Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25451) lfabian válasza M_AND_Ms (#25416) üzenetére


lfabian
tag

Digi kábelem van,és néhány napja HD-ben küldik a sport 1-et4

fabi

(#25452) Octopus21 válasza mayday00 (#25446) üzenetére


Octopus21
aktív tag

Ezzel sokra nem mennénk. Megmondanák, hogy nem eltitkolt információ volt, hogy beéghet. Tuti valami ilyesmire hivatkoznának. Mellette meg kifizethetnénk egy csomó illetéket és a végén veszítenénk. Nem volt kötelező plazmát vennem, de még így is azt mondom, hogy megérte, mert beszarás a képminőség. Csak ez a beégés ne történt volna meg.

(#25453) M_AND_Ms válasza Warpig (#25429) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

""Abban viszont nincs igaza a Diginek, hogy nézőket veszít a saját 2 csatornája.

Nem az a lényeg. Amikor elindul, hogy megszerezzen egy sportesemény közvetítési jogát, akkor ott fel kell mutatnia (a bankjegyeken kívül), hogy hány nézőhöz tudja eljuttatni azt. És ezzel is versenyeznek. Na most ezért nem jó neki, ha a saját digis előfizetőit is be tudja számolni a konkurencia. Igaz, most is van Sport1, de a HD az egy prémium dolog (manapság még) arra a jogtulajdonosok és a náluk hirdetők is jobban odafigyelnek

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#25454) mayday00 válasza M_AND_Ms (#25450) üzenetére


mayday00
őstag

Van lcd-m itthon:)
Csak plazma is kellene mellé, meg a crt mellé.:)

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#25455) M_AND_Ms válasza lfabian (#25451) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Küldj mert képet, ahogy a Sport1-nél a tv-d kiírja, hogy hd adást vesz! Köszönöm!

Ha úgy van, akkor küldök egy sört! :K

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#25456) lfabian válasza M_AND_Ms (#25455) üzenetére


lfabian
tag

Bocs későn olvastam indokodat,és így be kell látnom,hogy tévedtem! :U

fabi

(#25457) ketkedo612 válasza Ijk (#25439) üzenetére


ketkedo612
tag

Lehet nézni rtl-klubot, csak minden alkalomkor kell neki egy alapos mosás, tehát ha megnézel egy logómentes 16:9-es filmet vagy sorozatot, az már elég több óra rtl-klub ellen.

Nyilván panel és beállítás függő is, de nem feltétlenül elég ennyi. A retek logónak olyan paraméterei vannak, hogy akkor is nyomot hagyhat, ha a panel már bejáratott, és az rtl-en végignézett logó nélküli reklámokkal 1 órás sorozat vagy 2 órás film után más csatornát néz az ember akár 1-2 órát is.
Nekem a G20-ason legalább is a retek 16:9 es sugárzásának kezdete után már kb 2 héttel felfedezhető volt a logó nyoma néhány világos egyszínű képen pedig az esetek 90%-ában nem az rtl-ről kapcsoltam ki a tv-t. Addig a zoom miatt nem volt a képernyőn a logó.
Azóta sem lett rosszabb a helyzet, így nem igazán zavar normál képtartalomnál egyáltalán nem látható.
Főleg a reklámokban jellemző olyan képtartalom, amin látni, meg halványan a 4:3-as mód szürke oldalsávján.
De nem feltűnő, akkor lehet igazán látni, ha nem a műsort nézi az ember, hanem a logót keresi .
Egyébként érdekes, mert a szürke oldalsáv esetén figyeltem meg, hogy a logó nyomának láthatósága nagyban függ a panel valamely általános vezérlési paraméterétől. Tehát ha a 4:3 képtartalom világos, akkor látni a legsötétebb szürke oldalsávon a logót, ha a képtartalom fekete (pl stáblista közben ) akkor teljesen el tud tűnni.

