Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #114849 üzenetére
Listaára szorozva 315-tel, az 1 480 000 Ft. Ha az általunk rendszeresen javasolt arányt vesszük alapul, akkor közel 3 milliós hangdobozszett illik hozzá, plusz a szubláda(ák).
DALI RUBICON, ELAC 400-as sorozat, Aurum ORKAN, stb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mettek
addikt
sziasztok.
a problémám az lenne hogy a PC és a HM erősítő közé egy 5 méteres HDMI kábel kellene. Kipróbáltam egy olcsóval de rengeteget ront a hangon, míg ha egy kácsás 1 méterresel használom akkor kristálytiszta a hang.
A kérdésem annyi lenne hogy ha egy márkásabb 5 méteres hdmi-t használnék akkor lenne e valamilyen minőségromlás vagy akkor már nem....gondolom a projektoros házimozisok is hosszabb kábeleket kénytelenek használni.Ha jó a márkásabból az 5méter akkor milyet ajánlanátok? (nem túl durva árban)
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
nagyúr
válasz mettek #114862 üzenetére
A hossz nagyon fontos a HDMI kábel esetében, mert bizonyos hosszúság felett már nem mindegyiken megy át a kívánt jel, de az 5 méter nem nevezhető nagyon hosszúnak. 10-15 méter felett már jobban oda kell figyelni, de ez a kácsás megbízható, cserélik ha gond van vele, nem is drága, ráadásul próbára is vihetsz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
köszönöm, berendelve, majd beszámolok az eredményről
Még annyit hogy a PC-be mennyire van értelme jobb fajta tápkábelt dugni? javíthat rajta mint minden más készüléknél vagy itt nem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mettek #114867 üzenetére
Végül úgy próbálod meg javítani a médialejátszód hangját, hogy elkezdted reszelni az asztali PC-d? Hagyományos zajjal terhelt PC-s tápon nem sokat segít, vannak direkt erre a célra gyártott minőségi tápok. Akkor lenne jobb az irány, ha próba utána elnyervén a tetszésed céleszközt építesz, és annak az alkatrészeit direkt a felhasználáshoz méred, nem pedig öszvér PC-t hajtasz. Persze utóbbi is lehet megoldás, függ igénytől és a lánc további elemeitől. Előbbinél máris 2 dolgot nyernél, akár 1-2 méterre lehetne az AVR-től, rövidebb távú kábel nem átvezetve a fél helyiségen, jobb hangminőséggel, jobb táp szintén jobb képpel és jobb hanggal, de sorolhatnám tovább oprendszertől HDD és egyéb zajok kurtításán át ventilátorokig, házig.
-
lafayet59
újonc
válasz audiofül #114866 üzenetére
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_AKAI-LET47FS4780-47-3D-Smart-LED-telev%C3%ADzi%C3%B3,103952,1280589.html?langId=-19&utm_medium=listing&utm_source=Arukereso.hu&utm_campaign=Arosszehasonlito Erről atv-ről van szó ,.Engedélyeztem a menüben a tv-n az spdif csatit az erősítőn pedig csak a dvd bemenetre tudom kapcsolni
-
mettek
addikt
válasz #75912448 #114868 üzenetére
jelenlegi PC-m 300ezer fölött van...most építeni még egy HTPC-t 100-120 ezerért elég kemény lenne.
Amúgy egy nem olcsó Corsair Rm750 táp van benne aminek a ventije pl be se indul addig amig fel nem melegszik a táp....nem tudom ez számít e.
Tegnap odacipeltem a tv mellé ezt a benga gépet és kipróbáltam róla a lejátszást...hadd ne mondjam mennyivel jobb volt a hang mind filmen mind zenén mint a popcornról.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Törésvonal című film jó lesz majd egy szub tesztlemeznek, durva mélyek voltak benne a moziban.
Nah meg egy kis eyecandy is van benne Aalexandra Daddario személyében.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
palesz53
senior tag
válasz adamssss #114842 üzenetére
A vas utolsó ára 430e körül volt. Szerintem Te is sejted, hogy előbb-utóbb a dobozokat kevésnek fogod találni...
Kábel - piszkos anyagiakat nem érintettük, de én 200e-ig (árat értsd 2 x 2,5 m (vagy 8 ft) méretűre) kipróbálnék párat (nem tudom erre van-e lehetőséged).
Avx-en van egy HiDiamond most jó áron (90e, a hosszára nem emlékszem; talán egy próba lebeszélhető az eladóval), vagy telluriumqból a blue sorozat, vagy a silver alja azt hiszem belefér (a forgalmazótól letét ellenében próbára elhozható), vagy aq a kácsától (letétes megoldás szintúgy működik).
(Sok letétes helyet én magam nem ismerek sajnos, sok kereskedő nem hajlandó erre a megoldásra.)[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
audiofül
csendes tag
válasz lafayet59 #114869 üzenetére
A tv-n az SPdif a menüben ha engedélyetve van és PCM mód van beállítva akkor mennie kéne... az erősítő menüjében is meg kéne nézni, hogy a DVD bemenet forrás oldalon nem lehet-e kiválasztani, hogy optikai vagy SPdif bemenet legyen aktív...ha ezek nem választhatóak akkor elvileg automatikusan kéne mennie... kéne hangnak lenni.
-
BBéci
legenda
válasz audiofül #114878 üzenetére
Miért jó, ha a TV kimenete PCM-re van állítva? Szerintem az kerülendő. Adja csak ki a Dolby Digital és DTS adatfolyamot. DVD-játszóból is azt kapna a "házimozi".
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
audiofül
csendes tag
válasz BBéci #114880 üzenetére
Lehet az is...igazából nem tudom milyen kvalitású az az egybe erőstős cucc...csak volt már olyan tapasztalatom, hogy a Tv-ből visszajövő hang dolby digital módban a sima sztereó Tv-hangot nagyon halkan szólaltatta meg, mert abból is valami keverést csinált...passz...Ha a Tv adás nem HD és ezzel együtt a bejövő hang sem multi csatornás akkor talán jobb a PCM....ha meg jön multi csatorna és ez a ks erősítő jól tudja ezt feldolgozni, akkor lehet a Te általad említett kódolás is...ki kell próbálni....
-
Met
nagyúr
Létezik valami teszt lemez amivel a hangfalak hangerejét lehet tesztelni (mint a pc-n a hangkártya szoftjában)
régen volt egy dvd tisztító lemezem amin lehetett ilyet csinálni de nincs meg a lemez de lejátszóm sincs csak media player.Dorian A távolság szerinti hangerőt.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dorian
félisten
Konkrétan mit/ hogyan akarsz tesztelni a hangfalak hangerején?
Az egymáshoz képesti dB szintet az erősítő önbemérő rendszerével tudod tesztelni. Ha ilyened nincs, akkor korlátosan egy telefonra letöltött zajszintmérő alkalmazás is megteszi, de az max beszédfrekvenciákon (esetleg magasaknál) pontos, mélyeknél biztos nem.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kigyi_23
addikt
válasz #09634560 #114846 üzenetére
Hát ez nehéz kérdés, mert 100 körül szánok rá, mert az a lélektani határ jelenleg, de erősen indokolt esetben simán fölé tudok menni
Azért ez a célösszeg, mert kb 2 hete egy marantz 5007-es ennyiért ment el itt AVX-en éppen egyik ismerősöm vette meg. Az is megfelelő, ha ezen az áron 2 HDMI kimenetes erősítőt találok, mert akkor, ha az nem tetszik nekem még tudok vele boltolni, mert ő meg olyat keres
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
mettek
addikt
válasz Mezga Aladár #114882 üzenetére
win 10 és MPC HC mert a kodi sehogy nem küldi ki a DTS formátumot, így hagytam is ezt a progit.
-
BBéci
legenda
válasz Smiley #114887 üzenetére
Nagyon ritkán nézek tévéműsorokat, ezért az említetteken kívül csak egy jut eszembe: AXN HD.
A UPC honlapján kikereshető, melyik csatorna hangja Dolby Digital, nemrég rápillantottam és meglepődtem, milyen sok.
De a tévébe épített médialejátszó hangjáról se feledkezzünk meg![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
válasz mettek #114890 üzenetére
Az én PC-m 250.000 Ft volt, de teljesen más szerepet tölt be, mint a direkt errr a célra épírett HTPC-m és NAS-om. Vétek lenne összekeverni ezeket. Ahogy regger kolléga is írta, minden alkatrésznek a gondos kiválasztásával kezdődik az egész. Pl. direkt erre a célra tervezett alaplapok... stb.
- mozi bolondéria -
-
-
Smiley
addikt
válasz BBéci #114893 üzenetére
Nem is gondoltam volna hogy ilyen jol allunk bar multkor lehidaltam amikor kapcsolgattam a tv-t es a forma 1 alatt rapillantottam az erositore es 5.1-ben jott a hang...
Beepitett lejatszo resz jogos, bar nalam a plex automatikusan atvalt dd/dts-re.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
törölt tag
válasz mettek #114890 üzenetére
Nem ide tartozik, de a létező összes audio formátumot WASAPI kimeneten tudja: rendszer/hangkimenet és a menüben a beállítási szint legyen haladó vagy profi, különben meg sem jelennek az erősítő szerinti bitstream opciók. Ugyanazon oldalon többi beállítás magától értetődik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest