Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
válasz
Hieronymus #17 üzenetére
Ez egy jó gondolat, hogy olyan munka, ami nem jelent örömet, az előbb-utóbb kiégéshez vezethet, hacsak nem teszünk ellene például szabadsággal.
De egy sima munkahely és a katonaság közt nagy különbség, hogy munkahely esetén az éjszakát a saját kuckódban töltöd, és nem egy közös szálláson. Ezért van időd elvonulni, pihenni.
Ez mondjuk arra mutat rá, ha nem adjuk önmagunkat, folyamatosan felkészültségben vagyunk, akkor úgy járunk mint az egerek. Mármint ingerültek leszünk. -
Szlupi
újonc
nem teljesen értem, h ezzel egyetértesz velem, vagy pont, hogy nem
itt a Föld, mint zárt rendszer és valójában a jóléttől se egyenes arányban függ, h mennyire szaporodnak az emberek, lásd India, Kina, etc... előbb - utóbb ez a zárt rendszer is megtelítődik de ebből a rendszerből nem tudsz kilépni.
A katonaság szerintem azért rossz példa, mert ott is kell "dolgozni" és ne menjünk bele, h a katonák mennyit dolgoznak
illetve szabályozva van a katonák közötti kapcsolat.
Úgy gondolom, h az lenne jó példa, ha fognának X db férfit és X db nőt és betennék őket egy zárt, de élhető területre, majd mindent megkapnának, nem kellene dolgozniuk se és azt csinálnának amit akarnak. Ilyen munkahely nincs... A VVilág és BigB volt hasonló, de onnan "kiestek" az emberek, szóval egyre nagyobb lett az élhető tér.
-
Minden munkahelyen van fizetett szabadság, az idénymunkák kivételével.
A katonákat is pontosan azért küldik szabadságra, mint mindenki mást.
Kipihenje magát, feltöltődjön friss energiával, elintézze a halasztott ügyeit.Az aktívan harcoló katonák esetében különösen fontos az egységek forgatása.
Az elfáradt egységek morálja is csökken. Egyre inkább nem akarnak/tudnak harcolni. -
borg25
senior tag
Akkor úgy mondom, hogy szerintem ennek a kísérletnek az emberi megfelelője az kb a katonaság vagy a börtön lenne, mikor 20-30 fő alszik egy szobában, együtt étkeznek, esznek, dolgoznak. Nincsenek nagy illúzióim, hogy mi lenne, ha a kiskatonák tartósan nem kapnának eltávozást. Annak is oka van, hogy az USA hadseregében aktívszolgálatot végzők miért mehetnek időnként haza a családjukhoz. Most hogy ez jófejség, vagy ráció az kérdés.
Nem azt mondom, hogy nem lehet következtetéseket levonni, hanem azt, hogy extrém sűrűség volt, ilyen körülmények közt, szerintem az emberek is így viselkednének. -
hokuszla
senior tag
Suicide rates by gender and country (age-standardized, per 100K population, World Health Organization, 2019
Russia 21.6
South Korea 21.2
Lithuania 20.2
United States 14.5
Sweden 12.4
49. Japan 12.2Ne írjunk már ostobaságot a bulvár hírek alapján. Japánban nagyjából az európaival egyező a lakások átlagterülete. A japánok többet sportolnak a szabadban mint eu... tisztaság van és rend...
-
Szlupi
újonc
"Amit a kísérlet kapcsán szerintem nem fogalmaztak meg, hogy az egérváros sűrűsége az hányszorosa volt a normálisnak."
A kijelentéseddel nem teljesen értek egyet, mivel ez a szám függ a területen fellelhető élelemtől is.
Nem néztem utána, h egér/m2, de a kísérletben úgy tudom, 8 egér kezdett 6.55m2 területen, abol tudtak bujkálni is, szóval jól szeparálódhattak és mindenük megvolt, nem is kellett az élelem után menni.A másik dolog, amivel én nem értek egyet az, h a kísérletet sok tudos nem tekintette "életszerűnek", mondván olyan szituációt hozott létre Calhoun, ahol nem volt hova menniük az egereknek.
A véleményem a kísérlettel kapcsolatban - ha nem is 100%-ban - de mégis rámutat az emberi társadalom működésére, fejlődésére és jövőjére.
Az emberi populáció robbanásszerű növekedése, az orvostudomány fejlődése, az életkor hosszának kiterjesztése mind azt mutatja, h "jólétben" élünk, nem értük még el a hanyatlást, de - és hangsúlyozom, h az én véleményem - hogy már vannak ráutaló jelek. Akármelyik oldalról nézem, a föld erősen túlnépesedett....túl sok minden van a fejemben és tudnék leírni, szóval most csak ennyi
-
"Csirkét is be lehet szorítani 2-3dm3 ketrecbe aztán max elvetemednek a lábai, mert nem használja, de az nem is gond, mert a mozgás kalóriát éget, és rontja a hatékonyságot..."
Nem.
A Japán emberek mozoghatnak eleget. Járhatnak sportolni. Kocoghatnak, ....
A csirkék és egerek "házi őrizetben" élnek. Ez azért nagy eltérés."Azért az is beszédes, hogy Japánban az állam, és Tokió is igyekszik különböző programokkal ösztönözni a pártalálást, és gyerekvállalást"
Beszédes, de nem úgy ahogyan gondolod.
Például Nigerben a termékenységi ráta 7,06, ami vélhetően legmagasabb a Földön.
Magyarországon a termékenységi ráta körülbelül 1,5.
Japánban, ez az érték körülbelül 1,3Németországban a termékenységi rátát a legutóbbi elérhető adatok szerint 1,54-re becsülik.
Külön választottam Németországot. Magas a fejletlen országokból történő bevándorlás.
Van afrikai gyökerekkel rendelkező munkatársam. Kilenc gyereke van. Nem tudta összeegyeztetni a hagyományokat a német lehetőségekkel.A Jövedelem, fejlettség és életszínvonal határozza meg leginkább a termékenységi rátát. A népsűrűségnek kevesebb a jelentősége.
"Mert mondjuk én se tudom elképzelni, hogy annyi lenne kedvem unga-bungázni egy olyan hotelben amit linkeltél."
Azok az emberek nem ott laknak. Csak hotel szolgáltatás szükségessége estén elég nekik ennyi hely.
(#7) totron: "Például öngyilkossággal?"
Ezzel mit szeretnél mondani?
Kérdés: öngyilkossági ráta Magyarországon és Japánban
Copilot: A magyarországi öngyilkossági ráta a 2010-es években százezer lakosra vetítve 19–25 fő volt, évente 1900–2500 fő közötti öngyilkosság történt. Az elmúlt évtizedekben azonban jelentős csökkenést figyeltek meg; 2000 és 2020 között a halállal végződő öngyilkosságok aránya csaknem a felére csökkent. Japánban a legutóbbi elérhető adatok szerint, a 2020-as évek elején, a százezer lakosra jutó öngyilkossági ráta körülbelül 14 fő volt, ami szintén csökkenő tendenciát mutat az előző évtizedekhez képest.Kérdés: A nagyvárosokban vagy a kistelepüléseken nagyobb az öngyilkosság arány Magyarországon
Copilot: Magyarországon a kistelepüléseken magasabb az öngyilkossági arány, mint a nagyvárosokban. A regionális adatok szerint a dél-alföldi régióban volt a legmagasabb az öngyilkossági halálozási standardizált arányszám, 23,9 halálozás 100 ezer lakosra vetítve.Kérdés: És Japánban?
Copilot:Japánban az öngyilkossági arányok területi megoszlása változó. A rendelkezésre álló információk alapján a nagyvárosokban és a kistelepüléseken is magas az öngyilkossági ráta, de a legmagasabb arányt gyakran a távoli, elszigetelt régiókban regisztrálják. Például 2010-ben Akita prefektúrában volt a legmagasabb az öngyilkosok száma, összesen 31,86 főSemmi sem igazolja a feltételezésed a népsűrűség és az öngyilkossági ráta egyenes arányos összefüggéséről.
-
antiapaladin
csendes tag
Ez egy kapszula hotel, itt csak meghúzzák magukat a népek de nem élnek.
Legalábbis ahogy megnéztem az árakat, feltételezem ilyen helyen csak olyan él életvitelszerűen akinek nem futja jobbra.
-
Unga-bungára vannak a love hotelek.
-
borg25
senior tag
válasz
Hieronymus #4 üzenetére
Azért van különbség az elég, és a kívánt közt. Értem én, hogy lehet élni ekkora helyen is, de na. Csirkét is be lehet szorítani 2-3dm3 ketrecbe aztán max elvetemednek a lábai, mert nem használja, de az nem is gond, mert a mozgás kalóriát éget, és rontja a hatékonyságot. A másik véglet meg a kapirgáló csirke, az elfogadható meg az Eu-s előírás(?)
Azért az is beszédes, hogy Japánban az állam, és Tokió is igyekszik különböző programokkal ösztönözni a pártalálást, és gyerekvállalást. Ez szerintem az egérkísérletet igazolja.
Amit a kísérlet kapcsán szerintem nem fogalmaztak meg, hogy az egérváros sűrűsége az hányszorosa volt a normálisnak. Értem én, hogy cm2-re vetítve ki lehet számolni, hogy egy egér x cm2, a rendelkezésre álló odú y, akkor ott elfér z db egér, de én inkább abból indulnék ki, hogy egy lakás/csűr b m2 területű és él benne c egér.
Vagy lehet nézni az Ausztrál egérinváziókat, mikor brutál méretben elszaporodnak az egerek, és szinte sűrű függönyt alkotnak a búzasilókban, de szerintem mivel rengeteg odút tudnak ásni, még így is tuti messze vannak ettől a sűrűségtől.
Szóval ezekhez képest mekkora volt a sűrűség?Mert mondjuk én se tudom elképzelni, hogy annyi lenne kedvem unga-bungázni egy olyan hotelben amit linkeltél. Vagy bármely tömegszálláson, munkásszállón.
-
fererencz89
őstag
A Fallout sorozat miatt én is olvastam mostanában erről.
-
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Muszáj nekik, különben már kiirtották volna egymást.
Én azért vélek párhuzamokat felfedezni az egérvilág és Japán egyes jelenségei között.
-
totron
addikt
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Például öngyilkossággal? Felesleges idealizálni a tömegnyomort. #ketreclakások
-
-
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
Azért a japánok lelkét és a japán társadalmat sok mindennek mondanám, csak nem egészségesnek és általam vágyottnak.
-
Egy ilyen hotelszoba mindenre elég a japánoknak.
-
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
"Viszont a japán emberek megtalálták az egyensúlyt a hely hiánya és az elkülönülés vágya között."
Ez merész volt.
-
Ezt a videót nagyon átgondoltan érdemes értelmezni.
A túlnépesedés stabil mintája Japán.
Tokióban népileg több ember él mint Magyarországon. A népsűrűség kb ötszöröse Budapestének.
Tokióban és vonzáskörzetében kb annyian élnek, mint Németország teljes lakosságának 40%-a. Kb 38 millió ember.
A mi mércénkkel nézve Japán mindig is túlnépesedett volt. Viszont a japán emberek megtalálták az egyensúlyt a hely hiánya és az elkülönülés vágya között. -
Köszi, ezt a kísérletet nem ismertem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest