Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81901) Yodamest válasza Carasc0 (#81899) üzenetére


Yodamest
addikt

Nem fogsz csalódni a Yamahában, nagyon jó kis fejes az is. Ahogy írtam, nincs is szívem megválni tőle, pedig eléggé backseat pozícióba fog szorulni a HD600 megérkzésével.

Azt még kihagytam, de amúgy anyagminőségre jobb az MT7, kezdve a fém felépítéstől, a fém törésgátló-rugós csatlakozóvégig. A headband tartó fém ív is hiába nem fokozatokban állítható, valahogy mégis mozgatásra prémiumabb, erősebb érzetű, mint a HD600 állítója. Szóval meg nem szégyenült azért, megvannak a maga előnyei, pozitívumai, ezért az árért több mint korrekt.

(#81902) Carasc0


Carasc0
őstag

Meggyőztetek. MT7 lesz. Honnan érdemes megrendelni? Nem ismerem nagyon a hifi boltokat megbízhatóságra? Muzziker-ben a legolcsóbb azt láttam. Az jó hely?

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81903) Yodamest válasza Carasc0 (#81902) üzenetére


Yodamest
addikt

Muzikerből vedd! Én is onnan rendeltem, 2 nap alatt kihozták, ajándékot is választhatsz mellé, azt ne felejtsd majd el. (a szatyor nagyon jó :) ) Meg jelöld majd be ha rákérdez, hogy tag akarsz lenni, mert akkor elvileg tudsz regelni hozzá 3 év gart később (ami azért elég komoly), ennek még nekem is utána kell néznem hogy kell.

[ Szerkesztve ]

(#81904) Carasc0 válasza Yodamest (#81903) üzenetére


Carasc0
őstag

Köszönöm a részletes tájékoztatást. :R Melyik szatyorra gondoltál? Bár én csak az egyiket tudnám választani, mert a másik már magasabb árfekvésben van.

Fii K5 PRO megbízható magyar forgalmazót keresek.. Ne már hogy nincs.. :O

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81905) Zoliee válasza Carasc0 (#81904) üzenetére


Zoliee
senior tag

"megbízható magyar forgalmazót keresek"
A muziker sem magyar.

(#81906) Kohautech válasza Zoliee (#81905) üzenetére


Kohautech
junior tag

Annyira nem magyar ,hogy Szlovákia székhelyű cég , a termékemet pedig Csehországba szervizeltêk, amit 36 nap után kaptam vissza azután ,hogy átadtam futárnak a csomagot visszaküldéshez. Én ezután ha tehetem inkább nem a muzikertől rendelek, borzasztó sok rossz híre van a garanciás ügyeiknek, Facebookon főleg olvasni .

[ Szerkesztve ]

(#81907) Zoliee válasza Kohautech (#81906) üzenetére


Zoliee
senior tag

Jaja, tudom, ezért is szóltam, nehogy abban a hitben legyen.
Nem titkolják, de ha felületes vagy megtévesztő, annyira profi magyar nyelvű az oldal.
Pl 14 napos elállás esetén is nem kevés Szlovákiába a futár díja.

[ Szerkesztve ]

(#81908) Zanik válasza Zoliee (#81907) üzenetére


Zanik
addikt

Thomman.de-nek is van már magyar nyelvű oldala, szóval csak a magyar nyelv még nem kéne hogy félrevezető legyen.
Emag, Mall és Alza se magyar, aztán mégis rengetegen rendelnek tőlük.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#81909) Zoliee válasza Zanik (#81908) üzenetére


Zoliee
senior tag

Szerintem tudod mire írtam: magyar/nem magyar, de akkor leírom. Carasc0 fórumtárs magyar forgalmazót keres egy adott termékre úgy, hogy közben a fejest meg a muzikertől veszi. Namármost szvsz nem mindegy pl:
Alza (amit írtál nem magyarnak)
probléma esetén Bp. Róbert Károly krt,, vagy a Muzikernél
Muziker Reklamačné stredisko
Logistický areál P3
Hala 2, súpisné číslo 1102
900 55 Lozorno
Slovenská republika

[ Szerkesztve ]

(#81910) OPiiPO válasza Yodamest (#81903) üzenetére


OPiiPO
addikt

Ne vegye a Muzikernél! Ha eláll, vagy garos probléma van, küldheti ki komoly pénzekért országon túlra csomagként a szlovákokhoz.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#81911) Kohautech válasza OPiiPO (#81910) üzenetére


Kohautech
junior tag

Ez nem így van viszont, mert ha regizve vagy muziker oldalon, a fiokbol lehet jelenteni és leirni a problémát ha van, és ők küldik a futárt címkével, neked csak át kell adnod a csomagot. Nekem is vitték /hozták ingyen. Egyébként törvény /jog van erre, hogy garancia ügyintézés az eladót terheli, a vissza küldés pedig lehet saját költségen vagy webshop intézi azt is.

(#81912) OPiiPO válasza Kohautech (#81911) üzenetére


OPiiPO
addikt

Szerintem ez nem így van. Regisztrálva vagyok a Muzikernél, ezt közöltem is velük, mégis írták hogy csak saját költségre küldhetek vissza árut.
Kőrösi Enikő (Enikö Körősiová) ezt írta: "A termék visszajuttatásának költsége minden esetben a vásárlót terheli"
valaki valamit nagyon benézhetett . . .

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#81913) Wendelke válasza OPiiPO (#81912) üzenetére


Wendelke
senior tag

Nekem a 30 napos cserelehetőségen belül a Muziker küldte/fizette a futárt, szintén Enikő. Akkor nagyon jó tapasztalatom volt velük, azóta meg lehet, hogy változott a dolog.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#81914) Kohautech válasza OPiiPO (#81912) üzenetére


Kohautech
junior tag

Más az elállás, és más a garanciális ügyintézés is, az előbbi lehet a vevő költsége is, az utóbbi pedig jogilag az eladót terheli. (futár, és javítási költségek) Fent van egyébként a muziker oldalán a jogi nyilatkozatok,köztük szerepel ez IS

(#81915) Zanik válasza Zoliee (#81909) üzenetére


Zanik
addikt

“Nem titkolják, de ha felületes vagy megtévesztő, annyira profi magyar nyelvű az oldal.”

Értem hát, de pont az Alzás példával cáfolod magad, mert önmagában az hogy egy külföldi webshopnak magyar nyelvű verziója is van, nem kéne hogy rögtön megtévesztést jelentsen. Max a vásárlási feltételek el nem olvasása okozhat gondot!

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#81916) Killberk


Killberk
aktív tag

Hello!

Bár biztos volt már téma itt, hogy milyen fejhallgató ajánlott erősítő nélkül, elég sokat is keresgéltem a topikban, de nem sikerült rátalálni olyan típusra ami felkeltette volna a figyelmem.

Egy nagyon régi AKG K66 félnyitott fejhallgatót cserélnék. Árához képest okés, nem gyalázni akarom, de már szeretnék valamit, ami lényegesen jobban szól, illetve két problémám volt vele kezdetektől fogva:
Az egyik, hogy a basszusa elég gyenge (értem, hogy félnyitott, de azért ennél biztos lehet jobban is csinálni).
A másik, hogy kb. egy óra után már kényelmetlennek éreztem mindig is (nyomja a fülem, pedig szerintem semmi különös elváltozás nincs vele, úgy értem nem nagy, nem áll el).

Ez utóbbi miatt a fő szempont az új fejhallgatónál a kényelem lenne. De ettől épp csak hajszálra marad le a lehető legjobb hangminőség (árkategórián belül).

Adná magát, hogy ha valamivel több basszus kell, akkor vegyek zártat, de abból a kevésből amiket régebben próbáltam, egyik se jött be (jobb volt a basszus, de valahogy mégse volt az igazi összességében). Szóval továbbra is félnyitottban gondolkodom. Hiszem, hogy abból is lehet értékelhetőbb mélyhangokat kihozni, mnit amit K66 tud. :)
Így találtam rá a DT 880-ra. Elég sok tesztet és fórumot olvastam vele kapcsolatban. Általában a 32 ohm-osról elég lenézően szólnak, illetve ahhoz is ajánlott az erősítő, mert azzal állítólag jobban szól. A 250 ohm-oshoz meg muszáj. A helyzet az, hogy nincs kedvem plusz 25 ezret kiadni pl. egy E10K-ra, az 55 ezres fejhallgató mellé, hogy normálisan szóljon, mert hangfalakat is mostanában cserélnék (nem, ahhoz sincs erősítőm :) ) .

Szóval a kérdés: van olyan fejhallgató ami ebben az árkategóriában és hangminőségben játszik, vagy ha ennyire nem akarok erősítőre is még pénzt kiadni, akkor felejtsem el ezt az árkategóriát és nézzek valami olcsóbbat, amit meghajt normálisan egy alaplapi hangkártya is? A gyengébb hangminőséget meg fogadjam el.
Ami még szempont, az a 3 méteres kábel megléte, vagy legyen cserélhető.

Köszönöm ha elolvastad, a konstruktív javaslatokat meg még jobban! :)

ui: abban a nyomorúságos helyzetben vagyok, hogy nem tudok fejhallgatót kipróbálni, szóval vakon kell vásárolnom. Igaz, ha nagyon mellényúlok, még visszaküldhetem (emiatt magyar webshop a preferált).

[ Szerkesztve ]

http://killberk.deviantart.com/gallery

(#81917) Killberk válasza Killberk (#81916) üzenetére


Killberk
aktív tag

Ja igen, hogy mire kell. Hát mindenre is. :DDD

Elsősorban zene (majdnem mindenféle, kivéve country, lakodalmas, meg hasonlók). Úgy vélem, ha zene jól szól rajt, akkor filmhez meg játékhoz is elegendőnek kell lennie.

http://killberk.deviantart.com/gallery

(#81918) Sinesol


Sinesol
veterán

Annyit tudok hozzátenni a Muzikeres témához, hogy saját költségemen kellett visszaküldenem a csomagot, ez benne is van a tájékoztatóban. Aztán hetekig leveleztem velük, míg végül kb. 3hát mulva kaptam, vissza a pénzemet, miközben a csomag 2 nap alatt célbaért. Valamikor nem is válaszoltak, ha válaszoltak azt mondták pár nap, aztán meg hogy majd jövő hét, de persze nem történt semmi. Végül szerencsére visszakaptam a pénzem, de többet nem szeretnék vesződni ezzel a céggel. Nem véletlenül van tele a facebook faluk is lesújtó véleményekkel, szinte mindenki panaszkodik rájuk. A rendelés az tényleg gyors, pár nap alatt megkapod a terméket, de imádkozz, hogy ne kelljen gariztatni, vagy visszaküldeni, mert akkor már magasról tesznek rád.

Összehasonlitásképpen: Rendeltem a DJSoundLight nevű cégtől, felhivtam őket telón, hogy visza szeretném küldeni a fejest, persze érthetően nem igazán tetszett az üzletvezetőnek, de szimpatikus volt a hozzáállása, természetesen elpanaszolta, hogy ez neki elég veszteséges, de üsse kő, küldjem csak vissza. Ráadásul még a dobozon a záró tépőzár is leszakadt kibontásnál, emlitettem is, azt mondta mindegy, megesik az ilyesmi.
Na szal visszaküldtem, 2 nap alatt ott volt, 1-2 nap mulva szamlamon is volt a pénz.
Nem tudom ki hogy van vele, de ez lenne a standard, nem az a kinlódás, ami a Muzikernél van. Szallitasban ők picit lassabbak, 4-5 nap volt mire tőlük megkaptam a csomagot, igaz pont közbeesett a hétvége is, lehet azért is. Amikor érdeklődtem azt mondták, hogy sok a forgalmuk, meg külső raktárakból készitik a csomagokat össze.

[ Szerkesztve ]

(#81919) Zoliee válasza Zanik (#81915) üzenetére


Zoliee
senior tag

magyar: belföldi ügyintézés
nem magyar: a fentiek hiánya
Csak ennyit akartam jelezni neki, hátha elkerülte a figyelmét.

(#81920) Matyi_01 válasza geza844 (#81884) üzenetére


Matyi_01
csendes tag

Köszönöm!

(#81921) Gzula[HUN] válasza Killberk (#81916) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Félnyitottban olcsóbbak között Superlux HD681 EVO ami ajánlott szokott lenni, de azt nem hallottam még.

Egyébként szerintem ha nem akarsz erősítésre/DAC-ra költeni, akkor nincs értelme sokkal drágább fejhallgatót vásárolnod. Nálam alaplapiról jobban szólt a 8-10ezer Ft-os OneOdio Studio Pro, mint az MDR-1A vagy a Fidelio X2HR.
Ha nem akarsz erősítőre költeni, akkor ilyen 20-30ezernél nem érdemes többet költened fejhallgatóra, mert vagy nem szólna szebben a drágább fejes, vagy még csúnyábban is. Persze kivétel akadhat, de azért ritka.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#81922) Sefter


Sefter
veterán

Sziasztok!

Használ valaki AK/Beyer T5P mk2 fejest?

Psn ID: sefter_hun

(#81923) gyenesmartin válasza gyenesmartin (#81820) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Kezdem érteni miért tetszik ez a K7XX olyan sokaknak.
Hangszíne alapján (nekem túl sötét) nem annyira jön be. De az énekhangokat olyan jól adja vissza, meg némely hangszert, hogy nagyon nehéz megválni ettől a fejestől.
Remélem idővel meg fogom kedvelni ezt a sötét hangot az omnitronic után.

(#81924) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Van itt valakinek házilag modolt T50RP MK3-a? Lassan megjön hozzá a Schiit Asgard 3-am.
Shure 940 párnák vannak rajta még mindig, de szeretnék több mélyet, és komolyabb soundstage-et. Brainwavz HM5, illetve Shure 840 párnák könnyen beszerezhetőek itt Európában is, de valami Dekoni/ZMF -pótlék bőr párnát kipróbálnék, ha könnyen/gyorsan/jó áron hozzá lehetne jutni.
I

(#81925) Carasc0


Carasc0
őstag

Akkor most honnan rendeljek? Mezzoforte vagy Muzziker?

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81926) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Még valamikor 4 éve küldtem vissza egy gyári hibás terméket Muzikernek, jött futár, átadtam, kaptam az újat. Lehet azóta mondjuk szívóznak

(#81927) #56474624 válasza Carasc0 (#81925) üzenetére


#56474624
törölt tag

1000 Ft nyereségért én nem kockáztatnám meg a Muzikert.

Mezzofortéval nekem egy bajom volt eddig, hogy gyakorlatilag semmi értelmes fejhallgatót nem lehetett ott meghallgatni az üzletben, pedig a webáruház kínálatában vannak.

[ Szerkesztve ]

(#81928) Carasc0 válasza #56474624 (#81927) üzenetére


Carasc0
őstag

Akkor a Mezzo megbízhatóbb? Ha netántán gariztatásra kerülne sor.

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81929) #56474624 válasza Carasc0 (#81928) üzenetére


#56474624
törölt tag

Olyan ügyem még nem volt velük. De ott legalább nem kell messzi menni verni az asztalt és magyarul káromkodni, ha probléma adódna. :DDD

(#81930) Carasc0 válasza #56474624 (#81929) üzenetére


Carasc0
őstag

Én Győrbe rendelném, csak azért kérdezem.

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81931) Yodamest


Yodamest
addikt

Nekem holnap érkezik elvileg a HD600. Fú azért kíváncsi leszek otthoni körülmények között mit produkál, illetve játszani milyen lesz vele.

(#81932) Killberk válasza Gzula[HUN] (#81921) üzenetére


Killberk
aktív tag

Köszi!

Azt hiszem el kell döntenem akkor, hogy hangfalakkal vagy fejhallgatóval lépjek egy nagyobb szintet, mert így a kettő együtt lehet 200 ezerbe is benne lenne, annyit meg nem szánok rá.

http://killberk.deviantart.com/gallery

(#81933) kalman87


kalman87
csendes tag

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Jelenleg egy Sennheiser hd 660 s-t használok, egy ultrasone panther dac-al. Zenei forrásnak Tidal-t használok. Szeretném egy sennheiser hd 800 s-re lecserélni. Ezt szeretném megkérdezni, hogy nagyságrendekkel jobb hangja van a hd 800 s-nek. Tehát annyi felárat megér? Ezzel az erősítővel és zenei anyaggal.
Segítségeteket előre is köszönöm!

(#81934) #56474624 válasza kalman87 (#81933) üzenetére


#56474624
törölt tag

Annyi felárat szerintem nem ér meg, akármit is teszel alá. De ez nyilván szubjektív, kinek mekkora előrelépés mennyit ér meg. Ennyi pénzért eleve nem dinamikus fejhallgatóban gondolkodnék, inkább elektrosztatikusban, planárban, utóbbiból valószínűleg olcsóbban is kihozható előrelépés, HD800s-nél szerintem nagyon vastagon fogott a Sennheiser ceruzája.
Bár benne van, hogy még a HD660s-ből sem hoztad ki a max. tudását.

[ Szerkesztve ]

(#81935) fehér_ember válasza kalman87 (#81933) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nem hiszem hogy nagyon sokan ismerik azt a "hordozható" dacamp-ot.
El kell menned meghallgatni vele a kiszemeltedet (+ vidd magaddal a hd 660 s-t is).

De annyiból már sok mindent kaphatsz; szóval nem kell elkapkodni, járkálj hallgatózni.

[ Szerkesztve ]

(#81936) ribizly válasza #56474624 (#81934) üzenetére


ribizly
veterán

Szerintem már sok gyártónak nagyon sok helyen fogott túl vastagon a cerkája, csak érdekel. Volt már szerencséd HD800/HD800S/HD820-hoz? Ha igen, akkor milyen forrásról ment?

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81937) #56474624 válasza ribizly (#81936) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ne akarj téríteni. :N Hallgattam a HD800s-t, de csak mellékesen, röviden, nem az volt a fő program. Nekem ennyi is elég szokott lenni, hogy tudjam, van-e benne annyi potenciál. Biztos, hogy nem olcsó erősítőről, mert az Audiophile Szalonban olyan nincs is, de meg nem mondom, melyikről, az fix, hogy nem Sennheiser erősítő volt, azt azért megjegyeztem volna.
Eleve valószínűleg más szempontok alapján értékelek, engem például az sem zavar, ha egy fejhallgatónak kis intim tere van. 500k HUF-ért kapok Staxot (pl. SR-L700), vagy régebbiek közül Stax SR-Lambda Pro fele-, sőt harmadennyiért is beszerezhető sokszor, és zsebre rakja részletességben, tisztaságban, gyorsaságban a HD800s-t, miközben nem forszírozós. Aki a technikailag legjobbra törekszik, ne csak az árcédulát nézze, azt is nézni kell, melyik mögött milyen technológia van: a HD800s még mindig csak egy toldozgatott-foltozgatott dinamikus, ami soha nem fog egy elektrosztatikus tranzienseivel rendelkezni. Ha a HD800s belépő high-end, akkor a Stax SR-Lambda Pro közép-felső kategóriás high-end. Marha nagy a különbség az én fülem számára az elektrosztatikus javára. Ha én áraznám a fejeseket, a Sennheiser HD660s ugyanannyi lenne, mint a HD600, a HD800 meg maximum 200k. A többi gyártóról is lehetne beszélni persze, számomra egyetlen dinamikus fejes sem érne 200k-nál többet.
Aztán jönnének az olcsóbb elektrosztatikusok, jobb planárok, a legdrágábbak pedig a legjobb elektrosztatikusok. Szerintem ez lenne reális, ha az ár és a technikai tudás/képességek arányosságát feltételezzük. De hát a hifiben sok minden nem reális. :N

[ Szerkesztve ]

(#81938) Exodius válasza #56474624 (#81937) üzenetére


Exodius
őstag

500K-t valóban nem érné meg dinamikusra költeni. Egyszerűen a technológia határai miatt. Azon a pénzen már nagyon jó planárokat lehet kapni. :U

(#81939) Kohautech válasza #56474624 (#81937) üzenetére


Kohautech
junior tag

Most vissza emlékeztem a STAX SR-L700 való élményeimre, elképesztő volt, igaz ez “fül hangszóró “ kategória , de teljesen egyetértek ,hogy messzemenőleg nagyobb értékkel bír mint egy hd800s.

(#81940) Bandi821


Bandi821
tag

Sziasztok!

Fejhallgatót szeretnék vásárolni:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? mp3 - youtube zenehallgatás és pc-n lejátszott filmek
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 100e környéke, ha nagyon muszáj és érdemes, akkor 125-ig fel tudok menni
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? inkább nyitott
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? tiszta - zajmentes hangzás, mély hangok torzítás nélküli megszólaltatása
8.) Honnan vásárolnál? külföldről nem, egyébként mind1
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? van egy ifi dac és fejhallgató erősítő szettem, tápszűrővel és egy nagyon drága spéci usb kábellel (elvileg az is zajszűrős), amivel a pc-re csatlakozom

válaszokat előre is köszönöm

üdv.: B.

(#81941) Yodamest válasza #56474624 (#81937) üzenetére


Yodamest
addikt

Durva ezeket olvasni, én meg itt verem a mellem a HD600-al, el nem tudom képzelni, hogy egy 10X annyiba kerülő fejes hogy a fenébe szólhat annyival jobban. :) Nekem voltaképp a Yammi MT7 is olyan már, hogy a teret hiányolom belőle, mivel zárt és gondoltam is hogy ebben előrelépés lesz a HD600 hozzá képest, de mint hangzás, MT7 is szinte már tökéletes, nagyon szép, dinamikus, de ha kell zenei.

(#81942) Kohautech válasza Yodamest (#81941) üzenetére


Kohautech
junior tag

Az a lényeg a hifizesben szerintem hogy az adott rendszerered élvezd egyszerűen .. és mindegy hogy mi jön be rajta, az szubjektív lesz úgy is. A lényeg hogy úgy tedd fel nap mint nap a fejedre,hogy szereted, elvarázsol , szórakoztat ... hogy ez azért van ,mert minden részletet megmutat, vagy azért mert mennydörgő basszusai vannak, vagy stb stb, az csak a saját ízlésen alapul már . Voltak/vannak teljesen más tulajdonságú fejeseim zárt ,nyitott minden, hiába volt egyik jobb a másiknál ,mindig másban , egyszerűen ha nem érzed azt, hogy fülig ér a szád mikor használod , akkor úgyis csere lesz mindig, amíg ki nem alakul hogy mi jön be neked a legjobban, és mit élvezel a legjobban, aztán ha meg van, nem törődni semmivel csak élvezni :D

(#81943) Sinesol válasza #56474624 (#81937) üzenetére


Sinesol
veterán

Az ujabb high end dinamikusokat ( ZMF, Focal) perpillanat a planarok ele helyezik a legtöbb helyen, szoval mint kiderult böven van mèg a technologiaban, csak ugye fejleszteni kell, nem csak ulni evtizedekig egy fejesen, mint ahogy pl. a Sennheiser teszi a 6-os szeriaval. Szoval nem feltetlen tennèm a planarokat a dinamikusok elè, ugyanugy mindkettönek megvannak az elönyei, hatranyai.

[ Szerkesztve ]

(#81944) fericske válasza Sinesol (#81943) üzenetére


fericske
addikt

Ízlések is bejátszanak. Engem nem varázsolt el (eddig még) az elektrosztatikus világ. Szóval olyan cuccot magamnak nem vennék.
Csúcsfejesek közül meg legelsőnek egy Sonorous X-et vennék, ami dinamikus tech.
Másodiknak meg a Final planárt (valaméket...).

(#81945) ribizly válasza #56474624 (#81937) üzenetére


ribizly
veterán

Teljesen elfogadható, amit írsz és nagyjából azt írod le, amit én is gondolok a dologról. Amennyit kérnek ezekért az botrány. És akkor még kénytelen volnál legalább annyit költeni erősítőre, különben nem adja. :N
Mondjuk én 200k alatt jutottam hozzá egy öregecske, modolt darabhoz. Így annyira nem érzem kidobott pénznek, de azon kívül, hogy bejön külsőre, kényelmes, hihetelen a színpad benne, és kellemesen szól, mégis hiányzik belőle valami, amitől érezhetővé, "élményszerűvé" válik egy zene és egy HD650/6xx-ben megvan. Ezalól egyedül a hozzá való demo sacd kivétel, mert az úgy szól vele, hogy csak na és amikkel eddig összehasonlítottam meg sem közelítették.
A planar, stax vonalon el sem merek indulni. :DDD

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81946) Exodius válasza ribizly (#81945) üzenetére


Exodius
őstag

Ha fölkecmergek majd legközelebb fejes-talira, akkor majd viszek egy planárt. Kezdődjön csak el az utazásod. :)

(#81947) emiki6


emiki6
veterán

Helyzetjelentés:

Legutóbb még a DT770-et dicsértem, és használtam, aztán vettem egy occó earbud-ot: yincrow x6 és az a helyzet, hogy azóta mindenre is ezt használom. Zenére? Jó. Utcára? Megteszi. Filmre? Jó. Bármire? Jó!
A legjobb benne, hogy kis helyet foglal, könnyen felvehető, levehető (tettem a bal oldalra egy kék, jobb oldalra egy piros szivacsot, így kb reflexszerűen tudom felvenni megfelelően). Nem nyom, nem szorít, könnyű, nem zsírosítja a hallójáratot, nem pálik be a fül, azaz mintha ott se lenne. Nem hallatszik ki, viszont hallani a külvilágot, de általában nem zavaróan.
Nem forrásigényes, bármiről jól (élvezetesen) szól.

Úgy érzem, hogy igénytelenné váltam ettől a fülestől, ami nem feltétlen rossz amúgy és nem biztos, hogy igaz, mert hsngszereket hallok megszólalni olyan letaglózó módon, ahogy eddig még sose, de mégis úgy érzem igénytelenné tesz, mert nem vágyom arra, hogy mást hallgassak, pedig közel sem tökéletes (hangtorlódáskor torzzá tud válni, máskor meg lenyűgöz).

Hangképhez annyit, hogy ezután a dt770 mélye édeskevés és a magasa zavaróan szúrós.

Tudom off, de ez van. Egy füles az új fejhallgatóm... :U

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#81948) ribizly válasza Exodius (#81946) üzenetére


ribizly
veterán

Elindult az korábban már, mert volt is (HE400S) meg többet hallottam is (HE400i, HE4xx, HE560, LCD2, Meze Empyrean), de ott más problémáim voltak (HE-k nem voltak kényelmesek, LCD-t nem az én fejemre tervezték, ME-re meg nincs $, de igazából elmaradt a WoW érzés is). Amit mindképpen ki szeretnék még próbálni azok ezek közül valamelyik:
HE1000 v2
HE Arya

Az egyetlen problémám általánosságban, hogy ritkán tudok nyitott fejest használni otthon. :U

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81949) Yodamest


Yodamest
addikt

Skacok kérdésem lenne:
Gondoltam szoftveresen is megpróbálom a maximumot kihozni a HD600-ból, így felraktam foobarhoz a WASAPI plugint. Így néz ki az ablaka, ez így jó? mást nem kell állítani hozzá?

(#81950) #56474624 válasza Yodamest (#81949) üzenetére


#56474624
törölt tag

Buffer Length lehet alacsonyabb. Ha már pattog, akkor túl alacsony lett.
Advanced - Playback - Full file buffering up to (kB): ide valami nagy számot írj, amibe az egybe flac/ape/wav is beleférnek kényelmesen.
Playback - ReplayGain - én ezt is kikapcsolom, mindkét állítható érték none.

Ha a maximumot akarod kihozni, érdemes lehet kipróbálni a Fidelizert. Ahhoz mellékelnek egy pdf-t, amiben amúgy benne is van, mit érdemes állítani foobarban.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.