Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81651) Zoliee válasza Exodius (#81649) üzenetére


Zoliee
senior tag

Rossz vagy! :D
Neeem, saját tv-ről beszélek, és kb 1 hétig állítgattam, mire tényleg jó lett.
A gyári, előre beállított sablonok azok tényleg egy túlszaturált/képjavítós valamik, amik nem tudom kinek tetszenek.

(#81652) niof válasza Zoliee (#81651) üzenetére


niof
addikt

A marketing osztálynak... ;]

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#81653) Exodius válasza niof (#81652) üzenetére


Exodius
őstag

Amúgy ez a HDR-mizéria is érdekes. A referencia-cuccoknak kéne elterjedniük, amik nem hazudnak, meg mutatnak oylat, ami nincs ott. :)

De ez már off ide. :)

(#81654) tomyka74 válasza Dorien (#81647) üzenetére


tomyka74
senior tag

És mi a másik 4 ? :D

(#81655) ngabriello


ngabriello
csendes tag

Sziasztok !
Fejhallgatót szeretnék vásárolni, szinte kizárólagosan napi 1-2 órás sétához, melynek nagy része enyhén zajos környezetben zajlik. A lejátszó egy Xduoo X3II DAP. Alaposan visszaolvasva a fórumon 2 fejhallgató maradt fenn a listán ( fülhallgató nem lehet mert sajnos nem bírja a fülem ) a Audio-Technica ATH-M40x és a Pioneer SE-MS5T-K . Két kérdés van még csak a fejemben, egyrészt hogy megéri-e a +13 ezer forintot az AE , és hogy gyakori használat mellett nem félő-e a műanyag alkatrészek törése. Több fórumon panaszkodtak az AE törésére 1-2 év használata után. Vajon valóban strapabíróbb lehet egy Pioneer ? H igen , inkább ezt venném, még akkor is ha gyengébb a hangzás az AE-vel szemben, hiszen naponta lesz használatban 1-2 órára. Várom véleményeteket, előre is köszönöm.

(#81656) Gzula[HUN] válasza ngabriello (#81655) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Hangzásban egyértelműen M40X a jobb.

Nekem egy MS5T volt a fejemen, azon a mikrofon részen szét volt esve 2 részre a műanyag a vezetéken (az AT-n meg ugye cserélhető a vezeték).

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#81657) Dorien válasza tomyka74 (#81654) üzenetére


Dorien
veterán

Top 5: Ha a 100k új árat jelent, akkor nyitottban odatenném még a HE4XX-et és a DT880 Edition 600 ohm-ot. Kicsivel 100k felett zártban meg ATH-A1000Z és Final Sonorous III.

ngabriello: Az M40x xDuoo X2-ről sokkal jobban szól, mint a Pioneer. Elvileg már javították a kezdeti konstrukciós hibát és azóta már nem törik a fejpánt.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81658) tomyka74 válasza Dorien (#81657) üzenetére


tomyka74
senior tag

Érdekes a Sennheisert nem soroltad bele. Pedig vártam. :D

(#81659) ngabriello válasza Dorien (#81657) üzenetére


ngabriello
csendes tag

Köszönöm ! Ez eldöntötte a kérdést .

(#81660) ngabriello válasza Gzula[HUN] (#81656) üzenetére


ngabriello
csendes tag

Köszönöm.

(#81661) ribizly válasza Dorien (#81657) üzenetére


ribizly
veterán

Bocsánat, de az A1000z helyett én inkább ajánlanék bárkinek hph-mt7-et, de ha feljebb megyünk, akkor d5200-at inkább.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81662) fericske válasza ribizly (#81661) üzenetére


fericske
addikt

Egyiknek ez, másiknak az. Szerencsére van választék :)

(#81663) ribizly válasza fericske (#81662) üzenetére


ribizly
veterán

Jogos, de azon kevesek közé tartozom, hogy hallottam mind a három fejest és merem azt állítani, hogy az említett 2 fejes (de gondolom ide lehetne írni valamelyik Final fejest is) mellett nincs létjogosultsága az A1000Z-nek sem hangzása sem, sem az ára okán.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81664) #56474624 válasza alphamooncam (#81646) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ha sótlan "flat" hangzást szeretitek, nosza, engem nem zavar.

Örülök, hogy téged nem zavar, engem sem zavar más ízlése, csak te még mindig nem nagyon akarod belátni, hogy nem a flat karaktertől lesz sótlan/fátyolos a hangzás.

Én sem véletlen ragadtam le a vintage Beyer DT440-nél, nem azért, mert sótlannak tartom a hangját, noha a hd600-hoz hasonlóan kiegyenlített a karaktere. Jippa hozzászólásai ( [link] , [link] ) inspiráltak rá leginkább, hogy tegyek vele egy próbát, és tényleg olyan, amilyennek leírta, a Hot Jazz Band albumokat különösen szeretem vele. De akármilyen erősítő nem hozza ki belőle azokat a tranzienseket/mikrodinamikát. Nyilván ez is csak egy dinamikus fejhallgató, soha nem lesz olyan jó, mint egy jó ortho/planár vagy elektrosztatikus, de tényleg nehéz lenne ezt sótlannak, élettelennek nevezni. (Mélyhiányosnak lehet, mert sovány a mélye, de ami van, az jó dinamikájú megfelelő erősítőről.)

[ Szerkesztve ]

(#81665) OPiiPO válasza alphamooncam (#81646) üzenetére


OPiiPO
addikt

R2R értékei vörös posztó az összes Mérési Eredményben Hiszek Fan szemében, sok jóra ne is számíts :D - de én is az R2R Dac + csöves erősítő (+Amiron) láncban találtam meg ami nekem tetszik :K

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#81666) Dorien válasza ribizly (#81661) üzenetére


Dorien
veterán

Meg gondolom valami Sennheisert, de az már a te Top 5 listád lenne, nem az enyém. :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81667) Sinesol válasza alphamooncam (#81646) üzenetére


Sinesol
veterán

Inkább azt mondanám, hogy szeretjük azt hallani, ahogy az adott dalnak szólnia kell, ahogy azt összerakták a stúdióban. Bár a 6xx vagy 600 közel sem nevezhető tökéletesnek, de még mindig jobban bejön, mint egy kiemelésekkel, szétEQzott hangkép. Nyilván lapos lesz a hnagzás olyan fejesekhez képest, amiket bőven megpakoltak különféle kiemelésekkel.

Megjegyzem, pár éve amugy nekem se jött be, a legtöbb fejes nem ilyen hang, akkor vissza is küldtem egy hét után, de mint kiderült, ha hallgatja az ember vagy fél évet, utána már nem tudja otthagyni, a hasonló árkategóriás fejesek elvérzenek mellette.

Mondjuk ha valaki a fun, feltuningolt hangzást preferálja, akkor persze nem ez a fejese.

[ Szerkesztve ]

(#81668) alphamooncam válasza #56474624 (#81664) üzenetére


alphamooncam
őstag

THX !

Már csak az a kérdés, hogy elhozod-e a következő fejestalira a DT440-et, vagy meg kell elégedjek a beszámolóddal, hogy tényleg olyan jó, mint amilyennek lefested ! ;]
"
Sinesol addikt


Inkább azt mondanám, hogy szeretjük azt hallani, ahogy az adott dalnak szólnia kell, ahogy azt összerakták a stúdióban. Bár a 6xx vagy 600 közel sem nevezhető tökéletesnek, de még mindig jobban bejön, mint egy kiemelésekkel, szétEQzott hangkép."

?!

Purista szemléletembe nemigazán fér bele az EQ. Nem értem ez honnan jött ide. Meg honnan került elő a Sennheiser ?! Ezt biztos nekem szántad?

Az meg hogy a stúdióban mit, és hogyan raktak össze, nem feltétlenül esik egybe az élőzenével. Nem véletlenül hívják konzervzenének, és ezt a konzervet, úgy főzik, hogy annak van célközönsége, és/vagy meghatározott minőségi szintje a lehallgatáshoz.

Mindenesetre a hozzászólásodból az derült ki, hogy a Sennheiser HD600-at favorizálod, a többivel meg nem igazán tudok mit kezdeni.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#81669) Sinesol válasza alphamooncam (#81668) üzenetére


Sinesol
veterán

A Sennheiser is említve volt a beszélgetés elején, úgy jött ide, gondoltam a flat hanggal erre is utalhattál. Az EQ-s dolgot nem gondoltam volna, hogy meg kell magyaráznom, de legyen : arra gondoltam, hogy egy kiemelésekkel erősen tarkitott fejes kb. olyan, mintha EQ-val hallgatnál zenét.

[ Szerkesztve ]

(#81670) kromatika válasza tomyka74 (#81654) üzenetére


kromatika
veterán

PL R70x. nekem jobban be jött mint az AD 900x

(#81671) kromatika


kromatika
veterán

Más. Nemrégiben ki próbáltam 6xx-en az érme modot.Tulajdon képpen arról van szó ,hogy a belső szivacs közepéből ki kell vágni egy érme nagyságú darabot. Mivel volt itthon tartalék szivacsom is semmi veszteni valóm nem volt.A teszt is úgy mond ideális,mert lehetőségem volt úgy hallgatni,hogy 2db 6xx volt.Egy modolt,meg egy érintetlen.A myrad Z40 -en 2 db fejhallgató bemenet van,tehát a hangerő is ugyan az,a hang karakter stb..És ráadásul gyorsan lehet hasonlítani ,hiszen csak a fülest kell váltani zene közben. Nos aki arra panaszkodik hogy fátyolos és unalmas,és túl meleg a 6xx,annak jó hírem van. Meglehetősen változik a hang kép evvel a moddal.A fátyol teljesen eltűnik,több magas, és több közép.Az egész fejes gyorsabban is hangzik.Nekem mostani saját láncomról jobban tetszett az 58X mint a 6xx.De így modolva a 6xx jön be jobban.Sőt.Nagyon tetszik. A mod előnye hogy bármikor vissza fordítható,hiszen olcsón lehet kapni belső szivacsot,és kb 2 perc vissza cserélni.

(#81672) Remus389 válasza kromatika (#81671) üzenetére


Remus389
veterán

Szerintem simán kiveszed a szivacsot ugyanott vagy azt én is kipóbáltam, de kicsit fájtak már nekem a magasak, így visszatettem

Arról nem is beszélve hogy a szivacs védi a membránt

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#81673) mettek


mettek
addikt

Ne hallgatgattam a Sennheiser hd6xx-et. Imádom. A samsung s10+ meglepően jól kihajtja spotifyról. Szgépen pedig egy Soundblaster g6-ról megy, az tegnap jött meg. A g6-nak van rgy kapcsolója az alacsonyabb és magasabb impedenciájú fejesekhez. A dinamika akkor jön meg amikor a magasabb állásra állítom bár így kb 50% hangerő már bőséges. Nagyon szép feszes mélyek, szép magasok és egyenletes hang. A hangkártyán hangprofilok is vannak, térhangzás és egyebek de ezek nekem a játékok miatt jönnek jól. A g6 nem teszi bántóvá a hangot, semlegesnek mondanám nagyon szép dinamikával.

A fejest összehasonlítottam az amugy nem olcsó és az egyik legjobb gamer fejesnek kihozott Steelseries Arctis Pro-val ami egy zárt fejes. Hát azonnal egyértelmű volt hogy a Sennheiser mindenben jobb, még mélyekben is. Valszeg nehéz lenne ennél jobbat találnom mindenesnek de nem is fogok keresni, marad a hd6xx és a g6 hangkártya is. Koszonom a segítséget mindenkinek. :R

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#81674) gianni85 válasza ribizly (#81661) üzenetére


gianni85
veterán

Nem hallottam az MT7-et, de ha az MT220 karakterét vitték tovább, akkor én inkább az 1000z-t venném.

(#81675) #56474624 válasza alphamooncam (#81668) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nekem teljesen mindegy, mivel éred be. :N De szerintem mindenféle beszámoló nélkül sem túl nehéz összerakni, hogy senki sem azért használ rendszeres jelleggel egy fejhallgatót hosszabb távon, mert ő azt a saját fülével sótlannak hallja. :(((

[ Szerkesztve ]

(#81676) p76 válasza niof (#81614) üzenetére


p76
senior tag

SMSL SP200-at honnan vetted?
Amazonon meg aliexpress SMSL boltból is 289$
Úgy tudom amazon-on erre még rászámolják az ÁFÁt viszont ingyen vissza lehet küldeni ha nem tetszik.
aliexpress France vagy UK raktárból nincs ÁFA.

(#81677) niof válasza p76 (#81676) üzenetére


niof
addikt

Audiophonics.fr-ről. Pont most írtam be a DAC-os topikba. Szállítással, adókkal volt 315,90€, és gyakorlatilag 5 munkanap alatt ért ide (hétfőtől hétfőig).

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#81678) ribizly válasza Dorien (#81666) üzenetére


ribizly
veterán

Rosszul gondolod.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81679) Yodamest


Yodamest
addikt

Megvettem újra az m40x-et, amim már volt is pár éve, viszont ehh így a Yamaha korszakom után már nemhiszem, hogy visszatudnék erre szokni. Azt hittem "áh fasza kis füles jó lesz ez nekem" de már hallom a gyengeségét az MT220 után, egyszerűen nem olyan felbontású a hang, szeparáció és nem olyan természetesek a hangszerek.

Viszönt örömmel olvasom, hogy vannak tapasztalatok az MT7-el, ami már közelebb állhat a minőséghez amihez hozzászoktam. Most voltaképpen az MT7-nek ebben a 45-50K-s kategóriában van különösebb konkurense?

Mielőtt olvastam a pozitívakat az MT7-eről, a Beyer DT990-en gondolkoztam még, viszont a harsány magasak lehet kicsinálnának sok női vokált hallgatok, bár szimpatikus abban is a jó tér, jó szeparáció, jó felbontás, szelektálás.

Szóval MT7? :)

UI: volt szerencsém egy pillanatra meghallgatni a dropmassos Seni 58x-et és az nekem totál a régi MT220-am minőségét idézte fel, lényegében nem volt kivetni való a hangzásában. Tehát úgy is kérdezhetném az 58x szintjét kb hozza az MT7? aki már hallotta esetleg mindkettőt.

[ Szerkesztve ]

(#81680) Wendelke válasza Yodamest (#81679) üzenetére


Wendelke
senior tag

Nekem ez a kettő fejesem van, amit felváltva, körülményektől függően használok. Mindegyiket szeretem, megférnek egymás mellett, zenétől is függ, hogy melyik tetszik jobban.

A tapasztaltabbak ennél bővebben is fognak írni. :U :K

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#81681) DVDHooligan


DVDHooligan
csendes tag

Sziasztok!

Igazából egy SONY WH-1000XM3-as boldog tulajdonosa voltam 2 hónappal ezelőttig, mikor előjött a típushibája (elektronika nem kapcsol be, csak ha jó kedve van), majd sajnos a csere is ugyanezt produkálta, 3 hét alatt. Tényleg meg voltam vele elégedve ezt leszámítva, de épp most várom a szerviz válaszát és valószínűleg újabb cserét kapok. A múltkor is választhattam volna a pénzvisszatérítést, de akkor nem akartam, most viszont erősen gondolkodom rajta, hogy elfelejtem a búsba a vezeték nélküli dolgokat, mert úgy néz ki nincs velük szerencsém. Tudnátok ajánlani valami megfelelőt mindennapi használatra, főleg irodába és utazásra?
Előre is köszönöm!

1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Munkahelyen, tömegközlekedésen, otthon. Igazából univerzálisan.
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zenehallgatás. Teljesen vegyes stílusban a komolyzenétől a death metálig minden.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 120 ezer forint.
4. Új vagy használt? Új.
5. Circumaural vagy supraaural? Az előbbi, fület körülölelő.
6. Zárt vagy nyitott? Zárt, nagyon hangosan tudom néha hallgatni.
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar? -
8. Honnan vásárolnál? Itthonról.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
SONY NW-A55-ös lejátszóm van.

(#81682) alphamooncam válasza Sinesol (#81669) üzenetére


alphamooncam
őstag

Tapasztalatom szerint "menet közben" EQ-zni nem jó dolog, lehet hogy a frekimenetet "helyreteszi", - ugyanakkor amire egyébként sokkal érzékenyebbek vagyunk - a fázismenetet szétcseszi.

A lényeg itt a frekvenciamenet helyessége, kevésbé lényeges, mint az, hogy időben ne legyenek "szétcsúszva" a beavatkozástól a fázismenet (helyes időbeliség ).

Ezért nem gondolom helyesnek az EQ-s hasonlatot.

Persze csak szerintem. ;)

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#81683) alphamooncam válasza #56474624 (#81675) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Nekem teljesen mindegy, mivel éred be."

Ha jól gondolom , Te sem akarod elbaxni a hangzást EQ-val úgyhogy Te sem éred be... :N

DE! Mivel mindenki arra válaszol amire akar, észrevételezem, hogy jól kitértél (hozzáteszem nem Te vagy az egyetlen ) a favorizált fejesed tudásának a - VALÓS, nem szűrőn keresztül történő - megosztásától ...

Biztosan meg van rá a nyomós okod, ami viszont nem tartozik rám.

Erre szokták mondani, messziről jött ember... :P ;)

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#81684) #56474624 válasza alphamooncam (#81683) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ugye te azt írtad, hogy Ha sótlan "flat" hangzást szeretitek, tehát a mi szempontunkból írtad le, ergó itt nem az számít, hogy neked mi a véleményed, hanem hogy mi a saját fülünkkel így éljük-e meg, tényleg egy általunk sótlannak megélt hangzásért rajongunk-e. Ez volt az egésznek a lényege, de neked még mindig nem esett le, te azt is tudni véled, más milyennek hallja a saját fejesét.

Aztán ott van az is, hogy ez az egész sótlan flatezés egy bődületes marhaság olyantól, aki az élő zenét hozza fel jó példaként. Na és az élő zene az milyen? Történetesen az "A flat" karakterisztika. Az már más tészta, hogy a hallott hangba még mennyi más paraméter beleszól, de te valahogy erről sem akarsz tudomást venni.

DE! Mivel mindenki arra válaszol amire akar, észrevételezem, hogy jól kitértél (hozzáteszem nem Te vagy az egyetlen ) a favorizált fejesed tudásának a - VALÓS, nem szűrőn keresztül történő - megosztásától ...

Biztosan meg van rá a nyomós okod, ami viszont nem tartozik rám.
Erre szokták mondani, messziről jött ember...

Miért? Erről a fejesről nem én írtam egyedül jókat, főleg nem először, még itt a topikban sem, én is mások véleményére alapozva csaptam le rá. Én nem veszem el tőled a lehetőséget, hogy kövesd a példám, hiszen ilyen vintage fejesek gyakran bagóért kerülnek ki, és tudtommal többször is belinkeltem ide ilyen hirdetéseket, aukciókat, ahol nagyon jutányos áron lettek meghirdetve, akkor nyilván eléggé félhetek megosztani másokkal ennek a fejesnek a képességeit.
Nem egy moddolt, egyedi fejes az enyém, ami nincs több. De a saját példányomat valóban féltem annyira, hogy ne hurcolásszam találkozókra. A vintage DT990-em már féloldalassá vált, örülök, hogy a DT440 még megy, pillanatnyilag ez az egyetlen minőségi zenehallgatásra való fejesem.

[ Szerkesztve ]

(#81685) fericske válasza #56474624 (#81684) üzenetére


fericske
addikt

Utánanéztem a '76-os dt440-nek, és felkeltette az érdeklődésem.
Nézegetem a piacot, hátha lez egy jó állapotú eredeti elfogadható áron.

(#81686) alphamooncam válasza #56474624 (#81684) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Ugye te azt írtad, hogy Ha sótlan "flat" hangzást szeretitek, tehát a mi szempontunkból írtad le,"

Helytelen következtetés, azt írtam HA ! Ebből következően, én nem állítottam semmit a Ti szempontotokból, de szerintem hagyjuk, mert én ugyanúgy darabjaira tudnám szedni, HA akarnám a hozzászólásaidnak a 80%-át.

Nem vártam választ arra, hogy miért nem osztod meg másokkal a favorizált fejesed hangzását, de ha csak annyi, hogy félted, ez már bőven elegendő ok arra, hogy ne gyere el egy fejestalira. ;]

Utolsó kettőn ott voltam, és nem az én legyen kb. félmillió értékű cuccom volt ott a legértékesebb.

Persze nyilván kinek mi az értékes, és mivel ott voltam bizton tudom állítani, hogy odafigyeltünk, és egyben óvtuk egymás dolgait.

Tudtommal csak egy komolyabb baleset történt, amikor Pendre fejhallgató csatlakozója beletört az aljzatba, éppen ezért garantálni sem tudom hogy nem keletkezik kár.

Azt viszont igen, ha egy mód van rá, és lesz még fejestali én ott leszek.

"Én nem veszem el tőled a lehetőséget, hogy kövesd a példám, hiszen ilyen vintage fejesek gyakran bagóért kerülnek ki, és tudtommal többször is belinkeltem ide ilyen hirdetéseket, aukciókat, ahol nagyon jutányos áron lettek meghirdetve..."

Annyira érdekel, hogy mennyire jó a favorizált fejesed, hogy egy olyan rendezvényen, mint amilyen egy fejestali meghallgassam, de annyira már nem hogy ezért pénzt is adjak, :Y
kidobjak (?) egy kvázi eladhatatlan vintage fejhallgatóra.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#81687) niof válasza #56474624 (#81684) üzenetére


niof
addikt

Kiegészíteném az "A flat" részt az élőzenéről. Ez csak akkor igaz, ha az az élőzene unplugged. Ha már mikrofonozott/hangosított, akkor már a hangosítást hallgatja az ember.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#81688) gyenesmartin


gyenesmartin
őstag

Sziasztok!
Egy Omnitronic SHP 600-hoz képest melyik fejes lenne előrelépés 40k körül, maximum 50K-ig? Egy SMSL VMV Magic DAC-om és egy Compositeamp-om van. Eddig meg voltam elégedve a fejes hangjával, de így hogy megépítettem ezt az erősítőt most nagyon olyan érzésem van, hogy tudna ez jóval többet is még. Ami kéne nekem, az hogy eltűnjön ez a 7KHz-es erős kiemelés, tisztább hang, több részlet. Térből nem kell több. Lehetőleg zárt, félzárt legyen.
Eddig egy Beyerdynamic DT770 PRO 250-est és egy AKG K701-est néztem ki. Nem tudom melyik lenne a legjobb az SHP600-os után a jelenlegi láncomban.

(#81689) Bodz válasza gyenesmartin (#81688) üzenetére


Bodz
Topikgazda

K7XX.

[ Szerkesztve ]

(#81690) #56474624 válasza alphamooncam (#81686) üzenetére


#56474624
törölt tag

Az szerintem tény, hogy a flat hangzást szeretjük itt páran, tehát az a ha az már rég nem feltételes. Vagy a sótlan jelző lenne feltételes? :P

Annyira érdekel, hogy mennyire jó a favorizált fejesed, hogy egy olyan rendezvényen, mint amilyen egy fejestali meghallgassam, de annyira már nem hogy ezért pénzt is adjak, :Y
kidobjak (?) egy kvázi eladhatatlan vintage fejhallgatóra.

Engem miért kéne érdekeljen annyira, hogy kockáztassak, aztán még én szívjam meg a végén?
Itt egy dolog biztos, hogy kettőnk közül az én véleményem valós, saját tapasztalaton alapszik, te meg feltételezel.
Nem az anyagi káron van a hangsúly, hanem a jó állapotban, reális áron beszerezhetőségen és az addig eltelt időn, illetve hogy nekem most ez 'A' fejhallgató.
Amennyiben lesz tartalékpéldányom, úgy én sem így állok hozzá, addig viszont minimálisra csökkentem a kockázatot.

(#81687) niof:

Természetesen. :)

(#81685) fericske:

Hajrá. :) Ha a HD600 tetszett, szerintem ez is fog (megfelelően feltéve, erre elég érzékeny), bár erősítés ide, erősítés oda, szerintem a hd600-é az egy kicsit relaxálósabb hang.

[ Szerkesztve ]

(#81691) gyenesmartin válasza Bodz (#81689) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Korábban te ajánlottad a DAC-ot is. Lehet kipróbálom ezt az AKG-t.

(#81692) gyenesmartin válasza gyenesmartin (#81691) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Mennyire ezt kihallani egyébként? Jobban, mint az omnitronic-ot?

(#81693) kromatika válasza Remus389 (#81672) üzenetére


kromatika
veterán

Nem nem. Ha a szivacsot ki veszed az már sok.Más a hang kép.Úgy már nem tetszett.

(#81694) kromatika válasza Yodamest (#81679) üzenetére


kromatika
veterán

Szia.Nekem mind kettő van.58X és MT 7 is. Zártban szerintem 50 ig nincs nagyon ellenfele az MT 7 nek.Talán aki a nagyon kiegyenlített hangzást keresi akkor még szóba jöhet a NAD Viso HP 50.De sokaknak kényelmetlen,föleg akiknek nagyobb a feje.Nekem és egy pár fórumtársnak akik előszór meg hallgatták nálam az MT 7-et,a HP 50 mellett ,jobban tetszett nekik is az MT7. Szerintem hallgasd meg valahol ha tudod,érdemes.

(#81695) Dorien válasza gyenesmartin (#81688) üzenetére


Dorien
veterán

HiFiMAN HE4XX [link]
Ja, hogy zártat, félzártat keresel... Az AKG és ez is teljesen nyitott.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81696) alphamooncam válasza #56474624 (#81690) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Itt egy dolog biztos, hogy kettőnk közül az én véleményem valós, saját tapasztalaton alapszik, te meg feltételezel."

Ha így állunk, akkor legyél olyan kedves ide beidézni, milyen negatívnak felfogható jelzővel illettem a DT440-edet, azon kívül, hogy eladhatatlannak minősítettem.

Innentől kezdve megállapítható, hogy a DT440-el kapcsolatban semmit sem feltételeztem, és mivel nincs mit-mivel szembeállítani, így nem jelenthető ki az sem, hogy a Te véleményed valós, az enyémmel szemben, ugyanakkor az így szembeállított gondolat egyértelműen és közvetlenül azt is jelenti, hogy az én feltételezésem valótlan.

Kérlek fejezd be a szavaim szándékos kiforgatását, ferdítését mert ez a fajta viselkedés nem uriemberhez méltó ! :(

Köszönöm.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#81697) #56474624 válasza alphamooncam (#81696) üzenetére


#56474624
törölt tag

Közvetlenül nem, közvetve igen. Amúgy minek ez a magyarázkodás a "ha"-kal meg a "nemisírtamleilyeneket"-tel? Az előzményekkel együtt teljesen jól összerakható, hogy nem puszta feltételezés rólam, rólunk a flat hang favorizálása, az sem titok, hogy a régi dt440 is idetartozik, sőt még nekem is címezted a kirohanásod, de azért még véletlen se vegyem magamra, hogy én sótlan flat hangot élvezem. Már így egy mondatban az, hogy sótlan és élvezni, ellentmondásos, hiszen a sótlan hangot ténylegesen nem élvezheti az ember. Szerintem elég jól kiolvasható volt a sorok közül a véleményed, ahogy igyekeztél felnyitni a sótlan flat hangot élvezők, bocsánat, "élvezők" szemét, azaz fülét.

Most akkor jöjjön már az, hogy azt a hozzászólást nem is te írtad. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#81698) gyenesmartin válasza Dorien (#81695) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Zárt, félzárt nincs is, ami sokkal jobb lenne? Akkor lehet kipróbálom az AKG-t, legfeljebb eladom ha túl hangos, vagy nem tetszik.

(#81699) alphamooncam válasza #56474624 (#81697) üzenetére


alphamooncam
őstag

Neked kéne magyarázkodnod !

Nem tudtál tőlem beidézni semmit, amivel alá tudnád támasztani a mondandód, de sarkítani, szinezni, meg ferdíteni azt megy.

Innentől elengedtem a témát.

"Most akkor jöjjön már az, hogy azt a hozzászólást nem is te írtad. :DDD"

Én írtam, bár mostmár azt kívánom, hogy ne tettem volna, pontosan azért, mert bíztam abban hogy elmarad az ilyen, és ezekhez hasonló rosszindulatú, és pejoratív beszólás. :Y

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#81700) #56474624 válasza alphamooncam (#81699) üzenetére


#56474624
törölt tag

Már elnézést, de ha én azt akarom valakinek sugallni, hogy tiszteletben tartom az ő szubjektív ízlését, nem azt fogom írni neki, hogy ha te a fos hamburgert szereted, nosza, nekem mindegy.
Miközben az előzményből pontosan kiderül, hogy a delikvens a hamburgerért rajong, tehát a ha utáni rész teljesül, nehéz lenne utólag megmagyarázni, hogy abban a kirohanásban a világon semmi becsmérlő, lealacsonyító nem volt a másik ízlését illetően. Plusz a hamburgert illetően, legyen az mekis vagy sarkibüfés.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.