Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Mr Dini:] Mindent a StreamSharkról!
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- [Re:] USB to S/PDif konverter a modern RIAA, elektroncsövekkel
- [Re:] [bambano:] Bambanő háza tája
- [Re:] [ldave:] New Game Blitz - 2024
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
mikromanus
veterán
A kávé projektem továbblépéseként odafigyelnék az "egyéb" részletekre. Kiindulási alap az volt, hogy kotyogósban utazom.
Nem vagyok egy espresso mániás. Lehet régi idők és kezdeti rossz kávék hozománya, vagy nem ittam igazán jó espressot de az annyira nem jön be, hogy be akarjak rá ruházni. (Ha meg mégis kedvem van hozzá, akkor marad a nem otthoni fogyasztás.) Meg aztán az otthoni fogyasztás korlátozott. Magamnak főzök és napközben meló van.
Tehát a cél a kotyogósból kihozni a legtöbbet. Van egy kétszemélyes Biatelli Brikka főzőm. A kávékban sok gyenguska, vagy "nem elvártan teljesítő" hiperszupi-közepes arabica kávék után Davidoff 57 szemes van épp használatban. Lehet a korábbiaknak volt rossz a raktározása, de ez igazi minőségi ugrás volt. Innen jött, hogy mit lehetne még kihozni a kávéból, ha csak a márkaválasztás ennyit dobott . A kérdéseim:
1. Milyen kávédaráló-zúzó-malom legyen?
A kis kéziek közül tippre Hario (Skerton Plus, vagy Mini Mill?) vagy egy Zassenhaus® "Quito a célpont. A Quito megéri a többletet? Jók ezek? Strapabíróak és időtállóak? A nem "késes zúzás" tényleg sokat tud
dobni a kávén?
2. víz
Ugyan elég jó a csapvíz nálunk, de felmerült, hogy lehet jobb is. Érdemes ezzel bajlódni? Valami javaslat ha valami palackozott-kereskedelmi forgalomból elérhető víz "jobban teljesítene"?
3. kávé
Most ugyan jól elvagyok a Davidoff 57-tel, de lehet van jobb is. Valami ötlet? Eddigiek alapján az erősebb pörkölésűekkel vagyok baráti viszonyban. (Vagy lehet csak a többi érzékenyebb volt és elcsesztem)
Bár az is lehet igénytelen vagyok és egy "gyári" robustás noname keveréket is ki kellene próbálnom. Lehet túlkalkulálom ezt és középszerű elvárásaim és ízlésem van.
Mindenesetre elsőre inkább a többek szerint is jobbnak vélt kombókkal kísérleteznék. Hátha kijön valami jobb hazai kotyogós kávé amit meghonosíthatok magamnál...
[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.