Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #78147 üzenetére
Ha már "visszataláltam" ide, hadd kérjem a segítségeteket "Bialetti Brikka" témában!
Eldöntöttem, hogy beruházok egy ilyen készülékre, és olvastam is mindenféle cikkeket, véleményeket, amely alapján nem egyértelmű még, hogy melyiket volna érdemes:
- Garantáltan nem ég meg benne a kávé? (Ha a bemutató videó alapján használom.)
- Mi a különbség a kettő között?
- A 2 személyes és 4 személyes változatok között az űrméreten kívül van érdemi különbség?
- Van esély Magyarországon, új, olasz gyártmányt beszerezni? (A teljesen fedett, üvegablakos tetővel, saválló kosárral...)
Köszönöm az érdemi, segítő hozzászólásokat előre is!
"Aquila non captat muscas."
-
soldier2
őstag
válasz Nibiru #78148 üzenetére
"De látom nálad sorminta van belőle. " - mivl ő gyártja könnyen lehet, hogy a raktárkészletet látod. Nagyon pofás darabok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Nibiru
tag
válasz #25510592 #78149 üzenetére
Ja, olyan volt a kép amit beraktál, mintha te készítetted volna. Találtam közben egy nekem valót különben ami szabályozható. Nem ismertem eddig ezt a gyártót.
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #78141 üzenetére
Ezek a digók 'csak' a nyomásmérő dugattyúdra dobtak control C control Vt,
vagy a teljes SE Profileres rendszerre?Amúgy meg ha már 3ember az utcán tüntetésnek minősül, akkor 7őrlő a pulton is tesztelésnek,
szóval igen is szeretnék valami olvasnivalót ezzel kapcsolatban is -
stereofan
tag
válasz Piftuka #78151 üzenetére
nekem még az old kettes brikkám van, de nemrég volt a kezemben egy ilyen újabb fekete változat is.
a korábbival (elite) is volt már dolgom.
az újabb fekete változat is nagyon szép, kicsit más a súlyszelep ezen, de kosár és többi része ugyanolyan. a fekete rész tartósságáról még szerintem nincs tapasztalat.
szerintem azt válaszd amelyik neked jobban tetszik.
a kettessel kb. 1,5 adagot, a négyessel kb. 3,5 adagot tudsz készíteni.
mint ahogy más téren, itt is javallott egy jó kézi vagy elektromos őrlő és a frissen pörkölt kávé, ezekkel kellemes élményeket lehet szerezni.nem hiszem, hogy ebből olasz változat elérhető lenne.
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #78135 üzenetére
Hogy teljesített a traveler változat? Meglepő az árazása a többihez képest.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #78156 üzenetére
"Ezek a digók 'csak' a nyomásmérő dugattyúdra dobtak control C control Vt,
vagy a teljes SE Profileres rendszerre?"A SEP-re szerintem külföldi szakértőket vontak be, hogy értelmezzék, melyik szám/görbe mit mutat/ábrázol. Az még eltart egy darabig, amíg megugorják. De ha belegondolsz, hogy több mint egy éve mutatták be az Esperto prototípusát a HOST Milan-on, és mostanra sikerült összeheftelni egy eladható készletet, akkor bízhatunk benne, hogy mire értelmezik a csomagot, addigra már sikerül továbblépnünk a mai státuszon. A jelenleg megjelenő Esperto modell, nekünk az első - gyorsan elvetett - prototipusunk volt. Pusztán pimaszságból meg is írtam nekik, hogy miért nem fog működni a villába csavarozott csap. Az azért vicces, amikor nézegeted a klónozók műveit. "Kinu" Christian az Apollon - ami egy taiwani wannabe viszonteladója műve - röhögte magát könnyesre.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #78159 üzenetére
"Hogy teljesített a traveler változat?"
Én a Lido-t forgalmazom, de nem fáj bevallani, hogy a Traveler-től erős versenytársat kap. Bár most jön az Orphan-tól is az új készlet (ott is volt egy kis revízió). Az első Apex-ek befutnak abban a csomagban jövő héten :-).
A Traveler ugyanazt produkálja, mint a klasszik M47, csak puritánabb köntösben. Rendkívül könnyű tekerni (még kávéval is :-)) és szinte eltörpül a Hario Mini Mill mellett. Mindezt 47-es késszettel. Odateszi magát. Nem kicsit. De én primér eszpresszózom. Vicces volt, hogy Christian nagyjából beállította a csont új őrlőt és húztunk vele elsőre egy spricc nélküli eszpresszót a Pro800-on. Persze, hogy mesztelen(kedtünk).
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #78163 üzenetére
El is feledkeztem az Orphanos kapcsolatodról. Az Apex lehet, hogy érdekel majd, de látatlanban nem mertem belevágni. Persze ha kipróbáltad majd sokan várjuk a véleményt róla.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #78163 üzenetére
Köszi, érdekelne a Lido is, hogy mit változtattak rajta.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #78156 üzenetére
"Amúgy meg ha már 3ember az utcán tüntetésnek minősül, akkor 7őrlő a pulton is tesztelésnek"
Muhahha... teszteléshez minimális objektivitás szükségeltetik, ami nálam a mai Pavoni márkajelű termékekkel kapcsolatosan nehezen előgezhető meg.
Ergo tottálisan szubjektíven. Szeretem a Lido-t és nagyon bírom Barb-ot és Doug-ot. Pláne azok után, hogy az amszterdami WOC-on hozzánk jártak vissza minden nap kávézni, közölve, hogy egyszer elcsábultak máshova, de megbánták. Na, ezek után nehéz nem szeretni őket. A Lido finomságállítása megszokás kérdése. Ténylegesen fokozatmentes és ultrafinom tartományban mozoghatsz vele. Nagyobb (magasabb) mint a mellette állók, de átlagos férfikézzel jól meg lehet markolni. A tavalyi kávé világnapján a gödörben a Strietman-t ő szolgálta ki. Kb. 100 duplát őröltem vele. A Pro800-at ott egy Euréka "etette" és Balázs (Apricot) 4x annyi kávét készített mellettem.
A Kinu M47-es őrleménygyűjtője születése óta (talán pont az ős o-gyűrűs volt problémamenetes :-) egy gyenge pont. Most úgy teleszórták mágnessel (feltételezhetően kirobbanthatatlanul), hogy kifogástalanul tartja a "csészét" és komfortosan levehető. Nagyon karcsú őrlő, ergo gyengébb marokkal is tekerhető (szélsőségesen világos pörkölésekkel nem eszpresszózom). Benne van az anyag. Kifogástalan a megmunkálás. Nagyon aprók a fokozatok (egy klikk 0.01mm-nek felel meg késtávolságban). MOndtam Christiannak, hogy könnyítene a használaton, ha az őrleménygyűjtő belső/alsó éle (a talp és oldalfal találkozása) rádiuszos lenne és nem kéne kocogtatni, hogy totál ürüljön. Nekem már két éve is ez volt persze a kifogásom.
A Traveler lásd mint elébb, csak fele olyan súllyal. Az őrlő aprócska. Még a Hari Mini Mill mellett is. Nem tudom, hogy ez a könnyítés extrém intenzív használat mellett hátrányt, idő előtti öregedést jelenthet-e. Én nem így látom, de hát ez sem nyert még bizonyítást, ergo szubjektív vélemény. Viccesen könnyű vele is őrölni (nekem vasmarkom és azbeszt kezem van), a világ legjobb ex-barátnője viszont ezzel sem esett szerelembe... Christian kicsit ráncolta a homlokát és mondta, h belecsűri a 38-as kést és az asszony is boldog lesz :-). Én meg lecsengetem az egyedi árat. Nekem semmi se drága, hogy megtérítsem a leghevesebb kéziőrlő ellenzékemet és a demo Olympia Moca-t visszavihessem az üzembe. Persze, lehet hogy inkább leszokna a kávéról. Vagy rászokna a kávézóba járásra. Rák tudja, melyik lenne rosszabb... Ja, az őrleménygyűjtő az ős M47-es o-gyűrűs változata (semenet, semágnes).
Apollo. Rádiuszos az őrleménygyűjtő talpa. Taiwan-on nem szeretnek kocogtatni (vagy bepoloskázták a pörkölőüzemet). A design (római oszlop ) SZERINTEM egyszer jó poén, termékként így erre én nem vágyom a pultomon a nem római oszlopfős otthonomban/konyhámban és kávégépem mellett. Ráhekkeltek egy gumipántot, mert úgy könnyebb tekerni. Ezzel küzdelmesebb, mint a többivel (vastagabb, csúszósabb felület). Ez a gumipánt némileg javít a helyzeten, ugyanakkor igazgatható, minden őrlés után, ha ügyelsz a részletekre
(hülyén néz ki, ha ferde).Mindegyik őrlővel szuper nyitott lefolyásokat láttunk és kifogástalan (optikailag is) kávékat rettyintettünk, annak ellenére, hogy a Kinu és Kinuka is 0km-esek voltak. Apollo 3 hónapja őröl, az én Lido ET-m egy éve folyamatos használatban.
A Mahlgut és a HG1 már bizonyított korábban. Szeretem őket, de a méretük miatt (nekem a mobilitás nagyon fontos faktor) nem versenytársak.
Az Apex izgalmas cucc. A Socratic pont a WOC Amsterdam idején magasztalta az egekbe a prototípus őrleményeloszlását talán (Doug dicsekedett el vele :-)), úgyhogy nagy a várakozás.
Minden Lido egy kicsit más késtartót kapott valamint a 2 visszakapta a régi, kúl színét, az ET pedig fekete lesz.
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #78166 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy szélsőségesen világos pörkölésekkel miért nem eszpresszózol? Teljesen szubjektíven természetesen
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Kávé Kálmán
tag
válasz GAgyiXyXy #78167 üzenetére
"szélsőségesen világos pörkölés"
Önmagában szubjektív besorolás. Kinek mi? Nekem nem a komfortzónám eszpresszóként. Helyes a mondat úgy lett volna, hogy ritkán. Minden kávénkat kipróbálok eszpresszóként világos pörköléssel is (vannak, amik nekem is tetszettek). A gáz az lenne, ha nem tenném. Szemellenzős nem vagyok, meg legalább mindig kiderül, hogy számomra (ízben) hol vannak a határok. Ez nemcsak a kávék tesztje, hanem önvizsgálat is :-).
-
horinori2
csendes újonc
válasz jana86 #78039 üzenetére
A Lelit Anna pid géphez még egy Graef /cm702 vs. 800/ is bele kell, hogy férjen/ . Lélektani 200 alatt kell maradjak 20-30-al. Jó presszógép és presszó képes darálóra van szükségem. Kedvelem a világos pörkölést is. Az őrlés fontos tényező .magam is tapasztalom,hogy kicsi változás milyen más ízt produkál. A cm702 megfelelő lenne vagy cm800? A családban csak én iszok presszót egyedül.
-
soldier2
őstag
válasz horinori2 #78169 üzenetére
Jó a 702 is. A 800 a fém házzal, több fokozatával tud többet, de nagyon sokan használjuk a 702-t elégedetten.
-
mdav88
aktív tag
Megfelelo erdeklodes hatasara megvalnek az Ascaso duo prof DB gepemtol. Ki van maxolva, amennyire kisgep lehet: pid, rezcso, tagulasi, nyomasszabalyzas, szukito. Friss benne a pumpa, ipari az opv, vizkomentes termeszetesen, a gyari gozkar iparira cserelve.
Standard 3 decis faema kazan+ thermoblokk a vegtelen goznek.
Esztetikailat szep, de sajnos az elejen van ket mely serules, nekiuthettek valamit.Arban 170e kornyekere gondoltam. Kepet lovok hamarosan.
-
horinori2
csendes újonc
Pellini espresso gusto bar. Ilyen őrölt kávéval még nem találkoztam. Presszó géphez ajánlja magát. Nagyon finomra van tényleg őrőlve. Átfolyós főzőmmel is krémes , selymes, kellemesen friss pörköt ízű. Ha én őrlöm ilyen finomra a frissen pörkőlt kávémat, hát kílódva jön át. Nincs valami himi-humi ebben a kávéba?
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #78166 üzenetére
Köszi köszi a kimerítő leírást
Ha már őrlőteszt, az illetékes Polgár Jenőtől kérdezem hogy a LIDO E T milyen késekkel van szerelve?
Bár teljesen mindegy, mert brutál szép őrleményt ad és ez a kávé ízében is visszaköszönSzóval tényleg csak kíváncsiságból kérdezem. Olvasni hogy a LIDO 2ben 48mm Etzinger kés van.
A LIDO E Tben is ugyan ez van?
Én nem tudom hogy mit és hogy kell mérni, mi a névleges méret, de én ezeket mértem:
a belső, forgó kúp külső íve 30mm
a fix külső gyűrű külső íve 40mm.[ Szerkesztve ]
-
Koczó93
őstag
Ismerősnek keresnék bp környékén használt graefet. Ha van valakinek privátban keressen, köszi
-
Piftuka
veterán
válasz stereofan #78157 üzenetére
Köszönöm a választ!
"nekem még az old kettes brikkám van, de nemrég volt a kezemben egy ilyen újabb fekete változat is.
a korábbival (elite) is volt már dolgom."Akkor biztosan tudod, hogy mi a különbség? Annyi, hogy más anyag az alja? (Amúgy melyiknek mi?) Vagy van más is?
"mint ahogy más téren, itt is javallott egy jó kézi vagy elektromos őrlő és a frissen pörkölt kávé, ezekkel kellemes élményeket lehet szerezni."
Az egy következő lépés lesz.
"nem hiszem, hogy ebből olasz változat elérhető lenne"
De bizony létezik ilyen változat! Ráadásul nagyon fontos különbségekkel: Olasz vs. román Brikka különbségek
Az a kis üvegtető éppen azt a problémát hárítja el, amire többen panaszkodtak, hogy "fröcsög" a kávé mindenfelé.
Nem beszélve a plusz tömítés meglétéről, ami pedig nyilván azt a problémát hárítja el, amire még többen panaszkodnak, miszerint "ereszt" a készülék, és oldalt is folyik belőle a kávé.
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #78175 üzenetére
elég jól ismerem azt a fej-bojler kombót. nem rossz, de nem is különösen jó, a vízterítése az egyik gyenge pontja (nekem soha sem sikerült igazán hibátlanra megoldani, pedig elfogyasztottam pár vízterítőt és felsőszűrőt), de a bojler+fűtés is jobb az űrgaggiában.
a gép viszont, ami köré van építve, kéne
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Piftuka
veterán
válasz Bazsee71 #78182 üzenetére
Ez biztos?
Akkor a cég honlapján ez mind román gyártmány?
-
stereofan
tag
válasz Piftuka #78181 üzenetére
alapvetően mindegyik kivitel hasonló, kis különbségekkel, a lényeg, hogy mindegyikben a bialetti szabadalom súlyszelep dolgozik.
minimális különbségek vannak:
eltérés a kosár méretben, anyagában van, illetve a mostani súlyszelepen kicsit más a kidolgozás mintája.
anyagát tekintve az alsó rész is alumínium, csak be van festve feketére.
a felirat is más, az old brikkán cirádás, az elite-n "szögletes" a felirat.
ezek a szériák már csak román gyártásban jelentek meg (lásd: brikka lottó: sok a gyártási hibás darab)
quality & design: bialetti italy, made in romania
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
törölt tag
válasz Piftuka #78181 üzenetére
Szelep nélkül, vagyis megemelve a súlyszelepet úgy működik mint bármelyik másik mokka.
Tök fölösleges a lyukas fedél, de az ablakos is, nekem még sosem fröcskölt, igaz jóval kevesebb vízzel használom mint ami az előírt. Majd kipróbálom sok vízzel, miért ne?
Fontos szárazra törölni a menetes részt használat előtt, mert vizesen nem lehet megfelelően szorosra összecsavarni és a tömítésnél folyni kezdhet, elszökik a nyomás. -
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ Mindnyájatoknak!
Akkor mindezeket figyelembe véve, a most megvásárolhatóak közül melyik Brikka változat a legjobb vétel minden tulajdonságát figyelembe véve?
-
senior tag
-
gregg71
csendes tag
Amennyiben megbizonyosodok róla, hogy a Turmix TX-10 Vapore Plus gépemnél a pumpa adta meg magát, mit tegyek (faragjak) bele helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
Állásajánlatok