Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Szeretnék venni egy 5.1-es házi mozi szettet (erősítő, lejátszó, hangfalak egyben), a mostani usb-s dvd-s samsung leváltására.
Környezet: panel lakás, 7*4 m-es szoba, samsung hd ready 82 cm-es tv (később leváltásra kerül, de most még elég a 720p is), xbox 360.
Elvárások: blue ray, külső usb-s merevlemez támogatás, mkv, hd-s formátumok lejátszása, minél tisztább, szebb hangzás, sok audio formatum támogatása (pl. dts hd ma), esetleg 3d támogatás. Hdmi 1.4a, optikai csatlakozó, wifi ha az árba belefér. Satelit hangfalak (max a hátsók lehetnek állók), maximum ár 100 k. Márka nem lényeg.
A fentiek figyelembe vételével szeretném, ha ajánlanátok nekem pontos típusokat! Pro/kontra, illetve hogy mely tulajdonságoknál engedjek kompromisszumot tekintve a 100k-s max árat.A segítséget előre is mindenkinek köszi szépen! Hiába, na, nem érthet mindenhez az ember.
-
Mankó
veterán
Házimozi erősítővel nem is, olyat keresek, amiben az erősítő rész és a blue ray lejátszó egyben van és erre mennek rá a passzív 5.1 hangfalak. Max 100 k-ig már vannak vállalható modellek, de biztosra szeretnék menni, ezért is kérdeztem itt. Persze a profi hangzáshoz erősítős rendszerre lenne szükség, de az anyagi keret és a panel lakás (nagyon döngetni nem lehet, de már egy dinamikus, szép telt hangzással is elégedett lennék) ezt nem teszi lehetővé.
Annyi kimaradt a kezdő hozzászólásból, hogy néha audio is menne rajta. -
Mankó
veterán
válasz Warter #30314 üzenetére
Igen, viszont az ajánlott belépő szintű házi mozi szett típusok nem, vagy csak nagyon nehezen szerezhetők be, illetve azóta rengeteg más új típus jelent meg, újabb funkciókkal (3d, hdmi 1.4a, usb stb.).
Másrészt nem nagyon találtam olyan topicot, amelyik az ilyen mindent egybe típusú házimozi szettekkel foglalkozna.Bbéci: szó sincs itt dühről, pont ezért tettem fel itt a kérdést, mert itt profik adnak tanácsot. Mindjárt írok 2 típust ami szóba került, hátha jobban eltántorítotok az egydobozos verzióktól, csak tabról lassabb.
Munez: az akart lenni, csak hát a tab. Bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Ilyesmikre gondoltam: Sony BDV E-290, N-590. Többet anyagi keretek miatt nem tudnék rászánni.
Ed Parker: a pc-s 5.1-ek számomra nem azok. Oda nekem az aktív 5.1-ek tartoznak. De kíváncsiságból, ez a topic merre van, vagy melyikre gondoltál?
Gondolkodtam egy media lejátszó + hangkeltő megoldáson, de nem jött volna össze az 5.1 hang csak ilyen erősítős megoldással, ami már jóval távolabb mutat a rászánt kereten.
Ezekről mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Csabroncka #30325 üzenetére
Nem számítógép mellé kell, ott van egy xonar d1+ genius 5.1 + sennheiser rs 130. Oda annyi bőven elég.
Tv mellé házimozizáshoz kell egy elfogadható árú, kellemes hangú, hd filmeket és avikat, zenéket lejátszó eszköz.
BBéci: ha a mostani samsung cucc letudná játszani a hd-s tartalmakat, akkor eszembe se jutna költeni rá, de sajnos nem tudja és csak 2gb-ig látja a fájl rendszert is. Egy médialejátszó beiktatása pedig nem oldaná meg a gondot, mert vagy a filmnek, vagy a boxnak nem lenne 5.1es hangja. Az optikai elosztó meg már nekem is abszurdnak hangzik.
Ha tudtok áthidaló jobb megoldást, vevó vagyok rá.<Off>Szerk.: elképesztő ötlertként megfordult a fejemben egy logitech z 5.1 + média lejátszó ötlete is, de aztán elvetettem. Aztán kitudja, lehet hogy az se lett volna rossz.</off>
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Meggyőztetek. Jelentkezek majd még tanácsért, de már csak a média lejátszó + erősítős megoldásban.
Köszi szépen mindenkinek a véleményét, az egybe dobozos verzió kilőve, -
Mankó
veterán
Na beírom ide is a fő problémát, hátha valakinél beüt a tuti megoldás.
Az xbox optikai kábelen csatlakozok a mostani bögreszettre (az kiosztja a hangfalakra a hangot), abból megy egy hdmi a tv-be és így jó is. A bögrés szett usb-je csak 2 gb-ig ismeri fel a filmeket, így a hd filmek alapból kilőve. Ehelyett kellene olyan megoldás ami viszi a hd filmeket, hangzásban is elmegy, s kiszolgálja a fenti igényeket is.
Priviben jött 1-2 ötlet, még aktív hangfalszett + média lejátszós is. Ez tetszene is, mivel nekem is van egy ilyen fa 5.1-em, egy régi Genius 5.1. Aktív sub, tisztességes fa hangfalakkal. Csak hogyan kötök rá egy analóg 5.1-et egy média lejátszóra, főleg olyat amiben a sub is aktív?
Én itt buktam el, továbbá, hogy az xbox is bukná ebben az esetben az 5.1 hangot. Vagy kicsit buher megoldásként egy erősítőbe mehetne a box optikai jele, erősítőről meg 5.1-re a hang. Az erősítőre mehetne egy külső média lejátszó, az erősítőből meg a tv-re egy hdmi kábelen minden. De ez nekem nagyon zavaros, valamelyik csatlakozóból tuti kevés lenne. HDMI-ből, de még optikából is lehet kellene 2-2. S melyik az az erősítő amivel árban és tudásban is megtudnám oldani ezt a fenti problémát, vagy ez már tényleg túl bonyolult és más megoldást igényel? Nem látom át, hogy egyáltalán működhetne e ez a megoldás.Már teljesen belezavarodtam, ezért is gondoltam először egy bögreszettes megoldásra.
Ti szerintem egyből levágjátok a lehetőségeket. Remélem. -
-
Mankó
veterán
Elírtam a sorrendet, de ahogy átgondoltam változott a felállás. Erősítő, média lejátszó, hangfalak. De az is lehet, hogy egyben kell megvenni az egészet, viszont a keret kitolódott 150 k környékére. Ennyi keretből már ki lehet hozni valami értelmeset? Főleg film, kevesebb zene.
Pontos típusokkal majd jövök véleményért, illetve jó néven venném a ti ajánlásaitokat is. Ja és igen jöhet használtan is.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Ez a lehetoseg engem is lazba hozott, emelle mar csak egy media lejatszo kell es mehet a menet. Most erdeklodok utana egy dune hd tv 303d modellnek. A 2 mar kijonne 150 bol. Ha nem is egyszerre lenne a 2, meg akkor is vallalhato beruhazas lenne szamomra. Ti mit gondoltok errol a parositasrol?
-
Mankó
veterán
Én most egy ilyennel Pio HTP-071 szemezek, de még nem erkezett a forumtarsaktol ra velemeny.
Genius 5.1-em nekem is van, de csak egy dune medialejatszo segitsegevel tudnam mukodesre birni a tv mellett. Valamelyiken van analog bemenet is.
Min keresztul fogod nezni a tv-n a filmeket? A tv medialejatszojan keresztul? Nalam a tv csak egy hd ready, ezert a kezdeti megoldas eddig egy dune media lejatszo, kep a tvbe hdmin, optika meg a regi bogreszettbe, amig nem lesz erositos megoldas. -
Mankó
veterán
Epp erre voltam kivancsi. Nem kell dicserni ha nem jo, de meg kell mondani ha nem az. Igy majd nezelodunk tovabb, s nem jar az agyunk rajta, hogy mi lett volna ha...
A tv media lejatszojat tekintve meg egy velemenyen vagyunk, pl a dts hangot le se jatsszak, csak ac3ig.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Remek, a vegen mar olyan tv-k jonnek lassan ki, hogy barmelyik br nelkuli media lejatszot kenterbe verik. De hol vannak meg azok a modellek, amelyek a dts hd hangokat is lejatszak. Szerintem maradni kell a kulso media lejatszoknal, ha minosegi hangot, kepet akarunk kapni. Egy ideig meg biztosan,
-
Mankó
veterán
Jogos, de még csak most kezdek belekóstolni a házimozizás mélyebb vizébe, a gyarló ember elsőként mindenképp olcsón akar jó minőséget venni. Másrészt nem is ismerem nagyon a márkákat, először mindenképpen meg kell ismerkedni a termékekkel, hogy érdemben is jót tudjak választani. De addig olvasok, kérdezek, olvasok, s remélem, hogy jönnek a hozzáértő vélemények is, hogy mi ajánlott, s mit ne.
Ez máshogy nem megy, ha jót is akarunk, meg a gatyánkat se akarjuk otthagyni érte.#30489: Nekem is van egy ilyen talán 3600-os régi széria, tuti nem az 5000-es, s egy Xonar D1-el számítógépen igen szép hangot produkál. Ezért is csodálkoztam, hogy házi mozira nem ajánlottátok.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Ezzel már én is így vagyok (JBL 178 + AV erősítő használtan), csak hát ugye az analóg Geniust nem lehet ráműteni, vagy csak gányolva, egy házi mozi rendszerre. Mert én is gondolkodtam, hogy átmeneti megoldásnak nekem a Genius is megfelelne egy ideig. Találtam is valamelyik Dune media lejátszón analóg kivezetéseket, de azt meg elavultsága miatt nem ajánlották már.
-
Mankó
veterán
Hát erősítőre nem is, média lejátszóra kötném, ha lehetne, de azt is csak időlegesen, amíg erősítős rendszer nem lesz. De már ez is felejtős, mert lebeszéltek arról a média lejátszóról, ami tudta volna az analóg kimeneteket.
Ed Parker: Hát igen, az már egy jobb kiépítésű szett volt. Nem rossz az a Genius, csak nem házi mozihoz való. Bennem is csak áthidaló megoldásként fordult meg az ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Pioneer vsx-520 erősítőről mit lehet tudni? 50k környékén lehet használtban jobbat venni?
-
Mankó
veterán
válasz Oldfighter #30634 üzenetére
Értem, akkor inkább a felejtős kategória.
-
Mankó
veterán
válasz JohannZimu #32282 üzenetére
Ide is berakhatnád a véleményt! Én is erősítő vásárláson töröm a fejem, s kellenének a típusokról alkotott vélemények.
-
Mankó
veterán
Haver kigondolta, hogy fogja kivédeni az erősítő vételét. Elgondolkodtató kicsit különben. Ti elképzelhetőnek tartjátok a következő dolgot?
Az új Smart, vagy 3d-s tv-k eredetileg már rendelkeznek optikai ki vagy bemenettel. Egy hdd-ről a tv médialejátszójával lejátszott dts hangsávval rendelkező film hangját ki lehet e küldeni a tv optikáján keresztül egy optikai bemenettel rendelkező aktív hangfal (DTS, AC3 beépített dekóderrel rendelkező) szettbe? S az majd megfelelően fog szólni? Na itt nem a HD hangokra gondolok, hanem egyszerű DTS, AC3 core-ra. -
Mankó
veterán
válasz Toobee #34359 üzenetére
Hát az szép. Én csak egy Philips full hd-n néztem meg, hogy tudják e a full hd-k a DTS hangot, és nem volt azoknak hangja. De valaki itt azt írta, hogy a mostani modellek már leadják a DTS hangot is.
Szappanoperás. Mármint, pontosítva.
De ahogy kiveszem a szavaidból, ez a verzió felejtős akkor. -
Mankó
veterán
válasz M_AND_Ms #34362 üzenetére
Általánosságban írtam. Nem is kell, csak a belső média lejátszó hangját kilökni egy digitális, vagy decoderrel ellátott analóg hangfalrendszerre. De ott ki kellene mennie a DTS-nek is, ez az amit a legtöbb TV nem tud, vagy csak hiányosan. A kérdés arra irányult, hogy tűrhető minőségben megtudja e oldani?
Persze hogy messze lesz a normális házi mozi hangtól, de ha azt vesszük egy bögreszettel is messze van attól. Akkor meg már lehet jobban jár, ha egy átalakítóval használja a meglévő 5.1 aktív hangfalát, mint 7x + ezreket öljön egy bögre megoldásba.Peak: Nálam az xbox hangja egyből a bögreszettbe megy, kép pedig hdmi-n a tv-be. Csak mindig le kell venni a TV hangját, hogy ne szóljon egyszerre mindig a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Tudnek venni most jo aron egy yamaha rxv-1300 tipusu erositot. Velemenyeket kernek, hogy szerintetek mennyit is erhet valojaban ez az erosito, ew az ajanlott kategoriaba tartozik e.
Koszi -
Mankó
veterán
Harman Kardon AVR 4000 + JBL SCS 178 mennyit érhet? Vállalható rendszer?
Most egész jó áron hozzájuthatnék, de kell a megerősítés. -
Mankó
veterán
Média lejátszót és xboxot szeretnék optikai kábelen egy optikai bemenettel rendelkező "házi-mozi" erősítőre kötni. Az erősítő nem hdmi-s, ez a verzió kilőve.
Arra gondoltam veszek egy optikai elosztót és azzal küldöm a jelet. A kérdés az, hogy milyet érdemes venni? 2 fajtát is láttam,
1, kapcsolós, amelyikre állítom annak a hangja megy az erősítőbe. (Valaki írta, hogy médialejátszóval nem akar neki működni, de minden mással tökéletes.)
2, szimpla átalakító, 2 optikai be, egy ki. Ebben az esetben nem kell kapcsolgatni, gondolom amelyiken van jel, az megy tovább az erősítőbe. Jelentkezhet-e ezzel a verzióval probléma az erősítőn?Ti melyiket ajánljátok, van e jobb megoldás a "...vegyél hdmi-s erősítőt!" verzión kívül? Köszi
-
Mankó
veterán
válasz MasterMark #51426 üzenetére
Hát mindenképpen egyszerre csak az egyikből jönne a jel. A kapcsolóssal az a gond, hogy kapcsolgatni kell, ha megoldható lenne egy ilyen szimpla elosztóssal is, akkor a kapcsolós verziót szívem szerint kihagynám, mivel kényelmesebb lenne a másik megoldás.
De működni fog e szerinted? -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Nem teljesen idevágó kérdés, de nagy valószínéséggel ti tudtok majd rá válaszolni.
Szóval a házimozimhoz a hangot úgy oldottam meg, hogy a médialejátszómból jövő optikait és a tv optikaiját egy külső digitális-analóg konverterre kötöttem. A kijövő hangot pedig egy analog fadobozos pc-s genius 5.1 szolgáltatja.
A gondom vele az, hogy csak negyed hangerotol van mély. Az erősítő rész is a subban van. Az eszközökből jövő hang erősségét nem tudom szabályozni (pedig az lenne az igazi), s már a negyed hangerő is elég hangos.
Olybá tűnik, hogy potméteres a hangerőszabályzó, mert ha birizgálom, akkor ad mélyet negyed hangerő alatt is, felette pedig automatikusan jön a mély. De ha az, akkor negyed fölött miért működik természetes jelleggel jól?
Teljesen tanácstalan vagyok, mert mellette meg gyönyörűen szól a cucc. Házi mozi erősítőnek a 10-15 m2-es szobában nem láttam értelmét, mivel ez a 100w összteljesítményű cucc is sok. Még 1/3-ig se lehet felvenni a hangerőt, mert már akkor túl hangos.
Kérlek titeket adjatok tanácsot! Már csak hülyeségek jutnak az eszembe, meg a kijövő teljesítmény csökentése , hogy feljebb tekerhessem a hangerőt rajta, meg hasonlók.
KösziMás: mi a véleményetek a soundbarokról?
-
Mankó
veterán
Tudtam, hogy számíthatok rátok! :-)
D-A konverter: digitalis optikai jelbol 5.1 analogot csinal. Amennyibe nekem kerult, ahhoz kepest igenis szepen szol, meglepoen jol.
A tv-t 2.8 m-rol nezzuk, faltol falig szamolva, szelteben van max 5m a szoba. Nem hiszem hogy lenne ertelme szaz ezres hazi-mozi rendszert epiteni, panelba amugy sincs ertelme. Penz most ugysincs ra, elvitte a tv, azt kell hasznalni, ami keznel van.
Megoldast probaljatok adni, de ha mindenkepp erositos megoldast tanacsoltok, akkor valami olcso megoldast ajanljatok! Esetleg mondhatnatok velemenyt a soundbarokrol is, lehet az is kiszilgalna az igenyeinket!
Koszi -
Mankó
veterán
Na ha igy ossze jottek a panel lakok, akkor ajanljatok nekem hasznaltba egy turheto rendszert! Lehetoleg hasznat cuccokbol, 100, max 150-ig! Csak polc hangfalak johetnek szoba! Dts-t tudja lehetoleg!
A soundbar verziot, akkor felejtsem el? Az a wifi-s sub miatt lenne jo, s 100 alatt is leher mar viszonylag turhetot kapni.
Erositoben valami hdmi-s cucc lenne az igazi, de azt valoszonileg az ar keret miatt nem kapok.
Ugye ha 2 optikait dugok bele, akkor sem kell valtogatni a kimenetek kozott, hogy melyiket akarom hallgatni? Sosem volt meg erositom, semmilyen. -
Mankó
veterán
válasz MasterMark #56853 üzenetére
Persze, hogy nem egyszerre akarom hallgatni, csak jo lenne kapcsolgatas nelkul meguszni. De ez akkor felejtos.
Vegul is nem fontos a hdmi-s, optikaival is megtudom oldani. Kulonben a hdmi-s csodak mibe kerulnek hasznaltan?
Masreszt jo lenne meretben valami kisebbet talalni, mert kisse hely szukeben vagyok. -
Mankó
veterán
150.000 ertekhatarig nem tudsz elfogadhato 5.1-es hangprojektort?
Kulonben hozzak ezek a surround hatast vagy inkabb csak utanzatnak tunnek egy hasonlo aru hasznalt erosito + hangfal szetthez kepest?Z_A_P: Nincs most ennyi penzem, masreszt nem tudnam hova tenni az allo hangfalakat. Harmadreszt azt se tudnam mit nezzek rajta, hogy jo e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz szricsi_0917 #56893 üzenetére
Az USB sávszélessége bőven elegendő a 3d filmekhez is, legyen az iso vagy bármilyen ócska mkv.
100 Mbit elég a BD25-höz, de a 3d-s iso-k tuti akadni fognak rajta. Nekem egy Mede8er 600 x 3d-m van, A NAS és a lejátszó is gigabiten kapcsolódik egy gigabites switchre. A 3d filmeket a lejátszó NFS kapcsolatán keresztül nézem és minden patentul működik. Nincs akadás se képben, se hangban.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Mit szóltok egy ilyen hangprojektorhoz? Tudtok valami jót mondani róla, vagy felejtős?
-
Mankó
veterán
Erre is adjatok egy véleményt légyszi!!!
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Onkyo TX-SR507 erősítőről mi a véleményetek? 50 körül lenne most az ára.
-
Mankó
veterán
válasz eboostr #60051 üzenetére
Ha 45-be eljutna hozzám, már lehet kísértésbe esnék.
Milyen teljesítményű polc hangfalakat lenne érdemes rádugni? Heco subokat nézegettem, lehetséges alternatíva egy 5,5*3,5-es szobába, vagy inkább nézegessek minőségibbet?
Max. 100 k-ból ki kell hoznom a hangfalakat. Ha olcsóbb az még jobb és ezen az áron val. csak használt jöhet szóba.
Köszi az ötleteket előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest