Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
gubabela & sz.zs.: Köszi srácok. Ezek szerint január 8 és dec 19. Elég frissnek tűnnek.
Majd kiderül, hogy milyen lesz brikkába.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Vagy a pacificaffe oldaláról.

-
Speeedfire
félisten
Brikkába ki mit ajánlana innen 5-6k/kg árig? Vennék 1-2 csomaggal. Inkább valami lágy íz érdekelne.
-
Speeedfire
félisten
Adtam még egy esélyt a tégláknak, a már többször is említett dallmayr promodonak. Valami borzalmas íze van, és mellé még egy kis savanykás utóíz is. Kuka. Még a cukor se segített rajta. Téglából még mindig a segafredo jön be. Jövőre pedig megpróbálom az avx-es kv-kat.
-
Speeedfire
félisten
válasz
vTamas35
üzenetére
Értem, akkor viszont lehet, hogy tényleg jobb lehet a blend.
Nem szeretnék presszó főzőt venni, kevés a hely.
soldier2: Ha csatos üvegben van több hétig az nem gond? Vagy jobb inkább a szelepes zacskó? Csak, mert akkor így már lehet lenne értelme rendelni avx-ről pl egy gold mix-et, Malabar-t ezekkel a zacskókkal. Ha több hétig is "frissen" tudodm így tartani.
Parci: Több topicban is aktívan részt veszek és eddig sehol senki nem fanyalgott emiatt. Meg kell venni a prémium tagságot és letiltani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speeedfire
félisten
válasz
sz.zs.
üzenetére
Passz, én keresőből találtam meg.

soldier2: Miért jó az a szelepes, vagy miben segít? Én ilyeneket vettem az ikeából. De ugye ebből se tudom "kiszívni" a levegőt.
Azt néztem én is, hogy pl a Kapucziner Specialitásról igen jókat írnak. Vagy pl AVX KV Mix Gold.
Omnia nekem se jön be, cégnél az van szemes kv-ból.
De miért jobb egy blend, mint pl egy SO? -
Speeedfire
félisten
Árban egész jók.

Rush77: Ezt lehet, hogy el tudnám érni még zárás előtt. Bár nem értem, hogy miért nincs 250g-os kiszerelésben. Heti ~150g fogyasztással mire a végére érek nem lesz már "íze".

sz.zs.: Ezt írod?
Amúgy úgy rémlik, hogy amikor előző cégnél pod-oztunk (valami nagy olasz karos gép), akkor kenyai és etiop volt a favorit. Inkább a lányabb izeket keresném. Nekem a nagyon karakteres nem jön be, mióta abbahagytam a dohányzást. -
Speeedfire
félisten
válasz
mdav88
üzenetére
Az avx-et néztem én is, ott egész jó árban volt. Illetve bp-n nincs, csak futár. De írták, hogy időbel mm-ben is kapható lesz majd mindenütt, nem csak Szegeden.
Más oldalakon se találtam ilyen ársávban 100% arabica-t. 4db 250-essel egy darabig ellennék.

soldier2: A kalmárnál nem látok ilyen árban, pedig ahogy látom van pár bp-i partner. Paljoc-nál csak a getup van ilyen ársávban, ahogy láttam. Az viszont nem érdekel.
Avx meg szintén szállítós, bár ezen már sokat agyaltam. Ha esetleg nem találok a kommersz kategóriában (még a nemrég említett dallmayr van terítéken).
sz.zs.: Az üllői is nagyon kint van, 4/6, meg a piros vonalon szoktam mozogni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
soldier2
üzenetére
Tapasztalattal lettem gazdagabb. Ha ki sem próbálom nem tudok róla véleményt mondani. Nekem még így is megérte az a ~800huf-t.

mdav88: Erre már rég rájöttem, de mindenesetre látok itt olyan topiklátogatókat, akik nem pont a has bean kategóriát keresik. Nekem is a max 4-5k/kg árú termékek kellenének, amit könnyen, és egyszerűen be tudok szerezni. -
Speeedfire
félisten
válasz
soldier2
üzenetére
Melyik drága kv-t önöttem ki?

Egyedül ami kuka volt eddig a fenti csibó és a lavazza. A frei és a 2 segafredo megmaradt. Más még nem volt nálam.
Mindenképp a kommersz, könnyen beszerezhető vonalon akarok maradni. Nincs kedvem postázgatni. Annyi, hogy szemes kv-t veszek legközelebb. -
Speeedfire
félisten
Kipróbáltam a segafredo origini costa ricát, ez nekem jobban bejött mint a brasil. De még ezt is túl keserűnek érzem, a lavazzánál viszont mérföldekkel jobb. Illatra is.
-
Speeedfire
félisten
Aki kommersz kv-t iszik és a blaha környékén van, nézzen be ide. Elég jó áron vannak, fél kg dallmayr prodomo 1700. Segafredo origini 750, csibo femili 450. Van szemes kv is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Kipróbáltam ezt is, de ez se az igazi. Ez még keserűbb, mint az eddigiek. Eddig a frei kolumbia volt a legfinomabb és a legkevésbé keserű ízű. Illatra viszont a segafredo brasil volt a legjobb.
Pedig ez már lehűvött forralt vízzel csináltam.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rush77
üzenetére
Ezzel és a 79-essel már szemeztem, de túl sok infót nem találtam. Pedig ígéretesnek tűnik. Elvileg rendes őrlő van benne és lehet állítani is az örlés "finomságát". De egy ilyenre beneveznék.

emiki6: 11-13k körül mozognak a Hario darálók. Ezeket írják itthon és kint is, mint ajánlott daráló. -
Speeedfire
félisten
válasz
Wolfy999
üzenetére
Pedig írta, hogy szerinte ízre ugyan volt.

Rush77: "Bár tény, hogy picit érzékenyebb az őrlemény finomságára. (a kézi darálóval sokat szívtam miatta mert néha egy fokozat is viszonylag nagy eltérést mutatott végeredményben. nincs crema vagy nagyon lassan jön le, stb..)"
Ilyenkor az íze is változott?
-
-
Speeedfire
félisten
Nekem a 2-es jött be jobban. Gyorsabban lefő.
A mennyiséggel nekem nincs bajom, de sokan keveslik a lejövő ~80ml-t. Pedig szerintem presszónak elég.
Annyi, hogy az itt ajánlott segafredo brasil-al nekem nem működött, ellenben a durvára őrölt frei-el egyből összejött. Lehet érzékenyebb a kv-ra. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Visszavittem a brikkát, majd meló után megvettem a 2 személyest. Később bezaflattam az örsre kv-t venni, végül vettem a frei-be és vettem helyben durvára őrölt Cafe Frei Kolumbia Supremo-t. Mindent ugyan úgy csináltam mint a 4-esnél. Semmi égett íz, vékony crema. Ezzel már jó lett az eredményt.

Maga a kv nem egy nagy durranás, főleg ilyen árban. Nem tudom, hogy a durva őrölés vagy a jobb minőség miatt sikerült-e ezzel. -
Speeedfire
félisten
válasz
soldier2
üzenetére
Tök jogos, és meg is értem. De az, hogy amiatt beszólogatnak, mert nekem bejön a podos kv az botrányos. Mint amikor a nagy megmondok megmondják, hogy az audi/bmw alatt csak lomok vannak.

Na mindegy, haza is hoztam már a senseo főzőt, holnap be is üzemelem.
A 2vs4 meg ez van, de nincs para mert cseréltetem. Max kellemetlen, mert vissza kell vinni, és rendelni egy másikat.

Keresztapper: Mások a szokások és mások az igények.
Nálam az első 2 korty a lényeg, utána úgyis lezúzom az egészet.
Nekem tetszik az ízvilága, a kenya (?), columbia pedig kifejezetten jó. Bár nekem a csibó + kotyogó is bejön.
Közben megcsináltam a régebben írt javaslatokat, videó is volt. Levettem az erősségét a főzőnek (konkrétan 14 perc alatt jött le...) és így is égett íze van. Vagy lehet, hogy ez a brasil alaból ilyen...
A mennyiség legalább jó lett.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Ezt én is olvastam róla, de annyira oda van érte mindenütt a legtöbb felhasználó.
Mindenesetre délután veszek szerintem egy senseo főzőt is. -
Speeedfire
félisten
válasz
soldier2
üzenetére
Fonte verde. Ezt iszom és a csakvíznél jobb.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tegnap lemértem, de nekem 29g ment bele a nagyba.

-
Speeedfire
félisten
A kv koffeint tartalmára tényleg igaz, hogy 100g-ban 212mg van?

Csak, mert akkor egy csészében (10g kv) csak 21mg lenne, viszont ha csészére nézem, akkor már 60-80mg-ot írnak. WUT?Egyébként a segafredo brasil-nál van kissé lágyabb ízű kv? Nekem eléggé karakteres íze van.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Bazsee71
üzenetére
Már ne is haragudj, de azért tettem fel a kérdést itt, mert Én nem értek hozzá. Írtam, hogy 2 személyest keresek.
Mennyiségre lehet, hogy 2 személyes, de ha megiszom akkor fejberúg annyira erős lesz.

kk831228: Jaja, egyedül. Esetleg másodmagammal.
De a mennyiség nem minden. Erőben meg dupla lesz.
Parci: Rendben, lehet hogy érdekelne a csere.

sz.zs.: Bocs Főnök, mindjárt meghúzom magam. Ja, nem.
Akkor meg ne vezessünk félre másokat. Peace. -
Speeedfire
félisten
Akkor most minden egyes alkalommal 4 személyest kell főzni?
[ Módosította: Parci ]
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok, végre megvan a brikka és a segafredo brasil is. Most csinálom a próba főzés. Kérdés, hogy ha nekem csak az személyes kell akkor 20g kv és 150ml víz elég bele? Ugye én a 4 személyest vettem meg.
Viszont rohadtul megilyesztett mikor kirobbant a kv belőle. 😂 😂Illetve mennyi probafozest érdemes csinálni? Mikortól iható?
-
Speeedfire
félisten
Kv darából az alsó szegmensből van valami ajánlott? Ez? Illetve mi az ajánlott szemes kv a brikkához?
-
Speeedfire
félisten
Mai szerzemények, sajnos se a kv, se a főző nem jött még meg. Remélem holnapra megjön és este ki tudom próbálni.

A kis csatos üvegek olyan 1.2 dl-esek lehetnek, azokba akarom majd elosztani a kv-t.Ajánlom mindenkinek a moak mintaboltot, rugalmasak és barátságosak. Árban pedig pazar, 2k volt az 1 pár csészével.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Aki ma volt moak cseszeert és nem szólt, annak jár a fekete pont.
-
-
Speeedfire
félisten
Velem is ez a gond, emiatt lett volna jobb az ikea. Itt van örsön. Gyors végignézve a webet, meg nem találok ilyesmit a piros metró vonalán.

Edigitál, aqua és hasonló helyeken se láttam, pedig ezek is jók lettek volna. A csibónál láttam ilyet, de ott meg nem árulnak már. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
Bazsee71
üzenetére
A brikkáról azt olvastam, hogy ez a kis szelep az előnye és a hátránya is. Nehéz vele jó kávét csinálni, de ha sikerült, akkor nagyon finom. Megfelelő időben kell lekapni a tűzhelyről.
Reggel nem használnám, max délután/hétvégén. Ez a moka expressz nem is rossz.
Ezzel könnyű kv-t csinálni? Kotyogósból én egyedül a retrokat használtam, azzal nem volt gond.Nem szeretnék otthon kv-t darálni, inkább vennék valami minőségi öröltet. Teszteket olvasva néztem a Lavazza Crema e Gusto-t, ez szimpatikusnak tűnik és elvileg jó kotyogóshoz is.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
kotyogós főzőt szeretnék venni, illetve hozzá való kv-t is.
Lassan több, mint 1.5 éve nem kv-ztam. Viszont nemrég megkívántam és újra meginnék olykor-olykor egyet.
Albérletben philips párnás senseo volt, azt szerettem. Főként arabica-t vettem hozzá.
Otthon viszont valami ilyesmi van, főként csibó femili és segarédó intermezzo volt benne. Presszót szoktam főzni általában kevés tejjel a végén.
Milyen főzőt ajánlanátok 10k-ig? Ezeket néztem:
-Bialetti 0004888/IN Kitty - 2 adagos
-Bialetti 0005923 Break fekete - 3 adagos
-Szarvasi Seherezádé SZV-604 kávéfőző 4 személyes, szürkeKávénak pedig ezek közül valamit:
-Lavazza Crema e Gusto
-Tchibo Family
-Dallmayr Classic //ez mondjuk már nem olcsóCégnél Douwe Egberts Omnia Espresso van, frissen örölve. Viszont nekem ennek az íze már túl intenzív. Az illy kv-éktól pl nem estem hasra.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Programozás topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Indulhat a mélytengeri rettegés, premier előzetesen a Cthulhu: The Cosmic Abyss
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem láttam, hogy mindenki 100%-ban erre szavazott. A másik pedig, hogy a ph! szabályait nem szegtem meg. A továbbiakban majd 1 user/1 hsz lesz. Nem fogok multiidézést használni. Peace & love.

És még te kívánsz nekem sok sikert.