Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49001) sad_Vamp válasza Freddy76 (#49000) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Ebből az jött le, hogy inkább te vagy a hisztis.... itt csak le írták a többiek, hogy ők hogy küzdöttek meg az asszonyukkal. Ennyi. Mit kell ezen felkapni a vizet? :N

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#49002) liszi70 válasza sad_Vamp (#49001) üzenetére


liszi70
nagyúr

Szerinted mióta kívánkozott már ki belőle? Nem jó ezeket visszafojtani, szerintem jól tette, hogy megszabadult a lélekmardosó, elfojtott érzéseitől és megfogalmazta a tudat alatt már rég ismert valóságot! :DDD

(#49003) Elemental válasza Freddy76 (#49000) üzenetére


Elemental
addikt

Én nem gondolok ilyeneket, de ne hozz olyan döntést, amit megbánnál, a feleséged pedig úgy is belenyugodna.

(#49004) Neszójábe válasza BullZeye (#48882) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Mindenképpen próbáld meg!
Engem is nagyon zavart elsőre a vibrálást, de otthon egyrészt megszoktam, másrészt ha a tévét nézed és nem mellé, akkor sokszor nem látszik (most ugye szándékosan keresed), harmadrészt csak fényes homogén tartalomnál könnyen észrevehető, szerintem kisebb kompromisszum, mint egy LCD.

Peace

(#49005) Ispy


Ispy
veterán

Én azt mondtam az asszonynak, hogy kell egy új, nagyobb tévé a nappaliba, azt mondta nem kell. Mondom jó, és ha eladom a hálóból a tévét? Akkor vehetem. Ennyi, mindenki megkapta amit akart, én a nagyobb tévét, ő a hálóba polcot a tévé helyére :DDD

Egyébként érdekes, mert például egy hét nyaralásra viszont gond nélkül elkölti egy ST60 árát.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#49006) BullZeye válasza Ispy (#49005) üzenetére


BullZeye
veterán

Priorities :D
Nálunk asszony:42", én:50", megnéztük 2 hete üzletekben őket, utána, asszony:50", én:65" viszont ő fog nyerni, mert 50" is alig fér be, és 65" már túl drága.

Tud valaki lőni egy képet az ST60 feliratkezeléséről? Mert ha nem muszáj nem vennék médialejátszót, max pár hónap után. Bár így belegondolva úgyis veszek egy 7m HDMI-t, mert játszani akarok gépről TVn, így 1-2 dolognál akár filmezhetünk is gépről ennyi erővel. :\

Btw ennél a kábelnél van jobb/olcsóbb?

(#49007) Tom1939 válasza Ispy (#49005) üzenetére


Tom1939
őstag

Az életed végén többre fogsz emlékezni abból a nyaralásból, mint arra hogy milyen volt az ST60-as tévéd :)
Szóval ebben igaza van asszonyodnak.

Már ha persze arra megy a pénz hogy érdekes helyen és jól nyaralj és nem arra hogy értelmetlen kacatokat máshol végy meg :)

(#49008) Neszójábe válasza Freddy76 (#49000) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Tényleg elment? :U
Ha nem, vedd az 50 colost, szerintem én sem tudnék megkülönböztetni egy szobába belépve egy 50 colost egy 42-től... ;)

MÁS

Ha valakit érdekel Edigitalban felezhetjük a 10%-os kedvezményt a cetelemes hitelkártyámmal (180k, fejenként 9k)...

De talán egy keretemelés is beleférhet... ;]

[ Szerkesztve ]

Peace

(#49009) sad_Vamp válasza Neszójábe (#49008) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Nem értem mit kellett annyira felkapni a vizet, nekem is nyomtátok hogy 50"est vegyek (igazatok is volt, mozifilmnél legalábbis) de mivel a 42" is épp csak befért (20cm-t rálóg az iróasztalra) ezért 42" lett, így is túlzás a szobámba :)

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#49010) TCr válasza sad_Vamp (#49009) üzenetére


TCr
veterán

Itt egy valaki kapta fel a vizet és ő is értelmetlenül, a "kérdező".
Mindenki leírta, hogy saját maguknál mi a helyzet, a "kérdező" ezt személyes sértésnek vette (gondolom belegondolt a saját helyzetébe és a felismerés (már ha eddig nem volt ez nála tudatos) miatt lett ez a defenzív reakciója), így járt.

Van egy nagyon jó barátom, aki rózsaszín papucsban jár, tudatában is van ennek, de ha szóvá teszem, akkor felkapja a vizet.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49011) liszi70 válasza Neszójábe (#49008) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Tényleg elment?"

:DDD

(#49012) BullZeye válasza Neszójábe (#49008) üzenetére


BullZeye
veterán

Cetelemes kártyánál nem úgy működik, hogy igényled, fizetsz 6k-t, kapsz egy hitelkeretet, onnantól akármikor használod amíg aktív -10% az árból. Minél kevesebb a fizetésed, annál nagyobb hitelkeretet kapsz alapból (mert nekik érdekük, hogy ne tudd visszafizetni 3 hónapon belül).
Szóval kaptál 180k-t, megveszed a tévét, kifizeted a TV-t, aztán ha újra használod újra van 180k-d. Eléggé nem túl informatív az oldaluk, gyakorlatilag csak a lényeg, és a számok hiányoznak, gondolom mindenkinél egyedi ez, de ekkora összegnél már talán megéri minimálbéres ismerőst keríteni, akinek se asszony se semmi nincs, így kap egy 300ks keretet és "tőle" megvenni a tévét. Én legalábbis így okoskodom majd, ha odáig jutok. :)

(#49013) sad_Vamp válasza TCr (#49010) üzenetére


sad_Vamp
őstag

nem is "Neszójábe"-nek szólt a víz fel kapás, hanem a kérdezőnek én csak "ráreagáltam" :DDD

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#49014) liszi70 válasza BullZeye (#49012) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ezt honnan veszed, hogy minél kisebb a fizetés, annál nagyobb a hitelkeret? Értem a logikádat, de ez egyáltalán nem így működik tapasztalatom szerint.

(#49015) Gabor970 válasza liszi70 (#49014) üzenetére


Gabor970
addikt

cetelem tapasztalat, sztem olyan 5 éves a kártyánk.

Első nekifutásra volt egy valamekkora keret, olyan 200e körül. Aztán ahogy használtuk, és visszapakoltuk a pénzt, folyamatosan emelték a keretet. Nem tudom miért, már 610e a keretünk, szerencsére jelenleg pont ennyi a felhasználható is rajt :) Ez a keret már semmi összefüggést nem mutat a tulajdonos fizetésével, Asszonyom közalkalmazott, szóval ez a keret annak az eredménye, hogy több alkalommal nagyobb összeggel egyben törlesztettünk, s gondolom látták, hogy nem rizikós keretet emelni. Isten óvjon mindenkit attól, hogy ezt tényleg hitelként kezelje, és ne pakolja vissza a pénzt a kamatmentes időszakon belül! kérdés nélkül odanyomnak rá kétféle biztosítást, a vaskos hitelkamat mellé. Persze lemondani, csak levélben, és még akkor sem annyira szimpla a dolog.
Szóval óvatosan, a legjobb, ha csak kerestek valakit akinek van, és kezébe rakjátok a tévé árát, s mentek vele a kedvezmény miatt vásárolni.
Jahh, emellé még kb kéthavonta jön a telefon, hogy utalnak ám ki folyószámlára is a pénzből, igye nagyon szeretnénk! Nem, nagyon NEM szeretnénk!

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#49016) Neszójábe válasza Gabor970 (#49015) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Van még valakinek kérdése? :)

Peace

(#49017) liszi70 válasza Gabor970 (#49015) üzenetére


liszi70
nagyúr

Én ezt pontosan tudom, TILOS valóban hitelre használni (csak ha éhezik a gyerek). De az első hitelbírálat alkalmával a fizetésemhez igazították a hitelkeretet és ezt másnál is így csinálták tudomásom szerint. Hogy közben mennyire emelkedik a hitelkeret, abban nincs tapasztalatom, mert én rögtön visszatettem rá a pénzt, a 10%-os kedvezményű vásárlás után nem is használtam. (Ez tavaly volt, a lakásfelújítás kapcsán vettem így konyhai beépített gépeket. A tévét se így vettem.)

[ Szerkesztve ]

(#49018) Gabor970 válasza liszi70 (#49017) üzenetére


Gabor970
addikt

igen, elsőnél azt hiszem igy lehetett. Kórházi fizetés meglehetősen szerény sajna.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#49019) janos666 válasza bogabi (#48955) üzenetére


janos666
nagyúr

A Star Trek filmek hamis 3D-k, az Avatar valódi és jó 3D.
Utóbbit tekerd oda, ahol rásötétedik a magára hagyott főhősünkre, aki fákjával hadonászik, míg a színre harcitáncol jövendő szerelme.
A tesztelt 42ST60-on ez már-már borzalmas volt, vibrált a mozgás, Samsung és Panasonic szemüveggel is. A lánc többi része más TV-vel rendben volt, és világos jelenetekben az ST is jól teljesített.

Mndenben jobb a GT60, 3D-ben némileg az ST50 is. De ettől függetlenül az aktuális piacot nézve az ST60 is bőven megéri az árát. Főleg, hogy ez a fajta 3D leáldozóban van...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#49020) Shadowbull válasza janos666 (#49019) üzenetére


Shadowbull
addikt

"Főleg, hogy ez a fajta 3D leáldozóban van..."

Mint ahogy a 3D ugy kompletten.

Moziban is eszre lehet venni SZVSZ. Tavaly nyaron minden film szar 3Ds volt, iden nyaron joparat megneztunk, szerencsere egyik sem volt az, meg a latvanyosabbak sem.

Mar csak a kenyszeres szinkronizalast kene elhagyni, es visszaterne az altalam kedvelt vilag :)

Avatart dicserik hogy az milyen szuper 3D, engem az is zavart, igazabol 2D-s figurak mozognak 3D-ben eltolva, olyan a latvanyvilag, mint amikor tavcsobe nez az ember. Szamomra semmit sem tesz hozza a mozielmenyhez, sot a szemuveg miatt meg el is vesz. Otthon eszembe nem jutna barmit is 3D-ben nezni.

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#49021) liszi70 válasza Shadowbull (#49020) üzenetére


liszi70
nagyúr

Egyszer linkeltem egy cikket, egy kritika volt a Johnny Depp-es Alice csodaországban filmről, a szerző nagyon pontosan megfogalmazta az én érzéseimet is a 3D-vel kapcsolatban, hogy a 3D nem belehelyez, hanem pont hogy kiránt a filmből. Számomra sem több, mint egy technológiai érdekesség, de valójában semmi köze nincs a filmélményhez, sőt.

"Ahelyett, hogy sokkal élőbbnek éreznénk a vásznon mozgó figurákat, sokkal művibb az egész, olyan benyomást kelt, mintha egy háromdimenziós díszletben kartonfigurákat tologatnának.
Az pedig egyszerűen hazugság, hogy a 3D segít abban, hogy jobban beleélje magát az ember a filmbe, pont ellenkezőleg, a 3D kiránt a filmből. Amikor Alice zuhan lefelé a nyúlüregben, és mindenféle tárgyak repülnek el a fejünk mellett, kénytelenek vagyunk arra figyelni, hogy hú, hogy süvítenek el mellettünk a cókmókok, esetleg még be is húzzuk a nyakunkat, ahelyett, hogy arra figyelnénk, mi történik Alice-szel. Nem a főhősön keresztül, a mesébe belefeledkezve éljük meg a nagy kalandot, hanem moziban ülő saját magunkra koncentrálunk. Ezzel az erővel otthon is maradhattunk volna."

(#49022) TCr válasza liszi70 (#49021) üzenetére


TCr
veterán

Tökéletesen egyetértek.
Tudatosan kerülöm a moziban a 3D-t.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49023) janos666 válasza Shadowbull (#49020) üzenetére


janos666
nagyúr

Szokni kell a 3D-t ilyen szempontból is, hogy minél térbelibbnek tudd látn a szereó képet.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#49024) sad_Vamp válasza TCr (#49022) üzenetére


sad_Vamp
őstag

1x néztem 3D-t moziban Immortals....... fájt a fejem meg a szemem a végére. A film amúgy jó volt..... kb 1 jelenetet tudok, ahol jó volt a 3D: amikor a nénik körbeültek és imádkoztak és énekeltek (Vagy mit csináltak, pontosan már nem emlékszem)

Great Gatsby-t nézte már valaki? Szerintem ütős lett (bár a regényt nem ismerem).

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#49025) mp54 válasza Ispy (#49005) üzenetére


mp54
senior tag

Ennyi, mindenki megkapta amit akart, én a nagyobb tévét, ő a hálóba polcot a tévé helyére
Mást nem kapott, a háló-beli tv-nézés pótlására...? :DDD

(#49026) Neszójábe válasza janos666 (#49023) üzenetére


Neszójábe
senior tag

IMAX 3D azért ott van, a többi technikai érdekesség.

Peace

(#49027) TCr válasza Neszójábe (#49026) üzenetére


TCr
veterán

Méret és képminőség szempontjából mindenképp, de 3D szempontjából nem látok benne többet, mint a "mezei" 3D-ben.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49028) kokobe válasza dgyuri0123 (#48992) üzenetére


kokobe
senior tag

A helyedben és 50st50-re vadásznék 2-de je kicsivel rosszabb, szemmel nem fogod látni viszont sokkal jobb a 3d-je és kicsi az input lagja mondjuk nemtudom mennyire konzolozol vagy pc-zel !?

<---AMD___ATi--->

(#49029) BBéci válasza sad_Vamp (#49024) üzenetére


BBéci
titán

Szombaton este néztük meg, érdekes film, de többször biztosan nem érdekel, tehát törölhető.

(#49027) TCr
Egyetértek.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49030) Shadowbull


Shadowbull
addikt

jut eszebe, tegnap neztuk meg az Iron Man 3-at. Ilyen szar filmet mar regen lattam. Pedig az elso resz meg tetszett.

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#49031) Neszójábe válasza TCr (#49027) üzenetére


Neszójábe
senior tag

"Méret és képminőség"

Ezen a kettőn kívül mi számít még, hogy jobb legyen a 3D élmény? :DDD

Eddig egyszer voltam nem IMAX 3d moziban, szerintem ég és föld a különbség. A "sima" 3d-nél még az én st50-em is jobb képminőséget nyújt. Az IMAX-nél viszont néha (azért itt is csak néha), tényleg úgy érzem magam, mintha én is ott lennék. Nekem nem annyira művi az egész, nem folyamatosan azt érzem, hogy rajtam van egy szemüveg, ami elémvarázsol egy ilyen technikai vívmányt, hanem sokkal jobban közelíti a valóságot.

Nem ismerem pontosan az IMAX paramétereit (utánanézhetnék a guglin), de azt tudom, hogy sokkal komolyabb cucc kell hozzá, mint a "sima" 3d-hez.

Peace

(#49032) bogabi válasza janos666 (#49019) üzenetére


bogabi
senior tag

Hol van időben kb. a fenti részlet? Mikor megvettük a TV-t, néztem Avatar-t, de csak részletekben, teszt gyanánt. Kíváncsi vagyok, vajon mit látok az említett résznél!

Eladó ASUS RT-AX58U v2 router. A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#49033) BBéci válasza Shadowbull (#48991) üzenetére


BBéci
titán

"abszolut megertem, ha egy nappali berendezesebe nem illik bele a nagy teve"

Ezt én is megértem és nem is vennék 65 colos tévét a 22 négyzetméteres nappalimba. Egyszer volt nálam másfél-két hónapig 63 colos Samsung plazma és valóban durván uralta, elcsúfította a szobát. Filmet nézni rajta nyilván élmény volt, de kikapcsolva, nagy sötét felületével rémes látványként hatott.
Az 55 colos még elmegy, ha annál nagyobb képre és élményre vágyom, ott a vetítő és a vászon.
Viszont 3 méteres nézési távolsághoz vicc egy 42 colos TV.

(#49032) bogabi
Talán a 8. fejezetben, vagy a hetedik végén. Akkor találkozik Jake először Nyetirivel.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49034) BBéci válasza Neszójábe (#49031) üzenetére


BBéci
titán

A filmes korszakban 2 db vetítővel üzemeltek az IMAX mozik, szerintem most sem lehet másként.
Azért a hatalmas vászon is jelentős szerepet játszik a 3D élményben. Nem lehet egy napon emlegetni semelyik tévével.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49035) TCr válasza Neszójábe (#49031) üzenetére


TCr
veterán

"Méret és képminőség"

"Ezen a kettőn kívül mi számít még, hogy jobb legyen a 3D élmény? :DDD"

3D tartalom?
Leírta itt pár hsz-el ezelőtt egyik kolléga.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49036) sad_Vamp válasza Shadowbull (#49030) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Hát csak pár mesét láttam a képregényből csinálva... de szerintem sírtak is a HC comics fan-ok. Mert rengeteg képtelenség, meg eltérés volt benne....

BBéci: hát 2őnél többször tényleg nem igazán megnézős, de imádom a 10-30-as évek hangulatát ezért én még 1x talán valamikor megnézem :)

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#49037) liszi70 válasza BBéci (#49033) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Egyszer volt nálam másfél-két hónapig 63 colos Samsung plazma és valóban durván uralta, elcsúfította a szobát."

Ez csak a szoba elrendezésétől és berendezésétől függ. Az én nappalim se nagyobb mint a tiéd, és egyáltalán nem uralja és csúfítja el a 65"-os plazma. Ezt nem csak én, hanem többen is megállapították.

(#49038) WhiteWalker válasza sad_Vamp (#49036) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Ezért nézte meg tegnap este az Alkonyadtól pirkadatigot sokadjára , eredti hanggal. Zseniális :C

[ Szerkesztve ]

(#49039) TCr válasza WhiteWalker (#49038) üzenetére


TCr
veterán

Én pedig Az Ördög Jobb és Bal Keze 1-2-t, szintén zseniális. Mindkettő.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49040) BBéci válasza liszi70 (#49037) üzenetére


BBéci
titán

Pontosan arról volt szó, hogy berendezéstől függ. Nálam eltakarta mögötte lévő két ablak egy részét, mert a köztük lévő falrész csak 119 centi széles. Amiről eddig nem beszéltünk, az a hatalmas sík felület hangzást rontó hatása. Amikor odafigyelve, elmélyülten zenét hallgatok, letakarom a tévét egy puha pokróccal. Jelentős a hangzásbeli különbség. Filmnézés közben ezt nem tehetem meg. Egy vászon sokkal kevésbé veri vissza a hangot.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49041) vilga


vilga
tag

Még hogy nem jók az elgé tévék :DD

[ Szerkesztve ]

(#49042) DM-Fan válasza Shadowbull (#49020) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Mar csak a kenyszeres szinkronizalast kene elhagyni, es visszaterne az altalam kedvelt vilag"

Abszolút egyetértek, csak sajnos a világ nem ebbe az irányba halad. A múltkoriban egzakt statisztikákat tanulmányoztam és tavalyelőtt, illetve még tavaly is, amikor még jóval nagyobb számban volt választási lehetőség, hogy feliratos vagy szinkronos filmre üle-e be az ember, már akkor is az volt látható, hogy a feliratos változatra beülők a teljes nézőszám kb. 5-10%-át tették ki, ami szerintem lesújtó. Ráadásul ez nem csak a blockbuster-ekre volt igaz, hanem a kisebb stúdiók filmjeire is. Én ha csak tehetem, feliratos filmre ülök be, egyrészt mert a színészek eredeti hangját akarom hallani, nem pedig valami önjelölt, balf*sz, magát szinkronszínésznek hazudó tehetségtelen pojáca vinnyogását, másrészt meg többnyire keverést tekintve is jobb az erdeti hang. A mai trend azonban nem ez, igaz az, amit pedagógus ismerősöm mondott: a mai fiatalság egyáltalán nem olvas (értsd: még filmfeliratot, fórumot sem - maximum a Youtube kommentek és a chat az, amit hajlandóak), az idegen nyelvek terén pedig szintén nagyságrendbeli minőségi zuhanás tapasztalható. És ennek nagyon jól aláfekszik a hazai moziipar is.

A forgalmazók - látva afenti statisztikákat - inkább úgy döntöttek, hogy nem készíttetnek feliratozást a mozikópiákhoz, spórolnak, így csak a szinkront készítik el. A legszebb az egészben, hogy ezzel telibesz*rják a hallássérülteket, illetve azokat is, akik mondjuk csak idegen anyanyelven beszélő párjukkal/partnerükkel szeretnének moziba ülni. Ez ma Magyarország 2013-ban! Idén szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány feliratos filmre tudtam beülni, pedig átlag hetente-kéthetetnte moziba járok és mindig az az első, hogy a feliratos változatot keresem.

De ezen már meg sem lepődök: idén már nem egy filmnél előfordult, hogy a 2D változatot csak délelőtti, matiné időpontokban nyomták (ki a tököm megy akkor moziba), estére pedig nem volt választási lehetőség: nézed a 3D-t, vagy mehetsz a sunyiba. Végülis érthető: 20%-kal többet kaszál. Nem azért, nyilván nem ver földhöz senkit a dolog anyagilag, csak hát ugye a választás szabadsága arra korlátozódik, hogy nézed, vagy nem nézed, nem pedig arra, hogy nem nézed vagy nézed, ÉS ha nézed, akkor hogyan nézed.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#49043) Elemental


Elemental
addikt

Nekem pl az a fontos, hogy a tévé 2d-je legyen jó, nem a 3d. (eleve nem 3d-s a tévém :) ).
De 20 filmből 1 3d-s, és az is rossz minőségű. A tévéadások sem 3d-sek. Elenyésző az, amit 3d-ben néznék.

Amit 3d-ben néztem moziban, és tetszett a 3d minősége, az a Man of Steel volt.

(#49044) DM-Fan válasza Elemental (#49043) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezt nagyon sokszor leírtuk már, hogy a 3D valójában parasztvakítás, pláne TV-k kapcsán (arányaiban kis képernyőméret, sokaknak érzékelhető vibrálás, gyenge filmes tartalmak). Egy-két film esetében tud hozzáadni az élményhez, de valójában tényleg nem ennek kell lennie az elsődleges szempontnak a TV kiválasztásakor, hiszen tényleg alig számszerűsíthető, hogy milyen keveset fog ilyen üzemmódban működni a TV-nk.

Ugyancsak egy kezemen tudom megszámolni azon moziélményeimet, amelyeknél tényleges többletet jelentett a 3D (pedig nem kevés 3D címet láttam): talán az Avatar (IMAX), a Star Trek: Into Darkness (IMAX), a Pi élete (konvencionális), a Hobbit (48 FPS HFR 3D) és meglepő módon az ilyen formába átkonvertált Jurassic Park (konvencionális) volt az, amire azt mondom, hogy na, tényleg jelentett pluszt a 3D.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#49045) BBéci válasza DM-Fan (#49044) üzenetére


BBéci
titán

A Star Trek: Into Darkness is fake 3D!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49046) DM-Fan válasza BBéci (#49045) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Leszarom! B*szott jól festett IMAX 3D-ben! Kevés ilyen 3D élményem volt. Úgy lehet, még az Avatar-on is túltett, ami meg valós 3D és etalonnak számít. A Prometheus szintén valós 3D volt és kalap sz*rt nem ért! Szóval nem mind arany, ami fénylik és viszont. Kellően sok 3D-t láttam már moziban is és otthoni környezetben is, hogy tudjam.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#49047) Chrys_ válasza DM-Fan (#49046) üzenetére


Chrys_
addikt

World War Z 3D volt még moziban nagyon jó, pedig ezekszerint az is fake.

(#49048) DM-Fan válasza Chrys_ (#49047) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Na, az speciel egyáltalán nem jött be, szerintem semmit nem adott a filmhez, így szívfájdalom nélkül tudom belőle a steelbook-ot polcra tenni, amiben nincs benne a 3D lemez.

Get Moded!

(#49049) WhiteWalker válasza DM-Fan (#49046) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Egyet értek..szerintem az eddigi legjobb 3D-s film... :C

(#49050) BBéci válasza DM-Fan (#49046) üzenetére


BBéci
titán

Azért bátorkodtam megemlíteni, mert a Jurassic Parknál írtad, hogy konvertált 3D. Nem vitattam, hogy jó a Star Trek 3D-je, mivel még 2D-ben sem láttam. Ha annyira dicséred, a 3D változatot fogom kikölcsönözni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.