Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joezyka
senior tag
válasz
Hieronymus #10144 üzenetére
siker!
Nagyon köszönöm! -
Hieronymus
veterán
válasz
Joezyka #10143 üzenetére
Félre olvastam. Bocsi, siettem.
A stick hivatalos fórumán ezt ajánlják.
Csatlakoztasd az USB meghajtót. Indítsd újra a TV sticket.
Az újraindulás után fel kell ismernie az USB eszközt, feltéve, hogy elegendő energiaellátást kap. A fireTV stick szoftverével formázd meg a háttértárat. -
Joezyka
senior tag
válasz
Hieronymus #10142 üzenetére
hol kell azt beállítani? bocs, nagyon vakegér vagyok úgy látszik
-
Joezyka
senior tag
üdv,
egyszer már sikerült, viszont most nem akar. Pen-drive-ot akarok újra rádugni a stick-re OTG kábelen, hiába formázom FAT32-re nem látja. Mit rontok el?
ezekkel a paraméterekkel formázom. -
trance89
őstag
válasz
Hieronymus #10137 üzenetére
Nálam újraindítás sem oldotta meg
-
MuFFo
tag
válasz
SunMount3r #10136 üzenetére
Köszönöm, megnézem a hétvégén
-
zichie
senior tag
válasz
SunMount3r #10133 üzenetére
A TV2 play legnagyobb felbontása 720p, alapból ilyen. Nincs DRM, így nem kell hozzá "Input stream adaptive".
-
-
MuFFo
tag
Üdv! Vettem egy Firestick 4k-t (a Netflix miatt) és vettem hozzá egy usb Y kábelt amivel pendrive-ról rendben ment a lejátszás, egészen 2 héttel ezelőttig, amikor is már nem ismert fel 1 pendrájvot sem. Keresgéltem a neten, de valódi megoldást nem találtam. Valaki belefutott már ebbe a hibába vagy csak én vagyok hülye? A másik, hogy nem volt már lelkierőm a hálózattal baszkódni, a wi-fit beállítottam rajta, csináltam egy megosztott könyvtárat de azt sem látja. Valószínűleg user error, de nincs valahol egy egészen szájbarágós leírás ahol egy ilyen vén szar mint én csak végigmegy és lesz hálózat, mert a csajok nagyon komoly retorziókkal fenyegetnek itthon.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #10132 üzenetére
Bocs, elírtam: TV2 Play Prémium-ra gondoltam. De most látom, hogy megy Kodi kiegészítővel. Abban érdemes bekapcsolni az "Input stream adaptive"-ot, vagy valami mást? A legmagasabb választható felbontás nálam a 720p, vagy ez alapból ilyen, nincs 1080p/1080i?
-
SunMount3r
nagyúr
Próbálta itt valaki a Stick-en a TV2Prime-ot?
-
SunMount3r
nagyúr
Most már megvan legalább, hogy mikor jön elő a probléma: amikor visszahozom a Stick-et alvó állapotból, akkor látszik, hogy még a saját menüje is akad.
Olyan mintha nem lenne elég erőforrás. Újraindítás után megint jó. Tehát nem a Kodi a ludas. Ha más nem marad, akkor jön a factory reset, csak nem akarom már előröl elkezdeni az app-ok telepítését, meg beállítgatását.
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r #10121 üzenetére
App data es cache torles csodakra kepes.
Nalam 4db sticken van hasznalva es sehol sincs vele problema -
blakey
titán
válasz
Pedig a X-Plore rendben van Stick-en is, Android TV-n is, mindenhol azt használom és megjegyzik a felhasználómat.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Minden androidos eszközömön x-prole van, soha nem volt gondom vele.
Adományoztam is a fejlesztőnek, a legjobb ilyen típusú app. -
-
mikrofon
veterán
válasz
Én xplore-t használok. Távirányítóval jól irányítható és rendben működik.
-
SunMount3r
nagyúr
Még teszek egy próbát ezzel a Fast Task Killer app-al, hátha az kitisztítja, ha beragadt valami a Stick-en.
Amúgy az X-Plore helyett ti melyik file kezelőt ajánlanátok, amit a Stick távjával is rendesen lehet kezelni? Fő cél a PC-m SMB megosztásába letöltött app-ok telepítése a Stick-re, de nálam valahogy nem jól jegyzi meg a felhasználó/jelszó párost az X-Plore.
-
oszy
veterán
Sima alis cucc
https://www.aliexpress.com/item/1005002603421254.html -
mwin
kezdő
A legelső fire stick jó még pl. vlc-n keresztül mkv lejátszásra? vagy teljesen elavult.
-
válasz
SunMount3r #10115 üzenetére
Ahogy írták semmi gondot nem okoz. Arra figyelj hogy több frissítést fog egymás után jönni, végig kell mindegyiket kattintgatni (vagy otthagyod éjjelre).
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r #10115 üzenetére
Nem csinál semmi gondot, factory reseteltem már 1.gen 4k, 2.gen 4k és 1.gen maxot is és semmi probléma nem volt. Ez nem egy kínai droidos dzsunka box.
Az átalakító teljesen mindegy milyen mint ahogy előttem is írták, vagy működik vagy nem -
oszy
veterán
válasz
SunMount3r #10111 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
AiRLAC #10114 üzenetére
Újonnan vettem, így még nem is gondoltam erre, meg hát a kezdetek óta ezt csinálja és semmit nem csináltam vele, amitől "megzavarodhatott" volna. Ez a gyári visszaállítás tuti nem fogja elrontani egyébként? Mert pl. sok Android-os Box esetében egy Factory reset után még vissza kell rá rakni külön a FW-t is, mert egy csomó fontos rendszer dolgot is töröl.
-
válasz
SunMount3r #10113 üzenetére
Gyári visszaállítás volt már azon a Sticken?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mikrofon #10112 üzenetére
Mert már nem tudom mire fogni, hogy mitől akadozik nálam a Stick. Tegnap pl. még a saját menüjében is akadozott, amikor meg a Kodi-val elindítottam egy videót az meg szintén. Megint csak az segített, hogy a Background... app-al be kellett zárni a Kodi-t teljesen. Nem értem ez nálam miért van és másnál miért nincs.
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #10111 üzenetére
Miért lenne az átalakító a lényeg?
Jelen esetben az átalakítónak csak geometriai átalakítás a funkciója, azaz hogy fizikailag be tud dugni a konnektorba.
Lényeg az hogy az adapter az gyári amazon így biztos tudja azt amire a stick-nek igénye van. -
kalifa777
tag
válasz
zoltan6 #10103 üzenetére
Mivel nem lesz beltéri csatlakoztatva a tv--hez és a rajta lévő programok (youtube, plex) már elavultak, ezért egy stick fogja adni az adást. Igazság szerint elsősorban az érdekelne, hogy a stick küldi ki a hangot a fülesre? Tehát ha veszek egyet akkor megoldódik a hang problémám?
-
kalifa777
tag
Sziasztok!
Van egy régi LG tv (LG 43UF778V) amit a konyhába szeretnék feltenni. Youtube, PLEX, KODI stb. menne rajta. Ami a problémám, hogy a párom a nappaliban dolgozik, és így nem tudom hallgatni a Tv-t. Egy bluetooth fülhallgató lenne a megoldás, csak nem kapcsolódik a tv hozzá (több fajtát is próbáltam). A TV van jól működő bluetooth mert egy soundbarhoz rendesen kapcsolódik. Azt ajánlották, hogy ha veszek egy amazon fire sticket akkor az átküldi a hangot a fülesre. Szerintetek ez működne? -
sub71
aktív tag
Sziasztok! Lehet valakit érint a dolog, ezért szólok, az Amazon.de újra árulja a 4K Max sticket. Már csak a következő akciót kell megvárni egy igazán baráti árért...
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #10098 üzenetére
Igen biztosan, nekem is van egy tartalék is.
-
válasz
SunMount3r #10098 üzenetére
Persze.
-
Till@
aktív tag
válasz
GoodSpeed #10085 üzenetére
Legyen négy vagy fél négy.
Van egy kb 14 éves FHD tévém, amin tökéletesen működik a 4k max2.
Youtube 24,25,30,60 fps, netflix 24fps videók lejátszása jónak mondható.Rádugom egy 2024-es tvre, amin szintén FireOS fut, na azon csak a Netflix elfogadható, Youtube-on a 24,25,30 fps videók mind idegesítően röcögnek, gyakorlatilag használhatatlan.A tv saját alkalmazásaival minden is tökéletes.
-
-
válasz
SunMount3r #10092 üzenetére
Egészen pontosan:
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kokokka #10090 üzenetére
Nyilván nem "gyári", mert ezek nem Amazon gyártmány átalakítók, ezért is voltak a doboz szélére szikszózva. Ettől még, mint bármely más elektronikus kütyü esetén tökéletesen működhetnek.
#10091 GoodSpeed: Én az Allegro-n ilyet találtam. 5.25V/1A, a tied is ilyen?
(Bár továbbra sem hiszem, hogy ez lenne a probléma).
-
válasz
nfsu17 #10087 üzenetére
Nekik úgy látszik az US verzió volt, nekem ilyet csomagolt az Amazon mellé:
SunMount3r: Az tápegységre.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #10088 üzenetére
Sokat nem látni belőle, de az látszik, hogy más, mint a tied.
-
SunMount3r
nagyúr
Én az Allegro-ról vettem és egy ilyen "szürke" adapter volt hozzácsomagolva.
Ránézésre eléggé masszív és nem tűnik gagyinak... -
nfsu17
veterán
válasz
GoodSpeed #10081 üzenetére
Honnan vetted?
eMag
Illetve azt írtad, hogy eredeti töltővel kezdted használni, miért cserélted le a gyári töltőt?
3 oka volt
1. eszméletlen gagyi undormány az az US-EU átalakító amit adtak hozzá (mondjuk ez nem az amazon hibája, sőt, máshonnan nézve az eMag nagyon rendes volt, hogy gondolt erre és adtak hozzá...ettől még a tényen nem változtat, hogy irtó gagyi.
2. 5V1A tápom volt más is itthon, miért ne alapon kipróbáltam. Nem változtatott semmin.
3. Mivel a stickre valami 5,25V van ráírva (fejből írom már), ezért erre fogtam, hogy lehet még a gyári is kevés neki. Mondjuk az azért meredek lett volna, hogy az amazon nem megfelelő tápot mellékelne hozzá és egy 3rdparty táppal meg jó lenne.
Mint írtam, 1 óra f1 (1080i50) után random jöttek a rebootok. A végén már 15 perc alatt volt kettő. Az erősebb táppal is teszteltem egy 20 percet, addig jó volt.
Lement az f1 (úgyahogy) néznék YT videót, az meg már döcög. Tök mindegy, hogy volt-e frekiváltás, vagy nem.
De erről írtam egy csomót akkor mikor szóba hoztam, most nem írnám le újra.De röviden:
Teljesen úgy kezdtem el használni, ahogy kell. Minden gyári alkatrészével.
Előtte utánaolvastam, hogy megy majd fel a Kodi, Smarttube, stb, ezeket sikerült (nem nagy mérgelődés árán) is feltenni.
Aztán elkezdtemhasználnitesztelni és kb 3-4 videó után már ki is derült, hogy ez itt nem lesz oké. Aztán elkezdtem állítgatni a menüben a dolgokat, tévén nem nagyon volt mit, mert elég régi és amúgy is mindig minden javítót offra teszek, és még mindig nem volt jó.
Rátettem a belsőre a tesztfájlokat, hátha a wifi nem oké. Nem lett jobb.
Factory reseteltem > nem lett jó.
Azóta jött még pár update rá > nem jóVolt olyan napállás, amikor egyik videó jó volt, másik nem. És fordítva.
Tehát valamennyi tesztvideó, vagy app már produkált olyat, hogy jó volt. Nem egyszerre minden, csak külön külön.
Volt hogy a 4k60 sample vajsimán lement. Két óra múlva meg már nem.hogy már itt is megjelent a töltőt nem adnak mellé trend, eMAG-nő is sok ilyen Amazon Fire TV Stick van.
Egyedül az alzán láttam ezt a kiírást, hogy nem adnak hozzá, eMag adott hozzá. (úgy értem, nem szedte ki a dobozból)
Bónusz:
Csomószor, mikor a kodi frekiváltás után visszaállt, akkor a kép így "elvágódott".
Ez nem screenshot a tévémről, nem csináltam róla, mert már csak röhögtem rajta kínomban.(20.5 nexus is, 21.2 omega is). Gyári kodi oldalról töltve az apk-t.
Valahogy így nézett ki (saját szerkesztés)
(semmi más app nem csinált ilyet)
De hogy jó hír is legyen Nektek.A stick már az easyboxban pihen.
-
válasz
SunMount3r #10084 üzenetére
Oké, három. Ebből egynél már beigazolódott, hogy nem eredeti adaptert használ, a másik kettőnél nem tudom mi a helyzet. Itt igazából csak azért érdekes a dolog, mert nem pontosan ugyanolyan értéket tud az adapter, és lehet ennek is valami különleges szabvány kell, mint pl PD a Samsungoknál, kicsi pöcök Xiaomi TurboCharge-nál bár ott azért lényegesen magasabb az áramerősség. Ezt csak példának írtam. Azt persze sajnálatosnak tartom, hogy már itt is megjelent a töltőt nem adnak mellé trend, eMAG-nő is sok ilyen Amazon Fire TV Stick van.
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
Hieronymus #10078 üzenetére
Én is a gyárijával kezdtem, de ha vígasztal, már csak egy 'sima' 5V1A van mellé.
Korábban írtátok, hogy vmi 5.25-öset adtak mellé.
Próbáltam más 5/1 táppal, és a végén 5.3V2A-el.
Soha nem írta ki, hogy gondja lenne amúgy a táppal, minden frissítés végigment. Még csak lan adapter, usb elosztó se volt rajta.
A f1 alatt volt, hogy a végére már rebootolgatott a stick. Azután tettem rá az erősebbet.
Azóta se jó.
Tegnap fixáltam 1080@50-re a menüt, mondom legalább a PAL anyag legyen jó.
Smarttube-ban elindítottam egy magyarósi videót (ő 25p-ben dolgozik), tudom hogy annak a videónak semmi baja.
Mégis a drónfelvétel alatt úgy ment a kép, mintha rángatták volna előre vissza a drónt. Degub szerint is 25p a videó és 50-en volt a tévé.
Ott gurult el a gyógyszer és csomagoltam be a sticket és húsz perc múlva már a boxban is lesz -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus #10078 üzenetére
Én a sajátjáról természetesen, igaz, hogy az eleve mellé csomagolt US->EU tápadapterrel.
-
Hieronymus
veterán
Ugye a saját tápegységéről használjátok a döcögős stickeket és nem a tévéről vagy más forrásból kapják az energia ellátást!
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
nfsu17 #10069 üzenetére
Sajnos nekem is toplistás.
De úgy vagyok vele, hogy egy ekkora cucc hogyan is tudná azt amit elvárnék tőle. Csak akkor ne legyen 4K Max Pro Ultra GenX a neve..Nehezen hiszem, hogy másnak egy röccenés sincsen, de biztos így van. Gondolom nekem xar a TV-m, de sajnos nem volt 2021-ben jobb TV-je a Samsungnak (csak 8K-s).
A körítést meg már leírtam, esélytelen hogy ott legyen a probléma. Igaz, én PLEX-et használok nem KODI-t.
-
nfsu17
veterán
Hello.
Még annyi segítséget szeretnék kérni, hogy visszaküldöm a sticket. Mindenkinek jobb lesz, nektek is.
Mit kell előtte tennem?
A menüben az acc. alatt rányomtam, hogy "deregister", majd kis idő múlva kb azt láttam, mint mikor először állítottam be a sticket.
Tehát a wifivel kezdi, majd beállítom és az accountot kéri. Ezt ugye nem akarnám megint megadni...Ez így elég?
Vagy nyomjak factory resetet? Az is "deregisztrálja" az eszközt?
Ehhez viszont újra meg kell adnom az accot, hogy be tudjak lépni.
És az amazon.com-on töröljem a device-t? Ha még ott lesz?
Most én nem látom a profilban.
Köszi. -
-
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #10068 üzenetére
Igen, ezt is próbáltam.
Volt hogy tényleg jó lett tőle.
Erre írtam múltkor, hogy volt amikor szépen ment.
Aztán átlépek YT-ba és akkor meg az nem lesz jó.
Aztán indítom a kodit és az nem jó. Aztán ha bezárom, indítom, lehet jó.
Nem létfontosságú ez a stick, ha az lenne, már rég visszaküldtem volna. Legrosszabb műszaki beruházásom volt az elmúlt 15 évben.
Ami azért vicc, mert nem is volt sok...és majdnem a legolcsóbb is volt ezek közül -
SunMount3r
nagyúr
válasz
nfsu17 #10067 üzenetére
Szerintem az lehet egy megoldás, amit írtam, hogy A Backgrund apps and processes app-al be kell ténylegesen zárni a Kodi-t, mielőtt videózna vele az ember, akkor utána még nem láttam röcögést. De az is igaz, hogy ez nem mindenkinek elfogadható megoldás, nekem se tetszik, de most már ez van. Nem tudom kiderül e valaha is, miért is röcög nálam, erre sem tudom hogyan lehetne rájönni.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #10065 üzenetére
Us plugos igen..
Felőlem 44 hz is lehetne a menü, az sem érdekelne, ha vált frekit arra, amire kell.
Na a váltás megtörténik, csak 10-ből 8x döcög minden frekin.
Fórumtag az amlogic topikban írta, hogy ő meg CE boxon tapasztal akadást 25 fps-en, bármire állítja, pedig jónak kellene lennie.
Nálam is jónak kellene lennie, mégsem az.
Még majd anyám tévéjén kipróbálom, aztán elengedem ezt a sticket -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #10065 üzenetére
A legtöbb lejátszón 59,94 Hz a kiválasztott, gyakorlatilag megegyezik a 60Hz-cel. Nálam is minden eszközön (kivéve coreELEC) ez állítódik be, ettől még megfelelően vált 60Hz-re, amikor szükséges.
-
-
válasz
SunMount3r #10062 üzenetére
Javítás: én is az általad linkeltről szedtem le, csak amikor másodjára a Google-be beírtam azt már nem a Galaxy-ról hanem az iPad-ről, és ott ezt dobta
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
GoodSpeed #10061 üzenetére
Én meg innen: https://smarttubeapp.github.io/
Mondjuk fura, mert amit te linkeltél, annak más az elnevezése és mérete is. Most akkor melyik az újabb (Stable)?
Tévedtem: a Legacy-t szedtem le most, annak más a mérete. A legújabbnak ugyan az. -
válasz
SunMount3r #10060 üzenetére
APK-ból, innen: https://yuliskov.github.io/
Aztán Easy Fire Tools .al Sideload-dal toltam fel. -
No, korrigálva.
Azt benéztem, törölhetem is, emezt meg felraktam. 😆
-
-
-
lm83
őstag
Képernyő tükrözés nem akar menni.
Sima 4k, első verzió és win10 pc között.
Sticken indítom, aztán pc-n látom is, hogy lehet csatakoztatni.
Nekiáll, pörög-pörög, aztán egyszercsak kiírja, hogy nem sikerült.
Valami tipp, hogy ilyenkor mi lehet a gond? -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #10051 üzenetére
Van AFR, jól működik.
-
SunMount3r
nagyúr
A Plex amúgy milyen ezeken a Stick-eken? Van freki váltás pl.?
-
Adguard az Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd-n:
Végre, sikerült. 🤣
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #10047 üzenetére
A developer tools appal nézd meg.
Mondom hogy sok tévé nem tudja kiírni hogy 59.94 hz-en megy (60-at ír), de attól még 59.94 en működik -
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #10044 üzenetére
Ezen a TV-n a belső lejátszó és Plex is teljesen jó. Az meg, hogy más mennyire érzékeny erre meg nyilván lutri, de ez olyan szintű stutter, amit (szerintem) azok, akik ide irkáltak, hogy nekik semmi gond, azért ezt már észre vennék.
Lehet, hogy majd egy 21.0-val teszek egy kört, ha az sem jó, akkor meg a Maven-el. De az összefoglaló olvasásakor már én is annyira "megörültem", hogy az eredi Kodi is tökéletes már rá, hogy gondoltam minden jövőbeli verzió is rendben lesz már rá, mert a Kodi készítőinek a prioritás listáján is rajta van Stick (lehet tévedtem).
-
gyűrű
Topikgazda
A megjelenítő is nagymértékben beleszól ebbe.
Hiába állítja pár ember hogy nála nem jó, ha nálam, és másoknál pedig igen, ugyanezekkel a beállításokkal, ami valójában sohasem ugyanaz.
Más a kodi pluginozása pl.
Más a forrás, hálózat sebessége, cache beállítása, felirat pl., de más a stick hőmérséklete, ne agyj isten a tápfeszültség, stb. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #10040 üzenetére
De nem értem, hogy sokan azt írják nekik teljesen jó, pedig ők is ezt a verziót használják
. - … ugyanazt a verziót, ugyanazon az eszközön, ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanolyan megjelenítővel, illetve a "szemük is pontosan ugyanúgy érzékeny". Te sem gondolod komolyan, hogy nincs esély arra, hogy egyeseknél másképp viselkedjen, vagy épp észre sem veszik az adott hibát, stb. -
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #10042 üzenetére
Ezt a beállítások menü, felbontásnál írja
https://www.aftvnews.com/explanation-of-the-new-frame-rate-matching-feature-on-the-amazon-fire-tv/ -
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #10040 üzenetére
Hát ha 'auto' van a felbontás, akkor ő maga állítja be...és ő 59.94-et állít.
Így van AFR. Vált is frekit. De tök mindegy, mert 10-ből 9x így sem jó, valamiért végig döcög..hiába egyezik a freki a videóval.
De ha én 1080p50-re átrakom, akkor nincs többé AFR. Ezt írja is jobb oldalt, hogy csak 'auto' módban működik.
CE alatt meg minden módban mindenhogy jó -
SunMount3r
nagyúr
válasz
nfsu17 #10038 üzenetére
Hogy érted, hogy megszűnik létezni az AFR? 60Hz-en marad és nem vált át semmire videók esetén?
#10039 blakey: De nem értem, hogy sokan azt írják nekik teljesen jó, pedig ők is ezt a verziót használják. Azért ez nem olyan dolog, mint pl. két különböző kínai Android-os Box esetén. It ugyan arról hardverről/szoftverről (FW-ről) van szó (elvileg).
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #10037 üzenetére
Próbálkozz a Nightly-kkal, Mavennel.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #10035 üzenetére
Azért van azon, mert ő erre állítja be magát auto.
Amint manual bármi mást állítok be, a match framerate megszűnik létezni.
Amúgy az 59.94 (amit a tévék 60-nak írnak) az NTSC (29.97) kétszerese, amit az amcsik használnak.
Kodi 21.2, vagy 20.5, nekem tök mindegy, egyik sem jó.
Smarttube sem, szvsz nem app specifikus.
Bár kétségtelen egyik app sem appstore-os, hanem 'felhekkelt' -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #10035 üzenetére
Milyen Kodit használsz? Sajnos egyes kiadásoknál akadozásokat lehet észrevenni, Android és CE alatt is. Keress olyan verziót, amivel nem tapasztalod, a legfrissebbeknél nem tapasztalok ilyet.
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem is hasonló "hibák" vannak a Max Gen. 2-vel, amiket írtok. Csupán kb. 20Mbit-es 2160p-es 23.976fps-es videó microstutter-el, mintha nem lenne kadenciahelyes. Bezárom a Kodi-t, majd vissza és megint jó a videó. Aztán ki tudja mikor, megint előjön a stutter. Játszok le FHD 50i-s interlaced-es videókat is néha, nem tudom ehhez lehet e köze. Az AFR látszólag működik, minden videót a maga fps-én írja a TV infó gombja, bár igaz, 23.976-ra is 24p-t ír, az 50i-re meg 50p-t, de ez megszokott sok TV esetén, így ebben nem lehetek 100%-osan biztos.
#10029 nfsu17: Amúgy nálad miért van a Stick alapból 59,94Hz-en? Az miért lenne jobb, mint a kerek 60Hz?
-
Gardaai
senior tag
válasz
kokokka #10027 üzenetére
Nem tudok más magyarázatot, hogy 1080p meg mint a vaj és a 4K néha/sokszor akadozik, anyagtól függően, minthogy a hardver nem bírja. Nem bufferel, nincs network throttling (ahogy írtam gigabiten megy), nincs kiszolgáló throttling (DS423+ SSD-n a szerver és az anyag is). Marad a TV és a Stick (ami megvan még több mint fél éve). A TV-n kizárnám, mert frissítéseket nem raktam fel rá és akkori 4K csúcs TV-ként nem gondolnám, hogy nehéz lenne neki megjeleníteni a tartalmat.
Beállításokat megpróbáltam ki/be kapcsolni de semmi. Restart után érdekes módon jó egy ideig. Factory gondolom megoldaná, de nem akarok vesződni vele. -
-
-
Unlock Your TV's Potential: How to Download & Install AdGuard on Firestick & Android TV!
Szerk: valaki rakta már fel?
[ Módosította: lugosi ]
-
Hieronymus
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
Gardaai #10026 üzenetére
Ha visszaolvasol pár héttel korábbra, én írtam, hogy megy a szekrény aljába a stick, mert egyszerűen nálam használhatatlan.
Láttam már médiaplayert korábban, tudom mi az AFR, judder, stutter, stb, tehát nem most látok először pixeleket, a tévém sem új, tudom mire képes, milyen beállításai vannak.De egyszerűen nem lehet kettő (2!!) videót egymás után megnézni, hogy a második már ne "döcögjön".
Már volt gyári visszaállítás, semmit nem mókoltam, csak a match framerate-t kapcsoltam be.
Smarttube-ben meg bekapcsoltam szintén az AFR-t.
A stick menüje alapból 59,94Hz
A Peru8k videó a YT-on pont ilyen.
Ha elindítom friss indítás után a sticken ezt a videót, akkor általában gyönyörűen végigmegy, semmi akadás, stutter, stb.
Majd elindítok egy 25fps videót itt a smarttube-ban, vált frekit (tévé 50-re vált), az meg már akad.
Kodiban elindítok mondjuk egy tv2 videót, vált frekit, már akad. Nagyon.
Visszamegyek a Peru8k videóra, nem vált ugye frekit (hisz nem is kell neki), már az is akad...döcög.
Valahogy sikerült valamikor elérni, hogy a tv2 (tehát 25/50) videók is jók legyenek. De a peru8k meg akkor sem volt jó.
Ha fixálom 1080@50-en a stick menüjét, akkor minden 25 videó jó, sima >> cserébe semmi más, mert nincs match framerate.Napokat elbaxtam rá, talán pont ma telik (telt) le a 14 nap.
Én nem vagyok egy visszaküldözgetős típus, de itt erősen bennem volt/van.
Néha van 30 nap az emagon visszaküldésre, ha erre is él, akkor szerintem megy vissza.
Valakinél csak jó lesz.
Egy tesztet még nem csináltam, csak ezért nem ment még vissza.
Másik tévével még nem teszteltem. De igazából már elment a kedvem az egésztől, a pénz része sem érdekel.Ja igen.
Több tesztfájlt a BELSŐ-be tettem (tehát wifin, lan hiba kizárva). -
Gardaai
senior tag
válasz
Mano66 #10025 üzenetére
Akadást úgy értem, hogy látszik rajta, sokszor nem stabil az fps. Mikro laggok vannak, amit mások nem is vesznek észre, de néha annyira zavaró, hogy már feleségem is felfigyelt rá és az már nagy szó (nem látja a magas és alacsony képfrissítés közötti különbségeket pl. telefonon).
A kapcsolat tuti nem gond, gigabites USB hálózati adapter van rádugva CAT6 kábellal. Legkisebb sebesség 170 Mb/s volt, de átlag 250-300 Mb/s-et mérek.Ha olyan létezik, hogy a TV nem bírja megjeleníteni ezt a fajta anyagot (2021 csúcs TV-je volt a Samsungnak), akkor lehet nem a Stick a hibás. De másra egyelőre nem tudok gondolni, minthogy gyenge a hardver vagy fél év után újra kéne telepíteni.
-
Gardaai
senior tag
válasz
SunMount3r #10021 üzenetére
Nekem folyamatosan akadozik a 4K Max Gen2 40+Mbps anyagoknál (ezért keresek valami alternatívát). Ugyanezzel a programmal szoktam nézni és olyan appok is futnak a háttérben amiket sosem nyitottam meg pl. Crunchyroll, mégis folyton visszajön.
Egyébként nem hinném, hogy ez a probléma, mert a memória és a tárhely nincs fullon, tehát a hardver lehet gyenge.. vagy nem tudom. Hetente nem szeretném újratelepíteni, mert olvastam hogy az megoldja, de idővel ugyanígy belassul. -
SunMount3r
nagyúr
Tegnap lefagyott a Fire Stick 4K Max, videó lejátszás közben (Kodi). Másnál előfordult már? Amúgy miután magához térítettem rácsekkoltam a Background Apps and Process List-el és mindegyik app, amit eddig elindítottam rajta amióta megvan, még futott a háttérben (még a Kodi is, pedig abból előtte léptem ki az "Exit"-el). Szóval az, ami az összefoglalóban van, hogy "néha beragadhatnak az app-ok" teljesen igaz, csak szerintem inkább úgy, hogy "folyton beragadnak az appok". Remélem csak ez volt a baja és nem lesz több fagyás, de kicsit idegesítő ez a viselkedése a Stick-nek, hogy minden app megnyitása után még külön a Background Apps and Process List appal is be kell zárni (pl. a Kodi-t).
-
Gardaai
senior tag
Másik topikban nem kaptam választ, lehet itt sikeresebb leszek:
Az normális, hogy egy Samsung QE65QN95AAT TV-n ha nézem az info bar-t ahol kiírja a felbontás, aktuális fps-t és HDR üzemmódot, akkor sok film esetén a HDR10 és a HDR10+
folyamatosan ugrál? Másodpercenként többször is. A képen nem veszek észre semmit, csak felfigyeltem rá amikor állítgattam a FireTV Sticket.
Másik kérdés:
Van egy AFS 4K Max 2.Gen lejátszóm, de nem érzem túl gördülékenynek szegényt, sokszor akadozik a menüben, PLEX böngészés közben, de legfőképpen 4K filmek lejátszásakor. Nézegettem az Nvidia Shield Pro (2019)-et hogy cserélnél rá, viszont HDR10+ helyett csak HDR10-et tud. Ez mekkora visszalépés lenne? -
zichie
senior tag
válasz
SunMount3r #10015 üzenetére
Igen, régebbire. Nekem olyan van. Kodi alatt megy az AFR gond nélkül, Prime Video és SmartTube is tudja, de a Netflix az nem. Az újabbakon gondolom a Netflix is tudja.
-
sheep
addikt
Melyik a legújabb AFS? Én a 4k és 4k max-ot látom elérhetőnek.
Ez pl jó lehet?
[link] -
zichie
senior tag
Arra figyelj, hogy a régebbi Amazon Fire TV Stick 4K-val nem működik az AFR Netflix esetében, ami miatt 23,976 fps-es filmeknél nem sima, folyamatosa a mozgás, ha 60Hz-en játssza le (hiába tudja a tv a 23,976 vagy 24 Hz-et), ilyenkor picit "röcög" a kép. Az újabb generációs Stick-ek esetében talán tudja a Netflix app az AFR-t.
Korábban ment Kodi alól a Netflix, ahol ment az AFR, de ezt a Netflix kinyírta, így már csak SD-ben működik ott sajnos.
Persze kézzel lehet állítgatni az fps-t (én sajnos erre voltam kényszerülve, amikor tavaly volt Netflix előfizetésem), de az kényelmetlen, mert a legtöbb film 23,976, de nem mindegyik, elég gyakori a 25 fps is és talán akad 30 fps is.
-
oszy
veterán
válasz
SunMount3r #10010 üzenetére
Nem a tudása. A működése.
Nekem van a nappaliban.
-
Bosco1978
csendes tag
Sziasztok.Köszönöm a segitséget,a geforce now tökéletesen működik bár játék alatt igencsak sötét a kép.Ha a játék beállitásában maxra tolom akkor is ha még igazitok a tv beállitásában úgy már tűrhetőbb.De ez van,köszi mégegyszer 👍
-
válasz
SunMount3r #10010 üzenetére
Há' van rajta almás logó!
-
SunMount3r
nagyúr
Nem tudom, az miben tudna "többet" ezen a téren?
-
oszy
veterán
válasz
SunMount3r #10008 üzenetére
Az Apple TV 4K után!
-
sheep
addikt
Sziasztok,
van egy Samsung UE48H6400 okostévém és kiírta hogy április 27.-től nem lesz támogatott a Netflix (sz@rjanak sünt).
Nagyon meg vagyok elégedve a tv-vel, mindent lejátszik, jó a képe, nem akarom lecserélni, jól gondolom hogy egy Amazon Fire TV Stick 4K -val simán menni fog a Netflix?
Köszi -
dizajn
csendes tag
Sziasztok ! Amazonról hogy lehet skyshowt? Cím változás megtörtént, mégsem megy
-
Hieronymus
veterán
válasz
Bosco1978 #10000 üzenetére
Több szolgáltatás érhető el.
Luna, Ubisoft fiókkal.
Xbox GamePass Ultimate játékok. A piactérről tölthető az app, utána mennek a meglévő játékaid.
A többi Cloud Gaming szolgáltatás.például a GeForce Now felvarázsolható, némi küszködéssel.
Van néhány játék az Amazon piacterén. Azzal is próbálkozhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest