Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82951) fehér_ember válasza Dorien (#82945) üzenetére


fehér_ember
addikt

"100-féle fejhallgatót" :Y Biztos hogy tudod mit keresel?
Vagy ezt úgy értetted hogy pl. bementél a fejhallgatóplázába és a falon lévők -be belehallgattál (+hifishow+fejestali...stb.)?

[ Szerkesztve ]

(#82952) OPiiPO válasza Dorien (#82945) üzenetére


OPiiPO
addikt

"hmi szól az én fülemnek reálisan, valósághűen a saját zenéimmel és mi nem. A HD650 / 6XX nem..." - hallásoddal egyébként minden rendben? Mikor vizsgáltattad be utoljára :F Csak azért kérdem, mert ha idősebb vagy, akkor egyszerűen nem is halassz bizonyos frekiket. :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#82953) Sinesol válasza #56474624 (#82949) üzenetére


Sinesol
veterán

@Exodius

Nyilván nem csak ezektől függ a kapott hang, ez csak a tonalitás része a dolognak. Plusz az is igaz, hogy a szinergia is errefelé játszik, megfelelő torzítású forrás tud pont jól passzolni adott fejeshez, bár tökéletes ugy sem lesz, mivel lehet, hogy mondjuk valahol elmaszkol egy szurósabb magast, más helyen meg lehet kiemel valamit. Főleg egyenetlen frekimenetű fejeseknél lehet gond, mivel csak a jó isten tudja, hogy hol és milyen jelentősebb kölcsönhatás történik azon kívül, hogy a számomra irritáló résznél épp pozitiv változás történt, mivel nem csak ott van torzítás, ahol én szeretném, lehet, hogy pont az apró változások itt ott, egy másik határon lévő tartománynak már túl sokat jelentenek és már máshogy fognak szólni az adott hangszerek.

Bár kicsit más a szemszög, de hasznos írás.

[ Szerkesztve ]

(#82954) Zsiráfnyál válasza Samtya (#82941) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Köszönöm a válaszokat !

Na, tegyünk akkor pontot ennek a végére. :) Ha az alis random kínai Takstar Pro 82 párna (mondjuk [ez], itt a mérete látszik az egyik képen) méretben passzol az MH751-re, az igazából nekem már elég (gondolom ezen a CM-es brand-elés nem változtat). A keretről a gyárit valahogy leműtöm, a hiányzó perforációt a peremébe belevágom, az újat ragasztani pedig (ha jól értem), felesleges, simán ragasztó nélkül felrakom.

Ha erre azt mondjátok, hogy így működhet, és egységsugarú mezei felhasználó számára túl nagy buktató nincs benne (egyetlen ATH M40x-em van csak mellé, azon párszor cseréltem párnát, de az egyszerű), én már rendelem is.

:R

(#82955) Gzula[HUN] válasza Zsiráfnyál (#82954) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Elméletileg igen. Azt meg szerintem úgy is látni fogod, ha mégis szükség lesz ragasztóra. (Szerintem nem, de ez nem szentírás.)

Annyi kérésem azért van, hogy ha megérkezik, akkor egy összehasonító tesztet az M40X-el akár csak pár szóban dobhatnál fel, vagy küldheted nekem is priviben. Köszi ;)

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#82956) #56474624 válasza Sinesol (#82953) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem kifejezetten szinergiára gondoltam, szimplán arra, hogy a DAC-nak, pláne az erősítőnek is megvannak a saját torzításai/gyengeségei, ami egy jó felbontású fejhallgatón már hallatszik/számít. Nem lesz okvetlen hallgathatatlan tőle, de sokat benne hagyhat, ami lehet vízválasztó abban, hogy továbbadjuk a fejest, vagy megtartjuk évekre, elégedettséggel használjuk.

[ Szerkesztve ]

(#82957) alphamooncam válasza OPiiPO (#82952) üzenetére


alphamooncam
őstag

A legtöbb ember tudja magáról, hogy milyen a hallása.

Szerintem elég nagy otrombaság szóvá tenni, célozgatni arra, hogy esetleg halláskárosodása van.

Arra esetleg nem gondoltál, hogy csupán más az ízlése ?!

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82958) alphamooncam válasza Sinesol (#82948) üzenetére


alphamooncam
őstag

A válaszod első részével akár egyet is lehetne érteni, én mondjuk másképp, más arányokkal fogalmaztam volna, de legyen.

Egészében nézve viszont jelentős változás van a véleményeink között.

Számomra a torzítás végletekig leegyszerűsítve jelalak változást jelent, nem pedig amplitúdó változást.

Alapok:

Két hangszer alaphangja lehet ugyanolyan, viszont a felharmónikusaik mások lesznek.

Felharmónikusaik nélkül nem lehet a két "hangszert" megkülönböztetni, magyarán a felharmónikusaik alapján ismerjük fel, milyen hangszer szól éppen.

Ebből következően sokkal, de sokkal érzékenyebbek vagyunk a felharmónikusok arányai - mennyiség, minőség - változásaira, mint az alapfrekvencia amplitúdójának a megváltozására.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy ezért tök felesleges a frekvenciamenetet ( amplitúdó változásokat ) tekinteni MÉRTÉKNEK, egy fejes megítélésében.

"Alapvetően a torzítás azért messze nem jelent olyan drasztikus nagy változtatásokat a ffrekimenetben, nem lesz tőle gyökeresen más fejesed."

Ez a mondat nálam így hangzik:

Alapvetően a torzítás jelentősen és drasztikusan megváltoztatja a hangzást és tőle gyökeresen más lesz fejesed.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82959) niof válasza alphamooncam (#82958) üzenetére


niof
addikt

Már bocs, de a frekvenciamenet azért elég fontos. Alapvetően az mutatja meg, hogy mire képes átvitel szempontjából az adott fejes. Minél közelebb áll az egyeneshez, annál valószínűbb, hogy kiegyensúlyozott hangzása van. Persze ez csak valószínűség, fejre feltéve, az általatok felsorolt tényezőkkel vegyítve, akár pocsékul is szólhat, de az alap karaktert megmutatja. Viszont az tény, és senki nem tud az ellenkezőjéről meggyőzni, hogy ha egy fejes frekimenete olyan, mint az ökörhugyozás, attól az még jó. Hát nem, nem jó. Max tetszhet valakinek, de jó nem lesz.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#82960) alphamooncam válasza niof (#82959) üzenetére


alphamooncam
őstag

A frekvenciamenetből, másképp fogalmazva frekvenciafüggő amplitúdó-diagrammból, válaszból kérlek magyarázd el Nekem, hogy hogyan állapítod, meg, hogy egy fejes, hogyan változtatja, torzítja el a jelakot? ;)

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82961) #56474624 válasza alphamooncam (#82958) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ebből következően sokkal, de sokkal érzékenyebbek vagyunk a felharmónikusok arányai - mennyiség, minőség - változásaira, mint az alapfrekvencia amplitúdójának a megváltozására.

Nem feltétlen az alapfrekvencia amplitúdója változik. Egy 7-8 kHz-es kiemelésnél szinte biztosan nem, egy dob esetén például a sokadik felharmonikus van 7-8 kHz körül, mégis hallható annak a hangján is, ha a középmagas frekiken babrál a cucc. Szóval ez is hangszínbeli változást okoz. Amiben rosszabb a torzítás által előidézett, hogy ott nem csak a hangszín változik, hanem koszosabb, idegesebb is lesz a hangzás.
Viszont a magasban kiemelő tónusból az is következik, hogy a lánc többi tagjának torzítását is jobban hangsúlyozni fogja.

[ Szerkesztve ]

(#82962) alphamooncam válasza #56474624 (#82961) üzenetére


alphamooncam
őstag

[link]

Nem pontosan ugyanarról beszélünk, de ha már 7-8kHz-es tartományt vesézzük, akkor figyelembe kell venni

Equal loudness curves (after D.W. Robinson and R.S. Dadson, 1956). Equal loudness curves (after D.W. Robinson and R.S. Dadson, 1956).

hogy az érzékenységünk 5 és 10kHz közötti sávban változik a legjobban, ott a legmeredekebb, és ha ebben a sávban történik jelalakváltozás, torzítás,( vagy akár csak a tranziensek tűnnek el ! :DDD ) akkor azt sokkal hamarabb észrevesszük, mintha ha a hallásunk más sávjában történne mindez.

[Ezt érdemes elolvasni]

Azt gondolom, hogy ebben az 5-10, vagy inkább 7-8kHz sávban érzékelhető torzítás, pontosabban annak hiánya a legmarkánsabb fokmérője a fejhallgató minőségének.

Talán nem véletlen, hogy egyes hangmérnökök, pont ebben tartományban dúsítják felharmónikusokkal a művet, a hangzás javítása érdekében.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82963) #56474624 válasza alphamooncam (#82962) üzenetére


#56474624
törölt tag

Biztos, hogy fontos a torzítás, de nem csak a fejhallgató, hanem az erősítő és DAC esetén is. A világos, magasban kiemelős tónusú fejhallgató pedig ezt jobban tudtunkra fogja adni, hiába nincs neki/alacsony a saját torzítása. A szúrós Beyer-magasak is ennek köszönhetők részben. Míg ugyanarról a torzítós láncról egy HD600 sokkal elviselhetőbb lesz, amit értelmezhet valaki úgy, hogy cukormázba vonja, mert ugye minden relatív, de abszolút értelemben mégsem ez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#82964) alphamooncam válasza #56474624 (#82963) üzenetére


alphamooncam
őstag

Asszem tökéletesen értjük egymást ! :C

... annak kivételével, hogy nekem kevés volt a HD600 Chord Mojoról.

Persze ezen nem fogunk összeveszni, ez már legyen egyéni preferencia.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82965) Dorien válasza #56474624 (#82946) üzenetére


Dorien
veterán

Mi az, hogy nem releváns?
Tény, hogy sokszor elszúrják a hangosítást, de azért tudom, hogy milyen a jól hangosított koncert, amikor kellően hangosan, de nem fülsértő hangerővel szól az összes hangszer / énekes és minimális a torzítás. Leginkább jazz-t hallgatok mostanában, de az akusztikus / progresszív rock is jelentős. [link]

Stúdiófelvételeket sokkal többet hallgatok, de ezt a fajta cukormázas, polkorrekt finomkodást egyetlen gyártó sem csinálja, csak a Sennheiser. Megöli a zene vadságát, természetességét, lelkét. Az tény, hogy a fejhallgatóknak sokkal inkább elnézem a könnyen korrigálható hibáikat (pl. magaskiemelés), mint ezt. Ez az én fülemnek blaszfémia.

fehér_ember: Ebből kb. 50 típus volt saját tulajdonomban, volt amelyikből több példány is. Ami nem tetszett meghallgatásra, azt nyilván nem vettem meg...

Már nem keresek jobb hangot, a Final Sonorous III + Final A párna messzemenőkig bevált. De nagyon szerettem a láncomról a HE4XX-et, AD900X-et, A1000Z-t is.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#82966) #56474624 válasza Dorien (#82965) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem releváns, mert nem közvetlen hallod a hangszerek hangját. Az a releváns, mikor hangosítatlan zongorát, hegedűt, csellót stb. hallhatsz. Ott meg pont a Sennheiser kifinomultsága a természetes. És ez az, ami hangzáshűségnél számít, hogy a "csupasz" hangszerek hangját hogy adja vissza.

Persze nyilván létezik olyan, mikor túl finomkodós egy hang, lassú, és mellesleg egy sötétebb hang általában lassabbnak fog érződni, mint egy világosabb. Nálam ezért is első a tónus helyessége, mert különböző kiemelésekkel könnyű bizonyos hangi adottságok illúzióját kelteni, pl. a gyorsaságét magasba húzó karakterrel (a magasabb hangok lecsengése gyorsabb), míg egy HD600-hoz hasonló semleges karakter nem akar többnek látszani, mint ami. Ettől még nyilván igaz, hogy a Sennheiser lehetne gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

(#82967) gyenesmartin


gyenesmartin
őstag

Sziasztok.
AKG K7XX-hez párnát hol lehet venni?

(#82968) alphamooncam válasza #56474624 (#82966) üzenetére


alphamooncam
őstag

"...HD600-hoz hasonló semleges karakter nem akar többnek látszani, mint ami. Ettől még nyilván igaz, hogy a Sennheiser lehetne gyorsabb."

HD600-hoz hasonló semleges karakter nem akar többnek látszani, mint ami...

Nekem erről az jut eszembe, hogy hogyan lehetne befejezni ezt a mondatot ;]
Talán kevesebbet mutat mint kellene...

Én azt gondolom, hogy biztonsági játékos, nem kápráztat el, nem merészkedik olyan tartományokba, ahol vélhetően más fejesek elpáholnák, mindezt úgy, hogy közben nem annyira érzékeny a kiszolgálásra, mint a vetélytársai.

Brilliance ( ragyogás) tartomány 6-20(+)Khz. Nekem ez hiányzik, mármint a ragyogás, az előadásából.

És akkor elérkeztünk a gyorsasághoz.

Esetleg valami olyan mérést, összehasonlítást tudnál linkelni, ahol más, de hasonló kategóriás és "magaskiemeléses" fejessel hasonlítják össze a tranzienseik ( értsd felfutás, nem a lecsengés gyorsasága) alapján?

*Nem az a nagy kunszt, hogy a lecsengést helyesen jelenítsék meg, arra ebben a kategróiában kb. mindegyik fejes képes, hanem a felfutását.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82969) OPiiPO válasza gyenesmartin (#82967) üzenetére


OPiiPO
addikt

ebay, amazon illetve a dekoniaudio.com-on is láttam mostanában (mintha lett volna régebben egy drop is róla, de nem tudom az nyitott-e még :F ) - magyar forrás szerintem nem lesz

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#82970) fehér_ember válasza Dorien (#82965) üzenetére


fehér_ember
addikt

Az is rengeteg, főleg hogy előtte hallgatóztál/előszűrtél is.
Nekem bő 5 év alatt 5db. volt (dt880 pro; adl h128; k550 mkIII; hd 660 s; signature dxp) és az se kevés. A dt880-nak is a fluidsága zavart csak; az adl meg ha nem lett volna szauna a füleimnek, akkor lehet nem is léptem volna tovább. Szerencsére azóta nem találkoztam hasonlóan meleg műbőrössel; de azért a textilpárnásakat tény hogy továbbra is kicsit jobban kedvelem. Azért lehet majd még bevállalok ezt-azt. :)

(#82971) Janoo_07


Janoo_07
aktív tag

Sziasztok, a sima HyperX Cloud - ot vagy a HyperX Cloud Alphat érdemes megvenni? A cloud alpha 8k van drágább. Megéri a felárat?

Köszi! :R

(#82972) bodza32


bodza32
kezdő

Sziasztok! Adott egy Soundblaster hangkártya 600 ohm-al a számítógépen, milyen fejhallgatót ajánlanátok hozzá?

(#82973) #56474624 válasza alphamooncam (#82968) üzenetére


#56474624
törölt tag

A nem akar többet mutatni, mint ami, az azt jelenti, hogy mindenféle tónustrükközés nélkül felvállalja a hibáit. A magaskiemeléssel operáló fejhallgatók meg nem, azok már gyorsabbnak, részletesebbnek akarnak látszani.

(#82974) PuMbA válasza bodza32 (#82972) üzenetére


PuMbA
titán

Hello!

A hangkártyának nincs "ohm-ja", az a fejhallgató tulajdonsága, de ugye a Sound Blaster hangkártyák PC-s multimédia cuccok, ezért nehezen meghajtható fejhallgatót tuti ne vegyél, hiába írnak bármit a marketingesek, hogy ilyen meg olyan f*sza a cucc :) Az oldal tetején a téma összefoglaló elolvasása ajánlott első körben.

[ Szerkesztve ]

(#82975) alphamooncam válasza #56474624 (#82973) üzenetére


alphamooncam
őstag

:DD

Jómunkásember, vagy primadonna?

Melyiket szeretnéd?!

Én tudom, Te melyiket, én a másikat ! :B

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82976) bodza32 válasza PuMbA (#82974) üzenetére


bodza32
kezdő

Köszi, amúgy úgy akartam írni, hogy a hangkártya elbírja a 600 ohm-os fejhallgatót, direkt erre kitérnek az adatlapon.

(#82977) OPiiPO válasza bodza32 (#82976) üzenetére


OPiiPO
addikt

összefoglaló tetején a kilenc kérdésre adsz választ, akkor jobban tudunk segíteni ;)

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#82978) #56474624 válasza alphamooncam (#82975) üzenetére


#56474624
törölt tag

Azért remélem, érted, miről írok. :U

(#82979) PuMbA válasza bodza32 (#82976) üzenetére


PuMbA
titán

Elbírja, de olyan szépen azért nem fog szólni :) Ez a marketing része.

(#82980) bodza32 válasza OPiiPO (#82977) üzenetére


bodza32
kezdő

Elolvastam. Zárt, vagy félig nyitott, 50 E, ha használt, zenére filmre egyaránt, asztali számítógépnél használt, természetes kiegyenlített hangzás, fűlet körülölelő, vezetékes egyértelmüen. SoundBlaster Z hangkártyához, 600 ohm-os fejhallgatót bírja.

[ Szerkesztve ]

(#82981) Exodius válasza alphamooncam (#82968) üzenetére


Exodius
őstag

"HD600-hoz hasonló semleges karakter nem akar többnek látszani, mint ami..."

Értsük másképp:
A HD600-as lehetne akár az origója is olyannak, aki most ismerkedik ezzel a fejhallgatós világgal, mert annyira semmilyen, hogy el lehet belőle indulni bármifelé...vagy akár lehorgonyozni is. :D

(#82982) PuMbA válasza bodza32 (#82980) üzenetére


PuMbA
titán

Shure SRH840, de a többiek még mondanak gondolom mást is :)

(#82983) #56474624 válasza Exodius (#82981) üzenetére


#56474624
törölt tag

HD600-zal pont nem érdemes kezdeni, én még magamnak sem adtam volna oda, mikor hangfalas rendszerről jöttem a fejhallgatózás világába (ráadásul sovány basszusú zárt doboz). Persze kizárólag a mélye miatt, a közép már akkor is meggyőzött volna.
Ma meg már a mély mennyiségébe nem is kötnék bele, csak a minőségébe.

[ Szerkesztve ]

(#82984) Samtya válasza Janoo_07 (#82971) üzenetére


Samtya
senior tag

Melyik sima Cloud és melyik Cloud Alpha?
Többféle van, a Cloud Alpha S a legjobb a felszereltségét tekintve, de az már eléggé túlárazott is.
Mikrofon kell? Ha nem, akkor van testvérmodell 15-ért, nyitottból még olcsóbban.

#82980 bodza32: AKG K361

(#82985) Samtya válasza Janoo_07 (#82971) üzenetére


Samtya
senior tag

Közben rájöttem, hogy az alzás arany Cloud Alphan dilemmázhatsz. Az nagyjából megéri a 22k-t.

(#82986) dik válasza Janoo_07 (#82971) üzenetére


dik
őstag

Én az alpha vettem meg nemrégen és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon szépen szól.... Nem bántam meg 28k jött...

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

(#82987) Janoo_07 válasza Samtya (#82985) üzenetére


Janoo_07
aktív tag

Azon, és már el is fogyott a 15k-s cloud PS4 verzió . Szóval lehet hogy az lesz. :K Amúgy PC-hez kell, de alaplapi hangkártya fogja meghajtani. Sztem bőven ki fog szolgálni. :)

[ Szerkesztve ]

(#82988) niof válasza alphamooncam (#82960) üzenetére


niof
addikt

Két egymástól eltérő dologról beszélsz. A frekvenciamenetnek nem sok köze van a driver, illetve a fej és a driver közti tér torzításaihoz. Ha mondjuk a hangszóró 893,2Hz-en produkál egy torzítást (az eredeti jelalakhoz képest), attól a frekvenciaátvitele még lehet relatíve egyenes az adott részen. Amúgy meg nyilván nincs tökéletes jelátalakítás, mivel a mai technológiák szerint még mindig a hangszórók a legtökéletlenebbek, nonszensz lenne ezt elvárni, de minden gyártó a maga módján törekszik elérni a legjobbat.
De visszatérve a témához, az sem véletlen, hogy a torzítást és a frekvenciamenetet is külön mérik akik ezzel foglalkoznak, mert bár kötődnek egymáshoz, de nem egy a kettő.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#82989) niof válasza Dorien (#82965) üzenetére


niof
addikt

Azért azt ne felejtsd el, hogy egy hangosított (bármilyen stílusú) koncerten sokkal inkább a hangosítást hallod... Ebben teljesen igaza van Ba cy lus-nak. Kb. úgy kell rá tekinteni, mint egy otthoni hangfalas rendszerre, annak az összes buktatójával együtt, plusz megfejelve még néhány (jó pár) tényezővel. A sokkal nagyobb tér és annak akusztikai viszonyai (amennyiben zárt terű koncert), hogy hány ember van jelen, mennyire az adott rendezvényhez van az a tér kialakítva (pl. koncertterem, vagy csak épp ott tartják, mert más helyet nem tudtak bérelni - kisebb zenekarok például). Vagy esetleg szabadtéri rendezvény e? Mert az megint teljesen más hangosítás szempontjából. Függ a használt berendezésektől, de éppúgy a jelen lévő hangtechnikusoktól is, hogy épp hogy sikerül nekik beállítani a technikát. Jó, persze tudom, használnak referenciákat, még talán méricskélnek is nagyobb rendezvények esetén, de igazán jól beállítani nem egyszerű egy koncert kihangosítást.
Voltam pár koncerten és fesztiválon is, és mindegyik máshogy szólt. A legrosszabb hangú beállításokat az egyik legnagyobb fesztiválon hallottam (Balaton sound). A main stage egész jó volt, de a kisebb helyszínek legtöbbje pocsék. A Heineken stage és a Telekom Aréna még a jobbak közt volt, de a többi helyen 20 percnél többet nem lehetett kibírni, annyira rosszul szólt.
Ahova meg minden évben megyünk (idén kérdéses, ugye covid? :W ), a B My Lake, ott Martin Audio hangosítás szokott lenni, elvileg ugyanaz a csapat csinálja minden évben, mégis, tavaly szólt talán a legszebben. 2018-ban Keszthelyen borzalmasan hangos volt, 10 perc után kellett a füldugó, annyira ordítottak a közepek. Tavaly halkabb is volt, és egyenletesebb is volt a hangzás.
Szóval, biztos vagyok benne, hogy hallottál jó pár jó hangú koncertet, ami tetszett, de ettől függetlenül ott nem a hangszereket hallod, hanem a teljes közvetítő láncot...

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#82990) alphamooncam válasza niof (#82988) üzenetére


alphamooncam
őstag

Örülök, hogy sikerült téged is rávezesselek. [link]

"Szeretném kihangsúlyozni, hogy ezért tök felesleges a frekvenciamenetet ( amplitúdó változásokat ) tekinteni MÉRTÉKNEK, egy fejes megítélésében."

... azon egyszerű oknál fogva, hogy míg az agyunk az amplitúdó változást jól tolerálja, addig pl. a torzítást nem. Kb. ezért nem értem mi a túrónak itt ekkora figyelmet fordítani, egy ilyen frekvenciaválasz-diagrammnak, ami csak a felszine, jéghegy csúcsa a nagy egésznek, és ennél sokkal fontosabb paraméterekről, meg fogalmunk sincs.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82991) niof válasza alphamooncam (#82990) üzenetére


niof
addikt

Nem tudom mi volt ebben a rávezetés... Eddig is tisztában voltam ezekkel a dolgokkal. Írtam is, hogy méréstechnikában is teljesen külön foglalkoznak a két dologgal.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#82992) alphamooncam válasza niof (#82991) üzenetére


alphamooncam
őstag

Ha tudtad, akkor hogyhogy nem jöttél rá, hogy ez egy rávezető kérdés, ami ráadást nem is Neked szólt ?! :F Valami nem kerek...

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82993) #56474624 válasza alphamooncam (#82990) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én azt nem értem, miért ragaszkodsz ennyire egy paraméter kevésbé "hifiségéhez". Valószínűleg nem hallottál még tisztességes neutrális hangú láncot, ezért ragaszkodsz olyasvalamihez, ami önmagában technikailag semmiképp nem tehet hozzá a hanghoz.

[ Szerkesztve ]

(#82994) Sinesol válasza alphamooncam (#82990) üzenetére


Sinesol
veterán

Félreérthettél valamit, külön emlitve is volt, hogy a hangot még sok minden mas is befolyasolja, senki nem mondta, hogy a frekvenciaválasz mindent elmond a hangrol, lényegeben csak a tonalitasra vonatkozoan ad informaciot. Egyebkent nem ertem miert ne lenne fontos, mivel az a teny, hogy az agy jol toleralja az amplitudovaltozast, max azt jelenti, hogy nem lesz zavaro, kellemetlen a dolog. Viszont ettöl még nem lesz pontos a hang.

[ Szerkesztve ]

(#82995) #56474624 válasza Sinesol (#82994) üzenetére


#56474624
törölt tag

Annyira azért nem tolerálhatja jól az agy, mert akkor semmi értelme nem lenne pl. DT880 helyett DT990-et venni, mert valaki kevesli a DT880 mélyeit. Meg senki nem beszélne arról, hogy világos fejeshez sötét hangú forrást illik párosítani, hiszen korrigálná az agy.

[ Szerkesztve ]

(#82996) alphamooncam válasza Sinesol (#82994) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Félreérthettél valamit, külön emlitve is volt, hogy a hangot még sok minden mas is befolyasolja, senki nem mondta, hogy a frekvenciaválasz mindent elmond a hangrol, lényegeben csak a tonalitasra vonatkozoan ad informaciot."

Ebből látszik mennyire nem érted. Tonalitásra sem. :N

Ahhoz kellenének a felharmónikusok, a torzítás, és tranziensátvitel, meg még ki minden tudja még micsoda, merthogy sikerült a tonalitásról azt nyilatkoznod, hogy az milyen egyszerű, pedig ez a legátfogóbb jellemző.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82997) alphamooncam válasza #56474624 (#82993) üzenetére


alphamooncam
őstag

Hagyjuk már ezt a kukiméregetést,az én láncom jobb neutrálisabb, Te ilyet nem hallottál :Y , és nem is fogsz, és mindent jobban tudok dumát légyszi. (*karakírozva, láss be mögé )

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy nem írsz ilyen, és ehhez hasonló tartalmú hozzászólásokat, és akkor lehet érdemben beszélgetni.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#82998) #56474624 válasza alphamooncam (#82997) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ezt te képzeled mögé. Hiába kardoskodsz a magaskiemelés mellett hónapok óta, ez szimplán ízlésbeli, nem pedig hifi szempont. Sőt anti-hifi szempont valójában.

[ Szerkesztve ]

(#82999) icecave


icecave
nagyúr

Sziasztok!

Ismét fejhallgatót keresek.

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene, játék, film, ebben a fontossági sorrendben. A zenei stítlus, amit hallgatok, trance, techno, és hasonlók. Volt egy HyperX Cloud 2, az éppen rendben volt, de el tudtam volna viselni több basszust. Egy magnat LZR580-am is van, az nagyon rendben, csak egyáltalán nem strapabíró, de legalább kényelmes.
Összegezve: kényelmes legyen és némileg basszus orientált (nem kell a sony féle XB és egyebek azért).
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Jó lenne látnom egyet a 10-20-30k-s kategóriában is.
4.) Új vagy használt?
Új, csakis.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circ, mindenképp olyan kell, ami körülöleli a fület.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Mélyorientált, de ne az domináljon annyira, mint egy Sony XB, vagy hasonlóban.
8.) Honnan vásárolnál?
Neten rendelném.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?

Egy Asus Xonar Ds hangkártya, amiben a műveleti erősítőt a bele tehető legjobbra cseréltem (itt ajánlották a fórumon).

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#83000) #56474624 válasza alphamooncam (#82996) üzenetére


#56474624
törölt tag

Mondjuk ez részben igaz (Sinesol jól fogalmazott, a tonalitásra vonatkozóan ad információt a frekiválasz; ha nem is teljes körűt, de ad), csak a HD600 sem a mérési eredményei miatt lett semlegesnek kikiáltva, hanem szimplán gyakorlatias szempontok alapján, hallás után.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.