Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz Shadowbull #327668 üzenetére
nem ismerik a specifikációkat. Nincs meg nekik az adott alkatrész rajza, a rajzon hivatkozott összes céges és általános szabvány, előírás, nincs meg nekik a követelményspecifikációs füzet. Utóbbit a német szaknyelv Lastenheftként, az angol pedig Requirements Specificationként emlegeti.
0. Ez kicsit ilyen kisujjeltartós/cilinderes lett, ahol elmondják a pórnépnek a tutit.1. Szavakon/fogalmakon lovaglás: nem konstrukciós hiba, ha az összes vízpumpa szar, mert ez gyártásminőségbeli/minőségbiztosítási probléma, és rá van kenve (jogosan) a beszállítóra.
Csak azzal nem számolsz, hogy ehhez az adott márka (pl bmw/vw) a nevét/garanciáját adta. Ha úgy tetszik kezességet vállalt. A végfelhasználót full nem érdekli, hogy tervezésbeli (konstrukciós) hiba e, vagy gyártásminőségbeli hiba, ha az összes vízpumpa szar, és mindnek ugyanott/ugyanaz a baja. Sőt, ha ennyire a szavakon lovagolunk, nevezhetjük minőségbiztosítási konstrukciós hibának is.2. Kihagytad azt az esetet, amikor valóban (tervezési) konstrukciós hiba van.
Az autógyárak nagyon komplex és költséges rendszert üzemeltetnek a vevői reklamációk és meghibásodások menedzselésére.
3. Teljesen a gyártó oldaláról nézed csak a dolgot, pedig pont fordítva kéne, a végfelhasználó felől. Pl hiába van csúcsszuper/drága "vevő reklamációs rendszered", ha nem működik jól. Pl azért mert a szervizek nem jelentik be a gyártó felé a hibát, nem kérnek tőlük segítséget. Sokszor a felhasználó panasza el sem jut a gyártóig (hány és hány emailre, szóbeli panaszra nem nyitnak jegyet a márkaszervizek...).
Ráadásul ez a rendszer nem azért van, hogy segítsen az egyénnek a saját kis problémájában, hanem hogy a gyártó az esetleges giga problémát elkerülje.Az én meglátásom szerint a mai világban az emberek a rendszerben hisznek: kell egy jó/fasza rendszert, az mindent megold (ez szerintem csak részben igaz). Ezzel teljesen kiveszik az emberi tényezőt az egyenletből, vagy valamiféle állandónak veszik. Pedig szerintem lényeges.
Pl ebből adódik a japán szorgalom és a német precizitás (tudom, nemzetközi multi cégek, és már nem ős németek dolgoznak a gyárban, de anno ez valahonnan innen jött/így volt).
Szóval szerintem az emberi hozzáállással van baj, lehet bármilyen jó rendszered, ha az ember nem/rosszul használja (pl nem jelentik le a hibát). Az ember nem gép: mosolyog, kedves, rosszkedvű, bunkó...A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Windows 10
- Assetto Corsa
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DIGI internet