Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81751) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Jó néhány évnyi vegetálás után rájöttem, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy momentum-féle szutykokat hallgassak, szóval elszántam magam, hogy kéne valami komolyabb rendszer.
Az alá való dolgok nyilván nem a topik témája, de azért nem árt számításba venni, hogy miről lesz hajlandó jól szólni az a fejes. Van egy presi2 erősítőm kisDaccal, amiről első körben menni fog, nem bánnám, ha nem kéne vagyonokat költeni például csöves cuccra (lehet most esett ki a beyer t90...).
Szóval hang kapcsán a klasszikus és a rock/alternatív zenét lenne jó, ha profin kezelné. Tér és felbontásban k501, mélyek tekintetében a hd250 lin II-t örülnék, ha hozná. Színezhet nyugodtan, értelmes határokon belül és legyen kényelmes hosszútávon.
Az ár nehéz kérdés, használt vétel nem zavar, legyen mondjuk 400€ a keret.

(#81752) Dorien válasza Yodamest (#81748) üzenetére


Dorien
veterán

Szerintem az A550Z-nek egyedül a mélyeibe lehet belekötni, mert azok néha kicsit külön életet élnek, ami eleinte elég fura tud lenni. Az MT220-nál meg minden teljesen rendben volt, technikailag nagyon profi fejes, ajánlom mindenkinek aki zártat keres. Nekem az A550Z mégis zeneibb, élvezetesebb produkciót nyújtott.

A NAD Viso HP50 karaktere, tónusa meg tényleg nagyon letisztult, de én két dolog miatt visszaküldtem: 1. Egy idő után brutálisan szorít két oldalt a fejpánt + felül is nyom az az idióta formájú gumírozott virsli. (már ez elég lenne hozzá) 2. Olyan szintű izolációt kaptam tőle, hogy minden dobütés szinte fájdalmasan ütött azon a hangerőn, ahol én zenét szoktam hallgatni. Ha ütős dob és feszes basszus kell, akkor részemről inkább valamelyik Focal Spirit ajánlott.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81753) #71562240 válasza mester777 (#81715) üzenetére


#71562240
törölt tag

Kérdésed költői, mert ami lineáris, az az elektromos mérőműszer számára lineáris. A mérőműszer állapítja meg, hogy lineáris-e. Gondolj bele, az utcán, a kertben, a mezőn a valóság sem alkalmazkodik ahhoz, hogy a fülnek frekvenciafüggően milyen az érzékenysége - inkább fordítva, a fül alkalmazkodott biológiailag, védendő magát az erős mély és magashangoktól.
Ha hangfelvételen kiemelik a mélyeket vagy a magasakat, az alapvetően nem a fül érzékenységmenetéhez való alkalmazkodás, hiszen azt már megtette a felveendő zene, hanem ízlés(telenség)ekhez való alkalmazkodás.
Megint más kérdés, hogy bármely két különböző fejhallgatótípus, amelynek mérve azonos a frekvenciagörbéje, biztos, hogy más karakterérzetet ad, a linearitásérzet szempontjából is. Az érzetben egyéb szempontok is szerepet játszanak a hangnyomásgörbe mellett - hiszen nem szinusz mérőjelet hallgatunk rajta, hanem zenei hangokat.

A nyers mért frekvenciameneteket fejhallgatók és fülhallgatók esetében korrigálni szokás a prezenszsávban és a mélysávban, de nem a fül érzékenységmenetéhez alkalmazkodandó, hanem a műfaj virtualitása miatt, mivel ezek virtuális térben szólalnak meg - a hangdobozok nyers görbéit nem kell korrigálni, hiszen azok valós térben hangzanak.

(#81754) Carasc0


Carasc0
őstag

A Yamaha HPH-MT7 füles után melyik a következő ár/érték arányban egyértelműen jobb füles? Kiegyenlített érdekelne.

Eddig úgy néz ki maradok a Fiio K5 PRO + Yamaha MT7 párosnál... DAC esetében R2R-t vennék de az kicsit horror.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81755) gabikiraly2


gabikiraly2
aktív tag

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Munkahelyen, zajos környezetben.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20000 huf
4.) Új vagy használt?
Új, használt egyaránt jöhet
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
A sok magas nem az én asztalom.
8.) Honnan vásárolnál?
Belföld, külföld.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Xiaomi Mi 9 telefon.
Egy dolog még volna, kissé nagy a fülem, ezért ez is szempont a vásárláskor. Minden féle zenét hallgatok, ami éppen jön.
Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Csend a lelke mindennek!

(#81756) Dorien válasza Carasc0 (#81754) üzenetére


Dorien
veterán

Nagyon kevesen keresnek teljesen kiegyenlített hangot, az MT7 sem az. Ha mégis, akkor Focal Spirit Professional a tippem, FB-n árultak múltkor egyet 60k-ért. A NAD Viso HP50 is jó lehet, ha meg tudod szokni a "kényelmét". :)

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81757) Carasc0 válasza Dorien (#81756) üzenetére


Carasc0
őstag

Köszönöm!

Az MT7 mit emel ki jobban? Ahogy olvastam középorientált. Marad a Yamaha. Sokat segítettél. :R

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81758) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

NAD Viso HP50, CAL! és Superlux 681B mellé keresek fejhallgatót.
A cél, hogy legyen egy nyitott, circumaural fejesem is.
Kifejezetten tiszta, kiegyenlített, szellős hangot szeretnék bármiféle közép-magas kiemelés nélkül, és fontos, hogy a mélyek is jelen legyenek kellő mértékben (kiemelésre nincs szükségem, de a lábdob hangja ne valami mellékes tompa puffanás legyen). Rock, metál, akusztikus, és szimfónikus zenét szeretnék hallgatni rajta.
Keret: 100ezer HUF (csak új, vagy egészen minimálisan használt)
Forrás: házi készítésű DAC jlsounds komponensekből, és p87 féle erősítő (TPA6120).
Hol: otthon
Bárhonnan vásárolnék.

Még valami: Nem mostanában, hanem valamikor nyáron vásárolnék, de addig szeretném már egyértelműen tudni, hogy mit akarok. Addig belefér talán pár típus meghallgatása is.

Köszi előre is! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#81759) Hzsolt11 válasza mester777 (#81749) üzenetére


Hzsolt11
tag

Értem és köszönöm a segítséget
Meghallgatni nem tudom mert Pécsi vagyok
De azért köszi :R :R :R

(#81760) Dave™ válasza Bici (#81758) üzenetére


Dave™
nagyúr

ATH-R70x, hasonó tónusa van mint a HP50-nek csak nyitott lévén sokkal szellősebb, illetve jobb minden tekintetben.

(#81761) Dorien válasza Bici (#81758) üzenetére


Dorien
veterán

HiFiMAN HE4XX - elég friss élmény, hogy utána egy HE400i milyen világos hangú volt ugyanarról a forrásról. Még mindig nagyon-nagyon alul van árazva, ahhoz képest, hogy mit tud. Nyitott fejestől én itt kaptam a legjobb, legfeszesebb mélyeket. Én nagy ATH-fan vagyok, de ez nálam simán lenyomja az AD900X-et és az R70x-et is, ha jó lánc van előtte.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81762) #56474624 válasza Bici (#81758) üzenetére


#56474624
törölt tag

hogy a mélyek is jelen legyenek kellő mértékben (kiemelésre nincs szükségem, de a lábdob hangja ne valami mellékes tompa puffanás legyen)



Ez amúgy nem a mélytartomány függvénye már, a dobok felharmonikusai a közép-, sőt a magastartományban is jelen vannak, szóval ezt akár egy masszívan mélyhiányos fejes is teljesítheti. :)

(#81763) Yodamest


Yodamest
addikt

Srácok MassDrop oldaláról esetleg mennyire érdemes rendelni fejhallgatót? Most erősen számításba vettem, hogy mi lenne ha rendelnék onnan egy HIFIMAN HE4XX PLANAR fülest és ezzel letudnám a következő pártíz évre a fejhallgató vásárlást. :)

$130 dodóért árulják, valaki tudja esetleg, hogy mire az ideér mi az a valós összeg amennyibe a legvégén nekem kerülni fog kb? Még sosem rendeltem innen, de annyira jó custom cuccaik vannak, hogy lehet erre a vonulatra kellene ráállnom ha igazán jó minőséget szeretnék megfizethető áron.

(#81764) Dave™ válasza Yodamest (#81763) üzenetére


Dave™
nagyúr

...ezzel letudnám a következő pártíz évre a fejhallgató vásárlást

Ha ez így menne... Valóban planár, de dinamikusból is van 5000 Ft-os meg másfél milliós, azt azért ne felejtsd el. A Drop egyébként megbízható. A matek így néz ki:

130 USD + szállítás x 1,27 (ÁFA miatt) + kb. 3000 Ft a vámügyintézés díja, meg persze 3-4 hét a teljes folyamat.

A Drop-on a custom fejhallgatók mellett szokott lenni renes széria is, főleg Audio-Technica, ami hirtelen beugrik.

[ Szerkesztve ]

(#81765) Yodamest válasza Dave™ (#81764) üzenetére


Yodamest
addikt

Ja azt csak úgy értettem inkább, hogy ez a hifiman már nagyon komoly cucc az alacsony (küllföldi) ára ellenére. Ennél jobb nekem már nem kellene.

Egyébként viccesek ezek a füles tesztek... (most attól eltekintve hogy mennyire a marketingre mennek rá és mennyire eladni akarnak inkább, mint valós tapasztalatokat közölni, bár csak van 1-2 őszinte is köztük na mindegy...)

Amit mondani akarok ezzel, hogy minden általam kinézett fülesről csak szuperlatívuszokban beszélnek mindenhol, mindegyiktől elvannak ájulva, mindegyik instant main daily füles lesz a tesztelőnél, így nehéz őket rangsorolni, sőt már már komikus irányt vesz a szememben.

Most ha őszinte tesztelőkből indulunk ki, akik nem reklámból csinálják teszem azt, akkor a végértékelésnél azért annyit hozzátehetnének, hogy mondjuk milyen ársávban értik azt, hogy 10/10 és hogy "mindennél" jobb. Mert jelenleg úgy tűnik, hogy kb egy árkategóriában van vagy 8 minden mást verő fejhallgató, ami áránál 2X többet ér hangban, maga mögött hagyva a "mezőnyt" és ez így elég komikusan hangzik kimondva. :)

(#81766) Bici válasza Dave™ (#81760) üzenetére


Bici
félisten

Köszi, megpróbálom valamikor valahol meghallgatni.

Dorien: Köszi, régóta szemezek egy Hifiman fejessel. :K Viszont most a HE400i világos hangja pozitív vagy negatív jelentéssel bír? Illetve a HE4XX-et javaslod?
Bocsi, csak nekem sikerül kétféleképpen is értelmezni a javaslatodat. :DDD

Ba cy lus: Pont arra gondolok, hogy a mélyebb doboknak ne csak a felsőbb frekitartományban lévő része hallatszon, hanem legyen teste is. Nem vagyok vérbeli audiofül, legalábbis a szakzsargont nem vágom nagyon, így elképzelhető, hogy ezt nem szakszerűen foglamaztam meg. :D

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#81767) sNk77 válasza Yodamest (#81765) üzenetére


sNk77
aktív tag

Neked meg lehet pont a kilencedik lesz ilyen.

nádpálca

(#81768) sNk77 válasza Bici (#81766) üzenetére


sNk77
aktív tag

Nekem is sikerült :) , érdekelne melyik az. Szerintem a HE4XX.

nádpálca

(#81769) #56474624 válasza Yodamest (#81765) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én erre már jó 10-12 évvel ezelőtt felfigyeltem az aktuális nyomtatott hifi "szaksajtóban", hogy minden erősítő, hangdoboz, CD-lejátszó, fejhallgató (ezekről ritkábban volt írás) szuper. Még szerencse, hogy időnként elmentem hallgatózni is, így gyorsan kiderült a valódi helyzet. :))
Megmondom az igazat, én hifi tekintetében rettentő konzervatív vagyok, hangzáshűség szempontjából szerintem nincs helye szubjektív ízlésnek. Ezek az ún. hifi újságok, tesztek hozták be ezt a köztudatba, hogy tulajdonképpen nézőpont kérdése még a hangminőség is. Hogy a zene ilyen-olyan torzítása "művészet", csak egy másik interpretáció.
Ez eladás szempontjából nyilván előnyösebb.

[ Szerkesztve ]

(#81770) darvinya válasza #56474624 (#81769) üzenetére


darvinya
titán

HiFi
1973-ban a Német Szabványügyi Hivatal (DIN) a DIN 45500 nevű szabványban fektette le a minimális követelményeket a frekvenciamenet, a torzítás, a zaj és egyéb hibákra vonatkozóan, melynek az első kiadott hi-fi terméke a német Schneider HiFi Concept cég Schneider Power Packje volt.

Ennyi, semmi több.
Minden más csak piaci nép etetés, profit feltornázására.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#81771) Dave™ válasza Yodamest (#81765) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ezek többsége szponzorált, de még ha nem is az akkor sem kell ezt a részét komolyan venni. Mondok erre egy jó példát: az innerfidelity-n szerepelt a wall of fame adott pozíciójában a HP50, az MSR7 meg a Meze 99 Classics is. Ezek mindegyike nagyon jó az áráért, de eléggé különbözőek is. Az hogy valakinek a HP50 vagy az MSR7 a jobb teljesen szubjektív, mert az MSR7-nek jobb a felbontása, tisztább, feszesebb, a tere is jobb, a HP50 viszont egy sokkal érettebb, kifinomultabb hang, ami rögtön zárójelbe teszi a technikai fölényét az MSR7-nek, ha "értő fülekre talál". Legfőképpen emiatt értelmetlen az, hogy a legjobb fejhallgató X ezer Ft-ig, ezt csak úgy lehet megválaszolni, ha hozzátesszük, hogy mi a cél, vagyis mit várunk tőle.

(#81772) p76 válasza Dave™ (#81771) üzenetére


p76
senior tag

Az egészen mókás tud lenni amikor valamiről írnak (szponzorált) review-t hogy csodálatosak a magasak, gyönyörűek a mélyek, középen meg igazán kiváló. Aztán hozzáteszik a végén hogy a maga (olcsó) árkategóriájában.
Akkor azt hogy kell érteni? Hogy igazából mindene pocsék? :)

(#81773) Dave™ válasza p76 (#81772) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem minden normális, komolyan vehető tesztelő így értékel, és ez így normális. Egészen más elvárások vannak egy 20-30 ezer, meg egy 200-300 ezer Forintos fejhallgatóval kapcsolatban, ezek nem abszolút értékek, hanem relatívak az adott kategóriához képest. Persze a szponzorált csúsztatásokra ez nem igaz, de normálisabb helyeken így értékelnek és ez is az elvárás az olvasók részéről. Egyébként minden szar lenne és csak a high-end lenne ajánlható - az is fenntartásokkal. Az nem lenne egy szép világ.

(#81774) Zanik válasza p76 (#81772) üzenetére


Zanik
addikt

Ne bántsuk a hifi újságírókat, nekik is meg kell élni valamiből és mégse szidhatják egy tesztben annak a cégnek a termékét, amelyik hirdet náluk.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#81775) Yodamest válasza p76 (#81772) üzenetére


Yodamest
addikt

Ez érdekes témakör mindenesetre, én is elgondolkoztam, hogy akkor most WHAT? :)

Z Reviews szoktam nézegetni mostanság, valahogy birom a csávót, nagyon jó fekete humora van. Most épp amit néztem abban a Hifiman Massdrop HE4xx -től volt elájulva, de el is hiszem, amennyiért USA-ban meglehet kapni ingyenes kiszállítással azt a fülest az egyenesen vicc.

Asszondja: vannak fülesek mások, amik tudják ugyanezt de azok nagyon drágák, azokat ajánlom, tisztelem, de nem tudom szívből szeretni. Ezt, ezt az olcsó "szart" ezt tudom igazán szeretni is, mert olcsó is mindamellett. :DDD

(#81776) Dorien válasza Bici (#81766) üzenetére


Dorien
veterán

Sorry... Szerintem sokkal jobb a HE4XX. A kiegyenlítettebb, ütősebb hangja betudható a Focuspad A párnának, illetve a fejpánt / design is nagy fejlődés az én szememben.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81777) rukh válasza p76 (#81772) üzenetére


rukh
aktív tag

Az Opel Astra és a nagy Mercik is tudnak pl. 150 km/h sebességgel menni, de a feeling valószínűleg nem ugyan az ... a fejhallgatókkal/hangdobozokkal/... is valahogy így lehet ...

Üdv mindenkinek, Rukh

(#81778) ribizly válasza rukh (#81777) üzenetére


ribizly
veterán

Ez egy egészen jó hasonlat.
Kéne csinálni egy ilyen táblázatot, hogy melyik fejes kb. melyik járgánynak felelne meg. :DDD

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81779) Dorien válasza gabikiraly2 (#81755) üzenetére


Dorien
veterán

Tipp: Pioneer SE-MS5T - Elég nagy párnája van, kényelmes, jól szigetel. Inkább a mély és csak a magas legteteje van kiemelve, ami kevésbé zavaró hosszú távon.

Blackhole13:
zárt:
Final Sonorous III + Final A párna
Audio-Technica ATH-A1000Z

nyitott:
HiFiMAN HE4XX - ez jóval olcsóbb a másik kettőnél, de tudásban nem marad el tőlük. Idővel megérdemelne egy komolyabb erősítőt, viszont a két zárt nagyon könnyen hajtható.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81780) Yodamest válasza rukh (#81777) üzenetére


Yodamest
addikt

Írásos teszteknél is, ahol pontoznak pl. AV online, tök zavaró, hogy egy 30 ezres füles is kaphat hangminőségre 10 csillagot meg egy 500 ezres is kaphat 10 csillagot. Ember azt gondolhatja (mert miért ne) hogy jah tehát ezek hangra kb ugyan olyan jók akkor?

Én biztos, hogy ha ilyen jellegű csatornám/weboldalam lenne valahogy egy skálára helyeznék el mindent, még ha ezt nem is lehet tű pontosan megcsinálni, jelzés értékű lenne legalább, hogy mi mennyit kap. Egy Denon D9200 ha 10 csillag akkor egy M40x nem lesz 10 csillag csak mondjuk 3. Elsőre lehet durva, de az emberek megszoknák ezt a pontozási rendszert és utána viszont sokkal következetesebb lenne az egész. Ráállna a szemük, hogy az 5 pont nem a "fos" kategória, hanem valóban 5 tehát egy medián, egy középkategória, aminek lennie is kellene már régen. Ma már nagyon feltolódtak ezek az értékelések mindenhol és egy filmnél is pont úgy mint bármilyen terméknél, szolgáltatásnál, ha valami 6-7 pontos az már a kuka kategóra mindenből csak a 9-10 számít jónak. A 10-es skála voltaképpen egy egy bites 2 állású mérce: van a 10-9 és van a 9> kategória... Ezt újra valóban 10-essé kellene tenni, én tuti így csinálnám, mert ez már egy "igen-nem" szintre redukálódott az élvek során.

(#81781) Dave™ válasza Yodamest (#81780) üzenetére


Dave™
nagyúr

Aztán ha kijön a D10200 akkor mit csinálsz? :N Ez csak egy a számos probléma közül, ami miatt kivitelezhetetlen. Talán egy-két olyan oldal van ahol ezt csinálják, elég nagy blődségek szoktak ott lenni.

Szerintem kell valamennyi tapasztalat, főleg annak eldöntéséhez, hogy valójában mit is keresel. Ha ez megvan, akkor elég gyorsan el tudod dönteni, hogy a) érdekel-e valami és érdemes-e meghallgatni, b) a tesztelő teljesen tévúton jár (szubjektíven, a saját koordinátarendszered szerint).

(#81782) Bici válasza Dorien (#81776) üzenetére


Bici
félisten

:R Köszi, utánaolvasok. :K

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#81783) kromatika válasza Carasc0 (#81754) üzenetére


kromatika
veterán

Ami nekem egyértelműen jobban tetszett az sajnos sokkal drágább. Az pedig a Denon AH-D5200 volt.

(#81784) #56474624 válasza Dave™ (#81781) üzenetére


#56474624
törölt tag

Aztán ha kijön a D10200 akkor mit csinálsz?

1) Arányosan szorzódik minden korábbi pontszám, tehát ha volt egy fejes, ami 10 pontos, kijött az új, azt 12-re értékelik, akkor minden eddigi pontszám 10/12-del szorzódik.

2) Vagy egyszerűen meghagynák referenciának a korábbit, aztán az addigi pontszám fölé mennének azzal, ami jobb nála. Olyan sok ilyen úgysem lesz egy ideig. Ha meg mégis, mert valami forradalmi áttörés jön, akkor még mindig lehet referenciát cserélni, akkor az 1-es pont lép érvénybe.

És amúgy ettől még mindig lehetne árkategórián belül külön értékelni, elhelyezni, viszonyítani, sőt akár erre helyezni a nagyobb hangsúlyt.

Nem az a gond, hogy ez nem lenne megoldható, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon, hanem hogy marketingszempontból nem előnyös, ha egy abszolút skálán reálisan el van helyezve adott cucc, mert mindenről azt kell kommunikálni, hogy az kiváló.

[ Szerkesztve ]

(#81785) Sinesol válasza Yodamest (#81780) üzenetére


Sinesol
veterán

Fejesek kapcsán a legtöbb tesztoldal sokat nem mond. Ha részletes infót akar szerezni az ember, akkor valamelyik nagyobb külföldi fórumot kell böngészni. Az SBAF részletes mérései, jellemzései eléggé hasznosak, jelenleg ez a leginkább ajánlott nagy fórum, az Innerfidelity-n fellelhető régebbi tesztek is elég jók, na és ott van még a Headfi, ahol bár előfordulnak jó írások is, de töménytelen mennyiségű a szemét is.

Az SBAF azért is ajánlott, mivel félig meddig zárt kör, nem irhat akárki, emellett sok gyártó jelen van az oldalon, akár rá is tudsz kérdezni olyan dolgokra egy adott fejes kapcsán, amit máshonnan nemigen tudhatsz meg. Vannak mérések is, emellett a hallott dolgokra is kitérnek, hogy mennyire hallható egyáltalán a mérés, és forditva, plusz leirják azt is mi hogyan befolyásolhatja a hangot stb. A törzstagok elég nagy részének high-end cuccai vannak, forrásból és fejesből egyaránt. Amihez nem jutnak hozzá, arra meg van ilyen kölcsönprogram, hogy közös forrásból vesznek egyet adott fejesből és mindenkinél körbejár, szóval igencsak erős összehasonlitasi alapjuk van.

Ja és nyers adatok terén ott van még az RTings és a Reference Audio Analyzer, a hangzásba viszont nagyon nem mennek bele.

[ Szerkesztve ]

(#81786) kromatika válasza Whysperer (#50) üzenetére


kromatika
veterán

Szia.Szerintem erről inkább itt érdeklődj. [link]

(#81787) ferzoli válasza kromatika (#81786) üzenetére


ferzoli
Ármester

Újraolvasod a topikot? :D
Aki Sonorous-t keres, egy nagyon jó ajánlat: patika Sonorous VI + temérdek kiegészítő (párna, 70 ezres forza noir hybrid kábel) 530 usd svájcból head-fi fórumról.

(#81788) Yodamest válasza kromatika (#81786) üzenetére


Yodamest
addikt

Kromatika neked úgy tudom volt/van HPH MT7 és NAD HP50 fejesed is. Úgy döntöttem ez a kettő érdekel engem is, ennyire szűkítettem le végül a dolgot. Valószínűleg az lesz, hogy berendelem mindkettőt és amelyiket jobban megszokom kényelemben/hangban az marad.

Neked személy szerint a kettő közül melyik jött be jobban? Tudnád kicsi jellemezni a kettő közötti különbséget személyes tapasztalatod alapján?

(#81789) kromatika válasza Bici (#81766) üzenetére


kromatika
veterán

A Hifiman 4 -es szériából a 400S nek van a három közül a leg testesebb hangja,és a leg jobb mélyei.(Focus PAD A párnával)Tehát a " Pont arra gondolok, hogy a mélyebb doboknak ne csak a felsőbb frekitartományban lévő része hallatszon, hanem legyen teste is" itt valósul meg a leg jobban.Mind e mellett a három közül a leg könnyebben hajtható,és egyértelműen a leg nagyobb terű. Nekem ez tetszett a legjobban a 4-es szériából.A 400i kicsit világosabb karakter mint az 4xx viszont könnyebben hajtható.Érdekes hangban nekem a legjobban a 400S jött be,viszont egy idő után az állkapcsom nyomta és nem volt kényelmes.Ugyan ez volt a helyzet a 400I vel is. Viszont a 4XX megváltoztatott felépítésének hála,ez mán nem jelentkezett hosszabb idő után sem.Arra érdemes oda figyelni hogy a 4XX alá ,azért kell a combos vas,hogy igazán jól szóljon.

[ Szerkesztve ]

(#81790) Carasc0 válasza kromatika (#81783) üzenetére


Carasc0
őstag

Értem. Akkor nekem eldőlt a dolog a Yamaha javára. Mivel olvasom, hogy a zenei műfaj sem mind1. Akkor csak annyi a kérdésem hogy a Yamaha megfelel elektronikus/pop/disco/techno zenére? :R (tehát ami kizárt: komoly, jazz, rap, rock, metal és egyéb gitáros társai - ezeket nem hallgatom)

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#81791) Bici válasza kromatika (#81789) üzenetére


Bici
félisten

Köszi!

Az erősítőm elbír a 600OHm-os fejesekkel is, és egy 8 OHm-os régi nagyon lágy Hosiden fejest is rendesen megfogott, nem lett folyós a mély, vagyis a damping is jó.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#81792) megint én


megint én
őstag

Sziasztok!
Gamer fülest keresek. Lehetőleg 7.1.
Nem vagyok márka fanatikus, a legolcsóbb, már használható érdekel.
aqua.hu-t preferálom.
THX!

(#81793) Bodz válasza megint én (#81792) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szerintem ne tedd, de ha mégis ez minden vágyad, akkor itt tudnak segíteni.

(#81794) Dorien válasza megint én (#81792) üzenetére


Dorien
veterán

A 7.1-et fejhallgatónál felejtsd el, inkább egy jó sztereót válassz: [link]
Ez lényegében egy Takstar Pro 80 mikrofonnal.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81795) gyenesmartin


gyenesmartin
őstag

Sziasztok!
Megjött a K7XX. Tényleg ennyire jó az SHP-600? A fejhallgató eredeti, de mégis a hangja alapján az omnitronic alatt helyezném el. Nincs zavaró magas kiemelés, de cserébe dobozhangja van egy kicsit. Ha egy zenében 1 vagy maximum 2 hangszer szólal meg az még rendben, de ha több akkor már nem tudja mit kéne kiadnia.
Mennyit fog ez változni a bejáratástól? Az omnitronic kb semennyit nem változott. Eddig egyetlen pozitívum, hogy nem fáj a fejem fél óra után a magas hangok miatt.
Az erősítő egy Compositeamp, TPA6120-al és OPA2107-es műveleti erősítővel, valamint MUSE kondikkal. A DAC pedig egy SMSL VMV Magic.
Van valami bevált járatási módszer ami mehet akkor is, ha nem vagyok itthon?

(#81796) ribizly válasza gyenesmartin (#81795) üzenetére


ribizly
veterán

Nem szabadna neki annyira rossznak lenni. :N Sőt! 4 dologra gondolnék elsőre:
1. hideg volt még és nem melegedett még fel szobahőmérsékletűre.
2. Bejáratás kell neki.
3. Kevés az erősítő hozzá.
4. Hibás darab.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81797) gyenesmartin válasza ribizly (#81796) üzenetére


gyenesmartin
őstag

1. Hagytam neki néhány órát, hogy felmelegedjen.
2. Ez lehet,
3. Ezt nem hinném. Ha az erősítés lenne kevés, akkor halk lenne, ha pedig a kimeneti impedanciája lenne nagy, akkor pedig a mély legalját, valamint a középtartományból egy jókora részt levágna. Nekem csak szimplán dobozhangú. Az erősítőben van még bőven tartalék.
4. Ezt is kétlem. Ha az egyik oldal ilyen lenne, akkor elhinném, de így nem.
Vannak zenék amik egész jók, néhány nyugodtabb Metallica és AC/DC, de a többi nem.
Még kiderül mennyit fog változni a hét végére.

(#81798) niof


niof
addikt

Tegnap este találkoztam egy jó barátommal, és pár sör mellett kicsit fejhallgatóztunk. :))


Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#81799) Yodamest válasza niof (#81798) üzenetére


Yodamest
addikt

erre mondják, hogy tudtok élni :DDD

(#81800) Bodz válasza gyenesmartin (#81795) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Annyira azért nem, szerintem inkább csak nagyon megszoktad. Eltöltesz pár napot, hetet az AKG társaságában, aztán az SHP600 lesz a szar.
Esetleg a 2107-tel úgy hangoltad az erősítőt, hogy nemi igazán passzol a K7XX mellé.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.