Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28001) Heffi


Heffi
őstag

Üdv!

A GT50 tévémben készenléti állapotban néha "kattan" valami, gondolom valamilyen relé. Már nem egyszer hallottam. Olyan, vagy ugynaz a hangja, mint a főkapcsoló bekapcsolásakor. Ez normális?

(#28002) mayday00 válasza pkaresz (#27997) üzenetére


mayday00
őstag

Ugyanaz nem lehet:) Ez egyértelmű:)

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28003) blakey válasza Heffi (#28001) üzenetére


blakey
titán

Automatikus frissírés aktív? Az szokta "bekapcsolni".

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#28004) Heffi válasza blakey (#28003) üzenetére


Heffi
őstag

Igen aktív (volt, már kikapcsoltam). Akkor meg fog szűnni a kattogás?

(#28005) DM-Fan válasza Heffi (#28004) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, ezentúl csak a bekapcsoláskor, illetve a kikapcsoláskor fogod hallani. Az automatikus frissítés opció annyit tesz, hogy időnként visszahívja a TV alaplapján standby-ból, feszültség alá helyezi (ilyenkor hallod a kattanást), de a panel nem kapcsolja be, ezért látható jele nincs a dolognak. Ezt követően a TV szétnéz a neten, illetve a DVB-hálózaton, hogy található-e szoftverfrissítés (külföldön terítik a firmware-t DVB-hálózaton is, itthon sajnos nem), majd ha talál frissítést, akkor letölti és telepíti. Az ellenőrzés befejeztével a TV áramtalanítja az alaplapot (ekkor is hallasz kattanást). Ez fog megszűnni az automatikus frissítés opció tiltásával, így ezt követően már csak be- és kikapcsoláskor fog kattanni a relé.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#28006) kovadika


kovadika
őstag

Még a feliratos dologhoz annyit, hogy miután tegnap beparáztam a felírat ghost miatt, kb 4-5 órát ment a tévé felírat nélküli filmekkel, de még mindig megvan a ghost, addig nem is nézek feliratosat, amíg el nem tűnik, csak hogy megnyugtassam magam. (nekem amúgy kb 2 hónapnyi -napi 3 óra kb- kizárólag feliratos filmezés után jött elő-vagy vettem észre-) Úgyhogy szerintem nem árt néha szüneteltetni a feliratos filmezést.

(#28007) DM-Fan válasza kovadika (#28006) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Furcsa, mert nekem pl. az ilyen jellegű ghost egy-két perc alatt teljesen eltűnik teljes képernyős változó képtartalom mellett, szemben mondjuk egy agresszív csatornalogóéval, ami akár napokig is képes meglenni. Pedig én kizárólag felirattal nézem a filmeket. Nem túl magas a kontraszt értéked?

Get Moded!

(#28008) kovadika válasza DM-Fan (#28007) üzenetére


kovadika
őstag

True cinema-ban van, semmit nem állítgattam rajta mióta ki lett csomagolva. Viszont én egyáltalán nem nézek rajta tévét, szinkronos film kb 2-3 alkalommal ment rajta. Az első észrevétel óta már halványodott, de még kivehető az egyszínű háttereken, úgyhogy még nem erőltetem egy darabig, valószínűleg egy médialejátszó is elkél majd a felíratok pozicionálása céljából.

(#28009) Gabor970


Gabor970
addikt

én akkor vennék tabletet, ha az windows oprendszert futtatna. Igen, tudom, hogy van x86-os tablet, de az meg drágább mint egy jó netbook. plusz nem tudom miképp lehet azokat asztalinak használni külső perifériaákkal. Nos emiatt netbook párti vagyok. 15,4".es laptop nekem pl nem kellene, az annyira nagy, hogy nekem kényelmetlen. Kb 12,5" a plafon amit még elviselnék, no az ár pedig 120e Ft. Netbook + bill, egér, monitor.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#28010) gerolka válasza dedy70 (#27950) üzenetére


gerolka
tag

Mennyi idő után válaszolt az e-mailedre a Panashop? Én már egy hete várok, ráadásul többször is írtam de nem írnak vissza, a telefon meg vagy foglalt vagy nem veszik fel... egyre kevésbé szimpatikus ez a bolt! Vagy talán az én pénzem nem jó nekik :F

(#28011) KTTech válasza erdoke (#27995) üzenetére


KTTech
veterán

Hát, valszeg a laptopod belehalna, ha 21Mpixeles RAW-okat kellene kötegelve feldolgoznia (az overclockolt i7-2600k is komolyan küzd vele, és ez csak egy 5DmkII-es gép fileja, nem egy D800 36Mpixeles RAW-ja), belátható időn belül :) de komoly gondjai lennének video tömörítésnél is (nálam ez a kettő mindennapos elfoglaltsága a gépnek, de van némi játék is... pl. Far Cry 3, és nem szeretem visszafogni a grafikát - a felbontást így is be kell áldoznom, mert régi a kártya, az 5870 már nem elég acélos, de 720p-ben jól húz...).

Az alap nálam az, hogy van egy 8GB RAM Disk + 8GB a programoknak, mert az SSD túl lassú a cache-nek a Lightroom alá, valamint az adatokat meg nem vagyok hajlandó 1 HDD-n tárolni, mert az nem tárolás, hanem orosz rulett, ráadásul fájdalmasan lassú is, mert a CPU csak vár a HDD-re (az SSD-n van a rendszer és a programok, de tárolásra nem használom) - így mindenhol RAID5 vagy RAIDz tömböt használok 4HDD-ből összerakva... Ilyen paraméterek mellett nem is találsz laptopot valószínűleg...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#28012) DM-Fan válasza KTTech (#28011) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

...és pontosan az ilyen igények miatt nem fognak eltűnni az asztali gépek belátható időn belül. Sokkal erősebbek, tartósabbak, flexibilisebbek, modulárisak és sok feladatra nélkülözhetetlenek. Komoly munkára egyszerűen nincs alternatívájuk.

Get Moded!

(#28013) JaniS válasza norral (#27975) üzenetére


JaniS
senior tag

Jaj de jó, akkor nem is olvasom el mi az a sávosodás, mert idáig nem láttam rajta :D
De biztos lesz valaki, aki gyorsan beírja, hogy elrontsa az örömömet ;]

(#28014) Heffi válasza DM-Fan (#28005) üzenetére


Heffi
őstag

Köszönöm a részletes infót. :R

(#28015) Dorian


Dorian
félisten

Nnna, holnap megrendelem én is az 50ST50-et, nem bírok várni.
(Kíváncsi leszek mit mond a főnököm, a munkahelyem el tudja-e számolni az áfáját, az jó buli lenne :)) )

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#28016) erdoke válasza KTTech (#28011) üzenetére


erdoke
titán

Nyilván rétegigény miatt van még leporelló és számszeríj is, de a rétegigény se a tendenciákat, se az átlagot nem igazán befolyásolja. Egyébként egy 3 GHz-es Ivy nem olyan gyenge ám, márpedig akár 14-es, viszonylag vékony laptopban is előfordul.
Átlagember rövidesen csak tévén és tableten néz képeket, és magasról tenni fog a RAW-ra. Persze az utóbbira más okokból mindig is tett...

A legjobb aláírás a héten

(#28017) Zozzy válasza mayday00 (#27930) üzenetére


Zozzy
aktív tag

Miért nem onnan rendelsz, ahol van raktáron? Itt ugyan drágább 1380 Ft-tal, viszont ingyenes a szállítás. Azaz olcsóbban jössz ki. Nem reklámozni akarom a boltot, de nekem a rendelés másnapján hozta a futár, aki segített is felhozni az emeletre.

(#28018) norral válasza JaniS (#28013) üzenetére


norral
aktív tag

Mikor hazahoztam a 50g30-at, akkor nem láttam semmi hibát, ott volt a lila köd a szemem előtt. Aztán megtaláltam magamnak a line bleedinget, sávosodást, vibrálást, ghostot, foszfor lagot. Azóta ezeket néha látom mozizás közben is, ha rossz a film, és ráérek ilyenekkel foglalkozni... Közben azért szórakoztató nézni, hogy a vendég mondjuk ebből semmit sem vesz észre, csak keresi a padlón az állát.

Viszont, ha elmegyek egy ismerőshöz, és filmet/sorozatot néznek a "nagy" TV-n (32-42" LCD), akkor mindig nyugtázom, hogy lehet, hogy a plazmán se tökéletesen fekete, meg lehet, hogy sávosodik, meg "vérzik a vonala", meg akármi, de ettől nem támad sírhatnékom, ha ránézek, hanem örülök neki, hogy jól néz ki. Ha pedig jó a film, akkor tökéletes, amit látok. :)

szerk:
Nem mellesleg, most rákaptam az NBA-re, mert annyira jól néz ki a plazmán, hála istennek logo nagyon ritkán van, az eredményjelző meg minden csatornánál más, meg ide oda tologatom a kicsi dunevel a képet lefelé, így a ghost sem igazán komoly probléma. Sportot nézni plazmán álom.

[ Szerkesztve ]

(#28019) mayday00 válasza Zozzy (#28017) üzenetére


mayday00
őstag

Ettől a boltól rendeltél?

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28020) Ijk válasza norral (#28018) üzenetére


Ijk
nagyúr

Kár keresni a hibákat, főleg kifejezetten felderítésre szolgáló képtartalommal. Miután kiszúrod, utána csak azért is észre fogod venni. Ha meg csak szimplán használod, és nem is olvasol mondjuk a sávosodásról, akkor lehet hogy az életben nem veszed észre. Néha a tudás átok. ;]

Nekem az X20 képminősége szinte tökéletes, mélyebb feketét elviselnék. Soha nem tapasztaltam sávosodást, foszfor lagot, zajt, de még ghostot is leginkább a szinemaszkóp feliratoknál. 60"-ban elfogadnám, ugyanezzel a képminőséggel, pixelmérettel. ;]

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#28021) DM-Fan válasza Ijk (#28020) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Csak aki maximalista, az nem bírja ki, hogy ne keressen hibát. :( Nem is feltétlen a hibát keresi, csak a tökéletességet vizsgálja.

Get Moded!

(#28022) Dorian válasza Ijk (#28020) üzenetére


Dorian
félisten

Így van. Hibát mindenben lehet találni, aki ilyen szemmel néz bármit, az nem bír eléggé örülni neki :)
Focit, sőt semmilyen sportot sem nézek F1-en kívül, úgyhogy remélem a sávosodás-ügy kevésbé érint majd.

A használattal összefüggő dolgok engem sokkal jobban tudnak bosszantani, mint a képminőség hibák. Pl. a jelenlegi tévémnél a távirányító csak a tévé jobb alsó része felé irányítva működik azonnal és minden esetben (gondolom valami energiatakarékossági dolog lehet, hogy a kevesebb elemet egyen), ettől egy darabig hülyét kaptam, mert az eddigi eszközeim távjával akármerre kattintgathattam

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#28023) janos666 válasza mayday00 (#27993) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem lesz gond.

Ha az alsó fekete sávba rakod a feliratot, akkor a fekete háttéren láthatsz enyhe derengést, a feliratok halvány elmosott pacáját, de ez hamar eltűnik, ha valami 16:9-es képet (pl TV sorozatot) nézel.
Ha eleve 16:9-es anyagon van a felirat, akkor nem is nagyon lesz nyoma, legalább is még kevesebb, ami már fel sem tűnik és tényleg nagyon hamar eltűnik.

Ezek a kis szellemképek semmik ahhoz képest, amik sok LCD-ben gyárilag adottak ("felhők").

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28024) norral válasza Ijk (#28020) üzenetére


norral
aktív tag

Mikor kalibrálta János anno, akkor mutatta a sávosodást. Az kevésbé zavar egyébként. A line bleeding nagyon fel... annak idején, de most már csak nevetek rajta. Tényleg akkor veszem észre, ha egy sorozat/film rossz, meg a DUNE menüjében.

A vibrálás az egyetlen dolog, ami miatt lebeszélnék bárkit a plazmáról, ha arra érzékeny, és nem csak nagyon világos képen látja, akkor nem neki találták ki. Minden más (nem firmware bug) plazma probléma kisebb, mint pl. az LCD mozgás elmosása, bevilágítása, felhősödése, válaszideje, kontrasztja, stb. stb.

@Janos:
Meg általában egy medialejátszóval/jó pc progival pl. tudod szürkére rakni a felirat színét, meg mozgatni fel/le.

@Ijk:
Akkoriban nem volt alternatíva, most van. Van aki tényleg nagyon érzékeny rá, nekem is van ilyen ismerősöm. Szóval valós a probléma, csak ritka az ilyen ember. Ezért kell elmenni előtte megnézni.

[ Szerkesztve ]

(#28025) Ijk válasza norral (#28024) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ez a vibrálás is szerintem sokkal inkább hisztéria, mint valós probléma. Nyilván vegyen lcd-t ha nagyon nem bírja, de érdekes hogy régen az 50Hz-es elektronágyúktól sem folyt ki senkinek a szeme, most meg újra kell éleszteni az ezerszer lágyabb plazma képétől.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#28026) kovadika válasza janos666 (#28023) üzenetére


kovadika
őstag

Nekem minden 16:9-en ment szinte, és még mindig megvan a nyoma. Remélem 1-2 nap és végleg távozik.

(#28027) mayday00 válasza kovadika (#28026) üzenetére


mayday00
őstag

Kb mennyi filmet néztél meg? Sorozatot.Egyhuzamban nézted, vagy volt közötte kihagyás..Mikor mást néztél.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28028) kovadika válasza mayday00 (#28027) üzenetére


kovadika
őstag

Leírtam korábban, kb 3 óra kizárólag feliratos sorozatozás, filmezés 2 hónapig. Gyakorlatilag nem volt közte felírat nélküli megszakítás.

(#28029) DM-Fan válasza kovadika (#28028) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezért is látszanak a "felhők" nálad. Nálam nem megy le két film egymásutánban sem soha, hogy ne lenne közte pár percnyi üresjárat TV-adással. Egyrészt így tud homogenizálódni a panel, másrészt az embernek is kell annyi szünet két film között.

Get Moded!

(#28030) mayday00 válasza kovadika (#28028) üzenetére


mayday00
őstag

Walking Dead kaliberű sorozatot azért plazmán nézni komoly élmény lehet :) Főleg egy 50 esen, vagy nagyobban. :) Csak ha fehér a felirat akkor van ez a gond? ha pl színes akkor is? Gondolom a színnek nincs köze semmihez..

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28031) kovadika válasza DM-Fan (#28029) üzenetére


kovadika
őstag

Nem arról van szó, hogy egyhuzamban 3 órát néztem volna a feliratos anyagot, hanem egy nap összes 3 órát elszórtan. Mindegy, tanultam belőle, egy nap egy felírat nélküli anyag nem árt.

(#28032) DM-Fan válasza kovadika (#28031) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az teljesen mindegy, mert ha nem iktatsz közé változó képtartalmat, hanem mondjuk kikapcsolod, akkor az ugyanolyan, mintha egyhuzamban néznéd, nem tud homogenizálódni a panel. Ezért alakult ki nálad ez a viszonylag tartósnak mondható jelenség.

Get Moded!

(#28033) Zozzy válasza mayday00 (#28019) üzenetére


Zozzy
aktív tag

Olvasod is a topikot, vagy csak write only módban vagy? Nem olyan régen írtam, hogy innen rendeltem.
Ja, és ha már úgyis előjön időről-időre a helyesírási kérdés is, még ha nem is mindig Te vagy az érintett, légyszíves tanuld meg használni a határozott névelőket! Az a és az közötti különbségre gondolok. Rendszeresen elkövetett hibád, hogy magánhangzóval kezdődő szó előtt nem "az"-t használsz. Rohadtul idegesítő olvasni.

(#28034) kovadika válasza DM-Fan (#28032) üzenetére


kovadika
őstag

Tisztában vagyok vele, hogy csak akkor tud homogenizálódni, ha más tartalom megy rajta. Csupán a miheztartás végett írtam le. Viszont én egyáltalán nem számítottam erre, mivel a felírat azért nem egy állandó jelenség. Van, hogy másodpercekig, akár percekig sincs az adott felületen. Mégis ilyen jelenséget okozott. Már kb 6-7 órai felírat nélküli anyag ment le rajta, és még mindig látni a sárga háttéren. Mennyi az esélye annak, hogy ez tartós beégés? Úgy látom, mintha folyamatosan halványodna. Mindenesetre biztos beszámolok itt a fejleményekről, nehogy más csak későn vegye észre a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#28035) janos666 válasza kovadika (#28034) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

nem egy állandó jelenség. Van, hogy másodpercekig, akár percekig sincs az adott felületen

Ja, a megfogalmazások miatt sokan félreértik ezt, hogy mitől is alakulnak ki a szellemképek.

Gondolj erre inkább úgy, mint ha egy nagyon kis érzékenységű filmszalag lenne a panel, amit folyamatosan exponálsz egész élete során.

Ha minden nap csak 1 percre kapcsolod be a TV-t egy vegyes, kontrasztos állóképpel, akkor az is beleragad mondjuk pár hónap alatt.

Ha felváltva villogtatsz egy homogén fehér és egy kontrasztos állóképet, akkor előbb-utóbb azok közül is beleragad az állókép.

Ha folyamatosan ott hagysz rajta egy nagy kontrasztú mozgóképet, például ismételt lejátszásban egy rövid jelenetet, amin minden változik, de a képkockákat egymásra vetítve mégis jól elkülöníthetők világos és sötét területek, akkor hosszú idő után attól is inhomogén lesz a panel.

Tehát pl attól is, ha 60fps videóban a képernyő bal fele 30 fehér, 30 fekete, a jobb fele 40 fekete, 20 fehér közt vibrál. Te jobbára csak gyors vibrálást látsz, mindig minden változik, de ha így hagyod hónapokra, majd megállítod úgy, hogy mindkét oldal épp fehér, akkor akkor más lesz a kép jobb és bal oldalán.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28036) dedy70 válasza gerolka (#28010) üzenetére


dedy70
tag

Nekem a megrendelés után egy órán belül válaszoltak, és a további kérdéseimre is még aznap válasz érkezett. Az e-mail-ben meg volt adva egy vezetékes és egy mobil szám is, tegnap azon történt a végső egyeztetés. Ma már itt pihen a hátam mögött az szép új tv-m a dobozába zárva. Nemrég értem haza, most nézem a kézi meccset utána szundi. Holnap munka után feljön egy kollégám aki segít a régit leszerelni az újat felszerelni a fali konzolra. A 4,5 éves eddig hibátlan Pana 42PV80 meg költözik le Tapolcára a szüleimhez lecserélni a 20 éves 63cm-es szintén Pana crt-t.

(#28037) Ispy válasza dedy70 (#28036) üzenetére


Ispy
veterán

Riszpekt, én biztosan nem bírnám ki, hogy ne üzemeljem be :D

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#28038) Sanyyka válasza spiky03 (#27998) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Ne a böngészőbe írd, hanem az internet app címsorába úgy, hogy kitörlöd előtte üresre.
Sokkal jobb szerintem, mint a VIERA remote-tal, mert nem kell kilépni a videóból, amíg a következőt keresed.
Web alapú tehát csak az kell hozzá, hogy bármilyen formában kapcsolódjon a telefon és a tv egyidejűleg a netre.
Ezért az UT tulajoknak is javasolom kipróbálni, mert nagyon kafa.

(#28039) gerolka válasza dedy70 (#28036) üzenetére


gerolka
tag

Így már értem, miután megrendelted még jó, hogy válaszolnak.
De hogy egy potenciális vevőt simán leszarnak... hát érdekes egy hozzáállás.
Ellenben az álomboltosok még vasárnap is válaszolnak, sőt több mailt váltottunk zsinórban! Bár náluk meg semmi nincs raktáron ami érdekelt volna.

[ Szerkesztve ]

(#28040) hunspikey válasza nuke7 (#27923) üzenetére


hunspikey
őstag

Én meg úgy látom, hogy te mindenkinek elmondod, hogy szerinted a másik érve, ami ugye egy beszélgetés alapja (mármint, hogy mindenkinek legyen egy álláspontja) csak szar lehet és ezt úgy tolod a képünkbe- hogy "csak neked lehet igazad", meg, hogy "attól, hogy hangosabban mondod" stb.

Biztos, hogy nálad minden rendben van?

Ha már PC a téma egy TV topicban, akkor szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a DIY komponensek aránya az elenyészőhöz konvergál ha a brand PC-kkel forgalmazott alaplapok, CPUk, stb elemek számát tekintjük 100%-knak. És igen sajnos ki kell ábrándítsalak, csak a céges brand PC eladások adják a zömét a PC eladásoknak de még így is világszerte 15%/évet esik a PC eladások száma. Háztartásokban illetve a magánszektorban a laptopok is torony magasan verik a PC eladásokat, a laptopot meg már verik a tabletek.

Szóval ha lehet egy jó tanácsom először nézz utána a tényeknek, pl google aztán írj.

Attól, hogy te imádsz otthonra játék PC-t barkácsolni, még nem leszel te egyes egyedül a világ trendje.

Elég ha pl megnézel olyan húzó játékokat mint pl a nemrég futott Elder Scrolls Skyrim volt - ahol a PC-s eladások 10%-ot tettek ki, 90% az Xbox volt. Valószínűleg a következőt már nem is fogják portolni PC-re...

Vagy pl szerinted a Mikrofos miért tett mindent fel egy lapra és próbált meg egy olyan op rendszert kihozni ami tableten fut a legjobban??

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28041) anonym1s válasza Cha-b (#27954) üzenetére


anonym1s
őstag

"Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére."

Ott van a lenyeg a vastag betus reszben. Ha ugy probalod ki a boltban hogy elotte megvetted neten, akkor nem a vasarlas elott probalod ki hanem a vasarlas utan! A vasarlas utan meg 8 napod van a probara, es a boltnak kurvara semmi koze ahhoz, hogy ezalatt a 8 nap alatt te a boltban probalod ki, vagy otthon vagy a Margit hid alatt!

BBeci-nek van igaza, a boltosok probalkoznak, mert tudjak hogy a vasarlok nagy resze nem ismerik a jogaikat.

[ Szerkesztve ]

(#28042) hunspikey válasza KTTech (#28011) üzenetére


hunspikey
őstag

Mint gyakorló ebből élő fotós társ, hagy szúrjalak egyből hátba, ugyanis én is egy tök ilyen réteg géppel végzem a munkám, na de most komolyan ezzel támasztjuk alá azt az eredeti, az általam a vitát kiváltott mondatot, miszerint a PC kiment már a divatból.

A géped és az enyém is egy célhardware. Olyan mint egy CNC eszterga. Nem igazán lehet helyettesíteni, de nem is akarják, mert egy a piac 0.1%-át se képzi. Mindig is lesz PC, mert a nagyvállalatok nagy sansszal sokáig fogják még a virualizált felhő alapú szerver farmjukhoz, pl blade rendszereken futó ezernyi virtuális kiszolgáló, a normál PC-t pattintani, mint "perifériát". Bár én azt is el tudnám képzelni, hogy marad a farm, és vezeték nélkül tableten/okos telón minden munkát elvégzünk. Ha irodában vagy akkor betolod a kütyüt egy dokkolóba és kinyomatod a képet 30 colra, ha meg menni akarsz akkor kikapod és viszed. Mivel értelmes vállalatnak megvan oldva a citrix/egyéb RDP/VPN alapú távoli hozzáférése semmi fennakadást nem okozhat az, hogy viszel magaddal egy tabletet, ami már 5 év múlva iszonyatos erős lesz.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28043) BBéci válasza anonym1s (#28041) üzenetére


BBéci
titán

Nem a vásárlás, hanem az átvétel után van 8 napunk! A többiben igazad van.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28044) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

Én is vettem egy 42UT50-et. Kihozta a Panashop.
Korábban évekig HD Ready párti voltam, mondván hogy SD-re jobb az a felbontás, de pár héttel ezelőtt mégis megváltoztattam az álláspontomat, hogy mégis FullHD kell. Elvégre még 2008 körül az egyik legjobb 1080p-re felkonvertáló DVD lejátszót megvettem, az Oppo DV-983H-t. Illetve hogy ha oldalirányban mozog a kép, ne recegjen a pixelek miatt, ha finom csíkos képtartalom mozog oldalirányban. 2011-ben már bepróbálkoztam egy LG HD Ready plazmával, hát az olyan fos volt, hogy hamarjában, 3 hét után el is adtam. Ez most a második plazma próbálkozásom. :)

Na mindegy, nem ez a lényeg, hanem:

Egy ember egyedül össze tudja szerelni?
Talpat összerakom, majd az egész panelt rácsúsztatom felülről? Úgy hogy a panel végig állítva marad? Csak elég nehéz lesz a dobozból egyedül kivennem. Az LG-nél azt csináltam, hogy a doboz alját is megnyitottam, és óvatosan felfelé a dobozt leemeltem róla, aztán lefektettem a panelt arccal lefelé. Nem volt egyszerű művelet, de szerintem nem is helyes módszer. A panát nem akarom lefektetni....

Kösz!

[ Szerkesztve ]

(#28045) liszi70 válasza BBéci (#27920) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Ahogy hunspikey írja, évek óta csökken az asztali PC-k eladása, egyre kevesebb ember csúfítja el vele a lakását. Sok helyet foglal, zajos, zabálja az áramot. Barátom 5 éve átalakította a garázsát számítógép szobának, (és mosókonyhának) aztán előbb a felesége, aztán a lánya, majd Ő is laptopra váltott. 3 éve csak átjárónak és lomtárnak funkcionál a szoba, mert a laptopokat a nappaliban, vagy az emeleti hálószobákban is tudják használni.
Talán Neked is feltűnt a filmekben, hogy már az irodákban is egyre több a laptop, lakásokban meg szinte soha nem látsz mást."

Bocsáss meg, ez butaság. Ilyen alapon amit írsz, hogy asztali pc-t már alig látsz a háztartásokban és mindenhol laptopok vannak, simán leírhatnád a plazma technológiát is. A plazma olcsóbb és jobb képminőségű, ennek ellenére a legtöbb helyen LCD-t látsz. Az asztali PC nagyobb teljesítményű és olcsóbb, mégis legtöbb helyen laptopot látsz. Szerinted ennek mi az oka? Az ár-érték arány? A túrót. Még jó ideig nem lesz olyan teljesítményű egy laptop ugyanazon az áron, mint egy asztali PC.

[ Szerkesztve ]

(#28046) BBéci válasza liszi70 (#28045) üzenetére


BBéci
titán

Mi benne a butaság? Tényekről beszélünk, amit az összes számítástechnikai szaklap évek óta emleget, miszerint rohamosan csökken az asztali PC-k eladása, aránya.
Azt pedig nem nehéz belátni, hogy a kényelem és a praktikusság miatt történik mindez, amit segít a laptopok árának csökkenése. Az utolsó mondatod is tény, amit senki nem vitatott.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28047) Dexar007 válasza batagy (#28044) üzenetére


Dexar007
veterán

Mivel a panáknak ahogy írtad, "ráhúzós" talpuk van,ezért simán össze tudod rakni egyedül is.Én a 60"-os samumat is egyedül vettem ki a dobozból,mondjuk én erős vagyok. ;]

Give me your cum,bull!

(#28048) BBéci válasza batagy (#28044) üzenetére


BBéci
titán

Nyugodtan lefektetheted, szinte mindenki úgy szereli össze a tévéket. Én általában ráillesztem a talpra, de ez ízlés dolga.
"ha oldalirányban mozog a kép, ne recegjen a pixelek miatt, ha finom csíkos képtartalom mozog oldalirányban"
Ezt nem értem. :(
Remélem a full HD tévéhez veszel valami új lejátszót is, nem DVD-ket fogsz nézni rajta!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28049) liszi70 válasza BBéci (#28046) üzenetére


liszi70
nagyúr

Az benne a butaság, hogy ezt írod:

"az összes számítástechnikai szaklap évek óta emleget, miszerint rohamosan csökken az asztali PC-k eladása,"

Ki nem szarja le, hogy csökken a plazmák eladása, amikor tudjuk, hogy sokkal jobb, mint a másik technológia. Ugyanez a helyzet a laptop vs. asztali pc kérdéskörben is.

Amit a plazma vs. LCD kérdéskörben olyan helyesen, fontosan és pontosan képviselsz, azt más témában ne hagyd már teljesen figyelmen kívül.

[ Szerkesztve ]

(#28050) BBéci válasza liszi70 (#28049) üzenetére


BBéci
titán

Az butaság, hogy leírok egy tényt? Ez volt a téma kiindulópontja. Mi van veled, elgurult a gyógyszered?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.