Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23001) Cha-b válasza anonym1s (#22992) üzenetére


Cha-b
senior tag

még csak nem is bűnrészes, hanem ő vinné el az egészet, ha emiatt a samsungtól fejlentés érkezne a rendőrségre. Mivel a garit ő töltötte ki, ő rakott rá kétes pecsétet. Az lényegtelen, hogy a garijegyet a másik srác küldte neki, az akkor abban a formában még nem volt más mint egy kitöltetlen pecsét nélküli papírfecni.

CSAKAKISPEST!!!!

(#23002) janos666 válasza Dexar007 (#22932) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Kis kék füzetet várj.
Ilyet nagyon egyszerű szerezni, mert minden Samsung termék mellé ilyet adnak. Veszel egy 64Gb-os SSD-t olyan webshopból, ahol lusták kibontani és kitölteni, már van is egy üres füzetkéd.
Csak az a baj, hogy a mellé úgy akkor kell egy számla, mert anélkül kitöltetlenül nem sokat ér.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#23003) BBéci válasza hamarpeti (#22995) üzenetére


BBéci
titán

Nem tudhatom, hogy a tökéletes nálad mit jelent, de a neten fellelhető mértékadó tesztek szerint némelyik idei Samsung szemüveg minősége, kivitelét és a 3D hatást illetően is, elmarad a Panasonic gyártmányokétól.

It should have been clear from our description earlier that we aren’t great fans of the supplied SSG-4100 3D glasses. Our fears of distracting reflections, in particular, was realised but they also tended to accentuate the flicker, that this reviewer tends to suffer from with the active 3D systems, as stray light entered due to the lack of shielding. In actual performance terms, there were no issues of sync, nor any other kind of distraction but the damage was done already. Fortuitously, we happened to have a pair of the (much better designed) Panasonic TY-ER3D4ME 3D specs to hand and being as they carry the Full HD SD RF logo, they are compatible with 2012 Samsung 3D TV range.
Cons: Silly 3D Glasses

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#23004) whappela válasza anonym1s (#22998) üzenetére


whappela
csendes tag

Most is rosszul gondolkodsz!
En a helyedben a sajat erdekeimet tartanam szem elott es nem az eladoet.

Hát ez az, pont itt van a kutya elásva. (Nem ő gondolkodik rosszul, hanem inkább Te vagy túl naiv, ami egyébként ebből a mondatodból is kitűnik: "ha kell neki jojjon erte es vigye el amikor visszafizeti a penzedet!") Szóval az érdeke egyértelműen az, hogy dűlőre jusson az eladóval. Ugyanis:
- a pénz az eladónál van, ő azt mondja, vállalja, hogy megjavíttatja a tévét (amit ő működőképesen bocsátott útjára), miért adná vissza a pénzt? Na most kiverni valakiből a pénzt, azt mondani egyszerű, kivitelezni kevésbé. Megoldható, de az jó szerinted? (Na csak mert fentebb még az okirathamisításról is megemlítetted, hogy bűncselekmény...)
- ha megfenyegeti a feljelentéssel (ahogy tanácsolod), és nem jön be a dolog, mert a srác nem szarja össze magát, akkor mi van? (lásd köv. két pont)
- akkor Dexar vagy meghunyászkodva mégis belemegy, hogy a srác a vállalásának megfelelően javíttassa meg a tévét (nagyszerű győzelem)
- vagy inkább választja a feljelentést (no comment...) és bónuszként a pereskedést, amivel aztán marhára ki van segítve: jó esetben egy év múlva visszakapja a pénzét némi kamattal, rossz esetben még a perköltséget is bukja (és nem mernék fogadni rá, hogy a jó eset jön be, közel sem olyan egyértelmű ez a dolog, mint gondolod).
Magyarán nem nehéz belátni, hogy mindenképp az a legjobb megoldás, amit most csinál, azaz hogy amíg lehet, van rá esély, addig igyekszik normálisan rendezni a dolgot az eladóval.

Dexar: revideálom magam :) igazad van, végül is jól teszed, hogy nem pecsételsz, neki kellett volna belebuherálnia.

(#23005) DVlad


DVlad
őstag

Urak!
Tegyük fel, gondol egyet, leveszi a hátlapot (vagy más) és egy robbantott ábra alapján vagy anélkül végig csekkolja a csatikat. Tegyük fel, ezzel megoldódik a probléma és boldogság van. Majd késõbb valamikor lesz egy igazi, komoly hiba egy fõegységben, de gari nincsen, mert soha nem is volt. Akkor zsebbenyúlós lesz nagyon.
Ezzel csak arra célzok, hogy teljesen mindegy a tv jelenlegi állapota az ügy szempontjából, hiszen nem teljesítette a "szerzõdésben" foglaltak szerinti kötelességeit hiánytalanul. Tehát, még egy jó készülék esetén is csalásról van szó, minden értelemben, ami támadható. És támadni is kell minden eszközzel, nem pedig hamisításon gondolkodni itt nyilvánosan.

(#23006) hamarpeti válasza BBéci (#23003) üzenetére


hamarpeti
csendes tag

A minőséget bármelyik kiállított tesztkészülékhez viszonyítom gyári demókkal nézve különböző boltokban.(3 hónapos kutató munka nagyon sok helyen).Nyilván nem olyan kialakítású mint a gyári Panáé a külseje(oldalt nyitottabb),de ez valakinek akár előnyös is lehet(alá beilleszthető egy normál dioptriás szemüveg,aki azzal lát élesebben)képalkotás minőségét illetően el tudom képzelni hogy az elektronika ugyan az mint másikban,lehet hogy egy helyen készülnek(CHINA).Gondolom nem azért árusítják ki mert az idei modell(egyébként ott van mellette az is 6e forintos áron)Amit vettem:SSG-P30502,mellette a MM-ben 20e,ugyan ez!A tökéletest esősorban a tv-re értettem(remélem kifogtam egy jó szériát) a leírt hibákat figyelve,de a szemüvegre nézve is megállja a helyét ez a vélemény.

(#23007) M_AND_Ms


M_AND_Ms
addikt

Akinek probléma a tv elhelyezése (nincs hely, túl közel van, túl messze van, becsillan az ablak, stb): Personal 3D Viewer ;)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#23008) tamáspapa


tamáspapa
aktív tag

Hali!

a Panashopnál hogyan tudom intézni a kiterjesztett - fizetős - garanciát? Az oldalukon erre vonatkozóan nem találtam semmit.

(#23009) gomzol válasza tamáspapa (#23008) üzenetére


gomzol
tag

Szerintem rá kell kérdezni írásban/telefonon/személyesen. ;)

(#23010) Hsanyika1 válasza tamáspapa (#23008) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

telefon vagy személyes "szerintem picit alku kérdés is"

(#23011) dunkel


dunkel
őstag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy P50UT50-et, meg is rendeltem 3 hete egy webáruházból. Sajna nem érkezett még mindig be (múlt hétre ígérték, majd aztán mai napra), és jelen infók szerint már idén nem is fog.
Az edigitalnál lenne készleten, de ott csak cetelemes kártyával érné meg megvenni. A kérdésem/kérésem az lenne, hogy akinek van ilyen kártyája, rászánna-e néhány órát az életéből és a hozzá legközelebb eső budapesti áruházba egy megbeszélt időbe eljönne-e segíteni megvenni így a cuccot. Természetesen a helyszínen a kezébe nyomnám az árát és megfizetném a fáradozását is :R

(#23012) tamáspapa válasza Hsanyika1 (#23010) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Megkérdeztem. +1 év: 5%, +3 év: 15% (37.500,-). Ezt már valaki korábban írta. Hogy alkudni ér-e... vélemény, tapasztalat?

(#23013) Hsanyika1 válasza tamáspapa (#23012) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Köszönjük infót.Itt írta valaki hogy személyes vételnél van némi mozgás tere az eladónak "főnökének" egy pici akciós ár kialkudására.

(#23014) Gabesz26 válasza Hsanyika1 (#23013) üzenetére


Gabesz26
senior tag

A személyes vételt én nem ajánlanám több ok miatt sem.
Egyrészt nem lesz meg a webes rendelés nagy előnye a 8 napos elállás joga, másrészt a fórumon leírtak és a saját tapasztalatom alapján a boltban sokkal kedvezőtlenebb feltételekkel (20%/év, és nekem speciel típustól független 20e/évet is mondtak már) adják a garancia kiterjesztést, mint a Panashopnál.

Szerk.: ami még meglepett, h írtam a Panasonic ügyfélszolgálatának, és a válaszuk szerint ők nem adnak semmilyen feltételek mellett garancia kiterjesztést, és ezzel kapcsolatban keressem fel a hivatalos viszonteladóikat (Panashop, Media, ED...).
Ebből nekem az jött le, hogy nem feltétlen van szoros kapcsolat a Panashop, és a hivatalos Pana-boltok között. Bár az is igaz, hogy a panashopnál rendelt terméket át lehet venni tetszőlegesen kiválasztott Pana-boltban, szval :F

[ Szerkesztve ]

(#23015) junkpod


junkpod
nagyúr

vicces:

Hogy miért? Azért mert a UPC még csak a környéken sem szolgáltat, mi HWR Telcom-osok vagyunk és persze minden csatorna a helyén van:)

Egyébként a régebben írt antenna jel problémámat megoldotta a HWR: kijöttek és cseréltek pár csatit, kábelt, és kiszerelték a fali csatlakozót, most direktben megy, így most 100/100-as ha megy a dvd ha nem:) hurrá!

Box's don't touch!

(#23016) mp54


mp54
senior tag

Egy kis Pana érdekesség:
[link]

(#23017) kovadika


kovadika
őstag

Hello
Lenne egy kérdésem. Új plazma tv-s vagyok, szóval még nem tudom mi miért van. Azt vettem észre, hogy ha közelről nézem a képernyőt, kb fél méterről is, konkrétan mozognak a pixelek, mintha remegnének, és mindegyik. Ez miért van? Ez azért, mert ilyen a plazma technológiája? Mert távolról viszont szép a kép.

(#23018) Toobee válasza kovadika (#23017) üzenetére


Toobee
veterán

Távolabbról kell nézni, akkor megoldódik a gondod, mondjuk olyan 1,3-1,4-ről.

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#23019) liszi70 válasza kovadika (#23017) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ez természetes, ez a ditherzaj. Beállításaidtól függ, hogy milyen mértékű. Tru Cinema beállításon kevésbé látható mint Normálon. A kelleténél jobban felnyomott kontraszt-fényerőn jobban, visszafogott beállításoknál kevésbé látszik. A normál nézési távolságból nem látszódik.

(#23020) gyiku válasza anonym1s (#22990) üzenetére


gyiku
nagyúr

+ megtartottad a pent? ;)

hüllő

(#23021) Dexar007 válasza DVlad (#23005) üzenetére


Dexar007
veterán

Az a helyzet,hogy ez benne van.
1 év garit vállalt rá,ami persze nem lehet hivatalos Samsung garancia. Arra a kérdésemre, hogy ,,van-e garanciapapírja?" azt válaszolta, hogy igen. Cserébe ez "véletlenül" kimaradt a dobozból..de telefonban még a legelső beszélgetésünk alkalmával (mármint miután kiderült a hiba) rögtön leszögezte,hogy a tv csak Debrecenben javítható,utána írt egy mailt, hogy sikerült hivatalos garipapírt szereznie...most én azt nem fogom kitölteni, amíg ilyen helyzet van. Inkább visszaküldöm a tv-t,csináltassa meg ahogy akarja..aztán lesz egy garanciapapírom,amivel majd eldöntöm, hogy mit csinálok..
Sajnos én ezt az árba belekalkuláltam..mondjuk én úgy terveztem, hogy lesz egy hibátlan tv-m 210-ért ami ráadásul 60"-os, ha elmegy 2-évig hibátlanul akkor már megérte, utána majd elpasszolom valakinek - szintén hibátlanul-, mivel addigra már úgyis lesz valami jobb fajta 60-as Pana hasonló áron.

Give me your cum,bull!

(#23022) gomzol válasza Gabesz26 (#23014) üzenetére


gomzol
tag

A kérdés az, hogy hová írtál? A Panasonic.hu-ra? Az a régiós fióktelep magyar nyelvű honlapja, de nekik nincs saját boltjuk, közvetlenül tőlük nem tudsz vásárolni.

Ehelyett viszonteladóik vannak, akik közül a "leghivatalosabb" a Video-Part, akik Panashop.hu néven tartanak fent egy honlapot. Na ott már lehet vásárolni (meg a gyári garancia kiterjesztése felől érdeklődni), és ott láthatók az üzleteik is (pl. a Westendben, az Arénában, stb.), amelyeket általában Panasonic márkaboltként szoktunk emlegetni.
Ezután jönnek az egyéb viszonteladók (MM, ED, stb.), akiknél viszont csak biztosítós garanciakiterjesztésre van lehetőség, ha egyáltalán.

[ Szerkesztve ]

(#23023) spiky03


spiky03
veterán

Nálam is van egy kis tápzaj az ST50-nél.
A napokban figyeltem rá, amikor oda mentem a tv-hez, hogy tegyek be egy BD-t.
Az LG-nek világos ilyenkor a menüje és gondolom azért van ez, de annyira nem izgat a dolog, mert filmeknél nem hallom, mert dolgozik a házimozi rendszer rendesen :D

Sávosodást nem vettem még észre, pedig szoktam figyelni a jobb sarkot. :D
Igaz konkrét olyan tartalmat nem néztem még rajta, mert nem szeretem a focit szerencsére. :DDD

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#23025) alázógyík válasza Dexar007 (#23024) üzenetére


alázógyík
őstag

Ha üres, semmire se mész vele. :N

Egyébként ilyet adnak minden kisebb értékű Samu cucchoz is. Így nem vagy kisegítve 1átalán.

(#23026) gyiku válasza Dexar007 (#23024) üzenetére


gyiku
nagyúr

hivd fel a samut, hogy a garlevel szama alapjan mit latnak.
de attol fuggetlenul az en velemenyem tovabbr is a money back, 200k tul sok ahhoz, hogy szivesseget tegyel egy vadidegennek.

hüllő

(#23027) Gabesz26 válasza gomzol (#23022) üzenetére


Gabesz26
senior tag

Köszi az infókat. Én azt hittem a magyar régiós részleg üzemelteti a Panasonic márkaboltokat, a panashop pedig egy önálló vállalkozás (de nem teljesen, mert átvételi pontként társul a kettő), ezért is írtam a Panasonic.hu-ra, ezek szerint tévesen :DDD

Az viszont sajna igaz, hogy a két helyen (márkabolt<=>webshop) különböző számokat mondanak a kiterjesztett garanciára :F

(#23028) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

tudom, hogy teljesen off-topik a kérdés, mégis felteszem, mert tuti itt a legmagasabb azoknak az aránya akik tudnak érdemben válaszolni, vagy legalábbis érinti őket a téma.

Dec 14-től adják a Hobbit-ot a magyar mozikban és én persze minden létező minőségbeli extrát amit a film ad élvezni szeretnék, mert tanultam az Avatár-nál elkövetett hibámból, amit csak sima 3D-ben néztem meg a Corvin-ban...

Szóval ami kell:
+4K
+IMAX 3D
+48 FPS
+Legjobb hangzás

És a kérdések:
-Melyik budapesti mozi tudja ezt így mind?
-Jól gondolom, hogy IMAX 3D csak passzív (polarizációs) szemüveggel van? A passzív technológia ugye nem okozza majd az élvezetek csorbulását?
És ez is nagyon fontos:
-Közép-középre üljek, vagy hátra középre?

[ Szerkesztve ]

(#23029) tamáspapa válasza gomzol (#23022) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

A panashop.hu-ra írtam és beszéltem is velük. A garanciával kapcsolatos dolgok nem lelhetők fel a webáruház felületén, nem is tudod kifizetni ott a plusz garit, csak külön. Az erre vonatkozó igényedet a rendeléskori megjegyzésben kell jelezni és valszín külön számla alapján lehet kifizetni. A kosárba rakáskor csak a tv- tudod kifizetni alapgarival. Még beszélek velük a plusz gari kifizetésének módjáról.

Közben még a bankomban is benn voltam. Azért írom le, hogy miért, hát ha valaki más is hasonlóan szeretne eljárni, mint én.

A hitelkártyám 190 e Ft keretű és napi limitje is ennyi. Megkérdeztem, hogy megtehetem-e azt, hogy befizetek még rá 70 e ft-ot és ők meg átállítják a napi limitet 260 e Ft-ra, hogy egy összegben a kártyáról ki tudjam fizetni a tv-t. Utána nézett, elvileg lehet. Így már átállította a napi limitemet 260 e Ft-ra, én hétfőn feltöltöm eddig a kártyát és utána megpróbálom innen egyösszegben kifizetni a tv-t ha úgy döntök, hogy megveszem. Ha beveszi a rendszer, akkor a jövőben is meg lehet csinálni azt, hogy egy elvileg a bankba beérkező havi rendszeres munkabér átutalás alapján beállított felső keretedet és napi limitedet ideiglenesen megnöveld, ha a vásárolandó cucc drágább, mint a kártya kerete, illetve a napi vásárlási limit. A kérdés még az, hogy maga az alapkeret 190 e Ft) megemelkedik-e, vagyis a jövőben elvárják-e, hogy ennyire töltsem vissza a kártyát, vagy elég az eredeti 190 e. Elvileg nem kéne, mert az eredeti keretemet nem növelték meg, csak a napi vásárlási limitemet, aminek így egy része saját pénz lesz. Ezt elfelejtettem megkérdezni, de majd pótolom.

(#23030) gomzol válasza joysefke (#23028) üzenetére


gomzol
tag

Ezt így mind egyik sem tudja. :(

A Hobbitot HFR (48 fps) 3D-ben csak 3 mozi fogja vetíteni.
4K-t a fővárosban csak a Mi Mozink Óbuda tud, viszont a FB oldalukon nemrég még azt írták, hogy a 3D-s verzió nem lesz 4K-s. A 2D-s változat 4K-s felbontására vonatkozó kérdésemre eddig még nem válaszoltak.
IMAX csak az Arénában van, mozis 3D pedig csak passzív változatban létezik.

Túl messze - főleg 3D-nél - ne ülj, de túl közel se jó, én az IMAX-ben pl. az 5. sorból néztem a Prometheust, de onnan már nehezebb volt átlátni a vásznat, és világos képelemeknél már látszott a vászon szerkezete, vagy a pixelek voltak, nem tudom biztosan.

[ Szerkesztve ]

(#23031) dunkel válasza joysefke (#23028) üzenetére


dunkel
őstag

Egy IMAX terem van összesen az országban ha jól tudom, mégpedig az Aréna plázában, úgyhogy sok választásod nincs.
Inkább középre mint hátra szerintem.
Ha jegyet szeretnél, lesz kb 1 órád onnantól, hogy felkerül az internetre a foglalási lehetőség, vagy odamész vetítés előtt fél órával és annak a helyére ülsz be aki nem veszi át időben és törlődik a foglalása.

(#23032) gomzol válasza tamáspapa (#23029) üzenetére


gomzol
tag

Köszi!
A jövő héten már nekem is aktuális lehet. :)

(#23033) 8.utas


8.utas
tag

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha elkezdenek jönni a 48p-s anyagok, hogyan fogják kezelni a jelenlegi lejátszók ill. TV-k?

[ Szerkesztve ]

(#23034) spiky03 válasza 8.utas (#23033) üzenetére


spiky03
veterán

Szerintem ettől még nem kell félned. :)
Nem most lesz az a nap.
De hirtelen azt gondolom, hogy 24p-ben, hogy visszafelé kompatibilis lesz.
Ezt tudom elképzelni.

Mondjuk az a b aj, hogy engem a Hobbit nem érdekel. :D
Megvárom haverék mit nyilatkoznak majd róla és max egy szerdán megnézem, de csak emiatt a 48p miatt.
A Gyűrűk ura sem fogott meg annyira.

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#23035) KTTech válasza 8.utas (#23033) üzenetére


KTTech
veterán

Úgy, hogy 24p-re vissza lesznek konvertálva (ami felettébb egyszerű). Amíg nem jönnek azok a TV-k, amik progresszíven kezelnek 2:2 pulldown-al 48p-t, addig nem fognak ezek elterjedni.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#23036) Dequator válasza Hsanyika1 (#22869) üzenetére


Dequator
csendes tag

Amikor linkelted csak az árát néztem, de most látom +1 szemüveg is jár hozzá....
az még 18-20 ezer forint mínusz (persze azoknak akik úgyis vennének hozzá 1-2 szemüveget).

(#23037) Hsanyika1 válasza Dequator (#23036) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

igen valóban.TX-P50ST50E - 2 ÉV GARANCIA - Panasonic 127cm-es 3D SmarTViera okos TV + AJÁNDÉK 1 db 3D aktív szemüveg 249 989 Ft[link]

(#23038) KisApám válasza Hsanyika1 (#23037) üzenetére


KisApám
addikt

Máris NEM kell a Cetelem kártyát használnom:
Ár -10% ha jól emlékezem. JÓL???

A szemüveg már mondhatni be is hozza ezt, ha egy Pana szemüveg 15-20 000 ft!
És ki tudja meddig van ez az akció... :F

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#23039) gomzol válasza Dequator (#23036) üzenetére


gomzol
tag

Tényleg, azt én is csak most vettem észre!

Viszont szerintem a 42GT50 se ennyi volt még tegnap.
Azért ezen még gondolkodom egy sort, mert 42-esből (ami nálam max. elfér) ennél jobbat nem kapok, csak még mindig nem tudom, hogy az ST-hez képest nyújtott plusz számomra megérné-e ezt a különbözetet.

(#23040) KisApám válasza KisApám (#23038) üzenetére


KisApám
addikt

Közben telcsiztem a Panashopba.
Nem Panasonic szemüveget adnak hozzá, hanem valami más márkát. :(
Talán ezt.
Úgyhogy vissza a Cetelemhez... :((

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#23041) gerolka válasza dunkel (#23011) üzenetére


gerolka
tag

Honnan rendeleted amit nem kaptál meg?

(#23042) Gabesz26 válasza gomzol (#23039) üzenetére


Gabesz26
senior tag

Ugyanez a dilemmám... :B GT vagy ST. Én nem láttam jelentős különbséget a kettő között, sőt... Bár igaz, h nem épp a legjobb forrással tudtam tesztelni (a pana rendelkezésre álló tesztvideói nem voltak épp a legmeggyőzőbb minőségűek).

A fórum tapasztaltabb tagjai szerint van (nem is kevés) különbség, szval még jövőhéten futok egy kört és kipróbálom normális BD50 anyagokkal is (viszem a külső HDD-t, mert a boltok nem igazán vannak a helyzet magaslatán ilyen téren :O)

(#23043) spiky03 válasza Hsanyika1 (#23037) üzenetére


spiky03
veterán

Ez jó, hogy adnak hozzá egy szemüveget.
Jó lenne valahonnan szerezni egyet csak kipróbálás szinten, és össze hasonlítani élőben is azzal a bizonyos Samsung szemüvegekkel, hogy tényleg jobban hozza a 3D-t.

Esetleg ha valaki rendelkezik ezekkel ossza meg velünk a tapasztalatait.

Thx :R

Mert a fentebb említett Auchan akció nem rossz, hogy 2ezerért kapsz 2 szemüveget.
De ha ugye tényleg annyira rossz akkor felesleges.

Nah meg arra a 2-3 filmre lehet, hogy bőven elég az is amit kipróbál az ember. :DDD
Mert ugye otthon nem olyan élvezhető a 3d, az egérmozin, max vásznon projektorral, de az már egy picit más ársávba tartozik. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#23044) Voice24 válasza spiky03 (#23034) üzenetére


Voice24
őstag

Most olvastam valahol, hogy nagyon sok Hobbit-néző émelygésre, több napig tartó migrénre panaszkodott a film megnézése után. Lehet, hogy mégsem olyan jó ez az új rendszer?...

(#23045) torma1981 válasza Voice24 (#23044) üzenetére


torma1981
veterán

Erről én is olvastam. De hogy ez igaz vagy csak pletyka azt nem tudom.

(#23046) junkpod válasza joysefke (#23028) üzenetére


junkpod
nagyúr

itt, ezt olvastam:

nálunk 4 féle képen nézheted majd meg:

2D - 24 fps
3D - 24 fps
IMAX 3D - 24 fps (csak az IMAX termben)
HFR 3D - 48 fps (ez utóbbi Budapesten összesen két teremben: Wetend T4 és Aréna T15)

sőt itt egy kommentelő azt is leírta (eddig nem tudtam), hogy a moziban most is 48 fps-t nézünk csak minden képkocka 2x villan fel (ugyanis amikor megáll a képkocka, akkor 2x villantják fel, hogy folyamatosnak érezze a szemed a mozgást, a 24fps-el való felvillantás szaggat a szemnek).

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#23047) anonym1s válasza whappela (#23004) üzenetére


anonym1s
őstag

Dexar007 erdeke az hogy visszakapja a penzet, lehetoleg minel hamarabb, es nem az hogy egy ilyen adas-vetel utan ami hazugsagon alapult, meg alkudozzon az eladoval okirathamisitasrol!
Dexar fizetett egy uj, hibatlan garancias teveert, ehelyett kapott egy kijelzohibas garancia nelkuli ertektelen vackot! A teve serulten erkezett ezert a vevo szempontjabol teljesen kozombos hogy mukodokepesen adta postara az elado, vagy szallitas kozben serult, mert a vevo nem ezert fizetett! Ha szallitas kozben serult (amit ketlek) ahhoz sincs semmi koze a vevonek, mivel nem o intezte a szallitast, tehat nem o felelos erte!
Ha valoban hibatlan allapotban adta postara, es szallitas kozben serult, akkor az elado most a szallito tokeit morzsolgatna es nem probalkozna ketes eredetu garanciapapirral kiserletezni a vevonel! Kulonben is, az ilyen szallito cegeknel van biztositas a szalitott arura, igy van? Akkor miert szarakodik ezzel a garanciajeggyel?
Ahogy mar tobben is irtak, emiatt az adas-vetel semmisnek tekintendo es jar neki vissza a penze! Azt is irta mar itt valaki hogy a 8 napos elallasi jog maganszemelyek kozott is el, es ha ez valoban igy van, akkor meg egy okkal tobb arra hogy a penzet kovetelje vissza es ne alkudozzon! Miert probalsz te is felrebeszelni?

Ja, en nem emlitettem sehol sem, sot meg utalast sem tettem arra hogy verje ki belole. Nem tudom hogy jott ez neked kepbe. Azt meg erosen ketlem hogy hianyozna az eladonak egy rendorsegi feljelentes, mivel igencsak veszelybe kerulne a munkahelye, foleg ha kiderulne hogy a samsungtol "szerzett" teveket arulja ketes eredetu garancia papirokkal.

(#23048) anonym1s válasza gyiku (#23020) üzenetére


anonym1s
őstag

Nem, azt vissza kellett kuldenem, de nem lett volna ertelme megtartani, mert hasznalhatatlan volt. 64gb helyett 5.76gb-os volt egy kingston utanzat hazban, 4mb/s-os irasi sebesseggel.

(#23049) KTTech válasza junkpod (#23046) üzenetére


KTTech
veterán

A moziban alapból 72 fps-el fut a film (2 takarás, 1 teljes képkocka), ha filmes gépről megy. (a takarás szolgáltatott a továbbítás okozta elmosódást megszüntetni, de pont úgy működik az agy számára, mint a Black Frame Insertion a TV-knél).

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#23050) joysefke válasza junkpod (#23046) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

A Hobbit-ot eleve 48FPS-es kamerákkal vették fel, tehát itt másodpercenként tényleg kettő valós képkocka van. Az összes többi filmet 24FPS-el veszik fel, és 24 valós képkockával vetítik le, az hogy egy képkockát kétszer bevillantanak az a mozis vetítés villogásán valamennyit segít, de a mozgó jelenetek szaggatásán nem. A 48FPS-től én azt várom, hogy sokkal valóságközelibbek, hihetőbbek lesznek a jelenetek egyszerűen a folytonos mozgás miatt, illetve sokkal kevesebb motion blur-t (elmosódást) fognak alkalmazni, ezáltal a hátterek is élesek lesznek, nem csak a fókuszban lévő, a vásznon nem mozgó alakok).

A 3D amennyit utánaolvastam ráadásul eleve igényli a magas FPS-t, mert egy 2D képpel ahol mindkét szemed ugyanazt látja könnyebben becsapod az agyat, kis elmosódás stb és már nem olyan rossz a kép, de 3D-nél ahol a két szemed különböző képet lát kell a több FPS (és a kevesebb elmosódás) hogy hihető és élvezhető maradjon a dolog. Pl feltűnőbb, ha valami a 24p korlátai miatt nem a fizika törvényei szerint mozog (valami pl leesik és nem úgy gyorsul ahogy kéne).

Én egy valamitől félek a magas FPS kapcsán, főleg azért mert ez egy fantasy film lesz:
A mozifilmnek általában megvan az a tipikus mozifilmes nem teljesen realisztikus látványvilága (elmosódások, csak az éles amit tényleg meg akarnak mutatni, stb) ez a nem telesen realisztikus látvány szerintem néha segít abban, hogy jobban beleéld magad a film világába, főleg, ha az egy fantasy... Elfedi azokat a dolgokat, pl. díszletek hibáit ami kizökkenthetne a belefeledkezésből. Ha nagyobb a felbontás, folyamatosabb a mozgás minden tűéles ÉS még a háttérben is mindent ki tudsz venni, akkor bizony nagyon jó díszletek, nagyon jó maskarák és nagyon jó statiszták és beállítások kellenek, hogy nem vegyél észre akaratlanul is olyan dolgokat, amiket nem szabad észrevenned az optimális hatás kedvéért, például, hogy a háttérben a kunyhó amit a 48FPS technológia miatt élesnek látsz, hiába mozog horizontálisan a képen az csak egy díszlet. (mondtam egy példát, gondolom lesz kunyhó hobbitfalván :) ) Az egész hátteret sokkal jobban, sokkal tágasabban meg kell csinálni, hogy a jelenet hihető maradjon, csak a 48FPS és a kevesebb elmosódás miatt is.

Ha azon gondolkodsz, hogy lesz-e különbség a 24 és a 48FPS között (érdemes-e többet utazni miatta, drágább helyre menni) akkor azt mondom, hogy biztos vagyok benne, hogy brutális szemmel látható különbség lesz. Ebben biztos vagyok.

Egy szó mint száz személy szerint gyűlölöm a 24fps-t amivel persze én mindig csak moziban találkozom, mindig elfáradok egy akciófilm megnézése miatt a bődületes szaggatástól és elmosódástól amelyeknek a 24fps a közvetlen oka. Azonban picit félek is, hogy a Hobbitban hogyan sikerült a technológiaváltással kapcsolatos buktatókat elkerülni.

sőt itt egy kommentelő azt is leírta (eddig nem tudtam), hogy a moziban most is 48 fps-t nézünk csak minden képkocka 2x villan fel (ugyanis amikor megáll a képkocka, akkor 2x villantják fel, hogy folyamatosnak érezze a szemed a mozgást, a 24fps-el való felvillantás szaggat a szemnek).

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.