Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89801) Hikvision válasza Ribi (#89800) üzenetére


Hikvision
senior tag

Bizony.

20 éve a PH-n.

(#89802) shalafi66 válasza salesman (#89798) üzenetére


shalafi66
veterán

:) Semmiképp. Ugyanis nem egész rendszerként kezelitek a hangsugárzót, hanem legóként, és azt hisztek, hogy az alkatrészeknek van minősége, pedig nincs, csak paramétereik, jellemző tulajdonságaik vannak (és árcédulájuk, de ez utóbbi most nem tartozik ide).

Tudom, hogy melyik Canton ez, és sajnos sokkal jobb a 30 évvel ezelőtti produktum, mint a frissebb GLE 490. Erre írtam, hogy sok-sok év, és az eladhatósági faktorok követése sajnos erre az eredményre vezet.

De azért tévedés ne essék, ez a szint, ahogy említed, csak egy normális, jó, HiFi színvonal, nem egy kifejezetten igényes hangsugárzó/hangszórókészlet/és hangváltó. :) Egyszerű átlagos Kurt Müller membránok a 80-as évek végéről. :) Hozzá valami kosár + mágneskör, semmi sallang. :)

Ami a mérésekből látszik. Nem elég gyakorlott, aki készítette, és a rendszer sem megfelelő. Nincs pontos reprodukálhatóság, sok a zaj, környezeti hatás, és mivel a változások közelítenek egy esetleges mérési hiba hatásaihoz, nem tudni, mennyire vehető komolyan, amit látunk.

Egyébként amit mégis igazol a két mérés, hogy az alkatrészek, természetesen a paramétereiknek megfelelően működnek az adott kapcsolásban. :) A csere után viszont inkább rosszabb lett az átvitel egyensúlya, a magashangszórónál mindenképp.

Abban ugye egyetértünk, hogy a változások aprók. :) De ez természetes, ha hasonló alkatrészek kerülnek beépítésre. Én is pont ezért kérdőjelezem meg a létjogosultságát az ilyesmi cseréknek. Egyrészt az öregedés, inkább egy elektrolit kondenzátorra jellemző, a fémezett műanyagfóliának nem szokása feladni, ha jó volt a gyártás. Egy 30 éves ERO/Vishay kondenzátor még ma is annyira jó, mint régen volt. :)
Másrészt, egyetlen gyári/tömeggyártott, nagyobb sorozatban készült hangváltó sem elég pontos és jó, ezt mindig ellenőrizni kell (itt ugye kimaradt). Egyrészt gyártási eltérések mindig vannak, másrészt a tervezők, általában nem szórakoztak azzal, hogy megkeressék a legjobb megoldást, ha már eljutottak egy elég jóhoz. És amatőr dolog a hangváltók működését, egyszerűen keresztezési frekvenciákra redukálni. Végtelen számú lehetséges szűrőkarakterrel elérhető ugyanaz a keresztezési frekvencia.
Én mindig találtam olyan hibákat, amiket megszüntetve, másféle kapcsolással, vagy más értékű alkatrészekkel, a hangszórók tulajdonságaihoz jobban alkalmazkodva, tényleg lehetett javítani az eredményen, dinamikus viselkedés, THD, hangnyomás-fr válasz szempontjából. :) Persze, ehhez a nulláról kell újramérni az egészet, és minden hangszórót darabonként. :)
Szerintem ennek inkább van értelme, a vakon cserélgetésnek, nem igazán. Főleg, ha az új alkatrészek megváltozott paramétereit nem veszed figyelembe (gyakori eset, amikor pl. NP elkót, fóliára cserélnek).

Szóval én nem vagyok a módosítások, cserék, átalakítások ellen, de ha már valaki csinálja, akkor ésszel, és átfogóan tegye. :)

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#89803) salesman válasza shalafi66 (#89802) üzenetére


salesman
őstag

Jó, akkor ebben maradtunk, téma lezárva.

Türűűűdrááá!

(#89804) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Üdv!

Erősítő belső kábelezéséhez (bemenet, kimenet) kérnék tippet. Nem csillagászati árú, lehetőleg itthon kapható kábelek érdekelnének.

(#89805) fehér_ember válasza Ear001 (#89776) üzenetére


fehér_ember
addikt

Lecseréltem az AT-95E hangszedőt egy VM520EB-re.
A 95-ös nem jött be, mert igaz hogy nem volt semmi kirívó hibája, de tök ridegen szólt, számomra semmi élvezetes nem volt benne amikor lejátszott.
Az 520-as már 0 kilométeresen is sokkal jobb (na nem sercegés szempontjából). Ezzel már egyből megvan a zenehallgatás élvezete; nem lélektelenül/érzelemmentesen nyomja.
Kíváncsi vagyok még mennyit javul. Persze lehet még feljebb kellett volna mennem, de az anyagiak mellett az is szerepet játszott abban hogy maradtam ilyen "belépő" hangszedőnél, hogy az audioworld-ös Nagy Gábor Pál teljesen összezavart ezzel a compliance dolog fontosságával. Mert ugyebár ha kiszámolom ahogy ő leírta az 520-ashoz illő kart, akkor telitalálat a Jelco SA-250ST-hez. Ha viszont pl. a 740-est nézem akkor már az jön ki, hogy egy 6-7grammos :Y karba volna való.
Szóval meg vagyok kavarodva, fogalmam sincs hogy akkor most a compliance legyen a mérvadóbb vagy a magasabb kategória. És néha kicsit kétesen is beszél; mert van ahol pl. a shelter 201-re azt írta hogy nehezebb karokban is teljesen jól érzi magát, máskor meg azt modja hogy a közepesekhez ideális. Akkor most mennyire is legyen szempont a hangszedő engedékenysége :F

Az 520-ast a vinil.hu-ról rendeltem. Másnap délután csörgettek meg és felhívták a figyelmem arra hogy ajándékot is lehet választani mellé (ezt észre sem vettem, pedig tényleg ott van a terméknél). Foxpost automatába küldték, én meg csak néztem mikor fizetés nélkül kinyílt a fiók. Hazafelé azon gondolkodtam már ennyire hülye lennék, hogy elfelejtettem hogy kifizettem ;) . Szerencsére nem, mert felbontás után a termék és választott ajándék mellett ott volt az is, hogy hová kell utalnom. Azért ez nem semmi, ilyennel még nem találkoztam, ez aztán az utánvét; de ha én kereskedő lennék nem biztos hogy meg merném ezt játszani.
Azért azt nem egészen értem audiotechnica-éknál, hogy 2 db. felfogatócsavart miért nem tudnak mellékelni a hangszedőhöz, mert a 95e csavarjai persze hogy túl hosszúak voltak hozzá (le kellett belőlük vágnom :W ) és az is érdekes hogy ugyan egy fajin műanyag shellre van felfogatva a dobozában, de annyi agyuk már nem volt hogy azon a rögzítő csavart azt ne a hangszedő felőli oldalon kelljen már kicsavarni, így persze a csavarhúzóval nem lehet normálisan hozzáférni, ezért az nyomot hagyhat a kék műanyag házon, csak úgy mit az is nyomot hagyott, amikor először a hosszabb csavarokkal próbáltam valahogy rögzíteni a hangkaron.
Amúgy azoknak is érdemes ilyen hangszedőt választaniuk akik háklisak a kinézetre és pl. nem tetszik a 95-ös zöld színe, ez a fekete-sötétkék kombó szerintem teljesen rendben van.

[ Szerkesztve ]

(#89806) salesman válasza fehér_ember (#89805) üzenetére


salesman
őstag

Sejtették, hogy becsületes fehér ember vagy! :K

Türűűűdrááá!

(#89807) p76


p76
senior tag

Van 1 Marantz PM7005 erősítőm aminek van Audio out for recorder RCA csatlakozója.
Ezt RCA kábellel összeköthetem a Loxjie P20 fejhallgató erősítő Line-in bemenetével?

Szeretném a Marantz-ban levő DAC-ot használni :)

UAPP->USB->PM7005 DAC->Rec out RCA->P20

Ez működhet így vagy atomrobbanás fog bekövetkezni?

[ Szerkesztve ]

(#89808) #01758976 válasza shalafi66 (#89802) üzenetére


#01758976
törölt tag

A hallásodnak van szerepe vagy kimèred "centivel" ès ennyi?

(#89809) Ear001 válasza fehér_ember (#89805) üzenetére


Ear001
addikt

Felejtsd el azt az Audioworldös okoskodást. Az elmélet is sántít, a gyakorlat meg tökre nem igazolja.

Szerintem nézz körül alaposabban abban a dobozban, adnak a hangszedőhöz két pár csavart, anyát, drótot, meg talán ecsetet, csavarhúzót is, jól eldugva a karton alatt. Ha kimaradt, akkor reklamálj.

(#89810) fehér_ember válasza Ear001 (#89809) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nem hiszem el :) , tényleg ott van alatta eldugva, 3 pár különböző hosszúságú csavar :B

Amúgy már 3-4óra járatás után is hallhatóan jobb lett. Le is ültem meghallgatni pár számot és a sercegéstől eltekintve ezzel már el tudnék lenni. Azzal viszont valamit tényleg meg kell próbálnom kezdeni.

Lemezmosásra tudtok bevállt házi praktikákat? Vagy esetleg gazdaságos árú mosófolyadékot, kefét, címke védőt, ...stb.
Ez nem tudom mennyit érhet. A másik se túl meggyőző, ráadást drága is. Esetleg valami hely, ahol nagyon profin mosnak?

(#89811) salesman válasza fehér_ember (#89810) üzenetére


salesman
őstag

"Newport Records

VI. ker. Teréz krt. 8.
H-P 14.00-18.00
LP
használt, adás-vétel, lemezmosás
jazz, blues, folk, klasszikus, 60s klasszik pop-rock, francia
1982 óta
portbalint@yahoo.fr
06 70 552 1502
készlet: több, mint ezer lemez

A Newport Records a friss lélegzetvétel még ma is a nagy rohanásban. Bár a csak használt vinyl-készlet nem óriási, de cseppet sem jelentéktelen, főleg a fő profilt adó jazz-ből és blues-ból, továbbá klasszikus beat és rockzenéből. A város talán legnívósabb francia zenei választéka szintén itt található, de talán még ezeken túl is fontosabb, hogy lemezmosási lehetőség is van a Newportban. Bálint Ferenc, amit csak ki lehet hozni egy koszos lemezből mosással, azt kihozza, 240 forintért megújul a sercegő kedvencünk."

Türűűűdrááá!

(#89812) #56474624 válasza salesman (#89811) üzenetére


#56474624
törölt tag

Érdekes, hogy visszaköltöztek, pedig egy időben a déli pu. környékére mentek.

(#89810) fehér_ember:

Sercegés idegesítő mértéke attól is függ, mennyire világos a rendszered.

[ Szerkesztve ]

(#89813) fehér_ember válasza #56474624 (#89812) üzenetére


fehér_ember
addikt

Világos (régi canton magasak adják), és emiatt nem fogok besötétíteni.
Mosásnak muszály javítania, ennek nem ilyennek kell lennie az tuti.
Az oké hogyha Pesten járok akkor beviszem lemosatni őket, de lehet ezeknek sűrűbben lenne ilyenre szükségük. Amúgy meg tényleg elég jól szól, ennyit nem is vártam ettől a hangszedőtől főleg a másik belépő után.

(#89814) salesman
Budapest közelebb van (~80km), Kecskemét ~150km,

[ Szerkesztve ]

(#89814) salesman válasza fehér_ember (#89813) üzenetére


salesman
őstag

Ha egyszer gondosan le van mosva, és utána gondosan kezeled a lemezt, akkor sokáig nem lesz vele gondod.Victor Audio Kecskeméten is mos lemez úgy tudom.

Türűűűdrááá!

(#89815) fehér_ember válasza fehér_ember (#89813) üzenetére


fehér_ember
addikt

Végülis nem néz ki annyira rossznak ez a disco-antistat, a második generációs meg kurblis változat :) , habár a címke védő része az béna (amint látszik is). Kéne valami lézervágóst keríteni és vágatni egy csomó korongot fémlemezből, furattal a közepén, majd ragasztani rájuk valami gumigyűrűt és mehetne minden mosandó lemezre menetesszárral (anyákkal összeszorítva); az ezeken kívüleső menetesszár részről meg esztergályossal leszedetni a menetet, így nem koptatná forgatás közben a tartályt. Eltávolításuk meg csak teljes száradás után.
Szárítási/tisztítási ötlet, már akinek van nedves porszívója és nem rest készíteni mondjuk egy fém porszívócsőből (méretre vágni, végét lezárni, kifúrni, felhasítani, szövetet ráragasztani vagy tépőzárral, esetleg a fémcsőre bekötni földelést); bár minden bizonnyal a súrlódó szövet és még az áramló részecskék is, sztatikusan azért töltenék a lemezt (talán még nedvesen is).

[ Szerkesztve ]

(#89816) Ear001 válasza fehér_ember (#89815) üzenetére


Ear001
addikt

Lemezt mosni nem ilyen izékkel kell,hanem rendes célgéppel. Vannak lemezjátszó szerű cuccok, amit szétterítik a tisztító folyadékot, majd leszívják, ilyen nem sokért az Okki Nokki, vagy Nagy Tibor is csinál ilyet, elérhetőséget találsz például a Hanglemez (Bakelitlemez) Gyűjtők Facebook csoportban egészen a csúcs Keith Monksig.

A másik a 6 literes ultrahangos mosó, és hozzá csinálsz vagy veszel egy lemezforgatót, szárítót. Van ilyen sok, sokezer euróért is, de a lényeg kábé ennyi.

Folyadéknak kell nagyon tiszta víz, amiben nincsenek szilárd részecskék, némi izopropil alkohol, meg valami, ami csökkenti a felületi feszülstséget, szétteríti a mosó anyagot. AZtán ezt lehet turbózni, vannak kész keverékek, az egyik legjobb a L'Art du Son.

(#89817) fehér_ember válasza Ear001 (#89816) üzenetére


fehér_ember
addikt

Köszönöm! :R

(#89818) fehér_ember válasza salesman (#89811) üzenetére


fehér_ember
addikt

Voltam ma, lemosattam a lemezeket, igazatok volt, így azért már sokkal jobb :K .
Előtte azért (úgyis közel van) beugrottam "Ba cy lus" által említett laci bácsi lemezboltjába is, vettem egy Amanda Lear és egy Anne Murray LP-t; mert még csak az "a" betűnél tartok :) (nézem a választékot és spoty-n csekkolom).
Igazából elégedett vagyok a lemezjátszóval és hangszedővel is, szerintem maradnak, és szép lassan felfedezek zenéket az én időszakom (~90-es évek) előtttről is.
Azért idővel majd összedobok valami egyszerűbb lemeztisztítót is.

(#89819) salesman válasza fehér_ember (#89818) üzenetére


salesman
őstag

Na hálistennek, ennek örülök!
Használd egészséggel, azután lehet körbenézni a 50-60-70-es évek zenéi között, mert ott is vannak "csudák"!

Türűűűdrááá!

(#89820) #56474624


#56474624
törölt tag

Aki most kezdene LP-zni, annak megfontolandó:

C.E.C. BD-1000

(#89821) salesman válasza #56474624 (#89820) üzenetére


salesman
őstag

Nagyon kellemes kis készülék valóban, és az ára is nagyon rendben van.

Türűűűdrááá!

(#89822) Dorian válasza #56474624 (#89820) üzenetére


Dorian
félisten

Aki most kezdene LP-zni, olvassa el itt az uccsó pár oldalt. Garantáltan elmegy a kedve :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#89823) Tamoo válasza Dorian (#89822) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Pont erre gondoltam. Kinek hiányzik ez, kinek van ideje ilyen szertartásokra. :D Költői kérdés volt.... biztos van olyan. :D Valahol irigylem is érte.

(#89824) salesman válasza Dorian (#89822) üzenetére


salesman
őstag

Vagy megjön ... :K

Türűűűdrááá!

(#89825) #56474624 válasza Tamoo (#89823) üzenetére


#56474624
törölt tag

Valamire mindenki "elb*ssza" az idejét, nekem meg lehet, hogy arra nincs időm, ami másoknak természetes napi rutin. ;)

[ Szerkesztve ]

(#89826) Ear001 válasza Tamoo (#89823) üzenetére


Ear001
addikt

Szertartás? A lemezjátszót egyszer kell beállítani, azt csókolom. Hogy van akiknek nem megy, félnek tőle, túlzott óvatossággal csinálják - hát van aki maga köti a hálózatra a mosógépét, van aki meg szerelőt hív.

Amíg kiveszem a lemezt a tokjából, felrakom, egyszer megtörlöm egy kefével és ráengedem a tűt nem tart tovább, mint amíg előveszem a telefonom, elindítom a Roon-t, keresek, és elindítok egy lemezt. Lemezt meg nem kell olyan sűrűn mosni, mint egy porszívózás, megvételkor egyszer aztán útána hosszú-hosszú ideig rá sem kell nézni, ha normális körülmények között tárolja az ember. Időben nem több, mint számokat másolni, grabbelni a zenejátszó számítógépbe.

Jó, lemezoldal végén meg kell tisztítani a tűt, de az egy mozdulat egy Sasupával, vagy Onzowal.

CD játszóval, számítógéppel is lehet ennyit pöcsölni, drótozni, kábelezni, állványozni, ott is lehet aggódni a kiégő lézeregység miatt, oprendszert, lejátszó programot csereberélni és fülelni, hangzásjavító szkripteket futtatni stb. ;]

(#89827) Tamoo válasza Ear001 (#89826) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Valószínűleg így van, elhiszem Neked. :D Én mindenesetre nem kaptam kedvet. A pc-s párhuzam nem rossz, van benne igazság.

[ Szerkesztve ]

(#89828) fehér_ember válasza Ear001 (#89826) üzenetére


fehér_ember
addikt

Oké, természetesen igazad van.

De a digitális világból érkezőkkel azért nem árt azt is tudatosítani hogy ha így is jár el ahogy mondod, valamennyi sercegés azért maradni fog. És a digitális világból érkezőknek ezen azért nem biztos hogy könnyű túltenni magukat.
Ahhoz hogy nagyon fajin legyen a helyzet, bizonyára sűrűbben kellene nedves tisztítás utáni leszívatást alkalmazni.

Ezt megpróbálom majd viszonylag olcsón összehozni, veszek általad ajánlott tisztító folyadékot, valamilyen kecskeszőr kefét, egy olcsó rossz lemezjátszót (megtettem), meg mivel még nincs, egy olcsó száraz-nedves porszívót (talán ezt), és megpróbálok tákolni valamit hogy nedves tisztogatás után eltávolítsam a lemezről a "dzsuvás" folyadékot (mert ez lenne a legfontosabb). És természetesn nem feledem hogy úgy általában figyelni kell arra hogy a lemez ne töltődjön sztatikusan, mert akkor még ráadást vonzza is magához a port.
Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy karbonszálas lemeztisztító és tűkefét azt nem is kellett volna vennem (helyettük, kecskeszőr és pl. a sasupa). És azzal is spóroltam volna ha ebayről rendelek olyan "levenduli által linkelt" belső tokot a lemezekhez. És úgy néz ki hogy a hangszedő mellé választott AT tűtisztító folyadékra sincs akkor szükség, ha jól gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#89829) Dorian válasza fehér_ember (#89828) üzenetére


Dorian
félisten

"sűrűbben kellene nedves tisztítás utáni leszívatást alkalmazni"

Ezzel én is így vagyok, pedig nincs is lemezjátszóm :DDD :DDD :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#89830) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#89828) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Én nem értem ezt a sercegés dolgot. Nálam miért nem serceg? Persze... akadhat sercegés, sz@r Jugoszláv. indiai, Szovjet, Csehszlovák, Bulgár stb. vagy agyonstrapált lemezről, de a megkímélt akár 30-40 éves lemezeim akkor miért nem sercegnek? Előfordulhat ritkán egy-egy apróbb "pattanás", de ez sem állandó és nem is zavaró mértékű. Soha nem mosattam az új lemezeimet és soha nem hívtam sámánt egy-egy lemezhallgatás alkalmával, csak letörlöm bársony párnával és esetleg a tűt is megtisztítom egy "közönséges" mókusszőr ecsettel és ennyi, de ezt sem minden alkalommal, csak ha úgy látom, hogy van valami lerakódás a tűn. Na, én meg így lemezezek 4 évtizede... :)

Az a gyanúm, a használt lemezek java része "széthajtott" lehet, amit megevett évtizedek alatt egy vagy több rossz/nehéz hangszedő, emiatt serceg folyamatosan.
A hanglemez "kopik", minden lejátszáskor, de ezt tudod, gondolom. Ehhez szorosan hozzátartozik, ha rossz minőségű tűvel és rosszul beállított lemezjátszóval tekerték szerencsétlen bakelitet, akkor szét is koptatták. Én használt lemez vásárlásakor mindig felrakatom a "helyi" lemezjátszóra és belehallgatok több tételbe is, hogy halljam, van-e valami komolyabb baja a lemeznek. Igaz, a legtöbb helyen nem túl acélos pörgetők vannak, de azért egy "felemésztett" lemez pattogását/sercegését elég jól ki lehet szűrni ott helyben. Onnan pedig nem veszek semmit, ahol nincs egy próba lemezjátszó, mert onnan kezdve az Orosz rulett.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#89831) fehér_ember válasza dgyuri0123 (#89830) üzenetére


fehér_ember
addikt

Mint mondtam, új lemezek voltak. Amúgy a tegnap vásárolt régiek semmivel sem rosszabbak, ugyanolyan jól szólnak mint egy mostani, nem is értem hogy a stream szolgáltatóknál miért törvényszerűen "beszűkültebben" szólnak a régi felvételek, mikor valójában a mostani felvételek szintjét is tudhatták (persze lehet nem mind). Neked szerintem azért nem tűnik fel mert hozzá vagy szokva az LP-zéshez.
Persze jó esetben csak hallkabb részek alatt lehet néha felfedezni, de ez nem csak nálam van így, hifishown is simán volt, többé vagy kevésbé a vacsi új milliós rendszereknél is. És tegnap is halottam a lemezmosatós helyen, az ő általa játszott lemezeken is. Persze tudom hogy azok régebbiek és rendszere is az (amúgy Shibata tű volt). Amúgy tök jó fej volt az eladó a Newport Records-ba, minden hülye kérdésemre készséggel válaszolt és úgy látszott egyáltalán nem zavarja hogy kérdezősködöm.

[ Szerkesztve ]

(#89832) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#89831) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ha van is pattogás, vagy sercegés, az annyira halk visszafogott és ritka, hogy semmit nem von le a zene élvezeti faktorából. Viszont, ha mindez dominál, az nagyobb baj. Az is lehet, hogy neked kell/ene hozzászokni, hogy nem teljesen "zajtalan" a lemez, hiszen fizikai kapcsolat van tű és barázda között, de hangsúlyozom, ez nem jelenti azt hogy elnyomhatja az információt a sercegés vagy pattogás. Nekem valóban vannak lemezeim, amik szinte egyáltalán nem sercegnek. Alig hallani valamit, azt is inkább üres/átvezető barázdánál.

"csak a zene van"

(#89833) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#89831) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Direkt a sercegés (no meg a Te kedvedért) miatt felraktam a Fonográf Country c- albumát. Pepita kiadó 1979-ből. Tehát pont 40 éves a lemez, én vettem újonnan a megjelenésekor (kb 100 Forintért :) ) Nos a lényeg: 0 sercegés. Az "A" oldal lement (még kissé "fa" hangú mert most kapcsoltam be), de egyetlen, nem odaillő apró nesz sem volt eddig, nem hogy sercegés.. :N A lefutó barázdánál picit serceg, de csak ott és halkan.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#89834) Ear001 válasza fehér_ember (#89831) üzenetére


Ear001
addikt

A Shibata az egyik legszörnyűbb tűprofil. Minden szöszt összeszed, minden beállítási hibára érzékeny, nehéz vele nem magaskiemelős hangot csinálni, serceg és még drága is.

A sercegést én sem értem. Több pont ugyan olyan Revolver Rebel lemezjátszót használó barátom van, és lemezoldalanként ha van egy-két reccsenés, pedig nem tisztaszobában laknak, nincs lemezmosójuk, használnak mindenféle lemezt, és a lemezoldal végén van mit lefújni a tűről. Viszont elég jó az elektronikájuk, az a néhány lemezkövetési hiba nem a zenéből szól, hanem a hangkép szélén jelenik meg, mint rövid zaj, könnyű figyelmen kívül hagyni.

(#89835) dgyuri0123 válasza dgyuri0123 (#89833) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Na jó, a "B" oldal picit sercegősebb, de itt ülök a hangfal közvetlen közelében, kb. 40 cm-re a magas sugárzótól. A szokásos hallgatási pozíciómból én már nem hallom ezt a kis sercegést..

Amúgy meg van az oka, hogy miért serceghet. Pont azért, amit írtam az imént... egy Tesla NC420-al rommá lett hallgatva még anno, ezért kissé kopottabb ez az oldal. Itt viszont a kifutó barázda teljesen néma... :)

"csak a zene van"

(#89836) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#89831) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Na, még egy "kísérlet".. Nikola Parov : Balkán Varázslatos Hangja, népzenei lemez. Magyar Quint Records kiadvány 1990. Szintén én vettem újonnan a megjelenése pillanatában.... Néma csend és hullaszag. Sehol egy sercintés.. Mondjuk ezt a lemezt kizárólag Roksan Chorus Black tapogatta azóta, mióta megvettem. És ez a legmeggyőzőbb bizonyítékom arra, hogy egy jó (jobb) hangszedő kímélős, mindamellett hogy nem forszírozza a pattogást, sercegést, amiből amúgy sincs ezen a lemezen. Tény, nem hallgatok napi szinten lemezeket, inkább csak pár alkalom/óra évente, de most pl, nagyon élvezem , mert piszok jól szól ez az album. :)

"csak a zene van"

(#89837) Snoop-y


Snoop-y
veterán

Liszt Magyar rapszodiak nem nagyzenekari eloadasaban (ez megvan eleg turheto minosegben mind eloadoi mind felvetel szempontjabol) van valakinek ajanlasa?

Egyelore az ukonokajanak az interpretaciojat probalom megszerezni (No.2) jo minosegben (youtube-os szarok nem erdekelnek koszi :D )

Nem warez kell hanem egy hely ahol megvehetem SACD vagy mas High res elony.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#89838) #01758976 válasza Snoop-y (#89837) üzenetére


#01758976
törölt tag

(#89839) salesman válasza Dorian (#89829) üzenetére


salesman
őstag

Perverz disznó. :P

Türűűűdrááá!

(#89840) python1 válasza salesman (#89839) üzenetére


python1
veterán

Dorian egy szex machine,mondtam én mindig. :DDD

(#89841) nLali válasza Dorian (#89829) üzenetére


nLali
senior tag

Ez magas labda volt...

(#89842) Snoop-y válasza #01758976 (#89838) üzenetére


Snoop-y
veterán

Nem streamet keresek viszont az eloadokhoz jo kis cheat sheet-et adtal koszonom :R

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#89843) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Amúgy most nálam elég hasonló hangminőséget ad a spoti és a lemezjátszó. Ez valahol jó is meg rossz is :)
1S____1L
2S____2L
3S____3L

[ Szerkesztve ]

(#89844) salesman válasza fehér_ember (#89843) üzenetére


salesman
őstag

Az a barna sub milyen márka?

Türűűűdrááá!

(#89845) fehér_ember válasza salesman (#89844) üzenetére


fehér_ember
addikt

Az csak egy "Canton Plus C" passzív szub, amit egy Arcam Delta 120-asra bíztam és csak azért van, mert házimozihoz előírás. De nekem amúgy oda sem hiányzik. Lehet azért mert nem REL szintű.

[ Szerkesztve ]

(#89846) salesman válasza fehér_ember (#89845) üzenetére


salesman
őstag

:C
Canton rulez!

[ Szerkesztve ]

Türűűűdrááá!

(#89847) python1 válasza fehér_ember (#89845) üzenetére


python1
veterán

Hangulatos.
Subbal kapcsolatban,valóban a többi dbozhoz képest gyengébb szub szinte teljesen felesleges,zenénél ez fokozottan érvényes,nekem kettő zárt is majdnem kevés a nagy OB falakhoz.

(#89848) #46129152


#46129152
törölt tag

Sziasztok.
A erre a sztereo erősítőre rá lehet kötni ezt a SUB-ot?
Ha igen,hogyan?
Köszi


(#89849) DonThomasino válasza #46129152 (#89848) üzenetére


DonThomasino
veterán

Szerintem nem lehet. :F

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#89850) salesman válasza #46129152 (#89848) üzenetére


salesman
őstag

Nem, merr nincs sub kimenete, ez csak egy sima sztereo erősítő.

Türűűűdrááá!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.