Tegnap végignéztem BD-ről Az utolsó mohikánt. A feliratozása majd kiégette a szemem olyan vakító fehér. Olyan ghostot hagyott a film végére a fekete sávon, hogy eleinte még normál képtartalomnál is látható volt, mint az alsó és felső fekete csík nyoma.
Ezeket a nyomokat eltüntette 1 óra változó képtartalom.

Többen azt állítják még ghostot sem láttak a plazmájukon. Én elhiszem.
Ezért is gondolom hogy nagyon egyedi és panel függő, hogyan reagál a plazma a tartós képelemekre, mindenkinek a sajátján kell megtapasztalni, és a tapasztaltak alapján használni vagy elfogadni, hogy keletkeznek tartós ghostok.

(#25458) Viktor81 válasza mayday00 (#25446) üzenetére


Viktor81
senior tag

Ennyi butasagot honnan hordasz ossze ? Mondok Neked egy hasonlatot: van egy draga turbos autod, aminel nem tartod be a turbo megovasara vonatkozo "szabalyokat" (elindulas utan, hidegen magas fordulatszam ill. egy komolyabb hajtas utani azonnali leallitas kerulese) a turbo persze megdoglik (barki gyartja, ez a hatrany nem kikuszobolheto). Szerinted nyerhetsz pert ?
Egyebkent en ist azt mondom, aki 300 ezret ad egy plazma TV-ert (nyilvan tisztaban van eme joforman egyetlen igazi hatranyaval) es a RTL Klub logoja "eg" bele, ne sirjon nyilvanosan (inkabb csendben szegyellje magat)

[ Szerkesztve ]

(#25459) Spancer RE


Spancer RE
aktív tag

Még egy kérdés:

Elsősorban falra szeretném szerelni a tv-t és dönthetős megoldásra lenne szükségem. (50"-ban gondolkozva)

Hirtelen ezt illetve ezt találtam.

Ezek mennyire stabilan tartják megdöntött állapotban a tv-t? Úgy értem pl ~12,3249°-ban, mert nekem pont úgy lesz jó :DDD vagy van 1-1 végállásuk +15, 0 és -15°-ban és csókolom?
Van valakinek ilyesmivel tapasztalat?

(#25460) Chrys_ válasza DM-Fan (#25385) üzenetére


Chrys_
addikt

Nekem is van ilyesmi beszerzési forrásom. Az egyik legfőbb oka a dolognak a hülye régió-kiosztás.
Ha egy filmet megveszek németben a barátnőm miatt, akkor ugyanazt meg kellene vennem MO-n is még egyszer, mert még a magyar felirat sincs a lemezeken, nemhogy a hang. Én ha tehetem, akkor mindig megnézem a filmeket eredeti hanggal és szinkronosan is.
És az biztos, hogy ha megnézem a filmet moziban, aztán megveszem 1x BD-n, akkor nem adok ki érte több pénzt. Csakhogy egyes "színészek" (és persze a kiadók) még többet zsebeljenek be..

(#25461) BBéci válasza Spancer RE (#25459) üzenetére


BBéci
titán

Kíváncsiságból kérdezem, miért akarod dönteni a tévét?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25462) b.lajos válasza Warpig (#25410) üzenetére


b.lajos
tag

Ezt én is meg tudom erősíteni, kellemes meglepetés volt a Sport1 HD minőségben

b.lajos

(#25463) Spancer RE válasza BBéci (#25461) üzenetére


Spancer RE
aktív tag

Elsőre ebbe a szobába kerülne a tv a látható formában.
Az ágyról, fekve nézve megvan a ~2,5m és ha fekszünk, akkor gondolom jobb lefelé dönteni, hogy jó legyen a betekintési szög stb.
Vagy rosszul gondolom?

(#25464) erdoke válasza Khelben (#25409) üzenetére


erdoke
titán

Az öcsémnek éppen a múlt héten kötötték be a VDSL-t az említett ZTE modem/router csodával. A WiFi-jét szépen lekapcsoltuk, és LAN-on rákötöttük a régi Linksys routerét, ami a vezeték nélküli hálózatot biztosítja a házban. A ZTE iszonyat gyenge jelet szórt, rádásul egy Linksys USB sticktől mindig fejreállt, és ledobta a többi eszközt, stb.

Ha csak erősebb, stabil WiFi kell átlagos (10-30 Mbps) otthoni internet osztásához, ezek a routerek tökéletesen megfelelnek: [link], [link]. Az Asuson még USB is van.

A legjobb aláírás a héten

(#25465) BBéci válasza Spancer RE (#25463) üzenetére


BBéci
titán

Nem tragédia, ha nem pontosan derékszögből nézed a plazmatévét, de a döntés sem rossz ötlet. Miért ne?
Utoljára a '98-ban néztem ágyból tévét, akkor még CRT-m volt, azt nehéz lett volna dönteni. :D

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25466) anonym1s válasza anonym1s (#24658) üzenetére


anonym1s
őstag

Normal modban olyan vilagos a fekete, hogy teljes kepernyos fekete teszt keppel bevilagitja a szobat, de dinamikuisban szinte korom sotet van a szobaban.

Sajnos vissza kell vonnom ezt a kijelentesemet. Ha fekete teszt kepet jelenitek meg a teven dinamikus modban, akkor valoban korom sotet a kijelzo mindaddig, amig valami vilagosabb (eleg egy pici vilagosabb pont) tartalom kerul a kepernyore (pl. mute felirat amikor megnyomom a nemitas gombot) es maris ugyanolyan vilagos az egesz kepernyo mint normal modban, bevilagitja a szobat. Ma delelott kinlodtam a beallitasokkal masfel orat, mert nem ertettem, hogy filmnezes kozben miert szurke a fekete amikor dinamikus modban van, holott a fekete tesztkeppel teljesen fekete a kepernyo.
Fekete tesztkeppel valoban teljesen fekete a kepernyo, de ha van benne akar csak egy pici vilagosabb pont, mar az egesz kepernyo vilagosabb lesz es a szep mely fekete ugyanolyan szurke mint az lcd-n.
Emiatt van hogy filmnezes kozben szurke a fekete, de ez igy egy kalap szar. Igy semmivel sem jobb a fekete szint mint lcd-n. Erre van valami gyogyir?

Ja, harom dolog miatt vettem most plazma tevet:

1. jo fekete szint
2. jo latoszog
3. nincs "kondencsik" mint lcd-n

ebbol a fekete volt szamomra a legfontosabb es pont az ami semmivel sem jobb igy mint az lcd tevemen.
Jo lenne erre valami megoldas.

[ Szerkesztve ]

(#25467) BBéci válasza anonym1s (#25466) üzenetére


BBéci
titán

Egyetlen célravezető megoldás a kalibrálás!
De addig is felejtsd el a dinamikus módot, mert botrányosan elrontja, nézhetetlenné teszi a tévét.
A leírt esetekben azért fekete a panel, mert kvázi kikapcsolja magát, minimálisra veszi a cellák gerjesztő feszültségét.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25468) Khelben válasza erdoke (#25464) üzenetére


Khelben
nagyúr

Nálam is ez lesz, van egy tartalék routerem, ami gigabites és elég erős a wifije, hogy ellássa az egész házat. A torrent meg megy a nason, kábellel, azzal működik.

[ Szerkesztve ]

(#25469) anonym1s válasza BBéci (#25467) üzenetére


anonym1s
őstag

Ez a kalibralas hogy tortenik? Siman a teve menujebe belepve es itt allitgatjak a kontraszt/fenyero/szintelitettseget, amit en is elerek, vagy a szerviz menube belepve babralnak valamit? Esetleg szamitogeprol valami kulso programmal?

(#25470) BBéci válasza anonym1s (#25469) üzenetére


BBéci
titán

Kell hozzá spektrométer és/vagy koloriméter és a hozzájuk tartozó szoftver.
A TV menüjében, annak távirányítójával történik a beállítás, de sokkal részletesebben, mint gondolnád. A komolyabb tévék 10, sőt, 20 pontos fehéregyensúly beállítási lehetőséget kínálnak és ez nem minden.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25471) dgyuri0123 válasza anonym1s (#25466) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ha a fekete szinttel van bajod, akkor előbb gondold végig, hogy az LCD mit is tud valójában.

Egy plazma Tv 100-120 cd/m2-val tudja a statikus 4-6 ezres kontrasztot. Ehhez azért elég mélyről kell indulnia a fekete szintnek. Egy LCD-nek 2-300 cd/m2 kell a 800-1200- as statikus kontraszthoz.

Nem igazán szabadna ezek után összehasonlítani az LCD képét egy plazmáéval. Főként a feketék szintjét kevesellni. LCD-nél is csak a local dimminggel lehetséges totál fekete képernyőt előállítani, de nem működik normálisan, mint tudjuk.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#25472) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

Voltam ma a baudaörsi auchanba,ha már ott jártam megnéztem a plazma tv-ket... Az LG nem érdekelt , viszont egymás mellett volt a Pana 50UT50 ez olyan 230 körül volt, mellette a Samu e550(~ 280k ft) és legszélén a Pana 42ST/UT ezt nem tudom, de ennek ol yan brutal képe volt ,hogy leesett az állam... a Resident evil új része ment rajta ,gondolom blueray-ről... a 3 közül ez volt a. legszebb...azt hozzáteszem,hogy az 50" Panán gagyi sd adás ment,ezt sajnálom,mert így nem láthattam a valódi tudását (nem értem,ezt hogy engedhetik meg a PR részlegen) míg a Samun valami HD madaras demo futott, ez is szép volt főleg az LCD tv-mmel szembe...de a 42" panát nem übereli... Ha az ST50 hozza a 42"-os Pana képét akkor inkább még spórolok és azt veszek...nyugtassatok meg hogy így van! :)

[ Szerkesztve ]

(#25473) Gabor970 válasza WhiteWalker (#25472) üzenetére


Gabor970
addikt

azért random beállításokkal rendelkező tévék egymáshoz viszonyított képéből szerintem nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Pláne három különböző forrás. Innét teljesen véletlenszerű a kapott élmény. (nem vitatni akarom a minőségi sorrendet, csak magát az elvet kérdőjelezem meg)

ma reggel óta LP-ket hallgatok, hát megvan ennek is a maga fílingje :), van itt 63-as Atlas Records nyomásban Dvorak Új világ szimfónia, berlini filharmonikusok Fricsay Ferenc dirigálásával. Hát asszem ennél időtállóbb adathordozót jelenleg sem igazán lehet kapni. Bolhán sokszor lehet találni hagyatékból összeguberált ex NSZK lemezeket, gyakran hibátlan állapotban párszázasért. (

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#25474) DM-Fan válasza ketkedo612 (#25457) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Nyilván panel és beállítás függő is, de nem feltétlenül elég ennyi. A retek logónak olyan paraméterei vannak, hogy akkor is nyomot hagyhat, ha a panel már bejáratott, és az rtl-en végignézett logó nélküli reklámokkal 1 órás sorozat vagy 2 órás film után más csatornát néz az ember akár 1-2 órát is."

Abszolút így van, ahogy írod, sajnos ez a helyzet!

"Tegnap végignéztem BD-ről Az utolsó mohikánt. A feliratozása majd kiégette a szemem olyan vakító fehér. Olyan ghostot hagyott a film végére a fekete sávon, hogy eleinte még normál képtartalomnál is látható volt, mint az alsó és felső fekete csík nyoma."

Ehhez nem kell vakítónak lennie a feliratnak (ha jól be van állítva a kontrasztod, akkor nem lesz vakító), szinte minden 2.40:1 és hasonló képarányú film megnézése után látható némi "felhő" a fekete sávban a feliratok helyén, ez természetes. Ez viszont nálam kb. 1-2 percnyi (!) változó képtartalommal a fekete sávok helyével együtt nyomtalanul eltűnik és máris homogén a panel. Egy óra az nagyon sok, akkor Te kifogtál egy extrémen ghost-oló példányt, vagy tényleg túlzóak az értékeid.

"Többen azt állítják még ghostot sem láttak a plazmájukon. Én elhiszem."

Én meg nem! Több száz plazmát láttam már testközelből, nem igazán emlékszem olyanra, ami ne ghost-olt volna. Persze, van, amelyik minimális mértékben és az is gyorsan eltűnik, de ghost-olnak. Aki nem látja, az maximum nem tudja, hogy mit és hogyan kell figyelni, de azt őszintén szólva irigylem is, mert nem okoz neki fejfájást sem a dolog!

Get Moded!

(#25475) anonym1s válasza BBéci (#25470) üzenetére


anonym1s
őstag

Akkor jol sejtettem hogy a teve menujeben tortenik, viszont az 100% tuti biztos hogy etol nem lesz feketebb.
Megpedig azert vagyok ebben ilyen biztos, mert lehuztam az osszes csuszkat (kontraszt/feny/szin) nullara, kikapcsoltam az automata kontraszt szabalyozast, es megis szurke volt a fekete. Szoval kalibralhatja ezt akar superman is, akkor sem lesz feketebb a kalibralastol.

Itt valami mas gebasz van.
En azt olvastam, plazman azert jobb a fekete szint, mert minden keppont kulon mukodik, es ahol teljesen fekete tartalom van, az a cella nem kap aramot, emiatt az a cella inaktiv (tehat fekete) marad.
Viszont az en tevemen olyan mitha a cellak nem teljesen egymastol fuggetlenul mukodnenek, mert ha csak egyetlen keppont is vilagosabb, mar az egesz kepernyot megvilagitja annyira hogy a fekete csak szurke lesz.
Erre van e valami megoldas? Akar alkatresz cserevel is erdekelne, mert ez igy semmivel sem jobb mint az lcd.

(#25476) StLui válasza Viktor81 (#25458) üzenetére


StLui
veterán

Semmilyen megkötés nincs az autóm leírásában a fordulatszámra sem a nagy gázadásra vonatkozóan, sem arra hogy járassam leállítás előtt, sem pedig hasonlóra, bármi lett volna a baja, vonatkozott volna rá a garancia, én ezzel csak azt mondom a példa biztos hogy rossz

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#25477) DM-Fan válasza Chrys_ (#25460) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Meg lehet találni azon országokban is a kiadványokat olcsóbban, amelyekkel egy régióban vagyunk, ők ugyanazt a lemezt kapják, mint mi, ugyanúgy rajta van a magyar vonatkozás. De egyébként nem feltétlen kell külföldön vásárolni, mert nagyon sok kiadvány tényleg potom pénzért beszerezhető itthon magyar borítóval, szinkronnal, magyar felirattal, magyar feliratos extrákkal. Ami meg nem, arra ott az angliai piac - ha megvagy magyar vonatkozás nélkül is, akkor gyakorlatilag bagóért juthatsz hozzá itthon meg sem jelent lemezekhez. De egyébként nekem anno Angliából lett magyar szinkronos Casino Royale BD-m kemény 1 eFt-nak megfelelő angol fontból (ugyanaz a lemez van benne, mint ami itthon)! De pl. örültem a fémdobozos Elit alakulat sorozatnak is BD-n, igaz nincs rajta magyar vonatkozás, de az angolom elég folyékony és 7 eFt-nak megfelelő összeg volt a 6 BD-t tartalmazó fémdoboz. Itthon álmodni sem lehet a megjelenéséről.

Get Moded!

(#25478) anonym1s válasza dgyuri0123 (#25471) üzenetére


anonym1s
őstag

Miert nem szabadna? En egy felhasznalo vagyok, akit nem erdekel a dolog technikai resze. A felhasznalot csak az erdekli az amit lat, es en azt latom, hogy a fekete a plazmamon sem fekete, hanem szurke mint az lcd tevemen.

[ Szerkesztve ]

(#25479) BBéci válasza anonym1s (#25475) üzenetére


BBéci
titán

De bizony feketébb lesz, feleslegesen vitatkozol.
Természetesen csak annyira, amire a tévé, a panel képes. Panasonicok esetében 0,009!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25480) DM-Fan válasza anonym1s (#25478) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A felhasznalot csak az erdekli az amit lat, es en azt latom, hogy a fekete a plazmamon sem fekete, hanem szurke mint az lcd tevemen."

Ezt egyszerűen nem tudom elképzelni. Akkor ott nálad valami beállítás nagyon el van kefélve. Mondjuk már eleve ott bukó a dolog, hogy dinamikus beállítást használsz, miközben ezerszer leírtuk, hogy kb. az az egyetlen olyan mód, amit azonnal kukázni kéne és gyökerestől kiirtani még a menüből is! Be kell kalibrálni egy normális képmódot és semmi gondod nem lesz a feketeszinttel, nem fog látványosan emelkedni világos képtartalom mellett sem!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25481) anonym1s válasza BBéci (#25479) üzenetére


anonym1s
őstag

En nem vitatkozom, en egy tenyt irtam le amit tapasztaltam.
Most probaltam azt hogy kontraszt maximumra, fenyero nulla, de igy is csak szurke a fekete, hajszallal jobb mint az lcd tevemen.
Akkor valoszinuleg az a helyzet hogy a panel ennyire kepes. Ebben az esetben mindenkit lebeszelnek az X50 szeriarol, mert ezen a fekete nem hozza azt a szintet amit en elvarnek tole.

(#25482) anonym1s válasza DM-Fan (#25480) üzenetére


anonym1s
őstag

Normal beallitast hasznalok, csak nem tetszett hogy a fekete ezen is csak sotet szurke, ezert megneztem milyen a dinamikus modban, es meglepve tapasztaltam hogy semmi szemmel lathato kulonbseget nem lattam.

(#25483) Hsanyika1 válasza anonym1s (#25475) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

üdv!Milyen plazmád van?tipus?Legelső bekapcsoláskor kérdezte ,hogy otthoni beállítás?Esetleg eco mód be van kapcsolva?

(#25484) DM-Fan válasza anonym1s (#25482) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig akkor ott valami nagyon nem stimmel. Annak a panelnek közel olyan feketét kell tudnia, mint a káva maga és nem szabad emelkednie szignifikánsan semmilyen képtartalom hatására sem! A dinamikus módot meg messzire kerüld el! Remélem nem shop-módban van a TV-d! Minden más automatikát, energiatakarékos és öko-módot kapcsolj ki!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#25485) Gabor970 válasza anonym1s (#25481) üzenetére


Gabor970
addikt

ez a fekete szint igény azért szerintem erősen egyénfüggő lehet. Biztos vagyok benn, hogy a kalibrálatlan PS50C430-as készülékünk a te X50 panasonicodnál is rosszabb feketét produkál, mégsem vagyok vele elégedetlen. Igencsak sok filmet néztünk meg eddig is rajt nagy elégedettséggel. Gondolom aki nagyon igényes a képi megjelenítőkkel kapcsolatban, az eleve jóval feljebb keresgél magának tévét. Két napja sógorom hozta pendriveon az alien filmek előzményfilmjét (nem jut eszembe a címe, ez ami idén ment) 14 giga körüli mkv. Nem győzött álmélkodni milyen jó volt. Hát, pedig ugye ez a beépített lejátszóval nagyoncsak a legalja a plazma filmnézésnek.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#25486) Kernel válasza ketkedo612 (#25457) üzenetére


Kernel
nagyúr

A feliratozása majd kiégette a szemem olyan vakító fehér.

Szerintem a felirat egyszerűen csak fehér. Az már a kontrasztbeállítás függvénye, hogy mennyire.

Mindamellett, számítógépes lejátszásnál én a felirat színét is tudom konfigurálni, nem csak színesre, hanem a szürke bármelyik árnyalatára is. PotPlayer stb.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#25487) Kernel válasza mayday00 (#25446) üzenetére


Kernel
nagyúr

Közösen perelni kellene a gyártót..Erre gondolt valaki?

Agybeteg gondolat. Kb. ilyen szinten gondolkodhat az idióta amerikai, aki például beperelte az autógyárat, mert megsütötte a kezét a motornál valami.

Ilyen idióták miatt kell azután ráírni, hogy ne nyúlj hozzá, mert hot!

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#25488) dgyuri0123 válasza anonym1s (#25478) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Azt talán elfelejted, hogy egy filmet nem mindíg tök sötétben forgatnak. A rendező és a operatőr elképzelésén is sok múlik.

Sokszor látom én is, hogy "csak" sötétszürke a fekete. De vannak olyan anyagok is, ahol olyan sötét a kijelző, hogy alig-alig látható, hol kezdődik a káva és hol ér véget a panel széle. Ez forrásfüggő elsősorban.

Szuper szélesvásznon lehet a legjobban látni.

Én sem technikai adatokról beszélek, hanem látható dolgokról. Tegyél mellé egy LCD-t és egyből látni fogod,
miről van szó. Vagy tényleg valami nagyon el van kefélve nálad.

"csak a zene van"

(#25489) mayday00 válasza Kernel (#25486) üzenetére


mayday00
őstag

Virtual dub programmal pl, kb 1000féle különböző színű, méretű, feliratot lehet csinálni...
Halvány kéktől egészen a sötét bordóig bezárólag.

Már megelőztek, most olvasom fentebb..

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#25490) DM-Fan válasza Kernel (#25487) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Ilyen idióták miatt kell azután ráírni, hogy ne nyúlj hozzá, mert hot!"

Egyébként meg már túlhaladott is a dolog, mivel a plazmák használatijában benne is van, hogy ha nem figyelsz oda, akkor beég! Szóval szerintem ezzel már próbálkoztak.

Get Moded!

(#25491) Kernel válasza Octopus21 (#25412) üzenetére


Kernel
nagyúr

A TV beállításaiban valóban kicsit meg volt nyomva a kontraszt de a fényerő nem.

Ez is csak alátámasztja az elméletet, hogy főleg azok veszélyeztetettek, akik túllövik a kontrasztot. Illetve én a gyakorlatban is szoktam látni, hogy sok laikus ember mennyire nem tudja beállítani a TV-jét.

A fényerőt hagyjuk, volt már erről szó, hogy megtévesztő elnevezés, mert a fényerő valójában a feketeszintet szabályozza. Mióta TV-k léteznek, ez így működik.

A kontraszt pedig gyakorlatilag a fehérszint.

A kontrasztot mindig csak addig kell növelni, amikor a fehéret már szép fehérnek látjuk, nem pedig szürkének. Tovább növelni felesleges, vagy csak nagyon módjával. Ebből következően este kevesebb kontraszt is elegendő, mint nappal. De aki este is a nappali beállítást használ, az ne csodálkozzon, ha agyonvágja a kijelzőjét, energiát is pazarol feleslegesen, sőt még a szemének sem biztos, hogy jót tesz ezzel.

Érzékenyebb szeműek ezt abból vehetik észre, hogy másnap furcsán ég a szeme, vagyis enyhébb fokú kötőhártyagyulladásnak megfelelő jelenséget tapasztalhat.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#25492) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

„Kisebb” UHD tévék és új OLED az LG-től a CES-en [link]

(#25493) mp54 válasza Spancer RE (#25349) üzenetére


mp54
senior tag

50" alá ne menj, mert rövid időn belül nagyon megbánod!!! Pana 50ST50=260 eFt...de várj február-márciusig, lesz az még (lényegesen) olcsóbb is.

(#25494) mp54 válasza DM-Fan (#25391) üzenetére


mp54
senior tag

Ne abból indulj ki, hogy most egy 21"-os megjelenítőt nézel
Csak megerősíteni tudom!!! Nem szabad a kettőt összehasonlítani!
Én egy kb. 37 cm-es(!!!) CRT-ről váltottam 50"-ra és 3 nap alatt megszoktam...

(#25495) z123456789


z123456789
addikt

A bejáratós TV-nél mikor azt mondjátok hogy iktassak be teljes képernyős videót is, akkor az mindegy hogy milyen minőségű képanyag?Vagy azért jobb ha az is HD?Csak mert (DM-Fan azért nem veszek egyelőre eredeti lemezt, mert még nincs mibe beleraknom, BD lejátszó később) akármilyen "BD HD 40, 50, 60 GB-s True HD 1080p"-t töltök le, szinte mind szélesvásznú, vagy hogy is mondják.Lényeg hogy nem teljes képernyős, hanem ott a két csík.Az aspect-tel ,meg eléggé nyúlányka mindenki feje. :D

Továbbá, az üzemidőt hol tudom megnézni?Mert marhára nem találom a használatiban. :F

Előre is kösz!

(#25496) mp54 válasza StLui (#25476) üzenetére


mp54
senior tag

Turbó feltöltős??
Az enyémben benne van, hogy hosszabb út+ nagyobb sebesség után 1-2 perc alapjárat leállítás előtt: turbó-dízel!

(#25497) Dorian válasza z123456789 (#25495) üzenetére


Dorian
félisten

Teljesen mindegy milyen minőségű.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#25498) kolosszus87


kolosszus87
senior tag

Ilyen lehet a Pana S60-as, könnyen lehet, hogy 3D nélkül: [link]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#25499) milszab


milszab
senior tag

250-300-ból nem lenne érdemesebb inkább már egy projektor + vásznat venni? Tv adásra meg maradna a hagyományos tv! 82" bőven elég arra nekem, csak ugye a film-re sovány! 5m-es nézési távolsághoz már lehet jobb lenen az nem? :)

(#25500) Viktor81 válasza StLui (#25476) üzenetére


Viktor81
senior tag

Bocsanat, de ha turbos autod van es ezt tolem hallod eloszor, akkor ezt ne reklamozd, mert eleg nagy szegyen. Olvass utana, kerlek !
Csak gyorsan a Wikirol: "A hosszú élettartam érdekében a turbóval szerelt motorok kezelése bizonyos gondosságot igényel. Az ilyen személygépkocsiknál nagysebességű haladás után megállva nem szabad rögtön leállítani a motort,általában 30-60 másodperc alapjárat szükséges, hogy a turbó forgórésze visszahűlhessen, ellenkező esetben az élettartam megrövidül, sőt a turbó besülése vagy törése is előfordulhat."

Termeszetesen ennek az ellenkezoje is igaz, hogy a kenes felepulese kritikus, mivel tobb szazezres fordulaton forognak, tehat inditas utani hajtasnal a suru, hideg olaj biztosan nem kepes kello kenest biztositani, igy aki kover gazzal rogton versenyezn kezd, hamar bucsut mondhat a csapagyazasnak. Ez minden turbonal koztudott.
Az osszes javitassal foglalkozo ceg, de meg az autotesztek is kiternek erre, igy nehezen hiszem, hogy a kezelesi utmutatobol ez kimaradt volna...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.