Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- DPD tapasztalatok
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz -HajTömeg- #17796 üzenetére
Az a baj, hogy azt kérded:
Akkor csak a jonatán alma az igazi alma? a szentistvánkörte, meg a vilmoskörte nem is igazi almák?Kérdezd úgy: akkor csak a jonatán alma az igazi alma? a golden, meg a starking azok nem igazi almák?
Lefordítom:
Csak az eszpresszó az igazi kávé? A török kávé, meg a French press, meg az aeropress nem is igazi kávék?
A latte, meg a cappuccino, meg a többi tejes kávéital meg tejeskávék.Szóval a lényeg, hogy a kávé mint kávé önmagában nem a hozzávalók, hanem az elkészítési módban különböznek, lásd török, aero, stb., és a másik kategória meg a tejes italok kávéval. Vagy kávés italok tejjel.
Szerintem. De csak elmélkedek
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
ronin s8
senior tag
Jajmá! Mennyetek ezzel a zigazi kávéval! Olyan, mintha megint előjönne a kávéFÖZÉS.
Ezek definíció problémák, és tradíció: kinek mi. Haggyátokmá!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #17799 üzenetére
Objektiv módon közelitve: a kávé az kávé, a tejeskávé az tejeskávé. Ettől függetlenül ,indenki úgy issza ahogy akarja. Biztos van egy-két újgazdagné aki a dijnyertes bort is felönti fröccsnek vagy hosszúlépésnek, neki úgy jó, de ettől még a bort tisztán kóstolják, ahogy a viszkit is, ahogyan a kávét is. Már ha az izre kiváncsi valaki, és nem a reggeli croissant mellé szeretne szürcsölni valamit.
örülnék neki ha nem személyeskednél. bár lehet te ezt is (mármint a fórumozást) igy élvezed... az a t betüs szó jut eszembe, aminek a második betüje r és dupla l-re végződik.
-
bbuffy
senior tag
válasz ronin s8 #17804 üzenetére
Minkettőre lenne ellenpèldám. Sztem ez igénytelenség és nem büdzséfüggő. Az tény hogy aki megveszi a sokezres bort, értekeli. Altalàban. ( kólakopárral).
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #17796 üzenetére
értelmezd már, amit írtam. miért akarsz mindenáron kötekedni? a kérdésedre a válasz: igen. a kávé a kávé, a cappuccino meg cappuccino, a neve is más! de te azt akarod kihozni az egészből, hogy szerintem a tejes-kávés italok "rosszabbak" vagy aki ilyet iszik, az "rosszfej". egyiket sem mondtam, egyszerű terminológiai kérdés. a kenyér sem liszt, hanem egy lisztből (és másból) készülő élelmiszer. a cappuccino sem kávé, hanem egy kávéból és tejből készülő ital. pont.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mutyi
senior tag
Én espresso macchiatot iszok itthon minden alkalommal és ezt oda sorolnám hogy kávé, ugyanis azzal hogy 2-3 kávékanálnyi tejhabot csepegtetek a kávé közepére, nem viszi el a kávét szerintem egyáltalán.
A múltkor egy helyen kértem, hogy egy espresso 2-3 kk tejhabbal, erre a fél csésze tejhab volt.
Na az már elviszi az ízét.
Szerintem ha nem tennék rá is pontosan ilyen finom lenne,mint most, csak a megszokás és a látvány.
A krémesség meg alap hogy a crematól van. Legalábbis nálam -
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #17809 üzenetére
Hideg tejet?!!
Ezt az egy szokást nem értem, és ki se lehet magyarázni. A hideg tej mosogatólét csinál a kávéból azonnal. Egy olaszt ki lehet kergetni ezzel a világból. Persze nàlunk kedvenc népi szokás, aminek szimplán csak a tudatlanság, kulturálatlanság, és a Hold másik oldalán lakás az oka.Ne vedd sértésnek, nem annak szántam, csak elmondtam a véleményemet.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
Kapucziner : Guatemala El Socorro
[link]A kávé Kapuczinerhez képest igen világosra pörkölt, egyenletes.
Őrléskor finom,érdekes illata van kicsit olyan méhpempős
Nagyon friss az anyag, hő igénye elég magas.
Szép lefolyás, nagyon finomra kell őrölni, mint a Kapucziner kávék 90%-át.
Nagyon ígéretes a kávé : közepes savasság, vibráló gyümölcsösség !
Még pihennie kell,de ez egy nagyon kellemes újhullámosra pörkölt alapanyag.
Aki szereti az ilyet érdemes próbálni !.:. bl4ze .:.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #17796 üzenetére
Gondolom arra értik, hogy a tej szétvágja a savakat, ami a legfőbb ízhordozó. Ettől még egy tejeskávé lehet jó valakinek, de nem egy ízbomba.
https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
.:. bl4ze .:.
-
Pho3bus
tag
Sziasztok!
Kicsit off a kérdésem, ezért elnézést ha rossz topikba tettem fel. Az a gondom, hogy nem olyan régen (~5hó) vásároltam egy "felújított" Saeco Odea Giro-t. Tette is a dolgát, mindaddig ameddig át nem vizsgáltam tűzetesebben a KPE-t és nem találtam rá erre a kis "hibára".
Bocsi a minőségért reggel készült telefonnal. Na az a gondom, hogy ez már egyszer javítva volt, látszott a kis alkatrészdarabon. A kérdésem a következő lenne, a háztartásban már többször javítottam sikeresen 2 komonensű ragasztóval több műanyag dolgot is, viszont itt kicsit szkeptikus vagyok. Rá van írva a ragasztóra hogy mosható mosogatógéppel az elkészült javított dolog, meg hogy hőálló egészen 150 fokig, de mennyire lenne jó ötlet egy ilyen alkatrészt azzal javítani? Vagy esetleg erre van más ésszerűbb megoldás, vagy marad a kuka? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
bbuffy
senior tag
Az olaszeszpresszo.hu-t ki csinálja?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
WiZARD
addikt
Nagyon gondolkozok egy reneka szűrőn, GB-be vajon érdemes?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
-
WiZARD
addikt
válasz fragola.6035 #17827 üzenetére
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
jolti
senior tag
válasz vendingo #17809 üzenetére
Én is pont így szoktam! Csak én megmelegítem a tejet.
Ha gyümisebb kávé, akkor nem szoktam bele tenni semmit, a csokisba szoktam 1-2 ml tejet, meg 1-2 g cukrot.
A múltkor, kényszerítve magamat 2 hétig cukor és tej nélkül ittam, de egyszerűen szar úgy a számomra, még mindig. Nem bírtam megszeretni, megszokni sem. Egyszerűen nem finom és plusz ízt sem fedeztem fel benne így. Pedig mióta küzdök vele... -
jolti
senior tag
[Én így oldottam meg. ]
A tied is ugyan ez pidelés szempontjából, csak a gőz más.
Azt a kis műanyag pöcköt vágtam le egy tapétavágó késsel. Így azt bármikor vissza lehet ragasztani és nem lesz rajta furat.
Bár ezt a visszaalakítás dolgot ma már én sem értem. Ki az a zizi, aki egy pidelt gépet vissza akar építeni eredetivé....[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz WiZARD #17829 üzenetére
Igazából többen kértek már Renekához PG tampert, 58,6 mm-est. A pontos méretek érdekelnének igazán, mert nem tudom, hogy jó e hozzá ez a méret, egyáltalán párhuzamosak-e az oldalai.
Ez a weblap meg a leírás tényleg nagyon szép, gyönyörű, igazán méltányolom, de nagyon amatőr, túl sok minden nem derül ki.
Nagyon érdekel a szűrő, jó lenne pontos tampert csinálni hozzá, de 10000 ft-ot sokallok kiadni most ezért.https://caffe35.webnode.hu/
-
WiZARD
addikt
válasz fragola.6035 #17833 üzenetére
En jovoheten rendelek, es ha addig nem kapsz pontos meretet, akkor megmerem amit akarsz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
jolti
senior tag
Igen.
Az újakat én is úgy szoktam amúgy. Aztán minimális cukorral ( számomra, mert idáig egy halommal ittam. De már odáig lecsökkentettem, hogy egy nagyon pici mokkás kanállal teszek bele. Lemértem és 1,5-2 gramm a mennyisége általában. Többel már nekem sem ízlik, hál istennek, hogy elértem ezt is. 2 éve még ez elképzelhetetlen lett volna a számomra! ). -
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #17835 üzenetére
engem érdekelne mi a szimpla titka nálad, én még nem találtam meg az ideális felállást.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #17835 üzenetére
én meg közben teljesen leszoktam a strada szimpláról, a 20-as vst-vel nyomom mindig
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Egy elég régi Szarvasi kávéfőzőm van. Ezt szerettem volna lecserélni egy új szarvasira. De meglepődve tapasztaltam hogy az új 16.000ft kávéfőző valami eszméletlen szar anyagból van. A réginek az alkatrészei valami nagyon erős fémből van az újnál meg silány aluminiumból. A régi Szarvasit fel lehet újítani? Alkatrészeket hol tudok hozzá venni? -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz SG3rg0 #17843 üzenetére
ezt nem szokták felújítani... rá szoktak jönni, h pl, egy régi Quick Mill (most volt egy szép tiptop fragola/lali.hu által felújított eladó, 35k-ért), v pl egy Gaggia Coffee, v Evo... (20-25-30körül mennek használtan, felújítva) és akkor utána rá szoktak jönni, h jó daráló, friss pörkölés nélkül az egész nem sokat ér... és akkor elindulnak a delikvensek a meredek lejtőn lefele! és szép lassan - v marha gyorsan - eljutnak a saját pörkölésig, a 10k+os szűrőkosárig, és a baracklekvár, epres milka, hibiszkuszos, stb ízjegyekig! szóval öveket becsatolni, rázós útszakasz következik... !
komolyra fordítva a szót, Vasedény boltban érdemes próbálkozni Szarvasi tömítések végett...
-
cekkk
veterán
Mai élmény.
Kopaszi gáton Veranda nevezetű étterem, Eszpresszó kávé 390 és semmilyen íze nem volt, kb ipari hulladék.
Az olcsó darálóval és a Rome kávéból is jobbat főzök.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest