Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen oda írd be.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szia.
Ha kimondottan használt gépet keresel, ebben a topicban kérdezz. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kicsit könnyítenék a kérdésemen, hátha így könnyebben tudtok válaszolni, mert kezd sürgős lenni:
Mi az az Intel Core i7 processzor, ami reálisan belefér egy bruttó 300 ezres refurbished üzleti (Dell, HP elsősorban) laptopba? Az nekem már egy jó kiindulási alap lehet arra, hogy benchmarkokban nézzek hasonló teljesítményű i5-ös konfigokat is.Meg vannak amúgy buktatók a jövőbeli upgrade kérdésében? Én egy pár éve most már M1-es MacBookot használok, de nem tudom ez a bővíthetetlen RAM/SSD pestis mennyire terjedt át a Windows gépekre (hallottam hírét, hogy már vannak áldozatok).
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kapásból találtam 90-ért is már az általad keresett gépet.
Mi nem felel meg?
Nem lesz olcsóbb, ha esetleg erre várnál.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
100k-ba belefér a teljesen totálisan új gyári burkolat mindenhol, IPS, nagy VGA is, ami pedig extra kuriózum.
Valamit nem jól csinálsz
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Van erre is mód, hirdetésfigyelő, és e-mailben kapod a jelzést

A nepperek se figyelik egész nap
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Azért nem jönnek, mert árban csodát keresel
Olyan konfigok vannak és voltak fent most is, a percen kéne megvenni mindet. Nekem most pont nincs ilyenre kereslet, de akinek volt és kellett gép annak órákon belül találtam
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Néztem én is az S936-ost, nagyon szép masina, csak a szerelhetősége már nem az igazi.
Ettől függetlenül szerintem jó gép lehet.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nyilván, 60k-ért ez csoda lenne.
Van. Alaplap. Sok-sok-sok alaplap hiba.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
2 évre előre be vagyok táblázva, nincs gondom azzal, hogy ne tudjak dolgozni
Ha a 4K nem kell, E7450 és E5450 esetleg HP 840-ek és T450-ek várnak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez a 4K , de leginkább a HDMI butulás az Intel oldaláról ami ezeket agyon fogja vágni még szerintem a kövi 2 generációban is amiket nézel. Kérdésed jogos. Eskü érdekel is, de ez a home office durvább, mint a benti meló lassan
-
lypen99
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A többiek kifejtették helyettem az okát.
Ha elég neked a Haswell IGP (nekem is 4400 van) akkor no para. 1080P meg se kottyant neki, bár mondjuk HD kijelző mellett nem megyek feljebb 720-nál.A Z50-70-k volt FHD kijelzője (G50-70-m van) ott szintén nem volt gond 1080P-s filmekkel.
-
Prowler
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Haswell széria nem tudja zökkenőmentesen a 4K-t, 1440p még oké de ott is dolgozik már rendesen a cucc. 1080p anyagokkal nekem nem volt gondom.
i5-4310M & HD4600 -
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
1440p-re ezek jók, ezt biztosan tudom. A 4K az mindig iszonyatos problémás. Port oldalról, GPU oldalról, CPU oldalról is sajnos. Hazudnék ha azt mondanám ez így zökkenőmentesen menne.
-
PubliCat
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
1 perces gugli keresés,és kiírja, hogy a az i7 verzió nem fog benne elhalni. Az i5 4th gent ezzel nem traktálnál, valszeg úgy sem tudná a te szintednek megfelelően vinni a képkockákatmásodpercenként.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha tudod az igényeket, és lefedi az olcsóbb gép is, akkor azt vedd.
Dell ajánlott azon a szinten.
Esetleg Fujitsu E734/744
-
lypen99
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Inkább a 7450.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen már látom is. Szokásos probléma vagy tapétázok vagy össze fognak folyni a dolgok. 3 ember jött egymás után videóvágós konfiggal, ez lehetett a gond. Májfót.
Lényegen nem változtat, ezt így egyben lehozni nem lehet. Max gémer vassal, az meg mindig libegős, hogy mit fog és meddig bírni.
DrSoul: Minddel baj van, ha ott csak HP volt, naná, hogy azzal voltak gondok. Az a gond, hogy nem nagyon vagyunk kirakva munkaállomásokkal aprón sem. Értelmes konfigokkal főleg nem. Hirtelen ezt találtam legjobbnak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Oké, de ezzel nem tudok mit kezdeni. 30 tonna szoftver minden egyes verziójára gépet kiajánlani szűk kerettel

Procit tudunk előszedni könnyen, GPU-t nem. Tapasztalataim szerint pedig ez még mindig egy jobb recept. Ha pedig ennél komolyabb tudás kell a vásárláshoz segítsen a nép gyermeke aztán öntse ki szívét és infóját ide.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor mit javasolsz? Átutalod a a hiányzó pénzösszeget a kérdezőnek?
Mert ezzel mást nem tudunk így kezdeni

DrSoul: Nyilván minél újabb, annál jobb. Ha nincs megkötésed olyan szempontból, ami utasításkészletet érint, akkor nyers erőre kell menni. Ha van, akkor sajnos benne vagyunk a slamasztikában.
-
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A nagyobbik testvére; a HP ProBook 450 G4 nem kapott túl jó kijelzőt, és az akkumulátort csak teljes szétszerelés után lehet eltávolítani. Inkább egy Pavilionra hasonlít, talán jobb billentyűzetet kapott annál.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát kérsz sn-t és irány parts lookup. Ha nincs cserélve (sokszor van, nagyon) akkor ott is ott lesz.
Jah, hogy te világítósra akarod magát a gomb tetejét is meghagyni. Hát az biztos szívás, nem is tudom van-e olyan matrinya.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát ha szép foltos és ghostol meg van backlight is ezerrel az IPS

Egyébként egyből leszűrhető, kódok nélkül is, ha vannak rajta színek az IPS, látod oldalból ahogy lila lesz nem pedig fehér és invertált a fekete. HWInfo is kiköpi a kódját a panelnak, ha nincs cserélve akkor partslookup is.
Van magyar billes, én 2-t is megforgattam magamnál. Csak többségük még otthon forog, mert behúzták a dolgozók

A külföldi baromi könnyen matricázható. Pár tucat után tudom

-
fungi
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha található, akkor én IPS verziót szereznék, akár kis várakozás árán is, hatalmas különbséget nem láttam az x220 és 230 között, /x230-nál már szigetes a billentyűzet, viszont tetszett hogy világít alulról is, / de az alapkijelzőknél bármelyik IPS sokkal szebb. /Egységnyi pénznél inkább x220 IPS mint x230 TN/ Msata Ssd-vel lehetséges a merevlemez megtartása, /x220-on biztosan, a WWAN slotba megy, úgy tudom az x230-nál ugyanez/
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Egy Precision mennyire tűnik ormótlannak? Esetleg egy ZBook? Így ez a kettő jutott eszembe, Thinkpadból ugye most már vannak S-es W-k is, ami oximoron, de hát ha így érzik hajrá.
Ezekből megkaparintani valami féláras céges kidobálást és szerintem nem lenne gond, első fázist megnézni meg szerkeszteni annyira nagyon pontos panel nem kell, úgyis méret miatt kényelmetlen.
B-Clone: Hidd el megvan a téma, mert nekem pont arra kell gép, hogy amíg nem érek haza addig megkuksizzam a videókat/képeket, helyben korrigáljam ha lehet ha nem újralőjem.
Nekem egy így összekukázott 840 G2-re épített gép okés, ennyiért meg főleg. Csak van akinek kicsit több kell, na ott már érdekesebb a dolog.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
7559-ig jutottam meg volt is nálam sima is meg 4K is, ott max 60/90% a tető ami viszont inkább húzós, hogy van backlight bleed is, néha pici néha nagyon ami ha fotókat is buherál akkor elég idegesítő.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az a baj, hogy ami ezt tudja, azok épített Schenker gépek, meg egy MSI brutál vas, MacBook Pro és hasonló 1-2 masinéria, üzletibből mondjuk X1 Carbon
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem az a gond, hogy nincs, hanem, hogy mocsok drága, alig van. 300 ropiból ezek nincsenek meg

-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ilyen 65/96%-os lefedettséggel mennek most a legtöbben, igaz ezt 14"-ból tudom, nagyobbaknál jobb a dolog, 15"-ban mennek 85/100%-os panelek is, de azt is erősen kell válogatni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem feltétlen vagyis nem az új genes vidkari fogja megváltani a kijelzőket. Első körben ott van a gond

-
B-Clone
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ennyiből sajnos a feltételeknek megfelelő új gép nem nagyon lesz.
Ami alapvetően fontos tud lenni az egy bika cpu és egy bitang gyors ssd ha nem akarja befonni a haját amíg renderel a gép.
Dedikált gpu-nak abban az esetben van értelme, ha az általa használt szoftverek támogatják is az adott kártyákat. Ez egy kis gúglizással megtudható. Mindenképp érdemes ezzel kezdeni.Én egyébként azt mondanám, hogy mindenképpen várjon a vásárlással február végéig. Érkeznek az új szériás gépek és teljesítményben elég nagy lesz az ugrás főleg grafikus téren.
Arra viszont felkészülhet a barátod, hogy ha komoly munkára keres gépet az 500+ de még a hobbi felhasználáshoz is 300-400 Mátyást le kell szurkolni. -
AxBattler
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem tudom, mások többször is panaszkodtak az NBC üzemidő-tesztelésére. Az E6220-nál írtak anno a wlan-ra kb. 2.5 órát, ami nem fedi a valóságot.
Én várnék egy spyduck-tesztet...
-
AxBattler
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Review HP ProBook 450-H0V92EA
Bár ezt még Ivy Bridge-el gyártották
, de az összeszerelés azért bíztató, szerintem hozhatja a korábbi 4540s szintjét. -
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Itt egy teszt a 430 G1-ről.
(#49310) Pocok256
Elkapkodtad a vásárlást. Most ömlenek kifelé a Haswelles szériák.

A 8870 még a Last Lightot is eldöcögteti. -
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kimondta hogy nincs egy dell u2312hm moncsim otthon meg ugye ssd a gépben

Igazából nekem csak egy két játék a lényeg, pl sc 2 meg dota 2, hogy fussonak mással szinte sose játszok csak na ...

-
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem azt írtam? Ugyanis senki nem mondta neki...

Csak idevágta a fórumra a szürkét, ahelyett, hogy tovább kutakodott volna.
No, de adtam neki normális linket az övé helyett.
A probléma inkább az, hogy nem válaszolt az összefoglaló kérdéseire.
(#48611) Pocok256
Ez jónak számít?

Még Z500-zal nyomulsz, nem Dellel?

-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Amúgy ha csak a bill a baja a gépnek akkor tessék venni bele egy újat ebayen bagóért adnak és a probléma meg van oldva

-
brumi1024
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Inkább a B590, de sokkal inkább a Fujitsu A512.
pimi50: Kifutó széria, itt az utódja a 3537.
-
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Most nem olvasok vissza, inkább tényleg várjuk meg
POCOK munka van
kecz: A vostro fél-üzleti, mint az olcsó fujik, lenovo edge széria. Inspironoknál jobb minőség, bár 7xxx szériánál már nem feltétlen. A gari kétes, régen ezekre NBD gar volt, de egy ideje a legtöbbnél már csak sima szervizgart láttam mint az inspironoknál. Én 5530-at vennék, egyrészt mer FHD ami ég és föld HD-hoz képest. Másrészt 100% NBD gar, backlit bill is 100%, bár az vostronál is lehet, akár dokkolható és jobb minőség. HW-ben meg kb ugyanaz. Ha meg FPR kell 5530-ból is biztos van olyan modell, vagy veszel bele utólag okosban'

-
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Jah lehet, de mondta hogy van msata, arra tisztán emlékszem, vagy szenilis vagyok
és 2x128 vagy 256GB SSD-t akar használni így msata+HDD helyről. -
runner 125
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen.
Most néztem notebookcheck testet, ők is azt írják, h nincs mSata, ez viszont nonszensz így.
Nem is értem az okát, pláne h optika sincs. -
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
msata hely van benne. Igaz drágább mint a 2.5" SSD meg lassabb is, de ha nincs más akkor nincs.
szerk: Pocok azt mondta msata SSD-vel használja..vagy rosszul emlékezek vagy keverek valamit.
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen mondhatni Best buy kicsit kivárok de 1-2 hónapon belül lehet karácsonyra meglepem magam vele

(#48037) Phvhun
Az a kártya kb a HD3000 el van egy szinten szóval low -on 1366*768 ban simán elfuttatja a játékot. -
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha rákeresel a srácok által adott panel számra ebayen elég sok találatot kapsz

Egy kis BF4 FPS teszt
Meglepően jól megy a játék ha ésszel konfigolja amúgy az ember egy két beállítás ultran és a szűrések le és még akkor is szép FPS eredményeket kapok

-
brumi1024
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
i7-4500U+8870M-el jó volt a BF3 (mondjuk nem mondanám olyan jól optimalizáltnak, kell a multihoz GPU rendesen). 35-40 körüli átlag volt, és a minimum sem volt 25 alatt. Jó persze nem 60 FPS minimum, de ahhoz asztali kell. A beállítások pedig: 900p, Mesh Ultra, Texture High, többi Low.
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Bf 4 et napokban leteszteltem hétvégén szerintem kijön egy sacc per kábé bemutatás

-
redwhite78
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az a 6520-as pikk-pakk elment. Tegnap délután került fel, de én pár órával később már csak árnyékra mentem.
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát figy irdatlan jól össze van rakva a 7537 nagyon nagyon könnyen lehet takarítani szétszedni (bár már 1 pöcköt ripityára törtem az alsó burkoló elemen... majd egyszer rendelek egy másik aljat vagy nem tudom mi lesz
)
Tetejébe az erő ami ebben a gépben van valami zseniális Sc 2 Extrem beállitás mellett full hd ba szűréssel 1v1 be nincs olyan szituáció mikor érezném, hogy ide kevés lenne a gép, de még a 2v2 csatákban is igen jól elboldogul. Teszi ezt úgy, hogy rendkívül halk és a kritikus pontokon egyáltalán nem melegszik. Debreceni vonat utam ami 6 óra volt 1 töltéssel kibirta pedig végig neteztem. Na ezt eddig egy gép sem adta nekem, ha kellett erőmű ha kell 8 órát biztosan kibírni képes netezős gép. Ha pedig rossz a panel akkor kicserélem egy full hd ra potom áron majd 2-3 hónap múlva és mivel a dell support nem idióta ezért garancia is megmarad.Ennek a gépnek egyedül az 5537 lenne lehetséges alternatívája, de az meg épp azért nem jöhet szóba amiért a 7537 nagyon menő az pedig a külseje. Azért egy komoly tárgyaláson nem mind1 már az sem, hogy a porcshedból kiszállva a bugatti táskádból mit rántasz elő

Engem a ketyere meggyőzött pont azt és annyit ad amennyire szükségem van

-
BBéci
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Várj egy olyan Latitude-re, ami fiatalabb és legalább 2 év garancia van rá. Hasonló kételyek között vívódom én is, ráadásul a 7537 az optikai meghajtó hiánya miatt szóba sem jöhet és az 500 gigás HDD is vicc. Valamint jól jönnek az olyan pluszok, mint az eSata, Display Port és hasonlók, amiket egy üzleti gép kínál. Már a full HD kijelzőt is felvettem a kívánságlistámra.
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Megbanod te még azt ha nem veszed.meg a 7537et ;-)
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Másikon több gari és elviekben nem kell billzet csere sem.
Bár nyomogattam már 5-öst 6-os után és szerintem legalább olyan jó az 5-ös is. Majd egyszer elhozok 2-t és meglőjük együtt.
-
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A Numpad nem fog hiányozni? Plusz még egy billentyűzetcsere is benne lehet, ha magyart szeretnél.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Van. Ez megteszi, ha a billzet nem világítós akkor olcsóért van bele.
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Bocsátassa meg nekem az isten,de én 3537 et tuti nem vennék nekem az már túl gagyinak hat. Hiába tudom, hogy minden rendben van vele... Nekem az a rücsi külső nem bejövős.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát magára a kijelzőre gari nem lesz. Se semmi másra ami cserélve lett. A műveletre magára mindösszesen.
Hát 1 óra ki lesz számlázva, szóval 6k lesz alsó hangon, de egy 10-esbe bele kéne férnie. Panelt lehet venni ofc, de qrva drága lesz

Meg kell keresni a panelt amit egyébként raknak a gépbe onnantól gyerekjáték

DonMaster: Láttunk már nagyon durci fémes bevonatokat amik koptak hámlottak meg pusztultak meg. Amíg anyagszakértőnél nem voltak addig csak sejtünk.
-
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nézz be dell topikba, írd be a problémát és egy kompetens meg fog keresni

-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Zokszó nélkül bemehetsz és mondhatod, hogy csá itt a panel rakd be, számlázd ki. Simán.
-
brumi1024
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az a durva, hogy még a 4-5-(6-700)k-s Dell M6600-asokba is 3 féle 1080p panelt raktak(pedig ez ugye nem az alapkijelző), amiből egy nagyon gyenge volt a felhasználók véleménye alapján, sokan cseréltették gariban. Egyedül az IPS hozta az elvárt minőséget, de annak voltak egyéb érdekes megkötései(nincs Optimus(ez érthető, 10 bites panel), és nincs 3G(ez nem érthető)). Sőt még jobb: az eggyel későbbi, de kisebb M4700-as esetén nem is volt rendelhető az IPS panel semmiképp, viszont az 1080p-t választó vevők közül a szerencsések IPS-t, a kevésbé szerencsések TN-t kaptak. Később az amerikai fórumokon megpróbáltak valami rendszert felállítani arra, hogy hogy lehet kitalálni, hogy milyen panel lesz az aktuálisan rendelt gépben és esetleg visszamondani, hogy egy másik szállítmányból lehessen rendelni.
-
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Random rakják beléjük, ez a legrosszabb. Teljesen kiszámíthatatlan, amit láttál lehet kevésbé volt ocsmány, következő szállítmányban már ocsmányabb volt. Éppen mit sikerül legolcsóbban venni...samsungokban van konstans panel, ők ugye gyártanak panelt is. A dologban annyi szépséghiba van, hogy náluk kb minden HD panel rusnya..viszont a FHD már egészen más kategória náluk is.
Amit meg lehet csinálni...ha szoktál szerelgetni panelcsere FHD-ra, bayen kapsz 22k körül olyat hogy ihajj, frankó AUO. Nyom nélkül meg lehet oldani, gond esetén vissza a gyári. Vagy veszel NBD gart a gépre kb 20-25k-ért 1 évet és akkor nem fog vele foglalkozni már senki hogy milyen panel van benne esetleges gond esetén. -
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez azért necces mert ugye több beszállító is lehet és eltérő minőség. Amúgy emlékeim szerint 7537-ben színe legalább volt, de ez valamiért elég fakó maradt végig. Mindenesetre nekem egyre megy nem jó és nem jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
TheProb: Egyik sem megváltás, az az Acer is elég érdekes lehet, igyekszek belőle meglovasítani egyet ha tudok.
-
Borote
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ugyanazt az ÁTLAGOS hányadékot
(sajnos...) -
troland26
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
-
Dreadloord
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha jól tévedek, a z510 teljesen ugyanaz lesz mint a z500, csak i7-es proci lesz benne i5 helyett, semmi más változás nem lesz, de a gt 74m-nek bőven elég az i5, szóval ez így nem lesz hú de nagy előrelépés, inkább maradt volna az i5, de kicsit jobb vga-val(pl gt 750m
) NAjó akkor már túl jó lett volna
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kijelzője kb ugyanaz bár a fekete szebb itt. Egyelőre azon vagyok, hogy használhatóvá faragjam a gépet. Épp leirtottam róla a mcaffet ami azt játszotta, hogy az egyik magot konstans 100% ra terhelte...
Ezek után most a wifivel szenvedek mert konkrétan a router mellett sem képes 10 megánál többel működni és ha már 3 méterre vagyok tőle akkor már kb használhatatlan. Ez most driver vagy a router két antennsá mivoltja miatt van nem tudom. Két antenna közötti távolság kb 2 méter és az egyik 8 db míg amásik 3 dbi -s antenna lehet ez megzavarja... Bár a z500 at egyáltalán nem zavarja (igaz ez egyébként is csak 1 antennát tudna lekezelni) és az szépen megy. Ugyanazon a szent helyen 20/10 a z500 -al ezzel meg 1/7. Azért nem mindegy. Hétvégén belerakom az SSD -t és feltelepítek rá mindent normálisan mert ez a gyárilag telepített gép valami istencsapása se nvidia driver se semmi nem volt kb rajta. Bár becsületére legyen mondva a dellnek legalább a vinyon rajta van minden

notebookspecilastátol vettem, de ez volt az utolsó darab náluk is.
Most megyek órára utánna estefele lehet még rászánom magam, hogy bekapcsoljam, de nem hiszem mert rendes HDD mellett már ott jártam, hogy agyérgörcsöt kaptam ... Ezt még tetézi a teljesen használhatatlan wifije is ... Ha a wifire nem találok megoldást lehet megy vissza 8 napon belüli akcióra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én azt mondom, hogy ha csak püfölni kell akkor nincs értelme a kasztnira elverni a pénzt mert minek.
Maga a 3537 meg ugyanaz mint a nagyobbik, csak nem aluszerű hanem recés a borítása. Kopp ugyanazt a sablont használják az alsó részhez is, az 5-ösnél fújják kályha ezüsttel. Most tényleg volt nálam az összes új Inspiron 15"-ban szóval volt alkalmam tényleg nyomogatni őket sokat, nyugodtan. A nálam járó 5537 konkrétan illesztési hibás és kicsit sorjás az alja. A kisebbik kapott gumisabb touchpadot, tök jó. Én nem látom miért kéne a másikat venni, belül ugyanaz, alja ugyanaz, kívül meg egyik fémszerűbb, másik recés valami. Ízlés kérdése.
Ha akarsz egy tényleg komolyabb gépet akkor vegyed a 7537-et.7537 annyira nincs hogy ihaj azt ne nagyon keresd. 7737 pesti szalonban van kirakva.
sid87: Nem tudok ilyenről.
btudos: Nyilván totál más. De nekem pölö annyira "menő" volt a 7537, hogy rendesen feszengtem mikor bevittem pötyörészni. Másik olcsóbb, egyszerű, és ennyi. Egyik haversrác nyomogatja most is, neki is konkrétan ez kéne jobban, mint az 5537. Itt nyüszögteti most pedig mindkettőt még mindig

-
btudos
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Na azért a 7537 helyett 3537, az durva... 5537 helyett még azt mondom oké, de azért érződik, hogy belépő cucc. Én még 3521-ként találkoztam vele először, nem tartom jó gépnek, nekem még az 5537 is megérné, de igazából mindkét modell gyenge pontja a billentyűzet, amihez 3537-nél hozzá jön a béna külső borítás. A 7537 egészen más minőségi kategóriát képvisel az eddigi beszámolók alapján. Ha van rá keret, én a 3 Inspiron közül tuti az utóbbit venném.
-
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Leginkább azt rakják ezekbe ami épp sikerül. Ha fontos a képminőség, meg hw-ben is jobbat szeretnél akkor y510p FHD kijelzővel, normál i5-tel, GT755-tel van 240k körül. Sztem sokkal jobb választás összességében.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Gyanúsan igen, nem bontottam ki serialra megnézni
De jó dolog, hogy ennél sokkal hányadékabbak is vannak.Én vegyesen kapom az infókat. Haverom egyenesen a 3537-et vinné el, igazándiból én is. És akkor egyszere volt nálam 3537/5537/7537 is. A 7-es szép meg minden, de nekem túl Mac meg króm meg izé.
Ezt te tudod, te érzed

-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Holnap megkapom a 7537 et és személyesen betudok róla számolni

-
Gedeon31
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kicsit vissza olvasnál az nekem meg kell venni egy olyan rendszert amit nem biztos szeretnék és igen borsós áron.
-
Fkris
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
ez nem tul jo hir:/amint gepkozelbe erek, kikeresek par boltot, es korbetelefonalok, hatha van par kosza peldany az eterben...
ha nem lenne, akkor ebben az arkategoriaban milyen gep van, hasonlo tulajdosagokkal? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát igen professzionális monitoroknál ritka. viszont ilyen TN panel szinten azért gyakrabban előfordul. De itt se kell ördöngösen sokra gondolni, most hasra ütés szerűen mondok valamit 100 db-ból 5nél 72 óra múlva jelentkezik, később meg szintén 5 nél. Kb így kell elképzelni. Persze ezek nem hivatalos adatok, de körülbelül erre saccolok. Most nekem pl 1,5 év alatt ~100 db kiadott Dell Latitude gépnél nem jelentkezett egyiknél sem, se az elején se utána jelenleg.
Viszont volt már hogy rendeltem netbookba kijelzőt, és 2/2 pixelhibás volt.
Illetve jut eszembe itthon van egy régi nagy NEC 4020-as monitorunk, ott meg függőlegesen van benne egy csík...Szóval ezek is elromolhatnak, és nem 50 ezerbe került de gondolom tudod ha ilyenekkel is foglalkoztok...

-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ja, hát ha EIZO-t mérünk meg NEC-et a tucat notikhoz, akkor nincs miről beszélni

Messze nem egy kategória a kettő, azt a 98%-ot szerintem ne add írásba, főleg ne fogadj nagyobb összegekkel

4-5 év magasságában az egykori millás laptopok prémium kijelzői úgy sárgulnak-halnak-pixelesednek, hogy öröm nézni

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A pixelhiba bármikor előjöhet, de legtöbb esetben már egyből látszik a kijelzőn, vagy pár nap után jön elő, később már ritkább esetekben jelentkezhet.
-
Tikakukac
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Lett már kivágva bőven kijelző, saját gépeimből (telóból főleg, 4 kijelző csere az elég combos) kiindulva tudom mondani, hogy sima liba a megpixelesedés. Meg a foltosodás és egyebek. Jelenlegi BenQ moncsim, ami nemsokára megint gariztatós lesz ugyanúgy foltosodik be, és a legszebb, összefüggőben kapott egy kb. 5 pixelnyi fehér csíkot jobb oldalon. Mikor cserélték nem volt, tudom, mert szemem mint a sasé, pillantásra kiszúrom a dolgokat.
Totális piaci lefedést nem tudok mondani. Ennyire nem látok rá. Saját példáimból ennyit tudok. Illetve, hogy talán okkal ad a Dell a legdurcibb paneljeire is teljeskörű pixelgarit vagy hasonlók.
-
masholnap
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
szerintem az a jellemző, hogy vagy eredetileg halott, vagy pár nap járatás után behal egy-egy pixel abban az esetben, ha gyenge volt.
Májküll:
ha van 15 napos gari, az elég lehet, ha valaki nem akarja az első 72 órában döngetni. persze a 72 óra is csak a Samsungra érvényes, vagy ha ilyen garit vesz valaki, vagy ha a bolt állja alapból ezt az időintervallumot.egyébként a 8 munkanapos elállási lehetőség is elég lehet, ha valaki kiszállíttat, azaz nem a helyszínen veszi meg, csak ez csöppet macerás, és persze kell idő, míg visszafolyik az ár.
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szívesen! Szerintem se. Régóta húzódik a laptopvásárlás, úgyhogy én veszem viszem, ma lezárom a dolgot.
Egyébként még annyit, hogy ha olcsóbb gép kell a BB-ba 149-ért osztogatják hardveresen teljesen ugyan ezt a gépet, csak az a 3521-es. És még lejön belőle 5%. Szóval marhára megéri az a gép is. A fém borításon kívül én nem látok semmi differenciát közöttük, még a klaviatúrában sem, de inkább azt veszem, nehogy később megbánjam. Egy az egybe ugyan az.
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A notebookspecialistánál. Elvileg 3 db van raktáron, abból egy az enyém. Délbe megyek érte, mivel jött az sms, hogy átvehető, úgyhogy gondolom nem elírás, van még belőle.
Megkapod még itt 2500 Ft-tal olcsóbban, cserében gyengébb a videókari és csak 500 gb-os a merevlemez, viszont választhatsz színt.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A keretem ez a max, nincsen több még 1000 Ft se sajnos. Ez is nagyon nyögve nyelős. Ami különbözik az a vinyó és a vidi kari (meg a borítás). De miért jobb a GPU? Igaz, hogy újabb de az DDR3-as a 3531-be meg DDR5-ös van. Nézegettem teszteket, nagyon különbség nincsen a 3521 -s az 5521 GPU-ja közt.
De mivel asztalon fogom használni, lényegében nekem nem feltétlen kell a fém. -
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
ccfl-esnél is volt "hullámzó" kijelző, csak kb olyan ritka, mint ledesben a nem hullámzó
valszeg egy olyat fogtál ki. Amit mondasz az igaz persze, de közel sem olyan mértékben fárasztja a szemet mint a hullám jelenség. Viszont - saját tapasztalat - pár hét után /nálam ennyi volt / a szem veszi az akadályt és korántsem annyira zavaró a jelenség mint eleinte. -
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Itt írt egy fórumtárs személyes véleményt róla. Érdemes volna személyesen is megtapizni a gépet, talán utána könnyebb lesz a döntés.
-
BBéci
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hasonló ajánlatot én is szívesen olvasnék!
Más.
Miért nem linkeltek soha Laptop.hu és Notebook.hu kínálatot? -
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Neked MacBook kellene, főleg, ha sokszor lesz cipelve és esztétikailag is kellemes a szemnek. Kérdezd meg Spyduck fórumtárstól, hogy nincsen-e képben valami jó Apples ajánlat.

-
premete
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az i5 3320-as semmivel sem fogyaszt többet, ez a 17 watt is egy nagy kamu.
-
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kifoghatsz csaknem újat vagy újszerűt is.

Még olyan is előfordul néha, amelyeken itt-ott fólia van, vagy dobozos, de az utóbbi nagyon ritka.
Az i5-3337U teljesítménye nem nagy szám, egy Sandy i3 is van olyan jó.
(#44716) Tikakukac

-
Dhampir
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez a HP EliteBook 8740W nem gyenge gép, bár nem fHD DreamColor paneles, de még így is lesöpri a consumer kategóriát.
-
sityu17
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szia!
Igen olvastam róla én is, hogy full hd-s meg érintő képernyős, de azt nem értem hogy tesóm régi asus x51r es laposának jobb volt a képe, meg a fuji lifebook e8410 nek is sokkal jobb (pedig nem mai darab), szóval nem értem h miért kellett ezen spórolni, nem igaz h nem lehetett egy kicsivel többet kihozni belöle...:S Nagy kár mert amugy egész jó kis gép, de ez a kijelző hazavágja az élményt! Nagyot csalódtam benne
-
trisztan94
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Inkább alapszintű grafikai munkákat mondanék, néha-néha PS-ben megrajzolni valamit. Nem annyira fontos az az érintőképernyő, legrosszabb esetben veszek hozzá külön egy wacom "rajzlapot".
Esetleg az érintőképernyő nélkül, a többit figyelembe véve van valami?

-
KAMELOT
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez így mind ok. Csak itt a szempont minden piros legyen kivéve a bill lehet fekete. Mondom van az a Toshiba csak attól tartok az a 1,8GHz proci kevés a dolgokhoz. Te, hogy látod ezt??? Elég az vagy kell kicsit erősebb proci.
-
sityu17
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát igen, nyomós érvek, valahogy én is így vélekedek a Dell-ről. Nagyon szép, tesómnak is tetszik (ami a lényeg ugye, mert hát csak neki lesz
, és hardverben is ott van. Szóval szerintem nálam is eldőlt a választás!
Köszi a véleményeket! -
sityu17
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Tyűha, az nemsemmi!

Hát, amúgy én sem azt mondom, hogy az inspiron nem jó, mert sok hiba van a gépben, ha csak annyi baja lesz amiről beszéltünk, akkor azt pikpakk lehet orvosolni, nem probléma.
Van egy másik alternatívám, ami még tetszik, ez a lenovo G580:
[link]Kérdés, hogy megér -e annyival többet a Dell? (nyílván erősebb a hardvere, de hogy megbízhatóbb-e?)
-
sityu17
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
-
zolee3000
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszönöm, az észrevételedet, abszolút jogos, igazad van. Term. tisztában vagyok vele, hogy a TN paneles kijelzők alkalmatok a komoly grafikai/fotós/videós munkára. Az érdemi képszerkesztési munkát édesapám is a műtermében végzi (minőségibb asztali monitoron), csak mivel a fotós asztali gépe kiöregedett, a mobilitás meg az utóbbi években egyre inkább szemponttá vált, ezért döntött úgy, hogy nem épít új asztali gépet fotóra (csak a videószerkesztésre), helyette egy notebookot vesz, aminek a kijelzője arra (kis túlzással) jó, hogy a nyersképeket kiválasztás céljából a felvételek helyén prezentálja az érintetteknek, kidolgozni meg úgyis a műtermében fogja külső monitoron. (Más kérdés, hogy a régi monitora is lassacskán csereérett, de azt majd más topikba.) IPS paneles laptop ezért nem is szempont - át/érték arányt tekintve (szerintünk) jobb egy sima noti+IPS külső monitor kombó.
"Olcsóbb gép" alatt mit értesz? Kb. milyen teljesítmény szint ajánlott egy fotós notinak? (Ezek szerint én feleslegesen magasra pozicionáltam az Ivy Bridge i5-ös CPU-val meg a 4-8 GB RAM-mal?) Komolyan érdekelne, hogy milyen GPU-t javasolnál. Szvsz egy Intel HD Graphics 4000 már elég lenne, esetleg egy nem sokkal erősebb, de saját memóriás dedikált VGA.
Chaser: Köszönöm, én is afelé hajlok, a kialakítás minősége, anyaghasználat miatt.
-
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Épp tegnap volt róla szó, 230-ért van az acernek FHD IPS paneles gépe. HW se rossz, kérdés az összeszerelés minősége, hűtés. Ha rendben van a többi dolog is ezzel azért odavágnak a piacra rendesen.
-
Szepi1979
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor megint az arany középút a célravezető...kompromisszum de nem mindenáron. Lehet átestem a ló túloldalára :-)
-
Szepi1979
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én pont fordítva jártam el. Rengeteg kompromisszumot kötöttem, és vettem egy g580-at. Aztán rájöttem csak kell 2 hdd hely, 17,3, erős gpu, full hd, jó hűtés, normális gari, KÜLÖN mikrofon és fülhallgató kimenet. A vastagság nem volt szempont, így lett m6600. Ha túl sok a kompromisszum nem leszel maradéktalanul boldog. Bár marad pénzed :-)
-
BRIKLY
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Mint azt már fentebb leírtam egyszer, hogy a grafikus teljesítménnyel kapcsolatos igényemet zárjuk ki,mert tény és való,hogy nem ebbe az ár kategóriába való feltétel.
Ezen kívül nem tudom mi az,ami lehetetlen... Sikerült beállítanom a procimat 2 mag, 1.8GHz-re, tudom,így is erősebb a mobil procinál,de BŐVEN elég amire használom a gépet.Most akkor a Fujitsu Lifebook A512 újan,90k-ért jó választás, vagy sem?
-
Pocok256
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Csak viccelődött ne harapj már

-
btudos
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Dell Inspiron 5520 a következő értelmes gép G580 után, 160 körül i3-mal, de lehet kapni i5-tel is.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Csak annyit: szerelés szempontjából most vagyok álmaim gépénél:
HP2560p még csavart sem kell kicsavarni ahhoz, hogy azonnal mindenhez hozzáférjek. Csak elhúzok egy reteszt és lehúzom a gép alját. Meseszerű. Bár ilyen lenne minden gép - de nem ilyen
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, de az összeszerelés azért bíztató, szerintem hozhatja a korábbi 4540s szintjét.

, és hardverben is ott van. Szóval szerintem nálam is eldőlt a választás!

Pyttawrx