Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82601) Exodius válasza Bodz (#82600) üzenetére


Exodius
őstag

Magni 3+-t rendeltél, ha jól emlékszem. :)

(#82602) Bici válasza Tetsuo (#82597) üzenetére


Bici
félisten

Okés, értem. Köszi az infókat! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#82603) gyuribácsi88

Sziasztok, samson sr850 fejes fülpárnája mire cserélhető? Találok valahol valami listát hogy mik kompatibilisek vele? Picit vastagabb (magasabb) plüss párna kéne a gyári helyett.

A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.

(#82604) Gzula[HUN] válasza gyuribácsi88 (#82603) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Mekkora átmérőjű kell?
Én innen rendeltem 100mm-eset TAD-500-asra, és teljesen jó minőségű.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#82605) LZs?!


LZs?!
aktív tag

Sziasztok

Jelenleg egy Pioneer SE-M390 fejesem van zenehallgatásra, mellete egy Sennheiser HD 65 mikrofon állvány "dolgozni", t.i. Skype, YouTube, stb.

A laptopra egy Creative Sound Blaster X-Fi HD van rádugva, és gondolkodtam a Pioneer lecserélésén. Az ajánlottak listájáról a Superlux HD660-nal szemezek, ugyanakkor körbenézve láttam, hogy a viselést tekintve vannak ergonómikusabb darabok is, pl. Superlux HD681 Evo.

Ha a HD660 lenne a kiindulási alap, akkor a 10-15e Ft-os sávban mi lehetne még a javasolt alternatíva.

Főleg zenehallgatásra lenne használva (320-as mp3, pár flac...de a lossless meglétén nem szoktam rugózni), talán néha filmezésre is egy 20W / 8 Ohm HiFi-re kötve; de utóbbi sokadlagos szempont, mivel HTPC-t elsősorban hangfalról hallgatom, és a fimekhez a Senn is elég nekem.

A Pioneer-rel igazából gondom nincs, szeretem, hogy kissé 'meg van színezve', de lecseréltem rajta párnákat zártra, és talán ezért néha már 'túl színes', illetve a basszus az elején még jó, de 1-2 óra után már 'túlságosan nyom', és inkább félreteszem a zenét.

Köszi szépen előre is.

PS: Az ajánlottak közül még a Takstar TS-671 volt, ami az ott leírtak alapján tetszhetne, de jelenleg sehol sem kapható.

[ Szerkesztve ]

Nevermind...

(#82606) Dorien válasza LZs?! (#82605) üzenetére


Dorien
veterán

Omnitronic SHP-600 [link]
Kb. ugyanaz, mint a Takstar HI 2050, csak kiszedték a damping anyagot a driver elől. A mélyekkel itt nem lesz gondod, viszont a magasokat nem árt kicsit lejjebb EQ-zni 7kHz környékén. Anyagminőségben, kényelemben és EQ után hangminőségben is porig alázza a Superluxokat. :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#82607) Gzula[HUN] válasza LZs?! (#82605) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

671-eset már használtan is alig találni.

Az M390 után egyből egy nyitott elég vékonykás lenne szerintem. Én annó az M290 után egy rádiós Sonyt vettem (kb. 8 éve), és egy ciripelő akárminek tűnt utána, pedig az is zárt volt. Az M390 egyébként eltört már a csukló feletti résznél? Nekem 2 db M290-em volt, és mindkettő ugyanott tört el.

Ha mégis belevágsz nyitottba, akkor ennyiért szerintem is az SHP-600.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#82608) Remus389


Remus389
veterán

Találtam egy kis youtube csatornát, szerintem kellemes review-kkal, ha valakit érdekel: [link]

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#82609) kromatika


kromatika
veterán

Sziasztok.Audeze Mobilus rol van valakinek tapasztalata?KB milyen hang minőséget képvisel ?

(#82611) LZs?! válasza LZs?! (#82605) üzenetére


LZs?!
aktív tag

@Dorien & Gzula[HUN]

Köszi szépen. :)

Utánaolvasva megtetszett a SHP-600, így ma/holnap megálmodom; látatlanban az egyetlen fenntartásom az alacsony impedancia (*) és a fixen hosszú zsinór, ami a HD660-nál nem lenne gond.

Biztos szokatlan lesz a nyitott elsőre, de remélhetőleg hosszú távon komfortosabb. Ha esetleg nem jön be, akkor még mindig tudok variálni; a Pio-t úgyis tovább szeretném adni családon belül, ha pedig az Omni nem 'begyere', akkor az megy...

Re. M390 - persze, hogy tört... :) De nem az anyagfáradás vitte el, hanem egyszer levertem és meglehetősen szerencsétlenül esett, ellenben szerencsésen tört, így 3db gyorskötöző (2 keresztbe, 1 hosszába) és némi Patex megoldotta - jobb, mint amikor 'legurult a szalagról'.

(*) Igazából ez sem volt kardinális kérdés nálam soha, de ha már a mikrofonszett miatt anno be lett üzemelve a SB unit, akkor kihasználnám, hogy van benne kraft - persze csak ha van praktikus haszna, puszta számháború miatt nem. Jelenleg zenét 10-15%-on hallgatok, konferenciázás 15-20% - ott sokan 'motyognak' vagy beszélnek a lapos mikrofonján keresztül.

Nevermind...

(#82612) Gzula[HUN] válasza LZs?! (#82611) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az M390 (és testvéreinek) kevés jó tulajdonságainak egyike, hogy kimondottan kényelmes. Attól kényelmesebb szerintem sem az SHP-600, sem a HD660 nem lesz. Anyagminőség jobb, de az M390-nél nem nehezebb jobbat összerakni, vagy jobb minőségű anyagot felhasználni.

Ha az M390-ben már sok volt a mély, de bejön az SHP-600 "formája", akkor kevésbé kockázatos tud lenni egy ehte mély orientált zárt után mondjuk egy Cloud. Ha kényelmesebbé akarod tenni, akkor meg olyan párnát rendelhetsz hozzá, amilyet akarsz. (Populáris V hangzás.)

Ne legyen igazam, de szerintem egy nyitott túl nagy változás lenne. Félre értés ne essék, nagyon jó fejhallgató az SHP-600-as, de pont a gyökeres ellentéte. A régi Pio-d egy ehte mély orientált fejes szinte magas és közép nélkül, az SHP-n pedig még az is visszavesz a magasakból, aki egyébként szereti a hangzását. Aztán te tudod.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#82613) Bodz válasza Exodius (#82601) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Gondolkoztam rajta hogy 3+ vagy Heresy, de végül lebeszéltem magam mindkettőről.

(#82614) Exodius válasza Bodz (#82613) üzenetére


Exodius
őstag

Mi volt az ok?

(#82615) Bodz válasza Exodius (#82614) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Van elég "kacatom", köztük ugye egy Magni 3 is. Ha meg először ezeket megritkítanám, akkor egy Asgard 3 sokkal érdekesebb lenne. Bár még abban sem vagyok teljesen biztos, lehet hosszabb távon csak porfogóként funkcionálna.

[ Szerkesztve ]

(#82616) Exodius válasza Bodz (#82615) üzenetére


Exodius
őstag

Ilyen a hi-fi világa, mi? :)

(#82617) LZs?! válasza Gzula[HUN] (#82612) üzenetére


LZs?!
aktív tag

Azt hiszem, megszületett a 'mesterterv' a fejemben.

Magamhóz szólítok egy Omnitronic SHP-600-at és egy Superlux HD681-et (*) , és körbejárom, hogy melyik lenne a tuti, aztán a vesztest tovább adom. Az M390 pedig vagy megy apróra vagy elteszem a fiókba a HTPC-hez; vagy ad absurdum a nap végén mégis ez marad meg, és a másik kettő megy 'rotába'.

Ágyúval verébre?

(*) Ha jól vettem ki, akkor HD681 félig nyitott (zárt?), meleg (színes?), de nem 'húz nagyon' a spektrum egyik irányába sem, ugye?

PS: Egy tökéletesen laikus kérdés: ha felpattintom a fejest a kis HiFi-re a dolgozószobában, beállítom pl. a Petőfire közepes hangerőn és ott hagyom pár napig 'rotyogni', az nagyjából megfelel egyfajta bejáratásnak?

[ Szerkesztve ]

Nevermind...

(#82618) Gzula[HUN] válasza LZs?! (#82617) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Tudtommal az EVO egy picit mélybe húz, de esetedben nem hátrány lesz szerintem. Ami még mellette szól, hogy tudtommal egy texil párna is jár alapban hozzá.

Szerintem egyébként az M390-et ne add el. Az AT TAD-500-asomon 5 év után teljesen kikeményedett a vezeték, tök kényelmetlen volt használni már vele. Plusz az a gumi "csöcs", amin keresztül kijön, az is szétjött. No, a Pioneernak amilyen gatya anyagból készül a pántja, olyan jó minőségű a vezetéke, meg a kis gumi bigyó. Szóval azzokkal lett megjavítva az AT. Amennyit kapnál érte, annál többet ér ha megtartod alkatrésznek. Pl. ha vezetéket kell venned, mert megtöris az udódjáé, stb.

Van aki esküszik a bejáratásra, én nem annyira. Csak használd, és előbb utóbb összeszoktok valamelyikkel.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#82619) psajti


psajti
aktív tag

Sziasztok! Max. 30 ezer forintig milyen fejhallgatót lenne érdemes venni? Többnyire laptopról és néha telefonról lenne hajtva mindenféle plusz erősítő nélkül. Zenei téren mindenevő vagyok, klasszikustól kezdve az elektronikuson át a rock - hardcore - metálig kb. mindent be kéne nyelnie. Cserélhető vezetékes megoldás nagy előny, illetve ha picit mély orientáltabb úgy, hogy közben a többi hang sem veszik el akkor az szintén hatalmas pirospont neki. Főleg hazai beszerzés érdekelne. A városban Euronics és Media Markt is van illetve még ugye a magyar webshopok ahonnan rendelnék. Lehet bt fejes is, de csak abban az esetben ha kábellel is használható.

(#82620) Gzula[HUN] válasza psajti (#82619) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Audio-Technica M40X

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#82621) pulutodurumo válasza LZs?! (#82617) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ha tetszeni fog az Omnitronic, akkor a magasain sokat lehet szelídíteni egy kövér (mű) bőr párnával. Majd látod hogy akarsz-e költeni rá.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#82622) Bazsy


Bazsy
aktív tag

Eljött az idő egy új fejhallgató beszerzésére és szokás szerint teljesen el vagyok veszve így gondoltam írok ide :)

PC-ről hallgatok zenét és minden más hang is ezen keresztül jön. Az eddigi lánc ez volt:
Musiland US 03 Dragon -> Bkercso Invertory -> Beyerdynamic DT880 Edition (250 Ohm). Ez picit kevésnek találtam már és az utóbbi időben unalmasnak és talán fárasztónak is néha. Szeretnék picit erősebb mélyeket és kevesebb magast (a sok magas talán a legzavaróbb jelenleg).

Az új lánc Denon DA-300 -> Bkercso SztratosZ (nem az alap OPA-kkal hanem egy más felálással ami Bkercso szerint "egy semleges erősítő lesz, nagy felbontással"). Ehhez kéne egy fejhallgató ami kiküszöböli a fent említett hiányosságokat.
Kitöltöttem azért a kérdőívet is:

1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, dolgozószobában (csendes)

2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, filmezés, játék
Zenék elég széles, de sok klasszikus, zenekari mű viszont sok elektronikus zene is. Énekhangok is fontos lenne, hogy jól szóljanak.

3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Külföldön élek, de a világon bárhonnan hajlandó vagyok rendelni.
Max 400 USD = 120.000 Ft lenne kb a keret.

4. Új vagy használt?
Kizárólag új érdekel

5. Circumaural vagy supraaural?
Circumaural

6. Zárt vagy nyitott?
Nyitott

7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Neutrális hangzás, esetleg egy kis extra méllyel (lásd leírást fennt). Ne legyen fárasztó hosszú hallgatás után se.

8. Honnan vásárolnál?
Bárhonnan - viszont valószínűleg nem Magyarországról mivel külföldön élek.

9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC -> Denon DA-300 -> Bkercso SztratosZ (nem az alap OPA-kkal hanem egy más felálással ami Bkercso szerint "egy semleges erősítő lesz, nagy felbontással").

Sennheiser HD600/6XX/650-et nézegettem ami sokak szerint igen jó, mások szerint unalmas. Talán a HD600 jelenleg a favorit ezek közül de naponta változik ahogy újat olvasok :) És természetesen nyitott vagyok minden javaslatra.

Bazsy

(#82623) meridarider


meridarider
tag

Sziasztok,

Zárt fejhallgató fejlesztésben gondolkodom és szembejött a monoprice 1060c. Most 240€ ért vesztegetik EU ból. Vannak esetleg tapasztalatok a fórumon? Néztem teszteket de elég megosztó a dolog.
Egy elég leharcolt msr7-et cserélne otthon. Irodában anc van úgyhogy a hordozhatoság nem szempont. :R
[link]

God hates us all.

(#82624) Bodor válasza Gzula[HUN] (#82445) üzenetére


Bodor
veterán

Köszönöm a válaszod. M50X-em van, csak már eléggé elhasznált, ezért keresem az utódját, egyben talán szeretnék feljebb lépni is. Nézegettem a Beyerdynamic Custom Studio Pro-t, ez az ami árban még jó lenne, de sajnos meghallgatni sehol sem lehet... Ajánlatokat szívesen olvasnék! ;)

(#82625) Gzula[HUN] válasza Bodor (#82624) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

"Feljebb lépésben" nem vagyok az embered, de ha az M50X-et meg akarod javítani, akkor pl. ITT találsz segítséget.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#82626) Pakmara


Pakmara
őstag

Sziasztok!

Egyszer már kaptam itt egy ajánlást (köszi érte), de végül nem lett belőle vétel. Most viszont meghalt a régi fülesem (vmi "alsó polcos" noname) uh már biztos kell vmi.

Bejött egy + szempont is: menet közben rájöttem, hogy sokszor használom úgy a fülest, hogy csak az egyik fülemre teszem időlegesen (hallanom kell néha mi zajlik "odakint") Így valami olyasmit próbálnék meg ami vagy supraaural vagy kis párnás Circumaural. Ezzel a kitétellel is marad BB a Pioneer MS5T?

1.)Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon számítógépnél.
) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Játék-YT-Film 60-30-10 arányban kb
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 15-25e (ha kicsit több nem halok bele)
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? Lásd fent
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Nem vagyok egy vájtfülű, semmi extra igényem
8.) Honnan vásárolnál? Itthoni webshop
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? PC Asus C6H alaplap Realtek® ALC1220

Köszi, Pakmara

(#82627) Sinesol válasza Pakmara (#82626) üzenetére


Sinesol
veterán

Creative Aurvana Live

(#82628) LZs?! válasza Gzula[HUN] (#82618) üzenetére


LZs?!
aktív tag

Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat. :R

Végülis rendeltem két darab Superlux HD681 EVO-t a kytary.hu-n keresztül; egyet magamnak, egyet ajándékba.

Igazából három szempont érvényesült:

- itteni a javaslatok, miszerint ne ugorjak bele teljesen nyitottba a Pio után, illetve a tónusa mély fele húzzon
- ergonómia, kiegészítők (plüss párna, cserélhető kábel)
- az AV-Online tesztje: [link]

A több kiderül élesben... :)

Nevermind...

(#82629) PitkyePadvan


PitkyePadvan
tag

1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon

2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, filmezés, játék, gyakorlatilag PC használat közben folyamatosan

3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50.000 ft (mehet feljebb kicsivel ha van jobb)

4. Új vagy használt?
Csak új

5. Circumaural vagy supraaural?
6. Zárt vagy nyitott?
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Jelenleg egy Audio technica M30X -et használok, amit 4 éve vettem.
Egy ehhez hasonlót keresnék, persze az árhoz viszonyítva.

8. Honnan vásárolnál?
Főleg Magyarországról, de ha érdemesebb külföldről rendelni akkor úgy is jó nekem.

9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC msi mortal b150m alaplappal.

Sennheiser HD 599 (bár sennheiser-ek kicsit túlárazottak ahogy hallottam) jelenleg a kiszemelt, de annyira nem értek a fejhallgatókhoz, ha megtennétek hogy írtok párat akkor megköszönném. (általában kipróbálás alapján döntök)

:R

[ Szerkesztve ]

Üdv: László

(#82630) #56474624 válasza Bodor (#82624) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ha nem lényeges a zártság, akkor Beyerek közül inkább DT880 valamelyik verziója, kiegyenlítettebb.
Meghallgatásra érdemes még AKG K245, K275, K371. NAD HP50 is jó lehet akár.

(#82631) Dorien válasza PitkyePadvan (#82629) üzenetére


Dorien
veterán

Pár tipp nyitottra:
ATH-AD500X, AD700X
Beyerdynamic DT880 Edition 32 ohm
AKG K612 Pro, K701, K702 - ha van hozzá jó erősítő

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#82632) katogab10


katogab10
friss újonc

Helló, egy fejhalgatót szeretnék venni olyan 30.000 Ft-ért. Először is zenehallgatásra szeretném használni munkahelyemen. Egy gyárban dolgozom, elég zajos és sok a por. Fő szempontom a kényelem lenne, amellett a hangzás és hogy por álló legyen! :DD

(#82633) Bodor válasza Gzula[HUN] (#82625) üzenetére


Bodor
veterán

V-Moda Crossfade M-100-at azért még meghallgatom. Köszi a linket, lehet csak újjá lesz varázsolva az M50X :-)

(#82630) Ba cy lus :
Köszi az ajánlást, de a felhasználáshoz zárt kell.

(#82634) pulutodurumo válasza katogab10 (#82632) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Esetleg hagyományos munkavédelmi fültok alá egy fülhallgató? Akár teljesen vezeték nélküli.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#82635) kromatika válasza s4tch (#82610) üzenetére


kromatika
veterán

Köszi szépen.

(#82636) kromatika válasza Bazsy (#82622) üzenetére


kromatika
veterán

Szia.Ha sok a klasszikus zene hallgatás, és " Énekhangok is fontos lenne, hogy jól szóljanak" akkor a listádból HD 600. Jobb közepei vannak mint a 650-nek, bár az is nagyon jól szól hangszeres zenékkel. Ízlés kérdése. Illetve még jó lehet az 58X,főleg ha kicsit több mély kell mint a HD 600 -ba. Audio Techinka R70x is nagyon jól szól klasszikussal.

[ Szerkesztve ]

(#82637) ribizly válasza Bodor (#82633) üzenetére


ribizly
veterán

Az egy durva mélybomba. Igaz az m50x nekem valahogy kimaradt, de azt gondolom, hogy a közepe sokkal inkább jelen kell legyen, mint a v-moda-nak. Az M-100 olyan mint amikor a disco-ban a hangfal előtt állsz és éppen nagyon megy a tuc-tuc. :D

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#82638) Bodor válasza ribizly (#82637) üzenetére


Bodor
veterán

Köszönöm szépen az információt, egy barátomnak van, ott majd meghallgatom.

(#82639) #56474624 válasza Bodor (#82633) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ezekből csak a DT880, K245 a (fél)nyitott, a többi zárt. :)

[ Szerkesztve ]

(#82640) Peppo


Peppo
őstag

Na, szóval ez is eljött. Pár hete írtam, hogy kipurcant a DT770 Pro-m (250 ohmos), így keresek helyette valamit. Nem ragaszkodom a márkához, mert bár nagyon jól szólt, azért 2 évnél többet terveztem használni. A bizalmam némileg megingott. Persze azért érdekelnek ezen márka jelöltjei is. És egy kicsit az akkori igénylistám is módosult, az elmúlt évek tapasztalatai alapján.

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, és elég sokat.

2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék, zene, film vegyesen. De leginkább a zene a fontos.

3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50-100000 között. Tudom, ez elég tág. Jó lenne 50 körül kihozni, de ha van valami tuti vétel pár tízezerrel feljebb, egy fene.

4.) Új vagy használt?
Csakis új. És tényleg, légyszi senki ne küldjön használt ajánlatokat, mert most még óvatosabb vagyok, mint korábban. Igazából a többéves garancia sem ártana, ha ez lehetséges.

5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.

6.) Zárt vagy nyitott?
A Beyer zárt volt, és szerettem is. De rájöttem, hogy ez annyira nem szempont nálam, így lehet akár nyitott, vagy valami átmeneti megoldás is. A lényeg, hogy zenében jól teljesítsen. Gondolom, azért egy ilyen fejes már játékban sem lesz gagyi és filmnézéshez is elég jó.

7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Elektronikus zene, rock és klasszikus, kb. ebben a sorrendben. És persze játék plusz film. A Beyeren szerettem a basszust, de mintha ez már valamennyire a többi rovására ment volna. Talán egy kicsit kiegyenlítettebb jobb lenne, de azért persze legyen benne basszus. :D

8.) Honnan vásárolnál?
Hazai bolt. Ha lehetséges, hosszabb garanciával.

9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
ASUS STRIX RAID DLX kártyáról lesz hajtva. A 250 ohmos fejeshez még éppen elég volt. De az új fejes esetében nem ragaszkodom a 250-hez, kisebbhez meg tuti elég kell legyen.

Előre is köszi!

(#82641) Dave™ válasza Peppo (#82640) üzenetére


Dave™
nagyúr

Hogyan kell elképzelni, amikor kipurcan egy fejhallgató? Nem szól, javíthatatlan, eltört vagy más? Nekem volt már legalább 20 fejhallgatóm, sok közülük hosszú évekig, egy sem purcant ki, ráadásul a Beyerek elég jól megépítettek.

*Az AKG K66-omnak valamikor 15 éve a gumipántja szakadt el, ez volt a legnagyobb káresemény, ezt házilag javítottam.

(#82642) Peppo válasza Dave™ (#82641) üzenetére


Peppo
őstag

A bal oldali recseg. Leginkább a magas hangoknál, de függ a hangerőtől is. Eleinte alig volt hallható, de pár hét után már nagyon zavaró lett. A kábel úgy tűnik, rendben van, így csak magára a hangszóróra tudok tippelni.

(#82643) Dave™ válasza Peppo (#82642) üzenetére


Dave™
nagyúr

A legvalószínűbb, hogy egy hajszál vagy más hasonló került a driverbe, az szokott ilyet produkálni. Vedd le a párnát én nézd meg alaposan. Attól még vehetsz újat persze, de ezt sem kell emiatt kidobnod, fejhallgatók nagyon ritkán romlanak el (legalábbis a hagyományos dinamikusak, a többit nem tudom).

(#82644) Peppo válasza Dave™ (#82643) üzenetére


Peppo
őstag

Ok, köszi a tippet. Szétkapom valamikor, egy próbát mindenképp megér.

(#82645) Bazsy válasza kromatika (#82636) üzenetére


Bazsy
aktív tag

Hát igen, a mai kör után ezek vannak játékban:
HD600
Audio Technica R70x
Hifiman Sundara

Viszont most még tanácstalanabb vagyok mint eddig hogy melyik lenne a legjobb :) Az utolsótól a QA miatt félek, a HD600-tól meg hogy nem e azért preferálom mert az egyik legismertebb cucc. Audio Technicam van egy a melóban pár éve, ott minöség miatt nem félek de nem tudom jobb lenne-e a HD600hoz képest.

Bazsy

(#82646) Exodius válasza Bazsy (#82645) üzenetére


Exodius
őstag

QA?

(#82647) Sinesol válasza Bazsy (#82645) üzenetére


Sinesol
veterán

A HD 600 nem pont ugyanaz a hangzás, mint az R70X, közelebb van szerintem a 650/6xx -hez. A kérdésed alapján egyébként a 650/6xx/58x/660s-t javasolnám, ott nem lesz gond a magasakkal és lesz mélyből is elég. A HD600 ezekhez képest szellősebb, gyors hang, viszont mélyben kicsit vérszegény, plusz nekem picit a magas is sok volt, bár lehet ez azért is volt, mert nem volt mély elég, ami ellensúlyozza. Az R70x-nél szerintem bármelyik emlitett Sennheiser jobb ilyen vagy olyan szempontból.

(#82648) budo82 válasza Exodius (#82646) üzenetére


budo82
tag

QA - Quality assurance - minőségbiztosítás
A szerelés minőségére panaszkodtak néhányan a Sundara-nál, illetve hogy átcsúszik hibásan is a minőségellenőrzésen a Hifiman-nél sokminden...

[ Szerkesztve ]

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#82649) kromatika válasza Bazsy (#82645) üzenetére


kromatika
veterán

"HD600-tól meg hogy nem e azért preferálom mert az egyik legismertebb cucc." Nem véletlen.Mai napig az egyik leg természetesebben hangzó fülesek közé tartozik ,főleg akusztikus,klasszikus zenékhez,amit írtál. Sinesol fórumtárssal ellentétben,és az R70X-et, HD 600 hoz halottam hasonlónak,nem a HD 650 hez. Persze függhet attól hogy más eszközökről hallottuk.HD 600 ban szerintem ha jó erősítő van alatta,akkor nem kevés a mély,főleg klaszikushoz.De jó lenne valahol meg hallgatnod. Érdekes hogy 58X nem játszik nálad.Miért?Több basszus van benne mint a HD 600 ban,és hasonlóan nagyszerű füles.

(#82650) Exodius válasza budo82 (#82648) üzenetére


Exodius
őstag

Valóban sok visszajelzés volt erre vonatkozólag. Csak én QC-nek (quality control) ismertem ezt a Sundara topicból a Head-Fi-ről.
Én egyenesen szégyennek érzem ezt a hiányosságot, bár az enyém működik már éve, a többieké meg maximum pár hónap alatt megadta magát, jellemzően a jobb driver elhalkult, amilyen hibákról olvastam. :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.