Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109696) ptolgyes válasza bigmasterg (#109682) üzenetére


ptolgyes
újonc

Amatőrként használok robotot, és szerintem 2 kávét letolni vele egyhuzamban nem nagy durranás.
Sötétebb pörköléseket iszom eddig, azoknál nem érzem szükségét az előmelegítésnek, bár állítólag használ neki, hogy a kanna tetejére teszik valahogy a kosarát, hogy felmelegedjen, de nekem anélkül is zseniális.

Nálam így néz ki egy reggel:

A mosogatóhoz teszem közel a robotot a konyhapultra kávé készítésekor.
Felteszem a vizet forrni az egységsugarú forralóban - nem kell sok víz.
Kimérem és megőrlöm a 17g kávét a kézi őrlőn.
Beleteszem az őrleményt a kosárba, adok neki egy kis WDT-t általában, majd vagy tömörítem a gyári tömörítővel és ráteszem a felsőszűrőt, vagy eleve a felsőszűrővel nyomom le.
Beteszem a töltött kosarat a karba.
Rápöccintek mégegyszer a forralóra, hogy biztosan bugyogjon :)
Beöntöm a forróvizet a kosárba, a tetejétől pár milliméterig.
Beteszem a robotba a kart mindenestől (egy kézzel tartom a két kezét fent, másikkal teszem be a kart).
Igény szerint beteszem a mérleget alá, meg célszerű egy csészét :)
Ha akarok, itt indítok egy stoppert.
Nyomom 1,5-2 barg környékén a kart az első pár cseppig, előáztatás - kb. 10 mp.
Rányomok izomból 8 barg fölött, hogy még tömörítsen rajta a nyomás ha nagyon akar, majd 6-8 barg környékén tartom a kívánt ideig/mennyiségig.
Ha megvan a kávé, akkor felhúzom a robot kezeit, kiveszem a csészét, a mérleget, visszatekerem a kart középre, és enyhe billentéssel lepattintom a kosarat a robot aljáról.
Egy ujjal megfogom a felsőszűrőt, és kiöntöm a maradék vizet szűrőből a mosogatóba.
Kiveszem a felsőszűrőt a szűrőből, kirázom a kosárból a zaccot a kukába, majd kiöblítem a csap alatt azt is és a felsőszűrőt is, aztán megy minden a szárítóra.
Ha főznék még egyet gyorsan, akkor konyharuhával megtörlöm a szűrőkosarat, és hadd szóljon.

Szerintem alapvetően nem macerás főzni a robottal, az őrlés, őrölt kávé kosárba pakolása, elosztása, tömörítése az esetemben több időt visz el, mint maga a kávékészítés.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.