Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Ha tud valaki Bp.-en, vagy közvetlen közelében olyan személyt, aki vállalná mostanság egy Major fényezését, ne habozzon megírni nekem!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Nem kávéhoz szeretném puszta ivászatra.
Tudom, hogy itt többeknek van kancsója, ez milyen lehet?
Laica J11AB -
emiki6
veterán
Megnéztem az összefoglalót, de azért megkérdezném, hogy hol tudok jó áron (minél olcsóbban) jó őrölt kávét venni Budapesten? Nincsenek nagy igényeim, csak legyen jó!
(Hideg vízben fogom áztatni, így szinte mindegy az örlés minősége, bár minél kevésbé por annal könnyebb leszűrnöm)
Elfogyott a jó kávém (Café Sam-nél vettem egy zacsó Etiópot, nagyon finom volt, csak szerintem drága), ezért kipróbáltam amit otthon találtam (szerbiából törók kávé, ajándék volt és csak nálunk befőttes üvegben állt hónapokat ), de rettenetes, csatorna ízhez hasonlítanám.Láttam hogy az avx pörkölésbe kezdett, mennyire versenyképesek?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
emiki6
veterán
válasz radi8tor #64604 üzenetére
De csak régi tekerős és "helikopteres mákdarálóm" van... (én nem nevezném mákdarálónak, az öntöttvas mákdaráló sokkal jobb) vagy nem baj ha mindegy az örlés minősége?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Pé
senior tag
válasz kk831228 #64606 üzenetére
Pult engem is érdekelne. Sehol nincs olyan ami jó lenne
Másik. Vettem Paljoc féle decafot. Nagyon fincsi. Viszont olyan, mintha fel lenne töltve elektomosan.
A darálóban repked szanaszét, feltapad a tölcsér oldalára, a dozer ringre, az ecsetre, a tamperre, mindenhova.
Ti nem találkoztatok ilyennel ? Legközelebb leföldelem darálás előtt -
Rush77
aktív tag
válasz 8nemesis8 #64602 üzenetére
Inni mi is ilyet használunk. Semmi gond nincs vele.
Annyi, hogy attól függően mennyit szoktatok inni, én lehet inkább ezt venném. Én most tervezem erre lecserélni mert otthon napi kb 5-8 liter viz elfogy (teához meg a gyereknek forralni is ezt használjuk) és macerás állandóan töltögetni egymás után.
A mostanit meg beviszem a munkahelyemre magamnak.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Egy csepp víz a kimért adagra darálás előtt, jól összerázod és eltűnik a statikusság.
Sz.sz. a monori srác nem vállalta?
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mdav88
aktív tag
Full off
Itt többen olasz autóznak, szabad-e ilyesmit venni, gyerekcipelés évi 5e km-es haszálatra?
[link]Köszi!
-
Rush77
aktív tag
válasz 8nemesis8 #64613 üzenetére
Hát én megmondom őszintén, hogy a forraláskor meg teában látszik igazán a szűrt víz hatása. Sima csapvízzel forralás után "fölösödik" a víz míg a felforralt szűrt vízen nem lebeg ez a "föl".
Ízre eszeveszett különbségre nem érdemes számítani.
A szűrő az kb 1500-1900 között mozog helytől függően. Most viszont több helyen is láttam ilyen akciót. 6 betét + kancsó 9500.@mdav88
Nekem nincs ilyenem meg nem is volt de ismerősöm sokáig használt ilyet (mondjuk az jtd volt) és azt mondta, hogy a (főleg az első) futómű az elég érzékeny és költséges a javítása.[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz mdav88 #64611 üzenetére
Nekem ugyan van olasz autom, de ilyet nem vennek, a 156-os sorozat allitolag hibagyujtemeny, ezek a twin spark motorok nem a megbizhatosagukrol hiresek. Cserebe olcso es szep. Az en lanciam is ilyen evi 5 ezreket megy mar csak... /annak 210e-nel "durrant el" a motorja.
-
emiki6
veterán
válasz sz.zs. #64605 üzenetére
Nem tudom mi az olcsó. Talán az ami nem rossz, nem kiváló, de viszonylag olcsó.
Az ajánlásokat mindenkitől köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ez a Brikka mennyire molyos ? Reggel, félálomba lehet vele összedobni egy kávét? Ha nem akarok rituálét a főzésből... kézzel darálás, stb.-akkor érdemes megvenni?
Van elektromos daráló, azzal is lehet durvábbra darálni, az még belefér pár naponta, aromazárós dobozba tárolva utána.
Illetve ha tejjel isszuk a kávét, akkor is van értelme vagy azzal az egész Brikkazást elb.sszuk?No meg, azt olvastam,hogy a román gyártás nem tett jót neki, valami minősíthetetlen. De azt is hallottam,hogy kb. egy éve ez javult. Erről tudtok valamit?
A másik véglet,hogy veszek az IKEA-ban az ott lévő kotyogóst és csókolom. Mondjuk a csersav mellőzése nem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
-
soldier2
őstag
válasz mdav88 #64611 üzenetére
Évi 5e km-es használatra a taxi olcsóbb az autónál.
Szerk. látom már írták.Brikka: kb annyira molyolós mint bármelyik kotyogós. A friss kávét frissen darálva (nem propelleressel, az max porcukorra jó) viszont meghálálja. Előre darálást meg max szükségmegoldásnak lehet elképzelni.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz V.Stryker #64627 üzenetére
Egyenetlen szemcseméret, sok por és nagy letört darab. A por miatt keserű lesz a kávéd, és átjut a szűrőn is, és ezt nagyon lehet érezni, mikor iszod. Mintha kis homok ment volna bele. Kb ennyi.
(#64624) adp: van gyereked? Mert az elmélet szép a kisautóval, csak ha már van gyerek meg autó néha nem csak az oviba megy az ember, hanem akár pár napos kirándulásra is. És akkor már gáz van, mert nem férnek el cuccok. Honda Civic kombi, benzines motorral. 600l+csomagtér a kalaptartóig, nem lehajtott ülésekkel, ez kell a gyereknek . Esetleg Octavia, bár ennek a nyűgjeit nem ismerem. A családban őcséméknél van 2 Honda is, azok mennek ahogy kell. Ismeretségi körben ahány Alfa volt mind szerette,
de szidta mint a bokrot, és ráköltötte a gatyáját is. A használt alfánál nagyobb zsákbamacska nem sok van szvsz.[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Köszi a hozzászólásokat, családi autónak egy c-max van.
Tudom, hogy minden típusnak megvannak a bajai, de ez kiemelkedően szép állapotú és ellenőrizhetőnek tűnő előéletű autó a keresési listám találataiból. -
adp
őstag
válasz soldier2 #64630 üzenetére
Nincs.
Szo nem volt itt kirandulasokrol meg nagy csomagtartorol, arra valaszoltam ami a kerdes is volt...
De en is csak azt hallottam (2 autoszerelo van a csaladban) hogy amig van alfa addig nem unatkoznak a szerelok, es gondolom van benne valami ha mar tobben is leirtuk.Amugy polo classicom van es koszonom meg vagyok a majd 500literes csomagtartommal
Allando kelleke egy kezeloágy, es meg sem latszik hogy benne van[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
-
mdav88
aktív tag
válasz Toobee #64632 üzenetére
Hogy hányan voltak alfa tulajok, azt nem tudom
Ez mindig egy olyan rohadt kényes és körülményes téma...
De akkor mi a tökömet vegyek kis pénzből ami nem rozsdaboglya, nem romhalmaz, használható a fenti kritériumok szerint....? (tudom suzukit, de azért szeretném egyben látni a családot) -
adp
őstag
válasz mdav88 #64636 üzenetére
Ennyiert nem fogsz kapni tokeleteset, de mindent csak regi alfat ne
Amugy tenyleg nem rosszak a regi meganok se, szuleimnek volt olyan, soha nem volt vele gond, de a clio se rossz es olcso, de ott vannak a regebbi astrak, corsa, ibiza, cordoba,golf, en ajanlom a polo classiot is mert tenyleg jo a nagy csomi es 6L-t eszik vegyesbe (pest, palya, videk) az 1.9-es dizeles 5 alatt van, de azt nem ismerem[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Ha már teljesen szétoffoljuk a topicot, a Suzukis témánál maradva én most vettem idén egy Ignist, hogy majd A-B-be azóta két hónap alatt belement 2000 és teljesen jó. Szerintem nem kell fosni a biztonságtól, kikapcsolhatatlan ESP van benne ABS, a kocsi jól össze van rakva százig jól fogyaszt van olyan ami oldallégzsákos is a műszerfal az valamelyik Opelé, a világítás erősségét tudod szabályozni, tolatórada stb. Klíma ilyen nyaraknál. És kilátsz belőle, ami nagy kincs. Cserébe 110 felett ne hajtsd mert a futóműve nem fogja tolerálni, de egyáltalán nem olyan gáz, ahogy ezt sokan gondolják és az ára sem alacsony. 5 körül nézegettem és nyolc lett a vége. Ami normális. De ami leélt, az sem nagyon volt még szerelőnél... Na mindegy nekem bevált.
De hogy ontopic is legyen (legalább egy kicsit ) Karácsonyra normális diólikőrt keresek. Hol érdemes venni, mert nyáron a készítéséről már lemaradtam, sajnos túl kemény volt már a dió.
És akkor teljes ontopic a lidlben voltak olasz napok vettm egy kiló állítólag speckó olasz presszó blendet. Tapasztalat van vele valaki kipróbálta? Még nem bontottam fel.
-
Mano66
senior tag
-
paljoc
tag
Arról nem is beszélve h annak az Alfának az árából lehet inkább venni egy klassz kávéfőzőt, igaz az nem olasz! Mint itt a képen a bal oldali pl....vagy akár a jobb oldali!😂 /egyben megtaláltam a megoldást a "jajjj, mi lesz ha elromlik" aggodalomra is/
/ezzel picit arra utalnék, hogy elég necces egy anno drága luxusautó vàsárlása egy háztartási kávégép áráért, ki lehet épp fogni, de.....fene tudja érdemes-e megreszkírozni.../[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
ha már ennyire alfás nap van, akkor ez a régi vicc sem maradhat ki
- miért nem köszönnek az irodában egymásnak az alfások?
- mert már reggel a szerelőnél találkoztak! -
HÁZIGAZDA
én speciel voltam lancia tulaj... az első "komoly" autóm volt. 800e ft-ért vettem, majd pár év alatt ráment még a kétszerese, és mindig is egy foskupac volt. de szép, dizájnos, jó hangú. akkor érdekelt ez utoljára. aztán vettem egy "drága" lexus ls400-ast, mindenki szörnyülködött, hogy mennyit eszik. na, azzal 10 évig semmi baj nem volt, 20 évesen adtam el. városban szeretett kortyolgatni, de pályán 9 literből megvolt.
egy barátom most vett 159-es alfát, mert talált egyet olcsón németországban. na, már járja a szervizeket vele, pedig tényleg szép, megvigyázott darab.
a 156-osban szerintem sosem lesz olyan napod, hogy ne gyulladjon ki valami a műszerfalon, egy elektronikai foskupac. de majd az alfa fórumban jobban fogják tudni, meg életérzés, meg mittomén. végülis, ha szereted, ha megéri a pénzt és idegeskedést, akkor az biztos, hogy nem tucatautó (bár... a 156-os éppenséggel az, ráadásul ). szerelemből elnézi az ember, hogy ott hagyja az út szélén.
én ebből kijózanodtam, egy kocsi a szememben konkrétan nullát ér, ha bármikor ott hagyhat. annál a 20 éves swift is jobb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Pé
senior tag
Nekem 166 2.5 V6 volt. Előbb leírtam, hogy többet volt szervízben mint nem, de imádtam vezetni. A motor+váltó zseniálisan volt hangolva egymáshoz. Igazi Cuore Sportivo feeling volt. Jelenleg német és amerikai autóm van, mégis a helyedben japánt vennék. Évi 5e km-re főleg kis távolságokra egy kis szívó benzines ketyere kell. Suzuki, Nissan (bakancs Micra pl. ) , stb. Soha nem romlanak el, de ha mégis, gombokért van hozzájuk az alkatrész. Vezetési élmény nulla közeli, de gondolom nem is az a cél.
(#64642) And06 Na, a folyamatos köszöngetésektől meg hülyét kaptam. Volt hogy nem integettem vissza és megírták a fórumon hogy ekkor és ekkor jött szembe valaki és nem integetett ...
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
kipróbáltam a gastroback brew gépet (egy v60 filtert tettem bele a gyári szűrőbe amit végül sikerült kipucolni) majd veszek hozzávaló papírfiltert (méretileg olyat) is csak még nem jutottam oda, hogy beszerezzem.
A V60 filtert kicsit szabni kell illetve hát az alja az picit gyűrődik.
Szerintem a kb 6-7 decihez felhasznált egy 50-60g yirga-t így sacc/kb
Majd vissza veszek a beállításból (mert ugye ki kell találni, hogy intense-strong vagy mild legyen a 8 vonal között) most 5-ön volt.
Nem lett rossz de picit kevesebb kávéval szerintem jobb lesz ez.
Amúgy ezt a mennyiséget 8 perc alatt nyomta le (beleértve a darálást, előmelegítést, stb...) -
HÁZIGAZDA
"Nekem 166 2.5 V6 volt. Előbb leírtam, hogy többet volt szervízben mint nem, de imádtam vezetni. A motor+váltó zseniálisan volt hangolva egymáshoz. Igazi Cuore Sportivo feeling volt."
az 1,0-s akármihez képest biztosan. de japán v8-cal és h6-tal a hátam mögött (a h6 szerencsére a hátam előtt is van ) azt mondom, hogy a pöpec lendületet megkapod mástól is, olyantól, ami viszont nem szivat halálra ezzel-azzal.
a 166-os mondjuk ezzel együtt bakancslistás volt nálam, mert ha valaminek, annak tényleg különleges formája van. de jobb így, hogy neked volt, elmeséled, én meg átélem ingyen
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
V.Stryker
nagyúr
Na megvettem a Brikkat. Tanácsok a használatba vételhez?
-
-
adp
őstag
akkor jövök én is megvettem a brikkát, és elképesztően jó lett (kotyeszhez képest) már az első főzet. ebből: Santa Cristina
sajna presszóban nem szerepel ilyen jól[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OLED TV topic
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok