Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#114301) audiofül válasza Vikthor (#114295) üzenetére


audiofül
csendes tag

Az a helyzet, hogy lehet szubjektív hatása neked pozitív, de én úgy gondolom, hogy ez ettől még nem feltétlen jó, illetve lehetne jó,de jó lenne ha kikapcsolható lenne, hogy eldöntesse a user, hogy hogyan hallgatna felvételeket. Ilyen, olyan konverzió, hibajel javító, vagy épp jelalak optimalizáló áramkör, vagy technikai megoldás minden D/A konverterben létezik, de a felkonvertálást ne állítsuk be csodának,mert az inkább linkelés, mint a valóság. A loudness is lehet kellemes bizonyos esetekben, de az is manipuláció, és még ezer példa van erre. Az amit a Denon leír az oldalán az nagyon jó...marketingben erősek...és mindezt úgy mondom, hogy a Denonnal semmi bajom, sőt szerintem a kommerciális piac legjobb gyártója jelenleg. Az a jelalak kép meg amit beraktak AL32 nélkül, és azzal...na az a tipikus TV mellé rakott blődség, mikor valami hiper szuper képjavító áramkört reklámoznak...vacak kép javító áramkör nélkül (ilyenkor becsatolnak egy vietnami ATV színvonalú képet :DDD ) és bekapcsolva a csodát (ilyenkor meg egy normál kép széthúzva gamma, szín és kontraszt beállításaiban). Biztos túlzom az egészet, de csak a példa kedvéért...

(#114302) bajnokpityu válasza audiofül (#114297) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ha csak sztereoról beszélünk, akkor ott van az upsamplingokkal tapasztalatom. ha az upsampling chip mellé jó ára kerül, akkor reálisabb, analógosabb lesz a hang. ez nem próbálkozásféle, ez egy alapvetően jó mérnöki gondolat.
denon esetében nem kikapcsolható, tehát nehéz megmondani, h milyen lenne nélküle. egyébkébt szerintem elég valószinű, hogy szinte minden komolyabb cuccba raknak, mert sztereoban ha 1 chipes megoldást keresünk (plusz órajel) pár száz forintos tétel, és onnastól nem kell két órajel (külön a 44.1, és 48 alapú hangadathoz), hanem elég egy. máris visszahozta az árát is. meg még általában jobban is szól.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#114303) brembo válasza liszi70 (#114298) üzenetére


brembo
tag

Na igen, ez érdekelne engem is. Mert a marketingrizsát én is olvastam a megfelelő helyeken, de azért kíváncsi vagyok, mit érzékel ebből a földi halandó. Azt hallom, hogy jól szól, csak nem tudom, mennyiben tudható ez be az AL24-nek, és mennyiben annak, hogy nagyobb/komolyabb építésű a vasat hallgatok.

(#114304) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Én elég jól emlékszem a 1910-ről való váltásra 4310-re (most már 4308 van szerencsére...) mivel csak AVR lett cserélve és azt éreztem, hogy mintha megelevenedtek volna a hangsugárzók, élethűbb hangokat kaptam cserébe, sokkal szebb és kivehetőbb mélyekkel. 4310-ről 4308-ra már nem volt ennyire hallható, de hasonlókat tapasztaltam szintén. 1910-ben nincs AL24, 4310-ben meg van már. Nem hülyeség ez amit kifejlesztettek és alkalmaznak a jobb készülékeiben véleményem szerint. Akinek meg nem tetszik vegyen más AVR-t én maradok ennél a jól bevállt márkánál, mert csalódást nem okozott nekem eddig.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#114305) liszi70 válasza Vikthor (#114304) üzenetére


liszi70
nagyúr

Te két, nem megegyező kategóriájú erősítő különbségéről beszélsz, nem az AL24 hatásáról. :)

[ Szerkesztve ]

(#114306) Lite válasza dgyuri0123 (#114245) üzenetére


Lite
őstag

Pont ez a bajom. Ha frontból megvenném a stílusomnak megfelelő és ésszerűség határainak végén járó hangfalakat, akkor ahhoz egy iszonyatosan drága center társul (a center annyiba kerül, mint 1 db front, vagy egy picit talán több is) - és itt nem érzem azt, hogy ez ENNYIRE fontos lenne. Vagy tévedek?

Nekem a zene nagyon fontos, ott érzem a különbséget. de mozin szkeptikusabb vagyok.
Lehet, hogy nem egy rendszerre kéne összeerőltetni az elvárásokat, hanem külön-külön...? :F

(#114307) mettek válasza Lite (#114306) üzenetére


mettek
addikt

hasonló cipőben jártam ( onkyo 818 erősítő és dali lektor 5.0) de nagyon hiányzott hogy jól szóljon a zene mert elég kényes a fülem sajnos. Így végül úgy döntöttem hogy eladom a dalit, majd veszek valami kis bögreszettet és összeraktam egy high end fejhallgatós rendszert amivel a milliós hangfalas sztereó rendszerek hangminőségét kapom. Persze okosan kevésből is összerakható jó sztereó de ott a hangfalak eszik a pénztárcát rendesen :)

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#114308) xxlongikaxx válasza mettek (#114292) üzenetére


xxlongikaxx
aktív tag

Nekem HKTS 9 van ha ez segit. Mozira szerintem nem rossz, nincs zavaro cicergo magas. Nekem a kozepe keves egy kicsit, a beszed neha tul halk. A melye sem olyan rossz szerintem, viszont nem tudom rendesen beallitani hogy akco jeleneteknel ne legyen sok a mely, es legyen eleg a kozep es magas. Ez lehet azert is mert az erositom keves, illetve a sub helye eleg kotott nalam.

(#114309) Vikthor válasza liszi70 (#114305) üzenetére


Vikthor
nagyúr

részben "ludas" azért az AL24 megléte, nem gondolod?

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#114310) brembo válasza Vikthor (#114309) üzenetére


brembo
tag

Ha ki lehetne kapcsolni, akkor tudnánk meg, milyen mértékben... :U

(#114311) Vikthor válasza brembo (#114310) üzenetére


Vikthor
nagyúr

vegyél egy 2311-et és egy 2808-at. Az utóbbiban van AL24. Majdnem egy kategória a két AVR. Le fog jönni az AL24 megléte, nekem elhiheted.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#114312) liszi70 válasza Vikthor (#114309) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem tudom. Készséggel elhiszem, hogy van pozitív hatása, de azt te sem tudod, mekkora, és egyáltalán a meghallható kategóriába esik-e.

"Egyértelműen pozitív hatással van a hangzásra és nem véletlenül csak a jobbakba kerül bele."

De hogy tesztelted? Mivel nem kikapcsolható, honnan tudod, milyen lenne nélküle?

"volt AL24 nélküli AVR-em nem egy és AL24-es is."

Ezek más-más erősítők voltak, más-más kategóriával. Honnan tudod eldönteni, hogy mi az AL24 hatása, és mi a két erősítő közötti alapvető különbség hatása?

[ Szerkesztve ]

(#114313) Vikthor válasza liszi70 (#114312) üzenetére


Vikthor
nagyúr

ez olyan dolog véleményem szerint, hogy úgy is lehet rá tekinteni, mint egy alkotóelemre. Ha ezek az elemek minőségi anyagból/szolgáltatásból vannak összerakva, akkor az összkép vagy a végeredmény jobb lesz mint nélkülük vagy gyengébb kvalitású elemekből. Ergo a hiánya meg fog látszani. Az AL24 és AL32 pont ide tartoznak...

[ Szerkesztve ]

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#114314) liszi70 válasza Vikthor (#114313) üzenetére


liszi70
nagyúr

OK, ez így elvi szinten elfogadható. Meg még azon agyaltam, hogyha ez az eljárás ellentmondásos vagy ízlés-függő lenne, akkor valószínűleg kikapcsolhatóvá tették volna, legalább a nagyvasakon. Tudja fene.......... :)

(#114315) bajnokpityu válasza liszi70 (#114314) üzenetére


bajnokpityu
félisten

az upsample chipeknek szokott lenni passtrough funkciója. nagyon könnyen kikapcsolhatóvá lehetne tenni. viszont akkor a dac chipnek kéne megint két óra,stb..

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#114316) audiofül válasza Lite (#114306) üzenetére


audiofül
csendes tag

Az a helyzet, hogy mozin muszáj a frontokhoz hangkarakterben passzoló, minőségben azt a színvonalat képviselő hangsugárzó (center) és mivel a mozin a műsoranyag 80%-a a centeren zajlik, így igen fontos, hogy ott jó minőségű eszköz legyen. Sajnos a center sugárzó , ahogy a sub is, sokaknál pont olyan lenézett eszköz a mozinál, mint a kábelek, vagy egyéb kiegészítők! És nem csak a mozifilmeknél fontos...gondolj a zenei alapú több csatornás hangra (pl. koncert BD).

(#114317) enricotoxic válasza Vikthor (#114313) üzenetére


enricotoxic
tag

Azt gondolom, hogy minden gyártónak van elképzelése a jó hangról, főleg a közép-felső kategóriában biztosan figyelmet fordítanák arra, hogy jól/jobban szóljon egy erősítő házon belül és a közel azonos árú termékekhez képest is. A Denon ezek szerint úgy gondolja, hogy ezzel az elemmel jobb hangminőséget ér el. Neked tetszik a Denon karaktere, mert már több erősítőt is vettél a gyártótól, gondolom hallottál még pár másik szintén elérhető erősítőt és ismét a Denon mellett döntöttél. Ez egy teljesen érthető folyamat, amikor tetszik az hallott karakter, illeszkedik a többi hangreprodukciós eszközhöz és az akusztikai környezethez, akkor ismét Denont fogsz venni.

Én ezzel nem vitatkoznék, mert sokkal inkább ízlésről vitáznánk.

Ilyen erővel arról is vitázhatnánk, hogy milyen tápot vagy ellenállást használ Denon, mert egy másikkal sokkal jobb lenne.

Borítékolom, hogy mi lesz a következő erősítőd, még a típusszámát is tudom :)

(#114318) Tamoo válasza Vikthor (#114313) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Tényleg Vikthor! Te milyen más márkájú erősítőket próbáltál ki otthon? ;] Ha már ilyen nagy AL szakértő vagy.

(#114319) audiofül válasza Vikthor (#114304) üzenetére


audiofül
csendes tag

A Daciaból beleültél egy Audiba...nem az AL24 miatt szól jobban anagy Denon mint a belépő...azt meg nem vitatom, hogy az AL24, AL32 csinál valamit...de kár, hogy nem kikapcsolható és nem lehet különbséget tenni, eldönteni, hogy "nekem" hogy jó...

(#114320) bajnokpityu válasza audiofül (#114319) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ha nem lenne benne, akkor az lenne a bajod.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#114321) BBéci válasza Mankó (#114281) üzenetére


BBéci
titán

Akkor igazi, ha egyformák a szubládák, de különbözőkkel is lehet remek hangot varázsolni, ezt több esetben tapasztaltam.
A Boston szettel ne variálj, ha feljebb akarsz lépni, akkor komplett 5.1-ben gondolkozz, de szerintem az erősítődhöz jó a mostani felállás. Mi bajod vele?

(#114292) KnockOut87
Csúnya, durva visszalépés lenne mindkét HKTS és az erősítődhöz olyan kevesek, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#114322) audiofül válasza bajnokpityu (#114320) üzenetére


audiofül
csendes tag

Nekem nem problémám...leírtam a saját véleményem és, hogy hogy látom jobbnak (választhatóan)...de ettől még teljesen nyugodtan alszom :D

(#114323) Vikthor válasza Tamoo (#114318) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Copland, Anthem, Onkyo csak így hirtelen, de vhogy érzem a negatív hullámaidat felém ismét... :)

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#114324) audiofül válasza Vikthor (#114323) üzenetére


audiofül
csendes tag

A Coplandből mit hallgattál, milyen rendszeren, és mi volt a vélemény? Az nekem kiesett mint márka és kíváncsi lennék...

(#114325) mettek válasza BBéci (#114321) üzenetére


mettek
addikt

esetleg tudsz olyan bögreszettet ajánlani ami jobb lenne? nagy falaim nem lesznek még egyszer de egy jó darabig biztos..több okból se

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#114326) Norbi 72 válasza mettek (#114325) üzenetére


Norbi 72
veterán

Mik az okok,ha szabad tudni?

Egy 818-as komolyabb hangrendszert kíván.

[ Szerkesztve ]

(#114327) BBéci válasza mettek (#114325) üzenetére


BBéci
titán

Figyelembe véve az erősítőd képességeit, a 400000 forintnál drágább szub/szat rendszerek (bögreszettek) között keresgélj!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#114328) mettek válasza Norbi 72 (#114326) üzenetére


mettek
addikt

kevés filmnézés (kevés idő jut rá), ha megy akkor is alacsonyabb hangerőn nem pedig olyanon amit megkívánna és én élveznék, oka hogy nem egyedül lakom így elég zavaró lenne ha tolnám neki. Rossz akusztikai körülmények, a dali se tudott kiteljesedni, ill. miután eladtam a pénzből fejhallgatós sztereó rendszert raktam össze, ami kb elvitte a teljes összeget. Jelenleg kb 100ezrem lenne rá de erősen gondolkodom hogy egyáltalán vegyek e valamit.

még ami benne van az a 2.1, ehhez a Klipsch r24f falakat néztem, erről mi a vélemény?

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#114329) tothl


tothl
addikt

Sziasztok !

Töröm a fejem egy erősítő upgrade -n. Nem a hangminőséggel van bajom, hanem azzal, hogy a régi erősítőm tudása fölött egy kicsit eljártak az évek.

Egy Denon AVR-3300 -as erősítőm van.
Szerintetek ennek melyik a mostani felhozatalban a párja ?
Azt rebesgetik, hogy az elmúlt 15 évben feljebb tolódtak a kategóriák, tehát ha hasonló minőséget, teljesítményt szeretnék, akkor nem az AVR-X3200W a párja, hanem felette.

Van erről tapasztalatotok ? Nem szeretnék ott ülni a szoba közepén lefele biggyesztett szájjal, hogy itt az új cucc egy vagyonért, de a régi jobban szólt.. :D

(#114330) Norbi 72 válasza mettek (#114328) üzenetére


Norbi 72
veterán

Ezt írtad nemrég:

nagy falaim nem lesznek még egyszer de egy jó darabig biztos.

Bár a "nagy" relatív. :)

Menj el meghallgatni.A mélyhangszórók kicsik,de nem hallottam szólni.

(#114331) Tamoo válasza Vikthor (#114323) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Most mondanám, hogy elfogult vagy (mert az vagy! :D) De tényleg nagyon jó a 4308. Viszont hagyjátok már ezt az AL24 hülyeséget. Tuti, hogy nem ezen múlik.... max nagyon kis része van. Ha egyáltalán van...

(#114332) kabar válasza Tamoo (#114331) üzenetére


kabar
senior tag

Úgy, hogy nem néztem utána ennek az AL24-nek, de azt helyesen feltételezem, hogy ennek csak a digitális hangra van befolyása a dekódolás és analóggá történő átalakításnál, azaz az analóg forrásnál nem számít? Tényleg csak kíváncsiságból...

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#114333) Vikthor válasza Tamoo (#114331) üzenetére


Vikthor
nagyúr

azt én sem mondtam, hogy csak az AL24-en múlik, de biztos vagyok benne, hogy részese a kifinomult és minőségi hangzásnak.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#114334) szasanyi


szasanyi
félisten

Lassan döntésre kéne jutnom, ezért megkérdezem hátha segítségemre lesz vki hozzáértő: van-e jobb alternatíva az Onkyo TX-NR535 -nél? Természetesen olcsóbban, nem drágábban mert úgy nyilván van. Ez úgy tűnik kielégítené az igényeimet mint technikai színvonalát mind hangminőségét tekintve. Picit drága nekem (110k) de kérdés érdemes-e tovább várni, keresgélni?

[ Szerkesztve ]

(#114335) sony309 válasza szasanyi (#114334) üzenetére


sony309
őstag

Van egy 90-ért, garanciális, itt vagy az AVX-en!
Talán még alkudhatsz is belőle!

(Ja és nem az enyém! Az sem!) :D

[ Szerkesztve ]

S3x, hifi & rock and roll

(#114336) szasanyi


szasanyi
félisten

Őszintén szólva az ilyen hirdetés mindig elgondolkodtat engem. Miért adja el vki az új, hibáltan eszközt ár alatt, mikor 14 munkanapon belül teljes áráért vissza is adhatná? Egyáltalán minek vette meg ha 2 héten belül eladja? Vagy talán mégsem makulátlan / hibátlan? :F Nyilván ~50km-en belül érdemes megkukkantani a hasonló hirdetést - vállalható, reális költség ellenében még ha nem is jön be -, de ekkora távolságból (oda vissza ~500km) ez nem rentábilis, ti. a többletköltség ellenében újat is rendelhetek. Ha meg nem jön be, akkor konkrétan jó nagy ráfizetés +1 nap ráment. :(

(#114337) Mankó


Mankó
veterán

Újra kábeleztem a rendszert, valamennyi különbség van, de még be kell járatni a kábeleket. A sub mintha kicsit erőtlenebbül szólna, de lehet egy újra kalibrálás megoldja, vagy csak más anyaggal kellene hallgatnom.
Az erősítőn van Subwoofer és Pre out csati. Melyikbe dugjam a sub-ot, vagy mindegy?

A jelenlegi freki vágások Front (100) Center (90) Rear (90). Ennek megfelelően a sub-ot 100-ra, vagy 120-ra ajánlott tenni?

[ Szerkesztve ]

(#114338) Mankó


Mankó
veterán

Beraktam egy SW Episod 2 iso-t. Sokkal több részletet kihallok a filmből, és irányítottabb is lett a hang. Kicsit sok is lett ennyi hang egyszerre, néha viszont olyan mintha egy leheletnyit késne vagy sietne a hang. Szerintem újra kell kalibráltatnom az erősítőt, mert az már nekem is furcsa, hogy a Dolby magyarnak jobb a hangja, mint az angol dtsma-nak.

(#114339) M^xx


M^xx
aktív tag

Sziasztok!

Hozzáértőt kérdeznék melyiket érdemes választani:

YAMAHA RX-V777 7.2
vagy
Denon AVR-X2100W 7.2

Egy ilyet hajtana meg JBL STUDIO 280 + 220 + 225C 5.0 HANGFALSZETT jelet optikán kapná vagy hdmi-n.
:R

Free ts3 szerver IP:battlezone.hu

(#114340) enricotoxic válasza M^xx (#114339) üzenetére


enricotoxic
tag

Ahol lehet HDMI vagy coax, utolsó esetben optika.

Nem ismerem a két erősítőt, amit küldtél.

(#114341) Mankó válasza Mankó (#114338) üzenetére


Mankó
veterán

Elképzelhetőnek tartjátok, hogy az egyes hdmi bemenetek máshogy szóljanak?
Kikapcs után átdugtam az első hdmi-be és mintha eltűnt volna ez a hang furcsa késéses, sietős mivolta.
A mély hang meg azért tűnik kevesebbnek, mert csak ott van ahol amúgyis lenne. Eddig meg szerintem máshol is szólt. Már csak azt kellene tudni, hogy 100 vagy 120 Hz legyen a sub.
Szokni kell ezt még keményen úgy érzem, meg egy újra kalibrálás se árt Dynanamic Eq nélkül.
Illetve azt a bejáratós lemezt is végig akarom futtatni, amit múlt héten ajánlottatok.

[ Szerkesztve ]

(#114342) liszi70 válasza Mankó (#114341) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Elképzelhetőnek tartjátok, hogy az egyes hdmi bemenetek máshogy szóljanak?"

Persze. Ha az egyik hibás, akkor minden további nélkül. Egyébként nem.

(#114343) kigyi_23 válasza Mankó (#114337) üzenetére


kigyi_23
addikt

Nem kell vágni a SUB-on külön ott tekerd csak ki a nyakát a Vágási Ferinek. Ha jól van beállítva egy AVR akkor nem kell külön vágást beállítani a SUB-on, mert elvégzi helyetted majd a az AVR (azért állítottad be, hogy megtegye).

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#114344) kabar válasza M^xx (#114339) üzenetére


kabar
senior tag

Ezen a fórumon én borítékolom a választ, de ha visszaolvasol egy picit, te is tudni fogod.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#114345) Mankó válasza kigyi_23 (#114343) üzenetére


Mankó
veterán

A sub-on koppra van tekerve, az erősítőn gondoltam, hogy 100 vagy 120 Hz legyen?

liszi70: mindegyik hdmi jól működik, de érzésre mégis volt köztük különbség.

(#114346) Dorian válasza Mankó (#114345) üzenetére


Dorian
félisten

Látod, ennyire erõs tud lenni a placebó

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#114347) csbeci


csbeci
tag

Kevés Fórumtársak!

Ma megvettem az Isotek bejárató cdjét! Ha valakinek szüksége van rá szívesen kölcsönadom!

Üdv

(#114348) Mankó válasza Dorian (#114346) üzenetére


Mankó
veterán

:DDD :K

(#114349) csbeci


csbeci
tag

Az Isotek Evo3 sequelt próbálta már valaki? Érdemesebb ezt venni mint az Evo3 premiert? Üdv

(#114350) csbeci válasza csbeci (#114347) üzenetére


csbeci
tag

A kevés az Kedves akart lenni:)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.