Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#118651) Qtya72 válasza szaszlaci (#118645) üzenetére


Qtya72
aktív tag

Köszönöm!
Vízszigetelés alatt mit értesz? Tavaly raktam be a plafonba +5 cm kőzetgyapotot, meg az egyik szobát újra kartonoztam, fóliáztam, ott is +5 cm gyapot, vizesedést, korhadást nem tapasztaltam se a stáflikon, se az OSB belső oldalán.

(#118652) b4lukapitany


b4lukapitany
tag

Glett felhordását csinálta már valaki hengerrel? Mostanában egyre több ilyen videóval találkozok, és úgy láttam, hogy árulnak is direkt erre hengert.

(#118653) szaszlaci válasza Atomgeszi (#118647) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ha normálisan ott van az a háló meg az egész, akkor tippem szerint megfogja a bokrot. Kérdés ennek az egésznek az élettartama. Végül úgyis a növény nyer. A ritkább hálót minden átnövi, kérdés, ezt képes-e tönkretenni, kilukasztani. Vagy ha a szél nekinyomja, mikor már eléggé tömegesre nőtt. De csak tipp, nekem kerítéssel van hosszabbtávú tapasztalatom, a sűrűbbet is úgy átnövi, mintha ott se lenne.

Ha a betonoszlopok málnak szét a fagytól, meg kilátszik a vas, akkor azokat én max földbe ásnám. De ott is inkább csak határolónak, nem azért, hogy olyan nagyon tartson.

A kiszántás ellen meg igy se fogadj! ;]

istvankeresz
Betonhoz jól tapadnak a gipszes dolgok, csak tiszta, pormentes legyen! Porszívóval végigmész. Ezek a zsákos keverékek akár natúr száraz felületre is használhatóak, de jobb, ha nem rántja ki belőle a vizet. Mivel panelban nem áztathatod el a falat, mert már akkor jön az alsó lakó, mikor megnyomtad a permetezőt, marad az alapozó. Bármelyik tapadóhíd jó, amelyiknek van ilyen tulajdonsága. Tudtommal mindenek van. Az, hogy itt még a tapadást is segíti (elvileg), egy hasznos plusz.
Az ajtókeret és a beton közt gondolom hab van. Azt annyira érdemes kiszedni, hogy amit odakensz, az legyen mondjuk bő 5 mm vastag, hogy legyen tartása. Ha nagyon vékony, kireped, eltörik. Ha száradáskor zsugorodott, picit repedt, csinálsz még egy kört. Hálóval nem kínlódnék.
Ha ez megvan, érdemes kicsit megcsiszolni az egészet, hogy egyenletes legyen a felület.
Ha a szokásos keskeny panelelőszoba, megfontolandó annak az egész ajtófalnak a lefestése, hogy egységes legyen.

Qtya72
Nekem nincs könnyűszerkezetes házam, ezért csak általános dolgokat tudok javasolni. Leginkább a külső, alsó és felső vízszigetelésre gondoltam. Bárhova, ahova odalátsz és meg tudod nézni, juthatott-e be víz. Ablakoknál és ajtónál a beépítésnél, párkánynál.
Padláson a tető alján főleg, és az oromfalnál. Ha a tető ázik máshol, az általában nyomot hagy.
Aztán a lábazati részen, főleg belül az aljzatnál, hogy a betonalaptól nem jut-e fel nedvesség.
A kőzetgyapot ugye páraáteresztő, de ha került álmennyezet, fólia, akkor ott a páralecsapódás változhat, érdemes figyelni, nincs-e valahol nyoma. Bár egy alapvetően hőhíd mentes házban ez eleve nem valószínű. Párától vagy ázástól sem fog egyhamar összedőlni, gondolom én, de jobb vigyázni a házra, hiszen jóval érzékenyebb a vízre.
A komoly veszély a penész, mert az ugye megeszi a fát. Ahhoz meg kell a nedvesség, ezért jobb itt közbelépni. Tehát ha már korhadás szagát érzed, akkor észnél kell lenni.

Szú ellen vélhetően kezelték a fát, meg az különben se termesz, csak a fa külsejét eszi meg. De hát az nem egy jó dolog, ha éjjel hallod, hogy eszik a házadat. :D

Itt a falu egy részén van jó pár ilyen hétvégi faház, amiben egész évben laknak. Nagyon minimál amiket láttam, stafni szerkezet két felén 1-1 mezei nejlon, és akkor rájuk szögelve a "lambéria", régi festés, és ennyi. Legalább 30 éve állnak, nem tudok róla, hogy összedőlnének vagy bontani kellene bármelyiket. Karbantartásuk szerintem húszévenként egy kör lazúr. A tied sokkal jobb, már csak a plusz hungarocell és gondolom dryvit miatt is.

b4lukapitany
Videóba én is belefutottam. Nem győzött meg amatőr szinten. Csak több szerszámot kell elmosni. Esetleg plafonra.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#118654) Voice24


Voice24
őstag

Hali!
Abban kérnék tanácsot, hogy favázas könnyűszerkezetes házra lehet-e, és ha igen, milyen módon karos napellenzőt szerelni? Ereszalja alá gondoltam. A falban a gerendákat, a tömör fa részt megtalálom, igazából a külső 5 cm-es hungarocell az, ami elgondolkodtat. Olvastam olyat is, hogy könnyűszerkezetesre eleve kizárt, de azért láttam már rá példát, és ha egy 21,5 kg-os tévét fali tartón gond nélkül nézek 2 éve, akkor szerintem megoldható a napellenző is, csak nyilván azt az 5 cm-t kell okosan áthidalni.
Köszi előre is!

(#118655) macilaci78 válasza Voice24 (#118654) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ugyanúgy, ahogy hőszigetelt hagyományos falazatra.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#118656) istvankeresz válasza szaszlaci (#118653) üzenetére


istvankeresz
aktív tag

Köszönöm! Megfogadom a tanácsaidat. Hálózás nem lesz. Igen, habbal fújták ki, ott figyelni fogok. Éesz rá egy hetem, hogy megcsináljam, szóval nem gond a több réteg glettelés. végén kis csiszolás, és a falrész festése. igen, ez a tipikus kis falrész. Szerencsére minden fehér, így nem lesz nagy eltérés. 5 év után amúgy is ráfér egy festés a lakásra.

Köszi mégegyszer.

XBOX ONE GT: istvankereszt79

(#118657) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

A véleményetek szeretném kérni egy kis külső szépítés kapcsán, hogy jó irányba gondolkozok-e.

A kertben a szüleimnél van egy ilyen kis könnyűszerkezetes házacska. Na ennek kezd vállalhatatlan lenni az oromfalrész lambériázása.

A legcélszerűbb valami trapézlemez lenne ide nem? Körbe ilyen fém végtakaróval, alul meg cseppentővel talán...

Valami cseppentös lemez az oromdeszkának is lehet hasznosabb volna, mint az újrafestegetés...

(#118658) lemmy71 válasza csubuka (#118657) üzenetére


lemmy71
őstag

Lebontod a lambit mert ahogy látom szépen megtekergette a nap, húszas osb -vel lezárod az oromrészt és mehet rá csavarozva a 4 centis xps, amit hálózol és nemesvakolsz. Százszor kulturáltabb mint a trapézlemez, legalább is szerintem ;)

(#118659) pjen válasza csubuka (#118657) üzenetére


pjen
félisten

Attól függ mennyit szánsz rá és mit tudsz magad megcsinálni.Ha szépen be Tudod nemesvakolni ahogy írták a legszebb az lenne.Ha tart a lambi csak csúnya hagynám.Tennék rá nádszövetet vagy rabichálót és vakolnám.Ha szakember kell akkor meggondolandó, főleg ilyen kis melóhoz.Én leszedném a lambit és megint csak azzal burkolnám,Pár réteg vékony lazúr, 30 évig megint szép.

(#118660) Voice24 válasza macilaci78 (#118655) üzenetére


Voice24
őstag

Köszi. Esetleg valami javaslatod van, hogy milyen távtartóval és milyen csavarral érdemes megcsinálni? Én 8 x 150-es hatlapfejű facsavarra gondoltam.

(#118661) csemberlen válasza Voice24 (#118654) üzenetére


csemberlen
őstag

Arra speckó fisher csavar kell, szerintem volt itt valamikor linkelve. Sima hatlapfejűt nem javasolnék. [link]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#118662) Voice24 válasza csemberlen (#118661) üzenetére


Voice24
őstag

Köszi. És mi szól a hatlapfejű ellen? Nem vagyok szaki, azért kérdem. Mert olvasgatás és videók megnézése után találtam ezt hozzá, de ha nem jó, akkor keresek mást. Néztem a Fischert, de ennél a felhasználható falazatok között a fa nem szerepel, meg a fában az a viszonylag rövid menetes rész elég a tartáshoz?

[ Szerkesztve ]

(#118663) Donki Hóte válasza szaszlaci (#118645) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Bocsi, de úgy érzem, ha annyira képben vagy a témát illetően, mint ahogy mutatod, akkor erre tudsz válaszolni. :)

A rétegrend, az alkalmazott technológia ismertének hiányában mit lehet mondani? Te is csak egy csomó általánosságot tudtál leírni, ami vagy úgy van, vagy nem :(

Ez a topik azért jó, mert gyakolati, és nem ilyen agyhalott kömkel baromságokról megy a fingreszelés.

Úgy látom, hogy kb. semmiben sem értünk egyet, nagyjából azt írtad ide, hogy aki írta az angol nyelvkönyvet, az nem ismeri az angol nyelvet :U

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#118664) Morris válasza Voice24 (#118662) üzenetére


Morris
veterán

Én nem erőltetném. Egy karos napellenző nehezebb mint egy tévé.
Egyébként inkább faszerkezet csavarral csináld. Mondjuk 10x200 vagy ha van nagyobb, akkor azzal. Ez edzett acélból van. Nem törik, csak hajlik ha gond van, de baromi erős, szóval szerintem hajlani sem fog.

(#118665) csemberlen válasza Voice24 (#118662) üzenetére


csemberlen
őstag

Nem a hatlapfejjel van gond, hanem az a csavar nem alkalmas arra, hogy a hőszigetelésnél nem támasztja alá semmi.
A fisher amit linkeltél az jó ha a teherbirása megfelelő. Vagy hivd fel a márkaképviseletet, ha bizonytalan vagy, hogy fába is jó.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#118666) Donki Hóte válasza Voice24 (#118662) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Sajnos egy karos napellenző nagyon fogja a szelet, ezért a tartószerkezetét nyírásra is kell méretezni. Ez szinte lehetetlen feladat akkor, ha alatta polisztirol réteg van.

Talán az lenne a legjobb megoldás, ha a polisztirolt az adott részen kivágnád, egy 5x10 cm-es pallóból raknál a kivágott részbe alátámasztást a napellenző hosszának megfelelően és arra rögzítenéd a karos napellenzőt.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#118667) csubuka válasza lemmy71 (#118658) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen a válaszod!

Háát, igen nem a legjobb állapotban van a lambi az igaz sajnos... Ez ahogy írtam egy könnyűszerkezetes épület, festett betonip lapok vannak kívül rajta. Szóval a nemesvakolás csak itt helyileg az kicsit furán nézve ki.

Talán akkor ide is rakhatnék festett betonipot mondjuk, mint alacsony költségvetésű megoldást.

#118659 pjen:

Köszönöm a választ Neked is!
Igen valóban ezt olyan low-budgetnek képzelem el, ez csak egy vendégház, tartalék raktár kb. Szóval ilyen homlokzati WPC meg hasonlók az nagyon kilógna a költségvetésből és lehetőleg szakember nélkül lenne jó megoldani persze.

**Viszont magát a pirossal karikázott talán "oromdeszkának" hívott részt azt cseppentős lemezzel célszerű nem? Az sajnos egy időjárásnak nagyon kitett rész, oda a fát valahogy mindenképp védenem kellene...

[ Szerkesztve ]

(#118668) Voice24 válasza Donki Hóte (#118666) üzenetére


Voice24
őstag

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Tényleg ez a padlós megoldás tűnik a legkézenfekvőbbnek, még ha nem is a teljes hosszban, hanem csak a tartókonzoloknál rakom fel a polisztirol helyére.
Amúgy szélérzékelős lesz a szerkezet, tehát elvileg nagy szél nem fogja cibálni, meg amúgy sem terveztem 0-24-ben nyitva hagyni.

(#118669) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!
Kútvízzel locsol az öntözőrendszer, sajnos mindig megy egy kicsi a falra is, ezen nem fogunk tudni változtatni, mert ezen a részen sokszor van gond a fűvel. Mivel kezelhetném le a lábazatot, hogy ne színeződjön el a víztől? Kőbalzsammal lehet?

(#118670) Donki Hóte válasza tepenzed (#118669) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Betonra betonfesték, a lábazatra valami jobb minőségű tapadóhíd, vagy mélyalapozó.

Ezekről negyedévente, félévente, amikor kell, el tudod távolítani a vízkövet, algát, elszíneződést.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#118671) Donki Hóte válasza csubuka (#118667) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ha költségkímélő megoldást akarsz, akkor magadnak kell támadásba lendülni :K

Egy sarokcsiszolóba fogott csiszolótárcsával (a durvább részekhez lamellás tárcsával, a kevésbé rossz részeknél tépőzáras cserélhető korongokkal) le kell csiszolni, majd valami vastaglazúrral két rétegben átkenni.

A csiszolás ritka utálatos munka, de egy nap alatt megvagy a teljes lambéria felülettel, aztán a lazúrozás már úri passzió ;)

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#118672) Real_Necro válasza Donki Hóte (#118671) üzenetére


Real_Necro
veterán

Kézi szalagos csiszoló nem jobb erre a célra? Mármint úgy értem talán szebb lenne a felület vele.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#118673) Blackmate válasza csubuka (#118667) üzenetére


Blackmate
senior tag

Én nem vetném el a trapézlemez gondolatát. Nem olcsó (manapság semmi se), de egy T8-as famintázatúról kevesen mondják meg, hogy az nem igazi fa:

Ha ép és masszív a szerkezet, amire a lambéria van rögzítve, akkor röhögve megtartja a trapézlemezt is, miután leszedted a jelenlegi borítást.

[ Szerkesztve ]

(#118674) Donki Hóte válasza Real_Necro (#118672) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ha van otthon szalagos csiszoló, akkor jobb megoldás.

De flex általában mindenhol van (mert akinek nincs, az ugye a most megjelent törvény hatálya alá esik :DDD ), a szalagos csiszoló viszont jóval ritkább.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#118675) Real_Necro válasza Donki Hóte (#118674) üzenetére


Real_Necro
veterán

Oké, magamból indultam ki, nekem előbb volt szalagos csiszoló, mint flex. :DDD Egyébként meg mindkettőt el lehet jó áron csípni Lidlben/Aldiban. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#118676) csubuka válasza Donki Hóte (#118671) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm, értem én. Csak az volt az elgondolásom, hogyha egyszer hozzányúlok, akkor valamiféle karbantartásmentes megoldás szülessen. Sajnos ezen az oldalon, ahogy a fotó is mutatja a tető túllógása nem ideális, lehetett volna több is, hogy az időjárás ennyire ne gyilkolja a felületét az oromfalnak.

A csiszolás ritka utálatos munka, de egy nap alatt megvagy a teljes lambéria felülettel, aztán a lazúrozás már úri passzió

Hát igen, azt a részét ugranám át inkább azzal, hogy valamivel lefedni a lambit és elfelejteni, hogy ilyen csúnya. :D

#118673 Blackmate:

Egy trapézlemezt csak megtart, bár sajnos itt gyakorlatilag szerekezetről beszélni nem lehet :DDD A lambéria csak ott van (Nincs mögötte ilyen 60cm osztású 5*15 palló pl...) Csak a széleken van rögzítve, elég kendácsolt ez a rész...

(#118677) pjen válasza csubuka (#118676) üzenetére


pjen
félisten

Nem is kell padló.Ami a lambériát megtartotta a trapézt is megfogja.Akár le se szedd, eltakarja a trapéz.Pár helyen összefogatod legalább nem fog szélben huppogni.Az oromszegélyt is lefedheted egy lemezzel, örök élet.

(#118678) G@ben


G@ben
addikt

Nem tudom, hol kérdezzem meg, de ingatlant vennénk és a jelenlegi első kiszemelt egy tv-toronytól 300 méterre van légvonalban. Van rajta mindenféle antenna minden irányban. A kérdés az, hogy hosszú távon mennyire kell félni a sugárzásától? Vagy 10 éve mondta egy ilyennel foglalkozó emberke, hogy az ettől a toronytól 600 méterre lévő utcában is iszonyú nagy a sugárzás, simán belebetegszik az ember. Mivel abszolút nem értek hozzá, ezért kérdezem, hogy mi az igazság? Simán megvehető vagy felejtsük el?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#118679) szaszlaci válasza Donki Hóte (#118663) üzenetére


szaszlaci
addikt

Az nem baj, ha nem értünk egyet. :)

Sőt, az hogy te rajongsz azért a kömkel 444 fikablogért, az is egy dolog, magánügy. Az viszont cseppet sem az, hogy a kérdezőt teljesen tévútra vezeted olyan ökörségekkel, hogy egy könnyűszerkezetes ház várható élettartama bő 40 év. Az is csak akkor, ha tíz évente teljes felújítást kap. Ezt te tényleg komolyan gondolod? Más farkával (vevőé és eladóé) vered a csalánt, de felelősséget nem vállalsz a kijelentéseidért, csak mutatsz egy linket.

Annak a kömkelnek az volt az egyik indoka, hogy Erdélyből jött emberek építették, és azért rossz. Mert nála gondolom mindenki félanalfabéta román segédmunkás, aki a trianoni szégyenhatárok onnansó felén van. Majd pont ott ne lenne sok generációs hagyománya ennek, ugye?
Aztán az megvan, hogy egy földrésszel arrébb rengeteg ilyen épül?
Bár az más, de ugye tudod, ki az a Makovecz Imre?
Régi gazdasági faház épületek, némi rönkház beütéssel?
Faházak tervezett 50 éves élettartama, ami odafigyeléssel 100 év fölött van?
Ennek utána kellett néznem, de tudod, hogy a jól kezelt és védett pl. fenyő az elvileg 600 év?

Érdemes lenne megnézned, egy ilyen ház hogy épül. Aztán kézzel elfűrészelned egy olyan stafnit. Vagy megnézned, akár teljesen szabadon az esőn is mennyire egyben marad egy olyan, akár 10 – 15 évig, mikor a tégla rég szétmálott, ha megfagyott. Földbe ásva kb. hasonló idő alatt mennek szét, de az se normális felhasználás természetesen.

Nem azt mondom, hogy mindenképp ilyen házat kell venni, csak ne tájékoztassuk már félre a másikat. Majd ő eldönti, miért adja oda a vagyonát, és esetleg vesz fel hitelt 30 évre.

G@ben
Hivatalsoan semmi bajod sem lesz tőle, nincs akkreditált kutatás, ami alátámasztaná a káros hatását.
Ennek ellenére engem annyira zavarna a lehetséges veszélye, hogy nem vennék. Konkrétan a hatalmas elektromos térerősség, éjjel-nappal.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#118680) Donki Hóte válasza szaszlaci (#118679) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Majd ő eldönti, miért adja oda a vagyonát, és esetleg vesz fel hitelt 30 évre.

Írtam a vevőjelöltnek szóló posztomban, hogy járja körbe a banki hitel lehetőségét, mert a hitel sok szempontból perdöntő. Pl. ezért, mert akkor kap hitelt a vevő könnyűszerkezetes ház megvásárlására, ha a ház rendelkezik ÉME (ETA) tanúsítvánnyal. Ha a ház rendelkezik ilyennel, akkor az azt jelenti, hogy a ház megfelelő anyagokból és technológiával épült.

Ha ez a tanusítvány megvan, akkor minden OK, semmi kifogásom a vétel ellen.

Csak az a bökkenő, hogy a ház 15-20 éves, tehát 5 % a valószínűsége, hogy rendelkezik ilyen tanusítvánnyal, vagyis nemigen kap 30 évre hitelt a vevő.

A másik dolog ami miatt perdöntő a hitel az az, hogy a bank kiküld egy ingatlan értékbecslőt, aki megmondja, hogy mennyit ér az ingatlan most és mennyit fog érni a hitel lejáratakor. Na ez is nagyon fontos sarokpont.

Ráadásul írta a vevőjelölt, hogy egy ikerház feléről van szó, ami egy könnyűszerkezetes ház esetében akkor is problémák forrása, ha a saját testvérem a ház másik felének a tulajdonosa.

Szóval bocsi, de nem én vagyok szakszerűtlen, hanem te vagy felelőtlen, hogy rózsaszín képet festve általában a könnyűszerkezetes házakról, bele akarod kergetni egy olyan konkrét ingatlan megvásárlásába, ami több szempontból is problémás lehet.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#118681) 7Sony7


7Sony7
addikt

Sziasztok. Barackvirág színű falat kellene fehérre festenem. Hogy álljak neki? Kell valami alapozó, vagy csak simán addig kenem rá a fehéret, míg nem látszik át?

-

(#118682) macilaci78 válasza G@ben (#118678) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nehéz felelősségteljesen megállapítani pár évtizede használt technológiák pár tízezer évnyi evolúcióra gyakorolt hatását.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#118683) Donki Hóte válasza 7Sony7 (#118681) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Persze, kétszer át kell kenni.

Csak éppen első rétegnek az alapozó olcsóbb és jobban befedi a többé-kevésbé koszos régi festést.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#118684) 7Sony7 válasza Donki Hóte (#118683) üzenetére


7Sony7
addikt

Ok, köszi!

-

(#118685) mezis válasza G@ben (#118678) üzenetére


mezis
nagyúr

Én egy ilyet használok. Tv adótorony közelében még nem mértem. 5GHz-en már nem mér.
Egy X. emeleti lakásban éjjel-nappal annyit mutat, mint egy Mikrohullámú sütő mellett. Ez utóbbi viszont nem megy 24/7-ben

mezis

(#118686) A Zéé válasza Donki Hóte (#118683) üzenetére


A Zéé
addikt

Át kell kenni kétszer-háromszor-négyszer... Attól függ mennyire sötét az a barack szín, és hogy mennyire jól fed az a fehér. Persze alapozni nem árt, ha pedig nagy foltok vannak rajta, ami nem megy el a 2. réteggel sem, akkor le kell kenni Walkyd-dal, aztán újra a falfestékkel.

Just a simple Lineman...

(#118687) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziaaztok.

2 hónapig szakszerütlenül egymáson garázsban tárolt horganyzott lemez miatt bekövetkezett néhány táblán a fehér rozsda.

Tudok tenni valamit, hogy átrozsdásodás a bevont szerkezetben ne következzen be?
Vagy mindenképp ilyen fehéressé válik a többi felülete is ha felszerelésre került és kapja az esőt?
Vagy ez már tovább nem romlik?
:W

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#118688) lemmy71 válasza 7Sony7 (#118681) üzenetére


lemmy71
őstag

Először is javítás csiszolás portalanítás és egyenletes csorgás mentes mélyalapozás, utána legurítod (a hagyományos héra vagy supralux-tilatex) is simán eltakarja két rétegben :K

(#118689) G@ben válasza szaszlaci (#118679) üzenetére


G@ben
addikt

Próbáltam utánakeresni, de nem találtam semmit, csak mobil átjátszóról olyat, hogy közvetlen mellette lakva lényegében lakhatatlan volt a lakás fejfájás, rosszullét miatt.

macilaci78: azért csak van valami kutatás, ami ezzel foglalkozik!

mezis: mérőm nincs, bár elvileg van olyan ember, aki tud mérni, csak nem tudom, hogy az eredménnyel mit lehet kezdeni.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#118690) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez a típusú laminált padló felszedhető és visszarakható? (15nm aljzata nem lett jó)

[ Szerkesztve ]

(#118691) csubuka válasza pjen (#118677) üzenetére


csubuka
addikt

Rendben, nem komplikálom túl akkor, 30 éves az épület és nem volt baja ennek a résznek a csúnyaságot leszámítva az utóbbi időben...

A fő trükk annyi a lemezekkel, hogy a gumialátétes csavarok kellenek hozzájuk azt annyi nem?

*Mondjuk látok olyanokat, hogy ilyen sínre rakják fel. Mi hátránya lehetne annak, ha közvetlenül a lambira megy fel? Berohad alatta és korhadni kezd a lambi? Ugye ez egy átszellőztetett padlás amit burkol, szóval a két oldalán nem nagyon lesz hőmérséklet különbség...

[ Szerkesztve ]

(#118693) emre válasza #46372352 (#118692) üzenetére


emre
veterán

Elég ide a gyorskötözö, arra egy kis purhab, majd ha megszáradt mehet rá a ződsárga szigszalag

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#118695) emre válasza #46372352 (#118694) üzenetére


emre
veterán

Én fúrnék bele néhány maximum 8mm-es betondübelt, majd ezekre felcsavaroznék egy méretben megfelelő szögvasat ami az oszlop közel fele szélességét megfelelő hosszúságban lefedi.
Persze az is lehet hogy a dübel fúrásakor teljesen szétreped.

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#118697) lemmy71 válasza #46372352 (#118692) üzenetére


lemmy71
őstag

Fagyálló flexibilis csemperagasztóval javítsd ki és hálózd be dryvet hálóval, az lefestheted valami lábazat festékkel.

(#118699) lemmy71 válasza #46372352 (#118698) üzenetére


lemmy71
őstag

Szerintem ha azzal a mapei -s anyaggal javítod, tuti elreped mert az nem bírja feszültséget és a te oszlopod ketté van törve, azt már csak a vasalás tartja ;)
A fagyálló flexibilis ragasztóval jobban jársz, ráadásul annyi pénzért 25 kg- t kapsz, ami meg jó lehet majd máshová is ;)

(#118700) De4d


De4d
őstag

Üdv.
Költözés előtt állok, éppen a lakás felújítás tart (kisebb) A terv elredenzés már mindennek meglenne, egyedül a mosógéppel vagyok bajban.
Akik ebben jobban jártasak azok véleményét kérném, melyik praktikusabb melyik olcsóbb melyik kivitelezhetőbb.
1, Leg"kellemetlenebb" ha nem bajlódok és veszek valami kicsi mósógépet ami max 3kg ruhát tud mosni, bár ezeket ahogy elnéztem kb 20 ezer forint szóval gondolom ezek elég vacak gagyi cuccok, nem véletlen ennyi.
2, A fürdő wc egyben van, sajnos a wc mellett már csak olyan 36-38 cm hely van oda így nem fér be egy 40cm széles felültöltős rendes mosógép ami már 5-6kg-s kapacitású. Max ha a kád alatt a csempét kibontom de kissé gány lenne.
3, a Fürdő mögött/mellett van egy kamra oda pont beférne egy mosógép kisebb szenvedéssel, de ahhoz átkéne fúrni köztük a falat. Ami nekem nyilván nem menne már, szóval ehhez már valami szaki kellene ami biztos megint többlet költség.
4, Talán ez a leggázosabb megoldás vagy ki se lehet vitelezni, hogy a wc és másik fal közt viszont van még vagy 20 centi tök feleslegesen simán arrébb is lehetne a z a wc és elég lenne amúgy max 5 cm-el arrébb tenni, viszont akkor tudom hogy hát wc alatt a lefolyó meg nyilván nem passzolna rá, akkor azt arrébb tetetni kibontani még nagyobb meló lenne.
5, talán ha van még nem néztem max wc csészét cserélni aminek a karimája keskenyebb lenne 2-3 centivel, és akkor már beférne egy rendes mosógép.
Ki mit tudna erre mondani van e valaki aki hasonló problémával küzdött?

Minden jó, ha a vége jó!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.