Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90351) öhhöm válasza #95152384 (#90350) üzenetére


öhhöm
kezdő

Igen, ez is megeshet. Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy mindkét hangsugárzóban lazán, akadálymentesen mozognak a hangszórók membránjai, egyiknél se tapasztalható még minimális szorulás sem a tekercsnél. Mert ugye ez szokott még hasonló problémát okozni. Valószínű úgy van, ahogy írtad. Egy kicsit túl sok lehetett neki a teljesítmény... Jelzem abban a zenében alapból embertelen sok mély hang van, aminél ma ezt a hibát megfigyeltem (deep house féle egyveleg). Erre utólag jöttem rá. Extrém sok... És ehhez még jött egy kevés basszus kiemelés is...

öhhöm

(#90352) #10726912 válasza öhhöm (#90351) üzenetére


#10726912
törölt tag

Ne szubwofert hallgass, hanem dobozokat. Ha kevés a mélyhang, akkor használj álló dobozokat. Fogadd el a korlátait annak a rendszernek ne akard többre használni, mint amire valók. A túlterhelt dobozok nem fogják megoldani a mélyhiányosságot.

(#90353) Dorian válasza öhhöm (#90348) üzenetére


Dorian
félisten

"ez a fáziskúpos mélyhangszórók sajátossága? Vagy egyszerűen az "audiofil" hangfalak túl finomak az erőteljes basszusokhoz?"

Nem, ezek téves következtetések.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#90354) Patice válasza öhhöm (#90348) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha ez nem portzaj, akkor lehet az is, hogy a nagyobb kilengéseknél a membrán mögötti két vezetékhez ér hozzá a mebrán. Túl hosszúra hagyták.

A másik lehetőség a mélyek hiányára, az az erősítő gyengesége. Kis dobozból is lehet sok mélyet kicsikarni, csak ahhoz nagy membránmozgás kell, amihez meg erő kell az erősítő oldaláról. Szerintem ha egy olyan erősítőre rákötnéd, ami tud folyamatos 70-100W-ot, akkor lehet más lenne a leányzó fekvése.

Persze ez nem oldaná meg zörgést. Ha még garis esetleg visszavinném oda, ahonnan vetted.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#90355) AMDFan válasza öhhöm (#90348) üzenetére


AMDFan
addikt

Szia!
Sajnos ezek hangfalak kicsik, és nem eléggé terhelhetőek ahhoz, hogy egy deep house úgy szólaljon meg rajtuk ahogy elvárnád. Ennek nincs köze ahhoz, hogy mennyire audiofil egy hangdoboz. Sajnos manapság az, hogy rá van írva egy hangfalra hogy audiofil, nem több marketingnél. Egy jó hangfal deep houseon is jó, meg jazzen is.

(#90356) öhhöm válasza #10726912 (#90352) üzenetére


öhhöm
kezdő

Van igazság abban amit mondasz. Kösz a tanácsot.

öhhöm

(#90357) öhhöm válasza Dorian (#90353) üzenetére


öhhöm
kezdő

Ezt én is gondoltam. Csak tudod eddig még nem volt dolgom fáziskúpos hangszóróval épített hangsugárzókkal, nem ismerem a működésüket. A hibát pedig valamire rá kellett fogni...:) Estleg valami ötlet, hogy akkor mi okozhatja ezt?

öhhöm

(#90358) öhhöm válasza Patice (#90354) üzenetére


öhhöm
kezdő

Szia!

"Ha ez nem portzaj, akkor lehet az is, hogy a nagyobb kilengéseknél a membrán mögötti két vezetékhez ér hozzá a mebrán. Túl hosszúra hagyták."

Erre eddig nem is gondoltam. Nincs kizárva, hogy ilyesmi az oka... Tényleg nem portzaj, ebben biztos vagyok. Valóban garanciálisak még a hangfalak. Bőven... Pont ezért nagy a dilemma, hogy bele merjek-e nyúlni az általad leírt dolgot megnézni. Másik oldalról viszont egy viszonylag apró szépséghiba miatt nem sok kedvem van egy ilyen garancia érvényesítési procedúrát végigjárni, főleg hogy webáruháztól lettek rendelve.

öhhöm

(#90359) öhhöm válasza AMDFan (#90355) üzenetére


öhhöm
kezdő

Szia!

Így van... Tudom, hogy ebben az árkategóriában az "audiofil" jelző nagy valószínűséggel reklámfogás. Nem is azzal van problémám, hogy az ilyen kisméretű polcsugárzóknak vannak bizonyos határaik mind hangerőben, mind a mély hangok közlésében. Ezt én elfogadtam. Azt is tudom, hogy nem fog rajtuk úgy szólni egy deep house vagy hasonló erőteljes basszusokkal operáló zene, mint az álló hangfalakon, vagy lényegesen nagyobb dobozokon. A problémám inkább az említett zörgéssel van nagyobb hangerőn. Főleg úgy, hogy ez a hangerő elvileg még bőven a hangfalak képességein belül van.

öhhöm

(#90360) dgyuri0123 válasza öhhöm (#90359) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Tudom, hogy ebben az árkategóriában az "audiofil" jelző nagy valószínűséggel reklámfogás."

Mondjuk azt, hogy barokkos túlzás. :) És, mivel az "audiofil" jelző nem igaz, így a hangzása is kb. belépő szintű lehet, habár nem hallottam még ilyen dobozt, de van (elfogult) elképzelésem a hangminőségét illetően.

Kis hangerőn elmegy, de kissé nagyobb teljesítmény mellett már torzít, pufog, sziszeg, "kukorékol". Ez jellemző egyébként a "belépő" szintű dobozokra. Attól, hogy állványos egy doboz, még tudhat nagyon dinamikusan és tisztán szólni, de ezek nem ebben az ársávban léteznek.

Ha viszont tényleg "zörög", akár hibára is utalhat.

"csak a zene van"

(#90361) öhhöm válasza dgyuri0123 (#90360) üzenetére


öhhöm
kezdő

Részben igazad van, és megértem az előítéleteidet. Ebben az ársávban valóban nem kell csodát várni. Azonban a Fyne Audio márkát a Tannoy-ból kivált 6-7 szakember hozta létre kb. 1,5-2 éve. Ha kicsit utánaolvasol, láthatod, hogy bár az általam említett F301 egy belépű szintű doboz, mégis sokkal többet tettek bele mint ami ebben a kategóriában megszokott. A hangzása komolyan elképesztő... Annyira tisztán, élethűen szól, és olyan tere, jelenléte van a zenének, amire én őszintén nem számítottam, amikor megvásároltam őket. Ha az interneten körülnézel, csak jókat olvashatsz róla. Egyetlen hibája a jelek szerint a legmélyebb hangok visszaadása... És nem tudom, hogy az általam tapasztalt hiba természetes-e, mert mondjuk túl próbáltam kicsit hajszolni (és itt jönne be a sokak által amlített kompromisszum, miszerint ebben az árban minden nem lehet tökéletes), vagy ez csak az én dobozaimra jellemző anomália, ami mondjuk valami gyártási hibából ered. Passz... Mondom, ettől eltekintve nagyon szépen szólnak, még ha valódi audiofilnek nem is nevezhetők.

[ Szerkesztve ]

öhhöm

(#90363) öhhöm válasza #95152384 (#90362) üzenetére


öhhöm
kezdő

Köszi vazze...:D "Ilyen kis baszomért, ami neked van; ki nem adtam volna ennyi pénzt..." Ezt te se gondolhattad komolyan. A dobozok nagysága csupán egy szempont a sok közül, és nem csak az határozza meg a minőséget. Tovább megyek. A hátlapon feltüntett watt számok se árulják el, hogy mennyire jó az adott hangfal, vagy megéri-e az árát. Ez csak két elenyésző szempont a sok közül. De feltételezem, hogy ezekkel te is tisztában vagy. Ilyen, és még ennél is kisebb baszomokért bizonyos szinteken elkérik ennek a pénznek a sokszorosát is. Láttam én már pl. másfél millió körüli hasonló méretű polc hangsugárzót. Az persze biztos kicsivel jobb ennél, de kétlem, hogy annyival, amennyivel többe kerül.

A többivel nagyjából egyet kell értenem amiket leírtál. Sajnos valóban manapság szinte mindent kínában gyártanak vagy gyártatnak, ami kétségekre adhat okot a megépítési minőség terén.

öhhöm

(#90364) Pazolini válasza öhhöm (#90363) üzenetére


Pazolini
senior tag

Igazán szép darabok, grat! ;)
Én nem hagynám annyiban, egy-két gyors kísérlet után biztos szervizeltetném.

Az av-online cikke szerint - egyébként - az 500-asoktól minősítik audiofilnek a gyártó termékeit. Vagyis a belépő 300-asok még nem azok; nem mintha ez a problémát megoldaná, csak adalék.

(#90365) dgyuri0123 válasza Pazolini (#90364) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

AV online-ra én nem hivatkoznék, mert jellemzően eléggé komolytalanok.

(#90363) öhhöm : Ha ennyire tetszik a hangja, akkor ne kínozd, mert attól nem lesz jobb.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#90366) #92251648 válasza öhhöm (#90348) üzenetére


#92251648
törölt tag

A hozzászólásod szép csokrot nyújt a szokásos félreértésekből. Néhányat megpróbálnék tisztába tenni.

A hangsugárzó passzív eszköz, így nincs teljesítménye. Terhelhetősége van, ami annyit jelöl, mekkora elektromos teljesítményt pumpálhatunk bele anélkül, hogy károsítanánk. Ezt az adatot több módon is megadják, de sajnos - főleg belépő szinten - nem mindig egyértelmű, melyik szerepel az adatlapon, meg persze hogy mennyire valós. A zenei (néhol program) terhelhetőség komplex hanganyagra, pl. zenei felvételre értendő. A szinuszos (tartós, konstans) terhelhetőség egzaktabb adat, mert a hangsugárzó valódi elektromos terhelhetőségét adja meg, ami felett már nagyon nem érzi komfortosan magát, veszettül torzít, durvább esetben elhalálozik. A zenei terhelhetőség mindig magasabb számérték, mivel a hangszórók rövid ideig képesek nagyobb teljesítményt is elviselni, mint szinuszos (állandó erősségű) jellel terhelve. Utóbbitól a lengőtekercs fel tud melegedni, rövid impulzusoktól kevésbé, mivel itt van ideje lehűlni.

Az erősítő aktív eszköz, tehát van elektromos teljesítménye. Ennek maximális értékét szokták megadni, amit az erősítő (adott terhelés esetén) képes magából kiizzadni úgy, hogy a torzítása nem száll az egekbe, nem melegszik túl, vagy nem kapcsol be a védelme (már ha van), vagy nem kezd el füstölni. Maximális értékről van szó, amit egy jól méretezett rendszerben nem érünk el soha, jó esetben meg sem közelítjük. A helyes méretezés figyelembe veszi a lehallgató helyiség adottságait, akusztikai jellemzőit, alapzajszintjét, az elvárt hallgatási hangnyomást, a hallgatási távolságot és a hallgatott anyag (zenei) stílusát. Nagy szobában kis hangszórókkal operálva nyilván nagyobb elektromos teljesítményre van szükségünk ugyanahhoz a hangerőhöz, mint termetes membránokkal.

A leadott teljesítmény nem csak azon múlik, mennyire tekered fel a hangerő potit. Az erősítő valójában egy teljesítményszorzó, ezért a végeredmény attól is függ, mekkora a bemenő jel. A potméterrel csak a szorzó értéket állítod, szóval ha elég nagy a bejövő jel szintje, akkor akár a gomb harmadállásánál is el lehet érni a maximális teljesítményt.

Az erősítő maximális teljesítménye és a hangsugárzó terhelhetősége valójában bármekkora lehet, csak érje el az elvárt hangnyomáshoz szükséges értéket. Szokványos otthoni zenehallgatáshoz átlagos lakószobában 20-30 W is bőven elég szokott lenni, bár ha nem csak (dinamikailag agyonkomprimált) popzenét hallgatunk, előfordulhatnak izmus beütések az anyagban, amikor az erősítő szép nagyot, akár több száz Wattot is rúghat a hangszórókba.

Az erősítő maximális teljesítménye akár meg is haladhatja a hangsugárzó terhelhetőségét is, amennyiben eszünknél vagyunk és nem tekerünk neki nagyon oda. Ha eszetlenek vagyunk és/vagy biztonságra törekszünk, akkor a hangsugárzó terhelhetősége erősen haladja meg az erősítő maximális teljesítményét! Mivel a felhasználok többsége félbolond, a gyártók ez utóbbi szabályt szokták hangoztatni. Azonban érdemes odafigyelni, zene, vagy szinuszos értékekről van szó.

Te elég alacsony terhelhetőségű, kis méretű hangszórókat kínzol, amik vélhetően nem tudják lesugározni az általad elvárt hangnyomást komoly torzítás nélkül. A fáziskúpnak nincs köze a teljesítményhez, terhelhetőséghez. Egy valódi "audiofil" hangsugárzó komoly teljesítménnyel is megbirkózik, szóval ne vedd annyira komolyan az aprócska dobozkákra magabiztosan felírt varázsszavakat! A helyzetet tovább rontod a mély hangok erőteljes kiemelésével, amivel kb megduplázod a kimenő teljesítményt az alsó oktávokban, még szomorúbbá téve a hangsugárzók életét. Az is lehetséges, hogy az erősítőd üzemel határon és már klippel, amit a hangszórókon át hallasz. Bármelyik eszközöd is ad segélyjeleket, nem változtat azon a tényen, hogy a rendszered alul van méretezve. Minél jobban kínzod, annál biztosabb, hogy tartósan sérül valami és egy idő után már kisebb hangerőn sem fog normálisan működni.

(#90367) AMDFan válasza öhhöm (#90359) üzenetére


AMDFan
addikt

Hogy konstruktívak is legyünk: ha garanciális, akkor vissza kellene vinned a boltba ahol vetted, és ha van rá lehetőség akkor ott rákötni egy erősítőre és meghallgatni pontosan azzal a zenével amivel te otthon tapasztalod a zörgést.

Ha nincs rá lehetőség, hogy visszavidd a boltba, vagy macerás, akkor két lehetőséget látok:

- az egyik, hogy megbontás nélkül belekukkantani a reflexnyíláson keresztül, ha esetleg van olyan az ismeretségi körödben akinek van "endoszkóp kamerája"

- ha óvatosan kiszeded a hangszórót a helyéről, akkor az nem fog látszani és nem veszíti el a garanciáját. így meg tudod nézni, hogy a kábelek okozhatják-e a rezgést.

(#90368) AMDFan válasza AMDFan (#90367) üzenetére


AMDFan
addikt

Ja közben látom, hogy webshopban vetted. Mindenképpen próbáld meg meghallgatni egy másik erősítővel is. Milyen a mostani erősítőd?

(#90369) öhhöm válasza #92251648 (#90366) üzenetére


öhhöm
kezdő

Te most leírtál (vagy innen-onnan összeollóztál) nekem feleslegesen egy csomó olyan dolgot, amikkel teljesen tisztában vagyok. Most vagy én tettetem túl jól a hülyét (ez nem volt szándékos), vagy te viseltetsz már eleve lenézéssel azok iránt, akik kérdéseket tesznek fel itt, azt gondolván, hogy aki kérdez az biztos teljesen tájékozatlan a témában vagy műszaki analfabéta. Persze az is előfordul, hogy az ember kétségbeesésében néha már buta dolgokat is feltételez, találgat, ha nem tudja mi okozza a problémát. Én sajnos a feltételezéseimet le is írtam, talán nem kellett volna. De ezért van ez a fórum, nemde?

És még valami. Ezt írtad nekem:

"A hangsugárzó passzív eszköz, így nincs teljesítménye. Terhelhetősége van, ami annyit jelöl, mekkora elektromos teljesítményt pumpálhatunk bele anélkül, hogy károsítanánk."

Hol írtam én olyat, hogy a hangsugárzónak teljesítménye van? Mutasd már meg kérlek! Köszönöm.

öhhöm

(#90370) salesman válasza öhhöm (#90369) üzenetére


salesman
őstag

Fú bakker, ez szigorú volt..., azt sem tudod kinek írtad ezt..., ha lehet kérni egy kicsit szerényebben a jövőben.

[ Szerkesztve ]

Türűűűdrááá!

(#90371) OPiiPO válasza öhhöm (#90369) üzenetére


OPiiPO
addikt

Esetleg megköszönnéd hogy egy olyan tudású tag mint fapaci rád szánt teljesen önként az idejéből egy ennyire alapos hsz-t, ahelyett hogy agresszív kismalac módjára letámadod mert segíteni próbált szegény. Szerintem :P

u.i.: "vagy innen-onnan összeollóztál" - hihi, esetleg megtennéd hogy a guglizol egy picit a nevére? de ne fáradj, nem tűnsz ennyire alaposnak, inkább segítek.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#90372) #10726912 válasza öhhöm (#90369) üzenetére


#10726912
törölt tag

Válogasd ki az infókat, amiket kapsz, hogy mi a hasznos és a haszontalan. ha írnak, ne személyeskedésnek vedd, nekem pl kifejezetten üdítő volt elolvasni a kolléga szösszenetét, mindig jó frissíteni a tudást.
A lényeg, hogy próbáld ezt a dobozt meghallgatni egy másik erősítővel, vagy próbáld ezt a tipust meghallgatni egy üzletben, lényeg, hogy valami össze hasonlítási alapod legyen.
Ami még eszembe jutott: érdemes lenne pártízórát hallgatnod "zörejközeli" terhelésen, mert a hangsugárzók hangja sokat változik járatás közben-után. 50 ór járatás javasolt "félhangerőn", de ez után is változhat a hangja.

(#90373) öhhöm válasza AMDFan (#90367) üzenetére


öhhöm
kezdő

Köszönöm, ez tényleg egy konstruktív hozzászólás volt. Fontolóra veszem a tanácsaidat... Erre pl. nem is gondoltam, hogy ha visszavinném, akkor ugyanazzal a zenével kellene tesztelni az üzletben, amivel a problémát észleltem. Pedig teljesen logikus.:) Igen, webáruházból van, de attól még ez egy valós üzlet Pesten, ahová alkalomadtán el tudnám vinni.

öhhöm

(#90374) öhhöm válasza salesman (#90370) üzenetére


öhhöm
kezdő

Elnézést, ha bárkit is megbántottam, nem volt szándékomban. De nem fogok egy olyan ismertlen előtt hasra esni, aki kioktató stílusban, magas lóról kommunikál, és műszaki analfabétaként kezel egy számára szintén ismertlen kérdezőt.

öhhöm

(#90375) öhhöm válasza OPiiPO (#90371) üzenetére


öhhöm
kezdő

Köszönöm fapacinak! És mélységes tiszteletem... Szánom-bánom, hogy ilyen csúnyán leteremtettem!:D Így jó? Látom te is jól ismersz engem, pedig még soha az életben nem beszéltünk. De különös tehetséged van ahhoz, hogy pár leírt sorból profi jellemrajzot adj egy emberről.

"de ne fáradj, nem tűnsz ennyire alaposnak" Ezt miből szűrted le? Jó nem kell válaszolni, költői kérdés volt.

öhhöm

(#90376) OPiiPO válasza öhhöm (#90374) üzenetére


OPiiPO
addikt

csak egy jó tanács: igyál kevesebbet esténként, mert a végén még agresszívnak tűnsz ;]

#90375 öhhöm : az eddigi hozzászólásaid alapján nem úgy tűnik hogy kompetens tudással bírnál, ezt egészen pontosan leszűrtem, ha érdekelne :P

#90378) öhhöm : ha beduzzogsz, amikor segíteni akarnak neked, az nem egy tól jó jellemvonás a hátralévő éveket tekintve :P

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#90377) öhhöm válasza #10726912 (#90372) üzenetére


öhhöm
kezdő

Köszönöm szépen a tippeket. Hasznos volt... Erre a meghallgatásra én is gondoltam, hogy legyen viszonyítási alapom. Ugyanezt a hangdoboz párt, hasonlóan sok basszust tartalmazó zenével, hasonlóan nagy hangerőn, közelről. Élek a gyanúperrel, hogy egy másik ugyailyen pár is ugyanezt fogja produkálni...

öhhöm

(#90378) öhhöm válasza OPiiPO (#90376) üzenetére


öhhöm
kezdő

Most tényleg az oviban vagyunk? Személyeskedéssel csak magadat minősíted. Nem ismerjük egymást, pont. Több sort nem pazarlok rád, ne haragudj.

öhhöm

(#90379) AMDFan válasza öhhöm (#90373) üzenetére


AMDFan
addikt

Szerintem az lenne a legjobb ha be tudnád vinni, és meghallgatni ott is. Ha az üzletben is zörög akkor legalább egyből lehet gariztatni :)

Mellesleg írtad, hogy adtál neki mélykiemelést. Ezt az erősítőn állítottad vagy szoftveresen? Ha nem használsz mélykiemelést, akkor is zörög?

(#90380) AMDFan válasza öhhöm (#90378) üzenetére


AMDFan
addikt

Bocs azt kihagytam, hogy abban az esetben ha szoftveresen teszel rá 4dB-t, akkor próbáld meg azt, hogy a lejátszóprogramban, vagy abban a programban ami az equalizálást végzi, vedd lejjebb a hangerőt, mert lehet, hogy a maximum fölé hangosítanád a jelet azokban a tartományokban ahol EQ-zol, és emiatt torzít.

[ Szerkesztve ]

(#90381) #92251648 válasza öhhöm (#90374) üzenetére


#92251648
törölt tag

Ez egy nyitott fórum, amit sokan olvasnak. Az elmúlt napokban többször is előkerültek azok a tévedések, félreértések, amiket megpróbáltam tisztába tenni. Nem téged, hanem a félreértéseket. Bocs, hogy pont a Te hozzászólásod kapcsán tettem ezt, de jó apropót adott! Nehéz megérteni, hogy ha mindennel tisztában vagy és ennyire nehezen viseled a válaszokat, akkor miért kérdezel. :)

(#90382) Snoop-y válasza öhhöm (#90378) üzenetére


Snoop-y
veterán

Mondjuk ezt pont te kezdted mikor szerenyen belealltal az egyik legnagyobb tudasu tagba itt a topicban az ollozasos megjegyzessel :U
Hogy ontopic is legyek ha rendes basszust akarsz add el a polcsugarzokat. Lehet az akarmilyen audiophile a fizikat nem lehet megeroszakolni...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#90383) Kiskokó válasza öhhöm (#90374) üzenetére


Kiskokó
veterán

A jó öreg kis Hifis topic hangulat! Már hiányzott :DDD ;]

De a hozzászólásodra válaszolván :

Nem volt semmi probléma Fapaci hozzászólásával, teljesen elvonatkoztatva attól hogy ki is ő.

Viszont nem ellened beszélek, mert szerintem a Fapacinak szánt válaszoddal sem volt semmi gond.
Kicsit túl van lányoskodva, ahogy látom Fapaci se érezte úgy hogy most neki "beszóltak" volna.

Üdv

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#90384) fererencz89 válasza Kiskokó (#90383) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Egyetértek. :)
Kérdéssel jött, aztán gyorsan leszólták a dobozait, ami neki valószínűleg egy értékes dolog az életében.
Megértem, ha ingerült volt. Békítés helyett meg feszültség-fokozás a válasz...
Ha cél az értelmes, nagy létszámú társaság, szerintem nem bölcs dolog elijeszteni innen az embereket, vagy olyat mondani nekik, hogy 0,5-1millió Ft alatt ne is kezdjenek zenehallgatásba. Nem egyek a lehetőségek, igények.

Nem szotkam hibázni.

(#90385) Snoop-y válasza fererencz89 (#90384) üzenetére


Snoop-y
veterán

Nem leszoltuk csak szar dolog szembesulni azzal ,hogy kiadtal egy rakas penzt valamiert aztan rajossz ,hogy megsem akkora durranas :D Been there done that :D

Nem kell mindenkinek millios hifi (de kell amugy :P ) viszont lehet ,hogy annak a doboznak az arabol lehetne venni jobb cuccot is.

En nagy hasznalt parti vagyok es total nem ertem miert odzkodnak emberek a nem uj hangdobozoktol. Egyik sem egy urtechnika egy ket modelltol eltekintve.

Meg ha valami gubancba bele is futsz meg akkor is fele negyed aron van jo cuccod javitassal/felujitassal egyutt.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#90386) Dorian válasza öhhöm (#90369) üzenetére


Dorian
félisten

Nem érdem a sértettséged, nagyon jó összefoglaló volt.

De ha fáj, hogy vannak benne olyan mondatok, amik számodra nem hatnak újdonságként, akkor kiollózom a lényeget:

"Te elég alacsony terhelhetőségű, kis méretű hangszórókat kínzol, amik vélhetően nem tudják lesugározni az általad elvárt hangnyomást komoly torzítás nélkül."
"A helyzetet tovább rontod a mély hangok erőteljes kiemelésével, amivel kb megduplázod a kimenő teljesítményt az alsó oktávokban"
"Az is lehetséges, hogy az erősítőd üzemel határon és már klippel, amit a hangszórókon át hallasz."
"a tény, hogy a rendszered alul van méretezve"

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#90387) fererencz89 válasza Snoop-y (#90385) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Nekem is használt cuccaim vannak. Az én szintemen jónak tartom őket. Valóban lehetett volna "okosabban" is elkölteni a pénzt, de nem ez a lényeg, hanem hogy ne elvegyük a kedvét, hanem hogy meghozzuk. :))

Nem szotkam hibázni.

(#90388) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Nagyon menő (volt) a Blu Tack ragasztó dobozok alá. Tudtok ajánlani módszert, amivel lehetőleg nyom nélkül el lehet távolítani fóliás dobozról? Köszi! :R

Nem szotkam hibázni.

(#90389) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Sokan nem fogadtunk volna rá hogy minden fapaci által leírt dologgal képbe van.
Amúgy meg tök jó, hogy az a profi hozzászólás le lett írva.

Remélem a kérdező eq-zás nélkül is kipróbálta a zenéket, hogy úgyis "betorzítanak-e". Nyilván ekkora méretektől nem kell csodát várni, de még egy belépő polcsugárzónak sem kellene torzan szólnia bizonyos hangerőig (persze nem tudjuk hogy mégis mekkora hangnyomást szeretne belőlük kipréselni öhhöm).
Mondjuk eq-t használni olyan zenékhez amik alapból fullra vannak tolva basszus szempontjából ...
Szerintem azt is leírhatta volna hogy pontosan hogyan is oldja meg ezt az eq-zást, meg egy-két konkrét zeneszám mondjuk a youtubról. Hátha akkor valaki közülünk is viszonylag egyszerűen ki tudná próbálni hogy olyankor mi is történik.
Amúgy meg ötletelések megvoltak, igaz én az egészet úgy kezdtem volna hogy rögzítem az eseményt és linkelem; persze nem biztos hogy az sokat segítene.

(#90388) fererencz89
Én olyat soha nem próbáltam, ezért nem tudom milyen nyomot hagy. De én ragacsos valamiknél mindig úgy csinálom hogy ilyen jól tapadó szövetes 3M-es ragasztószalagból tépkedek kisebb darabokat (Lidl-be is kapható néha), és nagyon sok (gyors) hozzáérintéssel átviszem ezekre a letépkedett ragasztószalag darabokra a ragacsokat arról a dologról amit meg szeretnék tisztítani. Eddig mindig bevállt.
Olyan volt már, hogy iszonyatosan odaragadt valaminél hiába érintgettem merőlegesen hozzá, nem ragadt át rá. De ott úgy csináltam, hogy rásimítottam és a felülettel nagyjából párhuzamosan kezdem el húzni úgy hogy 1 ujjal közben nyomtam rá, így "összegörgette" a ragacsot, amit utána már le tudott szedni a hozzáérintgetés.

(#90390) fererencz89
Másra nem vállalok garit ;)

[ Szerkesztve ]

(#90390) fererencz89 válasza fehér_ember (#90389) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm, ezzel jó ötletet adtál! Olvadó ragasztóm van otthon, azt is kipróbálom.

Még az előző gazdája kísérletezett vele egyébként, de csak 90%-ban tudta levakarni. Eddig nem zavart, de úgy látom jónak, hogy fejjel lefelé használom a dobozokat, és úgy már látványos. :D

Nem szotkam hibázni.

(#90391) richies


richies
senior tag

Sziasztok!

Valakinak volt szerencséje hallgatni Dynaudio Xeo 2-eseket?

Regebben volt Focus 160 meg 260-as hagfalain Hegel 160 erősítővel, de sajna költözés volt, de ujra akarok valami közepes szintű hifi-t kiépíteni.

Vagy masik vonal lehetne
ELAC debut b6.2
Vagy hasonlo árban polcsugarzo
(AE, Dali) +valami streamer (Marantz 611)

Koszi

Rozsomak of Power

(#90392) salesman válasza öhhöm (#90374) üzenetére


salesman
őstag

Ha belépsz egy baráti társaságba, vagy egy fórumba, ott újként illik szerénynek lenni és barátságosan közelíteni a többiekhez.

[ Szerkesztve ]

Türűűűdrááá!

(#90393) AMDFan


AMDFan
addikt

jajj nincs mar egy kicsit tulreagalva ez a dolog?

(#90394) salesman válasza AMDFan (#90393) üzenetére


salesman
őstag

De, pont ilyen hozzászólások miatt! :P

Türűűűdrááá!

(#90395) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Azt hittem ez már elkelt, valaki vegye már meg, hogy ne is lássam :) . Oké hogy karcos a doboz, meg kis lepattogzás éleken, de mégiscsak egy Canton Vento
állódoboz (807 DC) jutányosan 120k-ért.

Persze lehet foglalkozni akár ergo-val is 125k-ért.
Lehet alkudozni a termetes ALR TAKE 6-ra.
De van pl. 69-ért KEF Q55 vagy lehet próbálkozni phonar-ral is: Volume 1 (45k), A 404 (40k), gondolom ez se lehet rossz, a kistesója se szerepelt annyira rosszul az őskorban (van keresője is, ha kivárjuk hogy beadja; utána már villámgyors).
Bátraknak HD 312 (70k) vagy IQ 4180 AT (110k)

[ Szerkesztve ]

(#90396) öhhöm válasza AMDFan (#90379) üzenetére


öhhöm
kezdő

Szia! A mélykiemelést az erősítőn végeztem, de az sem számottevő. Az erősítőm ugyanis max. +8 dB-t tud emelni mind a mélyen, mind a magason, ha csumára felcsavarom. Ez nálam olyam félcsumára van állítva... Szoftveresen semmilyen kiemelést vagy vágást nem alkalmazok. Amúgy honnan tudtad, hogy számítógéphez használom ezt a rendszert?:)

öhhöm

(#90397) öhhöm válasza AMDFan (#90380) üzenetére


öhhöm
kezdő

Még annyit, hogy ha nem használok mélykiemelést, akkor annyi történik, hogy csak magasabb hangerőtől fog torzítani, de sokat javít a helyzeten.

öhhöm

(#90398) Dorian válasza öhhöm (#90397) üzenetére


Dorian
félisten

Ez is alátámasztja a Fapaci által írtakat.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#90399) öhhöm válasza #92251648 (#90381) üzenetére


öhhöm
kezdő

Szia fapaci! Először is remélem még nem késő, de szeretném elnézésedet kérni a tegnapiért! Őszintén remélem, hogy nem haragszol. Utólag végiggondolva valóban kissé túl lőttem a célon. Nem szeretnék magyarázkodni, de sajnos a tegnapi napom olyan volt, amit a legrosszabb ellenségeimnek se kívánnék. Ha lennének ellenségeim... De bízok benne hogy nincsenek.:) Emiatt kicsit érzékenyebb voltam a szokásosnál, ez pedig rajtatok csapódott le. Sajnálom. Tulajdonképpen most látom a kommentedben a segítőkészséget, tegnap valamiért nem láttam. Még egyszer bocsánat!

öhhöm

(#90400) OPiiPO válasza fehér_ember (#90395) üzenetére


OPiiPO
addikt

egészen zseniális dolgokat tudsz találni :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.