Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39001) hunspikey válasza janos666 (#38997) üzenetére


hunspikey
őstag

Igen - ennyi.

És hangból is messze többet lehet kihozni otthon. A popcorn talán egy szinten van :D :D

Hülyülést félretéve még elmondanám, hogy sikerült megtekinteni az LG 84 colos 4k-s TV-jét a MM-ban, ha már ott jártam és hát na - szóval nagyon gagyi. Az egy dolog, hogy valami ultra alacsony felbontású SBS 3D műsor megy rajta - de az, hogy egy, de egy értelmes szín sem volt az egész 20 perces anyagban az egyszerűen már a kabaré határát súrolja. A sógor azt mondta mellettem - hogy baszki ez a fű olyan, mint a terepasztalon a műanyag műfű - és tényleg - lehetetlen zöld volt minden, teljesen kicsattintva, az emberek fénylettek, az ég egy részlet nélküli direkt print kék volt - szóval lesújtó volt a látvány - potom 6 millerért. Én biztos vagyok benne, hogy lehetne ezen még állítani, de az az elborzasztó tény, hogy így akarják eladni, már elmond nekem mindent. Az is érdekes volt, hogy összesen 2 azaz kettő darab plazma volt az egész áruházban. Egy pana ut50 és egy hd -ready samu. Na ennek a kettőnek volt nézhető képe, meg egy majd egy millás sony-nak. Az egész áruházat samsunggal világították, semmi de semmi különbség nem volt 150 és 1 millás készülékek közt közt képben, mindenhol túlszaturált röhejesen mozgó viaszbabák voltak emberek helyett. Szégyen, hogy merre megy a világ...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39002) TCr válasza hunspikey (#39001) üzenetére


TCr
veterán

Iponnál 148e Ft az 50X60...

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39003) savini


savini
csendes tag

Sziasztok!
Tudom, le van irva az első hszben, de nálam mégis felmetült olyan, hogy a pár napos panasonic 42x50e kijelzőjén néhány 2.35:1 képarányú film után haloványan látható maradt a fekete csík nyoma, kb fél méterről lehet kicsit látni, hogy ott világosabb. Ez mennyi idő után tűnik el, ill a bejáratás után jobban bírja majd a plazma? Most teljes képernyős cuccokat nézek rajta pár napja, de alig halványul. Lehet, hogy csak engem zavar, de eltűnik majd egy idő után, változó képarányú műsorokkal?

(#39004) liszi70 válasza savini (#39003) üzenetére


liszi70
nagyúr

Biztosan el fog tűnni, ne izgulj. Azért a beállításaidat leírhatnád, milyen képmódban és kontraszt-fényerővel használod. Bejáratás után egyébként javul a helyzet.

(#39005) Shadowbull válasza hunspikey (#38996) üzenetére


Shadowbull
addikt

hat aki a moziban a film helyett a fenyerot meg a szurke szintet vizslatja, az tenyleg nezzen filmet inkabb otthon...

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39006) kovadika válasza Shadowbull (#39005) üzenetére


kovadika
őstag

Múltkor én is azt tapasztaltam, hogy borzalmas minőségben vetítettek. Fakó színek, szürke fekete, borzalom volt. Számomra a legjobb filmet is hazavágja egy rossz megjelenítő. Ettől függetlenül járok moziba és az esetek nagy többségében nem ilyen negatív a véleményem, de erősen teremfüggő a dolog.

(#39007) mayday00 válasza hunspikey (#38996) üzenetére


mayday00
őstag

Gyakorlatilag olyan mint egy hatalmas nagy lcd képernyő de abból is a gyengébbik fajta.
Bár azon lehet jobb a fekete meg a fényerő meg a színek.

Tavaly voltam én így a sötét lovaggal. Általad említett hibákkal találkoztam. Utána maga az álom volt plazmán újranézni a filmet.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#39008) Shadowbull válasza kovadika (#39006) üzenetére


Shadowbull
addikt

azt hogy nincs a fokusz rendesen beallitva, meg kephibak vannak a vetito miatt, ne allitsuk mar be a mozi alapveto tulajdonsaganak....

Nincs azzal semmi gond, ha valaki nem mozirajongo, lehet otthon is filmet nezni. Csak ez kabe olyan mintha valaki azt mondana, hogy nem szereti a koncerteket, mert tul hangosak, neha besipol a mikrofon es neha mellenyulnak a zeneszek, de amikor otthon jatsza le a cedet, akkor az tokeletes es minden hang a helyen van.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39009) KTTech válasza Shadowbull (#39005) üzenetére


KTTech
veterán

Ha valakinek van szeme, és LÁT is vele, az óhatatlanul is észreveszi ezeket, főleg, ha jobb van neki otthon... kb. 5 évig vezettem analóg (35mm-es) mozit és természetesen vetítettem is benne, ismerem a technológia hátrányait... még több van belőle, mint a digitális moziban (kivétel az IR és a DLP/LCD-re jellemző hibák, cserébe ott vannak a karcok a matt és fényes oldalon, szennyeződések, "lebegés" a fénykapu előtt, folyamatosan csúszó fókuszsík a kopó filmbársony miatt stb.)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#39010) Shadowbull válasza KTTech (#39009) üzenetére


Shadowbull
addikt

definicio szerint nem lehet jobb otthon. mert otthon nem mozi van, hanem házimozi.

Nem mindegy.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39011) kovadika válasza Shadowbull (#39008) üzenetére


kovadika
őstag

"azt hogy nincs a fokusz rendesen beallitva, meg kephibak vannak a vetito miatt, ne allitsuk mar be a mozi alapveto tulajdonsaganak...."

Én semmi ilyesmit nem állítottam. De ha már felhoztad, akkor minek a tulajdonsága legyen? Ok, ha szőrszálhasogatóak vagyunk akkor vetítőé, de értelemszerűen a vetített képet nézed a moziban, nem az üres vásznat.
Sajnos elég sok esetben ez a helyzet, pedig oda lehetne erre figyelni a dolgozóknak. Borzasztó zavaró tud lenni annak, aki kicsit is érzékeny a képminőségre.

[ Szerkesztve ]

(#39012) KTTech válasza Shadowbull (#39010) üzenetére


KTTech
veterán

A helyzet, hogy mára megfordult a minőség a kettő közt. kb. 10 évvel ezelőtt még igaz volt az állítás.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#39013) savini válasza liszi70 (#39004) üzenetére


savini
csendes tag

A fényerő minusz hét, kontraszt negyven. Jó sötéten szeretem, a fekete legyen fekete. Négy vagy öt filmet néztem csak eddig rajta ilyen széles vászonnal, utána pedig nyomattam rá hangyaháborút, ezért nem értem, hogy ennyitől már nyoma maradt a feketének. De akkor idővel eltűnik. Ja igen, normál módra van állitva.

[ Szerkesztve ]

(#39014) mayday00 válasza savini (#39013) üzenetére


mayday00
őstag

Fényerő minusz 7? :Y Szerintem az elég kevés..Látod rendesen a képet? Elég sötét lehet. De ha te így szereted :R

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#39015) Shadowbull válasza KTTech (#39012) üzenetére


Shadowbull
addikt

nezd, ez az en szememben olyan, minth azt fejtegetned, hogy a gumino-technologia az utobbi 10 evben rengeteget fejlodott, es mara mar jobb lett nehany szempontbol mint egy igazi.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39016) Dorian válasza savini (#39013) üzenetére


Dorian
félisten

Használj true cinema módot, és -2-0 körüli fényerőt. (Vagy állítsd be az erre való ábrákkal) Mi értelme ha bebuktatod a feketét és nem látszanak a részletek?

Shadowbull:
Te egy dogmát ismételgetsz érvek nélkül.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#39017) panpeter92 válasza Shadowbull (#39015) üzenetére


panpeter92
tag

Azért érdekes egy tag vagy te. Ha jól rémlik 42 colos tévét nézel 5 m-ről, akkor pedig mi fogalmad a rendes házimoziról? Ráadásul 65"-os VT60-at akarsz úgy vásárolni, hogy szerinted a házimozi csupán silány mása lehet egy moziteremnek. Minek? Egyszerűen nem értem a logikádat.
Láttál már dedikált moziszobát, valamire való hangrendszerrel, vetítővel? Egyeseknek nem csak attól esik le az álla, hogy mekkora baromi nagy képátlót néznek(legyen az bármily pocsék minőségű), hanem a kép minőségétől is.

(#39018) patakidr válasza gyula16 (#38925) üzenetére


patakidr
aktív tag

Halom tv van: itt.

EBE? Guba?

(#39019) mayday00 válasza panpeter92 (#39017) üzenetére


mayday00
őstag

Ráadásul 65"-os VT60-at akarsz úgy vásárolni, hogy szerinted a házimozi csupán silány mása lehet egy moziteremnek...

Erre tudod mit mondok? Nem olyan régen volt módom otthoni körülmények között letesztelni a ST50 es plamzmát, Nem GT, VT.. hanem ST50,

Kicsit besötétítve, megfelelő nézési távolságból. Pi életét néztem rajta. Állam leesett, nem találtam szavakat olyan eszméletlen jó volt a képminőség. A színek minden gyönyörű. Mondtuk is egymásnak a sráccal, hogy ennél jobb nincs ennél jobb képminőség már nem lehetséges. Max feketén, fehéren lehet javulás. Semmilyen lcd-n, moziban még sehol sem láttam olyan képminőséget előtte.
nem is tudom van e egyáltalán olyan vetítő ami meg tudja e közelíteni mondjuk a ST50 minőségét..
De ez csak a képminőség. hangminőség az egy külön kategória...

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#39020) Shadowbull válasza Dorian (#39016) üzenetére


Shadowbull
addikt

nem, en egy velemenyt mondok valamirol, amit ti nem tudtok megerteni, mert a tokeletes fekete es a tokeletes hangok vilagaban eltek, es nem ertitek mit jelent az hogy mozielmeny.

Irtam mar nem egyszer: a mozielmeny ott kezdodik, hogy elmegyek othonrol, es film megnezese az csak resze a dolognak. Es nem szol a tokeletes feketerol, a dts ultra megahifi hangrol, meg az ilyen szaraz technikai reszletekrol, mert ezek nem lenyegesek.

A gyermeki lelkesedesrol szol a mozielmeny, arrol hogy az ember egy masik vilagba kerul, az izgalomrol, a katarzisrol, arrol az elmenyrol amikor az kisgyerek tatott szajjal nezi Darth Vader es Luke Skywalker kuzdelmet Felhovarosban, aminek a vegen Darth Vader azt mondja, hogy Luke, en vagyok az apad, es az a kisgyerek egesz eleteben emlekszik majd arra a dobbenetre, amit ekkor erzett...

Ti ilyenkor meg azt mondanatok, hogy ejnye, Darth Vader sisakjan nem csillan a feny kello reszletesseggel, a kopenye inkabb szurke mint fekete, es a szel suvitese is 48,5 Hz-zel magasabbra van allitva a tokeletesnel.

El nem tudom kepzelni, hogy egy Oblivion szintu filmrol ugy jonnek ki hogy baszki rossz volt a feketeszint. Es ennek semmi koze sincs sem a hallashoz sem a latashoz, mielott elojottok vele: teljesen jol latok es hallok.

(#39017) panpeter92

Azert fogok 65VT60-at venni, mert tevezni akarok rajta es nem mozizni. Es mert megtehetem, mert nem jelent kulonosebb anyagi megterhelest. Az osszes tobbire a valaszt lasd fentebb.

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39021) liszi70 válasza Shadowbull (#39015) üzenetére


liszi70
nagyúr

Oké, ismerjük a mozihoz, mint társas kikapcsolódáshoz, és semmivel nem pótolható eseményhez kötődő viszonyodat, ebben igazad is van. De azért nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben nézed azt a mozit! Pláne, hogy otthon már megszoktuk a tutit, még ha kisebben és popcorn-csörgés nélkül is. Persze, megvolt a fílingje gyerekkorunkban a nagyi falujában lévő, filmszakadással bőven megspékelt, kerregő vetítésnek is, de ma azért más az igényszint.

(#39015) Meg azért úgy látom, erősen bejátszik neked a nosztalgia is, gyerekkorod meghatározó élményei.

[ Szerkesztve ]

(#39022) Shadowbull válasza liszi70 (#39021) üzenetére


Shadowbull
addikt

persze hogy nem mindegy, de a mai mozik sokszorosan tulteljesitik a minimumszinten. Hogy van ahol nem fokuszalt a kep azt meg ne tekintsuk mar alapveto tulajdonsagnak.

Ez csak egy pelda volt, hogy ertheto legyen mit ertek mozielmeny alatt. Tucatnyi ilyen pedlat tudnek sorolni, csak ezt valoszinuleg mindenki tudja hova tenni.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39023) liszi70 válasza Shadowbull (#39020) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Azert fogok 65VT60-at venni, mert tevezni akarok rajta es nem mozizni."

Na végre, megváltozott az álláspontod? Többször nemtetszésedet fejezted ki, amikor még nagyobb tévét ajánlottunk valakinek. Nemrég még kiselőadást tartottál a fogyasztói társadalom mélybehúzó örvényéről, miszerint :

"mindig azt mondjatok, hogy a 42-es teve nagyon hamar osszemegy. Megy a fenet ossze, pont ugyanakkora lesz 10 ev mulva is.
Ami elmulik, az a wow-erzes, amikor az ember eloszor meglatja. De van egy rossz hirem: az ember mar csak ilyen, ez az erzes MINDIG elmulik, barmilyen nagy tevet veszel. ha ezt hajkuraszod tevenezes helyett, akkor az egy masik topik masik temaja.
Az ember mindenhez hozzaszokik, barmennyire hihetetlen is elsore, de hozzaszokik a 100 colos tevehez is, a 600 lovas autokhoz es draga szallodakhoz is. Aztan ha nincs benne lelki tartas, es mindig csak a wow-erzest hajkurassza, akkor konnyen ugy jarhat hogy egy szep napon a sajat cipofuzojere akasztva talaljak meg valahol egy szekrenyben, egyik kezeben kokainos csomag, a masikban meg a sajat farka..
De ha nem eppen sorozatsztar az illeto, vagy rockzenesz, akkor csak cserelgeti a teveket egymas utan, kidob az ablakon egy csomo penzt, kozben meg kieg."

Egyébként nagyon tetszett az írásod, de örülök, hogy beláttad, jó az a nagy méret! :D

[ Szerkesztve ]

(#39024) Ispy


Ispy
veterán

Én is sokszor megyek moziba és egyet kell értenem azzal, hogy ez egy más érzés. Persze biztosan jó lenne, ha egy ZT60 minőséget nézhetnék egy ekkora vásznon, de ha nem olyan, akkor is el fogok menni megint, mert szeretem. Sőt még le is töltöm, ha kijön BD, sőt még az is lehet, hogy megveszem. Miért lennének ezek a dolgok egymást kizáróak? Mindegyiknek megvan az előnye meg a hátránya.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#39025) Shadowbull válasza liszi70 (#39023) üzenetére


Shadowbull
addikt

mindig is azt mondtam, hogy a 42-es csak atmeneti megoldas, amint meglesz az uj berendezes a nappaliba, megy mashova es jon a 65-os. Ebben semmi ujdonsag nincs.

Es nem is uti sehogyan sem azt amit beideztel.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39026) savini válasza Dorian (#39016) üzenetére


savini
csendes tag

A jelenlegi beállításokkal, változó képtartalommal egy idő után akkor el fog tűnni a csíkok nyoma? A bejáratási idő után? Szeretem ha kellően mély a fekete szín, nem vettem észre, hogy hd cuccnál elvesznének a részletek.

(#39027) Neszójábe válasza Shadowbull (#39025) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Miért nem zt60-at veszel?

Savini: lehet, hogy az x50 panelja érzékenyebb erre, nem sok x50 tulajjal találkoztam itt.

[ Szerkesztve ]

Peace

(#39028) liszi70 válasza Shadowbull (#39025) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nehogy félreérts, nem támadó szándékkal idéztem, csak poénból szembesítelek a múltaddal, de azért azt ne mondd, hogy nincs ellentmondás az eddigi nagy mérethez való hozzáállásod, írásaid, meg a 65-ös tévé vétele között! :)

[ Szerkesztve ]

(#39029) Dorian válasza savini (#39026) üzenetére


Dorian
félisten

Biztos el fog tűnni, a bejáratási időtől függetlenül.
-7-es fényerőnél megeszem a kalapom, ha nem bukik be a fekete. Rém egyszerű, nézz meg egy ábrát, ami erre való. (Most hirtelen nem tudok linkelni)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#39030) KTTech válasza Shadowbull (#39020) üzenetére


KTTech
veterán

Mindenkinek más a moziélmény, én a "fiatal kori" élmények miatt kerültem közeli kapcsolatba a mozival. De aztán túl sokat dolgoztam ott ahhoz, hogy otthon végre élmény legyen a filmnézés... és kínszenvedés a mai "mozi" (ami inkább már csak a lehúzásról szól, mert pénzt azt nem fektetnek bele - csak amit feltétlenül muszáj, beleértve a szakképzett munkaerő hiányát is -, hogy minőség is legyen, de legalább a kapcsolódó szolgáltatásoknak borsos az áruk). De ez mindenkinek egyéni preferencia, ettől függetlenül ha valaki tényleg jó minőségben és zavartalanul akar filmet nézni - és élvezni a film által nyújtott élményt -, akkor szvsz az nem egy publikus moziterem lesz.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#39031) Shadowbull válasza Neszójábe (#39027) üzenetére


Shadowbull
addikt

mert nincs belole 65-os errefele, engem meg ez a hozzaallas bosszant a Panatol. Ha lenne akkor valoszinuleg azt vennek, bar gyanitom hogy en nem latnam meg a kulonbseget a VT60 meg a ZT60 kozott.

(#39028) liszi70

Pedig nincs ott semmifele ellentmondas. En nem azert veszek 65-ost, mert a 42-es ne volna tokeletesen eleg. Hanem mert van olyan is, es miert ne.

Ha nem ugy allnek anyagilag, ahogy, es sporolnom kene ra, akkor elhiheted hogy nem vennek.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39032) Dorian válasza Shadowbull (#39020) üzenetére


Dorian
félisten

Számomra a te értelmezésed szerinti moziélmény kifejezetten negatív értelmű. (zacskózörgés, telefonos hülyegyerekek, reklámdömping, drágaság, hosszúnyakú-nagyfejűek előttem, stb.) Tehát ha még a képminőség sem jobb, végképp nem marad számomra más érv.
Nosztalgiából csak annyi maradt, hogy a Burce Lee filmek után mindig meg akartuk verni egymást a szomszéd gyerekkel mert kurva erősnek éreztük magunkat :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#39033) Neszójábe válasza Shadowbull (#39031) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Nem hiszem, hogy ha bemennél egy Panashopba és leraknád az asztalra a pénzt, hogy kéne egy 65zt60, akkor azt válaszolnák, hogy sajnos ez nem fog menni... :DDD
De ha mész, akkor mindenképpen szólj, mert szeretnék én is menni! :C

Peace

(#39034) Neszójábe válasza Dorian (#39032) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Ja! :DDD
Én a Galdiátor után mentem át a 2x3 sávos Üllőin, hogy mekkora fasza gyerek vagyok. :DDD

Peace

(#39035) Shadowbull válasza Dorian (#39032) üzenetére


Shadowbull
addikt

igy van, nem vagyunk egyformak, mindenki masert tud lelkesedni. Csak osszekeverni nem erdemes a dolgokat.

Ööö, az megvolt amikor egy hazilag partvisnyelbol eszkabalt nuncsakuval all az ember gyereke felmeztelenul a tukor elott, es nagyon szigoru arccal gyakorolja a Bruce Lee harci nyavogast? :D

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39036) liszi70 válasza Shadowbull (#39031) üzenetére


liszi70
nagyúr

"En nem azert veszek 65-ost, mert a 42-es ne volna tokeletesen eleg."

Ez azért elég vicces, nem gondolod? És nem félsz, hogy "kiégsz"? Te írtad, nem én! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39037) sad_Vamp válasza Shadowbull (#39020) üzenetére


sad_Vamp
őstag

aminek a vegen Darth Vader azt mondja, hogy Luke, en vagyok az apad,

Nem mondja, mert azt mondja, hogy "No, I'm your father!"

bocsi :DDD

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39038) Shadowbull válasza liszi70 (#39036) üzenetére


Shadowbull
addikt

ez mar betubaszas, kerlek alasan. ha nem akarod megerteni amit irtam, akkor en nem tudok neked segiteni.

#39037) sad_Vamp

nemsokara megkapom a Star Wars Complete Saga-t blu ray-en, aztan megmondom hogy mi volt a szinkronban :)

Egyebkent nem tudom mar kitol jott az info, hogy az Arena Plazaban kaphato, a hugomat kertem meg hogy vegyen egyet, szoval kosz a tippet.

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39039) KTTech válasza Shadowbull (#39035) üzenetére


KTTech
veterán

Német VHS-re szinkrontolmácsolás? :)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#39040) Franky2Ster válasza Shadowbull (#39035) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

Ez ott van!!! :DD :C

(#39041) panpeter92 válasza Shadowbull (#39020) üzenetére


panpeter92
tag

Nekem egyedül annyi jött le, hogy nem láttál még rendes házimozit, ennek ellenére hirdeted itt az igét. Innentől kezdve minden ezzel kapcsolatos mondanivalód irreleváns.

[ Szerkesztve ]

(#39042) Shadowbull válasza panpeter92 (#39041) üzenetére


Shadowbull
addikt

ahogy gondolod.

(#39040) Franky2Ster

volt olyan is hogy hetekig egy gyufaszallal a szamban maszkaltam, mert lattam elotte a Cobra-t Stalloneval :D

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39043) liszi70 válasza Shadowbull (#39038) üzenetére


liszi70
nagyúr

"ha nem akarod megerteni amit irtam, akkor en nem tudok neked segiteni."

Köszönöm, nem kell segíteni, pontosan értelek. Semmi baj azzal, hogy mást írsz és mást teszel. Mindenkivel előfordul. De az, hogy képtelen vagy belátni az ellentmondásaidat, és támadni kezdesz, ez nem túl szép. Egy poénnal el lehetett volna ütni az egészet, ha képes vagy megérteni a szöveged meg a cselekvésed közti ellentétet.

[ Szerkesztve ]

(#39044) Franky2Ster válasza Shadowbull (#39042) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

:DD ismerős...

(#39045) DM-Fan válasza kovadika (#39011) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én elég sűrűn járok moziba - ma is megyek az Iron Man 3-ra - és az utóbbi időben kifejezetten kellemes csalódások sora ért moziminőség terén. Nyilván nem minden mozi egyforma, más és más a géppark állapota, de az utóbbi egy évben nem nagyon emlékszem elcseszett minőséggel. A színek/kontraszt/fényerő rendben vannak (ez nagy szó, mert szeretnek spórolni a vetítővel), a fókusszal sem szokott gond lenni, a hang is elég jól szól. Persze nálam is volt olyan mozi, ahol megjegyeztem, hogy oda többet nem, azóta nincs is kellemetlen élmény.
Szóval általánosítani abszolút nem lehet.

Get Moded!

(#39046) Shadowbull válasza liszi70 (#39043) üzenetére


Shadowbull
addikt

nem erted, mert ket teljesen kulonbozo dolgot probalsz azonos kontextusba helyezni. A fent idezett hozzaszolasom arra az allando felvetesre szuletett, hogy mindenkeppen nagy tevet kell venni, mert a 42es idovel osszemegy.

Mint ahogy fentebb is irtam, nalam nem ez a helyzet. elegedett vagyok a 42essel, tavaly oktober ota egy centit sem ment ossze. En nem hajszolom a nagyobb meret okozta wow-elmenyt, nem hajtom bele magam eron feluli koltekezesbe. Mielott megvettem a 42est mar akkor eldontottem, hogy arra a helyre ahol most all, egy 65-os teve fog kerulni.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39047) panpeter92 válasza Shadowbull (#39046) üzenetére


panpeter92
tag

"En nem azert veszek 65-ost, mert a 42-es ne volna tokeletesen eleg. Hanem mert van olyan is, es miert ne."

Ha valami tökéletesen elég, az azt jelenti, hogy nem kell annál jobb, nagyobb. Te viszont jobb és nagyobb tévét fogsz venni, annak ellenére, hogy abszolút nincs igényed rá? Szerintem már magad sem tudod mit akarsz ebből kihozni.
A effajta fennhéjazásból és abból, hogy a mondandód minden logikát nélkülöz nekem az jön le, hogy te mégis csak egy troll vagy.

[ Szerkesztve ]

(#39048) liszi70 válasza Shadowbull (#39046) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem csak a fent idézett hozzászólásod adja az alapot, máskor, sőt máshol is hangoztattad a kis méret megfelelőségét. Én csak poénkodni akartam ezzel a (bármennyire tagadod) meglévő ellentmondással, de azért egyre megkérlek. Ha megvetted a 65"-os készülékedet, utána már ne írkálj ilyeneket:

"Egyszeruen nem igaz az hogy nem lehet egy 42-es tevet akar 3-4 meterrol elvezni mert kicsi. Nem kicsi, nagy. Leirtam mar tobbszor, hogy 42est nezek 4,5 meterrol, es teljesen elegedett vagyok vele, minden hetkoznapi igenyt maradektalanul kielegit."

Csak amiatt mondom, mert 65"-os tévével a nappalidban, hiteltelennek fognak hatni az ilyen mondatok. De egyébként jól döntöttél, sokkal nagyobb élmény lesz a tévézés egy ekkora képernyőn, majd meglátod! :)

[ Szerkesztve ]

(#39049) Shadowbull válasza panpeter92 (#39047) üzenetére


Shadowbull
addikt

neked megy nehezen az irott szoveg ertelmezese es en vagyok a troll...

semmilyen racionalis indokot nem tudok neked mondani, hogy miert veszek 65-ost. Minden indok irracionalis. Az asszony peldaul teljesen hulyesegnek tartja, mert azt mondja, felesleges, es igaza is van. nem kezdem el magyarazni, hogyhat a 42es osszement, meg nem latom a reszleteket, mert a reszletek nem erdekelnek. Szerintem jol fog mutatni a nagy teve a falon, es azt soha nem allitottam hogy nem jobb 65-ost nezni mint 42est. Dehogynem. Csak azok az indokok, amiket ilyenkor fel szoktak sorolni mint racionalis indokot, szerintem nem ervenyesek.

Plane akkor, amikor azt olvasom, hogy van mondjuk 250e forint tevere (ami eleg sok penz) es szeretne egy 42-est, es akkor jonnek a hozzaszolasok, hogy vegyel inkabb nagyobbat, mert osszemegy, meg nem lesz jo, meg megbanod 2 nap mulva, es aztan a delikvens aszondja hogy hat jo, majd sporolok meg fel evig aztan veszek egy nagyobbat.

na erre gondolom en azt hogy ez tokeletes aranytevesztes.

Nalam nem ez az eset all fenn, es ez pusztan egy tenymegallapitas, akkor is ha ez neked fennhejazasnak tunik.

(#39048) liszi70

ez akkor is igaz lesz, ha 200 colos teve lesz a falamon.

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39050) Neszójábe válasza Shadowbull (#39049) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Én itt általában azt olvasom, hogy ugyan abból a keretből vegyen nagyobbat és inkább st helyett ut-t. Illetve ha van pénze nagyobbra, csak nem érzi szükségességét, akkor tanács, mert sokan cserélik heteken belül a tévéjüket emiatt, ugyanis akinek nincs tapasztalata erről a minőségről, az sokszor csak utólag látja, hogy ez bizony piszkosul jól nézne ki akár 65 colban is. igazad van, hogy ez vásárlói társadalom, de amikor a 42gt helyett ajánlják az 50st, az szerintem nem erről szól.

Peace

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.