Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81701) Zoliee válasza alphamooncam (#81699) üzenetére


Zoliee
senior tag

... és Ba cy lus:
Fejezzétek be, irgum-burgum! :D :DDD
Semmi értelme ilyen szinten egymásnak menni, de tényleg.
Tavaly beszereztem jó pár olyan fejhallgatót, amit ezen a fórumon is preferálnak. Arra volt jó, hogy megismerjem mások ízlését, meg persze a sajátomat is ezáltal. Rá kellett jönnöm, hogy a gyártók által oly sokszor emlegetett "referencia" hang nem létezik. Mind másképpen szól, nem is beszélve a lánc többi elemének a befolyásáról a végeredménybe.
Egyszóval mindenki élvezze a zenét azon az eszközön, amit birtokol, hiszen ez a cél!
Ennyi. :)

(#81702) ribizly válasza Zoliee (#81701) üzenetére


ribizly
veterán

Hatalmas +1!
Az ' "referencia" hang nem létezik. ' kijelentést annyival egészíteném ki, hogy még ha létezne is, annak az eléréséhez a gyártó által készített és ajánlott forrásokat kellene használni minden egyes "referencia" fejeshez, de akkor is bőven volna eltérés a "referenciák" között. ;]
Talán annyi mondható el ezekről objektíven a lineup-on belül igyekeznek a legkevésbé szinezni. De még ez sem jön össze mindig. :DDD

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81703) #56474624 válasza Zoliee (#81701) üzenetére


#56474624
törölt tag

Egyszóval mindenki élvezze a zenét azon az eszközön, amit birtokol, hiszen ez a cél!


Ezt nem vitatom, csak ugye ez az egész arról szólt eredetileg, hogy az élő (unplugged) és fejhallgatón/hangfalon keresztül reprodukált zene közt megemlített különbség milyen "paraméternek" köszönhető elsősorban, és hogy a gyártók milyen trükköket szeretnek bevetni, amit történetesen az AD900x-ben is alkalmaztak. Szerintem ez eddig elég tárgyilagos volt.

(#81704) alphamooncam válasza Zoliee (#81701) üzenetére


alphamooncam
őstag

Kb. teljesen félreértelmezte a mondanivalómat. 81682 és a 683-ban is világosan leírtam a véleményem.

Az ugye nyilvánvaló, hogy nem létezik, csak egy ábránd a teljesen flat hangvisszaadás.

Egyesek túlértékelik a frekvenciamenet kiegyenesítésének a jelentőségét, amivel nem mellesleg, úgymond kiönthetik a fürdővízzel a gyereket.

Továbbá a mérések fetisizálásával sem értek egyet, aminek erősen sarkítva nincs sok köze a zeneiséghez. Persze csak szerintem. Kb. ennyi. :R

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#81705) rukh válasza #56474624 (#81703) üzenetére


rukh
aktív tag

Hi!

Kis pontosítás: az unplugged zene mindig élő, az élő zene (pl. koncert) viszont lehet hangosított.

Üdv,
Rukh

Üdv mindenkinek, Rukh

(#81706) #56474624 válasza alphamooncam (#81704) üzenetére


#56474624
törölt tag

Egyesek túlértékelik a frekvenciamenet kiegyenesítésének a jelentőségét, amivel nem mellesleg, úgymond kiönthetik a fürdővízzel a gyereket.

Mert nincs magaskiemelés, ami megadja az illúziót, palástolja a dinamikus hangszóró gyengeségeit?

Az ugye nyilvánvaló, hogy nem létezik, csak egy ábránd a teljesen flat hangvisszaadás.

Akkor mindjárt ki kell emelni a magast, ha a tökéletesen flat úgysem megy. :)

Ezek a fejesek nem véletlen vannak úgy hangolva, ahogy, nem véletlen, hogy a legtöbb fejhallgató kiemeli a magastartományt, amivel megadják a részletgazdagság és "élő"-jelleg illúzióját. Ezt valaki szereti, valaki meg nem, mert a hátrányait érzi fajsúlyosabbnak, illetve nem érzi tökéletesnek az illúziót. És bármily hihetetlen neked, jobban élvezi egy HD600 hangját, mint egy AD900x-ét vagy DT880-ét.

Amúgy volt 1-2 magaskiemeléses cuccom huzamosabb ideig. Azért azt elmondhatom, hogy egy-egy hangversenyen nem a régi AR dobozom vagy vintage Beyereim után döbbentett le jobban a hangzás, hogy mennyivel másabb a zongora, a hegedű, a komplett zenekar megszólalása, hanem a Polkaudio és a DT770 után.

[ Szerkesztve ]

(#81707) darvinya válasza ribizly (#81702) üzenetére


darvinya
titán

Referencia hang az A hang, amihez hangolunk elsősorban.
De mivel az nem zene, hanem csak 440Hz-es színusz hullám.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#81708) Zoliee válasza darvinya (#81707) üzenetére


Zoliee
senior tag

:R , végülis nálad a pont.
Viszont akkor mit értünk azon, mikor a gyártó azt mondja egy termékére: "reference headphones"? A hangzását?

(#81709) ribizly válasza Zoliee (#81708) üzenetére


ribizly
veterán

<troll>
A 440Hz-es színusz hullámot helyesen adja le. :DDD ;]
</troll>

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#81710) Zoliee válasza ribizly (#81709) üzenetére


Zoliee
senior tag

Na erre nem gondoltam, és így már tisztán is látom a dolgokat!
Király magyarázat, köszönöm. :D

(#81711) Kohautech


Kohautech
junior tag

Valakinek esetleg volt már alkalma összehasonlítani a Denon d5200 ės d7200-t? Ha igen, mik a főbb különbségek ?

(#81712) fehér_ember válasza #56474624 (#81706) üzenetére


fehér_ember
addikt

Az utolsó bekezdésedről jutott eszembe, hogy én meg a legutóbbi hifishown hallottam csak zongorát testközelből. :B Már amennyire annak nevezhető egy ilyen önzenélő cucc :)
De nagyjából úgy szólt mint otthon a hangdobozokon. Szóval én nem aggódom túl ezeket a dolgokat, ilyen hangszereknél. A testesebbek megszólaltatásához viszont minden bizonnyal jó nagy dobozok jó nagy membránokkal szükségeltetnének.

(#81713) darvinya válasza Zoliee (#81708) üzenetére


darvinya
titán

Annyi, amit írt ribizly fórumtárs.
Hangzatos szavak, de köze sincs a valósághoz, mert zenében ritkán hallunk csak A hang hullámát.
Nem C64-es kazetta, élvezve a digitális hang hullám sorozatot. :DDD

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#81714) Yodamest


Yodamest
addikt

Na én meg megtudtam VÉGRE hallgatni rendesen egy DT990 prot és DT770 prot. Szóval kis személyes beszámoló a leendő vásárolóknak:

DT770 pro: dinamikus, pumpolós V hangzás erős magasakkal és mélyekkel, de amúgy semmi extra. A magas SZ betűk sziszegnek benne, az egésznek elég színezett mű hangja volt számomra, nagyon mesterkéltnek tűnt. Szűk a tér, minden szemből/mellőled jön into the face és a középtartomány eléggé halvány. Furcsállom is, hogy valakinek ez legyen az etalon, de áldásom rá, számomra egy tök átlagos V karakterű füles, a Razer Elektrám is hozta majdnem ezt még pár éve.

DT990 pro: na ő már jobb volt, a tér sokkal jobb, szellősebb az egész, ezáltal jobban bírja a magasabb hangerőt, nem kezdi el csattogósan a képedbe tolni a hangokat mint a 770. A V karakter itt is érvényes, közepek nem nagyon vannak (nyilván árkategórián belül szemlélve). A magasak itt is nagyon szszszsz-ííszsz-egősek ez fárasztó idővel. A színezés is érződik ugyan úgy, számomra még ez sem elég letisztult, túl trendi, túl műi akar lenni.

Hát ez most elég eltántorítóra sikeredett, ennek ellenére nyilván nem rossz fülesek ezek, részletezés, dinamika nagyon megvan bennük, de a sziiiszzz-sszz-iszegés és a színezett túl V karakter engem tűvol tart ezektől. Nekem már valami sokkal természetesebb kell.

Most a Yamaha MT70 és az ATH AD500x (900x) között vacilálok egyelőre, ők maradtak kb versenyben. Az audio technikákat megtudom hallgatni elvileg szombaton, viszont a yamit nem szóval meglássuk... ha nagyon bejön az AD500x vagy 900x akkor rárepülök arra, de ha nem lesz jó valami, akkor megelőlegezem vakon a bizalmat a yamahának és megrendelem azt. Elvileg ugyan azt tudja mint az MT220 és számomra máig az volt az etalon füles, na annak full természetes hangja volt.

(#81715) mester777


mester777
tag

Szép napot :)

Azt szeretném megkérdezni (habár szerintem a válasz nem), hogy egy (elméletben teljesen) "lineáris", monitor fejhallgató karakterisztikája "abszolút" lineáris, tehát tényleg lineáris, vagy az átlag emberi fül karakterisztikájához képest az?

Erre a grafikonra gondolok:

Hogy a mélyeket ugye elég halkan halljuk.

Mert ha "abszolút" lineáris, akkor jogosnak érzem a mélykiemelést oly sok fejhallgatónál, mert igazából csak próbálják kompenzálni a fül sajátosságait.

Viszont ha ezt a grafikont a zenék felvételénél már figyelembe veszik (figyelembe szokták venni?), akkor meg "túlerősített" lesz a mély.

Vagy hogy van ez? :)
(Végigolvastam a "zenehallgatásról dióhéjban" sorozatot, onnan jött a kérdés)

A konfigomat lásd az adatlapomon.

(#81716) niof válasza mester777 (#81715) üzenetére


niof
addikt

Ez már bennem is sokszor megfogalmazódott. Ha egyszer a hallásunk nem lineáris, akkor miért ragaszkodunk a lineáris jelátvitelhez? De komoly választ sosem kaptam (értsd, mondjuk egy hangmérnöktől, vagy akusztikai mérnöktől), így elfogadtam, hogy ez az "referencia". De a kérdés teljesen jogos amúgy. Logikusabb lenne a hallásgörbéhez igazítani a dolgokat, elvileg akkor kapnád a fül számára megfelelő hangzást.
Amit a saját kis fejemben kigondoltam erre (lehet nem jól), hogy azért jó a lineáris átvitel, mert ezzel könnyebb dolgozni, ha egy rendszer minden frekvencián közel azonosan teljesít. A stúdiókban a hangmérnökök jobb esetben úgyis minden hangot/hangszert - pongyolán fogalmazva - egyesével lőnek össze, és ügyelnek arra, hogy minden csak ott és annyira szóljon, amennyire kell, ne szóljon ki semmi a zenéből, és ne is fedje el más. Így a rögzítés/keverés/masterelés ---> lejátszás körülményei is hasonlóak, és így kapod talán a legjobb eredményt. De ez csak a saját gondolatmenetem, messze nem szakmai vélemény.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#81717) szakibá... válasza mester777 (#81715) üzenetére


szakibá...
senior tag

Adott egy hangesemény, vagyis akusztikus zene elektronika nélküli hangszerekkel, énekesekkel, stb. Ülsz előttük és hallgatod az előadást. Közted és a zenészek között az átviteli lánc a levegő, ami kis távolságon természetesen lineáris. Ezt az élményt szeretnéd otthon is átélni. Ehhez kénytelen vagy mesterséges átviteli láncot használni, vagyis mikrofon, felvevő elektronika, hangmérnök, adathordozó, lejátszó rendszer, aminek a végén te ülsz. Tehát az egész láncnak is lineárisnak kellene lennie. Ez a cél. Más kérdés, hogy azoknál a mesterségesen előállított zenéknél, amiket többnyire hallgattok, mi számítana lineárisnak, hiszen nincs természetes hangú referencia ehhez. Itt el kell fogadni, hogy minden felvétel más lesz, van, amelyik tetszik, van, amelyik nem, de esetleg más lejátszó láncon fordítva. A lényeg az, hogy a hallásunk tulajdonságai nem számítanak, hiszen az élő hangot is ugyanazzal a füllel hallgatjuk, mint a konzev zenét. Akkor van baj, amikor az egyszeri hifista véletlenül betéved egy komolyzenei hangversenyre (hangosítás nélkül) és azt mondja, hogy ő feltekerné kicsit a magasat...

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#81718) #56474624 válasza mester777 (#81715) üzenetére


#56474624
törölt tag

Egyáltalán nem egyenes egy fejhallgató mért, nyers frekvencia-görbéje. Létezik egy kompenzációs görbe, ami adott műfülre érvényes, azt vonják ki a nyersből, ebből lesz a kompenzált frekvencia-görbe, elvileg ez lenne egy fejhallgatónak 'A' frekvencia-görbéje. Nagyvonalakban kb. ennyi azt hiszem, de majd javítanak, kiegészítenek.

[ Szerkesztve ]

(#81719) Dorien válasza niof (#81716) üzenetére


Dorien
veterán

Van erről egy jó írás az InnerFidelity-n: [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81720) fericske válasza Yodamest (#81714) üzenetére


fericske
addikt

A Yamaha hph-mt7-re gondoltál :) (Az mt70-es az motor asszem)
Az mt5 felett el szokott sikkadni a tömeg, pedig az is jó fejes. Talán a legjobb ár-értékű az mt5-7-8 trióból.
Mind másképp szól.
Az mt8 az (sajnos) dt770-990 magasokal fáraszt, ennyi baja van szerintem.
Az mt7 a legkiegyenlítettebb a háromból, de nem pont az mt220 emlékeim szerint. Élvezetesebb élmény volt az mt220-ba belehallgatni.
Más forráseszközök voltak, nem tudom mik.
Az mt5 kicsit jobban tolja a mélyeket mint a másik kettő, de nem túlzó, fárasztó. Ő a leghifisebb hangú a trióból. Nekem ő jön be a legjobban ebből a három fejesből, első benyomásra, meghallgatásra.
Érdemes figyelembe venni őt is.

(#81721) niof válasza Dorien (#81719) üzenetére


niof
addikt

Szép rövid! :P Na, legalább lesz mit olvasni holnap... ;)

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#81722) tomyka74 válasza Yodamest (#81714) üzenetére


tomyka74
senior tag

Én Is az ATH A990z- n gondolkozok de is valószínű megelőlegezett bizalom lesz. Mert itt vidéken nincs lehetőség hallgatózásra. H569-et váltana és ennyit még rászánnék.

(#81723) Sinesol válasza mester777 (#81715) üzenetére


Sinesol
veterán

@niof

A lineáris, kiegyenlitett hang azt jelenti, hogy olyan a frekimenete a fejesnek, hogy a hallásgörbén alapuló kompenzációs görbével kompenzálva ad lineáris jelet. A legtöbb oldalon egyébként a kompenzált jelet látod frekimenetként, mivel az az, amit gyakorlatilag hallunk, plusz a legegyszerűbb értelmezni. Viszont több oldalon is fenn van a nyers mérési adat is, ha esetleg saját szempontok, kompenzációs görbék alapján akarod megítélni a hangot.

De amugy ez csak egy szelete a kapott hangnak, leginkább tonalitásként szoktak rá hivatkozni. Nagyjából ad egy képet, viszont a hangot azért sok egyéb dolog is befolyásolja.

[ Szerkesztve ]

(#81724) Hzsolt11


Hzsolt11
tag

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Unokaöcsémnek szüksége lenne egy gamer fejhallgatóra ami nem USB-s, és max 20k-ért.
Tudnátok ajánlani valamit?
Válaszotokat előre is köszönöm szépen :R :R :R

(#81725) Sinesol válasza Hzsolt11 (#81724) üzenetére


Sinesol
veterán

(#81726) Dorien válasza tomyka74 (#81722) üzenetére


Dorien
veterán

Az A550Z is tök jó cucc, fele annyiért, ugyanolyan párnákkal. [link]
Igazi, otthoni relax fejes, nagyon jó, élő középtartománnyal, nagy térrel. Könnyen hajtható és baromi kényelmes is. Én szívesebben hallgattam, mint a Yamaha HPH-MT220-at.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#81727) Yodamest válasza fericske (#81720) üzenetére


Yodamest
addikt

Igen amúgy néztem Damir Franc videóját, amiben még a HD600-al szemben is a MT5-öt hozza ki jobbnak, nagyon durván el volt ájulva a hangjától. Nekem csak az fura, hogy ennyire olcsó, szóval oké vannak ár/érték bajnok cuccok, mint ahogyan ezekszerint az MT5-is az, de hogy 50-100K-s füleseknél jobblegyen azt valahogy nehéz akkor is elhinni.

Nekem büdzsé lenne a jobbra, szóval lényegében az nem akadály, csak akarok egy kurvajó minél természetesebb, normalizáltabb, valósághűbb, színezetlen hangzást kapni, ennyi az elvárásom. Az MT220 ezt hozta elég jól és nyilván nem lesz pont ugyan az, de ezért szavaznék bizalmat az MT7-nek is. Ezek a Yamahák valamit nagyon jól csinálnak az tuti.

tomyka74 most, hogy a Beyereket teljesen elvetettem, figyeltem csak fel az ATH nyitott fejhallgatókra, ezeket valahogy eddig ignoráltam. Viszont ezáltal megint kinyílt a spektrum és képbe került rengeteg füles, AD500-900x, A550-990z, R70x. Most ezeknek nem győzök utána olvasni, mert nagyon jónak tűnnek mind. Elvileg pont azt hozzák ami nekem kellene, letisztult, naturális, szellős, világos, ámde testes hangzást.

Dorien nebassz 550z neked jobban bejött, mint az MT220? Mennyi időt töltöttél a meghallgatásukkal? Csak mert nagyon bejönnek most így első blikkre ezek az ATH A, AD szériás fülesek és még az is lehet, hogy valami ilyesmi lesz belőle. Ma visszavittem az M40x-et, viszont sajnos nem volt nekik meghallgatható AD szériás fülesük, így továbbra sem tudok ezekről semmit, de a leírtak alapján nekem valók lennének. AD500-900x, A550-990z, R70x most ezek irányába nézelődök, naturális, tágas terű, feszes tempójú kis füles kellene, ami minél életszerűbb színezetlen hangzást hoz, de testesen hozza a magas hangokat is, nem vékonyodnak be a magasak, vokálok, mint pl. a Beyereknél. Ennek esetleg mi felelne meg leginkább a felsoroltak közül?

[ Szerkesztve ]

(#81728) Hzsolt11 válasza Sinesol (#81725) üzenetére


Hzsolt11
tag

:R :R :R

(#81729) Sinesol válasza Yodamest (#81727) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem is valószínű, hogy jobb lenne egy HD600-nál, nyilván erős elfogultság miatt mond ilyeneket, valamiert neki nagyon bejöhetett. Mindig vannak amugy ilyenek, hogy pártizezer forintos füleseket óriásölőnek hoznak ki, aztán senki más nem hallja azt benne.

Talán az R70x felelne meg a felsoroltak közül, az ugyanis nem tipikus Audio Technika fejes, inkább Sennheiser hangot céloz meg. Általában véve eléggé sok a magas az ATH fejesekben, bár máshol, kevésbé kellemetlenül emel mint a Beyerek, viszont a mélytartomány is hiányosabb, kevésbé ellensúlyozza a dolgokat, ezért az összhatás elég vékony hang. Mondanom sem kell, hogy színezettek is, viszont terük az van és többnyire feszesek is. Az R70x a kivételként nem annyira erős térben.
Talán az AD900x az még ami esetleg beleférhet, az még viszonylag vastagabb hang, van elég mély, ami ellensúlyozza a magaskiemelést.

Talán amugy az AKG K7xx/K712v-el kéne megpróbálkoznod, ott elég jó a tér, viszonylag gyors, a mélyek is rendben vannak, magaskiemelésből sincs túl sok. Vagy ha a tér nem feltétlen fontos, akkor a HD6xx/HD650-el, ahol a magasak sosem fognak zavarni.

[ Szerkesztve ]

(#81730) Yodamest válasza Sinesol (#81729) üzenetére


Yodamest
addikt

Senit valahogy nem akarok, mindenképpen japán vonalon maradnék szóval vagy yamaha vagy audo technika lesz. (R70x-et amúgy jobbnak mondja mindenki a HD600-nál így reviewekben pl. Z Reviews)

Most nézegetem a teszteket, R70x elég ütősnek is tűnik, csak hát itt mindig az a kérdés, hogy pl. hozzá képest akkor már egy AD900x a maga jobb terével nem-e jobb választás? Jó lett volna ha ma reggel legalább valamelyik AD-t megtudtam volna hallgatni már beljebb lennék kicsivel. :( Én már ott vagyok, hogy nem terveztem ennyit költeni, eredeti terv max 40-50K volt, de ha tényleg megéri akkor kiadok érte 2X ennyit is csak akkor tudjon mindent (is).

[ Szerkesztve ]

(#81731) fericske válasza Yodamest (#81730) üzenetére


fericske
addikt

Yamaha HPH-MT220?
[link]

(#81732) Yodamest válasza fericske (#81731) üzenetére


Yodamest
addikt

lol WHAT? ezmiez? 60dodó? hol a csel? merjem? :)

(#81733) fericske válasza Yodamest (#81732) üzenetére


fericske
addikt

Szerintem oké, egy kisvállalkozás, viszonteladó. Épp ezért kisé rapszodikus az árazás. [link]
Gondolom helyi viszonylatban kell nézni az árakat.

ja, amúgy vám, adó + ....

[ Szerkesztve ]

(#81734) #56474624 válasza Yodamest (#81730) üzenetére


#56474624
törölt tag

(R70x-et amúgy jobbnak mondja mindenki a HD600-nál így reviewekben pl. Z Reviews)

Meg kő hallgatni, a youtube-os "teszteket" meg elfelejteni, mert ott aztán van mindenről egy-egy megmondóember, aki bebizonyítja pl., hogy az iphone kiváltja a dslr-t, a fejes erősítőt/dac-ot. Ezek reklámok, nem tesztek. Csak a saját fülének hihet az ember. Még, ha jó szándékkal, tárgyilagosan is áll hozzá a tanácsadó (ami nagyon ritka), akkor is ott van az ízlés kérdése. Elhiszem, hogy kényelmesebb youtube-ról, de az a tapasztalat kb. kukázható is, inkább félrevezető, mint hasznos. :R

[ Szerkesztve ]

(#81735) Yodamest válasza fericske (#81733) üzenetére


Yodamest
addikt

egyebek még gondoltam, hogy rájönnek és hát japánból jön, akkor az lehet amúgy is lenne már annyi mire idevergődik, mintha vennék egy MT7-et, amire meg itthon kapnék 2 év gart.

De azért kösz, hirtelen megállt bennem az ütő :) utoljára akkor lepődtem így meg amikor anyósom benyito.. na mind1 is majdnem rányomtam már hogy 3-at kérek. :DDD

Ba cy lus tuti így is van, de sajnos jelenleg többet nem tehetek, próbálom minél jobban szűkíteni a listát és belőni a leírásokból, hogy mi passzol a legjobban a saját elgondolásomhoz. Én már nagyon is tudom mit keresek, milyen hangzást, már csak azt kell kiderítenem/kinyomozom, hogy ezt a hangzást mitől kapom majd meg.

[ Szerkesztve ]

(#81736) darvinya válasza Yodamest (#81735) üzenetére


darvinya
titán

Off

Törölhető

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#81737) #56474624 válasza Yodamest (#81735) üzenetére


#56474624
törölt tag

Eddig úgy vettem le, hogy valami kiegyenlített, természeteshez közelit, durva kiemelést, gödröt nem tartalmazót keresel. Akkor pedig mind az R70x-nek, mind a HD600-nak ott a helye a meghallgatásra érdemesek listáján. Ha a DT770/990 nem lett kizárva... :)

(#81738) Yodamest válasza #56474624 (#81737) üzenetére


Yodamest
addikt

bizony ott is van az R70x a listán :K HD600-at valahogy nem szeretnék, a belső harcot ő vele már megvívta és megnyerte nálam az R70x.

Dehát ugye nagy a világ, ott vannak még a tesói az AD500x meg 550z, amik szintén elvileg pont olyanok amiket én is leírtam mint elvárás. Illetve a háttérben szunnyad még a Yamaha MT7 mint csodagyerek....

Szóval most azon filózok, hogy lehet lesz belőle egy MT7 + valamelyik under 50K ATH szárnyasbetét füles és majd a kattő közül döntök itthon melyik marad és melyik megy eladásra. Így voltaképp két nagyon jóból választok majd egy nekem jobban megfelelőt, szerintem ez jó taktika lehet, kicsit bukok az eladáson, de ennyit megér ha meglesz a tuti befutóm. A Yamahára tuti kíváncsi vagyok és meghallgatni tuti sehol sem fogom tudni csak ha megvettem. Legalább majd megírhatom a jövőbeli énnek, hogy mi a helyzet. :)

(#81739) #56474624 válasza Yodamest (#81738) üzenetére


#56474624
törölt tag

HD600-at valahogy nem szeretnék, a belső harcot ő vele már megvívta és megnyerte nálam az R70x.



A külső harcot meg lehet a HD600 nyerné. Ezt nem lehet előre kiokoskodni, de te tudod. :U

(#81740) Yodamest válasza #56474624 (#81737) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát hallod nekem ez a DT770/990 vonal nagyon nem jött be... nagyon forward, nagyobb hangerőn csattogós volt mindkettő, mintha egy bikacsökkel pofoztak volna (990 kevésbé volt bántó azért) nagyon V és nagyon "szisztergősz" :) ekkor jöttem rá, hogy mit keresek, arra hogy megvilágosodjak nagyon jók voltak. Nekem olyan füles kell, ami van annyira nyílt térben és annyira kiemelésmentes hangban, hogy nagy hangerőn se válljon bántóvá, csattogóssá, hanem csak azt érezzem, hogy nagyobb a hangerő, de nem válik bántóvá egyik tartomány sem. (főleg a magas)

[ Szerkesztve ]

(#81741) Hzsolt11


Hzsolt11
tag

Sziasztok
Erről van valami véleményetek?
[link]

(#81742) pendre54 válasza Yodamest (#81738) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Azért az AD500X-től nagy csodát ne várj, egyetlen vitathatatlan előnye, hogy piszok kényelmes viseletű, mert jó pár év alatt amiket használtam, talán az volt a legkényelmesebb. Nekem volt az is, meg R70X is, jelenleg meg van egy AD 900X is, az Amiron Home mellett.
A 900X-et főleg játékokhoz használom, kiváló a térleképzése.
Amit a hangzásbéli igényeidről leírtál, arra azt mondanám, hogy akkor az R70X, csak annál meg valami érthetetlen okból kifolyólag, kisebb méretű fülpárnák kerültek, mint az AD sorozatra, így nekem az kényelmetlenebb viseletű volt, ezért is váltam meg tőle könnyű szívvel. Szemüveget hordok, így sajnos kb egy óra viselet után már éreztem, hogy a szemüveg szára nyomja a fejem. Az AD sorozatot, a nagyobb fejpárnái miatt lényegesen hosszabb ideig tudom viselni, csak ott meg gond lehet, a szárnyas fejpántos kialakítás, mert sokaknak meg azzal van gondja, hogy nem elég stabil, lecsúszik a fülükről.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#81743) Yodamest válasza pendre54 (#81742) üzenetére


Yodamest
addikt

Na te vagy az én emberem akkor :) tudnál bővebben írni arról, hogy az AD500x mitől nem jó? mármint miben gyenge, mit ne várjak tőle?

Illetve az R70x és 900x között voltaképpen a nagyobb teren kívül más különbség hangzásban van?

Köszi a visszajelzést!

(#81744) pendre54 válasza Yodamest (#81743) üzenetére


pendre54
addikt

Az AD 500X-et talán valamikor 2015-ben adtam el, szóval már nem egy mai történet, ráadásul azt még egy darabig, egy belső Asus Xonar hangkártyával hallgattam, ami messze nem hozta ki a teljes tudását. Az is, mint általában minden fejes nyilván meghálál egy jó forrást.
Én nem azt mondom, hogy nem jó, hanem az említettekhez képest kevesebbet tud. Szellős, pörgős kis cucc, a tere is rendben volt, de mélyeket ne várjál tőle, meg amennyire még rémlik, a közép tartomány se az a hű de precíz. Ezzel együtt szerethető cucc volt, és nekem nagyon kényelmes, ami nálam majdhogynem a legfontosabb szempont.
Az R70X egy referencia, stúdió fejhallgató, ennek megfelelően egy viszonylag semlegesebb, részletezőbb hangzású, elég pontos cucc, és itt már a mélyekkel se lesz gondod. 470 Ohm-os, szóval azért nem árt alá valami normálisabb forrás. 1-2 óra használat után nekem le kellett vennem, mert egyrészt mint írtam, a kisebb párnák miatt a szemüvegszárak nagyon nyomták a fejemet, másrészt a hangzásvilágából is kezdett elegem lenni, kicsit olyan uncsi volt. ;]
Az AD 900X csak 2-3 hónapja van nálam, de azt elsősorban játékokhoz használom, mert zenére nálam az abszolút favorit, az Amiron Home. Könnyen hajtható, széles, precíz tere van, de ebben se sok mély. Meleg hangú DAC szerintem jól passzol hozzá, mint pl. az én TEAC UD-503-asom.

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#81745) Yodamest válasza pendre54 (#81744) üzenetére


Yodamest
addikt

Jah rákerestem az Amironra, hát igen az már nem játékszer, nemcsoda ha az maradt végül. :) Az "uncsi" egyébként jót jelent, legalábbis nálam, nekem egy zabolázott ló kell, ami nem szalad el vagy rúg pofán :) pl. asztali hangfalnak is már évek óta a jól bevált Edifier 1600T plus monitorokat használom, full lineárisak, semmi kiemelés, de nagyon szeretem őket azóta is. Köszi a válaszokat!

(#81746) Gzula[HUN] válasza Hzsolt11 (#81741) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Populáris enyhe V hangzása van. Telefonról nekem tetszett. A párnája szerintem lehetne kényelmesebb. Nekem egy kicsit jobban összenyomódott, mint amennyire szeretem, + túlságosan tapadós a műbőr. Amúgy jó kis cucc.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#81747) Dave™ válasza Yodamest (#81727) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha színezetlen hangot keresel, nyitott AT esetén talán egyedüliként az R70x jöhet szóba, de minimálisan az is melegebb a természetesnél. Zártból általánosságban pedig a NAD HP50-et érdemes megnézni, az ártól függetlenül az egyik legtermészetesebb hangú opció, legalábbis szerintem.

szerk: nekem kb. pont olyasmi igényem van hangzás terén mint amit te is írtál, és ezért is van ez a két fejesem (meg egy MSR7).

[ Szerkesztve ]

(#81748) Yodamest válasza Dave™ (#81747) üzenetére


Yodamest
addikt

Pont mielőtt olvastalak, előtte kezdtem el felfigyelni a NAD HP50-re, lehet az nekem való lenne.

A meleg hangzás nem probléma egyébként, sőt! szóval itt tisztázni kell valamit: a forrás nálam egy Xonar STX II hangkari, ami analitikus, hideg, precíz forrás, nem színez semerre. Ehhez kell is hogy legyen teste vagy melegsége a fejhallgatónak, mert amúgy olyan lesz az egész mint egy műtőasztal. Én a színezettségnek a kiugró formáit nem szeretem tehát a V, U satöbbi alakokat a frekigörbén. Ha alapvetően meleg karakterű a hang összképe az még nálam + pont is tekintve a forrásomat. A legtökéletesebb egy színezetlen, de alapvetően meleg hangképű füles lenne.

Dorien a betyár mindenit visszaolvastam az a550z neked aztán beadta rendesen, igencsak magasztaló hozzászólásaid vannak róla, lehet őt rendelem be a Yamaha mellé aztán döntök. Engem a "jobban szerettem mint az MT220-at" mondattal már megvettél. :K

(#81749) mester777 válasza Hzsolt11 (#81741) üzenetére


mester777
tag

Szia!

Nekem Cloud 2-m van pár éve.
Elvileg ugyanolyan a cloud 2 és cloud core-ban megtalálható hangszórócska azaz "driver", elvileg a "TakStar Pro80".

Ezért írok pár szót a Cloud 2-m hangzásáról, hátha segít.
V karakterű, azaz a mély és magas frekvenciák kiemelten szólnak.
Számomra túlságosan sok a magas, sérti a fülemet, és emiatt nem is nagyon bírom vele a hangerő emelést.

Mióta kicseréltem a memory foam-os műbőr borítású fülpárnákat a velúrra (két párt kaptam hozzá), azóta jobb lett a fejhallgató "tere", helyenként már meglepő zárt fejhallgató létére, valamint kevésbé van benne "bezártság" érzetem.

Sajnos már nem emlékszem pontosan, de emlékeim szerint a műbőr fülpárnával a mélyek is rendben vannak; habár a sub-bass sáv aljába (20-40Hz) már tapasztalataim és emlékeim szerint nem nagyon megy le.

Egyébként vicces, de amíg nem vettem meg a DT 770 PRO-t, addig nagyon jó véleménnyel voltam erről a fejesről; most meg már "meh". :D
(De első komolyabb (értsd 5k-nál drágább) gamer fejhallgatónak amúgy tökéletes, csak a mikrofonjára majd rá kell adni 10-20 dB-t szoftveresen pl. az Equalizer APO szoftverrel.)

Igazából ha megválaszolnád az összefoglaló kérdéssorát, akkor a tagok sokkal jobban tudnának segíteni, én csak bénázok. :-)

Szóval ami fontos, hogy nekem sok benne a magas, de hallgasd meg és úgy alkoss véleményt.
(Ha gondolod, a Cloud 2-met Budapesten kipróbálhatod amikor szeretnéd, mindkettő fülpárnával.)

[ Szerkesztve ]

A konfigomat lásd az adatlapomon.

(#81750) Gzula[HUN] válasza mester777 (#81749) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Én nem éreztem benne sok magasat, pedig gyári párnával próbáltam. (Ettől persze, még érezhettél benne sok magasat.) Igaz telefonról. Egy órát próbálgattam, és akkor az OneOdio volt velem, annyi különbséget vettem észre, hogy a Studio Pro-ban sokkal több a bass, és az volt röhej, hogy Cloudot kellemesebb hangzásúnak éreztem. Úgy látszik öregszem, vagy túlságosan hat rám a fórum :C

Részemről is cserés volna a párna, és a vezeték nem tetszett nekem, mert egy részről túl rövid (ok, hogy adnak hozzá hosszabbítót, de akkor is), más részről nem cserélhető. Utóbbi inkább csak nekem szempont.

15-16-ezerért szerintem jó vétel. Mondjuk akkor inkább a Cloud II. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.