Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38001) spiky03 válasza DM-Fan (#37994) üzenetére


spiky03
veterán

Mi haverokkal szerdán megyünk.
Várom már, főleg így, hogy azt írod hozza azoknak a filmeknek a szintjét. Azok mind tetszettek.

Utána meg április végén jön a Vas. :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#38002) pokerarcsuny


pokerarcsuny
tag

Üdv !

Létezik olyan LCD/LED , ami megközelíti, vagy egy súlycsoportban van a pana ST50 modeljei ?

(#38003) hunspikey válasza pokerarcsuny (#38002) üzenetére


hunspikey
őstag

Természetesen igen - csak árban kell a többszörösét fizetni. Sony-nak vannak igen kiemelkedő LCD TV-i.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#38004) kolosszus87 válasza pokerarcsuny (#38002) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Sony HX850-es led lcd-je már elég komoly képminőséget nyújt, de 46"-os méretben 400e Ft volt a kifutó ára, szóval ár-érték arányban továbbra is plazmát érdemes venni.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#38005) Fogash válasza Gabor970 (#38000) üzenetére


Fogash
tag

köszi, ez így értelmezhető számomra. :)

külső médialejátszó van (jelenleg a PS42D5S-hez egy WD TV Live és abba egy 1TB, külső 230V-tápos HDD csatlakozik). Amennyiben az új tévé tudja kezelni a HDD-t direktben, illetve van rajta youtube, vimeo, stb, úgy a médialejátszó lehet, hogy megy a hálóba a régi tévével együtt.

Viszont a kinézett (?) samu csak a tunere által vett 5.1 jelet adja ki optikai kimeneten az erősítő felé, így a HDD-ről/pendrive-ról játszott filmeknél "eltűnik" az 5.1 hang. Vagy marad a médialejátszó és annak optikai kimenete megy az erősítő optikai bemenetébe.

Mindenkinek: kurvára nem trollkodni jöttem ide! Mivel a boltok 97%ban csak LCD/LED-et árulnak, azt kezdtem el nézegetni. A "nagy korszerű lapos tévét akarok a következő 10 évre" kérdéseim, meg utánaolvasásom alapján kiderült, hogy a plazma - bár alig lehet találni - még mindig szebb képet ad, mint a LED. Ezért kanyarodtam ide, egy valamennyire konkrét kérdéssel, egy konkrét típusról. Amire kaptam hideget-meleget (a piros avataros csávó (lusta vagyok visszagörgetni a nevét) egyből a "beszótá vaze?!" jellegű hozzászólással nyitott, ami frankó alapozás volt az egész tegnapi beszélgetéshez.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elkölthetek bő 300eFt-ot tévére, de szeretném jól elkölteni. Nem vagyok tech-freak, se házimozibuzi, se audiofil, így a 97-99% közötti különbséget nem látom két tévé között. Ezért kérdeztem, hogy az általam kinézett Samuról van-e valakinek infója, pláne személyes tapasztalata.

Helyette dogmaként megkaptam, hogy 50ST60, amiről a magyar interneten SEMMI hivatalos infó nincs (panasonic.hu, panashop.hu sem ad SEMMI leírást), ellenben a Samsungról viszonylag részletes adatokat lehet találni a gyártó hivatalos magyar oldalán... (Újabb kérdés, hogy ha a weboldaluk ennyire ápolatlan, akkor vajon hogyan bánnak majd velem ha esetleg szervizelni kell a készüléket?)

Nem hiszek a dogmákban, nem hiszek az ex cathedra kijelentésekben, és kíváncsi lennék, a hozzám szólók közül hányan láttak már élőben ST60-ast? És F5500-ast? Akár jó is lehet. (ahogy a Citroenemről se gondolná senki, hogy mennyire kurva jó autó, mindenki a Passat/Mondeo/Superb-et ajánlgatja) Ráadásul az 50ST60 pont ugyanolyan friss termék, mint az 51F5500, vagyis a neten egyikről se nagyon lehet - nemhogy magyar, de még európai - tesztet se találni. (Az amerikai meg nem mérvadó, egész mást árulnak ott.) Ezért próbáltam kérdezni, de - és itt ismétlem magam - mint egy agymosott szekta - adatok, tények, linkek nélkül zúgta a tömeg, hogy ST60. Ami per pillanat ugyanolyan bevezető (túl)árazott, mint az F5500.

Ha nektek ebből az jött le, hogy én csak kötekedni, meg samsungot reklámozni jöttem ide, akkor valami nagyon félre ment. Akit megsértettem, attól most bocsánatot kérek, nem ez volt a szándékom.

Viszont mivel az ST60-ról továbbra sem találtam ezen kívül semmit (pedig tegnap még két órát túrtam a netet), várnék hivatkozást, tesztet, akármit, ami alapján az ST60 átkerülhet a "hisszük hogy jó" kategóriából a "beszéljenek a számok" vagy a "tudjuk, hogy jó" kategóriába.

Konkrét kérdések a Pana ST60-ról (a képét megpróbálom megnézni valahol, arról nem kérdezek):
- PCMCIA kártyahely van benne? (ezt hívják CI-nek? a set-top box kiváltására kell)
- külső HDD-t kezel az USB portja?
- 3D-ben is fullHD?
- "AVCHD 3D: progresszív" ez mit jelent?
- az optikai kimenetre jelforrástól függetlenül ráküldi az 5.1 hangot? (ld feljebb)
- mivel a csomagban csak 1 szemüveg van, mi meg 4en vagyunk, milyen szemüveget (típusjavaslat) lehet hozzá csatlakoztatni?
- az Allée-ben esetleg van ilyen modell kiállítva? (ott van samu bolt is, akkor egy helyen tudnám megnyaggatni mindkét jelöltet).

Előre is kösz a válaszokat, a beszólásokra, "trollirtó" gondolatokra köszi, de nem vagyok kíváncsi.

(#38006) Fogash válasza tamáspapa (#37998) üzenetére


Fogash
tag

Samsung PS42D5S --> 2005ös tesztje itt

(#38007) P.Joe80 válasza efi99 (#37969) üzenetére


P.Joe80
csendes tag

Nekem 186 lett a legjobb,de olyan 190 körül átlagolnám magam.Jó játék! :-)
Kíváncsi vagyok fejleszthető-e a reakcióidő,és ha igen mennyivel?

[ Szerkesztve ]

(#38008) Gabor970 válasza Fogash (#38005) üzenetére


Gabor970
addikt

Már a C sorozatú samsung plazma is kiadta optikain az 5,1-et. DD és DTS is úgy a playerről játszott tartalmaknál, mint a tunerrel vett műsornál. Biztosan megteszi a mostani is, de ha bő 300e Ft készül tévére "elköltődni" akkor nem kérdés egy külső media player. A rádugott HDD max a letöltött TV sorozatokhoz opció, nem 24p filmekhez. Mindenképp most akarod azt a TV-t megvenni? Nem lehet várni őszig? (akkor azt fogjuk mondani, hogy várj január végéig :) )

Mondjuk én kivárnék kicsit panasonic esetén is, mert voltak a panának is bugok korábbi évjáratoknál, amiket vagy javitottak, vagy nem, de jópárat NEM.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#38009) Ispy válasza Fogash (#38005) üzenetére


Ispy
veterán

Nézd az itt lézengő emberek nagy része folyamatosan követi a plazma tévéket, ezért lehet adni a szavukra.

Nem azért mondják neked azt amit, mert elvakult panasonic bérenc mindenki, hanem, hogy a lehető legjobb helyre tegyed a pénzed.

Itt már volt szó az ST60 tesztjéről!

Azt is elmondták neked, hogy jelenleg túlárazott az összes pana tévé, kb. őszre fog realizálódni az áruk. És még egyszer: nem azért nem ajánlják a samsungot, mert rossz, hanem azért, mert a panasonic a jobb. Ezek után még milyen segítséget vársz?

- PCMCIA kártyahely van benne? (ezt hívják CI-nek? a set-top box kiváltására kell)
Igen

- külső HDD-t kezel az USB portja?
Igen, de azt hiszem, csak a külső tápos, amit biztosan meg tud hajtani.

- 3D-ben is fullHD?
Igen.

- "AVCHD 3D: progresszív" ez mit jelent?
Nem tudom, majd mások megmondják, guglizd ki.

- az optikai kimenetre jelforrástól függetlenül ráküldi az 5.1 hangot? (ld feljebb)
Passz, gondolom igen, én nem használom.

- mivel a csomagban csak 1 szemüveg van, mi meg 4en vagyunk, milyen szemüveget (típusjavaslat) lehet hozzá csatlakoztatni?
A tavalyi modellekhez lehet kapni univerzális szemüvegek 10k-ért és a samu szemüvegek is mentek vele 5k-ért. Az ideihez nem tudom jó lesz-e a samu, még nagyon friss a tv.

- az Allée-ben esetleg van ilyen modell kiállítva? (ott van samu bolt is, akkor egy helyen tudnám megnyaggatni mindkét jelöltet).
Nézd meg a panashop oldalán hol van készleten és hívd fel őket, hogy van-e kiállítva.

Egyébként a tavalyi modellek közül a ST50 volt a legnépszerűbb és a legjobb ár/érték arányú tévé. Nekem is ilyen van, eddig nem volt gondom vele, minőségi anyagoknál (én is egy WD-vel hajtom) kb. a besza.. behugy... érzésed van, olyan a képe.

Az ST60 sem ennél rosszabb, szóval biztosan kijelenthető már most, ráadásul a samsung semmit nem lépett előre a tavalyi szériához képest, csak újra csomagolda azokat, volt róla szó itt, keress rá.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#38010) kovadika válasza Fogash (#38005) üzenetére


kovadika
őstag

Az ST60-ról már megbízható teszt, amit az előbb linkeltek neked. A Samsungról nincs semmi, de látom abból semmit nem sikerült felfogni, hogy nincs rajta szűrő, ezért tükröződni fog mint az állat(ráadásul te matt felületű tévét kerestél eredetileg) és a fekete szintje sem lesz köszönőviszonyban sem az ST60-éval. Egyszerűen nem egy kategória a két tévé. A Panasonicot meg tudod nézni Panashopban, ki van állítva.

(#38011) Fogash válasza Gabor970 (#38008) üzenetére


Fogash
tag

Hát igen, ez komoly gond, hogy mindig van az a fél év, amit érdemes várni, mert olcsóbb lesz, csak addigra megjelenik az új, és esetleg van egy "selling point feature" ami miatt az új megint kívánatosabb. (fogyasztói társadalom...)

@Ispy, @kovadika: köszi, ezekkel a válaszokkal már tudok valamit kezdeni. :)

[ Szerkesztve ]

(#38012) tisn válasza Fogash (#38011) üzenetére


tisn
addikt

hixautora meg irogatsz? ;]

(#38013) Neszójábe válasza hunspikey (#37985) üzenetére


Neszójábe
senior tag

:DDD
Egyébként nézzük meg, mi volt a reakcióm egyből az első post-ja után... :U

Peace

(#38014) Neszójábe válasza Ispy (#38009) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Ezek a szemüvegek már kompatibilisek, neve is van, 3d full hd glasses. Jó hozzá a samu 2,5k-ért.

[ Szerkesztve ]

Peace

(#38015) Franky2Ster válasza Neszójábe (#38014) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

Hol lehet 2,5K-ért venni?
Mert én most rendeltem ebay-en 19.9$-ár a legolcsóbb.

(#38016) Neszójábe válasza Franky2Ster (#38015) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Most éppen 3,5k. Állandóan változik az ára...

Peace

(#38017) Shadowbull válasza Fogash (#38005) üzenetére


Shadowbull
addikt

te a tc-s fogash vagy?

"Amire kaptam hideget-meleget (a piros avataros csávó (lusta vagyok visszagörgetni a nevét) egyből a "beszótá vaze?!" jellegű hozzászólással nyitott, ami frankó alapozás volt az egész tegnapi beszélgetéshez."

Szerintem az a "panasonic abbahagyja a plazmagyartast" hirt kommentalo megjegyzesed valtotta ki. Ezt a pletykat hetek ota ketszer berakjak ebbe a topikba, egyebkent meg evek ota minden ev elejen ez megy, hogy a plazmanak igy vege meg ugy vege. Aztan megis itt van, es itt lesz meg egy ideig.

Hogy mondjuk 3 ev mulva mar nem fognak uj modellt fejleszteni, az miben befolyasolja a mai vasarlasunkat?

En annyit fuznek hozza a temahoz (amellett hogy soha nem vennek Samsungot, ha hasonlo arban van Panasonic, ami plane jobb is, engem az okosteves parasztvakitas nem igazan erdekel) hogy remelem utanaolvastal hogy milyen kompromisszumokkal jar egy plazma uzemeltetese, lasd beeges, ghost. (es persze ha pana-t veszel akkor az orok tema a savosodas).

Itt nem veletlenul beszelnek arrol a legtobben, hogy a Panasonic a jobb valasztas, mert ha csak es kizarolag a kepminoseget nezzuk, akkor valoban az. De ezen kivul lehet meg tucatnyi szempontot talalni, es azok alapjan kell sulyozni.

Az ST60-rol azert nem talalsz meg annyira infokat, mert mostanaban lesznek kiszallitva az elso peldanyok. Nyilvan most meg az ara is magasabb, ez esni fog.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#38018) Neszójábe válasza Fogash (#38005) üzenetére


Neszójábe
senior tag

"Sziasztok, elolvastam a - szép hosszú - első hsz-t, és kicsit az a benyomásom, hogy a topic a Panasonic plazmák körül forog (amik ugye kihalnak)"

Pont ezt kellett volna kihagyni Barátom... :U

Mind amellett, hogy azért kaptál néhány droid választ pl. mit keresel a plazma topikban ezzel a kérdéssel... :DDD

[ Szerkesztve ]

Peace

(#38019) Palika71


Palika71
őstag

Sziasztok!

Két kérdésem is lenne.

1. Mivel a Panasonic nem fejleszti tovább a plazmáit, és így nem jönnek ki fejlettebb modellek (amik eddig is indokolttá tették az előző évi sorozat leárazását), emiatt nem gondoljátok-e azt, hogy lényegesen kisebb mértékben fogja csökkenteni az árait, hiszen csak a konkurencia ár/érték arányánál kell jobbnak lennie. :F

2. A V20e TV-mnél melyik a jobb sorozat a maiak közül?

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#38020) kovadika válasza Palika71 (#38019) üzenetére


kovadika
őstag

A legutóbbi kijelentés szerint annyi történt, hogy a ZT paneljánál jobbat nem fognak kidolgozni. Ez nem azt jelenti, hogy nem fejlesztik majd az elektronikát. Pl.: 2012-es ST-GT-VT-ben is ugyanaz a panel volt, mégis voltak különbségek. Annak is örülhetünk majd, ha a ZT panelja lejjebb csúszik az alsóbb kategóriákba.

[ Szerkesztve ]

(#38021) Palika71


Palika71
őstag

Ja, megírtam a Panasonicnak, hogy miképpen jártam az RTL logójával.
Azt válaszolták, hogy ez sajnos a technika velejárója, még olyan felhasználás mellett is, amivel én használom.
(Napi 3-4 óra, ebből 2óra RTL -reklám).
Továbbá semmiképpen nem garanciális probléma, mert a tapasztalatok szerint, annyi idő alatt múlik el, amennyi idő alatt kialakult. Tehát akár hónapok is lehetnek, logó menetes környezetben.
Nos, engem vagy nagyon átvágtak, vagy kiegészítésre szorul az 1. hsz.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#38022) M@trixfan válasza Sanyyka (#37640) üzenetére


M@trixfan
addikt

Vannak olyan vásznak amikkel hasonlót el lehet érni. Ezek nagyon drága, több rétegből álló optikai vásznak. Ilyen pl. a Screen Innovations Black Diamond, DNP Supernova, Skyline Screens, azt hiszem a Stewartnak is van ilyesmi. Átlagos otthoni körülményekhez igazából elengedhetetlen lenne a nem kívánatos viszzaverődések csökkentése miatt, persze a nagyon magas ár miatt szűk rétegtermék otthoni felhasználók közt. Átlag szobába pedig szinte többet érne képminőség szempontjából mint maga a projektor.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#38023) rgeorge válasza Palika71 (#38021) üzenetére


rgeorge
addikt

Szerintem a topik-összefoglaló, leánykori nevén 1. hsz. tökéletesen leír minden információt, ami a plazmatechnológiából a felhasználókat érintheti, ideértve a beégést és a ghost-ot is.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#38024) kovadika válasza Palika71 (#38021) üzenetére


kovadika
őstag

Az első hsz. így is hosszú és elég elrettentő. Sokan így sem olvassák el, vagy ha mégis, akkor rohannak az LCD topicba. Sejthetted, hogy beégett logó miatt nem fogják cserélni. Napi 3-4 óra rtl-el szerintem simán be lehet égetni, főleg ha azon kívül nem sok logómentes anyagot nézel.

[ Szerkesztve ]

(#38025) Shadowbull válasza kovadika (#38024) üzenetére


Shadowbull
addikt

napi 3-4 ora RTL utan az ember agya eg be elsosorban, az nagyobb baj SZVSZ mint a teve beegese....

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#38026) rgeorge


rgeorge
addikt

Korábban már felhoztam azt a problémát, hogy a HDMI vagy AV bemeneti jelzés ottmarad a kijelzőn, ha a forráseszközt kikapcsoljuk, azaz nincs jel a bemeneten. Most megnéztem a használatit (a GYFK részben), amiben szerepel a következő:
A képernyő elsötétül
Erre akkor kerül sor, amikor a kontraszt automatikusan csökken a képbeégés elkerülése érdekében, amikor a felhasználó néhány percig nem avatkozik be, a következő helyzetekben:
* Nem érkezik jel DVB vagy AV üzemmódban
* Zárolt csatorna kiválasztása
* Érvénytelen csatorna kiválasztása
* Rádióállomás kiválasztása
* Menü megjelenítése
* Miniatűr vagy állókép

Az első pontban szerepel az AV üzemmód, ez vajon a HDMI-t is jelenti, vagy csak az analóg bemeneteket? Mondjuk az utóbbi esetén sem tűnt még el a bemenet jelzése a kijelzőről negyed/fél óra elteltével sem. Legalább azt lehetne tudni, mit jelent a néhány perc.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#38027) Fogash válasza tisn (#38012) üzenetére


Fogash
tag

nem, az már régen abbamaradt. :)

@shadowbull: igen, csak ott egyszer megsértődött a winkler, azóta más néven kell ott élnem.
2005 óta van plazmatévém (mellesleg samsung), akkor máég sokkal-sokkal szebb képet adtak, mint az LCD. Mára az LCD is nagyon feljött, meg a plazma úgy komplett eltűnt a boltokból, ezért is nem nagyon tudom hova tenni az egészet. De már gyúrok a megnézésre, viszont nekem számít (asszem) a smart funkciók "parasztvakítása" (paraszt vagyok, na! :) )

@Neszójábe: "Pont ezt kellett volna kihagyni Barátom..."
egy újszülöttnek minden vicc új, és mivel én nem forgok plazmatévében, csak 8-10 évente veszek egyet, nekem az újdonság erejével hatott, hogy nem csak a boltokból, de a gyárakból is tűnik elfelé a technológia.

[ Szerkesztve ]

(#38028) tisn válasza Shadowbull (#38017) üzenetére


tisn
addikt

te a tc-s fogash vagy?

jo fejek vagytok, a szomszed iroasztaltol irogattok itt egymasnak ;]

(#38029) tisn válasza Fogash (#38027) üzenetére


tisn
addikt

nem, az már régen abbamaradt.

csak a beazonositasra szolgalt ;)
anno asszem segitettel nekem hasznaltautovalasztasi tanacsokkal
nem fogadtam meg sajnos :D

(#38030) Neszójábe válasza rgeorge (#38026) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Azt írja elsőtétül, nem kikapcsol. Sötétebb lesz, ennyi. Az AV, szerintem ma már igazából inkább a HDMI-t jelenti, mindenesetre műkdöik hdmi esetén.

Fogasch:

1. én nem forgok plazmatévében, csak 8-10 évente veszek egyet - pont ezért irreleváns a hír annak, aki most vesz.

2. de a gyárakból is tűnik elfelé a technológia - ezt senki nem mondta.

Peace

(#38031) nightshadow válasza Fogash (#38005) üzenetére


nightshadow
veterán

50ST60, amiről a magyar interneten SEMMI hivatalos infó nincs (panasonic.hu, panashop.hu sem ad SEMMI leírást)

Valamiért a Panasonic magyar oldalára még nem kerültek fel a 2013-as modellek. A szlovákoknál már fent van. Itt vannak a hivatalos speckók az ST60-ról: [link]

[ Szerkesztve ]

(#38032) Palika71 válasza kovadika (#38024) üzenetére


Palika71
őstag

Szerintem rosszul olvastad, amit írtam. Napi 4 óra, aminek a fele az RTL, és ebből még vonjuk le a reklámot. Tehát, 1,5 óra logóra jut 2,5 óra logó mentes kép.

1. hsz. : "A ghosting-nak drasztikus, végleges károsodást jelentő formája a tartós beégés, amit hosszas (jobb modelleknél sok-sok órai) azonos képtartalom megjelenítésével tudunk produkálni."

Ezért:
- ez az állítás nem igaz (sőt, meglehetősen szemellenzős)

VAGY

- szar TV-t vettem (szerintem annyira nem sok jobb van ennél a topikban)

Mielőtt anti-plazmás troll lennék, kijelentem, hogy ezzel a hibájával együtt sem bántam meg a vásárlást, csak éppen aki százezreket készül elkölteni tévére, és veszi a fáradtságot, hogy szakmai topikokban utána is nézzen ennek, az igazságot olvashassa.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#38033) kovadika válasza Palika71 (#38032) üzenetére


kovadika
őstag

Igen, már látom, hogy félreértettem. Szerintem(és azt hiszem itt is olvastam már) legalább a kétszer annyit kellene nézni logómentesen, mint logóval. Tudtommal reklámnál is ott szokott néha lenni a logó(lehet tévedek).
Lehet érzékenyebb tévét fogtál ki, de kérdéses még, hogy milyen beállításokon használod? Ha néznék tévéadást kizoomolnám a logót, de nem csak az első hsz-ból kell kiindulni. Heti, de inkább napi téma a ghost/beégés.
Nagy részünk pedig elégedetten, beégés mentesen használja a tévéjét. Elvétve, nagyon ritkán szokott olyan lenni, hogy valaki beégésre(nem ghostra!) panaszkodik. Feleslegesnek tartanám emiatt még elriasztóbbá írni az első hsz-t. Akinek további kérdése van, az úgyis felteszi.

[ Szerkesztve ]

(#38034) spiky03


spiky03
veterán

Tegnap voltam a Westednben az MM-ben és már meg is szüntették azt a kis Panasonic szigetet, ami a tv-knél volt hátul, ahol még én is vettem az ST-met.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#38035) Ijk válasza Palika71 (#38032) üzenetére


Ijk
nagyúr

Számtalanszor leírtuk hogy az RTL-klub logó akár napi 1 órával is be tud égni ha mindennap nézik.
Lehet hogy kijönne 3-4 hét alatt, ha nem néznéd, de jobb ha beletörődsz hogy ez van. Általában nem lesz zavaró, főleg amikor az rtl-klubot nézed. ;]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38036) 89Csabi89 válasza Palika71 (#38032) üzenetére


89Csabi89
tag

Sajnos az rtl-nél a 1.5 óra is bőven elég sőt fél óra is ha a hét minden napján megy. Az ilyen tömör fehér lógóval ellátott csatornákat mert van még egy kettő mindenképpen ajánlott ki zoomolni. Ugyanakkor vannak olyan logók is amivel el lehet lenni napi több órát is. Azt csak nem várhatod el, hogy minden csatorna benne legyen az első hozzáoszlásban társítva hozzá hogy meddig szabad rajta nézni valamit :D

Egyébként az a 1.5 óra 1 hét alatt 10.5 órát jelent és mellé 17.5 óra egyéb tartalom társul, szóval nincs mit rajta csodálkozni sajnos :(

38033 kovadika: Az rtl-nél a 2x annyi az inkább 10x annyi vagy 20x :K

[ Szerkesztve ]

(#38037) Palika71


Palika71
őstag

Na jó, értem én.
Mikor vettem a tévét, szét olvastam magam a fórumon, de akkor a tapasztalatok még nem voltak ilyen kiforrottak, mint most.
Aztán megvettem, és csak élveztem-élveztem, és nem olvastam tovább, így nem tájékozódtam időben a problémáról.
Én max. a Mentalistát, meg Zöld íjászt nézem, de a feleségem sok mindent szeret, ami ezen a csatornán jön. De ő is tanul, mert tegnap észrevettem, hogy kinagyította képet anélkül, hogy szóltam volna neki. :R

A maradék kérdés továbbra is adott:

Melyik mostani plazma kijelző jobb a V20e-nél?

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#38038) BBéci válasza Palika71 (#38037) üzenetére


BBéci
titán

Mit értesz mostani alatt? Ami kapható?
Szerintem a GT50 tutira jobb, mint a VT20.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#38039) Neszójábe válasza Palika71 (#38037) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Minden tiszteletem azoké az asszonyoké (köztük az egyém is :C ), akik maguktól zoomolnak! :DDD

Peace

(#38040) lemmy9 válasza Neszójábe (#38039) üzenetére


lemmy9
őstag

Egy tíz perces plazma tanfolyam után, az én asszonykám is zooooooomol :C

Szerintem!

(#38041) Fogash válasza Neszójábe (#38039) üzenetére


Fogash
tag

én alapban úgy nézem a 4:3 adásokat, hogy a teljes képernyőt kitöltsék, így a legtöbb logo és a korhatár-karika 3/4-e eltűnik. Meg a feliratok, ha valami egzotikus nyelven beszélik meg a gonoszok, hogy most aztán megeszik a foglyul ejtett főhős kiskutyáját...

bár mióta a retekklub is 16:9 (de nem mindig), azóta fura a helyzet. A viasat meg kapcsolgat, ott a reklám 4:3, a adás meg 16:9... érthetetlen.

(#38042) Neszójábe válasza Fogash (#38041) üzenetére


Neszójábe
senior tag

:)
Egyébként vicc ez a 4:3-16:9 mizéria és az is, hogy a tv-k, stb-ok (legalábbis nálam) nem ismreik fel automatikusan...

Peace

(#38043) KTTech válasza Neszójábe (#38039) üzenetére


KTTech
veterán

Az enyémnek meg lett mondva: zoom1 és nem piszapeti :) (szélesvásznúnál úgyis átvált 16:9-re a TV, ha zoom1-ben van). Néha panaszkodik, hogy túl sokat vág, de szerintem pont elviselhető a TV adásoknál, és még nem is torzít. Filmeket meg nem TV adón nézünk... (legalábbis én biztosan nem :D)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#38044) Ispy


Ispy
veterán

Az enyém nem néz tv-t, na ez a legjobb :D

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#38045) Fogash válasza Neszójábe (#38042) üzenetére


Fogash
tag

azokat nem értem, akik "széthúzzák" a 4:3-at 16:9re, aztán bámulják a fakó-foltos lcd-n a lángosképű embereket, meg a tojáskerekű autókat...

a tévéadásokkal meg az a baj, hogy valamilyen formátumban (és minőségben) ad a csatorna, a ktv szolgáltató ebbe belenyúl(hat), de csatornánként különböző módon (a Discovery meg az NG jellemzően más formátumban kön, mint a TV2 vagy az RTL), ami miatt a beltérit sem tudod egyértelműen 4:3 vagy 16:9-re állítani, illetve a tévét sem. Aztán lehet minden csatornaváltás után lehet nyomkodni a képarány gombot. :W

(#38046) #66323456 válasza 89Csabi89 (#38036) üzenetére


#66323456
törölt tag

Szinte csak TV-zésre használt 42GT30 képernyőjén normális beállítások mellett félév masszív zoomolatlan rendszeres, napi többórás 4:3 nézése után 16:9 csatornára váltás után is jól láthatóan látszottak kétoldalt a 4:3 képhatárok árnyék formájában. Egy természetfilmnél, égbolt nézése közben vagy más, homogén részleteknél (nekem) igen zavaró volt. Már elkönyveltem, hogy ezt sikerült kinyírni, aztán a tulaj átpártolt másik csatornákra (a zoomolást egy év alatt sem sajátította el....), ami többnyire 16:9-es volt és újabb félév után nyoma sincs a két függőleges vonalnak....Szürke képekkel tesztelve is homogén a felület. Nagyon durva dolgokat kell ahhoz nézni rajta, valószínűleg extrém beállításokkal és igen sokáig, hogy tényleg véglegesen beégjen.

(#38047) spiky03 válasza lemmy9 (#38040) üzenetére


spiky03
veterán

Nálam alapból zoom2-n van a tv. Biztos,a mi biztos. :DDD

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#38048) Gabor970


Gabor970
addikt

a mi tévénk meg olyan minimálisan ghostol csak, nézzük kedvünkre, sosem zoomoltunk, mégsincs semmi beégés lassan 3 év alatt sem :))

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#38049) lemmy9 válasza spiky03 (#38047) üzenetére


lemmy9
őstag

De az nem biztos, hogy mindenhol arányos.

Szerintem!

(#38050) efi99


efi99
senior tag

Ha a zoomolás van, olyan miért nincs, hogy egy megjelölt tetszőleges területet (természetesen a logot) be lehessen homályosítani vagy rátenni egy fekete négyzetet? Komolyan mondom, néha alapdolgok nem jutnak a gyártók eszébe. Mikor nagyon jól tudják, hogy valamit tenni kéne, mert a technológia magában nem tudja.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.