Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82001) janos666 válasza prmcsk (#81993) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Megér egy próbát, de nem adok neki sok esélyt, hogy elég megmozgatni a kábelt (ebben még azt hiszem csatlakozós a kábel, de az újabb Samsung-okban már rá van préselve), főleg ha nem pont szállítás, vagy legalább is házon belüli mozgatás után jött elő.

---

Na jó, közkívánatra ;] [link]
Kivitelezhető az említett előzetes teszt, mert általában van egy közel 5mm széles vakterület a pixelek és a káva közt (legalább 2 él mentén a négyből), aminek ugyan olyan a felülete, mint a hasznos képernyőfelületnek.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#82002) balisz válasza janos666 (#82001) üzenetére


balisz
senior tag

A köpeny nélküli hős, akire szükségünk van, de nem érdemeljük meg, megtalálja a válaszokat a világ igazán égető problémáira! :D De nekem is az a tapasztalatom mint DM-Fan-nak, bármilyen ,ésszerű használat esetén, rákerülő foltot le lehet szedni nedves mikroszálas törlőkendővel. Meg ugye ebből nem derülnek esetleges hosszútávú hatások. Szerintem a tudomány nevében még egy évig minden nap ismételd ezt meg, és akkor már biztosan kijelenthetjük hogy ártalmatlan a kijelzőre az alkohol. ;]

Csak a rend kedvéért: már nem lehet a használt plazmák áráról beszélni?

(#82003) prmcsk válasza janos666 (#82001) üzenetére


prmcsk
addikt

Köszi és jól emlékszel. A második csatlakozónál van a bajom.

Ha lehúzom a teljes sávjában nincs kép és az egy csíknyi hiba is ebben van. kitisztítottam, kontaktoztam, visszadugtam, megmozgattam, de semmi. A hibás csík ugyanott van és nem is változik.

Ettől fogva lehet panelos, vagy a kijelzőre menő fólia egy csíknyi, nem megfelelő kontaktja.

[ Szerkesztve ]

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#82004) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Még egy Pana tisztítás: [link]
És egy olcsó fényképezőgéplencse (a drága kellett a videóhoz): [link]
Van még itthon egy Samsung plazma is, de kifogytam a tiszta kendőkből és unom a sikálást (a videó leállítása után rendesen körbe kell törölgetnem körkörös mozdulatokkal szárazon is, ha már hozzányúlok, hogy teljesen tiszta legyen [*]). :P

Egyébként szerintem sincs értelme bármivel is nedvesíteni a kendőt szimpla portörléshez, hisz ha először nedvessel töröljük végig, hogy fellazuljon a rászáradt/zsíros folt, [*] utána akkor is végig kell törölni szárazon, hogy ne maradjon halványan maszatos, "ködös" a "fényes" jellegű felület. Ugyanakkor én irtózom attól, hogy az erősen poros, vagy felszáradt szilárd dolgokat (pl. légsz@r) szárazon "polírozzam", hisz olyankor bekerülnek a kosz szemcséi a finom kendő és hajszálkarcokra érzékeny felület közé, amik szárazon hatékonyabban "teszik a dolgukat", mint nedvesen, illetve minél tovább és erősebben kell dörzsölni (márpedig szárazon jellemzően sokkal több és/vagy erősebb suhintás kell), annál több edsély van begyűjteni a karcokat.

Szóval szerintem elsősorban inkább szárazon, szükség esetén pedig valami jó oldószerrel óvatosan és gyorsan fellazítani, majd végül szárazon befejezni (hisz csak úgy lesz végül hibátlan, bár ha tényleg koszos, már a nedves kör után is "ég és föld" és ha valaki nem maximalista, már optimális az eredmény kevés karcolási rizikóval).

Végső megjegyzésképp pedig: átlagosan egy egész évben sem törölgetek ennyit nedvesen, mint ma a videók kedvéért feleslegesen, max évente egyszer egy TV-t, mire összeszed pár borgárülülék foltot vagy valaki véletlenül hozzáér a bőrével... :DDD

Inkább ismerősök laptop kijelzőit szoktam, mert ha hiszitek, ha nem, van aki ceruzával is rárajzol az LCD monitorra. Na azt próbálja meg valaki szárazon lepolírozni... :))

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#82005) lemmy9 válasza janos666 (#82004) üzenetére


lemmy9
őstag

:DDD szép lett.

Szerintem!

(#82006) janos666 válasza lemmy9 (#82005) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Igazából nem, mert ahol a videók véget érnek, ott még "ködös", csak teljesen szárazon és sok-sok körkörös mozdulattal lehet makulátlan a végeredmény. A nedves törlés csak előkészítésre, fellazításra jó, hogy ne szárazon kelljen dörzsölgetni a karcolásra hajlamos szennyet, vagy sokáig kínlódni a zsíros kosszal. A száraz a tuti, ha már mehet rá az is...

Ui.: nehogy kipróbálja ezt valaki otthon körömlakklemosóval, arcszesszel, vagy ne adj' isten pálinkával, aztán megpróbálja rajtam leverni egy fél millás LCD TV árát. :D A tiszta alkohol az nem aceton, és tiszta, nem mindenféle "izé", amit a kozmetikai kenceficékbe tesznek, vagy a gyümölcsfőzés után visszamarad. :P

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#82007) kpal válasza janos666 (#82004) üzenetére


kpal
veterán

Teleshop :DD

(#82008) DM-Fan válasza janos666 (#82004) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

És most ezekkel a magad által is értelmetlennek titulált videókkal mit - és kinek - akartál bizonyítani? Ha bármilyen károsodás is érte a paneleket/lencséket, azt nyilván nem egy fis-fos Youtube-videóból fogja tudni senki megítélni. Önigazolás rulez!

Ha meggörbülsz se fogod tudni ezekkel a home made filmekkel azt igazolni, hogy semmilyen reakcióba nem lép az oldószer az adott felülettel, adott esetben nem azonnal, csak elindítva ezzel egy folyamatot. Azt hittem, hogy ennyire nem kell mélyre menni ehhez. Nem egy műanyag felületet láttam már megmattulni tisztítószer okán, erre liszi70 kolléga is utalt, nem véletlen az ezzel kapcsolatos figyelmeztetés a drágább termékek használati utasításában, optikuséknál, stb.

Ezen túlmenően továbbra sem látom igazolását annak, hogy milyen - általában hétköznapokban előforduló - szennyeződést nem tudsz eltávolítani egy mondjuk ioncserélt vízzel enyhén megnedvesített mikroszálas kendővel anélkül, hogy bármilyen kárt tennél a panelban, akár csak mikrokarc szintjén is.

Az, hogy te egy délután alatt bőszen lemostad kitudjamivel az összes eszközöd, lelked rajta. Felelősen én nem buzdítanék erre senkit nyilvános fórumon.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#82009) balisz válasza DM-Fan (#82008) üzenetére


balisz
senior tag

Nem hiszem hogy ezt ilyen komolyan kéne venni. :)

(#82010) DM-Fan válasza balisz (#82009) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem tudom, te mennyire vennéd komolyan, ha egy sokszázezres készüléked kijelzője egy nem megfelelő kezelés kapcsán elváltozna. Volt itt a topicban is rá példa, hogy otthon az asszonyka letörölte tisztítószeres kendővel a panelt és az durván elváltozott, elkezdett "hámlani" az AR-bevonat. Százezres volt a javításra tett ajánlat is, ugyanis csak frontüveg-cserével lett volna orvosolható a probléma. Nem gondolom, hogy az ilyesmit ne kéne komolyan venni. Nem hülyeségből írjuk a szaktopicban, amit írunk. Lehet bohóckodni mindenféle videókkal, csak semmit nem igazol, különös tekintettel, hogy semmit nem tudunk az adott flakon tartalmáról, a szer képernyőre gyakorolt rövid és hosszútávú hatásairól, stb.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#82011) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#82010) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A videók meg mehetnek a tudnodkel.blogspot.com-ba a döbbenet szót mindenképpen tartalmazó címmel. Ott a helyük.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#82012) oil120 válasza DM-Fan (#82010) üzenetére


oil120
senior tag

Köszönöm mindenki válaszát, bár nem gondoltam volna, hogy ekkora vihart kever.
Nálam sem volt piszkos, néhány ujj lenyomat illetve légy vagy más berepülő bogár piszka látszik rajta.
Mikroszálas kendő tökéletesen leszedte.
Viszont arra emlékeztem, hogy régen a G20-amat tisztítottam kijelzőre ajánlott habbal, valamint ablaktisztítóval és utána a felület furcsa lett, az eredeti megjelenését már nem sikerült visszaállítani.
Ezt szeretném elkerülni, ezért merült fel ez a kérdés.

(#82013) M_AND_Ms válasza oil120 (#82012) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Még annyit, hogy tartsd be a fokozatosságot. Nem kell nekiugrani valami erős szerrel, ha rögtön kiderül, hogy már a tiszta víz (nedvesített kendő) megoldja a problémát, vagyis leoldja a koszt. Ha mégsem, akkor még mindig gondolkozhatsz valami erősebben.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#82014) robi-k


robi-k
őstag

Nna, meghibásodott az anyosom által 1 év és 10 hónapja vett 51" Samsung plazma (erősen és folyamatosan változik a kép részeinek a fényerőssége és a színárnyalata), ma viszik el szervízbe. Még jó, hogy most "döglött" meg, míg él rá a garancia, ha 2 hónap múlva teszi ezt, akkor nagy szívás lett volna - főleg, mivel én javasoltam az anyósnak, hogy plazmát vegyen az eredetileg tervezett LCD helyett.

Remélem, javíthatatlannak fogják tekinteni...

(#82016) lemmy9 válasza kpal (#82015) üzenetére


lemmy9
őstag

Ezzel nem veszít akkorát a világ mint a plazma leállításakor.

Szerintem!

(#82017) peti_s válasza lemmy9 (#82016) üzenetére


peti_s
addikt

Volt szerencsém(?) több LCD Panasonic-ot is látni, semmit nem veszít ezzel a világ.

(#82018) kpal válasza lemmy9 (#82016) üzenetére


kpal
veterán

Évekig nem lesz plazmától jobb technika.

(#82019) Dorian válasza kpal (#82018) üzenetére


Dorian
félisten

Mostanában én is jobban féltem, mint korábban, pl. viharban még ki is húzom :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#82020) Norbi 72 válasza kpal (#82018) üzenetére


Norbi 72
veterán

Talán a Pana LG paneles Oled tv-je.

Ha lesz itthon,megsasolom. :)

(#82021) #48967168


#48967168
törölt tag

A családban régóta Pana-plazma rajongók vagyunk, több ilyen TV is van a házban. A kislányom szobájában egy P42G30-as TV üzemel amin mostanában szerettem volna a beépített YouTube klienset használni. Meglepődtem hogy kiírta hogy nem támogatott eszköz. Lejárt a licensz, vagy mi? :(

Ami mégnagyobb baj, hogy a rákötött Mede8er lejátszó YT kliensén keresztül sem működik, ergo a G30-asunkon nem lehet YouTube-ot nézni 2016-ban! Ez normális????

(#82022) cszn válasza kpal (#82018) üzenetére


cszn
őstag

Milyen tekintetben? Az a kérdés. :) Mozgásmegjelenítésben és homogenitásban pl. lehet, de az OLED több szempontból is túlmutat a plazmákon.

(#82023) BBéci válasza #48967168 (#82021) üzenetére


BBéci
titán

Amióta HTML5-re állt át a YouTube, azóta a 2011-es és régebbi tévéken nem lehet megjeleníteni. Viszont MED-en mennie kellene, azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#82024) DVlad válasza #48967168 (#82021) üzenetére


DVlad
őstag

Ez fura. Ilyenkor a pana csak egy kijelző, mennie kéne. A mp beállításai körül lehet valami.

(#82025) #48967168 válasza DVlad (#82024) üzenetére


#48967168
törölt tag

Nem tudom, ugyanaz a Mede8er meg simán szalad a monitorra kötve... :(

(#82026) Kernel válasza #48967168 (#82021) üzenetére


Kernel
nagyúr

a rákötött Mede8er lejátszó YT kliensén keresztül sem működik

Itt konkrétan mi a hibajelenség, egyéb lejátszás megy vele?

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#82027) #48967168 válasza Kernel (#82026) üzenetére


#48967168
törölt tag

Persze, hálózaton keresztül mindent lát a médialejátszó, neten a rádiót is szoktuk hallgatni.

A hibaüzenet konkrétan egy szép piros keretben fekete háttér (Tiszta C64 feeling) és egy kedves felirat "YouTube on TV is not supported on this device" és egy 3D-s vonalkód for more info...

A YT kliens a tévéről mára már el is tűnt... :)

(#82028) kpal válasza cszn (#82022) üzenetére


kpal
veterán

Amiket említesz azok miatt ... Persze nyilván eljön az idő mikor már OLED vagy valami új találmány minden szempontból jobb lesz a plazmától. Ám addig mi is öregszünk . :D

[ Szerkesztve ]

(#82029) lemmy9 válasza cszn (#82022) üzenetére


lemmy9
őstag

A jó mozgásmegjelenítés elég fontos egy mozgókép megjelenítőn. Nem? ;)

Szerintem!

(#82030) DVlad válasza lemmy9 (#82029) üzenetére


DVlad
őstag

:D Nem egyértelmū, még ma sem. És ez csak rosszabb lesz.

(#82031) Jim-X válasza lemmy9 (#82029) üzenetére


Jim-X
őstag

Nem! A lenyeg, hogy az Xk (X>=4) kep es lassitott felvetelu demoanyag kaprazatos legyen az uzleti neonfenyben :DDD ;]

A játék az nem játék!

(#82032) hunyadyt


hunyadyt
csendes tag

Sziasztok! Nálatok sem nyílik meg a YT kliens? VT60-on az üdvözlő piros képernyő után visszavált tv módra. Hibaüzenet nincs. A kliens törlése és újra telepítése megvolt. A tv böngészőjén keresztül megnyitható a YT oldal, de videót nem játszik le. Tegnap még minden rendben működött. Azt hittem a YT problémák egyelőre csak a 2011 előtti modelleket érintenek. Lehet, hogy már a 60-as sorozaton is letiltották? :((

(#82033) balisz válasza hunyadyt (#82032) üzenetére


balisz
senior tag

Érdekességképpen megnéztem a GT60-on és tényleg nem megy. De lehet hogy csak szerver probléma.

[ Szerkesztve ]

(#82034) erik365 válasza hunyadyt (#82032) üzenetére


erik365
aktív tag

UT50-en oké.

1.4 T-jet M32

(#82035) hunyadyt válasza erik365 (#82034) üzenetére


hunyadyt
csendes tag

E szerint nem szerverhiba lehet. Ha az 50-eseken működik és a 60-ason nem, akkor nem is licensz probléma. Érdekes.

(#82036) lemmy9 válasza hunyadyt (#82035) üzenetére


lemmy9
őstag

Nálam sem megy a VT60-on. Tabletről sem lehet rádobni.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#82037) Dorian


Dorian
félisten

Ne sírjatok, nálam épp maga a net nem megy :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#82038) lemmy9 válasza Dorian (#82037) üzenetére


lemmy9
őstag

Akkor hogyan írtál? :DDD

Amúgy nem sírok, nincs nagy jelentősége.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#82039) hunyadyt válasza lemmy9 (#82038) üzenetére


hunyadyt
csendes tag

Közvetlenül én sem tudom ráküldeni a belső médialejátszóra laptopról, dlna-n keresztül ahogyan eddig lehetett. Cromecastról működik most is, igaz az hdmi-n megy. Nekem kényelmes volt, hogy ha meg akartam nézni valamilyen youtube videót (esetleg filmet, mivel sok van fenn) nem kellett mindig bekapcsolni hozzá a számítógépet. Úgyhogy én sajnálnám, ha megszűnne ez a lehetőség, akkor is ha itt a belső lejátszó bármilyen használata luzerségnek számít.

(#82040) erik365 válasza hunyadyt (#82039) üzenetére


erik365
aktív tag

Én is szeretem, nem kell szórakozni semmivel.
Elindítom a youtube appot, telefonról meg megmondom neki mit szeretnék nézni.

1.4 T-jet M32

(#82041) lemmy9 válasza hunyadyt (#82039) üzenetére


lemmy9
őstag

CA752 BD-n keresztül működik, tabletről is. Lehet, hogy a panákról lekapták.

Szerintem!

(#82042) hunyadyt válasza lemmy9 (#82041) üzenetére


hunyadyt
csendes tag

Úgy rémlik a régebbi modelleknél hibaüzenet jelent meg amikor levették, és az app is eltűnt. Itt nincs hibaüzenet, és az app is újra letölthető törlés után. Szóval rejtélyes. A BD lejátszó appja szerintem más kérdés, mivel az külső forrásként a hdmi bemeneten működik. Egyébként Erik365 kolléga írta, hogy UT50-en most is működik.

[ Szerkesztve ]

(#82043) lemmy9 válasza lemmy9 (#82041) üzenetére


lemmy9
őstag

Ja, akkor fingom sincs mi van.

Szerintem!

(#82044) Heffi


Heffi
őstag

Nálam sem megy a Youtube a Vt60-n, de nem is használom, úgyhogy tőlem így is maradhat.

(#82045) #48967168 válasza Heffi (#82044) üzenetére


#48967168
törölt tag

Hát azért ez elég vicces, mert szerintem meg a TV része a YT kliens, nyilván van aki ezért is vette meg. (A G30-at konkrétan ezért, mert eleve a gyerekszobába szántam hosszútávon)

Legközelebb lejár a távirányítón a volume gombok licensze és annak is örüljünk, mert Harmonyval még tovább használható...

Szerintem e miatt a nagy lé túloldalán simán kártérítési pereket indítanak, de ennek itthon nyilván nincs realitása... Most így vehetek valami gagyi LCD-t ami tudja ezt a rendkívül szofisztikált funkciót... :(

(#82046) erik365 válasza #48967168 (#82045) üzenetére


erik365
aktív tag

Szerintem tegyél mellé valami olcsó droidos lejátszót.

1.4 T-jet M32

(#82047) Heffi válasza #48967168 (#82045) üzenetére


Heffi
őstag

Az Oppo-n megy, de azt sem használtam 30 percnél többet.

Tévét szerintem ezért ne cserélj :(

(#82048) #48967168 válasza erik365 (#82046) üzenetére


#48967168
törölt tag

A lejátszó csere még mindig olcsóbb, meg nem veszítem el a plazma-minőséget, de akkor is bek...ja a Pana... :(

Pedig nálam kevesebb Pana-fan van...

(#82049) M_AND_Ms válasza #48967168 (#82048) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nálam megy GT60-on

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#82050) barcaforca válasza M_AND_Ms (#82049) üzenetére


barcaforca
tag

Gt30 on sem indul a youtube. Piros képernyő és kidob a tévére. Viszont telefonról elindul. Az előző plazmámon lejárt a licensze a youtube nak. 2 hónapja vettem ezt alig használták. Öröm boldogság,ezen már hd ban indul. A gyerek sokat nézi. Nem kell a upc set top boxán nézni,mert az sokára vált át hd ra. Erre most jön ez az arcul csapás ennél a tv n is!😭

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.