Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90401) Ribi válasza öhhöm (#90396) üzenetére


Ribi
nagyúr

Ahogy fapaci említette az erősítő Y szorosan erősít. Emellé meg szokták adni, hogy így a max kineő feszt (vagy teljesítményt x ohmon) akkor éri el ha mondjuk 0,5V van a bemeneten. Viszont a PC kb. 2V-ot ad ki, így eleve ott is szokott lenni vagy 2-3dB plusz. Erre még rátolsz te is 5-6dB-t, illetve a hangdoboz gyártója is kicsit nagyot mond terhelhetőségre és máris igencsak megvan miért kezd el vacakolni a hangszóró 1/3-ad álláson. Hiába szeretnél valami megoldást, nem lesz. Ennyit tud. Esetleg kipróbálhatod egy erősebb erősítővel, hogy vajon az erősítő vagy a hangszóró fogy el. Nekem is van otthon egy kb 15W leadására képes chipampom, de azzal is igen durván lehet üvöltetni az elméletileg 150Wos dobozokat. Ami biztos nem bír 150W-ot, de hát ennyit írtak rá.
Amúgy milyen erősítővel hajtod?

[ Szerkesztve ]

(#90402) öhhöm válasza Snoop-y (#90382) üzenetére


öhhöm
kezdő

Épp az imént írtam neki ezzel kapcsolatban. Remélem elfogadja a bocsánatkérésemet.

"Hogy ontopic is legyek ha rendes basszust akarsz add el a polcsugarzokat. Lehet az akarmilyen audiophile a fizikat nem lehet megeroszakolni..."

Oké. 80 ezer! Megveszed? Na jó nem kell komolyan venni.:D

öhhöm

(#90403) fererencz89 válasza öhhöm (#90397) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Mekkora szobában, mekkora mértékű hangerőnél van a jelenség, ezt le tudod írni? Membránnak kb mekkora a kilengése?

Nem szotkam hibázni.

(#90404) Ribi válasza öhhöm (#90402) üzenetére


Ribi
nagyúr

Amúgy többen is használnak 2.1 elrendezést, mert pont ha nem fér el egy álló hangszóró akkor nem nagyon lehet másként megoldani. Nem panaszkodtak a minőségre sem. Csak sokszor ezt nagyon nem audiófülnek tekintik és nem szokták sűrűn javasolni.

(#90405) öhhöm válasza Kiskokó (#90383) üzenetére


öhhöm
kezdő

Jól esik, hogy te ilyen higgadtan, és hideg fejjel közelíted meg a témát, és hogy nem látsz bele olyan dolgokat ami nincs is. Köszönöm.

öhhöm

(#90406) öhhöm válasza Dorian (#90386) üzenetére


öhhöm
kezdő

Köszönöm, ez nélküled nem ment volna! ;)

öhhöm

(#90407) Snoop-y válasza öhhöm (#90402) üzenetére


Snoop-y
veterán

Fapaci nem olyan harapos azert ;]

Nem, koszonom en eppen upgradelni szeretnek :P

Amugy tenyleg meggondolando amit irtam. Nem tudom mennyiert tudnad eladni de ha nem nagy bukoval akkor erdemes lehet belole kiszallni es venni egy "rendes" allo hangfalat mar ha tudod hova tenni.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#90408) Mosqu!to válasza fehér_ember (#90395) üzenetére


Mosqu!to
addikt

A német ebayen is van két ilyen Canton hasonló áron, mért olyan kiemelkedő deal ez?

[ Szerkesztve ]

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#90409) salesman válasza öhhöm (#90399) üzenetére


salesman
őstag

Nos ez korrekt volt! :C

Türűűűdrááá!

(#90410) öhhöm válasza salesman (#90392) üzenetére


öhhöm
kezdő

Én alapból egy szerény ember vagyok, abszolút nem jellemző rám az arcoskodás. Mint írtam, tegnap valóban érzékenyebb voltam a szokásosnál. Fapacival ez az egész egy félreértés volt, ami abból adódott, hogy kissé félreértelmeztem a mondandója mögötti szándékot, amit nagyon sajnálok. Erre az egészre pedig rájött egyik fórumtársunk enyhén rosszízű személyeskedése, amit nekem célzott teljesen ismeretlenül. De én hajlandó lennék jelképesen mindenkinek baráti jobbot nyújtani, ha elfogadnátok.

A tanácsot köszönöm...

[ Szerkesztve ]

öhhöm

(#90411) fehér_ember válasza Mosqu!to (#90408) üzenetére


fehér_ember
addikt

Mondjuk mert 2008-ban 3500$ kellett értük kiperkálni, és modjuk mert a Canton elég jó dobozokat készít, ráadást ez náluk is egy magas kategóriás besorolású. Harmadsorban meg mit is kapsz pl. újonnan ennyiért? Ehhez képest valószínű egy kalap ...
Amúgy meg linkelhetnéd is (hadd lássuk), de szeintem nem mellékes körülmény hogy nem kell Németországba elmenni értük, és én a német postát is szivesen mellőzöm ha tehetem. Ha meg már lemész Kecskemétre meg is hallgathatod hogy valóban rendben működik-e (így nem akkora zsákbamacska).
Én pl. szívesebben vennék ilyen dobozkialakításút mint szögletest. Most épp nincs fölös 120k-m, de ha majd lesz, szólok szerezz nekem ilyeneket ;)

[ Szerkesztve ]

(#90412) öhhöm


öhhöm
kezdő

Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált a Fyne Audio polcsugárzós kérdésemmel kapcsolatban! Akit esetleg megbántottam valamivel, attól még egyszer elnézést!

[ Szerkesztve ]

öhhöm

(#90413) #92251648 válasza öhhöm (#90399) üzenetére


#92251648
törölt tag

Nincs gond. Ha mindenki a leírt sorokat próbálná értelmezni és nem keresne valami odaképzelt mögöttes mondandót, sokkal békésebb lenne ez a topik is.

Annyit azért még elárulhatnál, hogy egy szerinted is rengeteg basszussal rendelkező felvételnél miért alkalmazol plusz kiemelést. Vagy csak úgy maradt évekkel ezelőtt? :)

(#90414) Snoop-y válasza #92251648 (#90413) üzenetére


Snoop-y
veterán

Bocs hogy belevau de lehet rossz megszokas pl. Hazimozi setupot eloszor elhagyva en is hianyoltam a mellszorgondorito basszust :D Mondjuk most pont azert keszulok lecserelni a dobozokat mert az uj helyen mar lehet ,hogy kevesek lesznek.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#90415) Mosqu!to válasza fehér_ember (#90411) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Azért a hifiben ez elég gyakori, hogy az évek alatt töredékére esik a termékek ára, sőt, ritkább, hogy valami drága maradjon 10 év után is.
Nem firtatom, hogy jó vétel lehet ez a páros ennyiért, csak azt nem értettem, hogy ha a piac általában ennyire árazza (kiindulva a német árakból), akkor ez most mért különleges.

https://www.ebay.com/itm/143243596903

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/top-canton-vento-807-dc-high-end-standlautsprecher/1117035955-172-1794

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#90416) salesman válasza öhhöm (#90410) üzenetére


salesman
őstag

Semmi gond, üdvözlünk a topicban, hidd el hozzáértő, segítőkész fórumtársakkal fogsz itt találkozni.
Mindenkinek lehet rossz napja, téma lezárva!

Türűűűdrááá!

(#90417) dgyuri0123 válasza Snoop-y (#90414) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"mellszorgondorito"

Na ezen kicsit el kellett gondolkodnom. :D

"csak a zene van"

(#90418) öhhöm válasza Ribi (#90401) üzenetére


öhhöm
kezdő

Értem, de a hangkártya hangerőszabályzója 1/2 - 2/3 állásban szokott lenni, sose tolom fel teljesen. Gondolom ott azért kevesebb jön ki belőle mint 2V. De csak gondolom... Másik erősítővel eddig még sajnos nem volt módomban kipróbálni. Denon PMA-260 erősítőm van amúgy. Nagyon szép hangú (bár jó régi), de viszonylag kis teljesítményű, de a 25 m2-es szombámba untig elég.

öhhöm

(#90419) öhhöm válasza #92251648 (#90413) üzenetére


öhhöm
kezdő

Abszolút egyetértek... A kérdésedre a válasz: Nem évekkel ezelőtt lett így beállítva. Néha hozzá szoktam nyúlni, és igazítok rajta.:) Ha jól emlékszem 2-3 napja egy finomabb zenénél használtam ezt a beállítást, és miután nagyjából minden zenénél jól is hangzott így, ezért így hagytam. Én nem az a fajta ember vagyok, aki zenei anyagtól függően folyamatosan állítgatja a hangszínt, figyelve arra, hogy melyik zene mit igényel. Sajnos. Ez biztos hiba... Bár tudom, sokak szerint a hangszínszabályozó használata már önmagában a legnagyobb szentségtörés.:) Ja és hozzáteszem, hogy amikor találomra rákattintottam a youtube-on erre a felvételre, még nem tudtam, hogy mirte számíthatok... Aztán jött a kissé túltolt basszus.

öhhöm

(#90420) Snoop-y válasza öhhöm (#90418) üzenetére


Snoop-y
veterán

Azert annak a Denonnak nem kellene elvereznie. Nem gondolnam ,hogy clipp-el. Szerintem a hangfalak nem birjak a basszuskiemelest. Kiemeles nelkul is csinalja?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#90421) öhhöm válasza salesman (#90416) üzenetére


öhhöm
kezdő

Köszönöm.

öhhöm

(#90422) Snoop-y válasza dgyuri0123 (#90417) üzenetére


Snoop-y
veterán

Orulok ,hogy jo kedvre derithettelek :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#90423) fehér_ember válasza Mosqu!to (#90415) üzenetére


fehér_ember
addikt

Hát amelyik "olcsóbb" mint az itthoni az szintén karcos, ráadást a felső sugárzó sérült is (oké hogy a hangba nem szól bele, de akkor is). És nagyon nem mellékes (kiadásilag sem) hogy még valahogy Magyarországra is kéne őket hozatni. Szóval tutira az itthoni a legolcsóbb. Nehogy most a "Make Offer"-rel gyere.

De nem baj ha nem kell senkinek, akkor egyszer lehet majd megveszem én ;] Igaz a fő dobozom helyett én még ennél is nagyobbakra hajtanák. Szóval lehet jelenleg inkább az ALR lenne az én kiszemeltem, annak ellenére hogy az biztos tizenvalahány évvel régebbi és kétségesebb a műszaki állapota is. De kíváncsiságból akár még azt az olcsó "A 404"-est is kipróbálnám.

[ Szerkesztve ]

(#90424) öhhöm válasza Snoop-y (#90420) üzenetére


öhhöm
kezdő

Sajnos igen. És nem sokkal kell feljebb tekerni a hangerőt (1/3 környke), hogy ez (bizonyos zeneszámok esetén) előjöjjön. Valaki kérdezte, hogy kb. mekkora membrán kilengés tapasztalható akkor, amikor ez a hiba elkezd jelentkezni. Saccra olyan 3-4 mm kilengéstől. De ahogy tapasztaltam, ez se minden zenénél hallható. Épp most kerestem ki az előzményekből azt youtube-os mixet, ahol erre a hibára legelőször felfigyeltem. Az első 5 perc a lényeges, mert itt hallottam a zörgést, de amúgyse bírtam tovább hallgatni ezt a förmedvényt:

https://www.youtube.com/watch?v=pGArT84cgxE

öhhöm

(#90425) #92251648 válasza öhhöm (#90418) üzenetére


#92251648
törölt tag

Jó az a Denon és erővel is meg van áldva, szóval egyre valószínűbb, hogy a hangdobozaid nem bírják a gyűrődést. Ha úgy érzed, szükséged van hangszínszabályzásra, használd bátran, de ehhez további tartalékokra van szükség a hangsugárzónál.

(#90426) öhhöm válasza #92251648 (#90425) üzenetére


öhhöm
kezdő

Akkor szerinted könnyen lehet, hogy a hangfalak se hibásak, egyszerűen csak kevésbé terhelhetőek? Ilyenek és kész? Egyébként szerinted ha a tekercsben menetzárlat lenne, az milyen jelenséget produkálna? Az is zörgésben, zizegésben nyilvánul meg nagyobb hangerőn vagy erősebb basszusoknál? Csak végig gondolom az eshetőségeket...

öhhöm

(#90427) Irmscher 353 válasza fehér_ember (#90423) üzenetére


Irmscher 353
aktív tag

Megvetted már az ALR-eket, vagy még szemezgetsz velük?
Ha megvannak, szívesen olvasnánk róla egy kicsit, hogy mégis milyenek :)

öhhöm: szerintem nem rossz ez a linkelt mix ;)

[ Szerkesztve ]

(#90428) fehér_ember válasza Irmscher 353 (#90427) üzenetére


fehér_ember
addikt

Elméletileg lebeszéltem a sráccal hogy elpostázza őket utánvétesen. De mondta hogy ha nem lesz ideje rá abban a másfél napban amíg otthon van, akkor csak úgy 2 hét múlva tudja küldeni (külföldön melózik, csak néha van itthon). Szóval egyenlőre csak várom hogy madj jöjjenek. De amúgy meg ugye semmi sem biztos, úgyhogy majd meglátjuk tényleg küldi-e őket.
Azért a többiek kedvéért tisztázzuk hogy sajna nem az imént szóbahozott nagy ALR-ekről van szó. Csak jóval kisebb Number 3-makról, amiket csak azért vettem mert nagyon kevés pénzért árulták és kíváncsi volnák rájuk milyenek. Aztán meg majd meglátom mi lesz a sorsuk.
Azért annak nem örülnék ha nem küldené, mert a másik kinézett, a Sony 176E Brooklands Edition meg már elkelt.

[ Szerkesztve ]

(#90429) öhhöm válasza Irmscher 353 (#90427) üzenetére


öhhöm
kezdő

Ja, hallgatható... Csak a rossz emlékek számomra kissé megcsúfították. Rávilágított a dobozaim gyengeségére.

öhhöm

(#90430) #92251648 válasza öhhöm (#90426) üzenetére


#92251648
törölt tag

Hogy hibásak-e, azt innen nem tudom megállapítani, de hogy mindkét doboz ugyanazt produkálja, az nagyban csökkenti az hiba valószínűségét. Továbbra is arra tippelek, hogy nem felelnek meg a céljaidra. A Denon erősítő 50 Wattja elégséges kell legyen.

Ha egy hangszórót túlterhelünk, azaz túl nagy áramot zavarunk át rajta, a lengőtekercs felmelegszik, a huzal szigetelése elég, átüt rajta az áram, a menetek között elektromos rövidzár jön létre, ami tovább növeli az átfolyó áram erősségét, a tekercs felizzik, majd megszakad, a hangszóró illat- és füstjelekkel búcsúzva örökre elhallgat. Ha észbe kapva közbeavatkozunk, esetleg nem halálozik el teljesen, de a megpirult szigetelés néhol már nem látja el feladatát, néhány menet között átvezethet, a zárlat miatt lecsökkent impedancia pedig erősen leterheli az erősítőt.

(#90431) öhhöm válasza #92251648 (#90430) üzenetére


öhhöm
kezdő

Ez tiszta sor, de ez a menetzárlat, hogyan nyilvánul meg a dobozok hangjában? Előidézhet hasonló zörgést, zizegést nagyobb hangerőn, erősebb mélyhangoknál? A másik dolog... Az én hangdobozaim 8 ohmos impedanciájúak. Tudom azt is mi a különbség az impedancia és az ellenállás között (az impedancia a váltó áramon mért ellenállás). Viszont én rámértem az imént ellenállásmérővel a hangdobozok csatlakozóira, és mindkettőn 4,6 ohmot mértem. Eltérhet ennyire az egyenáramú ellenállás a 8 ohmos impedanciától? Tudom, van ebben egy hangváltó is, ami tekercsekből és kondenzátorokból áll, és ez is beleszólhast a mért értékbe.

öhhöm

(#90432) axwel18


axwel18
senior tag

Sziasztok.

Két erősítőt néztem ki magamnak olvasgattam teszteket de nem nagyon tudok dönteni hogy melyik lenne nekem jobb. Leginkább rock zenét, blues, jazz, minimális disco zenét hallgatok.

BC Acoustique EX-232 vagy Vincent Audio SV-400

Hátha valaki ismeri az eősítőket. Jelenleg Canton GLE470-es hangfalakkal szólna de azokat is tervezem cserélni.

Válaszokat előre is köszönöm.

(#90433) #92251648 válasza öhhöm (#90431) üzenetére


#92251648
törölt tag

Ha néhány menet zárlatos, attól csökkenhet a hangszóró érzékenysége, némileg torzíthat is, de amit te hallasz, az szerintem egészen más, bár az általad használt igéket (zörög, zizeg) nehéz beazonosítani. Esetleg készíts a jelenségről egy felvételt és tedd közzé!

4,6 ohm DC ellenállás normális egy 8 ohmos névleges impedanciájú hangsugárzónál. Utóbbi adat sem fix érték, néhány frekvencián simán csökkenhet 6 ohm alá is, de ezt egy ellenállásmérővel nem tudod mérni.

[ Szerkesztve ]

(#90434) #10726912 válasza öhhöm (#90431) üzenetére


#10726912
törölt tag

Ha zenét hallgatsz, akkor a Denon és azok a kis dobozok is megérdemlik a jobb minőséget a Youtube-tól. (FLAC, SaCD, DSD, satöbbi). Óriási lesz a különbség az MP3-hoz képest, nem kell annyira tolnod a mélykiemelést és nem lesz hiányérzeted sem, nem a mélyhangokra fogsz fókuszálni. (ha jól sejtem, vanm már tapasztalatod ezen a téren, de csak sejthetem, említésre meg még nem került)
Másik dolog: nem tudom, milyen hangkártyád van, de egy tizenezer forintos lejátszóra kéne kültened, nagyon meghálálná a rendszered. De használtan pl a Cambridge Audio lejátszóiból is szemezhetsz, hatalmas előre lépés lenne a pc-hez képest.De pl az LG G30 telefon kimenete is okozott már kellemes meglepetést rendszerbe kötve.
Egyenlőre nem csinálnék a helyedben hangdoboz cserét (a javaslatok ellenére sem), hanem inkább költenék ezekre a dolgokra. Warfedale Diamond 1.12-es dobozokat hallottam nemrég, jól voltak kiszolgálva, és nagyon szép teret tudtak teremteni. Előbb hozzd ki azokból a dobozokból a maximumot, forrás és kábel terén, aztán ráérsz eldönteni, hogy akarod e, avagy sem a meglévő dobozokat.ugyanis minnél kevesebb torzítást viszel be forrás oldalon, annál nagyobb terhelést fog elbírni a hangdobozod.
Ha mindezek mellett költesz kicsit hangkábelekre, RCA átjátszó kábelre, egészen jó rendszered lehet azokkal a kis dobozokkal is.

(#90435) fehér_ember válasza #10726912 (#90434) üzenetére


fehér_ember
addikt

Ugyanmár, óriási különbség; jó lesz az csekélynek is.
Teljesen rendben vannak a normális minőségben feltett felvételek a youtube-ról is.
Ott van az "aláírásomban" egy összeollózott youtube lista; nyugodtan meghallgathatod onnan pl. Caitlin De Ville, Katie Melua, Lindsey Stirling, Meg Myers számait; vagy akár az ömlesztett full hd-sek javát Chrome-mal.
Persze lehet én vagyok a süket.

Nem nagyon javasoltak neki dobozcserét, de így soha nem lesz elégedett. Úgyhogy vagy szubozik vagy megy feljebb.
Kábelek rendbetétele az természetesen mindig ajánlott részemről is, de az sem csinál csodát, de azért javíthat.

[ Szerkesztve ]

(#90436) Snoop-y válasza fehér_ember (#90435) üzenetére


Snoop-y
veterán

De en igen ;)

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#90437) #10726912 válasza fehér_ember (#90435) üzenetére


#10726912
törölt tag

Csekély? :U Mintha mono felvételt hallgatnál sztereó helyett...
Tallóztam eleget közülük, még a műsoros cd-k is alul tudnak maradni, ha kicsit kommerszebb...
Dobozcserét ajánlottak páran, mert kicsi, mert nem lesz sose elég, én inkább ízlás világ átértékelését emlegettem, nem mélyhang hajhászást, a düb-düb szeretete sokszor rámutat a rendszer hibáinak meglétére, ha egy rendszer JŐ, akkor ugyan olyan örömét leli a közép és magas tartományban, vagy a mélyközépben, mint a szub tartományban...és onnantól válik igazán rendszerré, ha MINDEN frekvencia egyenlő értékű. Építse ki a rendszerét és sokkal többet nyer a valódi zene hallgatással.
A FLAC előnyét a fiam is felismerte, aki SOHA nem hallott még egyetlen HIFI rendszert sem. Egyszerűen nem értem ezt a megnyílvánulásod...talán teszteld le a rendszered úgy, hogy letöltöd a FLAC formátumban a zenét, olyat, amit a Youtube-n is megtalálsz és meghallgatod egymás után...a Youtube sosem lesz képes teret, hangzást és minőségi, tiszta hangokat vissza adni. Nem vitatkozás, tapasztalat. Hallgasd, ha akarod, de én nem kérek belőle, inkább soha ne hallgassak zenét...még a kocsiba se favorizálom az MP3 közepes szintjét...a legfullosabbat sem.
Személyeskedés nélkül írtam, amit, ha reagálsz kérnélek ezen a szinten :R

(#90438) öhhöm válasza #92251648 (#90433) üzenetére


öhhöm
kezdő

Köszönöm az infót. Ezt a videó készítősdit még meggondolom. Egyelőre azért nem látom értelmét, mert egyrészt telefonnal tudnám csak rögzíteni, és azon a hangerőn ahol ez a hiba jelentkezik, főleg ha elég közel is tenném a hangszóróhoz, hogy a zörgés jól hallható legyen, hogy onnan, és nem mondjuk a reflexcsőből jön, felvétel valszeg már alapból torz lenne. Nem biztos, hogy kivehető lenne amiről beszéltem. Mindenestre egy próbát megér... Ezt a zörgést zizegést meg nemigen tudnám más szóval leírni. Nevezhetném hörgésnek is, azzal se lennénk beljebb.:) Megpróbálok holnap erről videót készíteni.

öhhöm

(#90439) öhhöm válasza #10726912 (#90434) üzenetére


öhhöm
kezdő

Biztos igazad van, de azért azzal én sem értek egyet, hogy a youtube-on csak csapnivaló minőségben lehet zenét hallgatni. Én találtam meglepően jó minőségű cuccokat is. De valóban ez a nagy többségről nem mondható el. Lejátszó alatt mit értesz konkrétan? Bocsi ez nem volt számomra tiszta... Gondolom nem CD lejátszóra gondolsz.

[ Szerkesztve ]

öhhöm

(#90440) fehér_ember válasza Snoop-y (#90436) üzenetére


fehér_ember
addikt

Az biza lehet, és igazad is van ;)

(#90437) Tiger.huhhhh
Nem volt ez eddig sem személyeskedés, csak te úgy látod én meg nem. Te megosztottad, én is ;)
A mélyek meg mindenkinek hiányoznak szerintem csak van aki beismeri van aki meg nem :)
Nem igazán lehet beérni csekély képességű dobozokkal olyan téren, ezért még a szub is jobb a semminél vagy a nagyon kevésnél. Én is próbáltam a 2.1-et, viszont számomra nem volt az igazi, de vannak akik leragadnak, mert olyan az igényük (vagy ha nem annyira a minőség a cél, illetve pl. egy hatalmas hodályban akár olcsóbb is lehet).
Van két rokonom aki szubbal hallgat zenét, és egyiket sem bírom meggyőzni hogy inkább egy komolyabb állódobozt vegyenek. Egyszerűen ők így szeretik.

Mivel játszod le a FLAC-jaidat?

[ Szerkesztve ]

(#90441) sony309 válasza Atikusz (#90326) üzenetére


sony309
őstag

Valóban a "Link" gombbal lehet összekapcsolni két vagy több eszközt, igazad volt! :C
Még sosem volt rá szükségem, hogy több helyiségben ugyanaz szóljon, most összekapcsoltam két majd három MusicCast lejátszót, tökéletes!

S3x, hifi & rock and roll

(#90442) #10726912 válasza fehér_ember (#90440) üzenetére


#10726912
törölt tag

Eddig a notebookon hallgattam őket, és hallgatom, aYamaha erősítőn, Yamaha hangdobozokkal (ez a másodlagos rendszer), de van egy Marantz NA 6005-ös hálózati lejátszó, az lesz a Cantonokhoz és a Magnumhoz illesztve (az előzményeket talán ismered, írtam róla itt a fórumon).
Lehet, hogy van kivétel a Youtube-n, de eddig nem találtam, azok között, amiket én kerestem, a letöltött Flac és egyéb nagyfelbontású zenék jobbak voltak nagyságrendekkel a Youtube-n fellelhető tartalomnál. Azt is hozzá kell tegyem, hogy bele futottam pár olyan FLAC felvételbe is, ami hallhatóan csapnivaló volt, s mindezt a Yamaha rendszerrel és a notebookkal tapasztaltam.
öhhöm: lejátszó alatt pl a bluray lejátszót értettem, a Cambridge Audio nem túl régi darabjai elég jó hanggal rendelkeznek. De van pl a Média Markt-ban is ilyen, van róla teszt is az AV-n nézz utána.

[ Szerkesztve ]

(#90443) fehér_ember válasza #10726912 (#90442) üzenetére


fehér_ember
addikt

Oké, de a notebookon min? Mi a lejátszó progi? Oprendszer? Esetleg valami spéci beállítások?

(#90444) #10726912 válasza fehér_ember (#90443) üzenetére


#10726912
törölt tag

Jet Audio és Foobar.. Minden alapbeállításon. A Foobar a DSD miatt lett telepítve.A notebook hangkártyája is alap beállításon van.
Ja, WIN 8.1.

[ Szerkesztve ]

(#90445) shalafi66 válasza #92251648 (#90430) üzenetére


shalafi66
veterán

Tudományos-fantasztikus rovatunkat olvashatták. :)

(#90433) fapaci
Dehogy normális. Ez (is) egy nagyobbfajta tévedés. Attól, hogy rengeteg gyári, és HiFi-nek, meg Audiofilnek mondott hangsugárzónál így van, még nem lesz sem normális, sem szabványos. És kifejezetten kellemetlen a feszültséggenerátor üzemhez közelítő végerősítőknek.
A szabvány rendelkezései szerint ugyanis -20% eltérés megengedett a névleges értéhez képest. Ez 8-1,6=6,4Ohm Teljes sávban.

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#90446) shalafi66 válasza öhhöm (#90348) üzenetére


shalafi66
veterán

Ott kezdődik a dolog, hogy amit a fórumokon olvasol, nem kell feltétlenül pontos, és vitathatatlan tényként kezelni. Fapaci sincs tisztában egészen pontosan, a hozzászólása alapján, a terhelhetőségértékek jelölésére használt fogalmakkal, azok hátterével. Impedanciaügyekkel. Nyilván a lényeg nem is ez. Csak azt jelzi, hogy senki sem tévedhetetlen. A fórumhozzászólások véleményeket közölnek. :)

Ahogy az említett audiofilség is, többnyire egy szubjektív értékelés eredménye. :)

Ami biztos. A lengőcséve méretei alapján, a hangsugárzód zenei terhelhetősége ~50-55W. A névleges érték kb. 35W. Szinuszos jellel már csak 15 és 20W közötti, RMS értékben pedig 8-10. :)
És ezek mind csak elektromos terhelhetőségeket jelölnek (és mind folyamatos üzemben), vagyis semmi közük a lehetséges zörgésekhez. :)

A menetzárlatot, önmagában, hallani nem lehet, ha teljesen véletlenül, mindkét hangszórónál ugyanannyi menet záródott össze. :)))

A fázisjavító kúpnak, a tiédhez hasonló megvalósítása, nagyrészt pont abból indult ki, hogy ne zörögjön a hangszóró mélytartományban. Ha mégis ez történik, az nyugodj meg, bármit jelenthet. :)

Anélkül, hogy valaki megnézné-meghallgatná közelebbről, csak tippelgetni lehet. Pár alapmérés, és jelgenerátoros meghallgatás után, kb. tíz perc alatt megtalálható a nem odavaló hang forrása. :)

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#90447) ozzy711 válasza shalafi66 (#90446) üzenetére


ozzy711
őstag

Köszönjük az ismét lehengerlő, tartalmas, sok-sok új, releváns ( és abszolút, megkérdőjelezhetetlen igazságokat is ) információt tartalmazó hozzászólásokat! :W

[ Szerkesztve ]

(#90448) dgyuri0123 válasza #10726912 (#90444) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Hallottál már róla, hogy a Win10 mennyivel jobb zenelejátszó képességgel bír? Részemről 1 visszaigazolás arról, hogy a hír igaz.. :)

"csak a zene van"

(#90449) OPiiPO válasza shalafi66 (#90446) üzenetére


OPiiPO
addikt

mi megmeredt répa van, cseszegessük fapacit hetet tartunk? :W

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#90450) Kiskokó válasza fehér_ember (#90440) üzenetére


Kiskokó
veterán

"A mélyek meg mindenkinek hiányoznak szerintem csak van aki beismeri van aki meg nem :)"
Ezt topic címbe bele! :DDD

Mindkettőtöknek igaza van amúgy. Csak elbeszéltek egymás mellet, illetve nincs konkretizálva a dolog.

Kezdjük ott, YT-on is vannak simán "jó" minőségű zenék amiket egy átlag "hifis" szerintem simán elhallgat.
Ehhez viszont 2 dolgoz fűznék hozzá.
1. Ez nem egyenlő azzal hogy ettől a YT-os jó minőségtől egy Falc nem tud nagyságrendekkel Mégjobb lenni!
2. Nem mindegy milyen zenéről beszélünk. Egy hangszeres élőkoncert felvétel lehet 10xjobban szól Flacban, mint mondjuk egy deephouse stb "populárisabb" zene csak 2x jobb Falcben mint YT-on.

A fenti sorokban leírtak miatt "beszéltek el egymás mellet" ebben a témában.
Szerintem!

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.