Hirdetés
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- gerner1
- Android másképp: Lineage OS és társai
- E91 blog 2. rész
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #46497 üzenetére
Persze az tiszta, hogy elméletben bármikor előjöhet a hiba, de én a gyakorlatra vagyok kíváncsi, mert hozzánk még egyszer sem hoztak vissza monitort ilyesmivel. Mondjuk a legtöbb monitorunk professzionális célokra szánt EIZO és NEC, főleg az előbbit viszik sokan.
Évente talán 1-2 alkalommal fordul elő, hogy 72 órán belül visszaküldenek egyet és azok is az első próbák alatt produkálják már a hibát. Persze érthető, ez más kategória, más minőség ellenőrzési szint, stb.
Csak kíváncsi vagyok, hogy laptopoknál mik a tapasztalatok. Én például saját magamnak nem vennék 72 órásnál hosszabb garanciát, ha addig nem jön elő a hiba, akkor 98% eséllyel a laptop élettartama alatt sem fog.
-
Tikakukac
titán
válasz Stauffenberg #46502 üzenetére
Ja, hát ha EIZO-t mérünk meg NEC-et a tucat notikhoz, akkor nincs miről beszélni
Messze nem egy kategória a kettő, azt a 98%-ot szerintem ne add írásba, főleg ne fogadj nagyobb összegekkel
4-5 év magasságában az egykori millás laptopok prémium kijelzői úgy sárgulnak-halnak-pixelesednek, hogy öröm nézni
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Stauffenberg #46502 üzenetére
Hát igen professzionális monitoroknál ritka. viszont ilyen TN panel szinten azért gyakrabban előfordul. De itt se kell ördöngösen sokra gondolni, most hasra ütés szerűen mondok valamit 100 db-ból 5nél 72 óra múlva jelentkezik, később meg szintén 5 nél. Kb így kell elképzelni. Persze ezek nem hivatalos adatok, de körülbelül erre saccolok. Most nekem pl 1,5 év alatt ~100 db kiadott Dell Latitude gépnél nem jelentkezett egyiknél sem, se az elején se utána jelenleg.
Viszont volt már hogy rendeltem netbookba kijelzőt, és 2/2 pixelhibás volt.
Illetve jut eszembe itthon van egy régi nagy NEC 4020-as monitorunk, ott meg függőlegesen van benne egy csík...Szóval ezek is elromolhatnak, és nem 50 ezerbe került de gondolom tudod ha ilyenekkel is foglalkoztok...
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
válasz B-L-A-C-K #46504 üzenetére
Nekem a z500-asom közepén van 1 darab liláskék pixel, ami folyamatosan ilyen színű, szóval beszoptam, laptopszalonban mondták vásárlás előtt, h kössek rá 7000-ért garit, de sokkaltam, miután kifizettem, bekapcsolhattam, és láttam, hogy ott az 1 hiba, de mondták, hogy várnom kell mellé 6 másikat, mert 7-től cserélik....
Szóval érdemes legalább 3 napos garit kifizetni pluszban szerintem
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Dreadloord #46505 üzenetére
Nem kell rá 3 napos garanciát kötnöd, elég ha neten rendeled, mert internetes vásárlás esetén 8 napod (de lehet több ezt sose tudom pontosan) van rá hogy elállj a vásárlástól, azaz tegyük fel nem tetszik a színe, visszajuttatod, és kötelesek XY idő alatt visszafizetni neked a pénzt, vagy kicserélni amilyenre szeretnéd.
Szóval ha neten rendelted volna, és tudod ez így működik most nem kellene "szopnod" emiatt....
-
rmikee
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
nagyon max 180e
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
EdgeCam, tervező szoftver
Nem támogatottIntel integrált grafikus processzorok (Intel Extreme)
S3 (Pro Savage, Twister)
Matrox Millennium
SIS processzorok
nVIDIA TNT, TNT2 sorozat
nVIDIA MX kártyák
ATI Rage sorozat(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem, dolgozni akarunk rajta
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ha belefér
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Ha lehet 17"
(8) Notebook tömege?
Tök mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Szintén mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Minnél több
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
EdgeCam zabálja a dolgokat
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Hát néztem notebook.hu-n
http://www.notebook.hu/notebook/gyarto-szerint-1/toshiba-satellite-l50-a-10w
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
újKöszi a segítséget!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
masholnap
senior tag
válasz Dreadloord #46505 üzenetére
komolyan nem nézhetted meg, mit veszel, míg nem perkáltál?
-
Dreadloord
senior tag
válasz rmikee #46508 üzenetére
Igen ismerem a szabályozást, közgazdász vagyok, viszont arra s érdemes figyelni, hogy ha hiányzik 1 csomagolóanyag, vagy kitalálják, hogy karcos, vagy egyéb finomságok, akkor értékcsökkentett összeget fizetnek vissza a 29.napon, és mehetsz az igazad után, szóval a netes rendelés sem mindig leányálom.
Egyébként meg így is elégedett vagyokEgyébként használt laptopot merre hirdessek még az itteni aprón kívül, mert 1 hét alatt 1 lélek nem ír rá semmit.
-
babkonzerv
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni. Pár hete már írtam ide, akkor nem kaptam választ, viszont jövőhéten aktuálissá válna a notebook vásárlás, és kíváncsi volnék a véleményetekre.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-Jövőhéten(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
-1300000 ft(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
-Netezés, filmnézés, irodai programok, programozás(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
-Nem kimondottan, de ha fut egy-két régebbi cím az nem baj. (Pl. Mass Effect, Dead Space)(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
-Minőség(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
-Későbbiekben igen, gondolom ebbe a keretbe nem nagyon fér bele(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
-Mindenképpen matt, legalább HD.(8) Notebook tömege?
-Nem lényeges 3 kg alatt.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
-Nélküle(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
-Optikai meghajtó nem fontos, a nagy tárhely sem annyira, RAM legalább 4Gb(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-Legalább 2 év garancia(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
-Nem(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
[link]
[link]
[link]
Illetve az utolsó két linkelt gépnél szóba jöhetnek a gyengébb processzoros verziók is.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Újat szeretnékElőre is köszi!
-
dunc
nagyúr
válasz babkonzerv #46514 üzenetére
Játékra sajnos ezek a típusok nem alkalmasak , az integrált vgá k nem jók játékra,és az első típus se alkalmas játékra,elindulni elindulnak a játékok, de olyan minőségbe ami az élvezhetetlen kategóriába sorolható Szerintem le kéne mondanod a játékról,és vagy használt gépbe gondolkodni.
-
rmikee
csendes tag
Ha 1300000 rá a keret akkor abból már bármit meg tudsz venni!
Gondolom 130000 akartál írni...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
Calika
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy rendeltem egy Acer Aspire E1-es gépet a laptopszalon.hu-ról, de nem igazán nyerte el a tetszésem ez a konfig. Ki akarnám cserélni, de nem sok ötletem van, hogy mire lenne érdemes!? Ebben kellene a segítségetek, csak és kizárólag erről az oldalról kell rendelnem! A maximum összeg, amire gondoltam, az 160 ezer lenne! Eddig egy laptopot néztem ki, amit utoljára ajánlottatok is itt a fórumon, az ez a samsung lenne: [link] -
Tikakukac
titán
válasz Calika #46518 üzenetére
Én mondtam már párszor, hogy amíg nem kap valaki egyet pár napra abból az Acerből, addig ne shoppingoljunk be belőle...
Az a Samu jó (volt) de gyanúsan egy darab sincs már belőle, ezt hívják úgy, hogy szivacs.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
laci1978
tag
Segítsetek srácok légyszi. Lemondtam a laptopon való játékról (mert az asszony tv-t akar ,és az asszony akarata szent,pláne ha magamnak meg veszek egy xboxot mellé) így módosultak az igények.
Szeretnék egy megbízható,gyors (nem kell,hogy legyen benne ssd) jó monitorral,jó szupporttal rendelkező gépet kb: 200.000 körüli összegben.Minden másra csak játékra nem használnám.Az megmarad a 40"tv-n
köszönöm -
Chaser
legenda
Matt meg játék is, akkor vmelyik samu kell. Ha nincs játék fuji AH502 532, lenovo B590.
szerk: laci1978: 200-ból nem fog menni. 220-230k körül dell E5530 FHD kijelzővel, backlit billzettel, 3 év NBD garral.
De ha jó használt is, E6530-at is kapsz FHD-sat sok garival ennyiért, akár olcsóbban is. + gart meg vásárolhatsz hozzá. Ha jól rémlik van most fenn apróban egy E6520 FHD verzió only intel vga-s, de valami 120-130k-ért..az ajándék. Veszel rá annyi gart amibe belefér és lesz egy remek minőségű géped, kijelződ és a legjobb szervizháttér ami nálunk létezik.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz laci1978 #46527 üzenetére
Nem feltétlenül. Alacsony kontrasztú, gyenge fényerejű, elcseszett színű, extrém szűk betekintési szögű monitorokról van szó ebben a 1366x768 felbontású TN paneles felhozatalban. Mindegy, hogy matt vagy sem, az csak kényelmi szempont attól függően, hogy zavar-e a csillogás. Egyik ocsmányabb a másiknál, mintha a gyártók azon versenyeznének, hogy ki tud előbb meghánytatni.
Azért az FHD felbontású TN paneles monitorok már sokkal jobbak. Sokkal szebb színek, jobb kontraszt, kicsit jobb betekintés jellemzi őket. Szóval az FHD általában már akkor is vállalható(bb), ha nem IPS-ről van szó hanem csak TN-ről.
-
laci1978
tag
Ezen is gondolkoztam,csak idegesítő az-az egy szál vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz laci1978 #46529 üzenetére
Vesézzünk picit:
Fele árából 2x ilyen jó laptopot veszek!
Senkinek nem ajánlom!
Előnyök:
Erős gyors
Hátrányok:
Szétszedése 2, 5 óra!
Sűrűn kell takarítani mert önti magába a port!
Idegesítően sok gond van vele!
Tapasztalat nem csak ennél a dell - laptopnál van hanem az M4050 típusnál is!
70 fokos vinyó hőfok csak hab a tortán!1. Wow, nem semmi, nyilván tökre hülye vagyok a témához, de érdekelne mi lenne az a gép, tényleg
2. Szíve joga, de ez nem indoklás csak lövöldözés.
3. Erős is gyors is, SSD nélkül szerintem meg lassú, ő tudja.
4. Becsukott szemmel el is hiszem, nekem is marha nehéz úgy dolgozni
5. Ember, pont ugyanúgy működik, mint a notik 90%-a. Alul szív oldalt vagy hátul fúj. Más gép nem önti a port kifelé ha olyan helyen használom? Ja, de.
6. Nyilván a nagyrabecsült kommentelő még nem használt igazán idegesítő gépet. Van, aminél már a driverezés is kisbaltás hadonászást jelent, de nyilván a hülye én vagyok, nem ő.
7. Fákjeah, a híres 5110 és társaiból megjött a piacelemzés, micsoda szakértő
8. A 70 fokos vinyót azt meg kérem megmutatni, én még életemben nem láttam 65 fok felett vinyót, pedig ügyes vagyok. Ez egy ordas kamu, vagy pedig az a gép be volt csomagolva fóliába.Na ezért nem olvasunk butaságokat a Zinterneten
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Tikakukac #46530 üzenetére
Ilyenkor mindig jót nevetek...
laci1978: Ezt én sem tudom szó nélkül hagyni így reagálok rá...
Először is tudni kell én ilyen gépekkel foglalkozok nagyrészt, valamint itthon is ilyen gépem van, és most is erről írok, azaz tisztában vagyok az előnyeivel és a hátrányaival. Amit ott az illető megfogalmazott eleve nagy baromság, és véleményem szerint sose látott olyan gépet, és hogy miért:
Szétszedése 2, 5 óra!
Lehet ha az illetőnek nincs tegyük fel se keze se lába akkor 2,5 óra. Ennek a gépnek a nagy előnye hogy könnyen szerelhető, a hátlapon 2 csavar lecsavarásával már hozzáférsz a HDD-hez, és a memóriához is. A ventilátort pedig egy külön retesz fogja, ami szintén pár csavar és már hozzá is férhető. Szóval ez az illető nagyon nem tudom miről beszélt.
Sűrűn kell takarítani mert önti magába a port!
Alul egy pár centis ventilátor szívja be a levegőt, azaz már eleve nem öntheti magába a port, kivéve ha az illető egy homokbányába használta.
Idegesítően sok gond van vele!
Ezt azért meghallgattam volna mi az a sok gond!
70 fokos vinyó hőfok csak hab a tortán!
Ez a legjobb, 70 fokos...már mind1 lett volna ha azt írja 300... A jelenlegi itthoni gépembe 83 nap üzemidő van összesen, átlagban ~30 fokos a HDD. Eddig a HDD Sentinel szerint 50 fok volt a maximum a teljes üzemidő alatt, de emlékeim szerint ez is akkor lehetett mikor 200 Gb-ot másoltam át vele...
Szóval ennek a gyereknek semmi köze a géphez nem kell foglalkozni vele. Én már itt mindent leírtam ezekről utána lehet keresni. De hogy ne keresgélj annyit csak a a negatívumokat leírom róla gyorsan.
Talán kettőt tudok róla mondani csak:
1: A ventilátor néha olyankor is magasabb fordulaton pörög mikor nem kellene, ezt egy bios frissítéssel orvosolhatnák
2: A HD kijelzője nem a legszebb, így csak FULL HD kijelzővel ajánlott venni. -
laci1978
tag
Köszi a gyors választ.Szerintem a gyerkőc nem a hdd-re gondolt hanem a procira.
-
metalbambi
tag
sziasztok! 1 samsung np350 lapos i7 3630qm procival, 8gbrammal, 500gigás vinyóval, hd 4000+ hd 7670m, 17,3as kijelzővel gari nélkül mennyit érhet?
Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
B-L-A-C-K
titán
válasz metalbambi #46538 üzenetére
Látom kell azaz i7 mindenképpen...
Amúgy fogalmam sincs, én nem adnék túlsókat érte az biztos.
-
Tikakukac
titán
válasz metalbambi #46541 üzenetére
Tök ugyanaz a gép és az egyik annyi i7-el mint a másik i5-el? Ezt hívom erős gyanúnak.
-
-
Tikakukac
titán
válasz metalbambi #46543 üzenetére
Ezért mondom. Mert az, hogy valaki hajlandó az egykori 30k-s difit ha nem többet lenyelni csak úgy, az nem ok nélkül történik. Vagy az eladó bolond. De te tudod én szóltam.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz metalbambi #46541 üzenetére
Mennyiért lehetne megvenne?
-
F1rstK1nq
aktív tag
Sziasztok! Nem tudjátok honnan tudok leszedni a Fujitsu Lifebook AH502 laptopomhoz windows 7-es drivereket? Mivel most vettem, és sehol sem találok. Előre is köszi
Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'
-
eastone1
senior tag
Sziasztok. Fiamnak szeretnék egy laptopot. 150Eft körüli áron, lehetőleg idei kiadás max 1-2 év. Játékra, netezésre. Én valamelyik A10 APU- val szerelt gépre gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Politika
- Minden ami hőszivattyú
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Macbook Pro 15" - 2017, 4 mag i7 16GB, 1 TERA, 4GB Radeon, új akku, touchbar, garancia
- ELADÓ ! Asus TUF Gaming F15 LAPTOP (HIBÁS!!!!!!!!)
- HP 630 635 HDD és DVD adapter/kábel eladó
- Vékony Acer Aspire 14 /Intel i3-7generáció / 8gb ddr4 / 128gb ssd /HDMI Kamera/windows11
- Dell 5480 szép állapotú i5, 256GB SSD, FHD IPS LCD, 8GB, magyar világítós billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs