Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
A Zéé #131298 üzenetére
Szerintem az van
Ahogy nézem padlófűtés lesz és akkor az esztrich alatt ott a szigetelés ami kilóghat az ajtó alá is, így már olyan sok hőhíd nem lesz, de az ajtó akkor sem jó így
25 - 30 évvel ezelőtt ez még bevett szokás volt hogy alapból a betonra teszik az ajtót, de ma már ilyet csinálni egy új házon az már bűncselekmény -
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78 #131296 üzenetére
EPS -t nem szokás olyan kávába tenni ahová majd ablak megy, max kokányéknál
Amúgy kávába is van már spec "pirpur" tábla, csak hát az húzós összeg. Az hogy 1,5 - 2 centi vastagon kivan habozva, azzal sincs gond mert max 1 centit takar majd a külső szigetelés a tokra, szóval azzal az ablakkal így nincs gond -
lemmy71
őstag
válasz
A Zéé #131294 üzenetére
Ahogy mondod, ilyen készültségi állapotban még nem olyan vészes kivenni azt a terasz ajtót.
Amúgy ez nem az ablakos hibája (bár azért szólhatott volna hogy ez így nem lesz jó).
A kőműves vagy a "generál kivitelező" b@..ta el finoman szólva, nekik alapból tudni kellett volna hogy oda mi is kerűl és annak megfelelően kellett volna kivitelezni a betonozást szigetelést. Én rajtuk vasalnám be az ajtó kibe szerelését -
macilaci78
nagyúr
válasz
atika88 #131293 üzenetére
Eleve ott van elszabva, hogy az esztrich beér az ajtó alá (ha beér...)
A hőhídezesetben azt jelenti, hogy a beltéri esztrich betonod az ajtó alatt kiér a kültéri betonig, burkolatig (ugye, nincs egybeöntve?), így le tud hűlni és ezt a hideget bevezeti a beltérbe.
Ezért nem szabad összeérnie a kültérnek a beltérrel, a purenit szolgál arra, hogy egyrészt elválasztja az esztrich betont a kültérőtől, másrészt elég erős ahhoz, hogy megtartsa a nyílászárót. Mert ugye egy küszöbre szokás rálépni is, esetleg nehéz dolgokat cipelve...Az ablaknál ugyanez: ma már szokás hőszigetelő XPS, EPS, akármi táblákat a kávába berakni, mert a homlokzati hőszigetelés vastagsága túl sokat takarna a tokra kívülről.
De az ablakot felmérő ember volt a fogalmatlan, hogy ezekre nem hívta fel a figyelmet a felméréskor. -
A Zéé
addikt
válasz
atika88 #131293 üzenetére
én kivetetném a nyílászárót, visszavágatnám az esztrichet a profil vastagságával és raknék az ablak alá valamit, de így nem hagynám, az biztos.
Ott az mindig egy problémás pont lesz. Ha korrektül van megcsinálva, akkor is egy zűrös rész az ilyen, így meg pláne. Ha hidegburkolat lesz a belső oldalon, akkor jobb esetben "csak" hideg lesz, rosszabb esetben pára is kicsapódik, és nedves lesz a felület. Ha parketta, laminált lesz ott, akkor az meg szépen fel is tud ázni. -
atika88
senior tag
válasz
A Zéé #131292 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket! Sajnos én (mint full laikus a témában) is furcsállottam, hogy gyakorlatilag csak úgy fogták és rátették az eszrichre. Azért is kérdeztem, hogy ez így egyáltalán jó e, vagyis inkább elfogadható maximum, ahogy kiveszem a szavaitokból.
Az hogy nincs hőhíd, gyakorlatilag azt jelenti, hogy a benti meleg szökik kifelé szépen? A hideg pedig majd szépen (be)hűti majd a belül a padlót
Lehet esetleg így utólag ezzel bármi is kezdeni? Vagy könyveljem el, hogy ez van!? A purenites megoldást gondolom buktam.
-
A Zéé
addikt
válasz
atika88 #131270 üzenetére
az kisebb baj, hogy ott fenn ennyi a hab, azt spalettázással el lehet szépen tüntetni.
Viszont az, hogy az esztrichen van a nyílászáró, és nem pureniten, vagy legalább tokpótlón, az baj.
Illetve az ablak káva magasság beállítása is hagy némi kivetni valót maga után, de arra azt mondom, egye fene... -
_q
addikt
válasz
macilaci78 #131286 üzenetére
Majd be szeretnénk építeni a szelfogót, így ez egy beltéri ajtó lesz utána már, ezért nem akarunk sokat költeni erre. Főleg hogy kb 10 éves az ajtó. Viszont köszi a tippet.
-
brazso
tag
Sziasztok! Kifúrattam 1-1 vízszintes lyukat a ház oldalfalába, 110 és 132 mm-es átmérővel. Szellőzőcsöveket (egyenesek) telepítenék 104 és 129mm-es külső átmérővel a furatokba. (Belülre zsalus elszívó ventilátor, kívülre rovarhálós rács kerül majd.) Méretre vágom a csöveket, belerakom a furatokba és csak a végüknél kitömködöm vmi cementes kötőanyaggal a cső külső részénél lévő hézagot? Még arra figyelek közben, hogy inkább kifele lejtsen a cső. Vagy azért bonyolultabb a dolog?
-
gerisz23
őstag
Sziasztok,xps lábazatra mennyire elvetemült ötlet lábazati festék a lábazati vakolat helyett?
-
KrAt
veterán
válasz
Stylewars_kp #131280 üzenetére
Most félúton van a poti, tehát nem sokat megy
Napelem már több hónapja megvan, és van is bőven túltermelésem, azért nem fáj, ha fogyaszt
Mennek a klímák is fűtésen emiatt, szóval azért akartam azt is bekapcsolni
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
macilaci78 #131263 üzenetére
Ez csak egy kis szelete az udvarnak, a többi részével tudunk mit kezdeni, meg egyértelmű is, és több a hely is.
Itt az elején van csak kavar. Ráadásul a kerítés mellé nem is tudnám húzni, mert ott van a szennyvíz tisztító idom. És pont azon menne a kerék.A másik oldalon meg ott van a kisterasz, aminek 80 cm eresze van, ha jövök nagygéppel, biztos leviszem.
Szóval mindenképp középen kell menni vele, aztán a két oldalát valahogy megoldani. -
_q
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #131272 üzenetére
Tehát ha este van és szobában fel van kapcsolva a lámpa akkor be lehet látni? Mert akkor most is ilyen az a bejárati ajtón az üveges rész. Nappal nem volt gond, most beköltöztünk és este vettem észre, ahogy jöttem sötétben haza. Ezek szerint olyan megoldás nincs is ami minden esetben csak belőlről kifelé átlátható, kintről befelé nem nappal és este is?
-
_q
addikt
Kellene nekem olyan fólia ajtóra, mint ami néhány üzletnél látható, hogy kívülről nem lehet belátni, de bentről kifelé igen. Próbáltam keresni ilyet, de csak dekor fóliákat találok vagy olyat amin keresztül se be, se ki nem látni.
-
atika88
senior tag
-
Szevam
senior tag
válasz
Atomgeszi #131251 üzenetére
Egy másik topicba írtam véleményt.
A szélére kavics helyet szárazságtűrő virágokat raknék, vagy bokrot
. Nagyon meleg lesz az udvarotok, ha telibe van kövezve
.
-
KrAt
veterán
válasz
Stylewars_kp #131262 üzenetére
Ahogy neten keresgéltem, 600W-osnak mondanám.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
A kavics a kerítés mellé jó ötlet: nem veri fel a sarat az eső. A ház mellett is van valamennyi kő, ez is jó.
Viszont hogy ne veszítsek el zöld területet, én a térkövet elhúznám egész a kerítés melletti kavicssávig és tolatva állnék be. Úgyse állsz rá koppra a kerítésre, főleg ha ki kell szállni a jobb oldalon. Cserébe megmaradna egy összefüggő zöld területed a ház és a kerítés között, nem aprózod el. Egy méter széles járda a kocsibeálló és a ház közé és kész.Vagy ha mindenáron orral akarsz beállni, akkor közvetlen a ház mellé húznám a térköves beállót.
Laktam olyan társasházban, ahol a részben betonozott udvaron beton gyeprács volt. Ahol az autók rendszeresen mozogtak, ott a fű is kiment. Amúgy nem süllyedt meg.
A mostani helyen tiszafák lesznek ültetve, szépen formázható, jól bírja a nyírást, szárazságot is. Oszlopos tiszafa felfelé nő, a Schönbrunni Kastély formázott növényszobrait is ezek adják. De nyírhatod combmagasságig is, ha az az igény. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
shteer #131254 üzenetére
Gondoltam fára is, de ugye annak a gyökerének is hely kell, a lomb meg be fog lógni az útba.
A gyökér meg a kerítés meg a térkő alapnak lesz útban.
Amiket még el tudnék képzelni, hogy alacsonyra növő örökzöld cserje pl. kecskerágó.
Na most ezt is max kavicságyba tudnám betenni, mert, ha meg fűvel veszem körbe, hogy fogja kikerülgetni a robotfűnyíró?
A kavicságy nyáron meg attól félek, hogy megsüti.
Sajnos, ha lenne fa vagy valami a közelben, de semmi nincs. Az udvar meg annyira keskeny, max a kerítéshez vagy a házfalhoz közel tudnék ültetni, ami a gyökérzet miatt megint rizikós. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
A törölköző szárítónkban van egy elektromos fűtőbetét, amit akkor akartam használni, ha még nincs fűtés, de már van vizes törölköző, ami nem szárad hamar.
Viszont tavasszal került fel napelem, így a klímák fűtenek már most az átmeneti időszakban, ellenben a gáz nem megy, tehát a törölközők sem száradnak, és nem melegek
Ha én ezt 24/7-ben bekapcsolva hagyom, azt bírni fogja, vagy tegyek oda egy időzítő kapcsolót? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Hát én nem térkövezném az fix. Ha semmi speckót nem akarsz, veszel beton gyeprácsot, leraksz annyit amennyi kell a kocsi kerekei alá (megfelelő alátámasztással), aztán kész. Közte meg mehet a füvesítés. Személy szerint rosszul vagyok a "legyen mindenho ltérkő és akkor nem kell fűvel sem bajlódni" mentalitástól (itt nem rád céloztam).
20 évig így működött a családi kecóban, még meg se süllyedt, pedig konténer is ment állt rajta, 2 autó folyamatos mozgása is terhelte.. -
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
Jövő tavasszal el lehetne kezdeni a térkő bejárót csinálni.
Viszont nem akarok telibe sem terkovezni, egyrészt drága, másrészt felesleges, harmadrészt így is kevés lesz a zöld felület.
Itt nagyjából 4 méter hely van, középen gondoltam a térkő sávot, összesen szegéllyel együtt 270, cm. Elég?Na és akkor itt van a probléma, hogy marad jobbról balról egy sáv. Azzal nem tudom mit kéne kezdeni. A kerítés mellé kavicságy menne, annak lenne elválasztó szegélye, a térkő bejáró meg a kavicságy között maradna kb 30-40 cm sáv. Oda mit lenne érdemes tenni? A jobb oldalon van az a friss asas, ott van a szennyvíz tisztító idom. Az bőven a bejáró mellé kerülne, viszont a kavicságytol már kijjebb van. Térkő szélén ugye szegély, kavicságy mellett szegély. Tehát szegély szegély hátán, és 30-40 cm sávok.
Füvet gondoltam, de ilyen kis sávon rendbe tartani még úgyis nehéz, ha megoldom, hogy ne szívja el a föld nedvességet a beton.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest