t venni és ennyiért nem is kapsz jobbat! A CRT-d után is brutális élmény lesz képméretben és képminőségben is. Ilyen minőségű LCD-t nem kapsz 200 eFt alatt.

A beégés nem olyan kardinális kérdés, minimális odafigyeléssel megelőzhető.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25811) Viktor81 válasza djnyakesz (#25809) üzenetére


Viktor81
senior tag

Ooooo !
Most latom, hogy pesti vagy. Tegyel meg magadnak annyit, hogy valamelyik Panashopban megnezed az emlitett TV-t. Szerintem, ennyi penzert ma nem lehet jobbat kapni...

(#25812) djnyakesz válasza DM-Fan (#25810) üzenetére


djnyakesz
aktív tag

Igen ettől tartottam én is, hogy használttal be is lehet keményen fürdeni (akár egy autóval, a múltja kérdéses), és csak használattal jön rá az ember mit is vett....

A Full HD eddig nem volt az életemben jelen, sem a filmek sem semmi esetében! Szóval nem, nem szükséges, ámbátor ha már veszek TV-t akkor lehet érdemesebb lenne erre is "előre gondolni" ha már 2-3 évig nem tervezek új vásárlást. Ha HD-ban is gondolkozok mit javasolnál? Próbáljunk maradni az árakkal valahol a Földön :D

Ha erre a Panasonic-ra gondoltál akkor a leírása alapján valóban ég és föld a jelenlegi doboz után (én csak doboznak hívom, mert a TV szó erős túlzás) :D

A minimális odafigyelést azt jelenti, hogy ha újat veszek (ahogy írtad) kb 20 napban figyelek arra hogy 35-40 percnél tovább ne legyen egy adott kép a képernyőn (teszem azt DVD-t ne nézzek mondjuk ebben az időszakban rajta stb) s ez után elviekben kevesebb figyelmet kell rá fordítanom?
Értsd: Nézhetek ez után DVD-t rajta "önfeledten"? :D Nem akarok kárt okozni benne csak azért teszem fel ezeket a bugyuta kérdéseket...

(#25811) Viktor81:
Valóban nem rossz ötlet megnézni ezt élőben is, holnap vagy az új évben elmegyek nyálat csorgatni :) de még várok tippeket, és összeírom mit érdemes néznem, hogy mégse hülyeként induljak neki :)

[ Szerkesztve ]

(#25813) Dexar007 válasza Viktor81 (#25808) üzenetére


Dexar007
veterán

Ironikusan értettem az "öregekre"..mert a nagy átlag szerintem semmilyen különbséget nem vesz észre,egy MM-ben pl, ahol x ezer tv van egymás mellett.De ez persze nem csak rájuk vonatkozik,hanem szerintem majdnem minden emberre.

Give me your cum,bull!

(#25814) dedy70 válasza djnyakesz (#25812) üzenetére


dedy70
tag

DVD-t pont nézhetsz rajta, csak a menüt ne felejtsd rajta. A tv adásoknál - itt is leginkább az rtl-nél - ki kell zoom-olni a csatornalogókat a bejáratási időszakban. A feliratos filmeket is ajánlott kerülni a kezdeti időszakban.

[ Szerkesztve ]

(#25815) DM-Fan válasza djnyakesz (#25812) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A Full HD eddig nem volt az életemben jelen, sem a filmek sem semmi esetében! Szóval nem, nem szükséges, ámbátor ha már veszek TV-t akkor lehet érdemesebb lenne erre is "előre gondolni" ha már 2-3 évig nem tervezek új vásárlást."

Az viszont többe fog kerülni, erre számíts! Viszont mindenképp érdemes, mert nagy élmény, csak számolj azzal, hogy ki is kell tudnod szolgálni minőségi tartalommal, minimum 720p, de inkább 1080p felbontású filmekkel, BD-vel, HDTV-adással.

"Ha HD-ban is gondolkozok mit javasolnál?"

Mekkora méretben? Csakmert ha maradsz 42"-os panelméretnél, akkor tudj róla, hogy a fullHD-nak ekkora méretben csak úgy van értelme, ha 170 cm-nél nem ülsz messzebb. Így szóba jöhet a Panasonic 42UT50, vagy a Panasonic 42ST50 is, mindkettő megáll 200 eFt alatt és utóbbi nagyon príma TV.

Ha 50"-os fullHD méretben gondolkozol, akkor az már a belépő Panasonic 50UT50 esetében is fölészalad a 200 eFt-nak úgy 20-30 eFt-tal. Ha megelégszel mondjuk a Samsung belépő fullHD-jával, az 51E530-cal, az megáll 200 eFt alatt.

"A minimális odafigyelést azt jelenti, hogy ha újat veszek (ahogy írtad) kb 20 napban figyelek arra hogy 35-40 percnél tovább ne legyen egy adott kép a képernyőn (teszem azt DVD-t ne nézzek mondjuk ebben az időszakban rajta stb) s ez után elviekben kevesebb figyelmet kell rá fordítanom?"

Nem. Eleinte be kell járatni, ez minden plazmára igaz. A későbbi odafigyelést arra értem, hogy a durva logójú TV-adások logóját (pl. RTL-Klub) kizoom-olod, nem hagysz rajta fél órára egy lejátszómenüt, nem játszol rajta úgy, hogy órákon keresztül ugyanoda esik a HUD, stb.
DVD-t minden megkötés nélkül nézhetsz, pusztán arra figyelj, hogy iktass be azért teljes képernyős tartalmakat (akár 1.78:1 vagy 1.85:1 arányú DVD-filmet, sorozatot, teljes képernyős TV-adást) is, hogy a panel homogenitása megmaradjon. Ahogy azt leírtam az #1. HSZ-ben is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25816) DVlad válasza djnyakesz (#25812) üzenetére


DVlad
őstag

A nagyon pregnáns vackokat érdemes kinagyítani a képernyõbõl, mert bajt okozhatnak, ha huzamosabb ideig jelen vannak. A sport1, sport2, rtl és hasonlók nem túl barátságosak.

(#25817) DM-Fan válasza djnyakesz (#25812) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ja, és még valami: ha a DVD-idből ki akarod hozni a maximumot, akkor (ha még nem volna) be kell szerezz egy minőségi DVD/BD-lejátszót, ami képes minőségi felskálázásra HDMI-kimeneten keresztül. A jobb minőségű DVD-k elég jól tudnak kinézni még egy fullHD panelen is, ha a lejátszó jól végzi a dolgát.

Get Moded!

(#25818) Perillustris


Perillustris
senior tag

(#25819) DM-Fan válasza Perillustris (#25818) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem mai darab! Azért megnézném, ahogy valaki fölszalad ezzel a 220 kg-os monstrummal a negyedikre, mindezt úgy, hogy közben vigyáz rá, mint a hímestojásra. :B

Get Moded!

(#25820) gyerecske


gyerecske
senior tag

Az mitől lehet hogy nincsen kép az ST50-en?Csak hang van.Av-re átkapcsolva sincsen a médialejátszón.Jól nézek ki ha megadta magát a panel.

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#25821) Sanyyka


Sanyyka
aktív tag

Mai kellemes st50 tapasztalat:
Több, mint 2 óra Xbox Forza4 autós játék ghost nélkül.
Az első óra után ránéztem azért a fehérmosás fekete-fehér hátterével, de mivel nem tűnt problémásnak, még majd' másfél órát ráhúztunk ( kb. a félidőben újabb ellenőrzés) és semmi hál' Istennek.
Jó érzés látni, hogy nem törvényszerű a "baj".
Persze ettől még továbbra is elővigyázatos maradok.

(#25822) anonym1s válasza Perillustris (#25818) üzenetére


anonym1s
őstag

Az elso barom beszamolojat meg talan el tudnam hinni, mert a tuz miatt biztos leakasztott egy rakas penzt a biztositorol, de olyen elmebeteg baromrol meg nem hallottam, aki egy teve miatt ujjaepitene a hazat potom 3,5 millio fontert, mikozben berel egy hazat sajat reszre, amig epul az uj haz, meg egy masikat a teve tarolasara havi 7 ezerert:)
Nehez elhinnem hogy ez igaz.

