Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
válasz sz.zs. #109799 üzenetére
Egy ilyen Major E+C-re még fáj a fogam
A tölcsér nekem mosogatószeres tisztítás után néhány napig nem tapad, de aztán az első feltapadás majd ecsetelés után egyre jobban. Sztem feltölti az ecset, de lehet h hülyeség... Az viszont furcsa, hogy nálad a garatot nem kell seperni.Lakiluk: az hogy szebb, relatív. Nekem pl. nem, de ízlésen nem vitatkozunk Használni viszont biztos nagyon kényelmes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #109801 üzenetére
Bocsi, garatra most a felső garatot értettem, ahol betöltjük a babot A tölcsérben lévő garatot kell természetesen, de csak minimális marad ott bent.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bbuffy
senior tag
Sose fogják megunni a Niche ekézést. De vhogy mégis hozzá hasonlitanak mindent. Akkor hogy is van ez? Legjobb példa erre az Apple telefon és tablet piacnyitása. Dettó ugyanez volt. Tény hogy nem mérhető össze a két brand, de az más dolog. Biztos lesz előbb utóbb ami kategóriájában ugyanolyan lesz, de etttől még tény hogy olyat alkotott az NZ ami maradandó lett. Konkrétan - legalább is részemről - a keringési zavart lőtték ki. Jelenleg is áron felül elmegy szinte egy régebbi darab. Vagy árában. Biztos a műanyag alkatrészek miatt tartja ilyen jól az árát.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #109803 üzenetére
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bbuffy
senior tag
válasz zolnagy #109805 üzenetére
Keringési zavar - A folyamatos darálócsere iránti vágy.
Brexit meg a piaci és adózási problémák már más tészta, még ha befolyásolják is. Aki akarja úgyis megveszi.
Amugy tenyleg izgatottan várom a “trónkövetelő” harcost. Kell az utódlás, ettől izgalmas.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-
-
lszlfrng
csendes tag
válasz bigmasterg #109811 üzenetére
Igen (ha jól látom) 2,5% vám + 27% áfa = 650 angol font > 270 ezer.
Mivel csak októberi szállítások vannak ezért az ebay-en van, hogy GBP 749.99 a gép + vám és áfa + szállítás = 420 ezer huf lenne.Egyelőre a 1zpresso je-plus fogom tekerni.
-
WarLock07222
tag
válasz lszlfrng #109810 üzenetére
Már alig vártam, hogy mikor lyukadunk ki megint oda, hogy valaki majd beírja, hogy mennyire túlárazott az NZ. Mostanában érkeztünk el oda, hogy vannak olyan pillanatok a hónapban, amikor ha megnyitod a nichecoffee oldalát, akkor csak simán be tudod dobni a kosaradba a terméket (még így is 2 hónap várakozás mire szállítják), anélkül hogy szkanderozni kellene másokkal a készlet miatt. Annyi mindennek az ára, amennyiért megveszik (piacgazdaság?), ezt bizony még mindig bőven megveszik, pedig nem túl széles a befogadó piac.
Amúgy egy kis
találékonysággal azért találsz
olcsóbban isMár ha tegnapra akarsz örlőt szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz WarLock07222 #109814 üzenetére
Semennyire nem az amúgy. Az amerikai kézműves darálók 1.5-2M ért sem keltenek ekkora perpatvart, pedig azt is veszik, itthon is. Egyszerűen divat minden kontextusba beleilleszteni.
Van aki 270 ért fizet elő kávét egy évre. El kell fogadni, hobbi HC level ilyen. 1000 € sincs. Mennyi is egy nagy Mahlkonig? Azzal is darálnak otthon páran.
Azért is hülyének néztek páran ismerőseim, hogy Acaia mérlegem van. Pedig nem olyan nagy összeg, csak hát ugye mérleg, miafax? Ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy ő a hobbijába mennyit öl bele. És akkor már csak a bólogatás megy....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz Parci #109812 üzenetére
Kinek mi persze, én sem bírnám napi szinten a manuál gépeket, egyszerűen nem nekem találták ki.
Ha minden jól adja, tavasszal itt lehet a 91, na ott mit fogok majd kapni megint
[ Szerkesztve ]
-
Krajcsi
csendes tag
válasz sz.zs. #109807 üzenetére
Zsolt, a színezett rész nálad a teljes presszó tartomány? Csak a 3-3 piros, vagy még a a 2 barna is?
Csak azért kérdem, mert a K30 késes Mestrén is kb.4-4 ricni a presszó rész a Joker álláshoz képest, akkor az annyira nem is rossz, mint amennyire anno le lett húzva a Jollynál. Bár a Jokertől 4 ricnivel lefele már összeér a kés, de eddig még mindig elég volt, 95 %-ban +\- 2 ricni között használom.
-
senior tag
válasz Krajcsi #109817 üzenetére
A kábel felé eső 3 pirosat nem használom már, az GC-n
volt a 22 g-os vst tartománya, de GC-m már nincs.
Szóval a középső 1 barna az a QM0650 20 g-os vst vel, a pirosak ettől balra a Caravel, a 2 barna pedig a Mini Gaggia és a QM0650 a 15g-os kosárral, potméteres előáztatással.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bbuffy
senior tag
Bezony. Sokat qrválkodtam rajta, de egyszer élünk.
(18 palack Haut-Brion a csereár) Nem vicc. Egy piszok nagy mázlinak köszönhetően.Hivatalosan még rosszul is járok.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Hagyatékból.(Antikos vagyok). Egy pince tartalmat vettem meg és ott volt a sok szódás mellett bepakolva. Ultramázli, szakmai ártalom amugy. Ezert is váltottam szakmát.
De ettől függetlenül nem raknék ki rá 2M et, igy viszont funny.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
2007 es. Nem. Kéz alatt kb 2.5-2.7 az értéke. Azt le sem írom mennyi volt. Nekem igy mindegy. Amugy meg egyben nem biztos hogy elmegy, nem is árulgattam, kint van barátom trezorjában. Tök viccesen bedobtam a kontaktnak mikor kiderült hogy tud ilyet, hogy nekem van ilyenem és erdekli e. Érdekelte.
[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
válasz lszlfrng #109810 üzenetére
Csinálni kellene egy videót.Úgy nézne ki,feldobnék néhány fém és műanyag darabot egy dobozból,majd a következő pillanatban leesik a kezembe egy kész daráló.Végül is csak ennyi az egész.
Én az ilyen hsz.-eken olyan jókat szoktam mosolyogni.Mint a múltkor a "mi kerül egy kézi darálóban 100 ezerbe?Hiszen csak tíz alkatrész, pár deka vas..."Olyan jókat tudnék mesélni milyen egyszerű is az ilyesmi. -
lszlfrng
csendes tag
válasz hogyaza #109832 üzenetére
Tegnap óta elkezdtem gondolkodni azon, ha találok egy f@sz@ kést (mondjuk olyat ami az NZ-ben is van) és pár darálóból (nz, baratz 270, kinu) kiveszem a jó megoldásokat akkor tervezhetek egy egyszerű prototípust.
Ma reggel cnc marókat és 3d nyomtatót nézegetem és ha elkészíteném az első példányt akkor megnézném, hogy mennyire nagy a pofám, hogy drága az NZ :-)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Toobee #109836 üzenetére
Igazából ha annyira egyszerű lenne olcsón legyártani az NZ-t, akkor a kínaiak már megtették volna. Saját magukat is másolják, vannak 1ZPresso koppintások már, szóval NZ-nál is biztos hogy nem etikai megfontolás az akadály szerintem.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Bazsee71
őstag
-
hogyaza
tag
válasz lszlfrng #109834 üzenetére
El sem tudod képzelni,hogy én mennyire támogatlak ebben!Rögtön az elsőként vázolt feltételednek a terhét leveszem a válladról!
"ha találok egy f@sz@ kést (mondjuk olyat ami az NZ-ben is van)"
Most csak egy 83mm-es Mazzer késem van itthon,a 63mm-est pont tegnap vittem ki a műhelybe.De adok azt is,ha az kell.Meg sem kell venned.Sőt,adok egy 180 voltos DC motort is,szabályzó elektronikával együtt.Csak rittyents össze egyet!Van esztergám is,bár nagyon korlátos.Éppen vadászok egy jól használható darabot,de hát ami megfelelne az egy autó ára.
Időt meg eszet sajna nem tudok.Az egyik sincs nekem. -
verti1
tag
válasz Peti...(16v) #109841 üzenetére
A két őrlőben kizárólag a kés egyforma, felesleges a Kony-hoz hasonlítani. Egyébként ennyibe kerül és kész. Azért ez az őrlő valamit letett már az asztalra ha úgy tetszik. Ennyi felhasználó nagyot nem tévedhet. A legtöbb otthoni igényt kielégíti és a vevők 90%-a leszarja, hogy mi van belül. Ezen is csak itthon rugóznak, meg azon, hogy brexit, vám, stb. Simán meg eszik 500 fontért, miért kellene olcsóbban adni. Majd ha senki nem veszi akkor olcsóbb lesz. Kell csinálni jobbat, olcsóbbat, de ne az legyen már a marketing, hogy ezt ekézzük.
-
hogyaza
tag
válasz 72lakiluk #109835 üzenetére
Az szerintem hogy koppintsunk le valamit,nemhogy nem nagy kunszt,de számomra ellenérzést vált ki.Én szeretem tisztelni mások munkáját.Ha fejlesztéssel tovább tudnék vinni valamit,az már igen.
Fragola jó pár éve írogatott dolgokat,akkor még a rezsi óradíj az ötöde volt a mostaninak,de a nagyobb probléma,hogy akkor a szaki azt mondta hogy gyere vissza jövő héten,meglesz.
Most meg egy köszömés 5000,határtidő ígérgetése 7500+áfa/alkalom,karok széttárása 12500+ÁFA,együttérző bólogatás 3000+ÁFA.
Van egy projektem,amihez az alapanyagot december elején vittem el a szakihoz.(marás).
Majd junius 13.-án érintetlenül hoztam vissza.Utána 9 embernél voltam vele,az utolsó vállalta 1 hónap utánra.Mondtam jó.Majd másnap hívott,hogy most 2 szerszámcsere közt van 2.5 óra ideje,plusz 20ezer felárért megcsinálja,holnap mehetek érte.Örültem. -
72lakiluk
tag
válasz hogyaza #109844 üzenetére
Nemrég esztergással akartam lekapatni egy kar fenekét. Pár hónapja hipp-hopp levette, 4000-ért. Most meg üldögélt a műhelyben a ventilátor előtt a telefonját nyomkodva és félvállról odavetette, hogy már nem csinál ilyet. Mondtam nem sürgős. De akkor sem elszállt a szakmunka ágazat nagyon.
-
MODERÁTOR
DM desztvizbe mi most az ajanlas espresszohoz, 1g keseruso+0.2-0.3g szodabikarbona/5L?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Flashback
addikt
Sziasztok,
A vevönek akinek félre raktam többszöri próbälkozásra sem tudtunk találkozni.
Igy ha valaki ma el tud jönni érte a 8 kerben (kb 18-ig). Elviheti a kiírt äron:
Graef CM502 - ÚJ Dobozos - 30KÜdv
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
törölt tag
Egyszer kiszámoltam 5 literre.
Ki kéne számolni mennyi Hunyadi János víz kell 5 literbe, mégiscsak természetes forrás, nyomelemekkel, majdnem jó arányban van benne magnézium meg hidrogénkarbonát. Pufferoldat készen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest