Hirdetés
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- macOS PC-re
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
38161 - 38101
38161 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
Szia! AI-t szoktál használni debugra? Ha még nem tetted, javaslom a config.plist-et, az opencore boot log-okat, rendszer boot logokat hozzávágni, és megnézni mit gondol róluk. Nyilván megfelelő éberséggel, és fenntartással. Nekem elég jól gatyába rázta a rendszerem. Olyan dolgokat szúrt ki, amit máshol nem is említenek, vagy még régi infók vannak a "mainstream tudástárban". Ha ezeken már mind túl vagy, akkor bocsi a fontoskodásért. Azt is hozzáteszem, hogy fogalmam sincs, hogy mit lehet 12gen cuccból kihozni. Láttam, hogy vannak sikerek, de ez olyan bleeding edge amiből már soha nem lesz hétköznapi. Hiszen egy halott téma. Épp az utolsókat rúgja. Ezért is "vagyunk" itt olyan kevesen.
ez lehet nem neked akartad címezni, hanem aszti75-nek, ő gondolkozott a 12. gen-es gépen
amúgy én szoktam ötleteket venni AI-tól, de időnként jól el tudod vinni elég rossz irányba is -
naja
aktív tag
Szia! AI-t szoktál használni debugra? Ha még nem tetted, javaslom a config.plist-et, az opencore boot log-okat, rendszer boot logokat hozzávágni, és megnézni mit gondol róluk. Nyilván megfelelő éberséggel, és fenntartással. Nekem elég jól gatyába rázta a rendszerem. Olyan dolgokat szúrt ki, amit máshol nem is említenek, vagy még régi infók vannak a "mainstream tudástárban". Ha ezeken már mind túl vagy, akkor bocsi a fontoskodásért. Azt is hozzáteszem, hogy fogalmam sincs, hogy mit lehet 12gen cuccból kihozni. Láttam, hogy vannak sikerek, de ez olyan bleeding edge amiből már soha nem lesz hétköznapi. Hiszen egy halott téma. Épp az utolsókat rúgja. Ezért is "vagyunk" itt olyan kevesen.
-
tlac
Topikgazda
Köszi.

Már lenyeltem(nagy nehezen)a békát,hogy nem lehet használni így megbízható rendszerként.Szívesen váltottam volna windowsról,de így esélytelen.Megbízható,stabil eszköz kell itthonra a pc-re.Na nem mintha a windows megfelelne ezen kritériumoknak,de az általad említett hibáktól legalább mentes
lehet azért elég jól használni, a géped nem lenne rossz jelölt lenne rá
de ha csak a win-től akarsz szabadulni, akkor ott van az ezerféle linux disztribúció (steamos is mehetne rá akár)
-
tlac
Topikgazda
biztos friss volt nálad az opencore, meg a kext-ek?
nálam korábban már jó voltEmiatt a nulláról újra kellett telepítenem a tahoe-t, a helyreállító telepítés nem működött.
Az újratelepítés óta volt frissítés, kikapcsolt whatervergreen-el simán végigment.
azt nem teljesen értem, hogy miért kellett
több opció is van hibás opencore beállítást módosítani (pl. pendrive-on ha van másik, arról bootolni, másik oprendszerrel bootolni és módosítani, stb.) -
aszti75
senior tag
Köszi.

Már lenyeltem(nagy nehezen)a békát,hogy nem lehet használni így megbízható rendszerként.Szívesen váltottam volna windowsról,de így esélytelen.Megbízható,stabil eszköz kell itthonra a pc-re.Na nem mintha a windows megfelelne ezen kritériumoknak,de az általad említett hibáktól legalább mentes
-
attilav2
őstag
Sajnos nem, úgy tűnik
Maradt ugyanaz a hiba. Belehalt egy frissítésbe.
Emiatt a nulláról újra kellett telepítenem a tahoe-t, a helyreállító telepítés nem működött.
Az újratelepítés óta volt frissítés, kikapcsolt whatervergreen-el simán végigment. -
tlac
Topikgazda
Nekem van ezzel tapasztalatom Asrock B660M HDV, i3 12100f, RX550 polaris. Nem teljesen stabil,(hosszabb ideig kell várni leállításra újraindításra, ha idle állapotban van a rendszer akkor gyakran megfagy, ha hagyom hogy kikapcsolja a monitort idle állapotban akkor nem éled fel, stb) de használható a tahoe, de fontos dolgot nem csinálnék rajta,
arra a linux jobb(általad preferált disztró), a macos nálam inkább a feeling miatt van, meg mert szép(windowshoz, kde-plasmához képest), meg mutogathatom az ismerősöknek haveroknak hogy macos fut a gépemen
Mondjuk nem értek annyira hozzá, mások efi-jeit használom, mixelem össze, ezért nem annyira stabil nálam.
Ezeket az efi-ket használom:
https://github.com/dclive/Gigabyte-B660M-Elite-AX
https://github.com/dclive/B660M-HDV-i5-12400F-Hackintosh
Keress rá a lapod típusa + opencore efi-re vagy lapod chipsetje + opencore efi-re.
Vagy univerzális efi-vel is próbálkozhatsz, de tahoe alatt nem biztos hogy működik:
https://olarila.com/files/OPENCORE1/EFI.OpenCore.Alder.Raptor.Lake.zipEzek B660-as lapokon elindulnak jó eséllyel egy OCAT frissítés után, kisebb módosítások megtétele után.
Ami fontos az usb portmap elkészítése windows alatt:
https://github.com/usbtoolbox/tool
és a megfelelő kextek efi-be rakása. Valamint a lan odnak megfelelő kext berakása. Whatervergreen-t felejtsd el az amd vga miatt tahoe alatt, legjobb kikapcsolni, ha be van kapcsolva akkor telepítésbe/frissítésbe bele fog halni a rendszer.Whatervergreen-t felejtsd el az amd vga miatt tahoe alatt, legjobb kikapcsolni, ha be van kapcsolva akkor telepítésbe/frissítésbe bele fog halni a rendszer.
ezt már a lilu-ban fixáltak hónapokkal ezelőtt
[link] -
attilav2
őstag
Sziasztok!
Az alábbi összeállítással rendelkező pc-re szeretnék MacOs-t.Az összefoglaló alapján mehet rá a dolog vagy valami más kell? Valamint melyik MacOs verzió mehet rá?Processzor:12th Gen Intel(R) Core(TM) i3-12100, 3300 Mhz
Alaplap:Gigabyte Technology Co., Ltd. Legfrissebb Bios-al.
Memória: 16Gb DDR4
Videókártya: Radeon RX 570
Net: TP Link AC 1300 Archer T3U USB Adapter valamint az alaplapon lévő Realtec PCIe GbEKöszönöm a segítséget előre is...
Nekem van ezzel tapasztalatom Asrock B660M HDV, i3 12100f, RX550 polaris. Nem teljesen stabil,(hosszabb ideig kell várni leállításra újraindításra, ha idle állapotban van a rendszer akkor gyakran megfagy, ha hagyom hogy kikapcsolja a monitort idle állapotban akkor nem éled fel, stb) de használható a tahoe, de fontos dolgot nem csinálnék rajta,
arra a linux jobb(általad preferált disztró), a macos nálam inkább a feeling miatt van, meg mert szép(windowshoz, kde-plasmához képest), meg mutogathatom az ismerősöknek haveroknak hogy macos fut a gépemen
Mondjuk nem értek annyira hozzá, mások efi-jeit használom, mixelem össze, ezért nem annyira stabil nálam.
Ezeket az efi-ket használom:
https://github.com/dclive/Gigabyte-B660M-Elite-AX
https://github.com/dclive/B660M-HDV-i5-12400F-Hackintosh
Keress rá a lapod típusa + opencore efi-re vagy lapod chipsetje + opencore efi-re.
Vagy univerzális efi-vel is próbálkozhatsz, de tahoe alatt nem biztos hogy működik:
https://olarila.com/files/OPENCORE1/EFI.OpenCore.Alder.Raptor.Lake.zipEzek B660-as lapokon elindulnak jó eséllyel egy OCAT frissítés után, kisebb módosítások megtétele után.
Ami fontos az usb portmap elkészítése windows alatt:
https://github.com/usbtoolbox/tool
és a megfelelő kextek efi-be rakása. Valamint a lan odnak megfelelő kext berakása. Whatervergreen-t felejtsd el az amd vga miatt tahoe alatt, legjobb kikapcsolni, ha be van kapcsolva akkor telepítésbe/frissítésbe bele fog halni a rendszer. -
tlac
Topikgazda
Köszönöm az infókat.Hát jó le vagyok maradva akkor ezzel a MaC-et Pc-re dologgal.
Ha így áll a dolog,akkor lehet számomra nem éri meg Pc-re "kalapálni" a Mac-et.Évekkel ezelőtt csináltam már(talán még a Catalina volt a legújabb),de akkor másik Pc-m volt és egyszerűbb volt.Most,hogy ennyi helyről kell infókat összeszedni és már nem is támogatott az Apple által az x86,lehet nézek inkább egy Apple gépet majd.mindig is nagy hackelés kellett hozzá, hogy működjön, sőt a dortania-s oldal előtt sokkal nehezebb volt összeszedni az infókat
szerintem most könnyebb márde amúgy csak akkor érdemes belekezdeni ebbe, ha szeretsz ilyen dolgokkal foglalkozni
-
aszti75
senior tag
A macos Tahoe mehet rá. Ez a jelenleg legfrissebb stabil verzió és egyben az utolsó is, ami még támogat x86-ot. Pár évig várhatóan még támogatva lesz.
A wifi kártyát nem tudom, hogy menni fog-e, azt kell megnézni, hogy milyen chip van rajta. De ez extra Apple feature-ök (pl. airdrop) nagyon valószínűleg nem fognak menni vele, de a net működhet.
A proci még érdekesebb, mert 10. gen volt az utolsó, amit teljes mértékben támogatott a macos. A benne lévő integrált grafika az nem fog menni,
Meg először írni akartam, hogy a P és E magok között sem fog tudni nagyon különbséget tenni, de abban a prociban pont nincs E mag.A többi hardver rendben van nagyon valószínűleg.
Összefoglaló elavult, de átolvashatod, tájékozódásnak jó.
Telepítéshez majd kövesd inkább ezt, de ez sem annyira van már manapság karbantartva, szóval kell majd mellé google-t, AI-t, stb-t használni [link]Köszönöm az infókat.Hát jó le vagyok maradva akkor ezzel a MaC-et Pc-re dologgal.
Ha így áll a dolog,akkor lehet számomra nem éri meg Pc-re "kalapálni" a Mac-et.Évekkel ezelőtt csináltam már(talán még a Catalina volt a legújabb),de akkor másik Pc-m volt és egyszerűbb volt.Most,hogy ennyi helyről kell infókat összeszedni és már nem is támogatott az Apple által az x86,lehet nézek inkább egy Apple gépet majd. -
tlac
Topikgazda
Sziasztok!
Az alábbi összeállítással rendelkező pc-re szeretnék MacOs-t.Az összefoglaló alapján mehet rá a dolog vagy valami más kell? Valamint melyik MacOs verzió mehet rá?Processzor:12th Gen Intel(R) Core(TM) i3-12100, 3300 Mhz
Net: TP Link AC 1300 Archer T3U USB Adapter valamint az alaplapon lévő Realtec PCIe GbEKöszönöm a segítséget előre is...
A macos Tahoe mehet rá. Ez a jelenleg legfrissebb stabil verzió és egyben az utolsó is, ami még támogat x86-ot. Pár évig várhatóan még támogatva lesz.
A wifi kártyát nem tudom, hogy menni fog-e, azt kell megnézni, hogy milyen chip van rajta. De ez extra Apple feature-ök (pl. airdrop) nagyon valószínűleg nem fognak menni vele, de a net működhet.
A proci még érdekesebb, mert 10. gen volt az utolsó, amit teljes mértékben támogatott a macos. A benne lévő integrált grafika az nem fog menni,
Meg először írni akartam, hogy a P és E magok között sem fog tudni nagyon különbséget tenni, de abban a prociban pont nincs E mag.A többi hardver rendben van nagyon valószínűleg.
Összefoglaló elavult, de átolvashatod, tájékozódásnak jó.
Telepítéshez majd kövesd inkább ezt, de ez sem annyira van már manapság karbantartva, szóval kell majd mellé google-t, AI-t, stb-t használni [link] -
aszti75
senior tag
Sziasztok!
-
tlac
Topikgazda
Viszonylag friss (most 7 hónapos) "X99" C612 EFI https://github.com/zefirrhu/hackintosh-opencore-efi-x99-xeon-rx580-macpro7-1
Tahoe-val is tesztelve lett. Ez meg egy 5 éves "X99" C612 EFI
Van miből kiindulni.
Masterdeejay egy cikkében írja hogy ebay-en márkás C612-es szerverlapok(nyilván használtan) kifoghatók viszonylag olcsón, tehát nem feltétlenül kell kínai lapokra hagyatkozni, bár ezek sem lehetnek annyira rosszak, (ha valaki feltétlenül ragaszkodik az új laphoz), ha Miyconst egy egész(nagyobb nézettségű) youtube csatornát épít rájuk.akkor hogy ha elakadnál, lehet ötleteket lopni onnan
úgy látom az aprón is van most c612 chipes komplett gép
-
attilav2
őstag
Viszonylag friss (most 7 hónapos) "X99" C612 EFI https://github.com/zefirrhu/hackintosh-opencore-efi-x99-xeon-rx580-macpro7-1
Tahoe-val is tesztelve lett. Ez meg egy 5 éves "X99" C612 EFI
Van miből kiindulni.
Masterdeejay egy cikkében írja hogy ebay-en márkás C612-es szerverlapok(nyilván használtan) kifoghatók viszonylag olcsón, tehát nem feltétlenül kell kínai lapokra hagyatkozni, bár ezek sem lehetnek annyira rosszak, (ha valaki feltétlenül ragaszkodik az új laphoz), ha Miyconst egy egész(nagyobb nézettségű) youtube csatornát épít rájuk. -
scdlsc
senior tag
Szerintetek érdemes "X99" platformra alapozva (C612 chipestre épülő kínai alaplapokra és xeonokra gondoltam) hackintost építeni ? Csak kíváncsiságképp gondoltam hogy ki kellene próbálni mennyire stabil, nem feltétlenül azért mert megérné. Főleg MasterdeeJay
foglalkozik itt a ph-n a témával, "X99" xeonos konfigok építésével. A youtubeon meg Miyconst a téma egyik szakértőjeHát hogy érdemes-e, azt nem tudom, de ha belevágsz, akkor majd kérlek számolj be az eredményéről.
-
tlac
Topikgazda
Szerintetek érdemes "X99" platformra alapozva (C612 chipestre épülő kínai alaplapokra és xeonokra gondoltam) hackintost építeni ? Csak kíváncsiságképp gondoltam hogy ki kellene próbálni mennyire stabil, nem feltétlenül azért mert megérné. Főleg MasterdeeJay
foglalkozik itt a ph-n a témával, "X99" xeonos konfigok építésével. A youtubeon meg Miyconst a téma egyik szakértőjehobbira, időtöltésre jó lehet, de valószínűleg nem sok google találat lesz rá, ha elakadsz valahol, bár ai adhat jó tippeket már manapság
én amúgy nem szeretem az ilyen kínai cuccokat, tipikusan a szoftver, bios, fw oldalon általában elég gyengék
-
attilav2
őstag
foglalkozik itt a ph-n a témával, "X99" xeonos konfigok építésével. A youtubeon meg Miyconst a téma egyik szakértője -
scdlsc
senior tag
Én a játszós gép utódjának már megvettem a házát. Egy Mac Pro 1,1-es házba kerül és terveim szerint ilyen lesz belül.
Szereztem 1-es számú fiókot is. Az mindig hiányzik az eladó gépekből. -
Smiley
addikt
En szerintem dec kornyeken veszem a mac mini-t az m4 air utan asztali gepnek. Tok jo idoszak volt, de baromi jo lett ez az m4-es proci... Nalam mar kesz a proxmox, a mostani hackli configja lesz alatta es minden ugyanugy mehet tovabb.
-
tlac
Topikgazda
vagy veszel majd egy új mac-et és az arm-os os-eket virtualizálod rajta és akkor egy gépen maradsz és akkor marad még némi hackkelési élmény is
-
scdlsc
senior tag
Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Lőttek a tetszőlegesen bővíthető (de mégis rendezett) gépemnek, az egy gépen futó oprendszereknek. Viszont így egyszerre futhat majd mindegyik és elég lesz csak a monitor(ok)on váltogatni a bemeneti jelet.
-
tlac
Topikgazda
-
Smiley
addikt
Akkor azt hiszem hivatalosan is kimondhatjuk, hogy bezárt a bazár... Jó kis 20 év volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
attilav2
őstag
Keresgéltem egy fapados egyszerű macos képnézegető után a google-ban, és egy reddit szálban valaki a FlowVision-t ajánlotta, nekem tetszik az egyszerűsége, gyorsasága. Rendszeresen frissítik, az utolsó verzió pár napja jelent meg, és opensource. XnviewMP-t használtam, de az az esetek többségében overkill, bár ha kisebb egyszerű módosítások kellenek a képeken, pl képrészlet kivágása, feliratozás, akkor jól jönnek a plusz funkciók.
-
Smiley
addikt
Ez igy van, nagyon sok mindent lehetett tanulni belole. Az M4 Air utan, nagyon filozom hogy ido elott megy az i9... Meg mindig ventura-n vagyok, de mivel melora hasznalom egyszeruen nincs idom frissiteni pedig rohadtul kene, de mellette meg olyan betonstabil, hogy inkabb hozza se akarok nyulni. Racionalisan erre a Tahoe-ra kene menni, de nem gyozott meg eddig.
-
tlac
Topikgazda
Egy bizonyos szint felett igen, akkor is megtettem volna. Nekem itthonra "bohóckodni" rendben vannak ezek a dolgok például a synology / xpenology alternatíva. Megismerem a terméket, szolgáltatásokat és amikor döntési vagy ajánlói pozícióba kerülök, akkor már rendeljük is a céghez a gyári termékeket. Bevált nekem munkára a macos annak idején. Számomra akkor már a hardware nem volt korlátozó tényező, így az alap gyári minik megfeleltek és minden előnyét élvezhettem az ökoszisztémának (iPhone adott volt korábbról) anélkül, hogy a hackintosh hátrányaival bíbelődjek időnként.
ja hát cégnél én sem bohóckodnék ilyenekkel, otthonra belefér ha néha nem megy valami jól vagy idő mire kitaláljuk a megoldást rá
a tudás meg gondolkozásmód viszont valóban hasznos tapasztalat, amit ebből lehetett nyerni
-
tlac
Topikgazda
-
kleinguru
addikt
Egy bizonyos szint felett igen, akkor is megtettem volna. Nekem itthonra "bohóckodni" rendben vannak ezek a dolgok például a synology / xpenology alternatíva. Megismerem a terméket, szolgáltatásokat és amikor döntési vagy ajánlói pozícióba kerülök, akkor már rendeljük is a céghez a gyári termékeket. Bevált nekem munkára a macos annak idején. Számomra akkor már a hardware nem volt korlátozó tényező, így az alap gyári minik megfeleltek és minden előnyét élvezhettem az ökoszisztémának (iPhone adott volt korábbról) anélkül, hogy a hackintosh hátrányaival bíbelődjek időnként.
-
xedos
addikt
Szerencsére nem kell sűrűn piszkálni :-)
Most alaplap proci csere lesz B760 és intel 13900HX... kiváncsi leszek...
Vega 64-el. -
tlac
Topikgazda
Hálás vagyok a topiknak és szerintem az Apple is az lehet. Itt tudtam kipróbálni a rendszert és amint lehetőség adódott léptem a gyári vas felé. Azóta már mac mini m1 és m2 (párhuzamosan), amiket lecseréltem 1db m4 minire és m1 air már régebb óta.
A NEO-val olyan (Apple mércével nézve) alacsonyra került a belépési küszöb (megjegyzem a minivel már korábban is az volt szerintem), hogy új beruházáskor érdemes már a gyári gépeket választani.
Illetve kipróbáláshoz is M1 mini 100K-ért elérhető hardveraprón.
itt ugye az a kérdés leginkább, hogy akkor is meglépted volna-e ezt, ha az Apple marad az Intel vonalon és ugyanabból a pénzből tudtál volna erősebb gépet építeni
régen ez egy valós szempont voltigen, a Neo az egy kellemes belépő lett
-
tlac
Topikgazda
-
kleinguru
addikt
Hálás vagyok a topiknak és szerintem az Apple is az lehet. Itt tudtam kipróbálni a rendszert és amint lehetőség adódott léptem a gyári vas felé. Azóta már mac mini m1 és m2 (párhuzamosan), amiket lecseréltem 1db m4 minire és m1 air már régebb óta.
A NEO-val olyan (Apple mércével nézve) alacsonyra került a belépési küszöb (megjegyzem a minivel már korábban is az volt szerintem), hogy új beruházáskor érdemes már a gyári gépeket választani.
Illetve kipróbáláshoz is M1 mini 100K-ért elérhető hardveraprón.
-
szuszinho
őstag
Mióta megvan az Air, talán be sem kapcsoltam a haklit...
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
az elsődleges gépemet lecseréltem amd-re, de akartam, hogy maradjon még egy kompatibilis inteles is
az amd-n majd ki akarom próbálni ezt a qemu-s megoldást: [link] (iszonyat részletes a leírás)így most csak ez az egy pici gépen van macos-szel
[link]de be tudom állítani, hogy működjön az intel wifi, virtualizációt tiltva megy is, csak azzal együtt is szerettem volna
de amúgy broadcom támogatás sincs már tudtommalVégigmentem ezen a darwinkvm-es leíráson. A lényege az, hogy macos-t lehet vele virtualizálni Linux-on qemu-val.
Én egy AMD 9800x3d procival plusz egy 6900XT-vel álltam neki. Tahoe-val próbálkoztam és működik, sikeresen át tudtam passzolni neki a videokártyát is. A proci egyébként egy Intel szerver cpu-nak van virtualizálva, így nem igazán van hátrány az Amd miatt.
Itt egy kép videokártya nélkül. Szokásos lassú, nincs hardveres gyorsítás.

Itt meg ahogy átadtam neki a kártyát is:

A vga passthrough azért trükkös, win-re is macerás megcsinálni, macos-en még több hibába lehet belefutni. Pl. valamiért displayport-tal nem megy, hdmi-vel igen.
A dolog úgy működik jelenleg, hogy integrált Amd igp-ről megy a Linux, a dedikált kártyáról pedig a macos. Mindkettő csatlakoztatva van a monitorhoz és így a monitoron tudok váltani a bemenetek között. A billentyűzet és az egér átpasszolásához pedig egy jobb és bal oldali ctrl gombot nyomok.
Majd még keresni kell valami remote desktop alkalmazást, ami gyors és van hozzá rendes Linux-os kliens is, hogy tudjam ablakból is használni.A darwinkvm-es leírás nagyon jó, alaposan elmagyaráz mindent. Itt-ott azért nem értek vele egyet, meg szerintem a qemu beállítása feleslegesen el van bonyolítva. Az recovery telepítő létrehozása az opencore-ral ügyes. Az opencore config-olása is tök jó. Ez lényegében egyszerűbb is, mint natívan, mivel egy egyen virtualizált gépre kell telepíteni (még a szokásos virtualsmc.kext sem kell).
-
tlac
Topikgazda
win-en kívül sosem használtam sehol máshol vírusirtót (kivéve céges gép, de azokon nem én menedzselem)
gyanús weboldalakra ublock origin-nel megyek firefox privátmódbóla netről letöltött file-okra meg ráengedem a virustotal-t
az extra kext-eket, opencore-t meg az acidanthera-s github repókról töltöm
azon kívül még 1-2 van, általam megbízhatónak tartott helyrőlrandom fórumról, redditről és egyéb helyekről nem szedek le ilyeneket
plusz frissen tartom az OS-t, programokat
-
attilav2
őstag
Meghosszabbítottam 1 évvel a bitdefender licencet, az új licenc már három eszközös kb ugyanannyi pénzért -a régi csak 1 eszközös volt- macos-re és androidra is fel lehet tenni windows mellett. Érdemes macos-re víruskergetőt felrakni ?
-
tlac
Topikgazda
-
attilav2
őstag
-
tlac
Topikgazda
-
attilav2
őstag
az lett a megoldás hogy a megfelelő kext sorrendre ügyelve beraktam az nvmefix.kext -et. Ezt a chatgpt javasolta, a megfelelő kext betöltési sorrenddel együtt, mert csak az nvme-re telepített tahoe-n voltak stabilitási problémáim, sata ssd-re telepített tahooe-val nem volt gond
a kext-ek sorrendjét a ProperTree-re bízd
a kext-ekben benne van, melyik mitől függ és az alapján felépítimilyen stabilitási problémáid voltak?
milyen nvme ssd-d van?Látom megcsappant a hozzászólások száma az utóbbi időben, gondolom mindenki először a chatgpt-t kérdezi
szerintem lehetünk kb. 5-en innen, aki még szórakozik hackintosh-sal
nincsenek kezdők, nem is éri már meg senkinek most belekezdenimilyen stabilitási problémáid voltak? Ilyenek
milyen nvme ssd-d van? WD Blue SN580 -
tlac
Topikgazda
Szívtam megint a FileVaulttal Tahoe alatt, nem fogadta el a jelszót és a helyreállítási kódot sem. Ez a reddit szál jelentette a megoldást. Most elfogadja a jelszót.
"tetenc555
i mean, ocbinarydata is a repo on github. cant get the link right now but google it. there you can find various drivers (prob on the drivers folder LOL). download it, get apfs_aligned.efi and place it on ur drivers folder in ur config. after that, on your config.plist, add it on UEFI -> Drivers, literally in the same way you added OpenRuntime on it. After that, check if the EnableJumpStart is false on UEFI -> APFS (also on ur config.plist)"A rendszeres fagyásokra, furcsa viselkedésre(amiket itt korábban említettem), az lett a megoldás hogy a megfelelő kext sorrendre ügyelve beraktam az nvmefix.kext -et. Ezt a chatgpt javasolta, a megfelelő kext betöltési sorrenddel együtt, mert csak az nvme-re telepített tahoe-n voltak stabilitási problémáim, sata ssd-re telepített tahooe-val nem volt gond.
Látom megcsappant a hozzászólások száma az utóbbi időben, gondolom mindenki először a chatgpt-t kérdezi
Mondjuk a FileVault problémára a chatgpt nem tudott megoldást adni, ott a google segített.az lett a megoldás hogy a megfelelő kext sorrendre ügyelve beraktam az nvmefix.kext -et. Ezt a chatgpt javasolta, a megfelelő kext betöltési sorrenddel együtt, mert csak az nvme-re telepített tahoe-n voltak stabilitási problémáim, sata ssd-re telepített tahooe-val nem volt gond
a kext-ek sorrendjét a ProperTree-re bízd
a kext-ekben benne van, melyik mitől függ és az alapján felépítimilyen stabilitási problémáid voltak?
milyen nvme ssd-d van?Látom megcsappant a hozzászólások száma az utóbbi időben, gondolom mindenki először a chatgpt-t kérdezi
szerintem lehetünk kb. 5-en innen, aki még szórakozik hackintosh-sal
nincsenek kezdők, nem is éri már meg senkinek most belekezdeni -
attilav2
őstag
Szívtam megint a FileVaulttal Tahoe alatt, nem fogadta el a jelszót és a helyreállítási kódot sem. Ez a reddit szál jelentette a megoldást. Most elfogadja a jelszót.
"tetenc555
i mean, ocbinarydata is a repo on github. cant get the link right now but google it. there you can find various drivers (prob on the drivers folder LOL). download it, get apfs_aligned.efi and place it on ur drivers folder in ur config. after that, on your config.plist, add it on UEFI -> Drivers, literally in the same way you added OpenRuntime on it. After that, check if the EnableJumpStart is false on UEFI -> APFS (also on ur config.plist)"A rendszeres fagyásokra, furcsa viselkedésre(amiket itt korábban említettem), az lett a megoldás hogy a megfelelő kext sorrendre ügyelve beraktam az nvmefix.kext -et. Ezt a chatgpt javasolta, a megfelelő kext betöltési sorrenddel együtt, mert csak az nvme-re telepített tahoe-n voltak stabilitási problémáim, sata ssd-re telepített tahooe-val nem volt gond.
Látom megcsappant a hozzászólások száma az utóbbi időben, gondolom mindenki először a chatgpt-t kérdezi
Mondjuk a FileVault problémára a chatgpt nem tudott megoldást adni, ott a google segített. -
attilav2
őstag
A whatervergreen-t a frissítés idejére bennhagytam, hiba volt, elakadt a legutolsó szakaszban(nem tudott GUI-ra váltani, csak várt a töltőképernyőn), megnyomtam a resetet. Szerencsére van egy tartalék Tahoe-m sata ssd-n(ilyen esetekre) amiben nem használok whaterevergreen-t, annak az efi-jével folytattam a frissítést, rendben lement.
Úgy látszik AMD vga-nál a frissítés/telepítés idejére ki kell kapcsolni a whatavergreen-t Tahoe esetében. Az előző beta frissítéseknél kikapcsoltam a WEG-et, szépen lementek azok a frissítések. Gondoltam mostmár WEG-el is menni fog a frissítés, hisz ez a végleges verzió, de tévedtem
i3 12100F-em van, csak az EFI készítőjének proci leírását bennhagytam az OC konfigban.
Egyébként AMD-s lapokhoz is lehet találni EFI-ket, mondtad hogy a fő gépeden AMD-re váltottál és ezért mellőzöd rajta a macOS-t, keress rá a google-ban a lapod chipsetjére + opencore efi, hátha találsz olyat ami működik, ha van kompatibilis AMD vga-d jó eséllyel működni fog. Persze a portmap-et meg kell csinálnod windows alatt usb-toolbox -al, és beraknod az új EFI-be.
Pár AMD Ryzen EFI példa link1 link2 -
tlac
Topikgazda
megjelent a Tahoe 26.0, most már nem béta
build number: 25A354
-
Smiley
addikt
-
tlac
Topikgazda
-
Smiley
addikt
-
tlac
Topikgazda
hát csinálhatod majd a fordítottját, hogy az m-s apple gépekre teszel linuxot

-
tlac
Topikgazda
-
Smiley
addikt
Sequoia vagy Sonoma jöhet szóba
viszont az igp miatt lehet csak az utóbbi támogatott natívan (oclp-vel biztosan menne az újabb is, de az még nagyobb hack)meg lehet win alól is csinálni a telepítőt, de némileg bonyolultabb lesz
az összefoglaló már eléggé elavult, viszont nem nagyon van már értelme sok energiát beleölni
a most megjelenő Tahoe lesz az utolsó Intelt támogató macos, ezt neked is érdemes mérlegelni, hogy bele akarsz-e még ugorni, persze pár évig lesz még támogatva, aztán vége a hackintosh világnakvan egy másik oldal, ami szintén nem friss, de ez teljesen lépésről lépésre végig vezet
[link]Azért hiányozni fog a hackolás része... Bár ezzel az opencore-al már így is eléggé next next finish.
Azt viszont imádni fogom, hogy ezek az uj m-es procik milyen baromi jók. Egy zsír uj mac stúdió és 7 évre megvagy. -
gabyka
senior tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget
-
scdlsc
senior tag
Szervusztok, egy ki útmutatást szeretnék kérni.
Egy [G3 mini] gépre (i7 7700T, 16GB, m.2 ssd, displayport) milyen rendszert javasoltok? Milyen irányba kellene elindulnom? A segítségemre csak egy windows pc van.
Az összefoglalót olvastam, de nem lettem okosabb sajnos, eléggé bonyolultnak tűnik.Én egy ilyet találtam google-val:
https://github.com/hackintosh-club/HP-ProDesk-400-G3-DM-OpenCore -
tlac
Topikgazda
Egy [G3 mini] gépre (i7 7700T, 16GB, m.2 ssd, displayport) milyen rendszert javasoltok? Milyen irányba kellene elindulnom? A segítségemre csak egy windows pc van.
Az összefoglalót olvastam, de nem lettem okosabb sajnos, eléggé bonyolultnak tűnik.Sequoia vagy Sonoma jöhet szóba
viszont az igp miatt lehet csak az utóbbi támogatott natívan (oclp-vel biztosan menne az újabb is, de az még nagyobb hack)meg lehet win alól is csinálni a telepítőt, de némileg bonyolultabb lesz
az összefoglaló már eléggé elavult, viszont nem nagyon van már értelme sok energiát beleölni
a most megjelenő Tahoe lesz az utolsó Intelt támogató macos, ezt neked is érdemes mérlegelni, hogy bele akarsz-e még ugorni, persze pár évig lesz még támogatva, aztán vége a hackintosh világnakvan egy másik oldal, ami szintén nem friss, de ez teljesen lépésről lépésre végig vezet
[link] -
gabyka
senior tag
Az összefoglalót olvastam, de nem lettem okosabb sajnos, eléggé bonyolultnak tűnik. -
tlac
Topikgazda
annál az acc-nál, email címen kívül semmi nem volt
szerintem az volt a gondjuk, hogy tel. szám sem volt megadvabankkártyát az újnál sem adtam meg, először tel. számot sem akartam, de anélkül hibás lett a regisztráció
-
Smiley
addikt
próbáld meg, hogy belépsz valami valódi apple eszközön
de én pár hónapja a 15+ éves apple accountomat buktam el...
ez független imessage-től, én azt nem használtam kb. soseböngészőből próbáltam belépni, de nem fogadta el a jelszavamat, pedig elvileg nem felejtettem el
akkor rámentem a forgot password-re, de új jelszó helyett az kaptam, hogy megvizsgálják a fiókomat 1-2 napon belülés így sikerült nekik: "We have reviewed your request, and access to your account has been denied."
support elhajt, állítólag nem lehet vele mit csinálni...
A bankkártya a trükk, és persze jó ha van eredeti gép is a listában. Ha van hozzáadva valid bankkártya akkor nem fognak baszogatni. Nekem addig volt szívás az iMessage-el amíg nem adtam hozzá.
-
tlac
Topikgazda
Hackintosh blacklistelés miatt nem megy az imessage nálam.
Úgy látszik elkezdte ezt csinálni az apple. Sorozatszámokat cseréltem, semmi eredménye.próbáld meg, hogy belépsz valami valódi apple eszközön
de én pár hónapja a 15+ éves apple accountomat buktam el...
ez független imessage-től, én azt nem használtam kb. soseböngészőből próbáltam belépni, de nem fogadta el a jelszavamat, pedig elvileg nem felejtettem el
akkor rámentem a forgot password-re, de új jelszó helyett az kaptam, hogy megvizsgálják a fiókomat 1-2 napon belülés így sikerült nekik: "We have reviewed your request, and access to your account has been denied."
support elhajt, állítólag nem lehet vele mit csinálni...
-
attilav2
őstag
Más is találkozott mostanában az imessage hackintosh blacklistelés problémájával:
Reddit poszt egyik kommentje
Majestic_Mistake6657. 4 napja
"I had the exact same thing happen in the last couple of days with my OC setup. Perhaps they are now using more sophisticated checks for the iMessage and FaceTime authentication side of things as I can still log in to and use iCloud and all its other associated services just fine." -
attilav2
őstag
Hackintosh blacklistelés miatt nem megy az imessage nálam.
Úgy látszik elkezdte ezt csinálni az apple. Sorozatszámokat cseréltem, semmi eredménye. -
attilav2
őstag
Csak bele kellett kattintani a névjegynél a beállításokban a 26.0 verzióra, és máris kiírta az RC pontos "verziószámát".
Új hozzászólás Aktív témák
-
38161 - 38101
38161 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- macOS PC-re
- (kiemelt téma)
- Futás, futópályák
- Lopakodóra fogta az MSI tesztpadja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- TCL TAB A1Plus 128GB Space Blue - Újszerű, használt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 Yoga I i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Gari
- DJI Mini 2 SE
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF X570 R7 5800X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 12GB Zalman N7 Plus V2 A-Data 850W

Maradt ugyanaz a hiba. Belehalt egy frissítésbe.
Szereztem 1-es számú fiókot is. Az mindig hiányzik az eladó gépekből.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)