Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51001) dgabro válasza kovadika (#50999) üzenetére


dgabro
tag

Hát egész konkrétan 140ezer ez a készülék, ami szerintem irtó kedvező, főleg, hogy dupla ennyi van rá szánva, és az valami igazi boldogság lenne ha a fele mégis a zsebben maradna (lenne azért helye annak is természetesen). És ebből az is kiderül tehát, hogy a 7005-ös mennyi lenne :)

A media lejátszók tényleg felejtősek? Ennyire igénytelen lennék, hogy én el vagyok ájulva a kényelmes, beépített cucctól az LCD-ben? Ha már csak olyan lenne ebben az 550-ben mint régi otthoni C650-es LCD-ben, nekem már azt jelenti, hogy tökéletes :)

A feliratoktól előbukkanó ghost eszembe sem jutott eddig. Ezt is jó tudni. Köszi.
Mondjuk elenyésző a feliratos film amit nézünk, szeretem megvárni a kényelmes szinkronos bámulást, valószínűleg e tekintetben is igénytelen vagyok, hogy nem hat meg az eredeti nyelven történő filmnézés igazi élménye.

(#51002) kovadika válasza dgabro (#51001) üzenetére


kovadika
őstag

Azt javaslom próbáld ki. Ideiglenes megoldásnak megfelel a beépített médialejátszó, ha úgy ítéled meg, hogy számodra kielégítő, akkor butaság lenne beruházni egy médialejátszóra. Egy-két feliratos filmtől nem lesz ghost. Én csak feliratosan filmezek, tehát az én esetem elég extrém.

[ Szerkesztve ]

(#51003) tisn válasza kovadika (#51002) üzenetére


tisn
addikt

. Én csak feliratosan filmezek, tehát az én esetem elég extrém.

En is. (Par kivetel van, regi klasszikus szinkronok.)
kosz a tippet, nekem eddig ez eszembe se jutott (hiszen a felirat elegge valtozo keptartalom)

(#51004) dgabro válasza kovadika (#51002) üzenetére


dgabro
tag

Erre jutottam én is.

Haza ugrok délután a HDD-ért, ehhez a TV-ért nem is kell messzire menni, elvisszük szépen az üzletbe, gondolom megengedik, hogy kipróbáljam. Ha viszi a filmeket, és azt mondjátok ez az 550-es sem rossz, elképzelhető az is, hogy haza jön velünk, és nem kockáztatom a 7005-öst (bár még az is baszogtatja a fantáziámat, de hát mégis csak valamennyire "karcos", és pont dupla ennyibe kerül, és nem tudom annyiva nagyobb élményt ad-e, szerintetek egyébként igen?).

(#51005) sad_Vamp válasza dgabro (#51004) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Amúgy pana még eszedbe sem jutott? Szabad kérdezni miért ragaszkodsz a Samuhoz?
Amúgy LCDken a problémák jó részét nem is látni, plazmánál elő jön sok minden, egyszerűen igényesebb. Nkm pl elég sokáig tartott megszokni hogy konzolnál nem "mos" a kijelző, hanem inkább "rángat", mert annyira ki szeretné rajzolni a dolgokat.

Kovadlika: neked még friss a TV-d nem?

Én nem tom, lehet hogy csak szerencsém volt, de én 1 hónapig vigyáztam a TVre sokat néztem(őőő sokszor inkább csak hallgattam: zoom1/2/3) Ha mozi filmet néztem szigorúan fél óra széles vászon fél óra crop, ha játszottam akkor max 1 órát, utána ugyanennyit ment a TV kizoomolt műsörral. És most szerintem az van hogy egyáltalán nem ghostol (vagy legalábbis abszolúte nem látható, ha csinálja is).

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#51006) kovadika válasza sad_Vamp (#51005) üzenetére


kovadika
őstag

Igen, még friss a tévé. De korábbi plazmámon, UT50-en is tartós ghostot hagyott a felirat. De hangsúlyozom, hogy én tényleg nem nézek semmi mást, csak feliratos anyagot, TV-műsor sem mossa a képet. Engem egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy belezoomoljak szélesvásznú anyagba, soha senkinek nem is szoktam ilyesmit javasolni. 1. Ront a a képminőségen, megöli a filmélményt, 2. Ez mégis csak egy használati tárgy, ő van értem és nem fordítva. Amúgy sem gondolom, hogy heti pár szélesvásznú anyag bármiféle inhomogenitást okozna a panelben, függetlenül a tévé korától.

(#51004) dgabro

Biztos nem fizetnék ki dupla árat azért az LCD-ért. A D550 -ha valóban új- jó vétel 140 ezerért.

[ Szerkesztve ]

(#51007) Shadowbull


Shadowbull
addikt

mi 95%-ban feliratos musorokat nezunk (kifejezetten utalom a szinkronizalt filmeket, moziban is), de meg nem vettem eszre hogy barmilyen ghostot hagyott volna a felirat a teven.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#51008) kovadika válasza Shadowbull (#51007) üzenetére


kovadika
őstag

Típusonként, de még modellenként is eltérő lehet az a panel tűrőképessége. Lehet csak én vagyok peches, pedig nem használok túlzó beállításokat. Ráadásul az egyik ilyen esetem Panasonic, a másik meg Samsung (ami elvileg ellenállóbb a ghostal szemben, de szerintem ezt a teóriát dobhatjuk, legalábbis az én tapasztalataim mást mutatnak).
Mindenesetre nem árt erre odafigyelni, ha van médialejátszó, vagy PC, akkor pedig végképp nem látom, hogy mi akadálya lenne pár naponta lejjebb, vagy feljebb rakni a feliratot, esetleg a színét visszafogni. Ez nem olyan, mint a zoomolás, hogy veszítesz a tartalomból, minőségből.

[ Szerkesztve ]

(#51009) hunspikey válasza ldave (#50993) üzenetére


hunspikey
őstag

Azért visszafogottabb egy GT60 színvilága, mert ez a valósághoz közeli, nem az a mesevilág amit eddig volt alkalmad nézni. Az én kalibrált VT-m konkrétan tökéletesen hozza a természet színeit (pl BBC Life 9. epizódja - döbbenet) és azt gondolom, hogy ez a jó, ez az igazi kijelző - ami azt mutatja amit az anyag tartalmaz. Előtte voltak hihetetlen zöldek, meg kiverem a szemed sárgák, melyek nem jellemzőek a való élet virágaira pl.

Meg kell szoknod most ezt - de biztosíthatlak, hogy két hét és után hangosan fogsz röhögni egy LCD képi világán - annyira túlszaturált, harsogó, plasztik.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#51010) dgabro válasza kovadika (#51006) üzenetére


dgabro
tag

Az sem LCD. Az inkább közelebb van a felső plazmákohoz 7-es szériaként, mint az 5-ös. Gondolom én. Mindkettő D sorozat.

Az egyik a PS59 D7005, a másik a PS51 D555 egész pontosan. Mindkettő 3D (bár ez annyira nem érdekes, eleinte fogunk csak szórakozni vele ebben biztos vagyok már most).

Szóval egy kis méret, és egy kis széria különbség is van azért közöttük. Na meg dupla ár a 7-es javára, és az ráadásul bontott, enyhén karcos.

A panasonic azóta eszembe jutott amióta itt olvasom, hogy tényleg az a csúcs. Egyetlen hiba vele, hogy az 51-60-as méretben nem fér be 300ezer alá ahogy nézegettem. Ennél többet pedig képtelenség, hogy fizessek érte.

(#51011) Hsanyika1 válasza dgabro (#51010) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

TX-P50ST60E 300 alatt van.[link]

(#51012) dgabro válasza Hsanyika1 (#51011) üzenetére


dgabro
tag

hoppá újabb játékos, figyelmetlen voltam.

És ez sokkal jobb lehet mint a samsung D7005? (most azt leszámítva, hogy ez teljesen új)
És ahogy látom ehhez egy szemüveget adnak (ez milyen ki*aszás amúgy :D )

Ja, és ugye nekem fontos lenne a megfelelő beépített media lejátszó, ezekben milyen? Használjátok, vagy mindenki biztosra megy, és külsőt vett hozzá? Mert akkor nem lesz ez olcsóbb 300-nál :)

[ Szerkesztve ]

(#51013) Hsanyika1 válasza dgabro (#51012) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Még jobb [link] csak drágább de jobb ;) ja 2db szemcsi van ehhez.Mink külső média lejátszót ajánlunk mindig!De azt utólag is megteheted addig használod sajátját.

[ Szerkesztve ]

(#51014) BBéci válasza dgabro (#51012) üzenetére


BBéci
titán

Képminőségben sokkal jobb, médialejátszásban egál, de aki egy ST-n képes a beépítettről filmet nézni... Inkább nem írom le.
Ismerem a D7005 típust, két hónapig volt nálam,írtam róla tesztet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51015) dgabro válasza BBéci (#51014) üzenetére


dgabro
tag

"Ismerem a D7005 típust, két hónapig volt nálam,írtam róla tesztet."

Megkérhetlek, hogy ezt belinkeld nekem? Szívesen elolvasnám ha van rá lehetőség.

(#51016) dgabro válasza Hsanyika1 (#51013) üzenetére


dgabro
tag

Ááá ez már nem fér bele sajnos :)

(#51017) tisn válasza dgabro (#51012) üzenetére


tisn
addikt

egy pc + mpchc is tud kadenciahelyes lejatszast

(#51018) dgabro válasza tisn (#51017) üzenetére


dgabro
tag

Őszintén szólva nekem az is a belső media lejátszó használatát segíti elő, hogy egy darab távirányítót kell nyomkodnom hozzá :) A HDD rá van kötve szépen mindig, 1-2 hetente frissítem rajta a filmeket, és amikor kedvünk van csak benyomom.

A számítógéppel semmikép nem kötném össze, nekem az már túl van variálva, hogy elindítom ott a filmet, utánna ha vége ott kikapcsolom, kilépkedek stb..

A külső media lejátszó még talán egy fokkal barátibb megoldás, hiszen régen sokat néztünk video-t is:) ott is másik távirányítót nyomkodtunk :)

Hát majd egyszer lehet eljön az az idő, hogy veszünk hozzá külsőt, de az elején biztos, hogy szeretném a belsőt használni a TV-vel, mint ahogy eddig.

Na meg persze az sem hátrány, mintahogy korábban írtam, rossz szokás lehet, de szeretek filmezés közben elszunnyadni esténként. Na most ha beállítom a TV-n az időzítőt, az szépen kikapcsol mindent, leáll a HDD is. A külső media lejátszót ilyenkor mi állítja le? vagy ha a TV kikapcsolt, egy idő után az is leáll, vagy ezzel mivan akkor?

(#51019) SteeWe


SteeWe
aktív tag

Sziasztok!

TV vásárlásán gondolkodok, de teljesen kezdő vagyok a témában.
Technológiai ismereteim még hiányosak ezeket folyamatosan tervezem pótolni.
Addig bízom benne, hogy tundtok ajánlani egy-két típust amit érdemes lenne közelebről is szemügyre vennem. (leginkább MM-ban lesz rá lehetőség)

Kritériumok
- Színhűség, színek természetes megjelenítése.
- mozgás folyamatos megjelenítése, ne legyen elmosódás. Itt gondolom a minél magasabb frissítési frekvencia a mérvadó. De mennyi az ami már elég?
- Full HD
- 150 - 200.000 HUF lenne rá
- 3D megjelenítés nem fotos, sőt szívem szerint inkább elhagynám. Nem vagyok rajongója, igaz eddig csak mozis tapasztalataim vannak.
- kb. 3 méterről néznénk.

Egyéb
- Egyelőre PC lenne rákötve, de nem használnám monitorként.
- Később médialejátszót tervezek venni.
- Kereskedelmi csatornákat is néznénk rajta, igaz azt keveset.

Lehet régebbi típus is, de szeretném több évig használni.

[ Szerkesztve ]

(#51020) Neszójábe válasza dgabro (#51018) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Ne költs ennyit tévére...

Peace

(#51021) dgabro válasza Neszójábe (#51020) üzenetére


dgabro
tag

ok

(#51022) tisn válasza dgabro (#51018) üzenetére


tisn
addikt

hat, talan a gyerekeknek szokott az asszony usbn rajzfilmet berakni, azokkal ta'n nem volt gond, en csak a laptoprol tolom

de lehet, hogy at kellene szokni a "konyv felett alszom el" stilusra, a tv/filmet meg meghagyni az eber allapotra :P

(#51023) hunspikey válasza dgabro (#51018) üzenetére


hunspikey
őstag

A jobb külső médialejátszókon is van beállítási lehetőség, hogy mi történjen, ha vége a filmnek, mennyi idő után menjen stand-by-ba és mennyi idő után off. A winyót egyébként pl nálam a MED600x már stand-by -ban is lekapcsolja...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#51024) kovadika válasza dgabro (#51010) üzenetére


kovadika
őstag

Valoban nem LCD. Bocs, nem ismerem azt a tipust, igy azt sem tudom hogy viszonyul a D550-hez.

(#51025) Shadowbull válasza dgabro (#51018) üzenetére


Shadowbull
addikt

en is igy voltam vele, aztan amikor megvettem a Dunet akkor dobbentem ra hogy nagysagrendi kulonbseg van a belso es a kulso lejatszo kepminosege kozott. Arrol nem is beszelve hogy nehany formatumhoz nem volt hajlando feliratot tenni, annak meretet nem lehet allitani, es nem kezeli rendesen a NAS-t.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#51026) dgabro válasza Shadowbull (#51025) üzenetére


dgabro
tag

Egyébként hiszek nektek. Nem gondolom, hogy hülyeséget beszéltek. Tényleg lehet, hogy csak azért vagyok vele elégedett mert nem láttam még mi a különbség.

De most legyek túl a TV vásárláson, legyek meggyőződve, hogy tényleg jobban jártam a plazmaval, és utánna jöhet a majd külső média lejátszó élmény fokozásként :)

Közeben délutánra kibővült a lista:

PS51 D555 és PS51 E8005 megtekintés lesz. A 8005-ös 80ezerrel kerül többe, de még így is a költség kereten bőven belül mozog. Elvileg mindkettő gyári dobozos, így letettem egyelőre a bontott, enyhén karcos D7005-ről.
Na meg az E8005 gondolom még jobb (bár ez már a csirkelábas design, de ez a legkevesebb)

(#51027) ablack válasza SteeWe (#51019) üzenetére


ablack
senior tag

Ennyiért ha ragaszkodsz a Full HD-hez akkor a Samsung PS51F5000 jó választás vagy ha nem kell a Full HD (amire 3-re nem biztos hogy szükség van) akkor a Panasonic TX-P50X60E is jó választás.

(#51028) Neszójábe válasza ablack (#51027) üzenetére


Neszójábe
senior tag

És mivel belefér a keretbe (lejátszóval együtt), ezért 50st60 a legjobb választás... ;)

tisn: már a kadenciahelyes lejátszás is ordít, akár 10 méterről is...

[ Szerkesztve ]

Peace

(#51029) tisn válasza Shadowbull (#51025) üzenetére


tisn
addikt

nagysagrendi kulonbseg van a belso es a kulso lejatszo kepminosege kozott.

Nem hisszuk el, hany meterrol is nezed azt az 50 col-t? Meg az SD-HD kulonbseget se latnad :D

(#51030) kovadika válasza SteeWe (#51019) üzenetére


kovadika
őstag

Samsung PS51F5000 jó választás lenne. Én is a Mediamarktból vettem kb. 1 hónapja 190 ezerért, de most nézem, hogy felvitték az árát 240 ezer forintra (wtf?! :Y). Annyit nem ér. Árgép már 180 ezertől listázza, de vigyázni kell, mert csak akkor tudod érvényesíteni a +1 év garit, ha hivatalos Samsung viszonteladótól veszed. Esetleg érdemes szétnézni Auchanban, lehet találni Samsung PS51E550-et, talán még 50UT50-et is 200 ezer körül. Ennyiért ezek jó vételnek számítanak.

[ Szerkesztve ]

(#51031) Shadowbull válasza tisn (#51029) üzenetére


Shadowbull
addikt

4,5 meterrol nezem a 42 colost (a topik iranyabol remult sikoly hallatszik) :D

A belso lejatszon a 720p-s filmek szarabbul neznek ki mint a kulson az SD anyag :) Sokkal szebben csinalja a felkonvertalast. Es persze nem akadozik a 24p miatt (amit mondjuk az asszony nem vett eszre, csak engem zavart) es eddig nem talaltam olyan fajlt amit le ne jatszott volna roccenesmentesen.

A tevenek meg mar nehany 1080-as youtube-video is feladja a lecket.

Alapvetoen elegedett vagyok a dunevel, kiveve hogy oroszok fejlesztik oroszoknak. Meg neha nem kapcsol be taviranyitora, ki-be kell kapcsolni a fizikai kapcsolojaval.

(#51026) dgabro Mondjuk a Samu belso medialejatszojat nem ismerem,az allitolag jobb mint a Panae.

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#51032) Mentolka válasza Shadowbull (#51031) üzenetére


Mentolka
senior tag

Én is kb.4méterről nézek egy 42"-t, de nekem előtte évtizedekig CRT volt a szobában - az után ez tiszta mozi feeling!

(#51033) ablack válasza kovadika (#51030) üzenetére


ablack
senior tag

Az AQUA-nál 183 ezer [link]. Szerintem ez gyári garis, bár nem vagyok benne biztos.

(#51028) Neszójábe

Biztos ugyan arra az emberre gondolunk? :)
Én neki írtam, és ő max 200ezret költene.

[ Szerkesztve ]

(#51034) kovadika válasza ablack (#51033) üzenetére


kovadika
őstag

Nem gyári garanciát adnak, vásárlás előtt felhívtam őket.

(#51035) Neszójábe válasza ablack (#51033) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Jah, nem. :B
Akkor tegyen hozzá 50k-t ;)

Peace

(#51036) BBéci válasza Mentolka (#51032) üzenetére


BBéci
titán

Az még SD tévéműsorokhoz is irdatlan nagy távolság.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51037) Neszójábe válasza BBéci (#51036) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Megkérdezem itt is.

Mire jó az 50+ hz-es képfrissítés, ha a tartalmak alatta vannak?

Attól nem lesz jobb a kép, ha 2-3x jelenik meg 1 helyett, vagy mégis? Végül is a neonfény is azért zavaróbb, mert jobban villog, mint a normál lámpa.

Peace

(#51038) MasterMark válasza Neszójábe (#51037) üzenetére


MasterMark
titán

Nem fog villogni.

Switch Tax

(#51039) BBéci válasza Neszójábe (#51037) üzenetére


BBéci
titán

A mozgás folyamatosabbnak látszik és interpolálással történik.. Ezt helyettesítheti például ugyanannak a képkockának a négyszer felvillantása.

(#51038) MasterMark
Szó sincs olyasmiről.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51040) MasterMark válasza BBéci (#51039) üzenetére


MasterMark
titán

De interpoláció nélküli többszörös lejátszása ugyanannak a képkockának az a villogás elkerülése miatt van.

Switch Tax

(#51041) Szroncs válasza kovadika (#51030) üzenetére


Szroncs
tag

PS51F5000AW röl mi a véleményed. Én is ezzel szemezgetek. Buzz? Input lag? Menyire tükröződik? Meg úgy általában megosztanád a véleményed a tv ről. Köszönöm

(#51042) BBéci válasza MasterMark (#51040) üzenetére


BBéci
titán

Villogás csak CRT tévéknél volt, van, plazmánál, LCD-nél ismeretlen fogalom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51043) MasterMark válasza BBéci (#51042) üzenetére


MasterMark
titán

Igaz, hogy valami mozinál olvastam, hogy ott azért forog előtte valami sötétítő négyszer gyorsabban, hogy ne lássuk a 24p villogását.

Switch Tax

(#51044) BBéci válasza MasterMark (#51043) üzenetére


BBéci
titán

A filmes vetítők működnek úgy, hogy egy propeller-szerűség mindegyik képkockát kétszer kitakarja, mert 24 fps-en a mozgás szaggatottnak, darabosnak látszana. Így lesz belőle 72 fps, de az egésznek semmi köze a vibráláshoz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51045) Gicz válasza BBéci (#51044) üzenetére


Gicz
addikt

pont fordítva nem?

24 szer villan, akkor lényegében 24hz-en vibrál.

3 szor villantja fel, akkor 72 szer "villog" kevésbé látszik a villogás a magasabb freki miatt, de a mozgás nem lesz szebb.

(#51046) BBéci válasza Gicz (#51045) üzenetére


BBéci
titán

Nem fordítva és nem vibrál. Próbáld ki, én megtettem, volt 16 mm-es vetítőm. A mozgás lesz folyamatosabb.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51047) Gicz


Gicz
addikt

beléptem a klubba ma egy 50st60-al :)
sokkal nagyobb érzetre mint a 42"!

egykét észrevétel (első plazmám):

a ditherzaj ocsmány dolog. itt jön képbe a nézési távolság táblázat, kb 2-től már nem látszik (még szerencse, mert most küldeném vissza a boltba.)

vibrlálás van, 60hz-en brutál nézhetetlen nekem, 24p (96hz) módban sokkal kevesebb, de az nem igaz hogy nincs, fárasztó a szemnek szerintem.

a beszámoló és tesztek alapján sokkal brutálabb feketét vártam (inky black-ként emlegették tesztek, meg hogy a pl avforumon, hog y alegfeketébb tv-k között van amit valaha teszteltek.) szóval ez a része nekem picit csalódás. sötét szobában nemaz h észre lehet venni ha nagyon akarod, hanem szabályosan világít. nyilván sokkal feketébb mint az LCD-m volt, de mostmár tudom, nagoyn várok az OLED-re.

pixelhibám nincs, látószög nagysága istenkirályság. ezenkívül hallani mindenféle búgást. táp vagy panel, nem tudom, változik az erőssége fehérség, és frekvenia hatására is.

összességében elégedett vagyok vele, sokkal jobb mint az LCD volt, együtt kell élni a technológia gyengeségeivel.

egyébként mindenzt true cinemán, 50-es kontarszton, 0 fényerőn 50 élességen és minden "képjavítót" kikapcsolva tapasztaltam.

(#51048) kovadika válasza Gicz (#51047) üzenetére


kovadika
őstag

vibrlálás van, 60hz-en brutál nézhetetlen nekem, 24p (96hz) módban sokkal kevesebb, de az nem igaz hogy nincs, fárasztó a szemnek szerintem.

Ki mondta, hogy nincs?! Szerintem ezen a fórumon senki nem állított ilyet.

"beszámoló és tesztek alapján sokkal brutálabb feketét vártam (inky black-ként emlegették tesztek, meg hogy a pl avforumon, hog y alegfeketébb tv-k között van amit valaha teszteltek.) szóval ez a része nekem picit csalódás."

Erősen beállításfüggő, kalibrálás után jobb lesz. Próbálj játszani a fényerő-kontraszt csúszkán.
Használd egészséggel a tv-t!

[ Szerkesztve ]

(#51049) Gicz válasza kovadika (#51048) üzenetére


Gicz
addikt

szerintem a fekete nem lesz feketébb kalibrálás után sem, DE, legyen igazad!! :)

köszi! :R

(#51050) pkaresz


pkaresz
senior tag

Sziasztok.
Egy kis nosztalgia. Édesapámék 1979 ben vettek egy Videoton tv Hitachi képcsöveset, engem kért meg, amíg visszacsomagolják, mert akkor az üzletben ki kellett próbálni, fizessem ki. Akkor voltam 18 éves, gyönyörű a pénztáros :) A tv ára 34 500 Ft. Készpénzel fizettem akkor csak 500 Ft volt legnagyobb cimlet. A havi fizetésem a Vidotonban, ott dolgoztam s nem vol rossz fizetésem.3100 Ft. Nagyon büszke voltam.
:)
Üdv: Karesz

A tv a mai napig üzemképes, egyszer volt javítva amikor m3g vol a Vidiben tv gyártás. Természetesen nem ez a fő tv! :)

[ Szerkesztve ]

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.