Hirdetés
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- gerner1
- Android másképp: Lineage OS és társai
- E91 blog 2. rész
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ezt a hármat néztem ki egyelőre. Nekem a Lenovo szimpatikus, jó kompromisszumnak tűnik.
Dell Inspiron 5521 [link]
Fujitsu Lifebook AH552 [link]
Lenovo IdeaPad B590 [link](#46050) Chaser: Köszi! Nem lesz játék. Ezek szerint Te is a B590-et ajánlanád. (Nem az enyém lesz, csaj unokatesómnak segítek választani.)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit megvariáltam a kritériumokat, hátha így tudtok segíteni.
Szóval max 80-ig szeretnék valami használt üzleti gépet, amiben van valami kisebb dedikált videó kártya, vagy olyan videó kártya ami valamivel jobb mint az x4500MHD. Thinkpad topikban egyik fórumtárs segítségével kiderítettük, hogy a x4500MHD sajnos kevéske a CAD programoknak (Inventor és Proe, Creo). Ez lenne a fő felhasználása. Azért is gondolkozom valami használt üzletin, mert sokat lenne hurcolászva és jól jönne valami masszívabb gép, ami nem nyeklik-nyaklik. (Nem mintha dobálnám a gépet, minden cuccomra vigyázok eléggé)
Méretre jó lenne, ha 14"-nál nem lenne nagyobb, de 12"-13"-nak jobban örülnék. Vagy ilyen árkategóriában csak 15"-os gépek vannak? Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Feenyx #46055 üzenetére
Ez a gép lesz a Te barátod. Ha nem kell a 3G modem, azt simán eladod 5-6 k-ért, és úgy még olcsóbb.
KismAji: Az E531 jó lehet (róla megfeledkeztem ), igazából Ő az egyetlen, ami minden kritériumnak megfelel. Szerintem felesleges az i5-ért annyit kiadni, nem hoz érezhető többletet az i3-as verziónál, csak a pénztárcád bánja.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Szepi1979
senior tag
[ Szerkesztve ]
“ nem kell mindig nyerni “
-
törölt tag
Helo!
150 körül szertnék venni ÚJ laptopot játékra/filmre/internetezésre.
Milyet ajánlotok?
Eddig ez jött szóba de ez nem igazán erre a célra van kitalálva
-
Chaser
legenda
-
veterán
Sziasztok!
A főnököm akar nekem venni céges laptopot, és megkérdezte milyenre gondoltam. Mikor a keretről faggattam nagyon örült, hogy én 200 bruttóra gondoltam, szóval biztos bele lehet csúszni 220-230-ig.
Alapvetően i5/i7 procira gondoltam, munka kapcsán túl teljesítményigényes feladatokra nem kell számítani, 2D CAD tervezés, programozás, semmi extra. A tervezéshez viszont jól jönne a nagyobb felbontás, szóval az 1366*768 kilőve, fullHD preferált, de nem tudom, nem túl apró-e. Jobb lenne a matt kijelző. Tetszenek a 17-es gépek, de szerintem a plusz cipekedést nem éri meg, erről is kérnék véleményt, tapasztalatokat.
Merevlemez terén nincsenek hatalmas elvárásaim, 500 elég, 1000 persze még jobb. SSD-ről mi a véleményetek? Amiben alapfelszereltség abban 8 meg 24 meg 32 giga van HDD-vel, HDD nélkül pedig nem kellene, és ezek mocskos drágák. Megérheti az optibay+32v64 SSD? Ez kb milyen plusz költség? Garancia nem ugrik, ha átteszem a winyót az optibay-be, az SSD meg megy a helyére?
Főleg oprendszer nélküli gép érdekelne, mivel van a cégnek még néhány licence.
Jobban tetszik a szigetes billentyűzet, de ha nem az, az nem kizáró tényező.
4 giga RAM alatt nem nagyon lehet gépet kapni, de ha kicsit több lenne az biztosan jobb lenne, bár az SSD-re szívesebben költenék.
Videokártya jó lenne, ha nem integrált lenne, hétvégén itthon lehet játszanék kicsit, semmi komoly, SanAndreas, NFS, UT, ilyen régebbiek.
Minőség/márka tekintetében nekem borzasztóan tetszenek a Dell szálcsiszolt alumínium gépei, illetve a Thinkpad-ek. Leginkább ebben a 2 márkában gondolkodnék, de ha van olcsóbban jobb azt sem vetem meg.
5-6 órás akkuidőnek nagyon örülnék, valószínűleg buszon is használnám.
Tartós, komoly gépet keresek, nem egy fényes lakk felületű világító billentyűzetes játékgépet.
Terepi használat is lesz, jó lenne, ha lenne rajta DSUB monitorkimenet, Serial port, bár ezek már nem valószínű, hogy lesznek.
Tudnátok ajánlani konkrét típust, amiről jó tapasztalatotok van?Ami eddig tetszett:
Lenovo G500/700 valami közepesen izmos videokártyával
Dell Latitude/Inspiron sorozatJól láttam, hogy vannak mostanában érintőképernyős laptopok?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Chaser
legenda
válasz rasotamas #46063 üzenetére
Ha buszon is használnád felejtsd is a lenovo konzum gépeket. Dell lati E5530 fér ennyibe bele FHD kijelzővel, diszkrét vga nélkül. SSD-re nyugodtan bővíthetsz, gar nem veszik el. Min 64GB, 32-est kapni se lehet már és értelme sincs sok.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pocok256
veterán
Na crysis 2 multival csináltam egy kezdetleges táblázatot nemsokára beleteszem a cs go -t a dota 2 öt is.
Itt már nagyon szépen látszik, hogy 1366*768 ban már egy gt 645m et is visszafogna egy ULV s proci :/
hopp a proci feliratozást elontottam mindjárt javítomMost már jó
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Mikee boy
csendes tag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a következő paraméterekre tudnátok-e megfelelő laptop-ot javasolni:
- A lecserélendő laptop egy Acer Aspire 4810-es, ami tökéletesen megfelelt az igényeknek, csak a zsanérja tönkrement, meg már közel 4 éves.
- Keretösszeg: max-max. 200eFt
- Felhasználás: főleg office, web, hd-s videók lejátszása (játék, videószerkesztés nem fontos, ergo külön videokártya nem követelmény)
- Proci: kis fogyasztású, minimum 2 magos (de inkább négy)
- Kijelző: 13-14" (fényes,matt mindegy), preferált a HD, de ha túl drága, akkor jó a szokásos 1366-os is.
- Háttértár: minimum 500GB HDD és nagyon fontos lenne, hogy legyen benne gyorsító SSD is
- Op. rendszer: valami MS (win7 vagy 8, mindegy)
- Ram: minimum 4GB
- Optikai meghajtó nem kell
- Egyebek: USB3, HDMI kimenete legyen, esetleg WIDI képesség előny lenne (nyilván intel proci esetén)
- Márkában a preferáltak: Asus / Samsung / Acer (különösen fontos, hogy vékony legyen, nem ragaszkodom, hogy ultrabook vékonyságú legyen, de mivel főleg "ölben" van használva, ezért a vékonyság nagyon számít). (Illetve márka tekintetében a Lenovo, Sony ki van zárva.)
- Új gép kellene: amiben idáig gondolkodtam az az Asus S46 vagy vivobook széria, Samsung 5-7-9 széria, ezeknek a külalakja fogott meg leginkább (igazából az asus második generációs zenbook-jába szerettem bele, de ezen az árszinten ilyen modellt nem lehet kapni.)Kíváncsian várom a javaslatokat a témában.
