Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#131451) Met válasza szotyika77 (#131450) üzenetére


Met
Topikgazda

Javít (ha nagyobb a javítás akkor azt a részt lehet előbb alapozni), csiszol, alapoz, fest.
Az első kettő igény esetén mehet többször:)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#131452) tothjozsi96 válasza lemmy71 (#131447) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Tudom, senki se érti hogy miért akarom kivakolni. Nézd, nagyon jóra kitudom vakolni, vakolósínnel és pöpecül kiszintezve baromi egyenes és függő felületet kapok. Én a hőszigetelést mindenképp szeretném függőbe felragasztani, sok mester nem is vízmértéket használ, hanem csak egy hosszabb gyalult deszkát és azzal rakják. Őket talán nem is kellene mesternek hívni. :) Én azt gondolom hogy nem egészséges a 2 centi feletti ragasztó vastagság, nyilván egy szakember röhögve felrakná a hőszigetelést egy ilyen gyengébb minőségű falra. Illetve ez egy kőporos vakolat, ami tiszta retek, teljesen el van (talán) gombásodva vagy mohásodva, nincs se magasnyomásúm amivel letudnám mosni, erre meg így nem ragasztanék rá semmit. Nekem jó alternatíva a vakolás, szép sík felület, amire mehetnek a hőszigetelő táblák. Így ha jó a felület, nem igazán fogom tudni elrontani.

Én azt megértem hogy szakemberként nem érted hogy miért jó ez nekem, de Én ezt tartom a legjobb megoldásnak mert így garantált az hogy szép egyenes és függő lesz minden. És nyilván itt garantált az hogy jó alapfelületre ragasztod. Most ha kalapáccsal megnézném hol mennyire fog a vakolat, valószínűleg a fél házról letudnám verni erőfeszítés nélkül.

Szerintem annyira nem butaság újravakolni az épületet. Egyszer jól megvan csinálva, és arra mehetnek telibe ragasztva a lapok. Egyébként kiszámoltam, a vakolat durván 100e forintból megvan, zsákos anyagból. Hogyha azt számolom, jelenleg a hőszigeteléshez 12kg/m2 ragasztó kellene. Hogyha telibe ragasztom akkor szerintem max. 8kg/m2, de lehet sokat mondtam. 120m2-nél ez a 4kg/m2 "megtakarítás" kb. 40e forint. Szóval a vakolás kb. 60e forintból megvan ami szerintem egy nevetséges összeg, és Én azt gondolom hogy egy magasabb minőségű kivitelezés érhető el így.

Szóval lesz egy jó alapfelületed, ami tiszta. Nem kell több centi ragasztó alá, és nem kell azon aggódni hogy vajon elbírja-e a 3,5 centi vastagságot a ragasztó. Nyilván ez egy nagy munka, és rengeteg kosszal jár leverni a régit, majd újravakolni, de szerintem egyszer ha jól megvan csinálva, akkor miért ne. De ez továbbra is csak az én véleményem! :)

(#131453) szotyika77 válasza Met (#131451) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Köszönöm a segítséget!
A glettelést megoldhatom előre bekevert kész glettel is, ugye?
A csiszoláshoz P150-180 papír mehet?
És a festéshez milyen hengert használjak: 4mm velúr, 9mm mikroszálas vagy 12 mm poliamid szálas legyen? :D Vagy az mindegy? :)

[ Szerkesztve ]

(#131454) mzso


mzso
veterán

Helló!

Van ilyen ablakfólia amit elvileg vizesen kell felrakni. Ennek valami enyv jellegű anyag van az egyik oldalán?

Amúgy mi egy jó módszer felesleget levágni (vagy mondjuk egy csíkot kivágni) az üveg megkarcolása nélkül?

(#131455) csoki46


csoki46
aktív tag

Sziasztok,
A garázsomat betonoztuk újra szerdán, 5x5m-es garázs, 3 m3 transzport betont dolgoztunk be. Ennek a felületét szeretném önterülő aljzatkiegyenlítővel simítani, majd festeni. Mennyit kell várni, a padloponozással? Köszönöm a segítséget! :R

(#131456) macilaci78 válasza csoki46 (#131455) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Amennyit a beton kér, általában 28 nap.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#131457) Attila2011 válasza scott_free (#131437) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Rendben, majd dobj egy PM-et is, nehogy elfelejtsem.

(#131458) PuffyMinnie válasza tothjozsi96 (#131452) üzenetére


PuffyMinnie
tag

Persze annak megéri leverni és levakolni az egészet, ha az ember az egész életét ott tölti el. (mi nem) Akkor érdemes belefektetni. De ha nem akkor sem kell kókler munkát végezni, lehet akkor is jól csinálni. Amúgy én kőporos házra raktam az EPS-t. Előtte mélyalapozóval lekentem. Nem volt vészes szerintem amire raktam, se gomba, se semmi nem lakta. Mi nem itt tervezzük leélni az életünket azért sem vakoltam le az egész házat. Van jó kis 2.5 m-es öleslécem. Szerintem elég jól vízbe tudtam rakni. Ragasztóból sem ment el olyan sok pedig akik ezt csinálták régen a vakolást tuti hogy csukott szemmel csinálták :D

Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!

(#131459) lemmy71 válasza Cyborg (#131449) üzenetére


lemmy71
őstag

Persze ha eleve rosszul van rakva.
Ha normálisan indítóprofilról kezded rakni és fent nekinyomod a kilógó födém szigetelésnek akkor milyen légéromlásról beszélsz :F Az egy nagy zárt cella lesz ;)
Mielőtt jönnél a gázcsövek eltakarásánál használt szellőzőkkel, akkor gyorsan megelőzlek. Azt a részt teljesen külön rakjuk egy 'U' profillal amit habbal rögzítünk így az egy teljesen külön rész amiből kijön a gáz baj esetén.

(#131460) lemmy71 válasza gerisz23 (#131448) üzenetére


lemmy71
őstag

Pedig ezeket az új ultra modern téglákat nem igazán vakolják, egy az egyben nyomják rá a szigetelést. Belül meg sokan telibe ragasztják rá a GK lapot.
Az a "szakember" aki meg nem tudja ezeket az "okos" csiszolt téglákat szépen függőbe rakni, az inkább menjen el valami objektumot őrizni :K

(#131461) lemmy71 válasza szotyika77 (#131453) üzenetére


lemmy71
őstag

Gletteléshez jobban jársz a por alakú anyaggal, olcsóbb és ami megmarad az évekig eláll "légmentesen" csomagolva ;) Könnyedén megkeverhető jó vele dolgozni, én a lelkes amatőröknek a széria glettet ajánlom, lakás felújításnál a legtökéletesebb anyag ;) A schuller micriline hengerrel nagyon szépen lehet dolgozni, szép sima festésed lesz vele a glettelt falon. Festés előtt ügyelj az alapozásra, egyenletes és csorgás mentes legyen. A vastagon alapozott vagy megfolyt részek mind meglátszódnak a festet falon száradás után ;)

(#131462) Cyborg válasza lemmy71 (#131459) üzenetére


Cyborg
őstag

Nem fogok vitázni, lehet igazad, ha akarod, de azért olvass utána kicsit légyszíves. Egyik gyártó sem javasolja a pogácsás felrakást, sőt...

Nagyobb légrés, csökkent szigetelő képesség, tűzveszélyes, könnyebben lejön, ergo nem olyan időtálló, plusz hajlamos a matrac effektusra is a pogácsásan rakott szigetelés.

... persze felőlem mindenki úgy rakja, ahogy akarja.

(#131463) PuffyMinnie válasza Cyborg (#131449) üzenetére


PuffyMinnie
tag

Érdekes szóval 15 + éve szigetel rosszul tudja? Franciaországban így rakja fel a hőszigetelő rendszert, és nem volt semmi panasz rá. Fent van az összes rendszer. Igazából a pont ragasztásnak is megvan a logikája hisz a pont ragasztáshoz raknak egy dübelt. Nem lesz semmilyen matrac effektus és elválás sem a faltól, hisz a dübelt a pogácsás ragasztáson át rögzítik. És nem töri be az EPS-t sem. Azért ez logikus. Igazából akkor nem fog terjedni a tűz, ha kőzetgyapottal szigeteled le a házad. Itt a Magyarországon a pont-perem. De igazából mindkettő módszer jó.

Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!

(#131464) tyielow válasza Cyborg (#131462) üzenetére


tyielow
aktív tag

Ezt a pogácsát az elmúlt héten kiveséztük itt. Big No-No.

YouTube: toty1ka

(#131465) Attila2011 válasza lemmy71 (#131459) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Épületfizikai, illetve hőtani szempontból nem csak az problémás, amikor kiszellőzik. Bár minimális szellőzés egész biztosan lesz, akárhogy nyomod a födém szigetelésének. Hanem az is, ahogy a fal és szigetelőanyag közt változó a léghőmérséklet függőlegesen, s ez légmozgást indít be. Mert akárhogy is nézem, ha mozog a levegő, akkor nő az alfa hőátadási tényező értéke is. Nagyon nem mindegy, hogy egy kis felületen alakul ki rendkívül minimális mozgás vagy egy egész homlokzaton jelentős áramlás.

(#131466) freaghill válasza A Zéé (#129983) üzenetére


freaghill
őstag

Kíváncsi lennék, hogy most egy hónap elteltével mit látsz, mi a tapasztalat ismét? :)

(#131467) cOxeR válasza freaghill (#131466) üzenetére


cOxeR
Ármester

Vesznek majd vissza még az arcukból, jövő év elején… én lassan azért csinálok mindent magam, mert az utóbbi időkben - terület független - szakikkal csak pórul jártam…

(#131468) A Zéé válasza freaghill (#131466) üzenetére


A Zéé
addikt

Sok változás nincs, lomha reagálású mindig is az építőipar. Olyan különleges extra dolog pedig nem történt. Február-március lesz majd érdekes, hogy mennyire indulnak meg új projektek.

Just a simple Lineman...

(#131469) Madwe


Madwe
nagyúr

Sziasztok!
nem tudom ez a topik e a megfelelő hely erre a kérdésre:
Adott egy tetőtér beépítéses gázfelhasználású hely, támogatási limit feletti fogyasztással (2000-2500). Van ez a többgenerációs családi ház támogatás amivel viszont bőségesen limit alatti lenne. Ennek feltétele, hogy a kiérkező szakember is megállapítsa, hogy az OTÉK szerint:
“önálló, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: OTÉK) 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység” legyen a két szint.

ennek értelmezésében segítenétek, mi a MINIMUM szint aminek meg kell felelni? Az addig világos, hogy legyen külön szoba, legyen egy fürdő, legyen egy konyha, de pontosan ezek mikortól számítanak annak, mi a minimum ami kell bele?
Fürdő van káddal, wcvel, mosdóval, viszont pl nincs mosógép illetve kiállás se neki - ennyi elég?
konyha - na ez a kérdéses, hogy itt mi kell, ez pont kialakítás alatt is van, nem teljesen konyha szempontok szerint. Ami biztos, hogy egy konyhai mosdókagyló lesz (amúgy is kell, de másra) hideg melegvíz vételi lehetőséggel. Ezen kívül mi kell még kötelezően?
hűtőnek elég a kiállás (aka konnektor) vagy be is kell tenni? Konyhai szekrénysor kötelező, ha igen mekkora? Étkezőasztal kötelező, vagy elég ha elfér?

Remélem van, aki ilyen jogszabályi feltételekkel tisztában van :) köszi!

[ Szerkesztve ]

(#131470) szotyika77 válasza lemmy71 (#131461) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Nem sokat kellene glettelni, ezért is néztem a vödrös kg-os kiszerelést az előrekevert glettből. Meg azért is mert ezeket a por alapú dolgokat nem tudom tökéletesen bekeverni, vagy nagyon sűrű, vagy nagyon híg lesz, és mire jó az állaga kapok egy hatalmas vödörrel, aminek a fele kuka :D
Schuller termékek vannak a közeli festékboltban, abból fogok választani. Alapozáshoz, és festéshez viszont 12mm goldline vagy 18mm silverline hengerek vannak. Melyikkel jobb dolgozni, és melyikkel lehet szebb eredményt elérni? :)

(#131471) psion2101


psion2101
tag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy Vaillant vrt 330 szobai termosztáton be lehet állitani azt,hogy manuálisan én állitgassam a hőmérsékletet?Nem szeretném egyenlőre,hogy a programozott beállitások működjenek

(#131472) A Zéé válasza Madwe (#131469) üzenetére


A Zéé
addikt

Lakás
105. § * (1) A lakás olyan huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségeit (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségeit (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségeit (fürdőszoba, mosdó, zuhanyozó, WC), közlekedő helyiségeit (előszoba, előtér, belépő, szélfogó, közlekedő, folyosó) és tároló helyiségeit (kamra, gardrób, lomkamra, háztartási helyiség stb.) úgy kell kialakítani, hogy azok együttesen tegyék lehetővé

a) a pihenést (az alvást) és az otthoni tevékenységek folytatását,

b) a főzést, mosogatást és az étkezést,

c) a tisztálkodást, a mosást, az illemhely-használatot,

d) az életvitelhez szükséges anyagok és tárgyak tárolását tervezési program szerint (pl. élelmiszer-tárolás, hűtőszekrény elhelyezési lehetősége, mosás céljára szolgáló berendezés, ruhanemű, lakáskarbantartás eszközeinek, egyéb szerszámoknak és sporteszközöknek az elhelyezése).

(2) A lakószoba a lakás minden olyan közvetlen természetes megvilágítású és szellőzésű, fűthető, huzamos tartózkodás céljára szolgáló, legalább 8 m2 hasznos alapterületű helyisége, amely lehetővé teszi az (1) bekezdés a) pontja szerinti tevékenységek folytatását - kivéve a jövedelemszerzést szolgáló munkavégzést - és az azokhoz kapcsolódó berendezések elhelyezését.

(3) * A 30 m2-t meghaladó hasznos alapterületű lakás legalább egy lakószobája hasznos alapterületének legalább 16 m2-nek kell lennie. Ebbe és a lakószoba (2) bekezdés szerinti alapterületébe nem számítható be a főző és az étkező funkció céljára is szolgáló helyiség, helyiségrész hasznos alapterülete, amennyiben az a lakószoba légterével közös.

(4) A lakásnak fűthetőnek kell lennie, lehetőleg minden helyiségben a rendeltetésének megfelelő szellőzést, természetes megvilágítást biztosítani kell.

Ezt mondja az OTÉK a lakásról. Ez egy gumibugi leírás, elég tágan értelmezhető. Nincs konkrét leírás, hogy miből mekkora és mennyi kell. Bútorozás nem feltétel a szemlekor, a dugaljak számát sem ellenőrzik, de pl. a wc-nek és legalább egy mosdónak működnie kell, külön bejáratúnak, zárhatónak kell lennie minden egyes lakrésznek. Új épületeknél legalábbis így van.

Just a simple Lineman...

(#131473) YAS-dude válasza PuffyMinnie (#131463) üzenetére


YAS-dude
őstag

Láttunk már olyantól kókányolást, aki 40 éve van a szakmájában. Semmit nem jelent, ha közben nem képezte magát folyamatosan.

(#131474) e.vid válasza Madwe (#131469) üzenetére


e.vid
senior tag

Szia. Nézz át ide, az elmúlt napokban ott többször írtak róla. [link]

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#131475) Madwe válasza e.vid (#131474) üzenetére


Madwe
nagyúr

Köszi az ajánlást, s A Zéé neked is a tapasztalatokat!

(#131476) PuffyMinnie válasza YAS-dude (#131473) üzenetére


PuffyMinnie
tag

Kicsit túlzásnak érzem az írásod. Mivel van neki saját könyve is a szigetelésről. Nem az a fajta aki "kókányolni" szokott. Mit nem lehet amúgy megérteni, hogy más helyeken csak a pogácsás az elfogadott. Mindkettő megoldás jó. Ezt a témát befejeztem. Nincs értelme már tovább boncolni a dolgot.

Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!

(#131477) macilaci78 válasza PuffyMinnie (#131476) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egyetemen volt olyan, a tanár által írt jegyzet, ami tele volt elvi hibákkal is, nem csak elírással. Nem kétlem, hogy jól ismerte a témát, de leírni nem tudta...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#131478) YAS-dude válasza atika88 (#131398) üzenetére


YAS-dude
őstag

https://www.youtube.com/watch?v=5Md9xwRR8CQ

(#131479) tyielow válasza YAS-dude (#131478) üzenetére


tyielow
aktív tag

Fú ez nagyon jó köszi

YouTube: toty1ka

(#131480) lemmy71 válasza szotyika77 (#131470) üzenetére


lemmy71
őstag

A goldline "simább egyenletes felületet add, a silverline már egy kicsit strukturált hatású, de annyira nem vészes a különbség.

(#131481) ReFleXx


ReFleXx
addikt

Help :D Egy 100 kilós embert szerintetek megtartana egy 5centi vastag palló (20centi széles bar ez szerintem irrelevans) ha 2.5 méterenként lenne alátámasztva? Közlekedő utvonal lenne gyapot födem szigetelés fölé.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#131482) pjen válasza ReFleXx (#131481) üzenetére


pjen
félisten

Meg, ha nincsenek benne átmenő csomók. Viszont hajlani fog.

(#131483) tothjozsi96 válasza ReFleXx (#131481) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Nem lehetne félúton (2,5m közepén) betenni egy élére állított padlót ami alátámasztaná és kimerevítené az egészet?

(#131484) macilaci78 válasza tothjozsi96 (#131483) üzenetére


macilaci78
nagyúr

2.5 méterenként lenne alátámasztva

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#131485) tothjozsi96 válasza macilaci78 (#131484) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Értem, de nem megoldható betenni félúton még egy padlót? Vagy akkora költség? :U

(#131486) weiss válasza Donki Hóte (#130234) üzenetére


weiss
addikt

Ezt kipróbáltam, de nekem csak az aceton alján keletkezett egy trutyi, amit nem lehet rendesen felhordani, ill. nem is tapad rendesen a fához. Mit csinálok rosszul?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#131487) gerisz23 válasza ReFleXx (#131481) üzenetére


gerisz23
őstag

Tegyél vastagabb pallót,szigetelést 2m-es 5c centis pallókról rakom,eddig elbírt (én is 100 kiló körül vagyok+felviszek 10-15kg ragasztót.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#131488) adam_nagy


adam_nagy
csendes tag

Sziasztok!

Van egy olyan gipszkarton álmennyezetem ahol nincs a gipszkarton fölött párazáró fólia. Ezt szeretném pótolni, de úgy gondoltam hgoy nem szedem le a fentlévő gipszkartont, hanem arra ragasztanék alulról párazáró fóliát, majd az alá egy új réteg gipszkartont.

Tehát a rétegrend:

- tetőtér hideg légtere
- szigetelés/ gipszkarton tartó lécváz
- gipszkarton
- párazáró fólia
- gipszkarton

A lécváz erős anyagból van (5x15-ös gerendák) úgyhogy attól nem tartanék hogy nem bír el mégegy réteg gipszkartont.

Szerintetek ez így életképes lehet?

Köszi!
Üdv. Ádám

(#131489) macilaci78 válasza tothjozsi96 (#131485) üzenetére


macilaci78
nagyúr

2" fenyő pallókon talicska shittet toltunk fel a konténerbe, illetve betont a szinteltolásos házba, 130 kg volt csak az ember. Nem az a kérdés, elbírja-e, nem is az, meghajlik-e, hanem hogy mennyit...
Ha a szigetelés, amire rakja, nem lépésálló, én trükköznék: két szálat összefog kb 50 centinként cserépléccel és azon mászkál. Persze így a súly is növekszik, de a felület jobban.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#131490) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egyik kollégának volt egy hozzászólása egy másik topicban miszerint a tüzépek hörcsögöt játszanak', és ezért nagyon drága az építő anyag. Ezt megtudjátok erősíteni?

Esetleg látszik már valami építőanyagár csökkenés?

A segítséget előre is köszönöm! :R

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#131491) z0d1@Ku$


z0d1@Ku$
senior tag

Valaki esetleg tudja, hogy az obiban kapható Baliv termékcsalád mi fán terem? Ez valami nagyobb gyárnak az almárkája? Illetve mennyire ajánlottak ezek a termékek? Fekete kádtöltő csaptelepet akarunk, így a (mindenki által nagyon ajánlott) mofémek kiesnek, bár árban pariban vannak. A grohenak vannak hasonló fekete csaltelepei, de azok 30-40ezertől indulnak..

(#131492) Atomgeszi válasza Szevam (#131490) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Én ahogy észrevettem, egyszer ami megdrágul, az nem igazán fog visszamenni.. Megveszik ennyiért is, miért adják olcsóbban?

(#131493) F-ECT$ válasza Szevam (#131490) üzenetére


F-ECT$
titán

Annak hogy minden Tüzép így gondolkozik elég kicsi az esélye szerintem.

Dive ever, work never.

(#131495) gerisz23 válasza Szevam (#131490) üzenetére


gerisz23
őstag

Infláció ,kevés kétkezű munkás,magasabb keresetek:mitől lenne olcsóbb?

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#131496) tyielow válasza #46372352 (#131494) üzenetére


tyielow
aktív tag

Az infra inkább melegérzetet ad, mintsem meleget, tudtommal. Az kell oda. :D Nincs tapasztalatom. Minek is írok

[ Szerkesztve ]

YouTube: toty1ka

(#131497) lemmy71 válasza adam_nagy (#131488) üzenetére


lemmy71
őstag

Életképesnek életképes, de kb annyi az értelme mint egy marék lepkének :DDD
Fesd le a mennyezetet Wallkydal és kész ;)

[ Szerkesztve ]

(#131498) macilaci78 válasza F-ECT$ (#131493) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A 100 Ft-ért vett OSB-t eddig eladta 125 Ft-ért. A 60 Ft-osat (40%-kal olcsóbban beszerezhető) szerinted 75 Ft-ért (25% haszonnal), vagy 85 Ft-ért (25 Ft haszonnal) fogja kínálni?
Esetleg a 125 Ft-os árra akcióz 10%-ot, Uram bocsánat, Glamour kuponnal 20%-ot és eladja 100-112,5 Ft-ért...

Aki azt hiszi, hogy az építőiparban a gyártók árcsökkenései egy az egyben megjelennek a végfelhasználói oldalon, azok nagyon vigyázzanak, nehogy felrúgják a bilit, amibe a kezük lóg! :N

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#131499) Madwe válasza macilaci78 (#131498) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ameddig van kereslet, addig ezt megtehetik. De az infláció két élű fegyver, nagyon hamar elfogy a költhető pénz, reálbércsökkenés, munkanélküliség stb. Böszmeség azt feltételezni, hogy 15 év konjuktúrájánál kialakult végeláthatatlan kereslet az továbbra is fennmarad. Pláne az építőiparban, ami a leginkább szokta a válságokat megérezni…

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.