Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#121333) Atomgeszi válasza Attila2011 (#121322) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Én csak olyanra gondolok, hogy gravitációsan a meleg víz visszakering a magasabban lévő radiátorokba. Meg mi van, ha áramszünet van és nem tudja a szivattyú a lejjebb lévő pufferbe nyomni a meleg vizet és épp tombol a kazán?
Jó, nem méterekkel lesz lejjebb. De, ha egy szinten kéne lennie a kazánnal, már az is nehézkes, mert csak falra lehetne rögzíteni. Mi bír el ekkora súlyt?
Ez úgy néz ki gyakorlatban, hogy van a kazán, mellette van még egy helyiség, amiben lépcsőn kell lemenni, régen faszén tároló volt, a csonkok is a kazánról az a helyiség felé néznek, viszont annak a helyiségnek az alja biztos, hogy 1 méterrel lejjebb van. Tehát vagy valami lábakra kéne feltenni, vagy a falra felfúrni.
Néztem az 1000-eset is, de már a 2 méter hossz is necces befordulni ebbe a helyiségbe, mert nem csak , hogy az ajtó keskeny, de még fordulni is be kell valahogy a 2 méterrel. :D Vagy ennek a helyiségnek van egy ablaka, azt ki kell bontani, és utána visszafalazni. :D
Vagy helyben összehegeszteni egy nagyon nagy tartályt, de nem tudom, hogy az pénzügyileg mennyivel több, mint egy kész tartály.
Na skicceltem egyet gyorsan:

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.