Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz kigyi_23 #115900 üzenetére
Így kell ezt. Nálam a 'Sting - Live in Berlin' koncert ha nem ment eddig 2500 órát, akkor semennyit...
De majd mindjárt jönnek a placebómágusok és megmondják a tutit...
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bulgesz777
tag
Vettem a hardveraprón egy Onkyo TX-SR805 erősítőt. Mennyire normális az, hogy a teteje és a hátulja elégé felmelegszik működés közben (még ha csak TV-t nézek rajta alacsony hangerőn akkor is). Annyira meleg, hogy már-már forrónak is tekinthető. Ez normális? Felette bő 15cm-re van egy polc, de előlről, oldalról és hátulról nincs a közelében semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz bulgesz777 #115904 üzenetére
Az Onkyo-k melegszenek rendesen, de szerintem az a 15 cm kevés lesz.
-
Ragadozó
Ármester
Erről a tápkábelről: Isotek EVO3 premier van valakinek tapasztalata?
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
xtremetuning
addikt
válasz Ragadozó #115907 üzenetére
Nem rosszak az isotek tápok, de csak akkor tudod meg, ha otthon hallgatod min. 2-3 napig.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ragadozó
Ármester
köszönöm mindenkinek
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Bling95
őstag
Sziasztok !
Olyan problémám van hogy a Tv-men nincs se optikai dugó és a hdmi is csak 1.3-as. Azonban jó lenne valami házimozi szerűséget hozzákötni ( pontosabban soundbart de részletkérdés most ).
Megoldást jelenthet e a problémára hogy egy médialejátszót rákötök a tv-re hdmi-vel és arra kötöm optikaival a hangrendszert? Vagy olyankor csak a lejátszón futottatott dolgok hangját fogja csak lejátszani?
-
Bling95
őstag
válasz Norbi 72 #115915 üzenetére
Tudom, a kerdesem inkabb technikai jellegu volt hogy van e megoldas arra, hogy sajnos nincs optikai audio a tvmen , es a hdmi se arc-os. Maximum egy medialejatszoval tudnam a filmeket így nezni , normal tv adast nem.
esetleg felmegoldas ha auxal dugom tvre, optikaival meg medialejatszora. Csak auxal meg gondolom lennenek minosegbeli gondok.
-
skoos
őstag
Álló hangfalaimat hogyan kellene a parkettára helyezni? Tűvel, vagy valami kemény kőlapra? Vagy álljon csak a gyári cipőjében?
-
Bling95
őstag
Koszi mindenkinek , igy mar teljesen ertheto.
-
Norbi 72
veterán
-
Gabesz26
senior tag
válasz skoos #115917 üzenetére
Söundcare tüske? Nem tudom a te dobozaidhoz milyen kell, én példaképp az M6-os menettel rendelkezőt linkeltem be.
Én gránit helyett inkább ebbe ruháznék be, szerintem minden szempontból jobban járnál vele (ha tudsz várni a novemberi hifi show-ig, akkor lehet olcsóbban is megkapod, mert akkor a Kácsa is szokott akciózni)
-
demarad
tag
Házimozihoz néztem ezt a mélynyomót, (Thonet-vander sw10)
van valakinek tapasztalata vele?[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz xxlongikaxx #115932 üzenetére
Lehet, viszont jó. Próbaként én csak a center alá vettem meg a kicsiket, és bizony a fantasztikus, mdf-től valóban elcsatol (ez nagy szó, mert a légyfingtól berezonál az üreges bútorlemez)
"in medias res"
-
vvh
csendes tag
Udv
Gyors es rovid kerdes: film, zene szempontjabol logitech x530 vagy z506?
-
MasterMark
titán
-
Csabroncka
addikt
válasz MasterMark #115935 üzenetére
MDF - préselt farost bútorlemez (szerintem nem)
A vastag bútorlemezeknek pedig újabban üreges a belseje, az Ikejában is ezzel olcsósítanak
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz MasterMark #115935 üzenetére
De keveri, o az IKEAs laminalt butorlapot a MDF el. Az IKEAsnal ket vekony butorlap kozott fuggoleges papir merevitok vannak hatszog alagzatban. Az MDF pedig fapor epoxyval osszeragasztva tomoritve. Az MDF hang szempontjabol jo anyag mert nehez, tomor es aranylag azonos eloszlasa van az anyagnak. Az IKEAs megoldas az totalis szakutca
-
Csabroncka
addikt
válasz xxlongikaxx #115937 üzenetére
Olvass kicsit utána, az MDF akkor lesz laminált ha kívülről bevonják egy műanyagréteggel (mintával)!
Tehát a két anyag egy és ugyan az, a sűrűségük viszont valóban eltérhet, nem én találtam ki ide van leírva.
A hangdobozok inkább HDF felé hajlanak anyagsűrűség szempontjából.
Az Ikeás megoldás miért zsákutca? Nem ebből akarok hangfalat csinálni.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Gabesz26
senior tag
válasz xxlongikaxx #115932 üzenetére
Mihez képest? (ha ráér, akkor pedig - 20% akció szokott lenni a Kácsánál a kiállítás hetén, reméljük idén is lesz)
Én a gránitlap helyett ajánlottam alternatívaként. A gránitlap sincs meg 10 ezer alatt a frontok alá, és annál szerintem jobb megoldás a soundcare. (nagyon olcsón ott van még a Söund arts tüske + alátét is, de azzal nincs tapasztalatom)
-
kigyi_23
addikt
válasz Csabroncka #115940 üzenetére
Úgyis jelzik itt majd páran, ha nagy akció van
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz Csabroncka #115938 üzenetére
En azt mondtam hogy az ikeas butor nem MDF bol van, hanem ebbol a fa/papir megoldasbol. Kiveve a festett elolapok. A hangfalak pedig MDF bol vannak altalaban. Laminilasarol nem irtam
-
MasterMark
titán
válasz Csabroncka #115936 üzenetére
Amit linkeltél az két vékony MDF lap között OSB lap.
Az MDF ahogy már írták, és én is erre akartam kilyukadni, a hang szempontjából jo alapanyag.
Switch Tax
-
adamka36
tag
A hkts 5 szatelit hangszóroknál érdemes a kábelt lecserelni 2,5mm? Vagy szatelitnél elég a 1,5mm is?
-
BBéci
legenda
válasz adamka36 #115947 üzenetére
Ne vastagság, hanem hangminőség alapján válassz kábelt!
(#115932) xxlongikaxx
Miért érzed túlárazottnak? Nem hozta azt a hangminőség javulást, amit vártál?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dagidög
senior tag
válasz bulgesz777 #115904 üzenetére
A Onkyo-k között vannak igencsak melegedős darabok, így ez normálisnak mondható. Én a helyedben nem szorítanám be az erősítőt.
Nekem nyáron tudott durván fűteni a Onkyo 607, pedig volt helye bőven szellőzni. A Onkyo 818 viszont már csak langymelegnek mondható a legrosszabb esetben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.