Köszönettel: Miki
Mikee boy
-
Feenyx
aktív tag
válasz Chaser #46057 üzenetére
Köszi Chaser és btudos! Jónak tűnik ez a gép
Egy kérdésem viszont még lenne, olyan thinkpad ami első generációs i3-al rendelkezik, és 12"-13" méretű, azok mennyitől kezdődhetnek, és mik azok a típusok? Mert az első generációs i3 integrált kártyája már kihajtaná a CAD programokat azon a szinten amin én használom. Igazából a 4500MHD éppen hogy kihajtja, de mondjuk hosszabb távon jobb lenne valami kicsit erősebb gép. -
Chaser
legenda
válasz Feenyx #46069 üzenetére
Ha most elég az x200-ban levő igp ne vegyél x201-est. Mért? Mert az x200-ak ára nem sokat vándorol már, ellenben x201-é az pár hónapon belül csúnyán esni fog. Ha kevés lesz az x200 akkor eladod és veszel 220-at pl.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Pocok256 #46071 üzenetére
5 játékon vagyok túl. Tisztán látszik az, mint a 730M és 740M-nél is. Hiába lett erősebb a GPU és lassabb a CPU, vagy akár csak ugyanolyan erős, nem bír fentebb lépni az fps egy picit sem a limites játékoknál. Crysis 3 lövöldözés közben high-on beakad, mint a szemét, alapból viszont megy még így is. Rajzoltattam hosszú grafikont és összehúztam az időlefolyással. Gyönyörűen látszik, hogy amint sütögetem a fegyvert, a proci elszáll, mint a győzelmi zászló turbó ide vagy oda és reccs. Szóval az állítás igaz, 730M felett már erősen ajánlott a rendes i5.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
GeGe1989
újonc
Sziasztok! Új vagyok még laptopos témákban, de most a mobilitást is figyelembe véve egy laptopra cserélném 7 éves asztali gépemet. Már ki is néztem, ami szerintem ár-érték arányban a legjobb lehet, de szeretnék olvasni pár jobban hozzáértő véleményt A gépet főként munkára, tervezésre(3d statikai programok), játékra(nagy gépigényűekre is), internetezésre, illetve pokerezésre használnám. az árkeret maximum 200-210ezer forint, és pont rátaláltam ennyiért erre az erős hardverűnek tűnő gépre: http://www.computerimperium.hu/images/Acer_Aspire_V3-571G_i7_16GB.jpg Köszönöm a véleményeket előre is.
-
GeGe1989
újonc
Sziasztok! Új vagyok még laptopos témákban, de most a mobilitást is figyelembe véve egy laptopra cserélném 7 éves asztali gépemet. Már ki is néztem, ami szerintem ár-érték arányban a legjobb lehet, de szeretnék olvasni pár jobban hozzáértő véleményt A gépet főként munkára, tervezésre(3d statikai programok), játékra(nagy gépigényűekre is), internetezésre, illetve pokerezésre használnám. az árkeret maximum 200-210ezer forint, és pont rátaláltam ennyiért erre az erős hardverűnek tűnő gépre: http://www.computerimperium.hu/images/Acer_Aspire_V3-571G_i7_16GB.jpg Köszönöm a véleményeket előre is.
-
spyduck
nagyúr
válasz Dreadloord #46076 üzenetére
Igen, végre fény derült az igazságra
Egy dolog viszont még mindig nem hagy nyugodni. Mi lesz 1920x1080-on? Nyilván a VGA fog elfogyni. A másik pedig, hogy én még mindig előbb vennék egy olyan U-s CPU-t ami nem teljesen hajtja ki a VGA-t, mintsem egy olyan ami kazánná változtatja a gépet és többet is fogyaszt +10%-ért.Rosszúl látom?
-
brumi1024
veterán
Mire használnád? Mennyi a keret? Topic összefoglaló? Mindkettőnél van jobb alternatíva, pl Fuji UH552 5k-val a Samsung ára felett, vagy AH552. Már ha nem kell dgpu, de ezért lenne jó tudni a felhasználási területet.
Linkekhez meg rakj be egy :-ot a http mögé.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz spyduck #46079 üzenetére
Egy normál i5 ha kazánná változtatja a gépet, akkor ott komoly hűtési gondok vannak.
Szerintem legyen 2 mm-el vastagabb egy gép, de ha már beleraknak egy GT750m-et, azt illene meghajtani. (Mondjuk beszélek én... Csak azért van a dGPU bekapcsolva, hogy a mini displayport használható legyen )
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #46079 üzenetére
Ott mindkettő elfogy kb annyi lesz. De a vga miatt sokkal látványosabb laggokkal.
Ez a 10% a minimum FPS-ek miatt nem mindegy, főleg ha van az 20 is. Egyszerűen ennyit tudnak akkor ezek a csodák, persze ez erősen game függő, cryzis 3-nak asztali i5 is lehet kevés..vissza az y510p-t 1 vga-val és akkor nincs is mért az új dellekről beszélni. Mi lett ezzel a lenovoval? Kb sehol nem látom._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pocok256
veterán
válasz Chaser #46086 üzenetére
Azért nem hinném, hogy elfogy a gt750m full hd ba !
Már csak azért sem mert a gt 645m sem fogy el. Se a dota 2 alol se a Counter strike alol se a Borderlands 2 alól és még a WOW alól sem fogy el, a gt 645m full hd ba De csinálok részletes tesztet erről még mielőtt eladom a gépemet és majd az új 7537 el szépen összehasonlítom mit nyertem és mit vesztettem.
De a tippem nekem is az, hogy full hd ba már szinkronba fog elfogyni az ulv s i5 és a 750m.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Pocok256 #46088 üzenetére
Hogy a viharba ne fogyna el Cry3 alatt Persze nem vga igényes játék alatt nem fogy el feltétlen. Ez adott játék függő. HD vs FHD viszonylatban azért elég sok pixel különbség van. Pont a cry3 az amit felesleges is tesztelni, komoly asztali konfigokat is megizzaszt.
Nekem az NVS5200-vel konkrétan diavetítés volt 1280-ban sandy i5 mellett. Ugyanakkor pl az alien colonial marines meg egész tűrhető volt és az se régi játék._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pocok256
veterán
válasz btudos #46089 üzenetére
Hát mit ne mondjak sokkal nyugodtabb lennék ha nem U s proci lenne benne
De max 8 napon belül visszaadom azt bambi veszek egy alienwaret vagy 510p t.
Csak e kettő közül egyik sem tetszik na meg teljesítmény is fölös egy i5 750m kitudna engem szolgálni a következő 2 évre ez 100%... Csak ilyen gép nincs a piacon ....(#46090) Tikakukac
2 hét még hátra van a vásárlásig
Amúgy jó hallani ha megcsinálod lekötelezel az tuti(#46091) Chaser
Amúgy igen szerintem is több értelme lenne a valós igénykeet kiszolgálni tesztben.. Counter strike go meg Bf3 teszt és ezeket nem HIGH on meg maxon mert úgy SENKI nem játszik alapból a szűréseket fps játékba SOHA nem kapcsolja be senki mert csak zavar.. a növény meg árnyékokat ugyanúgy leveszik mert csak zavar. Jó lenne ha a játékokat valós körülmények között tesztelnék nem pedig 16 os szűrés meg max árnyékkal amit soha nem fognak bekapcsolni csak addig max amíg a campaign tart.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Politika
- Minden ami hőszivattyú
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Macbook Pro 15" - 2017, 4 mag i7 16GB, 1 TERA, 4GB Radeon, új akku, touchbar, garancia
- ELADÓ ! Asus TUF Gaming F15 LAPTOP (HIBÁS!!!!!!!!)
- HP 630 635 HDD és DVD adapter/kábel eladó
- Vékony Acer Aspire 14 /Intel i3-7generáció / 8gb ddr4 / 128gb ssd /HDMI Kamera/windows11
- Dell 5480 szép állapotú i5, 256GB SSD, FHD IPS LCD, 8GB, magyar világítós billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest