Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90001) CheGhost válasza M_AND_Ms (#90000) üzenetére


CheGhost
aktív tag

A pontosítás végett megjegyezném, hogy az "irtani az ellent" kifejezést KTTech használta, BBéci csak idézte.

Nekem lehetőségem van/volt mindkét oldalt kipróbálni. A környezetemben többségben vannak, akik nem értékelik a számítógépes művészetet, sőt olyan is van, aki magát a tv/film műfajt sem tartja sokra. Ezekkel az emberekkel nem beszélek ezekről a témákról. Egy biztos, hogy én nem fogok senkit sem győzködni, hogy egyik vagy másik oldal jobb. Mert nem így van. Ebben is, mint mindenben az életben az egyensúlyt kell megpróbálni megtalálni.
Nekem jól esik egy filmet megnézni, egy játék világába elmélyedni, a természetben túrázni, és növényeket ápolni is. Mindegyik más élmény. Számomra nem összehasonlíthatóak.
Ha valami nem esik jól, akkor nem csinálom. Ezért nem nézek horrorfilmeket, és nem mászom sziklát. De akinek tetszik, az csinálja, nekem az nem fáj, sőt örülök, ha örömét leli benne. ;)

*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

(#90002) Pro Koryak válasza CheGhost (#90001) üzenetére


Pro Koryak
addikt

A stílus és a hangnem, ahogyan bbéci nekikezd!!! Mintha csak az lenne jó, amit ő csinál. A többiek meg mind hülyék. Akkor én meg azt mondom, az is kevés, mert csak otthon, hobbyból űzi, nem megy versenyekre, ez így egy nagy nulla, bezzeg én, aki versenyzek is nem csak szórakozok! :W :O :O

(#90003) CheGhost válasza Pro Koryak (#90002) üzenetére


CheGhost
aktív tag

Mindkét oldalra vonatkozónak tartom, hogy a másik oldal nem az ördögtől való. És igen, aki hevesebben "védi" a saját álláspontját, arra fokozottabban érvényes ez.

*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

(#90004) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#90000) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Meg merem kockáztatni, hogy a legmélyebb/legminőségibb mozifilmek szintjét is lazán túlhaladták már egyes videójátékok, mind művészeti érték, mind élvezeti érték terén. Elég csak megnézni a Sony exkluzív címeit: Uncharted-széria, The Last of Us-széria, vagy az általad is sorolt kalandjátékok, stb. Aki ezeket látva azt mondja, hogy nem érti, hogy mi a jó a videójátékban és az "ellen irtásában", az véleményem szerint nagyon megrekedt a múlt században és baromi maradinak tartom, nulla nyitottsággal a világra. Amikor egy ilyen játékba több százmillió dollárt beleöntenek, rendkívül kreatív és tehetséges emberek/művészek százai dolgoznak rajta évekig, annak oka és eredménye is van. Aki ezt nem látja, az vagy meg sem nézi miről beszél, vagy nagyon elment mellette az élet.

Könyvek százain és filmek ezrein túl vagyok, rendkívül sok hobbim van, 25 éve zenélek, lemezeket gyűjtök, fotózok, modelleztem, filatelistaként bélyeget gyűjtöttem, életem első 20 évét kertesházban és hobbikertben (szőlő) éltem le, így nem idegen tőlem a kertimunka sem. Mégsem érzem azt, hogy ezek mellett ne férne meg a videójáték, sőt, pontosan azt érzem, hogy életem legnagyobb hobbiélményei videójátékokhoz kapcsolódnak és iszonyatos sok dologból kimaradtam volna, ha mellőzöm azokat, értve ezalatt azóta örök barátsággá alakult szociális kapcsolatokat is. Sokmindenre vágyok egy 12 órás feszített szellemi munkával eltöltött munkanap után, de mondjuk arra a legkevésbé, hogy négykézláb aszatot vagy folyondárt szaggassak a csoffadt burgonyabokrok közül, amelyek alól a szezon végén kikaparom a sörét méretű, lótetű által megrágott krumplit, aminek emberes méretű, egészséges változatát kilónként párszáz forintért beleteszem hálóstul a bevásárlókosaramba a hiperben és még a kezem se lesz koszos, köszi! Akkor már sokkal inkább egy óra WarZone a haverokkal online, ami közben még szociális életet is élek, megvitatjuk a világ dolgait és röhögünk azon, hogy mennyit bénázunk.

Azon túlmenően, hogy a mai játékok már messze túlmutatnak egy átlag mozifilm élvezeti értékén, mi magunk irányítjuk a történetet, dönthetünk a főhős helyett, alakítjuk a sorsát/jellemfejlődését, kinézetét, stb. Késélre menő vitákat generált tavaly a The Last of Us 2 sztorija is rajongók milliói között. Nem arról ment a vita ott sem, hogy jó-e a videójáték, vagy sem, hanem azon, hogy annyira magukénak érezték az emberek az első rész karaktereit, hogy odáig eljutottak, hogy halálosan megfenyegették a készítőket annak okán, hogy a játékban nem úgy alakult a karakterek sorsa, ahogy ők azt elképzelték. Kérdem én: vajon egy értelmetlen/életképtelen műfaj tudna ilyen érzelmeket kiváltani emberekből? Aki mondjuk leragadt a Frogger, a Pac-Man vagy a Tetris szintjén, az nyilván nem érti ezt (nem mintha ezen címek ne lennének zseniálisak a maguk nemében).

Get Moded!

(#90005) salapp válasza DM-Fan (#90004) üzenetére


salapp
addikt

Jó, hogy nem foglalkozol konyhakerttel, annyit megtudtunk. :)

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#90006) DM-Fan válasza salapp (#90005) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azzal nem, azt hülyeségnek tartom (no offense), filléres áron megveszem hasonlóan frissen, amit a kajába teszek. Ellenben van gyönyörű bonsai fám, nem is egy:

Ebben nagyon sok év munka van (20 éves múlt a fa).

Persze nyilván tudom, hogy egy konyhakert is tud esztétikailag is szép lenni, ha a gyakorlati hasznán túl is keressük az értelmét, csak arra aztán végképp nincs terem/türelmem/időm.

De mint ahogy pl. ez a hobbim is mutatja, a videójáték mellett is megfér nagyon sok más dolog is, pedig elég megszállott gamer-nek tartom magam. Ezért érzem én is kicsit degradálónak a játékszeretők ilyen szintű "lenézését" és az egyéb, konzervatív elfoglaltságok felértékelését. Egyrészt nem zárják ki egymást, másrészt meg attól, hogy valakit kikapcsol a játék, még nem lesz értéktelenebb/kevésbé értelmes vagy kevésbé érdeklődő, világra nem nyitott ember. Mint ahogy könyvmolyok és lelkes hobbikertészek közül is ismerek tirpák parasztot, úgy videójátékos berkekből is ismerek három doktori diplomával rendelkező polihisztort is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#90007) salapp válasza DM-Fan (#90006) üzenetére


salapp
addikt

Hát, drága nagy fiam öt tőről bő egy hét alatt szüretelt nyolc kiló gyönyörű kígyó uborkát. Egy részéből lesz "Rege uborka saláta". Nincs vele sok macera, ahogy az egyéb zöldségekkel sem (magas agyasok, foldhatas agyasok és fólia), viszont nem az agyonpermetezett, esetleg bionak hazudott szutykokat kell enni. De te tudod.
Van egy bonsaiunk is, de az más.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#90008) DM-Fan válasza salapp (#90007) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Hát, drága nagy fiam öt tőről bő egy hét alatt szüretelt nyolc kiló gyönyörű kígyó uborkát."

Az szép, akkor már megvan a bevált módszer! :K

Én nem vagyok olyan hatalmas zöldségfogyasztó - nyersen a paradicsomon kívül nem sokat eszek, főként ételbe főzök bele inkább hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, illetve a klasszik fűszernövények játszanak (bazsalikom, oregánó, stb.), ezekből viszont igyekszem a prémium minőséget keresni és megfizetni.

Nade ez már nagyon OFF.

Get Moded!

(#90009) Ispy válasza salapp (#90007) üzenetére


Ispy
veterán

Nekünk a koktél pari az ami bevált, volt a társasház mellett egy nm kert :D Viszont az nő mint a bolond és egy rakat lejött róla. Ha elkészül az új kert annak biztos lesz benne helye. Mostanában én már csak wotozok, sokszor nem is a játék miatt, hanem mert élmény egy 27 colos monitoron nézni a gépeket, olyan szépen ki vannak dolgozva. Persze azért kilőni egy másik tankot is jó kis fun, ha összejön. :DDD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#90010) svedmalac


svedmalac
tag

Látjátok, hova vezet a plazma szeretete!
Ti mind egyéniségek vagyok! :DD :DD :DD
Egy közös nevező, de millió más tartalom van mellette, mögötte.
Ez így szép gyerekek!

HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Citroen 2CV és C5 X7

(#90011) BBéci válasza CheGhost (#90003) üzenetére


BBéci
titán

Aki nem durván elfogult a játék irányában, az értette a mondanivalóm lényegét, mint Te.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#90012) MasterMark válasza BBéci (#90011) üzenetére


MasterMark
titán

Soha senki nem kérdezi tőled, de te minden egyes alkalommal lenézed és alávalónak nyilvánítod azt aki játszik. Ez volt az indíték, nem az, hogy minden virág virágozzék ésatöbbi...

Switch Tax

(#90013) BBéci válasza MasterMark (#90012) üzenetére


BBéci
titán

Tévedsz, semmi ilyesmi nem volt az írásomban, ezt csak te látod bele, ami nem meglepő, hiszen köztudottan nagy játékos vagy.
Akinek nem inge, ne vegye magára!

#90001CheGhost
"Ebben is, mint mindenben az életben az egyensúlyt kell megpróbálni megtalálni."
Igen, pontosan erről van szó. De sokan kizárólag a játékot tekintik az egyetlen szabadidős elfoglaltságnak. Amihez természetesen joguk van.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#90014) tobias40


tobias40
veterán

Legyen egy kis ON is... ;]

Plazma VT50 után mi legyen a következő,max 300.000-g?
55"-ban gondolkodom mert egy 2. tv lenne a 65-ös plazma mellé úgy hogy van egy projectorom és azt mentesíteném.
A telekomos full hd iptv nézés és szeretném kipróbáni a 4K-s filmek világát is.
Oled lenne tudom az ajánlott de ilyen árban az nem fog menni.

A plazma marad a fő tv-nézési eszköz mert ezen jó a sport közvetítés is és a full hd-s nagy bitrátás filmek is.

Tehát melyik irányba induljak el?

(#90015) KTTech válasza tobias40 (#90014) üzenetére


KTTech
veterán

Plazma után csak az OLED ami járható út :) 55"-on a 4K parasztvakításnak jó, maximum (hacsak nem ülsz be kb 1m-re a TV elé). A HDR már érdekesebb lehet, de ami meg jó HDR-t tud OLED árban van (és gyengébb nála a fényerőt leszámítva).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#90016) BBéci válasza tobias40 (#90014) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértek az előttem szólóval.
Nagy vászon és 65 colos tv mellé semmi értelme egy 55 colosnak, pláne LCD-nek.

#90015KTTech
"55"-on a 4K parasztvakításnak jó, maximum (hacsak nem ülsz be kb 1m-re a TV elé)."
Pontosan ez a tapasztalatom és a véleményem. Viszont ugyanez érvényes a 65 colosokra és a 2,5 m széles vásznakra; zavaróan közel kell ülni hozzájuk ahhoz, hogy a 4K/UHD minden apró részletét láthassuk. Erre szokták mondani az ilyen felbontású tévék tulajdonosai, hogy ők 2-3 méterről is látják a különbséget, ami biztosan igaz, de marhaság. Nem elegendő, ha csak meg tudjuk különböztetni a felbontásokat, attól még nem lesz nagyobb az élményfaktor.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#90017) Bugarov válasza BBéci (#90016) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Igy van
ennek ellenere epp a 8k-t készülnek lenyomni a torkunkon... :O
Arról nem is beszelve minel tobb a pixel annál nagyobb az esely arra hogy döglött is lesz közöttük

(#90018) KTTech válasza Bugarov (#90017) üzenetére


KTTech
veterán

És még nagyobb az esély a rosszabb minőségű, alacsony bitrátás, de nagy felbontású tartalmakra... azonos bitrátával a 2K brutálisan jól nézne ki, ugyanazzal a codec-el.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#90019) Bugarov válasza KTTech (#90018) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Ezt már szóba se akartam hozni... teljesen igazad van.

(#90020) lemmy9 válasza Bugarov (#90017) üzenetére


lemmy9
őstag

Ha van 5000 döglött azt észre sem veszed, csak 10 centiről. :DDD

Szerintem!

(#90021) tobias40 válasza KTTech (#90015) üzenetére


tobias40
veterán

Hozzátartzik a dologhoz hogy pályázatban "kell hogy vegyek" egy eszközt és ez tv lenne.
De nem akarok 300-nál többet fizetni érte mert csak valóban a 2. szobában lenne kiegészítő tv ami lehet hogy csak hetente egyszer lenne bekapcsolva.
De ha már veszek vmit akkor hasznosat szeretnék venni,ezért nehéz a döntés... :U

Ha a plazmám tönkre menne akkor tuti Oled-et vennék "fő" tv-nek természetesen! :R

[ Szerkesztve ]

(#90022) Bugarov válasza tobias40 (#90021) üzenetére


Bugarov
aktív tag

ha most vennem kellene lcdt Sony 55xh9095 vennék. Samsung q70t esetleg de nekem eddig minden samunak furcsa volt a mozgasmegjelenitese es a garancialis eseteket is kritikam alul kezelik. Philips talan nincs faldos ebben az arsavban, Hisense meg TCL tvkhez pedig nem vagyok eleg bevallalos.

[ Szerkesztve ]

(#90023) tobias40 válasza Bugarov (#90022) üzenetére


tobias40
veterán

Pedig én pont a TLC-ket nézegettem,valahol jó lenne ki próbálni a telekomos iptv full hd csatornáiva,és uanitt a sport műsoroknál.
TCL 65C715 QLED UHD ANDROID TV mennyire lenne jó/rossz választás 220.000-ért arra mait én írtam?

[ Szerkesztve ]

(#90024) Bugarov válasza tobias40 (#90023) üzenetére


Bugarov
aktív tag

iptv 65" 4k-ban eleg hatareset lesz markatol fuggetlenul bar kiskutya forumtars szerint a 720p is kifejezetten jo rajta felskalazva. ugyancsak markatol fuggetlenul 220 ezer jo ar 65"os tv ert. alza bemutató termeben láttam kirakva par honapja egesz sarka volt a tcl-nek. van sajat topikja ott elso kezbol kapsz rola infot

[ Szerkesztve ]

(#90025) tobias40 válasza Bugarov (#90024) üzenetére


tobias40
veterán

Igen,már kérdeztem egy "milyen tv-t" vegyek topic-ban.
Hd iptv adások és nagy bitrátás full hd-s 4K-s filmek nas-ról való nézésére venném.
Ezért megrendelem sztem és ha nem tetszik akkor majd visszaküldöm..
Mondjuk a telekommal elég körülményes... :D

(#90026) Bugarov válasza tobias40 (#90025) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Majd számolj be, nagyon kíváncsi vagyok milyennek látod majd a plazma után :R

[ Szerkesztve ]

(#90027) BaLee válasza tobias40 (#90014) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

LG 55 BX kifutó széria árban elég közel van a 300k-hoz. Kicsit panellottós a történet, de ha valami hiba van vele elvileg mennek és helyszínen cserélik a panelt. Bár ez nem biztos, hogy vigasztal ha épp a 3. 4. csere után is sz*r. :)

Én anno 2012 környékén Pana plazmámra több, mint 1 hónapot vártam, mire cserélték végre, mikor egyértelműen panelhibás volt.

(#90028) skoos


skoos
őstag

sziasztok,
mennyit érhet ma reális áron egy 6 éves, de megkímélten futott
65st60-as?

haverom költözik, felajánlotta de árat mondjak én. Jóbarát, reális árat fizetnék érte.
köszi,
S

(#90029) BBéci válasza skoos (#90028) üzenetére


BBéci
titán

Szakmai topikban tilos az árazás, de megkockáztatok egy véleményt: 200-220000 Ft.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#90030) skoos válasza BBéci (#90029) üzenetére


skoos
őstag

Köszi!
Nem godoltam volna, hogy egy kb 6éve nem gyárott TV, illetve beszánott (plazma) rendszert tilos lenne árazni akár szakmai fórumon.
Eleve nehéz kihagyni a szakmaiságból az árakat, de megértem, mert kereskedelmi, vagy marketing hozzáállás miatt könnyen elszúszhat egy szakmai beszélgetés.

üdv! :)
S.

(#90031) salapp válasza skoos (#90028) üzenetére


salapp
addikt

Van itt beárazás topik. Ott talán közelebbit mondanak.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#90032) Ispy válasza skoos (#90030) üzenetére


Ispy
veterán

A plazma már muzeális darab, az értéke a 0-tól a csillagos égig terjed, valakinek más opció szóba sem jöhet, másnak meg egy értéktelen ócskavas. Kinek melyik ízlés szerint. Ìgy árazni is nehéz. Annyit adj érte, amit nem bánsz, ha 1 hét után feldobja a pacskert.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#90033) skoos válasza Ispy (#90032) üzenetére


skoos
őstag

Köszönöm! :)

(#90034) #62435328 válasza Ispy (#90032) üzenetére


#62435328
törölt tag

AVX-en valaki árult 65-ös VT60-at 320000-ért.
Haverom megkérdezte: "Ki az aki ad ennyit egy ilyen régi plazmáért?"

Válaszom: "Ha lenne annyi pénzem, akkor én!
A valaha gyártott, legjobb megjelenítő a mai napig"

(#90035) salapp válasza #62435328 (#90034) üzenetére


salapp
addikt

Hát, szinte senki. Illetve akár vehet is valaki ennyiért, de annak teljesen plazmába gárgyultnak kell lenni, és olyan eladó szükséges hozzá, aki patyolat állapotban, saját szeme fénye VT65-ösét kinálja, minden bizgentyűjével és pukkantyújával. Nonepper...
És még így is legyen tartalékban kétszázezer, ha a hatodik bekapcsolás során pukkan-villan-kussban marad.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#90036) lemmy9 válasza #62435328 (#90034) üzenetére


lemmy9
őstag

Az enyém. :) Tényleg makulátlan. Ha valaki ráugrik viheti, ha nem akkor használjuk tovább a Barbapapára. :DD

Szerintem!

(#90037) #62435328 válasza lemmy9 (#90036) üzenetére


#62435328
törölt tag

Álmom az a tv... Sajnos az anyagiak közbeszólnak! :O

(#90038) Ispy válasza lemmy9 (#90036) üzenetére


Ispy
veterán

Ha tényleg makulátlan, akkor adok érte 150k-t, egye fene. ;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#90039) Ispy válasza salapp (#90035) üzenetére


Ispy
veterán

Ne legyél már ilyen, a plazma olyan, mint a jó bor, idővel nemesedik (meg drágul). :D

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#90040) salapp válasza Ispy (#90039) üzenetére


salapp
addikt

Erről a Besenyő Pista bácsi jutott az eszembe.
- Kőolaj-finomítttóó? Há normáális kérem?! Megy a csőben szomorúan a kőolaj, finomodik, finomodik, de ami a másik végén kijön, az még mindig nagyon rossz.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#90041) svedmalac válasza salapp (#90040) üzenetére


svedmalac
tag

Az a baj, hogy ez még a ledes technikára is igaz...
Meg szinte minden technikára. Mikor a csúcson van és a legjobb, akkor van technológiai váltás.
De a világ meg mégis ettől jut előbbre egy-egy területen...

HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Citroen 2CV és C5 X7

(#90042) Andy975 válasza #62435328 (#90034) üzenetére


Andy975
csendes tag

Azt a VT60-ast azóta 250 ezerért árulja a gazdája.
De lehet, hogy az a 315 ezerért hirdetett példány.

[ Szerkesztve ]

(#90043) jolti


jolti
senior tag

Sziasztok!
Anno10-11 éve a ti segítségetekkel vettem egy Panasonic 42 S 20-t.
Aminek azóta is a boldog tulajdonosa vagyok!
De szeretnénk egy nagyobbat venni a nappaliba, ő meg megy fel a hálószobába.
Az (eretnek) kérdésem az lenne, hogy hol tudnék tájékozódni mit lenne érdemes venni? Jó lenne, ha karácsony környékére tudnám, hogy mit akarok és kifogni valami jó akciót.
Oledre nincs pénzem, marad az LCD. De abból mit lennne érdemes.
Néztem, hogy a panának vannak LCD tévéjei is. Az jó lehet?
Vagy van márka, típus ami ajánlottabb, mint a többi?
65 colos esetleg 70. 200-250 környékén.
Vagy itt körül nincs nagy szórás. ( szar mind, oszt jól van... :DD)
Az S 20-nál azt az egyet bántam meg, hogy csak 42 colosat vettem. Persze akkor arra futotta...

(#90044) salapp válasza jolti (#90043) üzenetére


salapp
addikt

Röviden: Jelenleg új 65-ös tévéből, ami jó is, 350K alatt nincs semmi. Ez az első kifutóban.
Azért ezzel még tehetsz egy próbát, S20 után azért nem lesz borzasztó.
Vagy vedd meg hatezer valahány órával a gyöngyösi nepitől a talán németből behozott 55V(W)T60-at 200 alatt és éld tovább a plazma álmot, egy sokkal magasabb szinten!

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#90045) salapp válasza salapp (#90044) üzenetére


salapp
addikt

Bocs, 55VTW60...anyway.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#90046) csucsu54 válasza jolti (#90043) üzenetére


csucsu54
tag

Nézd meg a Hisense QLED-et,U8QF-et,tavaly én is Pana plazmáról váltottam,nem bántam meg,bátran ajánlom!

(#90047) jolti válasza salapp (#90044) üzenetére


jolti
senior tag

Köszönöm szépen a választ!
Nem akarok használt tévét venni.
A második jó lehet. Az első túl drága nekem.
A Sony jobb, mint a Panasonic?
LG, Samsung? Azok felejtősek? Ezt csak kíváncsiságból kérdezem. Van egy 14 éves LG lcd monitorom, a mai napig hibátlanul működik. Nyilván a képe olyan, amilyen...

(#90048) jolti válasza csucsu54 (#90046) üzenetére


jolti
senior tag

Még előben nem láttam.
De az a baj, hogy ez is jóval 300 ezer felett van.
Jók ezek Hisense tévék?

(#90049) Pro Koryak válasza jolti (#90043) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Pana 2-3éve nagyon leadta az lcd vonalat, én nem vennék tőlük. Sony-ból is max a 9xxx széria, alatta elvileg mind ips paneles.

Amit mondtak Hisense 65U8QF, esetleg 65U7QF

LG mind ips, Samu meg szintén 9-es széria alatt kb. parasztvakítás, de ennek meg már oled szintű ára van.

[ Szerkesztve ]

(#90050) salapp válasza jolti (#90047) üzenetére


salapp
addikt

LG-ből OLED-et legfeljebb (én sosem vennék semmi LG-t, de nem én vagyok a fontos). A Panákból ami kifutóban elérhető lenne és árban belefér, az 50/60Hz-es képfrissítéssel van, plazma után nagyon nem ajánlom (amúgy sem). Samsung: monnyon le, na de komolyan, amellett, hogy szégyen a tartósság, szervíz náluk, a Q80 kúled legfeljebb a kereted szerint, ami szóba jöhetne. Kerülném a termékeiket, mint a pestisest.
Ja, Hisense, hát, bepróbálhatod, de csodálom Csucsu-t, hogy neki megfelelő a mozgás rajta. Simán lehet, hogy neked se lenne vele bajod. Nálam no go.
Szóval ami alá egy plazma után ne add: VA panel, 120Hz, ~5000:1 kontrasztarány.
Ha lenne kicsivel nagyobb kereted, van fent itt egy bontatlan 55A8 Sony OLED, valami 310-ért, ami instant get.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.