[ Szerkesztve ]

(#25823) liszi70 válasza Viktor81 (#25800) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszönöm, tényleg szép történet, örülök, hogy ilyet is olvashatok.

(#25824) liszi70 válasza kolosszus87 (#25796) üzenetére


liszi70
nagyúr

"jobban jársz nagyszülőknek egy lcd-vel. Valószínűleg nem igazán háklisak a képminőségre és feltételezem, hogy a nézési távolságuk is nagyobb, mint azt egy HD tv megkövetelne. Gondolom leginkább különféle tv csatornákat néznének rajta, egy lcd-vel pedig nem lesz beégési gondjuk"

Beégés gondjuk lehet hogy kevesebb lesz, de szerinted kevésbé látványos az állandó bevilágítás, meg a foltosodás, meg a szappanopera effekt, meg az utánhúzás, mint egy akár véglegesen beégett RTL Klub logó, ami nem is mindíg, hanem képtartalom függvényében látható? És valószínű, hogy korukból adódó természetes és nagyon szeretni való spórolási vágyuk is arra ösztönözné őket, hogy valami olcsó, alap LCD-t vegyenek. Akkor sokkal inkább ugyanazon az áron egy nagyobb és szebb képű plazma, még ha jobban be is tud égni, mint az LCD.

(#25825) DVlad válasza liszi70 (#25824) üzenetére


DVlad
őstag

Ezt én sem értem, mikor ezzel támasztják alá a választást. Hiszen miről is van szó valójában?
Tegyük fel, hogy a beégés az hiba és elkerülhetetlen. Ebben az esetben a következőket állapíthatjuk meg.
Plazma: bizonyos csatorna-emblémák beégése a képernyő szélein, sarkaiban, amelyek csak bizonyos esetekben látszanak, de nem okoznak valós és folyamatosan zavaró hibát a látványban.
Lcd: minden tv csatornánál, állandóan, minden tekintetben rosszabb minőségű, zavaró képet produkál a teljes képernyőn, ráadásul mindezt azonnal, gyárilag telepítve. Beégni ez is tud, kétségtelenül nehezebben.
Az árakról nem is beszélve, hiszen nem árfüggő a minőségi különbség, a technológiából következik.

[ Szerkesztve ]

(#25826) Dorian válasza liszi70 (#25824) üzenetére


Dorian
félisten

Nincs igazatok. Ezek kevésbé zavaróak, mint egy beégett logó, azzal együtt, hogy valószínűleg őket a képminőség legkevésbé érdekli, legalábbis biztos nem olyan szinten, mint itt a topiklakókat.
Tudomásul kell venni, hogy nem mindenkinek a plazma a megfelelő választás, nem értem miért nem lehet ezt belátni és -már már sértődött hangvétellel- erőltetni.
Amúgy meg ha egyszer nem fér be 100cm-be a 42", plazma meg nincs kisebb, akkor miről beszélsz?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#25827) Khelben válasza Dorian (#25826) üzenetére


Khelben
nagyúr

Lehet, hogy neked ezek a dolgok nem zavarók, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy láttam itthoni körülmények között egymás mellett azonos kategóriájú lcd-t és plazmát. Akkor se vennék többet lcd-t, ha csak beégett plazmát tudnék venni. Sokkal inkább egy derengő logó a sarokban, mint az lcd mozgásmegjelenítése vagy az ultraszar minőségű sd képe, hogy a színekről ne is beszéljünk.
Egyetlen egy helyzet van, amikor lcd-t kell venni: ha valaki érzékeny a villogásra. Minden más esetben jobban jár a plazmával. Akkor is, ha át kell alakítani a szobát miatta (nálam is át kellett).

[ Szerkesztve ]

(#25828) Dorian válasza Khelben (#25827) üzenetére


Dorian
félisten

Nem rólam van szó, és én el tudok vonatkoztatni a saját igényeimtől.
Nagyon reális, hogy majd a kérdező nagyszülei átalakítják a tévé miatt a szobát...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#25829) Jenő76


Jenő76
tag

Ha lesznek új pana plasmák a CES 2013 kiállításon bemutatják ezeket?
Vagy ha nem, akkor a pana lehet leállt a plazmák fejlesztésével?
Csak azért kérdezem, hogy érdemesebb várni az új modelleket vagy akkora előrelépés úgy sem lehet az idei szériákhoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#25830) ZEN1TH válasza Jenő76 (#25829) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Igen, a CES-en mutatják be az új modelleket.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#25831) Hsanyika1 válasza Jenő76 (#25829) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Itt biztos fogsz mindenről értesülni.Meg itt [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#25832) junkpod válasza DM-Fan (#25817) üzenetére


junkpod
nagyúr

a Pana TV megjelenítő nem jó minőségben skáláz fel DVD-t full hd megjelenítésre?

Box's don't touch!

(#25833) kovadika válasza junkpod (#25832) üzenetére


kovadika
őstag

Én úgy tudom erre csak, a média/blu-ray lejátszók képesek, a tv-k nem.

(#25837) Peace


Peace
nagyúr

LG 50PA5500-ast nézegetem most már egy ideje, bár még pár hónapnyira vagyok a vásárlástól, de már szeretek előre tájékozódni. A fő felhasználási terület full HD filmek és playstation 3 lenne. Mennyire kell tartani ettől a beégés dologtól a konzol esetében? Mert itt nem 1-2 órányi játékról beszélek, hanem akár fél napokról is. Nem szívesen gondolkoznék led-ben, mert a plazma sokkal szimpatikusabb minden szempontból.

(#25838) kolosszus87 válasza Peace (#25837) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Nem igazán ismerem az LG plazmákat, de itt nem nagyon szokták ajánlani, inkább Samsung, de még inkább Panasonic ha van rá kereted.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#25841) DM-Fan válasza junkpod (#25832) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

De, viszonylag jó minőségben teszi ezt, csak egy minőségi lejátszó még jobban végzi el ezt a feladatot.

kovadika: "Én úgy tudom erre csak, a média/blu-ray lejátszók képesek, a tv-k nem."

Ha a TV nem lenne képes önállóan is a felskálázásra, akkor a panel közepén egy viszonylag kis ablakban látnád a DVD 720x576-os felbontását, körben egy böszme nagy kerettel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25842) DM-Fan válasza Peace (#25837) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Felejtsd el azt az LG-t! Az összes jelenleg kapható plazma közül annak van a leggyengébb képe. Hasonló árkategóriában inkább a Samsung 51E530-at válaszd, ha van egy kicsivel több, akkor pedig a Panasonic 50UT50-et, vagy még inkább a Panasonic 50ST50-et, bár ez utóbbi már jóval drágább.

Minden nap leírom, tehát szerintem nem lesz újdonság (pár HSZ-szel előtted is téma volt): a beégés reális veszély, oda kell rá figyelni, különösen konzolos felhasználásnál a HUD-ok miatt, pláne, ha fél napokat játszol. Ez különösen az LG-re igaz! A HUD-okat vagy szigorúan kikapcsolni (sokuk már eleve dinamikus, úgyhogy nem gond) amennyiben nem lehet, akkor zoom-olni, vagy gyakori szünetet tartani.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25849) Mezga Aladár válasza DM-Fan (#25841) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"Ha a TV nem lenne képes önállóan is a felskálázásra, akkor a panel közepén egy viszonylag kis ablakban látnád a DVD 720x576-os felbontását, körben egy böszme nagy kerettel."

Ez szerintem csak nagyítás, a felskálázás nem az amikor a kis felbontású anyagot interpolálással fhd-ban jeleníti meg?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#25850) DM-Fan válasza Mezga Aladár (#25849) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A felskálázás is nagyítást takar valójában: a képanyag natív felbontását kell a kijelző natív felbontásán megjelenteni. Ugyanezt teszi a TV is és a lejátszó is. Egyes lejátszók még rosszabbul teszik ezt, mint maga a TV.

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.