Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz demars #64548 üzenetére
Nálunk családban/ismerősi körben 3 darab Saeco Incanto Deluxe üzemel, az elmúlt 4-5 évben az egyiken a daráló motorját kellett cserélni (teljes szervizzel ~25k), a miénkben 2x volt komplett tömítéscsere (~10k összesen), a harmadiknál még nem volt panasz. Áruk 50-60e körül volt 6 hó garival.
Az irodában két darab Jura Impressa 500-as van ~1 éve, szó szerinti nulla karbantartással, eddig hiba nélkül teszik a dolgukat. Darabja 45e volt 6 hó garival. -
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #64551 üzenetére
Incato Rondo volt nekem is, ez viszonylag megbízható valóban.
Más téma:
Kicsit visszakanyarodva a latte art és gőz témához. Az Eroica-n lévő gőzcsővéggel az istenért nem tudtam normális mikrohabot készíteni, ha megfeszültem se. Felpattintottam rá a régebbi ledugózott 4 lyukast az Ascasoról, és láss csodát, gyönyörű hab készül azóta, bubik nélkül.Lehet hogy valakinek jó a technikája, de az eszköz nem jó.
-
Toobee
veterán
válasz Bazsee71 #64551 üzenetére
Egyik barátomnak mi is vettünk egy nagyon jó állapotban lévő Saeco Incanto De Luxe gépet és annak is rövid időn belül cserélni kellett a darálóját, pedig 6500 körüli elkészült kávéval sikerült megcsípni. Szerintem nem egy jó konstrukció. A gőzcsonk is csöpögött, azt upgradeltük a Cady-n keresztül rézre, az is valami 10k környéke, bár mi magunknak szerelgettük. Egyébként nem tudtam olyan jó kávét kihozni belőle, mint a Talea Giro-ból, bár nem is piszkáltuk annyit. Szüleim egyébként piacon vásárolt fekete Segával nyomják, olyan napi 4-5 kávé lemegy rajta. Előtte Odea volt, azt még Sid-től vettük ilyen 40-45e Ft magasságában és 3 év után 20-ért ment el hibásan.
-
Canister87
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg lehet-e a piacon olyan Krups kávéfőzőt kapni, ami Jura belsős? Régebben tudom, hogy voltak ilyen példányok, de nem tudom jelenleg az újak között is léteznek-e még ilyen darabok.
Előre is köszönöm a választ.
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Lassan egy éve szenvedek azzal, hogy vegyek-e darálót. Most úgy néz ki, hogy lesz egy Graef-702-es. Megvárom még a fekete pénteket, aztán, ha más nem, akkor megrendelem az edigitalból. Viszont nekem javarészt latte kell. Latte artoskodás miatt.
Egyelőre csak frenchpressel csinálom a habot, ami nem éppen ideális erre a célra. Ezek az elektromos tejhabosító kannák mennyire jók ilyen célra?
Mert egyelőre nincs gőzölős kávéfőzőm - előbb házat veszek
-
bluesfan
tag
válasz vtechun #64555 üzenetére
Szia!
Lehet velük tejhabot készíteni, bár az eredmény nem játszik egy ligában a karos gépek gőzcsövével készített produktummal. Nagyon kell figyelni, mikor állítod le, mert ha kicsit tovább melegíted a kelleténél, már csak meleg tej, a tetején gumimatraccal, lesz a végeredmény.
-
mutyi
senior tag
Kaptam ajándékba Baliról egy cica kakilós kávét,de persze őrölve.
A lényeg hogy annyira púder az egész,hogy hiába tettem bele dupla espressonak 16g-ot és szinte nullára tampereltem meg, így besült az egész. 20 mp alatt pár csepp.Szóval a kérdésem az lenne, hogy egy ilyen extrém finomra őrölt kávét mivel tudnék elkészíteni, hogy esetleg érezhessem a kávé ízét is?
Más: Anyuknak akarnék venni kapszulás gépet, de a Nespresso és az Illy között vacillálok.
Az Illynek nem nagyon vannak alternatív kapszulái, a nespressóból meg elég sok cég kínál már kapszulát.
A Nespressonak ismerem a tejhabkészítési képességét (nem szeretem,mert túl levegős) az Illy Francis X7.1 nem tudom mennyivel csinál jobb tejhabot.
Az tény, hogy a Nespressonál egyszerűbb a tejhab készítése Anyuéknak,hiszen beleteszi a tejet és kész, az Illynél meg szintén gőzzel kell ügyeskedni.,
Véleményeket várok. -
Kazasi
tag
-
PetAd
tag
Sziasztok!
Eladó egy bontatlan 600ml-es rozsdamentes acél tejkiöntő. Miután megrendeltem kipróbáltam egyet, nagynak találtam és inkább rendeltem egy 350ml-eset helyette.
Pontosan erről van szó: [link]iá:2400Ft
Személyesen Bp-en a Boráros tér és a Móricz környékén vehető át elsődlegesen.Továbbá keresek régi Saeco réz bojlert vagy ilyet tartalmazó gépet, pl.: régi Aroma, Jura Rio Vapore stb.
-
jolti
senior tag
válasz Kazasi #64563 üzenetére
Bakker én meg kettőt vette Bélától.
Mindegy, vettem kávét is egyúttal és az aránylag jó volt, legalább az vigasztal.
De gondolom ez még most jelenhetett meg a danettinél, mert eddig nem láttam.
Azért a vízlágyítást nem hagynám ki, mert qurva hazamar el tud vízkövesedni mifelénk a cuccos.
No meg a kávé ízét is befolyásolja. ( Bár én az eszpresszónál olyan túlzott nagy különbségeket nem vélek felfedezni. De nyilván filternél ez más.)
Bár úgy vagyok ezzel - az eszpresszónál-, mint az öreglány a tévé előtt mikor szegény Gyurcsók rátetette vele a kezét a képernyőre és küldte az energiát.
-Érzi már Klári néni?
-Háááát mintha már valamit éreznék kedveském... -
adp
őstag
Hol tudok holnap venni pesten szemelyesen brikkat? Gondlom 2 szemelyre 4-est kellene venni?
-
adp
őstag
válasz Speeedfire #64581 üzenetére
Oooo kiraly ez itt van hozzam nagyon kozel!!
Neked a 2-es jobban bejott mint a 4-es?Valaki masnak is van ilyen tapasztalata?
Mas: kezipoggyaszba szallitott mar valami kotyogost? Lehet amugy?
Nem adnam ha kidobatnak a zsir uj fozot[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Ha jól láttam akkor edigital. Van olyan üzletük pesten ahol van elvileg, csak rájuk kell telefonálni gondolom, hogy biztos van e.
Én is nézegettem mostanában, hogy anyósomat meglepem 1-gyel, (neki mindenféleképpen "nagy" kell) de a legtöbb helyen nem láttam vagy rendelős téma.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Kotyogóst nem szállítottam, de biztosan nem kötnek bele. Miért is tennék. Mivel nem lát bele a gép vsz kinyittatják a csomagot, de ennyi. 100+ repült út után én simán beraknám a kézipoggyászba.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Az új pult is elfogyott. Kis esztétikai hibákkal jutottam hozzá, ma este teljesen átpucoltam, csak a fűtőegységet nem szereltem ki.
Hogy miként fogok 3-4 decis adagokat készíteni vele, az még rejtély. Egyszer lemértem, 4:10 alatt küld le 1,25 litert. Kis Zoli adott tippet a Darálón, egy állítható Wilfa vagy December drippert javasolt, bár ezekkel már kicsit áztatásos lenne a történet. Ha bárkinek lapul valami a tarsolyában, akkor elő vele.
-
von toth
tag
Most akkor melyik volt a háromszázezres gép, ami ezen a nagy vásárlói teszten csak 66%-os volt?
-
adp
őstag
válasz soldier2 #64585 üzenetére
En is igy gondolom, csak mondom megkerdem.
Eddig v60-at vittem,kisebb adagokra porciozva a daralt kavet, de az a 2-3 naptol mar nem volt az igazi.Mar csak az a dilemma hogy a 2-est vagy a 4-est vegyem...
Az osszefoglaloban is irtak, hogy a 4-es valamivel gyengebb es Speedfire kollega is.de 2 emberre ugy erzem kell a 4es.
Esetleg valakinek van mind2?[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Nekem a 2-es jött be jobban. Gyorsabban lefő.
A mennyiséggel nekem nincs bajom, de sokan keveslik a lejövő ~80ml-t. Pedig szerintem presszónak elég.
Annyi, hogy az itt ajánlott segafredo brasil-al nekem nem működött, ellenben a durvára őrölt frei-el egyből összejött. Lehet érzékenyebb a kv-ra.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
soldier2
őstag
Nekem csak kettes van, de dupla presszóhoz szokott embernek szerintem kell amit az ad. Így 2 személyre inkább 4-es.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest